Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz DarkByte #1114 üzenetére

    Köszi.

    Informatikus vagy informatikával szimpatizáló közegben az általad választott megoldás tökéletes, hiszen mindenki érti a "szolgáltatás" működését és képes kezelni a szükséges programokat (tud tévézni).

    Ha veszel egy "nagyit" aki a távirányítón a hangerő gombot és jó ha a csatornaváltó gombot ismeri, akkor belátható, hogy más megoldás után kell nézni. Én mindössze ezért gondolok DLNA képes TV-re és stream átvitelre. Ebben az esetben a TV "majdnem úgy funkcionál, mint egy TV". Csak a forrást kéne beállítani.

    A "nagyi" az egyik véglet és modjuk a kb. 40 Mbite/sec bitrate blue-ray "élvezete" a másik véglet, amelyeket közös "infrastruktúrán" kellene kiszolgálni és persze több szobában, több TV-vel. Igazából eddig a DNLA tűnik a legjobb átviteli módnak erre a célra (az új TV-k támogatják, főleg a SAMSUNG 7,8,9 szeria, meg PHILIPS "teteje"). Viszont nem sikerült még "élő" embert találni, aki használja is. Abban reménykedtem hátha...

    Egyébként különféle mux-ok adásait "szétszedni" (demultiplexing) majd összerakni (multiplexing) nem lehet túl erőforrásigényes dolog, ráadásul a "megmozgatott" adatmennyiség sem túl sok egy PC-nek, azaz "röptében" is mehetne. Lehet hogy található a neten ilyen progi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák