- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #4537 üzenetére
Tegnap win10-en megint átnéztem minden beállítást (control panel + drive megosztások), elvileg rendben találtam mindent. Ma csináltam egy system storage ürítést a Dune-n, utána minden megint lát a Dune, ami a laptop-ra van kötve...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
válasz Downsampling #4578 üzenetére
Nem átba... mert működik.
Más kérdés, hogy belépő kategóriásnál komolyabb házimozi rendszert nem alapoznék rá.(#4589) Alfajiri
Próbáltad? Mesélj a tapasztalataidról![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaben360
senior tag
válasz Alfajiri #4585 üzenetére
Inkább kihagyom,az a kábel vicc kategória,régen ilyet adtak az 5000 ft-os dvd lejátszókhoz is.
Nyílván nincsenek hájend kábeleim,és a denon se az,de ennyire azért nem adnám lejjebb az amúgy sem magas színvonalat,inkább nem veszek dunet,legalább is solo liteot.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Alfajiri
tag
válasz Downsampling #4587 üzenetére
50 ezer forintos kábelen biztosan jobban mennek át a digitális jelek.
-
sugarforce
addikt
válasz Downsampling #4587 üzenetére
hát nekem anno a panasonic egybe házimozimhoz ennél különb kábelt adtak...
-
Downsampling
senior tag
válasz Multibit #4580 üzenetére
Hát nekem az összes digitális koax interconnect-em 75 ohmos, igaz, nem is ez a gagyi kategória, hanem 20-50 ezer forint közöttiek (Ortofon, Van den Hul, Cambidge Audio). És szerintem az Oppo sem az a kategória, aminél épp ezt lespórolták volna... A Dune Prime 3.0 -ámon is volt rendes csatlakozó (koax is és optikai is).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Multibit
nagyúr
válasz Downsampling #4576 üzenetére
Egyáltalán, az 75 ohmos?
Ez??? Ugyan már! Rég nem izgatja a gyártókat, hogy precízen illesztett S/PDIF koax kapcsolat legyen a lejátszó és a DAC között. Függetlenül ettől a fura AV/digit hibrid megoldástól! A "szokásos" RCA sem 75 ohmos. Ritka az az eszköz (leginkább csak audio lejátszó), amin 75 ohmos BNC kimenet van.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
Hát akkor ezt is hanyagolom,majd használtan egy 3d base,jobbat nem tudok,erősítőt csak ezért nem fogok cserélni.Meg amilyen minőségi hdmi panelek vannak némelyikbe....sokáig nem húzzák.
Ahogy nézem szinte mindegyik újabb lejátszón ilyen csatlakozó van zidoo dune stb......Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Downsampling
senior tag
válasz sugarforce #4577 üzenetére
...ez egy arcpirító átba---s...
-
sugarforce
addikt
Mondjuk szerintem kb. ezek csak azert vannak benne, hogy le lehessen irni, vagy ilyen modult raktak bele, aztan van..
-
Downsampling
senior tag
válasz Multibit #4575 üzenetére
Akkor ehhez olyan digitális kábel kellene, aminek az egyik vége egy 3,5-es Jack dugó? Hm...ez igen érdekes...
Hát az egy rohadt igényes kábel... nulla árnyékolás, stb. Egyáltalán, az 75 ohmos? Kíváncsi lennék, hogy tolerálja ezt egy AVR, mennyi zajt szed össze...
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Lacielvtárs #4572 üzenetére
Mostanában az a divat, hogy az AV kimenet egyben koax digit output is. Talán ezen a modellen is ezt a spórolós megoldást alkalmazták.
Ahogy sejtettem. Idézet a lejatszo.hu-ról:
"Egy speciális 3,5 mm-es jack-csatlakozón keresztül, a mellékelt RCA-kábellel sztereó analóg hangot és analóg kompozit videójelet is biztosít a készülék. A digitális koax hangkimenet is ezen kábel egy RCA-csatlakozóján jelenhet meg, ha a beállításoknál átváltunk analóg hang helyett a koax-ra – ahogy ez már pl. a régebbi TV-101-nél is működött."[ Szerkesztve ]
-
válasz Gaben360 #4573 üzenetére
érdekes mert a kábel amit adnak mellé, az szerintem analóg...
[link]
az meg még érdekesebb, de szerintem hívd fel a helyet ahonnan rendeled
érdekes még az is hogy a lejátsazó.hu szerint is tudja..
[link][ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Gaben360
senior tag
válasz Lacielvtárs #4572 üzenetére
A leírásban pedig ott van.....
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
ma rendelnék egy dune hd solo lite-ot,de kétségeim vannak arról,hogy tuti rá tudom kötni az erősítőmre digit koaxon.
A leírásban szerepel,de az av out csati nem hasonlít rá,és amit mellékelnek kábelt az meg pláne nem.
Valaki erősítse meg a dolgot,nem akarok szórakozni a visszaküldéssel,ha esetleg nem tudom összekötni a denonnal.Hdmi nincs az erősítőn.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Downsampling
senior tag
válasz aknalim #4568 üzenetére
Szerintem ne ebben a topikban beszélgessünk az Oppo-ról, pláne ne ON-ként (hanem legalább off-ban).
Amúgy szerintem a BDP-105 sosem került 550-be (újonnan), viszont használtként meg még most is inkább a 300-hoz van közelebb, pláne a 105D. Újonnan szerintem a 103EU-t vehetted meg 250 körül (a 103D) szintén drágább. Ezek viszont most használtban már inkább alulról súrolják a 200-at (vagy minimálisan vannak 200 felett. A 20X sorozat viszont akár használtban, akár újként nem jön ki 250-ből (még nagyon baráti áron sem). Az 550 ezer az UDP205 újkori árára reális.
Oké, nem is ez a lényeg, a 103 és a105 biztosan nem tudja azt, hogy ráállsz a mappára és akár Enterrel, akár a Play gombbal (még a telefonos app-pal sem), és lejátsza a teljes mappa tartalmat. Amikor a Dune mellé megvettem az Oppo-t, ez volt az egyik nagy szomorúságom. De mivel a 9x és 10X Oppo-khoz ugyanaz az app kell akár droidról, akár almáról, így szerintem ezek közül egyik sem tudja ezt a funkciót. A 20x sorozat talán. -
aknalim
csendes tag
válasz Downsampling #4567 üzenetére
En még tavaly elotti arakat ismertem,en kkpr a 105 ot vettem annyiert ha jol emlelszem,de en eleg kedvezmenyesen kapom ezeket
-
Downsampling
senior tag
válasz aknalim #4566 üzenetére
A "nagyobb" szerintem az UDP 205 lesz. Azt nem ismerem, csak szeretnék majd olyat. Az Oppo-khoz külön van telefonos alkalmazás, típus szerint. Az enyém még nem 205-ös, hanem csak FHD-s, és sem az app-pal, sem a távval nem lehet ezt megcsinálni. Amúgy a 205 kistestvére 203, amihez ugyanaz az alkalmazás való telefonról, és a távjuk is ugyanaz, szerintem, de nem hinném, hogy a 203 250 körül van újonnan. A 105EU vagy 105D (ilyenem van) is drágábban megy használtban, olyan 270-300 között, újonnan viszont nem éri el az 550-et, tehát nem teljesen értem a dolgot. A 103 és 105 biztosan nem tudja ezt az egész mappa vagy csak egy szám lejátszást.
-
aknalim
csendes tag
válasz Downsampling #4563 üzenetére
Ket tipus, a szamaot fejbol nem.tudom,az egyik 250 a masik 550 ezer korul van.
En a nagyobbikat installaltam egy mozis rendszerbe, ami egy csoves hi end lehallgatot is hajt.
Lenyeg,hogy siman nyit mappát -
aknalim
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4564 üzenetére
Koszonom a segítséget!Sikerult. Egy baratom rajott,hogy kell. Nas szeruen van beallitva win es fajlkezelessel,nem siman a dune van lejatszokent hozza adva. Igy mar megy .
Örök hála! -
-
aknalim
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4558 üzenetére
Gondolom ha az ember megveszi,talan az a kulcs a kis nyilhoz
-
aknalim
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4558 üzenetére
Mindjart kiprobalom,koszonom a segitseget. De mintha amikor felraktam,nekem kis play jel nem lett volna,az tuti
-
aknalim
csendes tag
válasz Downsampling #4559 üzenetére
Pedig a nagyobbik opponal tudja, abbol epitettem mar rendszert. Pont ez idegesit,mert annal ment siman
-
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #4556 üzenetére
Na, mivel épp nincs működőképes Dune-m, így ezt most nem tudtam megnézni, de szerencse, hogy egyre gondoltunk. Én most vettem új telót (almás), de Dune app-ot még nem töltöttem le (egyelőre minek?), csak az Oppo-ét. Azon rajta van a teljes távirányító is, de külön kezelheti az ember a teljes fájlrendszert, sokkal jobban használható, mint a gyár táv. Sajnos az Oppo-nál viszont pont nincs az a jól megszokott dolog, hogy ráálok egy mappára, és az egész lejátszását kérem.)
-
aknalim
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4556 üzenetére
Szuper, mi az app neve? Es free vagy fizetos verzió e?
Valamint android e?
Mas hulye kerdesem nincs, csak mert nalam egyuk probalt app sem igy néz ki -
válasz aknalim #4555 üzenetére
Épp nézem az alkalmazást es tényleg...
Mondjuk en távirányítón gondoltam.File neve végén van egy kis háromszög szerű ikon, és azt megnyomva ez jön be...
Ott van play gomb, all play, add to play list, stb...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
aknalim
csendes tag
válasz Lacielvtárs #4554 üzenetére
Az a gond, hogy a fajl kereso ablak es a play gomb mas oldalon van. De a mappat nyomva tartva sem tudom elérni a dolgot. a dune hd rc programmal
-
válasz Downsampling #4553 üzenetére
+1, a kiválasztott filen a play gombot kell megnyomni, akkor a mappa teljes tartalmát berakja a lejátszó listába
-
musicbox.
csendes tag
SleepWake megpróbálom nem ismerem,ha kikapcsol rendesen akkor megy vissza a régi fw.Köszi!
-
dh66e
veterán
Valóban nem működik nálam sem B9-en az időzített kikapcsolás mondjuk nem is használom.
Csinálj teljes resetet a dune-ön,hátha meggyógyul a DVD ISO lejátszás.
További opciók...
Előzményekre ott a Mark.it plugin ébresztésre pedig a SleepWake plugin.B9-en ezeknek működnie kell.[ Szerkesztve ]
-
musicbox.
csendes tag
170519_1353_r11 Régebbi fw nem volt gond.Próbáltam több iso-nál is.Kicsit nekem úgy tűnik a dune elindult egy rossz irányba.Miért kell pl azért fizetni,hogy az előzményeket mentse más média playernél ez ingyenes.Nemsokára lehet,ha kijön egy új kodek és szeretnénk,ha dunenk lejátszaná már azért is pénzt fognak kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz musicbox. #4542 üzenetére
Ezt egy ilyen ISO-val próbáltad, vagy többel is?
Nekem Prime 3.0-ám volt, minden rendben ment a DVD ISO-kkal, nem kellett semmi extension ehhez, igaz én nem használtam sosem Jukebox-ot.
Viszont volt olyan DVD ISO-m, amit netről töltöttem le, és nem is ismerte fel, csak olyan üzenetet írt, hogy a "fájlban nem található médiatartalom". Később jöttem rá, hogy ezek rosszul becsomagolt ISO-k voltak... -
musicbox.
csendes tag
Sziasztok!Tudnátok segíteni?iso DVD-t szeretnék lejátszani,de csak akkor engedi,ha telepítem az extensiont.Viszont,ha feltelepítem akkor teleszemeteli a főképernyőt ikonokkal jukebox ,zene,stb.Mi a teendő?Dune Max és D1 az alany.
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
DVB-C tunert csak a gyárit lehet hozzá kapcsolni?
303D
Érdemes lenne ebbe az irányba menni?
Van STB-om, de ha a dune-n is lenne tv, azt nem bánnám.exDigi
-
MODERÁTOR
válasz koncsik #4532 üzenetére
Registry-t is átírtam ennek megfelelően, de semmi. ha valakinek van még ötlete, megköszönöm, de inkább nézek valami rajta, éjszaka majd a win10 felől indítva rámásolom, amit akarok.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Downsampling #4531 üzenetére
Ha mondjuk egy DLNA hálózatban minden eszköz tökéletesen működik, akkor nem a jól működő készülékek a hibásak, hanem azok, amelyek nem képesek szabványon belül maradni és együttműködni az adott hálózattal. Ha a Dune annyira "kényes" hogy miatta létre kellene hoznom egy tökéletes és persze jó drága hálózatot, (router, NAS) akkor köszönöm, nem kérem. Most, ebben a pillanatban is hibamentesen üzemel a tévém DLNA-ról, míg a Dune arról is ugyanúgy lefagyott 10 perc alatt. Soha nem fogod megmagyarázni nekem, hogy egy "elvileg" szabvány környezetben a Solo Lite miért nem képes együttműködni a szabványos hálózattal, miközben kb. 4-5 eszköz teljesen tünetmentes. Akkor lenne igazad, ha minden fagyna, de erről szó nincs.
Azt meg külön sajnálom, hogy ilyen agresszíven közelítesz felém...Szerintem vagy fw, vagy hálózatkezelési gondjai lehetnek a Lite-nak, akár hardveresen, ezt nem tudom.
Attól, hogy szereted a Dune-t még lehetnek gondjai. Én sem szórakozásból írogatok ide, mert szívem szerint egy szót sem ejtenék, ha nem lenne bajom.. eddig nem is volt gondom, pedig volt pár lejátszóm...most meg csak az van.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4525 üzenetére
Az hogy a más eszközeid (pl a tévé médiajátszója) működik a hálózatoddal, nem egyenlő azzal, hogy a Dune-ben van a hiba. Nekem anno a mind Dune, mind a Popi simán ment a hálótaommal. Az első koppanás egy Pioneer LX55-tel ért. Na az repült is, mert valóban minden miatt képes volt fagyni... A mostani Oppo is nagyon válogatós, és vele jöttek ki az apró beállításbéli problémák, amikkel korábban pl. a Dune nem is foglalkozott, hanem minden gond nélkül működött.
Ahogy írtam már olya sokszor (és nem csak én), szerintem a te felhasználói környezeted, ahogy a Dune-t használod (laptopról működteted külső HDD vagy NAS helyett), vagy hogy a hálózatodban nincs egy autonom router. szerintem nem a Dune-t minősíti. És lássuk be, igen kicsi a valószínűsége, hogy csakis neked adják el az eleve gyári hibás készülékeket. Eddig 2-ből 2-őt. Ha most kicserélnék, akkor szerintem a harmadik lesz, ami nem fog működni, de szerintem ezek után nem hinném, hogy cserélnék. Miért tennék. Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy az Dune teljesen hibátlan. Ellenben semmiféle tanácsot, a hálózatodat érintő változtatást nem voltál hajlandó elfogadni, illetve megtenni. Ezek után hol is a hiba?
Személyeskedést ne!
[ Módosította: philoxenia ]
-
Alfajiri
tag
válasz dgyuri0123 #4527 üzenetére
Eddig három Dune lejátszóm volt, kettő most is megvan.
Lefagyasztani csak úgy sikerült, hogy lekapcsoltam alóla a már megnyitott Samba gépet.
Előfordult az is, hogy valamit nem játszott le, és ilyenkor újra kellett indítani, de ekkor nem fagyott le.
Valószínűleg valami nincs rendben nálad, és időnként hibás (nem szabványos) fájlokat akarsz lejátszani.
(Pl.: Hibás kábel, oxidálódott csatlakozók, kontakt hiba …)Mai történet:
A héten beraktam a két asztali gépembe 8-8 GB új memóriát.
Ma az egyiken két MKV fájt nem tudtam lejátszani (összetört a kép, csak hang volt) az MPC-HC programmal.
A másik tükör gépen jó volt.
Kézenfekvő, hogy „hibás” memóriát kaptam.
Megesküdtem volna, hogy mindkét gépen teljesen azonosan van beállítva az MPC-HC.
Volt némi árnyalatnyi eltérés a beállításokban. -
dh66e
veterán
válasz dgyuri0123 #4527 üzenetére
Mindegy is a lényeg hogy jó lejátszót találj magadnak.
-
dh66e
veterán
válasz dgyuri0123 #4525 üzenetére
Vidd vissza vagy add el mielőbb bukóval és vegyél valami mást.Droidos dobozkák jóval olcsóbbak és jobbak is,de van még sok gyártó akiknél nem lesz ilyen gondod.
Sajnálom hogy nem jött össze. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Csak nem hagyott a gondolat, visszamentem a tévém belső lejátszójának DLNA felületére és láss csodát, nem bírom lefagyasztani, akármivel, akárhogyan próbálkozom. Jaaa, hogy azóta 3x ismét lefagyott a Dune ? Biztos a hálózati eszközeim miatt lehetett. Bár nagy kérdés számomra, hogy akkor miért nincs gondja vele az LG tévémnek? Az ugyanis folyékonyan működik DLNA-ról, míg a Dune Lite ugyanott lefagy (nem csak SMB-ről). Erre mondjon valaki valami okosságot... Mint említettem korábban is, a Med600 ugyanezen a hálózaton szárnyalt... és a tévém ismét bebizonyította számomra, hogy nem lehet gond a hálózatommal. Remélem visszaveszik, vagy eladom a Dune-t, így többé nem foglak benneteket zaklatni.
"csak a zene van"
-
musicbox.
csendes tag
Win10 friss telepítése után,ha valakit szívat az SMB akkor itt a megoldás.Nekem segített,jelszó nélkül működik minden..Köszönöm kezo0!Gépen láttam a Dune hdd-t és fájljait,de a Dune-n nem tudtam megnyitni a winen lévő megosztott mappát.Már a registry-t is átírtam,de nem lett jó.
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Hi.
Base 3D-t rá lehet valahogyan bírni, hogy SACD forátumot lejátszon? -
sugarforce
addikt
válasz Downsampling #4500 üzenetére
+1
-
Downsampling
senior tag
(nem mondom, hogy ugyanez a pár szó nem fordult meg a fejemben, de ne legyünk gonoszak, ma egészen értelmesen ment az eszmecsere... )
#4520 nfsu17 : ...elég jól megismerte a topik ezt a kis Dune-t, meg a környezetet, amiben használják, ennek egyik oka, hogy lényegében mindenről, mindig fagy, random... de már ki lett cserélve gariban, de az új is ugyanúgy fagy...
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
-
kezo0
addikt
válasz dgyuri0123 #4518 üzenetére
Felkészül: otthoni hálózat topik.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Lacielvtárs #4515 üzenetére
És (#4516) Downsampling.: Köszönöm.
Igazad van, húzok oda, ahová való ez a téma. Bocsánat az OFF-ért..
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4510 üzenetére
Amúgy lehet, hogy nem rossz cucc ez a UPC-s egyben masina, de a szolgáltatók szeretnek ezen keresztül küldözgetni frissítéseket, meg mindenféle okok miatt akárcsak másodpercekre, vagy akár percekre is megszakíthatják a hálózat karbantartása miatt a szolgáltatást, és ez kihatással lehet a cucc belső hálózatos részére is (mondjuk, ha központilag újraindítják a routereket). Ezért lenne erősen javasolt egy saját router, ahhoz nem tudnak hozzáférni, azt babrálni.
Akkor nyugodtan beállthatod neki a 129-cet továbbra is. Ha ezt fixen a Dune-hez kötöd, akkor a többit akár hagyhatod automatán is, a Dune mindig ezt fogja kapni. De ha ez júpícis router képes kiosztani egy már foglalt IP-címet más eszköznek is, akkor jobb ha tényleg veszel egy sajátot. Ugyanis lekötheted az összes eszközödet egy fix IP-címre, de ha átjön a haverod és elkéri a wifi-jelszót, akkor az ő eszközének automatikusan fog kiosztani megint egyet, ami ezek szerint egybe eshet egy korábban már kiosztottal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Downsampling #4513 üzenetére
dgyuri0123: dehogyis maradnal hülye, egyszerűen, erdemes benézned az otthoni hálózat topikba, ott tuto segítenek, és akkor nem offoljuk tele a topikot, szerintem
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Downsampling #4512 üzenetére
129 ? ha jól emlékszem.
(#4511) ELACielvtárs: Ha nem tudom mit kell csinálnom, legközelebb is bajba kerülhetek. Ha segít valaki, az klassz, de attól még hülye maradok...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #4508 üzenetére
Elnézést azért kértem, mert véletlenül neked ment pár mondat, amit nem neked szántam.
-
Downsampling
senior tag
Mi volt az utolsó 3 számjegy amit legutoljára kapott a routered?
De ahogy írtam, vagy 1 és 100 közé essen, vagy 101 és mondjuk 200 közé. Ezt jelenti a tartomány. De ehhez ismerni kéne a routered kiosztását, ezért kérdezem, utoljára milyen érték szerepelt a végén? -
Nincs azzal baj ha nem értesz hozzá, de lehet akkor el kellene hívnod magadhoz egy szakit, aki mindent beallit neked...
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
" tartomanyon belüli értéket kell megadni."
Köszönöm. De itt meg is állt a tudomány rendesen. Jóformán fogalmam nincs ez mit jelent a gyakorlatban. Ne kövezzetek nagyon kérlek, mert ez a téma nekem naprendszeren kívüli utazásnak számít.
(#4509) Downsampling: Köszönöm. Így már értem némileg.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4504 üzenetére
Routertől függ, hogy az utolsó pár számjegyet honnan kezdi számoz. Valamelyik 001-től, valamelyik 101-től. Ezen felül bármit írhatsz, de ne adj túl magas értéket (mondjuk egy normál háztartás nem hiszem, hogy 20-nál több internetes eszközt használ akár wifin, akár kábelen), tehát vagy 020 alatt legyen, vagy 120 alatt, de olyan, amit más nem használ. Hasra ütött értéket a későbbi problémák elkerülése végett nem célszerű használni. Illetve nálam a routerben be van állítva, hogy maximum 20 eszköz csatlakozhat fel rá. (de akár ez lehet tíz is).
-
Hulyeket vagy hulyesegeket kérdezel?
Nagyon nem mindegy, bocsánat, de nem bírtam kihagyniDownsampling: azért bocsit nem kell kérni
Értettem én, és igen, neha BBeci is reménytelennek könyvel el, de lassan fejlődokSorry, szerkeszthettem volna
[ Szerkesztve ]
-
válasz Downsampling #4503 üzenetére
Jogos, és nem ragaszkodom az asushoz, csak azért írtam mert nekem épp az van.
Amúgy a tp-link routereket egész korrektek, főleg ha az ajánlott kategóriából választ dgyuri0123"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
blakey
titán
Szabály van, tartomanyon belüli értéket kell megadni.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #4502 üzenetére
Bocsánat, véletlenül neked ment a hsz-em utolsó része, nem volt időm szerkeszteni. Természetesen nem neked szántam! Elnézést!
Igen, te általában el szoktad fogadni a tanácsokat - igaz ehhez néha a BBéci is kell... -
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #4502 üzenetére
Ha nem nézzük a TP-Linkek elhalálozási arányát, akkor nyugodtan be lehet vállalni egy TP-Link gigabites routert, sőt, van olyan ismerősöm, akinél több gigabites Oppo is ilyen routerrel működik (igaz van ott egy TP-Link switch is). Az Oppo rohadt válogatós tud lenni router-ügyben...
-
válasz dgyuri0123 #4498 üzenetére
Az ip cim ütközés az tuti gond...
Ha statikus ip adtál a dunenek, akkor érdemes ujra indítani az érintett eszközöket, hogy frissülőn az ip cím kiosztás.
De nem szabad azonos ipnek lennie két hálózati eszköznek.
Az meg hogy a szolgáltatói eszköz rendben működik a net használata közben, az még nem garantálja a stabil dhcp kezelést és azok azért gyorsan tulterhelodnek egy egy feladat alatt.
Én javaslom a biztonsag kedvéért egy normális router beszerzést, de az is 20-30 körüli beruhazas.
Még véletlen se 5-10 ezres routerben gondolkodj ha jót akarsz magadnakDownsampling: én hallgatok a ti tanacsaitokra
De amit irsz, az maximalisan igaz
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz dgyuri0123 #4498 üzenetére
"Jut eszembe.. a laptopom és a Dune IP címe teljesen azonos volt, a router DHCP menüjében. Lehet ez gond??"
Szerintem te is tudod a választ...
"Eddig tényleg minimális problémáim voltak csak..."
Mi ezt itt nem egészen így érzékeltük...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- BMW topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...