- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
JEEMBO #14288 üzenetére
Az lehet ennek a titka – és azért nem lehet ilyenkor RGB-re állítani – mert YUV állásban leadja az SD-kompozitjelet a SCART 19-es pontján, miközben az RGB-kimeneteken YUV jön ki, aminek lehet állítani még a HD felbontását is.
Közben egyébként az SD kompozit is váltakozik, de az csak két állapot között: 25/50 vagy 30/60 Hz függvényében PAL vagy NTSC lesz.
Így kissé ellentmondásosan, de YUV állásba kell váltani a kompozitjel alkalmazásához is.
Ha viszont RGB-re kapcsolunk, akkor az SD RGB veszi át a YUV helyét, valamint a TV részére aktiválódik még egy RGB-kapcsolófeszültség is a 16. lábon.
Már csak az nem világos, hogy a monitorod D-Sub RGB bemenete hogyan tud működni a YUV-jellel, ami elvileg Y Pb Pr komponensekből áll. Ezt szokták YUV-nak is mondani (most mellékes, hogy helytelenül).
Itt van egy SCART-YUV elnevezésű csatlakozó, amit DVD-lejátszó és TV között lehet például alkalmazni:
Fentihez hasonlóan összedobtam egy kábelt, SCART-ra forrasztottam három RCA vezetéket, az RGB-kimenetekre, amivel a Wayteq SCART kimenetéről a monitorom Y Pb Pr bemenetére csatlakoztam. Lőn világosság, működik az analóg HD-kimenet.
Csakhogy ezen a monitoron van Y Pb Pr bemenet. Előzőleg a D-Sub RGB-re csatlakoztam, valamint a H-V szinkronbemeneteket a kompozitra kötöttem, úgy nem működött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest