Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
Topikgazda
Ide jöhet minden Dune modellel kapcsolatos kérdés,tapasztalat,progi.
Általános információk,specifikációk,letöltések:
dunehd.hu
dune-hd.com
dune firmware letöltés -
dh66e
Topikgazda
B1-em van azon megmondom őszíntén még soha nem is néztem fényképeket,de legalább most tőled megtudtam hogy működik rendesen ez a funkció.
Nem tudom hogy a tiéden milyen fw van mert ha korábbival működött akkor azt kéne ehhez visszarakni ha pedig nem volt frissítve akkor az űjabbikkal kéne kísérletezni,amennyiben ez megvolt akkor nincs tippem. -
dh66e
Topikgazda
Néha a legegyszerűbb dolog nem jut az ember eszébe.
Mindenkinek!
Örülök hogy van igény a topicra.
Idővel majd szerkesztem az 1.hsz-t is bekerülnek a pluginok is amiket összebányásztam eddig(myiptv,extendrc) és lesznek még újak is de egy kis ideig nem tudok foglalkozni ezzel mert nem leszek itthon.
Addig is jó fórumozást![ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Sziasztok!
Na végre "nethez" jutottam ami kb arra jó hogy elolvassam a topicot.meke11
Max a myiptv-t ha felteszed és vadászol hozzá streameket akkor nézheted,de irtják őket rendesen szóval nem egy stabil dolog amit szeretnél.Volt ilyen plugin egyébként az orosz fórumon de kilőtték elég hamar. -
dh66e
Topikgazda
Mert beta verzió.
Most hőbörög majd a sok orosz a fórumokon aztán javítják ha tudják.
Viccet félretéve ahogy olvasom robik bejegyzéseit a mplayer topicban a gyártótól sok jóra nem számíthatunk a fejlesztői gárda lecserélése miatt.
(#42) szagabor
Az időjárás jelentés a régieken is fog működni....nemsokára. -
dh66e
Topikgazda
Értem,legalább tudjuk mi a helyzet bár ettől ez még hiba a számomra ha többször újra kell indítani.
Azért a változásokról írhatnál,ha van egyáltalán mert most heggesztem a pluginokat amik a korábbi fw-kre íródtak és nem akarok kísérletezni csak ha már stabilan mennek aztán rakom is fel őket. -
dh66e
Topikgazda
Igazad van és lehet hogy egy laptopra be kell nevezzek mert minden kopik rajta a sok leütéstől és pen ki-be húzogatástól már kezdi megadni magát az egyik usb csati de ez ezzel jár.
A másik része a dolognak hogy a cuccok nagy részét "készen" kapom a magyarítást és egy két bele hegesztést leszámítva nem mondhatom hogy ez az én progim,így visszás lenne a dolog véleményem szerint sok ember szemében a dotálásnak.Persze értem a felvetésedet és....(#59) swarz
Igaz nem próbáltam de nézd meg ezt hátha tudod használni.
[link](#60) djxp01
Friss még nagyon a topic ezért ha nem ír be senki akkor az anyatopic keresőjét használd.
[link](#61) Csa_ba
Ki kell várnia stabil verziót ha jól rémlik a b8 még mindegyikre csak beta változat.
Továbbá érdemes frissítés előtt a külső rendszermemóriát törölni és újra telepíteni( persze ha van ilyen a gép belsejében vagy fenekében) hogy lássa az ember szűz rendszernél hogy mit produkál.Itthon vagyok végre gőzerővel csinálgatom a pluginokat.
Tegnap felraktam Dune B1-re kíváncsiságból a b8 betát és javítottak pár dolgot. nem volt újraindulásom fagyásom is csak a pluginok próbálgatása miatt volt ettől persze lehetnek bugok benne.Mondjuk ahhoz képest hogy nemrég az anyatopicban azt írtam másokkal egyetemben hogy nem valószínű hogy a régi modellekkel foglalkoznának igencsak meglepődtem hogy nem felejtették el a usereket dune-ék.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
-
dh66e
Topikgazda
Szép gondolat,de ennek kicsi az esélye hosszútávon,de gondolom erre te is rájöttél már ha kicsit jobban belegondolsz.
Amennyiben kikapcsolod az orosz csatornákat akkor ott a beépített playlist aminek látszania kell a csatornalistában persze ez lényegtelen mert többnyire halott streamek vannak már abban is.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
-
dh66e
Topikgazda
Nézd meg hogy a dune storban benne van e a torrentkliens. Amennyiben ott van akkor a:
"beállítások-egyéb-plugin-ek" menüpontban töröld a torrentklienst.
Esetleg még nézd meg azt hogy a rendszermemóriádról tényleg törlődött e minden.Ennek a módja a következő:
Törlöd a rendszermemóriát és meg is szünteted.Újraindítod a dunét és a "források" menüpontban megnézed az elvileg üres meghajtód tartalmát ha nem üres akkor törölj róla mindent és formázd meg.Aztán mehet vissza rendszer memóriának.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Figyelem!
Beindult a nagyüzem, hetente próbálok feltenni egy-egy plugint ahogy időm engedi és persze a pluginok is úgy akarják..
Nos itt egy hiánypotlás:
Weatherfix 1.0
Időjárás widget régebbi fw-t(131213_0131_b6 előtti) használók számára.elméletileg minden dune modellen futnia kéne.Visszajelzéseket várok.
A plugint a szokásos módon kell telepíteni és mivel beépített súgóval rendelkezik így szerintem könnyen használatba vehetitek.
Tesztelve Dune smart B1 130515_2104_b6 fw-n.
Dotálás:
A köszönömtöl a házi pálinkáig jöhet minden.(Patice: így megfelel?)
Jó idő(járás)t kíván "astrago" barátunk. -
dh66e
Topikgazda
Olvasd el az infókat és kérjél tőlük árajánlatot!
media-doktor.huPatice
Sértésnek nem venném semmiképpen.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Rá is leltem a magyar hivatalos oldalon csak regisztráció után érhető el a támogatás.
Felélesztés elrontott firmware-frissítés után
[2012/01/05]Ha a frissítés valami ok miatt megszakad (pl. áramszünet), vagy látszólag sikeres, de nem képes bebootolni utána a lejátszó, akkor lehetőség van visszaállítani a falsh ROM megsérült tatalmát működőképesre. Lásd a Dune kézikönyv „Sérült firmware visszaállítása” fejezetétnél:
1. Másolj egy .dff firmware-fájlt egy USB-s pendrive gyökérkönyvtárába (lehetőleg ugyanazt a firmware verziót használd, amit a sikertelen frissítés során szerettél volna telepíteni)!
2. Nevezd át a firmware fájlt a pendrive-on pontosan erre a névre így: „dune_firmware.dff”!
3. A lejátszón lévő POWER gombbal kapcsold ki teljesen a készüléket!.
4. Csatlakoztasd a „dune_firmware.dff” fájlt tartalmazó pendrive-ot a lejátszóhoz!
5. Kapcsold be a lejátszót!
A lejátszónak meg kell látnia a pendrive-ot, és a firmware visszaállítása magától el kell, hogy induljon. Az előlapi kijelzőn a „RECOVER”, „CHK 0”, „CHK 1”...„CHK 99”, „REC 0”, „REC 1”...„REC 99”, „OK”, „EJECT STORAGE AND REBOOT” üzeneteknek kell sorban megjelenniük.
Hiba esetén az „ERR ...” látható a kijelzőn. Lehetséges hibakódok:
● "ERR Ann", "ERR Bnn", "ERR Cnn": Probléma van a „dune_firmware.dff” fájllal (nem megfelelő, sérült, nem ehhez a lejátszóhoz való, nem olvasható az USB-s meghajtódról, stb.).
● "ERR Dnn", "ERR Enn": Probléma a fájl bemásolása közben (pl. az USB-s meghajtót eltávolították a folyamat alatt).
6. Az „EJECT STORAGE AND REBOOT” üzenet a sikeresen befejezett folyamat végén jelenik meg. Távolítsd el a „dune_firmware.dff” fájlt tartalmazó pendrive-ot, és töröld le róla a firmware-fájlt (nehogy véletlenül legközelebb a bekapcsolt lejátszóhoz csatlakoztasd, mert akkor a firmware visszaállítási folyamat megint elindulna).
7. Kapcsold ki teljesen a lejátszót az előlapi POWER gombbal.
8. Várj kb. 60 másodpercet, majd kapcsold be a lejátszót.
Sok sikert hozzá!
-
dh66e
Topikgazda
Dune service codec v.2
Kiegészítő plugin "dune_plugin_myiptv_hun_Beta.zip" pluginhoz vagy egyéb más iptv alkalmazáshoz.
Ez a korábbi "duneservicecodecformyiptv_v.1" kibővített változata így akinek ez fent van az törölje ezt a verziót!
Rendszerkövetelmény:
Minimum egy 2gb külső rendszermemória szükséges a telepítéséhez(ha még nincs)!
1.Telepítés:
A "dune_service_codecs_install_v.2 .dsf" fájlt Dune-re telepíted egy külső eszköz(pen/hdd) segítségével. Amennyiben sikeres a telepítés akkor a külső eszközödön lesz egy bejegyzés:
"install_codecs.log"
2.Törlés:
Amennyiben problémás a plugin vagy már nem használod a myiptv plugint akkor futtasd le a "dune_service_codecs_uninstall_v.1.dsf" fájlt.
3.Mire jó?
A plugin telepítése után a következő protokolok és formátumok lejátszására van lehetőség persze a playlistedet az alábbiak szerint szerkeszd:-rtsp streamek lejátszása:
http://ts://127.0.0.1:81/cgi-bin/rtsp.sh?rtsp://xxxxxxxxxxxxxxxxxxx-flv streamek lejátszása:
http://ts://127.0.0.1:81/cgi-bin/flv.sh?http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxx.flv-rtmp/rtmpe streamek lejátszása:
http://ts://127.0.0.1:81/cgi-bin/rtmp.sh?-r rtmp://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxHDS (http dynamic streaming)
http://ts://127.0.0.1:81/cgi-bin/hds.sh?http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.f4mHLS(http live streaming)
http://ts://127.0.0.1:81/cgi-bin/hls.sh?http://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.m3u9
-A hls streamek lejátszásához szükséges a meglévő ".m3u8" kiterjesztést átírni ".m3u9"-re mert különben a dune csak a stream hangját fogja lejátszani,a képet nem.Jó szórakozást!
Astrago[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Új fw!
Kíváncsi vagyok mit javítottak a beta-n. -
dh66e
Topikgazda
Sziasztok!
"astrago" dolgozik.SleepWake
Elalvás és ébresztő funkció dune modellekre.
-kétféle elalvás időzítő lehetőség között tudsz választani(pontos időre kikapcsolás vagy a dune-on megszokott módon 30 perces ugrással azzal a különbséggel hogy ez remélhetőleg működik is a korábbi fw-ken.).
-ébresztő funkció mely aktiválva pontos időpontra bekapcsol a dune készenléti üzemmódban.
Megjegyzés:
Az idő és dátum beállításkor az angol formátum szerint jelenik meg(óra:perc,nap-hónap), csak a számokat írjátok egymás után semmi más nem kell.
A beállított dátum /idő nem törlődik egy új időpont megadásáig vagy teljes kikapcsolásig.
Természetesen ha a HDMI-CEC aktiválva van és a megjelenítőd is támogatja akkor a plugin ébreszti azt is. -
dh66e
Topikgazda
Most nézem hogy az új fw-ben már megint elérhető a BD menü(vagy már a korábbiaknál is ment?)
-
dh66e
Topikgazda
orosz fórumon van nagyon sok vagy simán rá guglizol pl. dune skin
-
dh66e
Topikgazda
Nem tudom van e itt olyan aki majd konkrétan válaszol majd neked ezzel a típussal kapcsolatban,de annyit mondhatok nyugodtan frissítsd a lejátszód fw-ét mert bármikor visszatérhetsz a korábbi fw-re.
Általánosságban nem jelenthető ki hogy jobb e egy frissítés vagy rosszabb mert ez a dunenél nagyon típus függő az egyiken jól működik egy funkció a másikon meg meg se moccan.
Nézd meg hogy mi működik és mi nem nálad a mostani fw-n aztán el tudod dönteni hogy marad az új vagy visszatérsz a korábbi változathoz.
A pluginjaid-ha vannak fent- ugyan úgy megmaradnak a beállítások is.Persze lehet hogy egy régebbi plugin nem fog jól vagy egyáltalán működni ez benne van a pakliban.
Nekem Smart B1-nél pár korábbi fw-hez képest sokat javítottak így a legújabb "stable" fw van fent most.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
válasz
szagabor #219 üzenetére
Amennyiben távolról(munkahely,egyéb) akarod kezelni a torrent fájljaidat akkor az LTU-t kell felraknod de ez Linux-ra készült és nem olyan egyszerű a használata kezdőknek.
Amennyiben otthon a gépről akarod kezelni akkor torrent klienst bekapcsolod a dune-n.
Total commander hálózati részében megkeresed a DUNE mappában a meghajtót és a '.btpd' könyvtárba bemásolod a torrent fájlt és mehet a letöltés.
Természetesen arra figyelj hogy a Beállítások-Egyéb-Energiagazdálkodás menüpontban a készenléti állapot legyen kiválasztva hogy folyamatos legyen a le ill fel töltés.Továbbá a Beállítások-Programok-Torrentkliens menüpontban állítsd be amit kell. -
dh66e
Topikgazda
válasz
szagabor #224 üzenetére
Mert ahogy vilga is írja a gyökérkönyvtárban van csak be kell állítani a TC-t és látszani fog.
Total Commander-Beállítások-Általános beállítások-Képernyő opciónál nyomj egy pipát a
"Látszik a rejtett/system fájl(csak szakembereknek)" sorhoz.Ezután megjelenik majd a btpd és ez alatt a torrent mappa is.(#223) vilga
Az LTU-val kapcsolatban volt szó párszor a médialejátszós topicban keresővel tuti megtudod hogy kit kell keresned.Sajnos a Linux nem az én asztalom szóval ebben nem tudok segíteni.Egy orosz leírást tudok neked linkelni de gondolom azzal nem vagy sokkal előrébb bár képek is vannak hozzá amin levezetik a mit és hogyant.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest