- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Most speciel egyetértek veled, engem is érdekel a magyarázat.
- a kérdező szerint:Amikről 4K-HDR / DV gyűjtemény filmjeimet nézném.
, tehát számára fontos a HDR/DV gyűjtemény. ezt figyelembevéve ajánlottam az S905X4 SoC-val szerelt lejátszókat, mert ott az esély, hogy meglegyen a teljes HDR támogatás, beleértve a P7 FEL-t is (CoreELEC). Mivel számodra nem fontos a HDR, ezért megfelelő az S928X-el szerelt SoC, de nem fog többet tudni.
Egy-két teszt, vélemény, [link] , [link] . Erre a kérdésre ez a válasz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
Itt van vélemény Dune HD Max 8K -ról ami némileg (belső) hasonló mint a
Dune HD Pro 8K Plus a fő lényeg u.a Amlogic S928X-K/J 5-magos médiaprocesszor
Mali-G57 MC2 3D grafikai processzor.
Szóval a fenti leírásból lehet következtetni, hogy talán van még mit kiforrnia.
Amúgy full-HD-ra az A-400 még mindig teszi a dolgát, kivéve némely "új" filmekben azt a fura bug sorozatot, amitől el tud szállni. Meg sajna az AAC formátumot sem tudja.
Szóval én is nézegetem a lejátszókat, de nem nem találtam olyat mint az A-400 amikor megjelent. Ott nem voltak olyanok, hogy nincs kép, stb ...(persze volt más)...
Ez az új "kis" Dune még jó is lehetne, nem is a 8K hanem a sebessége, bár azért el tudnék képzelni 4 usb portot amiből csak egy van. Igaz az A-400-on is, belső HDD nem kell. A távirányító is tetszik. Hehehe az A-400 távjában lemerült az elem vagy 10 év után az volt feltűnő, hogy nem világított, de attól szépen működött.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Imogen Combe
kezdő
A Yamahával kapcsolatban valamit igencsak félreértettél
Ne tetézd!
Kénytelen vagyok röviden leírni:
Arról beszélgettünk, hogy egy másik lejátszónál hátrány-e hangtovábbítás hiánya.
Leírtam, hogy füllel nem hallok lényeges eltérést.
A Yamaha hangprojektor nem tudja kiírni a hangsáv formátumát.
(Mármint az átalakítás előttit, és ez a hangtovábbítás hiányának a "látható hátránya".)
Mi volt a kiváló fotelszakember "értelmes" hozzászólása?
Nagyon szerény képességű lehet az a Yamaha hangprojektor.
A hangtovábbításhoz és az átalakításhoz nem volt semmilyen hozzáfűznivalója.
Tulajdonképpen még örülhetek is, hogy nem a fülem szerény képességű.BBéci értett nagyon félre valamit . . .
-
Imogen Combe
kezdő
Te szóltad le a Yamaha hangprojektort, mert nem tudja kijelezni az átalakítás előtti formátumot, mellesleg semmilyen kütyü nem tudja kijelezni, amit meg sem kap.
Ha rám hallgatsz azt teszel amit akarsz, hetente kétszer is kalibráltathatod a tévéidet.
Csak másoknak ne írogasd, hogy aki nem kalibráltat tévét az annyit is ér.Az új médialejátszó tulajoknak:
Tökéletes médialejátszó (és tévé) nincs, és nem is lesz.
Mindig lesznek új és még újabb formátumok.A médialejátszó olyan mint az idegen nyelv tudás.
Akkor is nagyon hasznos, ha nem tökéletes.@ arcitec
A nekem mi a a kedves beállítás fokozatosan elveszíti a jelentőségét.
A HDR és a DV úgyis felülírja a beállításokat.
Elég gyorsan hozzá lehet szokni.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Igen már vártam, hogy reagálsz(de teljesen igazad van), azt sajna nem írtam le, hogy igen tudom amit írtál, csak épp tettem egy próbát kíváncsi voltam. Nem is az akart a lényeg lenni, hanem inkább arra akartam utalni, hogy a kalibrált értékektől is lehetnek eltérő személyi igények. Nálam inkább a kissé (picikét) sötétebb tónus az (nekem az kontrasztosabb is) ami jó, jobb a szemnek ... De hát igen, 10 éve kellett volna kalibráltatni..
[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
Kinyomtatnám, ha lenne. Persze a legtöbb esetben ilyen teljesen alap, szinte magától értetődő egyszerűsített leírást adnak meg. Melyik végét konnektorba, melyiket tv be, kb ez a nagy leírás. Nem azért de pl ennek a dune nek sincs teljes leírása. Ok, hogy az angolnyelvű mindegyik dune re igaz leírást fordítgatom a gyártó oldalán, de no, azé má ne.....mert pl abban is van olyan leírás, ami az én dune ben nincs is, vagy a távon nincs olyan gomb, amit ott írnak, stb....
Most azt keresem nagy bőszen, hogy mi az a Dune extra ingyenes promó idő, ami nekem jan 31. ig tart. Miért kell, vagy nem kell majd ezután fizetnem, vagy mi nem megy majd ezután ha nem fizetek. Kell e ez egyáltalán, vagy nem..... szóval csak egyszerűbb lenne leírniuk, hogy a hülye ember ne trollkodja már szét az egész netet. Szinte úgy kezelik a termékeket már, hogy lassan rájuk lehetne nyomtatni egy "Top Secret" feliratot."Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
stanley00
tag
Hát én már ezek után nem tudom mi számít külsőnek én csak arra kérdeztem rá, hogy az mkv konténerben található srt feliratokat is kezeli, megjeleníti-e. Mert ha már benne van én nem nagyon szeretnék azzal foglalkozni, hogy abból külön mindig kivegyem a feliratot és nevezgessem át a film nevére. Ami a dekódolást illeti lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Azért kérdeztem, mert az LG OLED tv-m belső lejátszója semmilyen formában nem kezeli a DTS-t és a Dolby Atmost, még csak tovább sem küldi, nem is jeleníti meg az elérhető hangok közül, pedig ott van az mkv-ban. Ezért érdekelt, hogy a Dune legalább továbbítja-e a soundbarnak.
-
Beni2360
félisten
Pedig leírtam az mkv-ben levő feliratok alakítása messze elmaradt egy letöltött felirat alakításának lehetőségétől.
Más. 2.-tól ha van kedved átugrassz hozzám kb 7km lakok tőled és tesztelhetsz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Akkor pontosítok. A letöltött srt-nek tudok keretet, árnyékot, félkövér, sorközt állítani. Míg az mkv-ben ezek az opciók nincsenek. Egy nyamvadt fekete hátteret nem tudtak hozzá adni, hogy fehér alapon is lehessen olvasni, mint pl a KODI-ban. Kb 10x írtam nekik 8 év alatt semmi válasz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Hiába számít az mkv-ben levő srt külsőnek a Zidoo nem tudja ugyan úgy formázni mint a letöltött srt.
Más menü is jön fel.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imogen Combe
kezdő
A szerény képességű Yamaha Apple Tv esetén nem írja ki, Dune Ok.
Mivel kissé szőrszálhasogató vagy szokás szerint.
Azokat az információkat nem írja ki amelyek elvesznek az "átalakítás" során.
Hogy mit küld helyette az Apple Tv, azt természetesen megjeleníti.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
az Apple TV kivétel nélkül mindent LPCM-ben ad ki, ezek szerint tévedtem.
- nem mindent:
HE-AAC (V1), AAC (up to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (up to 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF, and WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1), E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound), and Dolby AtmosA DTS-HD Master Audio és a Dolby TrueHD is tömörítettek.
- igen, az, de így egyszerűbb volt leírni, hogy pl. a Dolby TrueHD + Atmos eAC3 + Atmos lesz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
melyik az a streamingre kiváló készülék, amelyik képes érintetlenül kiadni az összes hangformátumot? A saját anyagok lejátszását most hagyjuk!
- itt érzek egy kis ellentmondást, mert a "streaming" eleve tömörített hangformátumokat küld és azt mind, érintetlenül továbbítja az Apple TV. (pl. van AC3 5.1, eAC3 5.0/7.1, eAC3 + Atmos). Tehát ha innen nézzük, akkor jó, de te a többi hangformátumra gondolsz, viszont az inkább saját tartalomnál jelenik meg. Fire TV képes rá. Illetve a Homatics boxok is Android TV 12-vel (től), viszont vannak egyéb anomáliák, ami miatt megint gondok adódhatnak.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Kiindulási pont:
Streamingre (MAX, Disney+) szeretnék egy jó lejátszót.
A válasz Apple TV. Ennél jobbat még akkor sem kapsz, ha számodra az érintetlen hang a fontos, ugyanis "streaming" esetében ilyenről nem beszélhetünk, tehát azt, amit a kézikönyv és az Apple ígér azt maradéktalanul tudja. Ez nem az a lejátszó, ami neked való, de nem is neked volt ajánlás, egyébként "streamingre" neked is azt ajánlom.
Saját tartalom lejátszására egy Homatics (rev.b) és CoreELEC-21 NG a legjobb, érintetlen hang, teljes HDR (beleértve az összes Dolby Vision profilt) támogatottság, minden, ami számodra szükséges, ha egy jó médialejátszóról van szó.…az AVR/processzor végezze a dekódolást. Tudtommal az Apple TV erre nem hajlandó.
- igen, néhány formátum esetében maga a készülék dekódol többcsatornás LPCM-be, de ez nem titok, le van írva, azaz azt tudja, ami ott szerepel.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
olajbogyo
aktív tag
Erre gondoltam, ez szerepel a gyári leírásában/ 5.1 mellett lehet 2 felső hangszóró is.
Vagy ugye, a frontokra tett felfelé irányított atmos, amire mondtad, hogy hanygoljam. Mindegy no, nekem egyelőre jó lesz az 5.1 dts is, mert az volt már nekem, és brutál jó.[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
arcitec
addikt
Az MPC-HC 2017 óta nem áll fejlesztés alatt. Kérjük, váltson valami másra.
A "BE" meg 2 betű számomra semmi más, már bocsi ..[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Én nyolc éve vettem az első X8 boxomat és minden soccon végig mentem. Úgy, hogy semmi útmutató nem volt a használathoz. Fél év után is értek rejtett beállítások, kezelési , szerkesztési lehetőségek. És minden újabb chipnél jöttek elő beállítási módok. A mai napig is vannak akik rá akarnak etőltetni dolgokat ami nem oda való. Egy helytelen beállítás már anomáliákat tud okozni. Pl egy katyvasz relase esetén át kell állítani az automata kép sebesség váltást mert teljesen csúszik a hang meg a felirat. Bele futottam egy pár ilyen videóba és a hajam léptem mire rájöttem, hogy mit kell csinálni.
Na de nekem mindegy.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
slesoma
csendes tag
-
Gyuszi1975
csendes újonc
Hát lehet igazad van de én nagyon szeretem a hangját amúgy focal 800-as sorozattal használtam de hát a B&W nál kötöttem ki a center az nem olyan régi az a B&W HTM 61s2 a subwoofer az SVS pb 2000 van den hull kábeleket használok.Lehet csak azèrt tetszik mert nem sok mindent próbáltam ki csak a Focal először a cobalt széria volt de szerintem az is jobban szólt mint a 800as széria.Az a baj hogy rengeteg pénzt el lehetne költeni erre de mostmár egy darabig ezt a rendszert meghagyom.Lehet ha meghalgatnék más típusokat az azon az adott helyen tetszene de otthon nálam már nem.
-
Gyuszi1975
csendes újonc
A Denon 7200wa-t csak procciként használom tudom ez pazarlás de kiprobáltam és végfokkal sokkal szebben szól van egy rotel 5 csatornás végfok ami parádés hangot csinál ezekkel a régi hangfalakkal is, előtte Focal hangfalakat használtam abból is a nagyobb szériát és nekem a b&w hangja jobban tetszik sajnos 30 év alatt rá kellett jőnöm nem mindig az a jó ami új vagy drága. Lásd az Onkyo stb avr erősítőket.Sajnos a legtőbb mai darab tucat kacat lett tisztelet a kivételnek.
-
péjé
őstag
A 4K-s verzióban újabb wifichip van és ennél a lejátszónál körülményes a lan kábel így lehet jobban jársz a 4k verzióval.
A 4k max meg ugye már tudja a wifi6-ot amire legyintettem elsőre de közben a 3. eszköz érkezett a házhoz ami tudja ezt így nem bánom hogy az újabb routert vettem. -
-
mikrofon
veterán
-
Nonner
tag
-
Ablakos
őstag
(4k real vision)
Nem teljesen ugyanez a kórkép, de nálam is előfordul, hogy a navigálás beragad és a lista végéig vagy esetleg "körbe-körbe" megy. A távirányító piros ledje ilyenkor folyamatosan világít, mintha folyamatosan nyomva tartanám. A telefonos applikáció sohasem tesz ilyet.
Mivel hektikus a jelenség, nem cseréltem távirányítót.[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Földelésed rendben van? Nálam okostelefonom bolundult meg anno töltőre dugva ilyen hasonló módon.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Tudom, azért kérdeztem, akkor ezek szerint SeatZola nem tudta, hogy van Dune mentes változat is.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
junior19
senior tag
a Hijack sorozatban sok a felirat, azért nem játsszák le a régebbi Dune lejátszók. Nem tudom mennyi feliratot tud kezelni, de ha csak a magyart és az angolt hagyod benne az ilyenekben, biztos lejátssza a Dune. Mkv merge pár perc alatt megcsinálja.
A Man from Toronto filmből gondolom a web verziót szedted le, azokkal előfordulhat az ilyen, valamit a készítő nem jól csinál. A bd-ből készülteket szerintem lejátssza, a készítője sem szokott rossz anyagokat felrakni, ezt majd kipróbálom.codec project
-
Beni2360
félisten
Lehuztam a Híjackot 720p változatban és a zidoo szó nélkül lejátsza. A kodolási paraméterek ugyan azok voltak amit a forumtars leirt.
-
kokokka
őstag
Tehát ha nem látod, és senki sem látja szabad szemmel a különbséget mert nem érzékelhető, akkor mégiscsak igaz amit fentebb írtam a mai technika viszonylatában. Gondolom műszerekkel ki lehetne mérni, hogy igazad van, de az mit számít, ha az emberi szem korlátait vesszük alapul? És ugye mi mást is vennénk, hisz a határ abban rejlik, a korlát abban van.
-
mglita
tag
Az Tibiajax képe volt.
Rendben köszönöm mindenkinek!SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
wolfman
veterán
Most már jó ideje nem a MadVR a favorit, hanem MPC-BE a (talán)Enhanced Video Renderer-el. Majd ha otthon leszek, akkor tudom megmondani. Ezzel már csak a színüzemmód és a helyes Hz-re való ugrán nem tökéletes még és eredetir visszaállás, amúgy már majdnem jó, de persze még mindig ég és föld a Dune-m ehhez a megoldáshoz képest.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Tibiajax
nagyúr
Ronin.... amikor annak idején (~2000) meglett végre a 6fejes sztereo videóm is, emlékszem, a legelső film amit kivettünk a tékából haverral hogy megnézzük, immáron a jó kis pro logic-kal, az a Ronin volt. nagyba kiválasztottuk, fú, de jó lesz.. és majd durva hanggal, házimozival
aztán emlékszem, akkora csalódás volt az a film, h szinte fájt mindkettőnknek.. végig se néztük, valami mást raktunk be utána. azóta se mentem közelébe se régi szép emlékek
-
Tibiajax
nagyúr
naa mindegy... én akkor is azt mondom, hogy remek kis cucc - már így, a dune berkein belül
és nem bántam meg a bezsákolásátki lehet kapcsolni a kijelzőjét is. alá a jó kis soundcare alátéteket.. szuper kis forrás. én nagyon ajánlom, akár Neked is. méltó utódja lenne a kis base-nek (nekem is volt, jó kis gép)
-
Tibiajax
nagyúr
nekem 140ért sikerült lecsapnom egyre. úgy már megérte
Sabre DAC nincs is benne.. dac nekem se kell
AirPlay kell, Tidal hifi-t lehet rá streamelni!
HDR azért nem rossz, egyre több az anyag rá..
lemezfiók kettő is van, mindegyikbe betettem amit be kellett, egy-egy nagy ssd-t, rajta a komplett 20éves gyűjteményemmel-- kell azigazából..pont ezek, amik kellenek az a vicces
a megfelelő kimenetek, megfelelő tápellátás, független tápcsatival nyilván, ezek a funkciók és mindezt normális hifi méretben. pont ezek azok, ami a többi mai dune-n már nincsenek (leszámítva az aktuális csúcsmodellt)sztem ebben a max4k-ban az a fasza, hogy pont azokat tették bele, amik kellenek. ezért is vágytam rá, már megjelenése óta.. de 200ezreket (meg utána még többet) nyilván nekem se volt szívem adni érte
-
Tibiajax
nagyúr
Ráadásul nincs olyan Dune, amit szívesen megvennék.
egyetértek
de egy kivétel van/volt. ez, amit most dec-ben sikerült végül megvennem
és azt kell h mondjam, eddig elégedett vagyok vele. pedig nagyon, nagyon háklis vagyok, e téren főleg
de a dune ezzel megalkotta -szinte nekem konkrétan- azt a mediaplayert, amire én, világ életemben mindig is vágytam. a lehető legjobb koax dig out, és toroid táppal
jó hangú, jó képű player, gyors, stabil, és az érzet az eddig nekem nagyon jó.
csöves android ide vagy oda, amitől féltem ugyan, de hála az égnek nem játszik semmilyen szerepet, nem élek vele, csak a nativ linuxos rendszerében mozgok
a sigma chip elhagyását persze bánom, akkor lenne az öröm 100% ha realtek helyett az maradhatott volna, vagy átvettél volna az oppotol a marvel kyoto-t, vagy hasonlo, de.. egyébként a képpel is elégedett vagyok. sima hd-k is szuperek, plasztikusak, előző popcorn után is előrelépést látok -
Beni2360
félisten
-
djpundro
aktív tag
Az uj Solo Vision nal nincs is bealitas Wincsi alvasra .
A problema hogy ,valami tetszett a Dune ba ,de nem bizok a Dune mernökeibe hogy kijavitjak a hibakat .Lenyegeben abba is hazudnak hogy a Dolby Vision FEL t is feldolgozza ,pedig tudjuk hogy nem igaz .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Csabroncka
addikt
Ha lemezképről van szó, akkor az gyakorlatilag egy tükör az optikai adat hordozóról. A lemezeim alapján, ahogy írod rengeteg múlik a master anyagon!
Példának okáért nekem valamiért sokkal jobban bejönnek az AMSI-s, elsősorban német gyártású CD-k, de ugyan ez apám elmondása alapján megvolt régen az LP-kel is, a magyar vágás sokszor elég gyatra minőségű volt.
IP1954: legtöbbször a médialejátszóban vagy AVR-ben található DAC minősége fényévekkel lemarad az asztali optikai adathordozóban találhatótól (kivéve persze amikor nem), ezért egyéni lánc kérdése is, hogy éppen mi miről szól szebben, de utóbbi a gyakoribb (nálam is)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
-
stemplar07
őstag
sorry de ez nem lehet : ,,...Azért jó példa a CD-mert bitről-bitre egyformák, mégis más a hangjuk...,,
a DAC és egyéb nem elhanyagolható áramkörök( pl femtosecond proc ,ütemezés, a szoftver amin fut az audió/videó rendszer ) , na abban viszont hatalmasak a különbségek, ..valamint a (stabil)tápokban , kábelekben rejlő lehetőségek viszont igazak, legyen az audió/hangszóró /fejhallgató kábelek és azok bekötési módjai(balanced/unbalanced) , és a HDMi kábelek ...is, pl. egy Atell&Kern KANN (amit használok 3 éve) ..esetén hatalmas a hangzásbeli különbség a kábel minősége és a balanced/unbalanced között ..az unbalanced javára.. -
djnice
veterán
Ha nem tudod, akkor már rég rossz. Veled teljesen értelmetlen vitázni, csak a magadét fújod, ahelyett hogy próbálnád megérteni a dolgok működését. Lehet itt képzelegni, de nagyon remélem hogy egyszer ennek a lehúzásnak vége lesz. Az emberek olyan egyértelmű dolgokat nem vesznek észre a képminőséggel kapcsolatban ami szimplán bizonyítható, szóval el sem tudom képzelni hogy milyen közönséget próbálsz ezekkel az érvekkel meggyőzni.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Hallottam. Pont ez az, hogy az almát hasonlítod a körtéhez. Ez egy analóg módon rögzített anyag egy fizikai adathordozón aminek az évek során az anyaga is változhat, amit szintén egy analóg módszerrel olvasunk le a lemezről. Pont ezért még hibajavítást is tartalmaznak a lemezek.
Semmi köze ennek egy USB-n vagy hálózaton kapott stream dekódolásához, amit egy szoftver végez a SoC-ben, teljesen függetlenül a táp minőségétől.
De hagyjuk, te álomvilágban élsz, csak légyszi ne próbáld ezt ráerőltetni a realitásra. Tudom, sok pénzt hoz a gyártóknak a hazudozás és ezt támogatni is kell valakinek...[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Lehet kihagytam .Nem mindent olvasok el a vegeig .Meg azokat a szemelyeket akik töbször bantottak elsem olvasom .
Talan ott volt ?! Ezentul nem valaszolok azon szemejeknek .De köszi a figyelmeztetesert .
Tegnap este a TV 2 ön volt a Fokuschima film .Elneztem a 1080i felbontasu filmet ,hogy mennyire gyönyörü volt .Eggyesek meg felakadnak valami minimalis hibakon ,amit különben is nagyitoval kene nezni .
Szoval a Dune nal ,de Zidoo nal is ,egyszerüen engem hidegen hagy, hogy a kepminöseget valaki esetleg megkerdöjelezne .
Szenakazalban a tüt keresni Tölem aztan lehet .[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djnice
veterán
Mert én nem próbálok ki / tesztelek több féle lejátszót, á nem...
Ha egy HDMI-n kijövő 4:4:4 RGB/YUV adatfolyamot lementve nincs különbség, tehát bitről-bitre ugyanaz és szerinted mégis látható a különbség, akkor ott baj van.
A cikkjeiteket meg inkább nem minősítem, fizetett hirdetések. -
djpundro
aktív tag
"Amikor egy ember több lejátszót kipróbál, hogy dönteni tudjon, melyiket tartsa meg, akkor összehasonlítja őket. Aztán felállít egy rangsort. Nem hasra ütés, hanem kép- és hangminőség alapján."
Erröl kene hogy szoljon a dolog ,igen ez jo hozzaalas .
Reszpekt .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
mikeman
csendes tag
Tisztelt BBéci!
Igazad van, nincs sok hozzászólásom és újságíró sem vagyok mint te.Nagy valószínűséggel neked ezekben sokkal nagyobb a tapasztalatod, amit nem vonok kétségbe. Annó még Műszerészként dolgoztam, de az régen volt. Kb 14 éve nem forgok ezekben a körökben. Szóval láttam is és dolgoztam is, de igaz az már régen volt. Örültem volna ha nem ragaduk le ennél a témánál, mert amennyiben neked ez a szakterületed.Így sokkal több mindenben van rálátásod és tapasztalatod azokból a dolgokból is amiért valójában megkerestem a fórumot.Örültem volna ha abban is ilyen jól el tudtunk volna beszélgetni Mindig is tiszteltem a tudást, de valahogy a kioktatástól kiráz a hideg. Ha én értelmeztem férre, akkor elnézését kérek.[ Szerkesztve ]
-
mikeman
csendes tag
Egyet tudok érteni avval hogy a szállítás a legkockázatosabb és azt is értem hogy így talán a legjobb megoldás a helyben való szerelés vagy csere. Az viszon milyen kivagyi és tiszteletlen hogy a végére odabigyeszted hogy :Láttál már szevíz műhelyeket belülről? Én többet is. Lehet hogy én olyan dolgokat láttam hogy az emberek 99% és Te,oda is bebújna, ahova egy egér sem férne be. Látod mindenki tud írni ezt vagy azt, de ez nem jó dolog és nem kellene hogy helye legyen egy ilyen fórumba, ahol tanácsért és normális beszélgetésért jön fel az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Ribobon
tag
Nyilván legjobb natív képaránnyal nézni a filmeket, én is így nézem, de van néhány kivétel:
Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot MKV
A virágbolti verzóban a kép durván el volt csúszva függőlegesen, a Dune zoom üzemmódban a képarányt megtartottam, de a képet be tudtam pozícionálni függőlegesen középre.Navarone ágyúi BD50
Még a gyári Blu-ray verzión is egy hangyányit alacsony volt a képmagasság (laposak voltak az emberi fejek, ezen lehett leginkább észrevenni), egy picit nyújtani lehetett a Dune zoommal.Titanic DVD, Nagymenők DVD , stb.
Néhány DVD film első kiadása letterbox volt, azaz nem csak alul-felül tartalmazott a kép fekete sávokat, hanem jobb és baloldalon is! Ilyenkor nagyon jól jött a zoom.VHS-ről bedigitalizált családi felvételek
Az esetleges tracking csíkokat kis zoomolással általában el lehet tüntetni.30-as 40-es években készült magyar filmek
Olykor nem négyszögletes a kópia, hanem a sarkok lekerekítettek, kis zoommal négyszögesíthető.
A szöszök és egyéb képzavarok legtöbbször a kép tetetjén vagy alján jelentkeznek,
Kis zoommal eltüntehető.Stb.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ui.: Másnak nyilván lehet a zoommal más célja is (nekem csak szükségmeoldás)...
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Neked akkor müködik jol a belsö wincsi söt az USB s is ?Torrentet nem probaltad meg vele ?Mijen lejatszod van ?
Es kikapcsol a belsö lemez ha nem hasznalod ?Standby ba megy ?Vagy allandoan pörög?Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
kokokka
őstag
A NAS-nak vannak előnyei, ezt gondol te is tudod. Mindemellett veled értek egyet, teljes mértékben. Nekem maga a player a NAS, ha lehet így fogalmazni. Minek fektessek be egy drága (hisz ha jó akkor tudjuk, hogy drága) NAS-ba, amikor a direktbe kötött HDD-k is ugyanarra szolgálnak nálam. Oda megy a torrent, onnan játszom le a filmeket, zenéket. Fogyasztása minimális, minden eszközről elérem a lakásban. A hangját hagyjuk is, az minimális, egy projektor is hangosabb. És igen, minek menjen egy PC vagy egy laptop ezek miatt? A fentiek miatt ennek sem látom értelmét.
-
stemplar07
őstag
látom Te vagy itt a nyelvész ? és amúgy van Dunéd ? ez csak vicc volt..
a tv felvételben igazad van, pl. egész éjjel Eurosort 1/2 felvétel AO open, miközben olyan reklámokkal adó HD- filmek amik néha az ncore-n sincs, beleléptet , az FBC kábel tuner szebb képet ad ,mint a tv saját tunerje, egyszerre 16 felvétel indítható el..akár..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Ózongenerátor a háztartásban
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Óra topik
- Politika
- További aktív témák...