- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
hamyka #12149 üzenetére
Igen, ez az. Közben megtaláltam a tesztet is: http://dvb-t.blog.hu/2010/02/16/panasonic_dmr_ex795_teszt
Úgy látszik nem sok minden változott azóta, viszont az is tény, hogy elég szűk piaca van ezeknek a masináknak ( ami persze a technikai érdekességükből nem von le semmit )Az azonban igaz, hogy ennyi erővel egy HTPC-t is ajánlhattam volna hybrid tunerrel, az is egy doboz, amibe bemegy az antenna és kijön a HDMI kábel.
-
hamyka
senior tag
válasz
Murphistic #12148 üzenetére
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Pilács #12145 üzenetére
Kifutottam az időből a keresgéléssel:
Találtam egy Panasonicot (DMR-EX795), ami tud analógot, DVB-T-t és HDMI-re köthető. Emlékszem egy tesztre, ahol olyan Pana felvevő volt, ami az MPEG4-et átkonvertálta MPEG2-vé és szabványos DVD-ként vette fel a MindigTV adását, talán ez is olyan. Amit nem tudok, hogy az analóg TV képét kiadja-e HDMI-n keresztül.
Ez volt az ötletem, bár eléggé elrugaszkodott, de nem az én pénztárcám bánja.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Pilács #12143 üzenetére
Szervusz!
Nem tudom mennyire jön számításba, de szerintem nézz utána a DVD-felvevőknek. Analóg tuner mindegyikben van, DVB-T -t is látogattam az utóbbi időben és mivel újabb DVD-masinák, ezért HDMI is szokott rajtuk lenni. LG-k között azt hiszem láttam ilyet, ami mindent tudott, a DVB-C-t leszámítva. Persze az ára "kicsit" magasabb mint egy sima DVB-T STB-nek.
Szerk.: például Sonyk, bár DVB-T-t itt nem látok: http://www.sony.hu/product/dvd-recorder -
Pilács
senior tag
válasz
nfsu17 #12144 üzenetére
Igen nagyjából erről lenne szó, hogy a digitális adás mellé kapom az analóg kábeltévé csatornákat is, és azt kellene valahogyan (már mint az analog jelet) egy monitorra rávarázsolnom, amin csak HDMI bemenet van
Olyan tuner kellene ami tud analóg jelet is kezelni, meg dvb-t is esetleg, és van rajta HDMI kimenet... Szomorú leszek, ha nem találok ilyen kütyüt...
-
nfsu17
veterán
válasz
Pilács #12143 üzenetére
Én nem nagyon vagyok képben már, pedig eddig azt hittem.
és a kicsire elég lenne az analóg, nem fizetnék még egy beltériért,
analóg esetén nem kell beltéri, csak egy madzagod van.a lényeg, hogy monitorra lenne kötve,
gondolom a monitor hdmi-t tudna fogadni...scart nem hiszem, hogy van rajtaaz a kicsi tévé
ez lenne a "kicsit tévé" akkor a nagy mellett? máskülönben nem értemígy kell a HDMI kimenet
igen, akkor a monitor miattés az analóg tuner...
stimmt, akkor már értem.Viszont akkor nem tudok segíteni. Tudok sok készüléket, csak T, vagy csak C, esetleg T+C, vagy S2+T+C, de egyikben sincs analóg. Van egy panasonic dvd felvevőm, abban van analóg tuner, de hdmi meg nincs.
-
Pilács
senior tag
válasz
nfsu17 #12140 üzenetére
Pont az analóg kellene most, kábel tv van, a "nagytévén" megy a digitális, és a kicsire elég lenne az analóg, nem fizetnék még egy beltériért, a lényeg, hogy monitorra lenne kötve, az a kicsi tévé
így kell a HDMI kimenet, és az analóg tuner.... DVB-t sem életbevágó, az csak később esetleg jól jöhetne...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Armagedown #12141 üzenetére
A távszabályzó linkelt honlapján a Pace típusra vannak találatok, típusszámot nem kell beírni. Azokat célszerű kipróbálni, attól függetlenül, hogy SAT-kódok, hátha csinál valamit.
LG, esetleg Samsung TV-kódokat is kipróbálhatsz, ugyanis máskor előfordul, hogy ezek a távszabályzók bezavarnak a kínai DVB-T vevő működésébe is, nemkívánatos módon.
A fix kódokat sok ilyen távszabályzó bármelyik módban felveszi (TV stb.), vagy hibajelet ad, ha nem. Automatikus kódkeresést viszont a SAT-módban célszerű lefuttatni, mert oda szokták sorolni az egyéb Set Top Boxokat is.
-
Armagedown
őstag
Sikerült beszerezzek a bolhapiacon egy Pace DC220KKD set top boxot.Sajnos távirányitó nem volt hozzá, de van itthol egy Pilot Supertel távirányitóm.
Sajnos nem kezeli a boxot bármilyen kódot is írok bele.MIlyen eszközre állítsam be amikor beírom a kódját , tv , vcr , aux vagy sat ? -
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Olyan asztali STB-t keresek, ami tud analóg(kábel tv)jelet és tud DVB-T-t kezelni, mondjuk egy fokkal jobb lenne ha még a DVB-C-t is tudná... Van ilyenről tudomásotok?
Köszönöm a segítséget!
-
nfsu17
veterán
2. Ugye jól olvastam, hogy ezekkel az eszközökkel USB-re akár rögzíteni is lehet műsorokat és közben más csatornát is lehet nézni?
Lehet rögzíteni.
Közben más csatorna?
Úgy tudom csak akkor megy, ha a másik csatorna azonos MHz-en van a felvevendő csatornáéval.
Pl: m1hd: 456MHz. m2hd szinén. Ekkor megy a dolog. De ha a tv2 a 354MHz-en van, akkor nem. De a sw-nek is tudnia kell ezt. Pl nekem olyan régi a sw-em, hogy ezt nem tudja. Ha frissítenék újabbra, akkor már tudná. Tehát ez inkább sw-es, mint hw-es dolog.4. Mennyire jelent problémát, hogy nem a DIGI által adott STB-t használok (valahol olvastam egy ilyet, hogy "minden bekapcsolás után megjelenik egy üzenet, miszerint a csatornaadatok megváltoztak, kéri-e a keresőprogram elindítását")?
Digikábelről beszélünk? Gondolom, mert kábelest keresel, nem műholdast. Szerintem nem lesz ilyen, vagyis nem tudom miért lenne, a tévék sem írják ki, azaz STB nélkül is megy a digikábel, ha a tévé tudja.
5. Egyáltalán ha valamikor kódolni fog a DIGI (vagy más szolgáltatót választok) később ezekkel a foglalatokkal kérhető lesz tőlük kártya?
A CI-be tudsz tenni CAM modult+abba kártyát, így mehet a dolog kódolás után is. Ha a cuccban nincs CI, csak conax nyílás, akkor sincs baj, ha a szolg. ezzel kódol, akkor csak a kártyát kell bele tenni. -
hacsa
tag
Sziasztok!
Egy DVB-C STB beszerzésében gondolkodom. A következőket néztem ki: AMIKO CHD-8240 CI CX E; Optibox Gekko CABLE HD DVB-C; Synaps CHD-3100 CI CX.
1. Olyat kerestem ami támogatja az USB kulcsokat ha NTFS fájlformátumuk van (nagy méretű MKV-k lejátszása).
2. Ugye jól olvastam, hogy ezekkel az eszközökkel USB-re akár rögzíteni is lehet műsorokat és közben más csatornát is lehet nézni?
3. Mennyire fontos hogy CI és CX foglalata is legyen (a jövőben)?
4. Mennyire jelent problémát, hogy nem a DIGI által adott STB-t használok (valahol olvastam egy ilyet, hogy "minden bekapcsolás után megjelenik egy üzenet, miszerint a csatornaadatok megváltoztak, kéri-e a keresőprogram elindítását")?
5. Egyáltalán ha valamikor kódolni fog a DIGI (vagy más szolgáltatót választok) később ezekkel a foglalatokkal kérhető lesz tőlük kártya? -
törölt tag
válasz
azbest #12126 üzenetére
Tvheadend log-ot szoktam nézni, szerencsére ott nincs semmi.
Oscam nálam 8888 porton van, de valamiért nem jön be semmi azon a porton, pedig hozzáadtam a tűzfalhoz is, mivel kliensről nézem.
Valami mámoros pillanata lehetett csak, mert most simán meg 3 kliensen is ugyanaz a stream. -
sonique
őstag
-
vkp
aktív tag
válasz
azbest #12130 üzenetére
Köszi, ezt én is megtaláltam.
Ami a bajom, hogy senki, még a UPC ügyfélszolgálata sem hajlandó megmondani, hogy a HD csatornákhoz elég-e a CI, vagy CI+ kell, ami pc-hez nincs (vagy legalábbis én nem találtam).
sat.netboard.hu-n egy srác azt írta, hogy túlbonyolítom és egy sima smartcard reader elég cam modul nélkül, de hozátette azt is, hogy windows alatt nem próbálta.Szóval a dilemma továbbra is adott, nem szeretnék úgy bármit megvenni, hogy aztán nézegetem, hogy milyen szép, de haszna nincs.
-
azbest
félisten
A TBS tunerekhez láttam programot, amivel össze lehet hozni WMC-vel: [link] Ez itt konkrétan igazi ci fogadós tuner, amibe a upc digital kódolásához megfelelő cam modul is kell. De mintha láttam volna sima kártyaolvasós megoldást is náluk. Erről az ügyfélszolgálatuk mondhat többet, ahogy olvasom Cryptoworks a régi kártyákhoz, Irdeto CI+ az újabbakhoz, meg van AlphaCrypt modul ami egymaga tud többfélét is kezelni ( Irdeto CI+, viaccess, cryptoworks, conax, nagravision). Neten ezt dobta ki elsőre a kereső [link]
szerk:
a ci slot nélkülihez "sima" kártyaolvasót is árulnak, szóval elvileg van rá szoftverük, amivel az is képes az előfizetői kártyát kezelni [link] -
vkp
aktív tag
Továbbra is várnám a segítség annak, aki tudja, hogy Windows Media Center alatt milyen tunerrel illetve kártyaolvasóval lehet nézni UPC Direct HD adásokat.
Illetve ha erre nincs lehetőség, akkor keresek olyan HDMI bemenetű kártyát, amit kezel a WMC.
Köszönöm!
-
Ferkó44
csendes tag
Vadonatúj Synaps CHD-3100 CX-CI-m van.
Ha egymást követő műsorok felvételét állítom be (akár ugyanarról az adóról is), nem hajlandó mindegyiket felvenni. Általában csak minden másodikat.
Ha valaki találkozott ugyanezzel a problémával és sikerült rájönni a megoldásra, szívesen venném segítségét.
Lehet, hogy rossz felvételi opciókat állítottam be? -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12120 üzenetére
Lehet ezért nem emlékeztem a timeshift-re, mióta a tvheadend feljesztése nyitottabb lett és az eredeti fejlesztő / ötletgazda mellett beszállt még ~ 4 ember, komolyan felgyorsult a fejlesztése.
A kódoláshoz nem kellene, hogy köze legyen. Nézd közben a tvheadend (webes felületen alulról felnyitható élő log mutatás) és az oscam logokat (webes felület 888 port). Általában segít a hiba kiderítésében a log
-
Killmort
csendes tag
ez még nem jutott eszembe, kipróbálom
és köszönöm előre is
-
törölt tag
-
Killmort
csendes tag
Üdv.
Tavaly vásároltam egy Hama DVB-T Sticket (00053280 típus) a laptopomhoz. Feltelepítem, elindítom, meg is találja a csatornákat, majd 1-2 perc után leáll, kiírja a program, hogy nem érzékel eszközt (gép olyan hangot ad, mintha kihúztam volna, de ennek ellenére a laptop érzékeli a csatlakoztatott sticket). Próbáltam másik programmal, másik géppel (win7, win xp, win vista) mindig ez az eredmény. Ha kihúzom a gépből és visszadugom, akkor meg kék kijelző jön mindenféle kódokkal, a gép pedig újra indul. Visszavittem, kicserélték, és ugyan ez, szóval nem a készülék a rossz valószínűleg.
Valakinek valami ötlet? -
törölt tag
válasz
azbest #12114 üzenetére
A timeshift gondolom csak valami nightly verzióban lehet még. Az enyémben nem látok beállítási lehetőséget.
Van viszont egy fura dolog benne, ami eddig nem volt.
Ha 2 gépen ugyanazt a csatornát akartam nézni, ennek semmi akadálya nem volt eddig. Most viszont nem engedi csak egy gépen. Kódolt csatorna volt. Lehet, hogy az OSCAM miatt van ez? -
hamyka
senior tag
válasz
szabi41 #12117 üzenetére
szia
Én úgy tudom hogy kódolva veszi fel a müsorokat a dekóder, tapasztalatom nincs róla mivel sose vettem fel, én csak nézem a műsort
dekorderről mesélhetnél
engem az érdekelne hogy minőségileg milyen a dekorder, megvagy-e vele elégedve vele stb illetve hogy milyen műsorokat nézel rajta milyen antennával, kábelel stb
Azért kell a bővebb tájékoztatás nekem mert ismerősömnek ( na jó elárulom kereszt szüleimnek) ezt a dekordert ajánlottam mivel náluk nincs bent kábel tv, és csak a szokásos csatornákat akarják az az az ingyenest, és ha ilyet ajánlottam nekik és esetleg megveszik hogy jó döntés-e, sokan nem értették miért érdeklődöm azután a dekoder iránt hát ezért, illetve ha másnak is javaslom hogy jó döntés-e, szomszéd néni aki velem szembe lakik ő még az analógot nézi, mellettem lakó szomszédnál bent van ugyan a kábel tv de kétlem hogy dekorderen nézi na csak mondom és remélem értesz/ értetek engem
És írj és üdv: Hamyka
-
szabi41
csendes tag
Hello
Dekóderrel fizetős csatornáról a felvételt le lehet valahogy játszani pc n?
Dekóder: Waytek HD- 95 cx
-
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #12115 üzenetére
Azért nem csak a MindigTV fogható ingyenesen. Említettem már, hogy műholdon is van elég sok FTA csatorna, bár ezek elenyésző része magyar nyelvű.
Az Eutelsat 9A-n például ott az M2, Duna, Duna World, akár HD minőségben is.
Forrás:
Eutelsat 9ADe itt a lista a többi műholdról is:
Műholdas FTA csatornák -
hamyka
senior tag
válasz
DaveJr #12109 üzenetére
Na köszi a képet így már egyértelműbb, egyszerűen csak nem tudtam elképzelni hogyan s miképpen használod neharagudj
// nézed az ingyenest amit adnak az az nézel mindenféle szemetet is pl-ul: reklámok/ezt vegyél-azt vegyél stb xd
Bozek : hu,köszi nem semmi, azt mondmeg nekem mi nem megy itt csődbe?
Én is csődbe megyek a nyáron, ez van,
Azbest: egyet értek jelenleg csak a Mindig Tv ami szabadon fogható,
A kódoltaknál más a helyzet de az már más tészta, és kérdéses hogy amit jelenleg
használ jó-e bele olyan kártya amivel tudja nézni a kódoltakat, ennyire azért még én sem
vágom a témát
-
Bozek
nagyúr
válasz
hamyka #12105 üzenetére
A terméktámogatás megszűnt a forgalmazó cég csődje miatt. Nem tudom, hogy a többi USB-s DVB-T tuner mennyi, de az említettet láttam még tegnap is az Interspar-ban, 19000 Ft-os áron. Annyiért mondjuk nem kellene. Bár az is igaz, hogy a jelenlegi belső tunerem most úgy 20 ezerbe kerül, de én ennek töredékéért jutottam hozzá anno.
-
DaveJr
őstag
válasz
azbest #12110 üzenetére
Ja értem. Jól van ennyivel is okosabb lettem. Amúgyis "mobil TVként" használom majd szóval nem hinném hogy laptopon néznék digitális kábelt
Arra ott lesz a TV
Amúgy most csak kíváncsiságból rákerestem a DVB-C tunerekre...hát elég húzós áruk van. Mártmint amit laptophoz tudnék használni. Majdnem hogy egy TVt lehet abból venni. -
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12109 üzenetére
Dvb-t szolgáltató csak egy van eddig (Antenna Hungária - MindigTv Extra)
Mivel ez a tuner analóg tévé,rádió és dvb-t adás vételére alkalmas így itthon nincs (és egyelőre nem is terveznek) más szolgáltató akivel használhatnád, mert szabad frekvencia sem lesz több azon kívül amit ők kaptak / kapnak. A digitális kábeltévé problémásabb kérdés lenne, de ahhoz eleve más fajta tuner való. analóg adást persze mindent vesz, de az nem kódolt.
-
DaveJr
őstag
válasz
hamyka #12107 üzenetére
Nagyon egyszerűen a TV tuner pont belefér a expresscard foglalatba, nem lóg ki belőle:
Itt persze nincs teljesen betolva a gépbe. De totál egybe simul.
azbest: Igen egy nagyon jó kis igás ló
Szóval simán tudom használni ezt a hármast (tv tuner, smartcard olvasó, homesys) bármelyik magyarországi szolgáltató kártyájával együtt majd a jövőben. -
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12104 üzenetére
Igen a T61p valóban jó kis gép erre
A mindigtv conax kódolást használ, nincsen a kártya eszközhöt kötve. Működik szépen a homesys progival. Hosszú távot azért emlegettem, mert úgy emlékszem a használatához felhasználónevet és jelszót kell beállítani, amivel beállításokat ment a szerverükre... de lehet megy enélkül is. Minden esetre van más alternatíva is, ha később változna a helyzet.
-
DaveJr
őstag
válasz
azbest #12103 üzenetére
Köszönöm a választ.
Tudom hogy expresscardos a tv tunerem. De a laptopon van egy PCMCIA is (Lenovo T61p). Így egymás alá mehetne a két cucc.
Szóval akkor a legegyszerűbb ha a homesyst használom és akkor azzal könnyen beállíthatok mindent.
Akkor a smartcard olvasóból mindegy hogy milyen típusút veszek a kódolást majd szoftveresen fogja megoldani. Itt most a különböző kódolásokra gondolok (ha annak hívják) conax, CI+...
-
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12102 üzenetére
Cam modult nem tudsz használni azzal a tunerrel. A cam modul olyan tunerekhez / tévékhez / set-top-box-okhoz való, aminek van CA slotja. A cam modul bár fizikailag pcmcia alakú, de a pécé ilyen slotjában nem működik.
Viszont ettől még megoldható az előfizetői kártya használata. Kell hozzá egy közönséges smartcard ("bankkártya") olvasó, valamint egy program ami képes szoftveresen kezelni a kártyát és dekódolni az adást.
A kártyaolvasó lehet usb csatlakozós, vagy ha kompaktabb megoldás kell, akkor létezik pcmcia (pc card) vagy expresscart csatlakozós változat is. A tuner kártyád expresscard fajta, ne keverd össze egymással a küldönböző csatlakozófajtákat, mert nem kompatibilisek egymással.A WMC alapból nem tud ilyet.
Az általam ismert legegyszerűbben használható hasonló ingyenes windowsos program a homesys, csak nem tudom mennyi ideig lehetséges még használni, mert átálltak újabb üzleti modellre a cégnél aki készítette. Ingyenes alternatívaként smartdvb+acamd plugin+newcs kártyakezelő program ugrik be, de ezeket macerásabb összekonfigurálni, használni. -
DaveJr
őstag
Sziasztok!
Kicsit új vagyok a témában. Na jó totál kezdő
Elég sokat fogok utazgatni mostanában úgyh vettem a laptopomhoz egy AverMedia AverTV Hybrid NanoExpress kártyát. WMC-val vagy 28-30 csatornát talált is. Persze a kódoltakkal együtt. Tökeletesen működik minden. Tudom nézni az ingyenes csatornákat.
Ha elő szeretnék fizetni mindigTv extrára akkor azt már kiderítettem hogy szükségem lesz egy CAM modulra. A kérdésem az lenne, hogy azt tudom e használni a laptop PCMCIA csatlakozójában? Vagy van e vmi lehetőség arra hogy nézhessen az előfizetett csatornákat is. -
Kernel
nagyúr
válasz
hamyka #12100 üzenetére
Ezért is írtam, hogy a VLC lejátssza, a .ts felvételt pedig a DVB-T box készítette. A vevőbox átkódolás nélkül rögzíti a bejövő stream-et, tehát ez maga az adás lényegében. Minőség azonos azzal. Az RTL Klubnál, a gyors mozgásoknál lehet is látni az elmosódást, ami az alacsony sávszélességből adódik.
Ha tunert raksz a számítógépbe, kb ugyanennyi teljesítményt igényel, illetve a multiplexből történő "leválogatás" nem tudom, mennyit tesz még hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Telekom mobilszolgáltatások
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Filmgyűjtés
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Latitude 5510 15.6" FHD IPS i7-10810U Radeon RX 640 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb eladó!
- Samsung Odyssey G8 (G85SD) 34" ívelt OLED 175Hz monitor eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Lenovo Legion 5 Pro 16ARX8 - Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 140W, 2x16GB DDR5, 1TB SSD, laptop beszámítás
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest