- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
Van esetleg gyakorlati tapasztalat, hogy a Tarr milyen DVB-C boxot ad 10e Ft-ért? Az ügyfélszolgálat nem tudta megmondani a típust. Van ajánlott 10e környékén vagy bőven megfelel az övék?
-
shtirley
tag
Nekem sajnos nincs tapasztalatom a CI+ kezeléssel kapcsolatban. Egy másik (műholdas) fórumot tudnék ajánlani a kérdésben. Egyébként tudtommal az összes újabb STB tud CI+-t, de azt a rá telepített szoftver használja, szóval annak támogatnia kell.
Ezek az eszközök jellemzően műholdas vételre vannak kitalálva, ezért főként DVB-S2 tunerrel szerelik őket. Német webáruházban lehet venni DVB-C tuneres vagy duál tuneres verziókat is.
A SATA támogatás egyértelműen ott van a terméklapon, azt ott láthatod, de jellemzően a legkisebb méretű STB-k kivételével van bennük.
Nekem Vu+ Duo 4K van, de ez egy felsőkategóriás STB, a legtöbb érdeklődőt elriasztja az ára. -
cocka
veterán
válasz
shtirley #19450 üzenetére
Hello!
Én körbenéztem a Vu+ honlapján, de mivel nincs naprakész comparison chart és a terméklapok meg nagyon kaotikusak, nem tudtam ott eligazodni.
DVB-C kéne (DVB-T és -S abszolút nem fontos), de olyan ami tud CI+-t és van 2.5-es sata portja pl. vinyónak. 2 vagy 1 tuner az már mindegy.
Valamelyiket tudod ajánlani?
-
kolor
csendes tag
Tud valaki olyan PVR set-up box-ról, amely a következő tulajdonságokkal bír?
- FBC DVB-C tuner (8 csatorna felvétel egyszerre)
- USB2.0, de inkább USB3.0 csatlakozás
- Gigabit Ethernet
- felvétel USB HDD-re vagy NAS-ra hálózaton keresztül
- videó bookmarking (könyvjelzők elhelyezése a felvételekben)
- video szerkesztés (kivágnám belőle a reklámokat vagy a fölösleges részeket)
- sorozat felvétel (előre programozni egy sorozat felvételét, anélkül, hogy mindig újra be kellene állítani)
- opcionális (de jó lenne): PIP (kép a képben) funkció
- opcionális (de jó lenne): transcoding streaming (videó sugárzás mobilra helyi hálózaton)
- opcionális (de jó lenne): mobil alkalmazás AndroidraTesztelt készülékek:
- Topfield TF5000PVR - csak SD felvétel, nincs Ethernet csatlakozás, de van bookmark, van videó szerkesztés, vágás. Elavult, tönkrement.- Technisat Technistar K4 ISIO - csak 100 Mbit Ethernet, nincs videó vágás (kézikönyv szerint van, de valójában nincs), nincs transcoding (minőség csökkentés sugárzáshoz), van bookmark, van PIP (kép a képben), van Android alkalmazás, van videó sugárzás helyi hálón (de élvezhetetlen, mert akadozik wifi-n a túl magas sugárzott minőség miatt).
Tervezett:
- GigaBlue, VU+ került szóba, de ezek használati útmutatóbjáan nem találtam bookmark és videó szerkesztés funkciókat.
Kár, pedig a paraméterek alapján a VU+ Uno 4K, VU+ Uno 4K SE, VU+ Solo 4K, VU+ Ultimo 4K egyike alkalmas lehetne.
Esetleg még VBox Android TVG ateway for CableX (Ti 4144 for DVB -C), bár ez csak 4 tuneres, nem FBC, nem tudom van-e benne bookmark és videó szerkesztés.Tud valaki arról, hogy ezek bookmark és videó szerkesztés funkciót tudnának?
-
cocka
veterán
Hello!
Létezik olyan DVB-C-s eszköz, amiben beépített HDD van vagy esetleg sata slot, hogy könnyű legyen cserélni?
-
farkas-j
őstag
válasz
gregory91 #19365 üzenetére
A MindigTV multiplexéről nem javasolt a frissítés, mert ha jól emlékszem a MindigTV fórumban írták, hogy ha onnan frissíti valaki a boxot, akkor az visszabutul. Pl eltűnik a DVB-C lehetőség, a csatornarendezés és még néhány dolog. Onnantól állítólag USB-ről már nem lehet visszaállítani a normális gyári módra, csak soros portról frissítve. Szóval biztos ami biztos jobban jár az USB-s frissítéssel.
-
gregory91
senior tag
Igen ki kell csomagolni a pendrive gyökérmappájába(pl H meghajtó esetén ide >H:\).
Majd (ahogy előttem is írták) a rendszer-beállításában ki kell keresni a szoftverfrissítés usb-n keresztül-t.De ha szükséges egy mentés a csatornalistáról(vagy egyéb fontos dolgok).
Aztán békén kell hagyni, TILOS áramtalanítani/kikapcsolni mivel konkrétan lecseréli a rendszert és egyedül az frissítéskezelő fut rajta.
"Esetleg nem biztonságosabb(jobb?) egy USB-s wifi adaptert beledugni, és ő elintézi magának a frissítést?"
Ha a készülék támogatja közvetlenül a letöltést, megpróbálható az is, sőt, ha szolgáltató támogatja akkor letölthető egyenesen a szolgáltató egyik multiplexéről(DVB-C-n vagy DVB-T/T2-n keresztül).
"Bónusz kérdés: Ha van wifi adapterem, akkor ezzel tudok youtubozni, vagy internetes rádiókat hallgatni?"
Ha vannak erre alkalmas alkalmazások akkor miért ne(böngézők). -
hlarsson
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni: vettem egy Hauppauge WinTV-HVR-935 HD típusú USB-s tv tunert, amibe bekötöttem a Digi-s kábel tv jelemet. A hozzá adott WinTV szoftver meg is találja a DVB-C adásokat, viszont azt vettem észre, hogy a számítógépen megjelenő adás 2-3 másodperccel a tv-n jövő adás mögött van. Próbáltam utánajárni az okának, valahol azt írták, hogy ez elkerülhetetlen, mivel a szoftver megállítani és rögzíteni is tudja az adást, így kell neki egy pár mp cache.
A kérdésem az, hogy van e mód arra, hogy ezt a műsor késést a számítógépen valahogy megszűntessük? A Win TV bufferjét levettem 0-ra, de ez nem oldotta meg a problémát, ez csak kikapcsolja a megállítás lehetőségét.
Van esetleg más szoftver ami képes "direktben" megjeleníteni a jelet amit a kábelen kap, vagy számítógépen elkerülhetetlen ez a pár másodperc csúszás?
Előre is nagyon köszi a választ!
Üdv: alexey -
Közben túrtam én is. A kártya nélkül nem nagyon lehet visszafejteni.
Ng-dvb vagy ng-xim , Tvheadend, tsduck, ezek alkalmasak arra, hogy előfizetői kártyával tudj scrambled DVB-C -t nézni, és ugye ha megjeleníteni meg tudod, akkor menteni is. Ehhez kártyaolvasó, és megfelelő TV tuner is kell, ami nem olcsó.
-
Amúgy milyen lehetőségek vannak többtuneres DVB-C felvevős eszközökre?
-
Akkor PC, DVB-C kártya, DVBview recording szoftvere.
Éjjel - nappal és csatorna váltással, előre felprogramozva, mehet a mentés akár NAS-ra is.Nem kell gyors gép. A hang és kép megjelenítését lekapcsplva az első generációs Atom processzor is megbirkózik a feladattal.
A tévék esetében kötelező a DRM.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
modflow #19225 üzenetére
Nincs magyar nyelv. Nekem a menü angolul is megfelel. A hangot és a feliratot azért állítottam Thai-ra, mert ilyen felirat és hang biztos nincs a DVB-T és a DVB-C rendszerünkben, így a magyart adja.
Egyébként a múlt héten rendeltem még egyet mert ennyi pénzért ajándék. Egy dolog nem tetszik, az az EPG-je. Ha végig akarom nézni a csatornák műsorkínálatát, mindig átlép a vevő is a kiválasztott csatornára. Nem lehet úgy megnézni másik csatorna teljes programját, hogy ne lépjen át. Ennyi pénzért (nem volt 3,5ezer Ft) azért együtt lehet vele élni. -
NoNick
tag
Sziasztok! Szükségem lenne egy dvb-c beltéri egységre, ami tud felvenni USB-re Digis hálózatból. Beszéltem telefonon a sat.hu-val, ott azt mondták, hogy valószínűleg nem lesz túl jó egyik sem, mert a diginél elcsúszik az óra.
Igaz ez? Én eddig nem tapasztaltam ilyet, a tévék a műsorújságnál mindig jól írják ki az időt.
-
ricsics
csendes tag
Sziasztok! Én olyan tv tunert vagy boxot keresnék, ami képes dvb-c ci slot adások rögzítésére (pl. HBO, Cinemax, DigiNow). A technisat és a terratec tunerek között is találtam ilyet, ám már sajnos sehol nem forgalmazzák. A boxok között a VU+ Zero 4k, ami képes erre, csak az meg nagyon drága.
Valakinek esetleg tapasztalat? -
42861
senior tag
Sziasztok. Adott egy régebbi HD ready plazma TV (Panasonic 42PV60). Sajna még csak analóg tuneres. Szeretnék hozzá valamilyen DVB-C-s eszközt, hogy a helyi kábeltévé normális minőségben jöjjön. Van jópár HD adó is, szóval ilyesmit is tudjon. Mik a lehetőségeim, ha 10k fölé nem szívesen mennék árban?
-
Soma01
veterán
Tudnátok olyan boxot ajánlani, ami média lejátszásban is jól teljesít? Vagy inkább lejátszót keressek DVB-C tunerrel? Kellene még, Netflix, HBO GO, Plex és Youtube lejátszás még. Ha lehet Androidos kellene. Ha a vinyót be lehetne építeni, az is jó volna. Tv müsorok felvételére is használnám, ezért jó lenne, ha titkosítatlanul rögzítene, nem úgy mint most a tévénk. 4K nem kell, a Tv úgysem tudja.
Telepíhető torrent kliens csak hab lenne a tortán. -
RpPRO
őstag
Sziasztok! Apám vett egy Avermedia TD310-et. Mivel telepítőlemez nem volt a dobozban, oldaláról leszedtem a csomagot (driver + tv szoftver). Felment minden. Nyilván mindenki tudja, hogy a gyári Avertv egy borzadály. Leírás, útmutató semmi.
Veszprém, UPC, kábel
Csatornakeresés: DVB-C
milyen moduláció? milyen frekvencia? jelkép (szimbólum)?
Nem állítottam semmit, lefutott a keresés: a találatok 95% piros színű, rakás csatorna hiányzik. Egy-két csatornánál van hang + kép. Ez szánalmas.
Tudtok segíteni, hogy milyen modulációra, frekvenciára, szimbólumra állítsam a csatornakeresést? Nyilván más progit használnék, de legalább kiindulnék valamiből. -
törölt tag
Tető antennával lehet fogni a T2-es jelet, ha a amiko impulse tudja a T2-őt? (meg a dvb-c-t is)
Lehet a kettőt egyszerre? Már mint, a dvb-c be van állítva, lehetséges, az, hogy emellé a t2-ős csatornákat is megtalálja?
vagy mit kellene csinálni? -
viszonylag olcsón, 15e forintért árulnak Opticum AX Odin2 dvb-c boxot, és lehet rá pl openatv-t tenni. jól értem, hogy ez alkalmas arra, hogy távolról elérjem a streameket róla? igazából más funkciója nem is lenne.
vagy próbálkozzak tovább tvheadenddel és a mindenféle tunerekkel, hátha egyszer jó lesz?szerk: esetleg legyen csak a box a tvheadend tunere? annak előnye lenne, hogy a tvh egy igen jól használható rendszer.
-
kolor
csendes tag
Bozek, köszi a tippet!
Tényleg jónak tűnik a VBox Android TV Gateway: 4xTV felvétel, átkódolás + stream-elés.Eddig ezt a három többtuneres terméket találtam, mindhárom tetszik, de mintha a TECHNISTAR K4 ISIO komolyabbnak tűnne. A VBox termékekben úgy tűnik nincs CI+ és smart kártya. Az 50 eFt árkategóriában már illene legyen CI+ és smart card is legyen. De ez csak a TECHNISTAR K4 ISIO-ban van.
VBox TV Gateway (2 tuner) - $130 ~ 38 eFt
https://vboxcomm.com/product/vbox-tv-gateway-for-cable/VBox Android TV Gateway for Cable, XTi 4144 for DVB-C (4 tuner) - $176 ~ 51,5 eFt
https://vboxcomm.com/product/vbox-android-tv-gateway-for-cable/TECHNISTAR K4 ISIO (4 tuner) - 60 eFt
https://bolt.sat.hu/kabeltv-es-iptv-vetel-317/kabeltv_belteri_egysegek/technisat-technistar-k4-isio-4-tuneres-kabelvevo-3109
https://www.technisat.com/en_XX/TECHNISTAR-K4-ISIO/352-1767-10667/Néztem még a VU+ termékeket is, de azok 80-90 eFt-nál kezdődnek. Az már túl sok nekem.
Van még más javaslat is?
-
válasz
gulyasa #19134 üzenetére
SDR driver
https://play.google.com/store/apps/details?id=marto.rtl_tcp_androEz a driver. Neked olyan USB DVB-C támogatású rudacska kell, amiben RTL2832U chip van.
Ha van DVB-T/T2 támogatása akkor DAB+ rádióadók is elérhetőek. (A hardver azonos, csak szoftveres korlátozás van, amit átlép a driver.) -
gulyasa
őstag
Hali!
Létezik-e olyan (pl. Android-os) elsősorban médialejátszó eszköz, amiben másodsorban DVB-C tuner is van?
Tehát nem egy set-top-box-ot keresek, amivel pl. MKV filmeket is lehet nézni külső tárolóról, olyanom most is van már egy jó ideje... (Golden Media 9080)
-
Az AMIKO Impulse T2/C
- DVB-C felvételeit be tudom olvasni/lehátszani PC-n?
- Egy 5órás felvételt képes egy fájlba rögzíteni?
- Ha nem, és darabol akkor 1 fájl milyen hosszú?
- Időpontra is programozható? Pl. minden nap vegyen fel 8-tól 5 órát az adott csatornáról?
- Mekkora lemezt/partíciót képes kezelni?Böngésztem az angol Manuel-t de nem tudok külföldiül
Esetleg van magyar is?
-
yogibear
addikt
Segítek, mert kapkodsz, nem figyelsz...
Én is szoktam tőlük is rendelni, ismerem őket.
https://www.pcland.hu/alcor-hdc-3500-dvb-c-alchdc3700Alcor HDC-3500 DVB-C
13 233 Ft nettó: 10 420 Ft
Gyártó:Alcor
Gyártó cikkszám:ALCHDC3700
Garancia:1 évPlusz a kép is a 3700-asé...
Nem javították a "3500"-at "3700"-ra, mikor a régit átjavították az újra... van ilyen, ezért kell jobban odafigyelni... Ja és a link címében is pont a 3700 van már, nem véletlenül... -
yogibear
addikt
Sziasztok.
Ismerős Alcor 3500-asa meghalt, nem garis. Bármi lehet a hiba, nem tudom távolról, ő meg nem ért hozzá. A távirányítót leteszteltettem vele, az elvben működik, lehet csak forrasztási hiba vagy bármi, de egyrészt ilyenhez nem ért, másrészt távolról én sem tudom felmérni.
Lényeg, venne olyan boxot, kimondottan tévé adás felvételére, ami ugyanazt tudja, mint a 3500-as.
Megvette az újabb 3700-as Alcort, de annak több problémája is van: egyrészt, ha usb2-es hdd-t köt rá, az eszköz kiírja, hogy annak sebessége nem elég a felvételre, ami nonszensz, a 3500-as simán felvesz HD adást rá, nekem is ez a rendszer van.
A másik, nagyobb gond, hogy a 3500-assal ellentétben a 3700-as a felvett *.ts fájlt 1Gb-os darabokban veszi fel, ellentétben a 3500-assal, ami nem darabol. Igen, ntfs fájlrendszerre, mielőtt felmerülne, hogy fat a fájlrendszer.
A kérdés az, kapható-e még olyan dvb-c tuneres, usb csatlakozós, felvevős set top box, ami képes a felvételt egy darabban rögzíteni, kódolatlanul, stabilan, akadás mentesen, ahogy Digi kábelen jön.
Az Alcor 3700 ugye kiesik. Ezek mellett 3 olyan elérhetőt találtam a neten, ami dvb-c tuneres és elvileg felvevős usb-n át, de konkrét infót arról nem, hogy darabolják-e a felvételt:
Thomson 300/301 és egy Amiko. Ha van még más elérhető típus, érdekelne, de mind csak akkor ha a felvételt nem darabolja.
Előre is köszönöm a segítséget. -
azbest
félisten
válasz
bena_butus #19049 üzenetére
sajnos windows alatt az is mostohán kezel dvb-c -t. Sőt, a mygicához nincs is külön kábeltévés driver, mitn az astrometához, hogy más programok is tudjanak hangolni kábeles adást. Szóval valószínűleg a mygica windows alatt mediaportallal csak T/T2 módban megy. A driver verziószáma is 2017-2018-as szóval nem hiszem, hogy azóta javították volna. Egy próbát persze megér, hátha mégis.
Linux alatt szépen megcsinálták, hogy a tunereken használható legyen a t(2) és c rész is. Nekem az astromate van bedugva. A mygica t2 -vel türelmetlen volt linuxon a hangolásnál ezért nem találta meg a csatornákat és nem láttam hogyan lehetne megadni türelmi időt neki. A legújabb változataik lehet még nem mennek bármilyen linuxon, de az ubuntu 20.04 már szinte biztos, hogy támogatja bármelyik mostani fajtájukat.
Egyébként eszközkezelőből meg lehet csinálni azt, hogy külön-külön más drivert telepítsünk és ha ugyanoda van badugva, akkor azt használja ami hozzá lett. De mielőtt bárki megörülne, a windows buta és ugyanabba a könyvtárba hánnya a driverek fájljait. És az astrometa dvbt és dvbc drivere is pontosan ugyanolyan nevű fájlokat használ és ezért felülírja a nyomorultat. És még átnevezéssel sem lehet játszani, mert a digitális aláírás nem engedi az inf fájlban a módosítást, elromlik a hitelessége attól. Meg tán az astrometa driver a win registryben tárolja, hogy t vagy c módban van, szóval lehet az is közös és bekavar.
Összességében azt tudom mondani, hogy a kínaiak nem tudnak drivert írni
A jobb támogatásúak meg sokkal drágábbak és elég ritkák is mert kevesen használunk tunereket.
-
bena_butus
csendes tag
Azon gondolkodtam, hogy a T230C tud DVB-C-t is, tehát akár azt is rárakhatom a UPC kábelére, ha már az astrometát bekonfoltam a MinDig TV-hez T2-ként.
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #19043 üzenetére
akkor japán, eh, hány féleképp tudták ezt is csinálni
(#19040) qnadam
egyébként melyik az a gyalázatos dvb-c stick linux alól?Ha jól emlékszem az astrometa és régebbi mygica t230 is ment nekem régebben raspberry pi-vel, bár a t2 alapból kifogott a t230-nak, mert türelmetlen a drivere. persze az újabb változatokkal lehet nyűg. De épp az új 5.4-es kernelben (ubi 20-04 azzal jött ki) variálnak a driverével, szal lehet változik a helyzet.
-
válasz
azbest #19039 üzenetére
jogos, nem gondoltam végig.
lehet megpróbálom újra beizzítani a mediaportalt, elsőre nem tudtam addig ütni, hogy elinduljon... most nextpvr van, de fájóan buta és kényelmetlen a tvheadendhez képest. viszont windowson hibátlanul működik az olcsó kínai dvb-c stick, linux alatt gyalázatosan. az xbox-féle valamivel jobb, de a wines kínai órákig el tud menni képhiba nélkül, ami linuxon egyikkel se jött össze.
-
azbest
félisten
Nem maga a tuner kezeli az előfizetést, hanem a kártyaolvasó és szoftver, ami a kártyát kezeli.
Úgy tudtam, hogy a upc kábelen a tőlük kapott modullal lehet csak használni az előfizetői kártyájukat. Viszont most olvastam, hogy ~26 csatornát kódolatlanul adnak dvb-c -vel. Szerintem kódolatlanokról lehet szó.
Jelen pillanatban, hóvégéig lehet, hogy több csatorna is kódolatlan egy akció keretében.
-
bena_butus
csendes tag
Sziasztok!
UPC adás vételéhez keresek USB-s DVB-C tunert. Jelenleg van 2db ilyen Astrometa DVB-T/T2/C tunerem, amiből egyet használok a Mindig TV adás fogadásához. De mivel a kettőt nem lehet egyszerre úgy használni, hogy az egyik T2, a másik C driverrel menjen, gondolom, kellene egy teljesen másmilyen C-s. Windows-on kellene működjön. Tudtok ajánlani?
-
Nethooligan
tag
A DVB-C vevő oké, már csak azt nézd meg, hogy milyen kimenet van rajta (gondolom HDMI) és van-e olyan bemenet a monitoron. Ahogy nézem ez a HDC-3500 nem egy csúcs, például videó kimenet: 576i/576p/720p/1080i. 1080p-t nem tud.
Esetleg kereshetsz számítógéphez (gondolom az van, ha már monitor, bár lehet teljesen különálló monitor is) USB-s DVB-C vevőt.
-
V60
aktív tag
válasz
Nethooligan #18969 üzenetére
Köszi. Ez lenne a megfelelő?
Alcor HDC-3500
digitális kábeltévé vevő (DVB-C) -
ajánljatok nekem usb dvb-c tunert
menjen linux alatt, működjön jól. az xbox tuner már közel volt a jóhoz, de sehogy sem tudtam előtte úgy jelszintet állítani, hogy minden frekvencián eltűnjenek a continuity errorok, ráadásul néha egész jó a helyzet, néha meg ugyanazon a csatornán szinte nézhetetlen. a tvheadendet szívesen megtartanám, az bevált. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan USB-s DVB-C tuner stick-et, ami enigma 2-es image alatt is működik?
Köszi! -
-
Speederer
senior tag
válasz
Hieronymus #18920 üzenetére
De attól még a legtöbb csatorna bejön rajta. Sőt, ha nem fizetett elő arra a néhány fizetősre, akkor ugyanannyit tud nézni vele, mint egy másik/drágább STB-n vagy tévén.
Megkérdezhetem, hogy mi lenne a felhasználási cél? Esetleg monitort akarsz kiegészíteni vele? Csak mert szerintem amelyik tévén van HDMI, az képes a DVB-C vételre is. Ilyen esetben viszont egyszerűbb maradni a közvetlen kapcsolatnál (tehát koax a tévébe), ha meg android-ot akarsz mellé akkor lehet valami tuner nélküli is, akár olcsóbban.
-
DonThomasino
veterán
DIGI hez milyen DVB-C külső tunert tudtok ajánlani?
Nem kell felveős egy alap készülék. -
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18859 üzenetére
"Probléma adódhat, ha ugyanazon a frekvencián két felől is érkezik jel."
Az még hagyján, hogy a DVB-C ütközhet, de a DOCSIS is ütközhet és ütközni is fog. DVB-T és DVB-C éppen ezért nem közösíthető.
A SAT és kábeltv közösítésnél figyelni kell, hogy a SAT tápfeladás átjusson, de még véletlenül se kerüljön a DVB-C oldalára.
-
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni, hogy mi kell ahhoz, hogy közösítsem a dvb-c/t/s, rádió jeleket?
Tv/R/SAT aljzatba menne, akár 3-4 helyre is.
Köszönöm! -
tween
őstag
Köszönöm mindenkinek, jön egy DVB-C box.
-
-
-
Atis42
lelkes újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani dvb-c boxokat?
Amire kellene, hogy tudjunk felvenni akár 3-4, vagy akár több órányi tv műsort.
Van egy Lg 50 uk6500 tv, amivel teljesen meg vagyunk elégedve.
A lényeg, hogy úgy tudjunk felvenni egy tv adást, hogy közbe egy másikat nézünk, vagy pedig egy éjszakai műsort felvenni úgy, hogy a tv-t ne keljen bekapcsolva hagyni.
Digi kábelhez kellene, és van egy 1 Tb-os külső vinyónk a rögzítéshez.
Segítséget előre is köszönöm. -
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18817 üzenetére
Nekem ma cserélték az Amikot, az új darab egyelőre működik hibátlanul.
Ami nem tetszik, hogy sem a webes sem az ftp-s "auto update" nem működik, csatlakozási hibát ír mindkét esetben. Ez egy több éves modellnél ami esetleg már kifutott a terméktámogatásból, még el is nézhető, de ez egy 2018-ban megjelent darab. Készenlétben a piros LED elég erősen világít.
Egyébként a blind scan mindent megtalált (DIGI DVB-C), a csatorna váltás multiplexen belül gyors, multiplexek között elfogadható. A PVR-t még nem próbáltam, meg a média player-t sem. Szép, szaggatás mentes képe van SD-n és HD-n is.
-
dchard
veterán
válasz
Diák66 #18814 üzenetére
"eladni meg szerintem kb. lehetetlen ezeket."
Hát, lehet hogy én vagyok a béna, de egyetlen egy használt DVB-C STB-t sem találtam ami legalább MPEG4-et tud, és nem Nyíregyházán van. pedig ha 4-5 ezerért lenne, annyiért vennék sima DVB-C boxot, de ennyiért csak ezer éves MPEG-2-t tudó boxok vannak a hazsnált piacon. Ezért nézegetek én is újat...
-
Diák66
őstag
válasz
dchard #18813 üzenetére
Igen, az jobb választás. De én minél olcsóbban akartam megoldani.....eladni meg szerintem kb. lehetetlen ezeket. Ez a Thomson amúgy is a munkahelyemre kerül, ott fogok rögzíteni vele, mivel csak ott van DVB-C, itthon csak SAT, de ahhoz meg CI modulfogadós kellene. Annyit meg végképpen nem akarok rá szánni.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a routeren (Mi3G Padavan) Tvheadenden át DVB-C-t streamelni. Entware-en keresztül a Tvheadend fent is van, de nem látja a MyGica T230 tunert. A linuxhoz sajnos nem értek, ennyi jelenik meg az eszközről:
usb 1-1: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c68a
usb 1-1: Product: EyeTV Stick
usb 1-1: Manufacturer: Geniatech
usb 1-1: SerialNumber: 161206
SSH-n a dmesg | grep dvb nem hoz semmit. Különböző firmware-ket gugliztam, ezek nem tudom, hogy használhatók lennének-e.
Hogyan tudnék elindulni?
Köszönöm szépen
-
Diák66
őstag
válasz
Diák66 #18796 üzenetére
No akkor, amire jutottam az Alcor HDC-3500 DVB-C eszközről nincs konkrét információ, de a használati útmutatóban egy menürendszer screenshot árulkodik a .ts fájlkiterjesztésről. A Thomson THC 301 HD (szoftverfrissítést követően) és az Opticum AX C100 HD TS fájlt készít.
Tehát kb. mindegyik jó lehet nekem. Kérdés melyik lesz éppen az olcsóbb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Diák66 #18801 üzenetére
DVBViewer-t vettem meg anno, a hozzá tartozó Recording Service (bár nekem ebből is a fizetős Media Server van meg) csinálja a felvételeket. Ehhez van Android-os kliens is.
"Ugyanakkor rendszeres a pixelesedés, valamint egy-egy képkocka kimaradás."
Ebben az esetben nézd meg a kábeleket és a csatlakozásokat is. Ugyanis attól szokott ilyen lenni. Nekem is voltak széteséseim az alacsony frekvenciákon, aztán miután kicseréltem a kábelt, jó lett minden.
"Halál pontosra nem lehet beállítani a felvételt."
EPG-ből szoktam beállítani, de sokszor az se a legjobb. Viszont nálam előtte és utána van 10 perc ráhagyás, hogy biztos felvegye. Bár múltkor pár képkockáról lemaradtam, mivel 10 perccel korábban kezdődött a sorozat, mint ahogy a műsorban volt... A reklámok meg ilyenek, azokat így is, úgy is ki kell vágnod. Amerikában jól működik a VideoRedo reklámkeresője, nálunk már kevésbé.
"Itthon csak SAT van CI modullal a TV pedig DRM fájlt csinál."
Amúgy most akkor mi is van nálad? Mert ha SAT TV-d van, akkor az említett DVB-C-s cuccok biztosan nem jók hozzá, ahhoz DVB-S cucc kell.
-
Diák66
őstag
Üdv!
Melyik eszközt javasolnátok? Felvételre kellene, de úgy, hogy a későbbikben szerkeszthető legyen (reklámok kivágása) az fájl, amit készít. Gondolom ilyen extra egyikben sincs, hogy videó vágót is tartalmaz. (mint a régi DVD írós rögzítők).
Alcor HDC-3500 DVB-C
Thomson THC 301 HD
Opticum AX C100 HD -
Monngoose
aktív tag
válasz
KBalázs34 #18787 üzenetére
Átérzem a problémádat, én is hasonló cipőben jártam, úgy fél éven át kerestem az ideális boxot Digi kábelhez, mire rátaláltam a Vu+ UNO 4K Se-re. Újabb pár hónap kellett, mire megbékéltem az iszonyú árával (na meg gyűjtögettem
), de mondhatom, nem bántam meg, nagyon megéri az árát.
A tunere cserélhető, jelenleg egy FBC DVB-C tunert használok, ami valójában egy twin tuner (egyben), mindegyiken 4 dekóder modullal. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag 8 tunerem van, így egyszerre akár 8 különböző frekvenciájú csatornát is fel tudok venni, amit simán bír a gép.
Egyszerűen imádom!!! A végletekig testre szabható, a csatornalista számítógépen is szerkeszthető, ftp-n is hozzáférhető, webes felületről is minden vezérelhető, beállítható, pl. azonnali felvételt indíthatsz, időzítettet állíthatsz be szerkeszthetsz másodpercek alatt, stb, stb.
Amikor megvettem, mintha a fogamat húzták volna, de szinte azonnal összeszerelmesedtünk. Ha belegondolok, sokan 2-3-szor ennyit adnak ki évente mobilra, szóval minden egyes fillért megér.
-
Atomantiii
addikt
válasz
KBalázs34 #18790 üzenetére
Elvilet itt lehet kapni, de máshol lehet van olcsóbban is.
Vagy itt is.Csak ugye neked DVB-C tuner kell bele, esetleg hívd fel őket telefonon úgy a biztos gondolom tudnak szerezni olyat is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18788 üzenetére
És ott a specifikációban, hogy DVB-C MPEG-4 tuner - igen. Itt is ugyanezt írja a műszaki adatoknál.
Előbb olvass utána, mielőtt kiejelented valamiről, hogy nem tudja.
-
-
KBalázs34
tag
Sziasztok!
Szerintetek [link] ez a beltéri jó lehet Digi-hez? DVB-C kódolatlan fogható csatornák vételére venném illetve egy külső HDD-re vennék fel műsorokat! Néztem a VU+Zero-t a DVB-C tunereset is de az nagyon drága!
A válaszokat köszönöm előre is!
-
Speederer
senior tag
Mygica T230-nál jobb usb-s DVB-C adaptert tudtok mondani? Vagy érjem be annak a tudásával?
Raspberry Pi-hez kellene. -
válasz
azbest #18768 üzenetére
"...De vannak más jellegű felhasználások is, amikor a mux több csatornája vagy akár a teljes mux tartalma kellene, hogy átmenjen, ahhoz már kevés lehet a limitált megoldás."
A FullTransportStream átfér az USB2 sávszélességén. Mivel egy analóg csatorna "sávszélességét" használják fel a teljes adatfolyamhoz. Ezzel nincs gond és ezért nincs jelentősége már a PCI(e) buszoknak.
A műholdas átvitel sávszélessége a legdrágább. Ezért találták ki, hogy több analóg csatorna sávszélességét összefogják egy csokorba. Ezzel elérhető, a többi csatorna minőség rontása nélkül, hozzáadott adatfolyamokat továbbítsanak. (A frekvenciánkénti kihasználhatatlan sávszélesség, felhasználásával.)
Erre már nem elegendő az USB2 sávszélessége.Amennyiben csak DVB-T/T2 és DVB-C vételről van szó Ennek nincs jelentősége. Ezért jó az olcsó USB megoldás.Ráadásul az Realtek RTL2832U csippel szerelt eszközök gond nélkül használhatóak analóg rádió és DAB+ vételre. Illetve speciálisabb felhasználásra. Magasabb frekvenciákon történő kommunikáció hallgatására. Bár ez nagyon vékony rétegigény.
-
Watt25
veterán
válasz
Hieronymus #18754 üzenetére
Tök jó, hogy valaki előtted meg az ellenkezőjét írja. Megpróbálom eldönteni, egy kis logikus gondolkozással...
Mit is csinál a CA modul, illetve az előfizetői kártya? A kódolt stream-et kódolatlanná teszi.
Létezik-e külön DVB-C, DVB-S2, vagy DVB-T CA modul? Nem. A CA modulnak nem kell tudnia, hogy milyen közvetítő közegen jutott el hozzá a bájtsorozat... A szolgáltató kódolásától függ (Conax, Irdeto, Nagravision, stb.), hogy milyen CA modul kell... Tökmindegy, hogy DVB-C, DVB-S2 vagy DVB-T-ről van szó.
Mi következik ebből? Az, hogy nincs igazad... Bocs... Ellenben azbest-nek igen. -
törölt tag
válasz
SwissAirplan #18739 üzenetére
Ez - elvileg - egy olyan megoldás amit keresel, DE sajnos csak a kódolatlan (FTA) adásokat képes streamelni a kódoltakat NEM.
... és úgy tudom a UPC tányéros adások kódoltak.
Én jelenleg nem tudok olyan - legális - megoldásról ami bármilyen kódolt TV streamet (DVB-T, DVB-C, DVB-S) IPTV platformra tenne át.
-
Watt25
veterán
válasz
Szalkai Samu #18729 üzenetére
TV műsort szeretnék rögzíteni 1080p-be
Ami nem túl jó ötlet, lévén a tévéadások 1080i-ben jönnek. [link]
Ahogy már írták, van huszonakárhány csatorna a UPC-nél, amik kódolatlanok, arra elég egy occsó DVB-C tuner.
A többit valóban a HDCP miatt az említett megoldással legálisan nem lehet megoldani (hiszen az a védelem kikerülését jelentené, nem ugyanaz, mint amikor az analóg tévéadást rögzítetted a VHS-re)!
Tudtommal PC-n jelenleg nem megoldott a CI+ -t használó adások rögzítése tunerrel. A linkelt 100eFt feletti box lehet csak legális megoldás. -
Bozek
nagyúr
"386. §
(1) Aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedést haszonszerzés végett megkerüli, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott hatásos műszaki intézkedés megkerülése céljából
a) az ehhez szükséges eszközt, terméket, számítástechnikai programot, berendezést vagy felszerelést készít, előállít, átad, hozzáférhetővé tesz, vagy forgalomba hoz,
b) az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő gazdasági, műszaki vagy szervezési ismeretet másnak a rendelkezésére bocsátja.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a műszaki intézkedés kijátszását üzletszerűen követik el."Mi pedig nem tudhatjuk, hogy ő haszonszerzés vagy más okból akarja felvenni az adást.
(#18733) farkas-j: Viszont ott nem volt védelem, amit ki kellett játszani. Itt van. Ha csak a sima, kódolatlan DVB-C adásokat szeretné felvenni, nem hinném, hogy bárki szólna miatta.
-
válasz
Szalkai Samu #18729 üzenetére
Attól függ mit akarsz rögzíteni. A kódolatlan adásokhoz elég egy mezei dvb-c tuner.
-
Szalkai Samu
újonc
Üdvözlet minden fórumtársnak!
TV műsort szeretnék rögzíteni 1080p-be, hogy PC-n eltároljam. Adott egy UPC Horizon HD Mediabox ez HDMI kábellel csatlakozik egy Samsung Smart TV-hez, maga az adás kábelen jön (DVB-C). Ha jól tudom a rögzítőkártyák pl. Elgato Game Capture HD60 S, a HDCP miatt képtelenek az adás rögzítésére. Ki lehet ezt valahogy cselezni egy HDMI Splitter-rel? Vagy létezik erre valamilyen más módszer?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
havast
aktív tag
válasz
golya87 #18697 üzenetére
DVB-C adás igen, a Digi debreceni kiosztását nézném... a muxok paraméterei is rendben vannak (frekvencia, moduláció, jelátvitel), a TVH rossz vagy -régi paramétereket adott alapból amúgy, csak pár mux volt rendben - de ezeket aktualizáltam. Kábelezés alatt mit kell érteni? Mezei FTTH-s bekötésem van, a noderol lejön egy koax egy splitterbe, onnan egy kábel a TV-be, másik kábel meg a tunerbe.
-
havast
aktív tag
Üdv! Egy kis segítséget/tanácsot kérnék ha van valakinek ötlete mi lehet a megoldás az alábbi gond(ok)ra:
Van egy Astrometa USB-s DVB-T/T2/C tunerem (azt hiszem 2 Sony, egy Realtek demodulátorral), amit Ubuntu 19.04-el, TVHeadend-el szeretnék használni. Mivel nekem alapértelmezetten a T tuner volt a frontend 0, így egy startup scripttel megcserélem a frontendeket, ugyanis a Digi csatornáit szereném nézni, a script pedig a DVB-C tunert állítja frontend0-ra.
Első problémám: magasabb frekvencián lévő muxokon (718Mhz felett) a TVH nem talál csatornákat, scan failed. Vagy érdekes módon talál, de ugyanúgy scan failed..
Végülis mindössze kb. 5-7 csatorna hiányzik, ezen még túl is tenném magam, de ha pl VLC-vel néznék egy csatornát (profile=pass), gyakorlatilag az SD adások többsége finoman kockásodik, furcsa zajok is vannak a hangban pár másodpercenként - de még nézhető kategória
A HD adások a nézhetetlen kategória, totál kockás, creepy hangokkal, stb. TVH logban annyit látok folyamatosan, hogy continuity error...Ötlet valakinek esetleg? Ha nincs megoldás - milyen tunert Ubuntu+TVH használathoz?
-
válasz
Formaster #18671 üzenetére
Tulajdonképpen igazad van. Minden mpeg.
A 4K-hoz használt tömörítés:
High Efficiency Video Coding (HEVC), más néven H.265 vagy MPEG-H Part 2A 2K-hoz kitalált, de már SD-hoz használt tömörítés:
H.264 és MPEG-4 Part 10, Advanced Video Coding (MPEG-4 AVC)Az SD-hez használt tömörítés.
H.262 és MPEG-2 Part 2 illetve ISO/IEC 13818-2, hogy kb ugyanazt több néven lehessen nevezni.Használható, de nem használatos tömörítések. VC-1 és Audio Video Coding Standard (AVS). Az utóbbit Kínában tolják, Most tartanak a második generációnál.
Az SD adások kitalált mpeg2, HD felbontás esetében egy teljes vivőfrekvenciát igényelne. Annak idején a Pro7/Sat1 kisérleti adásként műholdon tolta, kb egy évig.
A később induló szolgáltatók teljesen kihagyták az mpeg2-t. Még az SD felbontású tartalmakat is h.264 tömörítéssel szórják. Például a MindigTV, a T magyar nyelvű műholdas szolgáltatása, ...A magyarországi DVB-C szolgáltatásokon kívül minden DVB szolgáltatás sávszélesség limites.
A műholdak esetében a jeltovábbítás díja okán. A földfelszíni sugárzás esetében rendelkezésre álló frekvenciák csekély mennyisége okán.
Felénk a kábelen is több szolgáltató csomagja érhető el. A kábeltulajdonos és két országos szolgáltató csomagja minden kábelrendszeren elérhető. Hármuk mellett még egy teljesen ingyenes és köszolgálati csomag él. A még meglévő analóg csomag okán gyakorlatilag nincs fel nem használt frekvencia. A közszolgálati csatornák SD szórását leállítják hamarosan. Ezzel a DVB SD mellett az analóg csatornák is repülni fognak. -
korcsi
veterán
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18660 üzenetére
Gyalázatos eredménye? Egy DVB-T-s adás esetén esetleg, de DVB-C-nél ez már máshogy van azért. Ott bőven van tartalék.
Vegyük példának a Tarr-os DVB-C-t. Például az RTL Klub HD adása 11 Mbps-el jön, fullHD-ban. Szerinted kell ennyi? Én lekonvertálom a 4 GB-os anyagot 1 GB-re (720-ben 22-es quality-vel), és szinte nem is látható a különbség. A 11 Mbps szerintem még a fullHD-nak is sok.
-
válasz
qnadam #18624 üzenetére
"...csak azért nem verem le rajtuk az árát, mert bő másfél éve vettem, és földfelszínire..."
Akkor még egyszer.
A DVB-C vétel az eltérő moduláció fizikai/elektronikai egységet igényel, mint a DVB-T
Sőt A DVB-T2 sem fogható DVB-T egységgel.
Mivel az eszköz megnevezésében nem szerepel a DVB-C vétel, értelme sem lenne a reklamációnak.A jövőre tekintettel olyat vegyél ami DVB-T/T2 és DVB-C képes. Előbb - utóbb, a MndigTV is át fog állni T2-re
Például ilyen kell neked. -
válasz
qnadam #18622 üzenetére
Nem fog menni.
A megrendelt eszköz hardveresen nem támogatja a DVB-C vételt. A moduláció kezelését nem lehet szoftveresen megoldani. Viszont DRM adások vételére alkalmas az eszköz, csak szolgáltatást nem találsz hozzá..Amennyiben szükséged van a DVB-C vételre, ezt eladod és veszel egy másikat, ami DVB-T/T2, DVB-C vételre alkalmas. Többe fog kerülni, mert komplikáltabb hardver kell hozzá.
-
sziasztok,
rtl2838u stickkel van esélyem, hogy dvb-c-t vegyek openwrt (vagy bármi linux) alatt?
köszi -
nor_bee
csendes tag
Sziasztok!
RPi3/Libreelec/Kodi/tvheadend/DVB-C téma
Végig böngészve a fórumot láttam, hogy több(azbest kolléga)-kevesebb sikerrel készültek RPI3 Libreelec KODI boxok amire DVB-T/DVB-C USB sticket illesztettek a fórumozók. Egy https://zedt.eu/tech/linux/dvb-c-tv-raspberry-pi-libreeleckodi/ oldalon látott cikken felbuzdulva rendeltem egy Astrometa combo stick-et (DVB-T/T2/C + FM + DAB) ami csak nem akar elindulni libreelec/tvheadend kombóval. Windowson az itt (http://www.astrometa.com.tw/integrated_en.html) lévő 0131 PID-es sw szépen behangolta a Digikábel csatornákat tehát a stick működik. Több libreelec/tvheadend verziót is kipróbáltam a Pi-vel. Tettem fel még pl. egy finn oldalról letöltött MN88374 fw-t is de sehogy nem akarja megtalálni a Panasonic MN88473-at. (még a cvh.libreelec.tv spéci dvb driveres verziók tesztjei hátra vannak)
Van olyan akinek sikerült ilyen Astrometa az USB stick-et beüzemelni RPI3-on libreelec/tvheadend kombóval kábeles (Digikábel) csatornákhoz? A szükséges és működő sw verziók sokat segítenének.
A másik kérdésem az, hogy most RPI/libreelec-hez melyik DVB-C stick-ek ajánlottak? Láttam Geinatech MyGica T230C-t egy hozzászólásban de már abból is két verzió van amiről vegyesek a talált infók libreelec használatban.
Korábbi magyar és angol cikkeket olvastam de ebben az esetben a friss infó a legjobb.
Előre is köszi!
-
Formaster
addikt
Az létezik, hogy ugyanaz a HD csatorna zajosabb jó jel mellett is DVB-S-en mint DVB-C-n? A jó jel alatt 98-99%-ot értek.
-
tkomlosi
aktív tag
sziasztok,
tapasztalatok alapján milyen dvb-c usb tunert éri meg venni, ami nincs horror áron? Köszi.
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Szüleimnél PR-Telecom tv előfizetés van, kb 60 csatorna. Egy egyszerű samsung monitort állítottam be nekik tv-nek. A tv adást egy Alcor HDC-3500 DVB-C boxon keresztül veszi. A problémám az, hogy ez a box a 60 csatorna helyett csak 40-t talál meg. Hiányoznak belőle alap csatornák pl: RTL Klub, TV2....., viszont National Geographic HD meg ilyenek vannak.
Szerintetek mi lehet a gond?
-
g0dl
addikt
válasz
Formaster #18556 üzenetére
A Csatornák fülön tudsz a címkék szerint szűrni*, és így a szűrés alapján tudsze engedélyezni.
Az oszlop cím részének jobb oldalán lehet legörgetni, és ott van a cimke szűrés. A szolgáltatás szerint általában van címke. Az adapterbeállításnál is van egy hálózat hozzárendelés ( bár én dvb-c és dvb-t használok, nem tányérosat)
-
g0dl
addikt
Akkor válaszolok magamnak. Linx-szal megy az xbox one dvb-t tuner ( firmware kell hozzá) . Ebben dvb-t, és dvb-c is van. Én csak az utóbbit próbáltam, és a fekete pénteken 4KFt körül lehetett kapni.
Windows driver alapból nincs hozzá, de forumokon láttam olyat, hogy ez is megoldható, de annak nem jártam a végére (ha esetleg valaki tudja, azért ne fogja vissza magát).
-
-
törölt tag
válasz
farkas-j #18501 üzenetére
Konkrétan a TechniSat DIGIT ISIO STC.
(... de lehet, hogy a többi TechniSat DVB-C Set Top Box is így rögzít, csak azokról nem tudok nyilatkozni, mert nekem a fent jelzett van, de sanszos, hogy a TechniStar K2 is ilyen ... és az lényegesen olcsóbb, lévén az "csak" HD és nem 4K.) -
Samott
addikt
válasz
farkas-j #18452 üzenetére
"FBC stands for ‘Full Band Capture’ and means that the complete frequency band of a level is received." -innet
"The FBC tuner offers the function of 8 individual DVB-C single tuners without an additional loopthrough cable. The signal applied to the RF-IN is passed on internally to the 8 built demodulators. With the brand new DVB-C FBC tuner from VU + you can expand your VU + Ultimo 4K or Uno 4K to a DVB-C Octo tuner receiver." - innet
En se ertem, de elvileg egy tuner 4/8 demodulatorral, szoval egy kabelrol kapja, tehat csak egy szolgaltatot/forrast kezel, de 4-8 csatornat kepes venni. Es nem csak egy mux-on belul.
-
Samott
addikt
válasz
farkas-j #18450 üzenetére
Jogos, koszi a tippet. De ha mar igy alakult lehet hogy vennek egy ujat es ezt majd javitva eladnam. Tovabbra is a VU+ kinalatat nezem, kepbekerult a Marusys VU+ UNO 4K is, ebbe mar lehet vinyot is rakni. Ha jol ertem, akkor van belole DVB-C valtozat de nem irnak dual tunert csak olyat hogy FBC tuner van benne, ami elvileg tobb demodulatort tartalmaz, igy kepes egyszerre tobb csatornat rogziteni. Jol ertem? Enigma van rajtuk, ki lehet ezekrol masolni a kodolatlan ts-t? Forras Digi kabel lenne.
-
Samott
addikt
Haldoklik a belteri dobozom (optibox raptor), ugy nez ki lejart benne a szamlalo.
Olyan dobozra lenne szuksegem ami: ket DVB-C tuneres, tudok bele vinyot szerelni es FTP-n ki tudom masolni rola a Digi kabelrol rogzitett musorokat. Van meg ilyen a piacon? Marusys VU+ SOLO SE V2-t talaltam, de abba nem lehet vinyot rakni, madzagon kell radugni. Mas tipp esetleg? Koszi!
-
rollerk
tag
Sziasztok!
Szerettem volna felvenni egy másfél órás adást az M2 HD-ről .ts-ben.
Sajnos DVBViewer-el nem működik valamiért Terratec DVB-C sticker.
Tudna valaki felvenni egy másfél órát október 14-én? Szívesen meghálálnám a dolgot(!). Köszönöm előre is.😊 -
roberto7
csendes tag
digitális előfizetés van az UPC -nél, de van lehetőség, ha nincs box, akkor lehet fogni valamennyi csatornát
analógban.
ezért gondoltam nekem dvb-c tuner kell, mert hát kábelen jön az adás. a lapomon meg nincs sima pci sin :S
az usb3 sem fontos, csak nincs más. az hogy van -e kodolatlan digitális -e az upc nél, nem tudom. én csak ezekről az analógokról tudok, hogy mellékesen jönnek, ha van előfizetésed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest