Hirdetés
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- Jövőre indul Európában a kínai robottaxi
- Fontos kísérleti kiterjesztést hozott a Vulkan API frissítése
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Mivel több "szaktopicban" is próbáltam és "süket csönd" volt a válasz beírom ide is:
Adott egy HP Compaq 6730b notebook. Egy szimpla HP Docking Station DVI-D single-link portján keresztűl, DVI->HDMI kábelellel rákötésre került egy LCD TV HDMI bemenetére. A számítógép képernyő kiterjesztéssel kiválóan működik (kép/videó), de az audió átviteli lehetőséget DVI/HDMI-n keresztül nem tudtam beüzemelni. A notebook GE45 chipsettel (GM45 S-Videóval módosított verzziója), amely GMA 4500MHD grafikus vezérlőt tartalmazl és ICH9 I/O kontrollerrel társul hozzá (Intel HD audio). Az HD audio codec: AD 1984A. Természetesen a legújabb driverekkel is próbálkoztam Windows 7 x64 Enterprise alatt, de mivel valószínűleg nem engedlyezett a HDMI audio-hoz szükséges hardware, ezért nem sikerült az "Intel HD audio HDMI" beüzemelése.Mivel a chipben minden "adott" a HDMI audio használathoz, megnéztem a GM45 datasheet-t. Ebből az derül ki, hogy a GMA 4500MHD a HDMI kimenőjeleket kétféle megoldással is elő tudja állítani. Ha az iHDMI interface-t választja a kedves gyártó, akkor lehetőség van audio multiplexelésre, ha a másikat, akkor nem (DVI esetén sajna ez utóbbi megoldás van). A HP / Intel fórumok "scannelése" után annyi még kiderült, hogy a gyártók engedélyezhetik ezt a feature-t BIOS beállítás segítségével (Természetesen a HP notebook BIOS-ban nincs ilyen lehetőség). A google szorgos paraméterezése mellett sem sikerült semmilyen BIOS tweak / speciális utility fellelése a feladatra. Esetleg valaki megoszthatná a tapasztalatait, vagy ismereteit, ha valamit rosszul gondoltam ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vírusirtó topic
- Linux haladóknak
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest