Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Az antenna merőleges legyen a sugárzás irányára. Korábban "hobbiból" botantennával próbálkoztam a Széchenyi hegyi adóval. Az első próbánál egy fémlábú asztal lábára cuppantottam rá a botantennát. Viszont az erkély fémkorlátján jobb és stabilabb jelet kaptam.
10 km-s kísérlet: [link]
50 km-s kísérlet: [link]Az antenna beállítást célszerű a TSReaderLite verzíójával végezni. Ez aprogram folyamatosan fogja mutatja a térerő és bithibaarány változását (Strength, Quality). Értelemszerűen a maximum a cél. Ha lehelyzed a tér bármely pontjába az antennát, akkor kb. egy félméter sugarú körben az adott frekvencián térerő maximumnak kell lennie az UHF sáv hullámhosszát figyelembe véve. A keresést lassan kell végezni, mivel a DVB-T vevő előszőr a DVB-T sugárzásból a TPS vivőt fogja keresni. A TPS vivő tartalmazza a sugárzási paramétereket, amely alapján a vevő OFDM demodulátora beállítja önmagát a 64 lehetséges kombináció közül egyre. Emiatt a DVB-T jel keresésnél elegendő megadni a sávközép frekvenciáját és max a sávraszter széleségét (8 MHz). Jó próbálkozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest