Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz
qnadam #18962 üzenetére
Mygica T230-at használok 2 darabot is, egész jók. Jobbak, mint az xbox-os.
Van belőle egy C-s verziósom is (T230C), de azt a raspbian alatt egyelőre nem tudtam működésre bírni, bár még lehetett volna erőltetni kicsit. Ha esetleg "rendes" linux-od van, vagy jobban képbe vagy itt a firmware-ekkel/driver-ekkel, akkor lehet hogy ez is van olyan jó, mint a sima, vagy talán jobb is. -
Speederer
senior tag
válasz
Hieronymus #18920 üzenetére
De attól még a legtöbb csatorna bejön rajta. Sőt, ha nem fizetett elő arra a néhány fizetősre, akkor ugyanannyit tud nézni vele, mint egy másik/drágább STB-n vagy tévén.
Megkérdezhetem, hogy mi lenne a felhasználási cél? Esetleg monitort akarsz kiegészíteni vele? Csak mert szerintem amelyik tévén van HDMI, az képes a DVB-C vételre is. Ilyen esetben viszont egyszerűbb maradni a közvetlen kapcsolatnál (tehát koax a tévébe), ha meg android-ot akarsz mellé akkor lehet valami tuner nélküli is, akár olcsóbban.
-
Speederer
senior tag
válasz
tkomlosi #18782 üzenetére
Ilyet próbáltam én is először, bár azóta is megvan még, csak van mellette a T230-asból is 2 darab. Egyértelműen jobbnak mondanám a T230-at, tényleg egész ritkán dob el képkockát. További előnye volt az is, hogy régebbi linux kernel is támogatja alapból, bár valakinek ez kevésbé érdekes.
Az xbox-os adapter viszont egy picit kompatibilisebb a Kodi-val, legalábbis olyan szempontból, hogy a jelerősséget ki tudja írni ott is. Bár valszeg azért, mert azt a tvheadend szerver is százalákban látja, nem pedig dB-ben.Amúgy én is a 4.3-as tvheadend-et használom, ez alapján mondom a fenti tapasztalatokat.
Ja és nem tudom milyen szolgáltatód van, de a Diginél sokat tud segíteni egy jelcsillapító. -
Speederer
senior tag
válasz
tkomlosi #18780 üzenetére
Igazából egész jó a cucc, csak néha dob ilyen "Continuity counter error"-t vagy hasonlót.
Meg azt egy picit hiányolom, hogy a Kodi-ban nem tudja a jelerősséget, SNR-t és BER-t megmutatni. Ilyet ír a logban csatornaváltásnál:linuxdvb: Unable to provide BER value.
linuxdvb: Unhandled ERROR_BLOCK_COUNT scale: 0
linuxdvb: Unable to provide UNC value.Esélyes, hogy ebben az árkategóriában nem fogok jobbat találni... de hátha van valami egyéb adapter, ami másnál bevált.
-
Speederer
senior tag
Mygica T230-nál jobb usb-s DVB-C adaptert tudtok mondani? Vagy érjem be annak a tudásával?
Raspberry Pi-hez kellene. -
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg van egy S905-ös boxom (Coreelec-el) és egy Amiko, ezek vannak befogva a műholdas csatornák nézésére. De mivel eléggé más a 2 eszköz, ezért gondoltam célszerű lenni ugyanarra a platformra hozni őket. Az S905-ön már egész jól be van lőve a tvheadend, ami tetszik is, ezért jó lenne egy dedikált tvhaedend szerver, ami kiszolgálná mindkét stb-t, mehetne közben a felvétel is és még PC-ről/telefonról is lehetne ezen keresztül tévét nézni.
Ahogy nézegettem a lehetőségeket, belefutottam a Sat>IP tuner-ekbe, amik nagyon ígéretesnek tűnnek. Csak nem értem, hogy ezek miért ilyen nehezen beszerezhetőek nálunk (és ráadásul nem is adják őket túl jó áron). Nem mondom, hogy lehetetlen lenne, de nem túl nagy a választék és sok helyen azt írják, hogy már nem elérhető a termék. Külföldi fórum ajánlások alapján az Inverto IDL-400s és a Telestar Digibit R1 került a fókuszba (lényegében ugyanaz a hardver van mindkettőben), viszont ezeket nálunk egyláltalán nem lehet beszerezni.
Szóval a kérdésem az az, hogy ezekről a sat>ip cuccokról mit tudtok? Miért nincsenek vajon elterjedve? Esetleg az áruk miatt? Mit ajánlanátok egy olyan rendszer kiépítéséhez, amivel ki lehet használni a quad LNB-t, esetleg ötvözni a DVB-T-vel? Mindehhez szoftveres oldalról a tvheadend-et érzem a legjobbnak, de más véleményt is meghallgatok.
(Felvétel a NAS-ra menni, tehát ha nem muszáj, akkor nem akarok egy PC-t beüzemelni erre, már csak a fogyasztása miatt sem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Panasonic LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged