- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
droetker
csendes tag
válasz Csabroncka #6599 üzenetére
Köszönöm! Remélem elboldogulok vele valahogy
-
Csabroncka
addikt
-
droetker
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dune HD TV102 hálózatelérésével kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni.
Vettem egy Synology NAS-t, azonos hálózaton van a Dune-vel. SMB-n keresztül a Dune látja a workgroup összes tagját, de a hitelesítő adatok megadása ellenére sem hajlandó csatlakozni egyik tagjához sem, így a NAS-hoz sem. Mindig azt írja, hogy a hálózati elem védett adjak meg hitelesítő adatokat. A NAS meghajtóit látja, írja a laptop is és a különböző applikációk is, hálózaton belülről és kívülről is.
NFS-en keresztül is megpróbáltam elérni a NAS-t, ott meg azt írja a Dune, hogy az előfizetés lejárt 2018-ban, vásároljam meg a plusz funkciókat.
Vajon miért nem tudok csatlakozni SMB-n keresztül? Ill. az NFS ennél a tipusnál valóban csak korlátozott ideig volt használható?
Hamarosan ugyan vennék egy Realboxot, de most még ez van, ezt kellene rábírni, hogy hálózaton is elérje a fájlokat. Azon ahogy olvastam egyelőre nincs SMB, remélem NFS-en keresztül gond nélkül elérem majd az új NAS-t.Köszönöm előre is a válaszokat
-
egykori
őstag
A Realbox távirányító kattogós navigombjaival kapcsolatban is kialakult a véleményem - amit Te is teszteltél és nagyon rossz véleményed volt róla: #6452.
A vásárlás után a Logitech Harmony-val terveztem használni a Realboxot is, de mivel egyelőre csak filmeket nézünk, így tökéletesen megfelel a kattogós távirányító. Egyrészt, a tévét is kezeli, másrészt, a napi használat miatt talán bejáródott, vagy csak megszoktuk már, de nem tűnnek már idegesítően kattogósnak a navigombok, mint az elején. -
Csabi1984
addikt
Arra lennék kíváncsi, hogy vajon van-e képbeli különbség (pl felskálázás) esetén egy Dune Realbox Realtek RTD1395 és a Dune HD Pro 4K II Realtek RTD1619 között?
Az ember miben fizeti meg a 2x árat? USB 3 és SATA3 miatt?[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Igen, van értelme segíteni és segítséget kérni.
Köszi, akkor hagyom készenlétin.
Csabi1984: Tényleg szimpatikus kis kijelzője van, de amiért még kérdés volt, hogy láttam, amikor bekapcsoltam, akkor viszonylag hosszas indítási procedúrát hajt végre mindig. Ez biztos nem okozhat problémát, de ez elkerülhető a standby móddal.
(Ja, most jutott eszembe, hogy a veled tárgyalt NAS-ügy is így nyugvópontra került egyelőre vagy talán véglegesen.)[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz egykori #6580 üzenetére
Szerintem is jó az óra Előbb húznám ki ha zavarna a fénye mint, hogy fogyaszt-e vagy sem. Szerintem az állandó ki-be húzogatás sem tesz feltétlenül jót bármilyen eszköznek.
Persze ha elmész több napra akkor jó kikapcsolni amit lehet!
Nekem külön kapcsolós elosztó - hosszabbító van így nem kell kihízni csak lekapcsolni az adott csatlakozó részt.
Amire figyelni kell vannak olyan eszközök amik áramszünet után visszajőve az áram az adott készüléket nem csak készenlétibe teszi hanem be is kapcsolja ( Pl TV, médialejátszó)[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Sziasztok, kb. 3 hete vettem meg a Dune Realbox 4K médialejátszót. Az előzőhöz képest (Mede8er, amit váltott), az SMB és a lejátszott sorozatrészek jelölésének hiánya volt a problémám. Ezekkel kapcsolatban többször is érdeklődtem és kértem itt segítséget.
Végül is mindkettő remekül megoldódott, amit köszönhetek Csabi1984, dh66e és blakey fórumtársak tanácsainak és segítségeinek. Az SMB szerver ugyan nincs benne továbbra sem, de a routerhez USB-n csatlakoztatott HDD-vel mégis sikerült megoldani úgy, hogy a Dune-ről és a laptopról is tudom kezelni a médiafájlokat, valamint a megnézett film jelölése is a "Legutóbb játszott" lehetőséggel tökéletesen működik, sőt praktikusabb is, mint a visszasírt Mede8er megoldása, jelölése volt.
Tetszik a Realboxnak az óra kijelzése. A pontos idő mutatása miatt arra gondoltam, hogy állandóan áram alatt tartom. Ez nem tudom, okos ötlet-e, vagy inkább csak akkor kapjon áramot, illetve indítsam el, ha használom? Gondolom, nem fogyaszt érdemleges mennyiségű áramot, ugyanakkor, nem tudom, hogy a napi egy-két bootolás mennyire tesz jót neki. -
BBéci
legenda
válasz stemplar07 #6578 üzenetére
Dune lejátszókat használok 7 éve, nem szeretnék másra váltani, de amiket felsoroltál, azokból csak a menürendszerrel szoktam találkozni, a másik háromról azt sem tudom, micsodák.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz stemplar07 #6576 üzenetére
Mely szolgáltatásait szereted a Dune-nek?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Május
tag
Srácok. Egy olyan hiba merült fel a Dune lejátszómmal, hogy semmit sem játszik le amit eddig lejátszott.
A film lejátszásakor fekete kép és jelzi hogy válasszak másik régiót. A B C. Ami a távirányitón is van.Nem állítottam át semmit. A filmeket mappákat látja de lejátszani semmit sem tud ( NAS) on keresztül.
A nast frissítettem dsm 7 béta verzióra.
Szeritetek?
-
Jahno
veterán
Na, kaptam innen is meg segítséget, de itt volt elásva, hogy nem az SMB alatt lehet felvenni hanem két menüvel fentebb. Ezt most úgy néz ki leküzdöttem.
Itt-ott elég logikátlan a cucc, látszik az is melyiket modult fejlesztette más, hogy néha a vissza gomb a visszalépés utána meg a menü
Na, tesztelem.
-
Csabi1984
addikt
A Dune rátud.csatlakozni NAS-ra, Pc-re de a Pc-rő Dune-t nem tudod betallozni /megtalálni.
Volt egy korábbi írásom ami a levelezést tarfalmazta a forgalmazóval és megerősítették a Dune Realboxon csak SMB Kliens funkcióval van elĺátva! Elvileg Janúárba leez frissítés és belerakják.
A magasabb kategória már SMB szerver funkciós is.
A korábbi WDTV eszközöm is alkalmas volt a smb szerverre Egy újabb meg nem. -
-
-
stemplar07
őstag
válasz ilukacs123 #6550 üzenetére
nincs .. de jó h ezt írod, most akartam venni egyet ..bár a Himedia Q10Pro ,,butább,, de ilyet még nem csinált.. szerintem a Linuxnál biztosabb oprendszer, nem nagyon van.. ez egyre biztosabb.. a droid telefonra való.. esetleg egy teljes viszaállítást kéne megpróbálnod ? FW a legutolsó ?
-
Pupi1973
csendes tag
válasz Csabroncka #6549 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz Csabi1984 #6510 üzenetére
Na, én is ezért keveredtem ide, mert baszik bármit is tallózni hálózaton, de ott a Dune támogatói fóruma, háááááát, jó sok téma van és nagy része feleslegesen.
De ezen mit értesz?
"A NAS nem tudja azt megoldani, hogy egy Dune lejátszót SMB képessé tegyen."
Ott van a menüpont, SMB, NFS, DLNA, akármi. Rámegyek, nincs is alatta semmi. Előző Dunének azt mondtam, hogy hálózati hely hozzáadása, beírtam a szerver IPcímét és kész, tallózhattam a filmeket. Itt meg nem nagyon tudok előbbre lenni.
NAS, SMB V1-2, jogosultság, ésatöbbivel tisztában vagyok, mindenféle téren, hogy mik ezek. DLNAkat eddig igyekeztem elkerülni.
No de mit reszeljek, hogy menjen ez a cucc?
-
Csabi1984
addikt
Nem! ilyen tapasztalatom nem volt
-
dh66e
veterán
Szia!
Fura hiba.
Próbáld meg másik hdd-ről lejátszani a filmet hátha ott a gond. -
ilukacs123
friss újonc
Sziasztok!
Most vettem egy RealBox 4K-t, külső USB-s HD-t használok hozzá.
Az a gond, hogy időnként film lejátszás közben leáll a film, kilép belőle. Film újraindítás után megy ismét. Az idő 5 perc és 1 óra között változik.
Próbáltam mindenfélét állítani, de semmi nem segít.Tapasztalt valaki már ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz stemplar07 #6547 üzenetére
Egyrészt a 21:9 képarány nem véletlenül uralkodó a mozifilmek között. Sokkal kellemesebb az ember idegrendszerének, másrészt a filmek alkotói végig abban gondolkodtak, úgy komponáltak.
Ha nagyítod, akkor egyrészt képtartalmat vesztesz, másrészt skálázásra kényszeríted a lejátszót, aminek következtében nem a natív felbontást látod, hanem egy átméretezett képet.
Aki komolyan gondolja a házimozizást, 21:9 arányú vászonra vetít, netán ISCO lencsét használ.
Szerintem a nagyítás (zoomolás) nettó barbárság.
Valamint ha ingyen adnának egy 75 colos tévét, akkor sem nézném, maradnék a vetítésnél.
De természetesen mindenki úgy élvez, ahogy tud.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz stemplar07 #6545 üzenetére
"kifizettem a 75"-t"
-
stemplar07
őstag
válasz Csabi1984 #6544 üzenetére
ok köszi a választ , erre voltam kíváncsi ( kifizettem a 75"-t ha jó minőségű az alapanyag akkor néha jól jön, a Q10Pro nem tudja..)
és már csak az marad :
3, Q10 Pro-hoz képest(akinek volt/van) a képminőség 2/4k-ban milyen ?( esetleg a régebbi DUNE-khez képest ?sok évvel ezelőtt volt DuneHDProm )
4, stabilak-e a szoftverek , illetve a support működik-e mint anno ?[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz stemplar07 #6541 üzenetére
Zoom alatt mit értesz ? Ha arra, hogy lehet-e nagyítani akkor Igen sőt kicsinyíteni is!
-
egykori
őstag
válasz stemplar07 #6541 üzenetére
A 2-esre igen a válasz, én is azt használom, mivel nem működik a mark.it plugin. A többire nem tudom a választ.
-
stemplar07
őstag
Sziasztok, egy kérdés : A RealBox 4K -ban :
1, van zoom funkció filmnézés közben? mint ahogy a régi Dune HD-k tudták?
2, tudja-e a legutóbb nézett filmek listáját ?
3, Q10 Pro-hoz képest(akinek volt/van) a képminőség 2/4k-ban milyen ?
4, stabilak-e a szoftverek , illetve a support működik-e mint anno ?
nagyon köszönöm a választ . ;) -
-
-
Pupi1973
csendes tag
Szia! synologyn vannak a filmek oda szeretnék csatlakozni, az itt leírtak szerint is beállítottam de nem megy.
-
Pupi1973
csendes tag
Sziasztok!
NFS kapcsolódási problémám van. Adott egy DS216play, idáig Popcorn VTEN-nel néztem NFS-n keresztül a filmeket. Vettem egy DUNE Realbox 4k-t és nem tudom csatlakoztatni NFS-n kerestül látja a megosztást, de nem tud csatlakozni. Popcorn-nál ezek a beállítások voltak
Syno-n mi lehet a baj. Upnp megy.Köszi a hozzászólásokat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Csabi1984 #6517 üzenetére
Létezik 1080p 16:9 és 21:9 arányban is. Utóbbi esetében vannak fekete sávok.
Ha a lejátszó mindent 16:9-be tesz, akkor a beállításokban keresd a
hibát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Május
tag
Sziasztok,
Valaki tudna egy beállítási leírást küldeni DUNE Realbox 4K ra?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy érdekességet vettem észre a Dune Realbox készülékben vagy csak nem néztem bele túlságosan a felszín alá
Szóval amíg a WDTV lejátszóm volt és néztem 1080P tartalmat akkor volt alul - felül sáv!
A Dune az összes filmet teljes képernyőbe rakja ami önmagába nem is lenne baj de vannak filmek amiknek azért vannak képi hibái és így bizony jobban előjönnek.
Próbálgattam a Zoom beállítást az sem hozott megoldástMinden képi beállítás "Auto" módban van.
Ui: Az befolyásolhatja, hogy a WDTV az erősítő "Media player" portjára volt csatlakoztatva ami csak 1980*1080P felbontást kezelt míg a Dune a 4K felbontást is kezelő Hdmi portra van dugva? Ha belegondolok Ha kimenő jel csak 1080P max, a TV csak megjelenítő nem?[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz Csabi1984 #6510 üzenetére
Mivel sosem foglalkoztam NAS-sal, és nem is terveztem itthonra ilyent, így szinte semmit sem tudok. Most már egy-két dolgot megtudtam, de nagy még a homály. Tehát, a NAS olyan értelemben független a laptoptól, hogyha ez ki van kapcsolva a RealBox hálózaton keresztül eléri a NAS médiafájljait, és a laptopról lényegében bármikor törölhetek, másolhatok stb. a NAS tárhelyén. Ha jól értelmeztem, akkor ezért írtad, hogy ez a kapcsolat nem SMB szerverre épül. Akkor már csak az a kérdés, hogyha a Dune és a PC nem látja egymást, akkor a NAS-t hogyan látja a médialejátszó, mert mindkét esetben pl. ethernettel történik a kapcsolódás?
-
Csabi1984
addikt
válasz egykori #6509 üzenetére
A regisztrációs kártyás termék legalább 7000 Ft-tal drágább ezzel tudsz regisztrálni olyan Synology fórumhoz ahol szaksegítséghez juthatsz hozzá mit és, hogyan lehet megcsinálni! De mivel van itt Synology forum ahol egymásnak segítenek az emberek, erre a kártyára plusz nem érdemes költeni!
Egy kis félreértés van
A NAS nem tudja azt megoldani, hogy egy Dune lejátszót SMB képessé tegyen.
A Nas egy otthoni szerver amelynek funkciója a Fájlkiszolgálás, médiaszerver és egyéb finomságok. Szóval nem a Dune-re kell a tárhelyedet csatlakoztatni hanem a NAS-ra ami a hozzáférési pont!
Azért választottam a NAS-t mert a Számítógépemen is vannak megosztásaim (Bluray, 4K) Na már most ez csak addig érhető el míg a PC be van kapcsolva. Ha veszek egy 1 lemezes NAS készüléket és veszek hozzá 2TB-os HDD-t netán 3 TB-osat még mindig benne vagyok az árban. Ha veszek egy drágább médialejátszót csak az SMB miatt ki tudja mivel szembesülök azután?[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz egykori #6507 üzenetére
DS118 (Reg kártya nélkülit) NAS készüléket vásároltam. 3.5-ös HDD-t a mellékelt csavarokkal tudod rögzíteni, de beletudsz tenni 2.5-ös HDD-t de ahhoz külön kell venni hozzá kiegészítőt.
A készüléken van még db USB 3.0 csatlakozás amit szintén megtudsz osztani..
Ami nagyon fontos, hogy amit beleraksz HDD azt a saját rendszer kialakítása miatt törli a tartalmat!
Sokat vacilláltam, hogy kell nekem NAS? De gyerekjáték a beüzemelése és magyarnyelvű!
Még egy kiegészítés a Dune-ből ami támogatja az SMB-t alapból az a közel 110 ezer forintos készülék (Dune HD Pro 4K II)[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Köszi, még véletlenül se számon kérésre gondolj, csak számítok a véleményedre, mert még sok minden homályos a médialejátszóval kapcsolatban.
Igen, a "Legutóbb játszott" mappában valóban látszik, de te is tudod, hogy valamilyen jel, jelölés lenne az igazi.
Egy kérdés: a RealBoxra lehet Kodit vagy CoreElec-t felrakni? Ha igen, segítene-e pl. az SMB vagy a PC-vel való valamilyen hálózati kapcsolat megoldásában?
Sajnos, az öreg Mede8er után eddig úgy látom, nem egyértelműen jobb a RealBox, pl. a fenti két dologban. Ugyanakkor más területeken valóban előre lépés volt a csere.
-
egykori
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tanuljunk angolul!
- BMW topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...