- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IP1954
aktív tag
válasz djpundro #6892 üzenetére
A képekről hiányoznak a részletek:
- az arcok és a nagyobb felületek csak foltok
- a fák úgy néznek ki, mintha ecsettel festették volna kamera helyettHa valaminek a minőségéről beszélünk, akkor normális feltételekkel kell tesztelni.
Az autóknál se az a lényeg, hogy vizes üzemanyaggal sáros hepehupás földúton hogy megy. -
stemplar07
őstag
válasz djpundro #6898 üzenetére
ez az egész felkonvertálás dolgot, ..egy csomó eszköznél megnéztem, semmi értelmét (én) nem látom, placebó.. ( VU+4K és egy VU+ 4K SE, Q10 Pro, Amiko Viper 4K stb..) a valós képminőség és a felkonvertált között, egy 75"-os led és vagy 77" olednél sem látható a különbség... az viszont nagyon látszik, hogy egy Amiko Viper 4K-n felvett de egy DuneHD 4K Pro II-n lejátszott kép az szebb ... de ebben az esetben is az automatikus felbontást használom..
-
djpundro
aktív tag
Nekem nem is kell hogy felkonvertalja eggyik sem .Volt nalam 2 honapja egy Nvidia shield es közben hasonlitgattam a Fire stick el .Majd neztem miert olyan eles a Sticken es rajöttem az Nvidia felkonvertalta ,na rögtön ki is kapcsoltam .Nekem nem kell tehat a felkkonvertalas es nem is erdekel.
Lenyegeben mar szeretnem magam egy jo lejatszoval meglepni .Nagyon remenykedtem hogy az uj Dune lesz a megnyerö ,de meg nem tudtam eldönteni igazabol .
Dune Vision vagy X9Z vagy megis Nvidia legyen .
Egyszerüen most mar hetek ota ezen pörgök .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
stemplar07
őstag
válasz Papageorge #6890 üzenetére
ha van jó DV,, képes TV-d ( egy jó oled , vagy egy sony Xh950 pl ) én mindenképp megpróbálnám , miután a pro II plus -t már ki is vezették.. ha eddig kedvelted a Dune-t most sem fogsz csalódni benne..(azt nem tudom ,mert nem figyelem Samsung TV-im vannak, hogy mennyi anyag van DV formátumban ..) mert ha kevés ,akkor egy Realbox is untig elég az élvezethez, megvettem a pro II-t , de a gyorsabb műveletek kivételével hasonló a képminőség mint a ,,rílbox,, esetén..
-
kokokka
őstag
Ez nem releváns es nem logikus kérdés. Van itt olyan, aki az 1080p-re esküszik. Olyannal is találkoztam aki a 720p-re. Megértem, az Ő döntésük. De attól még az a tézis az igaz, amit IP1954 is leírt. Hiába tetszik az én vagy az Ő szemének valami, ha neked nem. Vagy éppen fordítva. Persze benne van a végső döntésben ez is, de ezt csak és kizárólag Te tudod eldönteni. Ez olyan, mint a kritika egy filmről. Megnézem és majd én eldöntöm, hogy tetszett e nekem vagy sem.
-
IP1954
aktív tag
Szerintem eleve hibás elképzelés a képminőségen azt érteni, hogy mit tesz a sz@r anyaggal.
Egy médialejátszó képminősége:
A jó forrást (pl. 4K Dolby Vision) képes-e megjeleníteni erre alkalmas eszközön.
Az összes többi hit kérdése, amin teljesen felesleges vitatkozni.(Ha valaki 1 Mbit alatti Avi fájlokat néz a 4K DV képes tévéjén, sírjon az ő anyukája ...)
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Mivel a Dune is ugyanazt a Realtek SoCk ot hasznalja ,gondoltam tikteket is megkerdezlek hogy ezen a linken https://slow.pics/c/ZLPZmXl9 nektek mejik kep a legjobban tetszetös .A szemeteknek mejik tetszik?
Nekem
1-Zidoo (realtek),
2-Nvidia Shield
3-Amlogic
4-Fire StickPlayer: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
https://www.makemkv.com/download/dvtest/ Akinek mar van uj Pro Vision Solo 4k ja ,megtudnam kerni ,hogy erröl a Linkröl kiprobalna ,hogy mejiket tudja lejatszani es mejiket nem ?
Köszi
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Papageorge
csendes tag
Sziasztok, mediaplayer vásárlás előtt állok, eddig is Dune volt itthon, de 8 évnyi hűséges szolgálat után nyugállományba vonul és átadja helyét a 4K -t és dolby visiont is tudó fiatalságnak. Eddig mivel a dunék közt nem volt olyan ami tudta a dolby visiont, zidoo-ban gondolkodtam,de most hogy végre ide is megérkezett a dv egyértelmű volt hogy marad a dune.A kérdésem a következő lenne, érdemes megvárni a max vision-t vagy bőven elég a pro vision solo. Kizárólag filmet nézek rajta belső hdd-ről, nem zenélek,nem netezem,nem kellenek borítók,viszont a kép és a hang az legyen jó! Várom az észrevételeket, illetve ha már valaki használja a pri vision solo-t akkor a tapasztalatokat is köszönettel fogadom.
-
dh66e
veterán
válasz djpundro #6884 üzenetére
Ha pont van a szavak között a Dune megtudja talani a Boritot ?
Természetesen igen,ezek szabványos torrent film címek.Egyébként írtam már korábban itt hogy nagyon nagy százalékkal megtalálja a filmeket és ahogy valaki itt már említette ha több hasonló vagy egyező cím van rákérdez a Dune hogy megfelel neked vagy keressen másikat.
A Plex szvsz jobban kezelhető átláthatóbb felülettel rendelkezik amikor csoportosítasz (Filmek,Sorozatok, etc) ,de a Dune-nél is meg lehet adni mappát a Jukeboxban a sorozatoknak,filmeknek külön.
Többet nagyon nem tudok róla mondani mert nem használom ezt a funkciót. -
stemplar07
őstag
Egész jó ez a világítós távirányító, és a megszokás,,nagy úr,, a VU+ UNO 4KSE megszokott gomb kiosztása..és a súlypontja is jobb mint az régi hagyományos ( igaz 8 ezerért más kiváló CoreELEC készüléket vesz, meg is rendeltem egy x96 airt 14-ért majd jól kipróbálom, bár az x95-öt láttam már )[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Nagyon szepen köszi es elnezest .
A Plexnel lehet külön Mappakat letesiteni ,Peldaul külön legyenek a Filmek osztva ,peldaul 4K ,HDR Filmek , 1080P filmek . Ami a legfontosabb lenne hogy a Filmektöl a Sorozatokat külön rakni .Ez lehetseges ?
A lenti You tube videon egy nemet most az uj Dune Pro Vision HD 4K an probalgat valamit a FAVORIT ok alatt .Lehetseges hogy csak ugy lehet a sajat kedvem szerint elosztani külömbözö kategoriakba a Filmeim? Különben a SZERIA filmek mind keverednek a Filmekkel my collection alatt ?[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6880 üzenetére
Ertem ,köszi.
Volnal legyszives kiprobalni hogy a fenti Fargo atnevezessel ,hogy hogyan reagal a Dune?
-
stemplar07
őstag
válasz djpundro #6879 üzenetére
nem, ez csak egy sima PC-s alkalmazás katalogizálásra, semmi látványosság, ,,csak,, egy jól működő katalogizáló ...(ncore-n is ,megtalálod..) amúgy pedig érdemes a letöltött filmeket az angol cím szerint átnevezni és akkor a Dune mindent ,,magyar,, katalógussal megold, -..
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6878 üzenetére
A te linkedet probaltam egy kicsit ,de ez csak az atnevezesre valao ,vagy ?Tehat a cover kezelesre nem ?!
Köszi ,nekem nincs annyi filmem .Es ezt hogyan epited bele a Dune MY COLLECTION ba?
Hogyan müködik ?Minden filmet atnevez ?Legyszi engem meg erdekelne hogy a fenti atnevezesre hogyan reagalna a Dune ?Hogy pontok vannak közötte .
a SOROZATNAL PLANE ."Fargo.S04E03.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264.HUN.ENG-SFY"
Köszönöm elöre is .[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Es a Zidoo forumbol meg majd ide küldenek .
Nem egyszerübb lenn inkabb valaszolni ,annyira nehezetekre esik ?Hogyan kerdezzem meg ?
Esetleg a szemelyemmel volna bajod ?Nem ertem .Szepen kerdeztem meg .Semmit nem szemejeskedtem .Csak szerettem volna megtudni megeri e az egyiket vagy a masikat megvenni ?Hogy a Cover kereses mennyire megy jol ?!Annyira sokat vartam el a forumtarsaktol?
Most ezt nem tudna valaki kiprobalni ?
Peldaul " Breakthrough.2019.2160p.Bluray.Remux.HDR.HEVC.DTS-HD.MA.7.1.HUN-KuNgZi"Vagy sorozatnal
"Fargo.S04E03.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264.HUN.ENG-SFY"Nagyon szepen köszönöm a segitseget .
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz djpundro #6874 üzenetére
Volt valakinek közületek Zidoo ? Mert alitolag az sokat teved ,nem jol keresi meg es nagyon atkell irni a filmeket .Igaz szebb a Zidoo felülete a Covereknel ,de ha nem jo az baj nekem .
Peldaul " Breakthrough.2019.2160p.Bluray.Remux.HDR.HEVC.DTS-HD.MA.7.1.HUN-KuNgZi"Nem olvasa senki a forumot?
-
djpundro
aktív tag
válasz nutfile #6873 üzenetére
Köszi szepen .
A Zidonal nehezmenyezik hogyha a filmet ugyhagyom ahogy leszedem(pontok vannak a szöveg között ) es nem atirom akkor nem talalja meg es összekeveri a coverkereset .
Peldaul " Breakthrough.2019.2160p.Bluray.Remux.HDR.HEVC.DTS-HD.MA.7.1.HUN-KuNgZi" megtudna talani ,vagy a Dunen is atkell irni minden filmet helyesen?
A Plex mondjuk erdekes modon mindeg megtalalja .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
nutfile
aktív tag
siman megy mappabol.
friends sorozat 10 évadát is elg gyorsan es hibatlanul indexakta -
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6870 üzenetére
Tudom van Mobil app ra ,de PC röl windows alatt tudod e kezelni a my collection reszt ?Vagy eggyaltalan a Dune t PC röl ?
Mind peldaul ,most per pillanat a Plexet hasznalom es mivel ülök sokat a PC nel ,akkor rögtön onnan tudom kezelni a Plexet ,ami a DS118 Serveren van nalam .Valahogy kenyelmesnek talalom ,nem kell a nagy Oled tv et beinditani minden valtoztatasert .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6861 üzenetére
Es megtalaja a sorozatok coverjait is jol ?
Masok velemenyeere is kivancsi lennek .Most nagyon a Dunen gondolkodom vagy egy Zidoo lesz ,meg nem tudtam dönteni .Mondjuk arban nagy külömbseg ,de hatha a Dune többet nyultana ,az nagyon jo lenne ,akkor nem is bannam a dupla arat .
Hallom sok hiba van a Zidoo nal ,alitolag .A Dune meg alitolag mar az elsö Firmaware val is stabil .
Kikene mind a kettöt probalni elöben .Azt mondjak a Dunen a my Collection (cover menü) sokkal elavult mar es a Zidoo Home Teater felülete alitolag sokkal modernabb .Vagy
Zidoo Z9X
Ez itt a nagy kerdes ?
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
a magyar Dunehd fórumon is megy akinek van, a Netflix a Pro II-n ... és megkérdezem a Netflix supportot,, már csak azért is, mert egy szutyok (amúgy gyorsan el is adtam, mert tunernek extra xar volt, ott is csak linux/enigma2-t szabad venni ) Amiko A6 4K Droid hybrid tuneren is ment a Netflix 4K-ban ...
-
djpundro
aktív tag
Köszi .
Közben a nemet mar fel is tett egy videot hogy hogyan müködik .
Dune vision 4k My collectionPlayer: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
dh66e
veterán
válasz stemplar07 #6857 üzenetére
Az hogy a futeko mit ír az meg egy másik dolog.A hivatalos oldalon nincs ilyen.A pro 4k-val belefutottak annak idején a félretájékoztatással,de amint kiderült hogy nem tudják megoldani le is szedték a specifikációból.
-
dh66e
veterán
válasz stemplar07 #6854 üzenetére
Nehéz ügy mivel a Pro4k II hivatalosan nem támogatja a Netflixet,de legalább reszelnek rajta hogy működjön.
Meg kell várni a frissítést vagy jeezni a Dune-nek hogy gond van. -
kokokka
őstag
válasz stemplar07 #6847 üzenetére
Majd Kylie segít
-
dh66e
veterán
válasz djpundro #6850 üzenetére
Nem használom egyiket sem.
1.Nekem megjelenik a Filmkatalógusban is és le is játssza ha a dunere csatlakoztatott merevlemez tartalmazza a filmet.
2.Megjelenik a Jukeboxban is ha beolvastatom a dolgaimat.Nem kell egyenként a filmeket beolvasni mappákat kell megadni pl.Filmek,Soroztatok,Mese,Zene, etc és szépen be is olvassa.
Realbox 4k a lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6844 üzenetére
Erre gondoltam MY COLLECTION .Evvel valahol lattam hogy nem tudtak egy mappabol csak mindeg külön külön egy egy filmet lekeresni .Hogy amikor megadsz neki egy mappat es abban a mappaban van kb 50Film ,akkor automatikusan mind lehet egyszerre kerestetni?
Meg hogy a Sorozatokkal hogyan banik .Megtalaja ?Mert most Plexet hasznalok es az jol megtalal mindent .
Vagy magyarul mas esetleg a neve ?Ti nem ezt hasznaljatok ?
Különben tudom ,hogy mar meglehet rendelni ,de en Ausztriaban lakom es nekem innen Csehektöl meg utanvetellel is meglehet rendelni . dune-hd-pro-vision-4k[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz stemplar07 #6847 üzenetére
Azért fura mert ugye a pro4k II támogatott a Dune részéről míg a Realbox nem,azon ha küzdelmesen is, de működik legalább,minden film elindul amit néztem mondjuk pocsék minőségben....Mondjuk DV meg Atmos az nincs nem is használom csak csekkoltam.A TV-m kényelmesen megoldja.
-
dh66e
veterán
válasz stemplar07 #6842 üzenetére
Play áruházas vagy dune appos van letöltve?
Az utóbbi elvileg ami optimalizált. -
stemplar07
őstag
válasz djpundro #6843 üzenetére
1,Ha a Jukebox-ra gondolsz, elég jól működik kevés filmet nem talál, abban az esetben valami elvetemült a mappa és a film címe is, ha átnevezem, akkor egyből megtalálja,, ha minden vinyón van ugyanolyan nevű mappa pl 4K,, vagy HD,, akkor át kell nevezni a filmgyűjtemény mappáját, hogy értelmezze, de létezik olyan lehetőség , hogy az ,,elérhető filmek a jukeboxban,,
2, sorozatot még nem próbáltam, de megnézem és megírom
3,plexet talán egyszer használtam,nem tudom ott hogy műxik ez..( de a Kodit sem kedvelem.. én ,,csak mindenféle ba...tatás nélkül filmezni szeretek.. ) kár hogy nincs hozzá a popcornhoz fejlesztett ,,,Popcornhoz a NMJ Toolbox,, ami lehetővé tette, hogy PC-n katalogizáljon..
egyébként már van raktáron az általad várt Dune HD Pro Vision 4K Solo , (lejatszo.hu) 169 880 Ft, csak a procot módosították, h tudja a DV-nt ..[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6841 üzenetére
Az en fenti kerdesemre a sok dunes nem tudna valaszt adni?
My Collection egy mappa alatt több film beolvasasa lehetseges ?
Es a sorozatokat jol kezeli ,megtalaja a covereket?Peladaul mind a Plex müködik olyan pontossan .En nem nezlek hülyenek ,csak legSzi valaszolj vagy mas a kerdesemre .
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Inkább az érdekelne a sok tudós mindenhez ,,is,, értő ember ,,szakvéleménye után,,
akinek Pro II van a Netflix működik valakinek ? Elindul, 4K a kép, a trailer is , indítás után,, ez a film jelenleg nem elérhető,, figyelmeztetés... -
stemplar07
őstag
látom Te vagy itt a nyelvész ? és amúgy van Dunéd ? ez csak vicc volt..
a tv felvételben igazad van, pl. egész éjjel Eurosort 1/2 felvétel AO open, miközben olyan reklámokkal adó HD- filmek amik néha az ncore-n sincs, beleléptet , az FBC kábel tuner szebb képet ad ,mint a tv saját tunerje, egyszerre 16 felvétel indítható el..akár..[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz stemplar07 #6826 üzenetére
Akkor hogyan különböztetnéd meg a gajt a gallytól?
Az előzőben gépelési hiba folytán lehagytam egy l-betűt a kell szóból.
Ez teljesen jogos kérdés a részedről: "csak tényleg, minek jársz ide, leszólni a Dunéket és miért nem a Coreelec fórumban bizonyítgatod a képességeit ennek az igényes rendszernek?"#6829djnice
Rengeteg érdekes néznivaló, film van a tévéműsorok között, ha nem lennének reklámok, tízszer annyit nézném, mint jelenleg. Ez megoldható rögzítéssel és a reklámok átugrásával.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
djnice
veterán
És még egy teszt az avsforum-on kívül a Dune Pro 4K II-ről: [link]
"Apparently, banding is present in all color settings (8-10-12bit). The effect is not as prominent as in previous Realtek generations but still visible in prone scenes."
És én itt befejeztem, nem bizonygatom tovább az igazam, csak nem szeretem ha hülyének néznek.
-
djnice
veterán
válasz stemplar07 #6830 üzenetére
Még egyszer mondom, nem a Dune-t szóltam le hanem megvédtem a többit amiről te azt állítottad hogy rosszabb. Ha visszaolvasol, te mondtad ezt még a legelején, eszem ágában sem lett volna csak úgy beírni ezt ide. És itt most nem csak az olcsó kínairól volt szó, szerepel a tesztben még három másik is. Persze arról már nem írtál, hogy az általam feltett videó nálad banding-os-e, tudom fáj az igazság, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz stemplar07 #6832 üzenetére
Kíváncsi leszek
-
djpundro
aktív tag
A nemet Dune oldal is elindult .Irtam nekik ,kivancsi leszek ,kijavitjak e gyorsan a hibakat?!
http://www.dune-hd.de/A masik ,megtudnatok mondani hogy a mycollection nal lehet egy egesz mappat sok filmel szkennelni ? Mert itt a videon az uj Dune Pro Vision nal csak Mappa alatt 1 filmet ,tehat minden egyes filmet külön kell kivalasztani .
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz Csabi1984 #6831 üzenetére
Erre majd hamarosan írok pár sort, én megvettem a pro II-t, egy barátom a,,rílbox-ot,, cserélünk majd pár napra, izgulok mire adtam ki dupla pénzt ...bár én a több memo/proc-ban rejlő későbbi fejlesztési potenciál miatt vettem, no meg technokrata vagyok .. a dunehd.hu fórumon elvileg az hangzott el, hogy nem ,,nagyon,, van képbeli észrevehető különbség..( magasabb kategóriás oleden, vagy egy Sony XH950-en sem)viszont egy 50 GB feletti BD menüvel megnyitása esetén gyorsabbak a műveletek..
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Szerintem felesleges ezeken témázni. Ez kb olyan, hogy ki jobb King Kong vagy Godzilla ? Van aki erre van aki arra esküszik.
Nekem inkább az lenne kérdés tapasztalat, meggyőzödés révén van-e különbség a Realbox 4K és a drágább készülék között képminőségben?[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
jobb egy fald nélküli TV mint egy rosszul működő Local Dimminges, ez sajnos ez tapasztalat, amúgy semmit nem bizonyítottál, Dune vs X96.. pár fotóval, én a szememnek hiszek, mindkét verziót láttam, az occó kínait is.. csak tényleg, minek jársz ide, leszólni a Dunéket és miért nem a Coreelec fórumban bizonyítgatod a képességeit ennek az igényes rendszernek ..
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz stemplar07 #6828 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel, de nagyon eltértünk a témától. Ki akar manapság TV adásokat rögzíteni? Nézni sem érdemes, nem hogy megtartani.
De látom nem jött át a lényeg, ami az egész vitát elindította. Azért mert te nem tudod elfogadni, hogy nem a Dune képe a legjobb, beleállsz a másikba egy teljesen más dolog miatt. Én is elkezdhetném, hogy mit akarsz egy FALD nélküli TV-vel.
Senki nem mondta, hogy hú de sz@r a Dune és azt sem, hogy most azonnal cseréld le másra. Bizonyítottam azt, hogy nem hibátlan a képe és egy olcsóbb lejátszóé még jobb is lehet. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
és közben tudsz is felvenni 6 további adóról ? miközben egy hetediket nézel ? Full-Band Capture tuner ? Amúgy ha itthoni hivatalos forrásból veszed a VU+-t nem nagyon merik ha van is .. bár kétlem, hogy VU+névvel mernék hamisítani..-- azért az garancia ..az LG-d is hamisított ?
-
djpundro
aktív tag
Na ugy nez ki a my Collection beragdt az uj Dunenal .A nemetek eleg szepen szidjak a Dunet .
Nem tudom ,masnal müködik ?Pedig a srac forum gazda .Meg jo hogy nem rendeltem meg ,Jezus maria 450€ ilyen regi felület 10eve volt .
[link]Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djnice
veterán
válasz stemplar07 #6819 üzenetére
100-as nagyságrendbe hoztam be annó VU+ klónokat, tudom miről beszélek (Lonrisun stb). Az SF8008 meg pont elég arra hogy a párom nézze rajta napi 1 órát a VOX HD-t. DVB-C-re meg ott az LG 65B8 saját tunere.
-
Csabi1984
addikt
válasz stemplar07 #6820 üzenetére
A tipikus 40 dolláros cuccból kilehet hozni azt a szintet amire egy drágább médialejátszó. Jó magam aki használja alátámasztom, hogy szép képe van ahhoz képes, hogy csak ennyibe kerül.
De a 40 dolcsis eszköz önmagában kevés dologra alkalmas, szoftverezgetni kell. Tehát nem egy "kiveszed a dobozból" és használod[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
kínai VU+ klónt még nem láttam,tudtommal csak kóreában gyártják és nem tudják hamisítani kínában.. Ellentétben Dreamboxot annak idején igen, és olyan félmillás TV-t is ami a leégett Dreambox 800 klón-tól ment gallyra a komplett elektronika, SF8008-at max egy hálószobai kis tv-hez használok, illetve egy AmikoVipert ami ugyanabban a gyárban készül ... csak a doboza más.. (VU+UNO 4K SE dual SX FBC és egy VU+UNO 4K FBC -C , kb itt kezdődik a tuner ..és tart a VU+ Ultimo quad FBC tunerig )
[ Szerkesztve ]
-
-
djpundro
aktív tag
válasz Csabi1984 #6814 üzenetére
Hat ahogy a nemetekkel vitatkoztam ,az nem semmi .Ott a lenyeg ,nem szabad rosszat mondani arrol ,amit ök frissebe vesznek .Sokat vartak el töle ,inkabb azt mondanam ,semmi meglepetes nem lett .Szerintem tularazott .Meg en is nagyon gondolkodtam rajta ,mostmar nem tudom ,lehet Zidoo lesz ?Lehet megis megint egy NVidia ?!
De lehet meg egy Dune a vegen . Vasarlas elött lehet varialni ,utanna mar neha kesö .
Mivel mindegyiknek van sajat betegsege ,egyiknel ez nem jo ,masiknal mas nem jo .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
meg egy ,szaporodik .
-
djpundro
aktív tag
Nemtorszagban mar adnak is többen tul a Dune HD Pro Vision 4K Solo n.
Vamot is fitzettek pluszba 30€ ot tehat kb 480€ ot fizettek minimum .Azert nagyon gyanus .[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
nekem van egy Popcorn Vten, Himedia Q10pro és Dune HD Pro 4K II is.
Ezek közül messze a Dune a legjobb a képminősége. Ez tény.
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
djpundro
aktív tag
válasz fecke78 #6805 üzenetére
Jo lenne ,ha mondana tapasztalatokat többet az uj Dune rol .
Egy Iso t BD25 es bd50 et mennyire gyorsan tud kinyitni elinditani ?Esetleg levideoznad ?
A nemet oldalon sokat vitazok es vannak mar videok is feltöltve a dunerol .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
válasz stemplar07 #6802 üzenetére
Attol hogy nem latod ,ez mind valos es megjelent valosag .Letezik ,erted ?
Test kepek valosak
A tudat ,a valosag engem inkabb jobban zavar mind az hogy nem latom esetleg ,mert ott van es lehet ha masikkal neznem ,nem lenne ott es esetleg eszrevetlenül is de jobb elmenybe reszesülnek .Nekem mondtam ,tetszik a Dune ,de ez TENY .
-
-
ginola
addikt
Azt nagyon megköszönném
Lehet PC-n rosszul állítottam be valamit, de minden lehetőséget végignéztem és jónak tűnik.E helyett más, de hasonlóan jó katalogizáló létezik, ami jól működik?
Jelenleg Serviio-t használok UpNp alól, gyors, működik, de nem olyan színes-szagos mint a Plex[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
válasz kokokka #6801 üzenetére
Én azt nem értem , ha nem használsz dune-t akkor minek kell azt savazni , el kell menni a kinai topicra és ott hinteni az igét .Aki dune-t választ az ki tudja fizetni , vannak olcsóbb-drágább modellek , a támogatottság, a kiforrott technika ,kezeli az ISO-t menüvel stb ezeket mind meg kell fizetni . Szemmel láthatólag te csalódtál benne , de ahogy a topicgazda is irta ez dune fórum ....
-
djnice
veterán
válasz stemplar07 #6802 üzenetére
Én nem vitatkozom ezen többet, nem kell elhinni. Még egyszer mondom, ez nem a Dune ellen szól, sok lejátszót tesztelek folyamatosan. Ezek tények és csak azért hoztam fel, mert azt mondtad, hogy a kínai box-oknak rosszabb a képe. Neked is küldök egyet szívesen, hogy kipróbáld. A raw 4:4:4 hdmi capture az, ami egyértelműen megmutatja a natív különbségeket, ezeket a megjelenítő valamilyen szinten eltudja nyomni vagy kitudja javítani. De itt van a tesztvideó, megnézheted magad is: [link]
Van belőle 4K HDR-es is, ott ugyanez a helyzet.A műholdvevőkről meg annyit, hogy nekem is volt VU+, Dreambox, Octagon stb most egy SF8008-at használok. A képminőséget pedig Enigma2 alatt csak és kizárólag a SoC határozza meg, ami pont ugyanaz lesz egy kínai VU+ klónnál is mint az eredetinél. A Broadcom SoC-nek amúgy valamivel jobb a képe mint a HiSilicon-nak.
-
stemplar07
őstag
figyelj már ,,tudós,, ezek szerint egy 75Q70T-n TV-n 3 méterről miért nem látom egyetlen filmnél sem a z általad említett sávosodást a Pro II -nél ? pedig szemüvegem sincs .. ( vagy kéne ? ) kiváló a kép rajta, UHD-től lefelé a 720p -ig, erőteljes színek, szép feketék.. egyszer volt nálam egy ilyen kínai, helyére tettem,, a dolgot,,, nem vitatva a Dune túlárazottságát , ez ennyibe kerül..
És hogy párhuzamot vonjak a műhold/kábel tunerek esetén ugyanez a helyzet Amiko/Octagon 30 ezerért 4K-s lehetőségek vannak, de amikor használod egy hétig rájössz , hogy nem véletlen, hogy egy VU+ 4K (Marusys) miért is kerül 3x annyiba, képminőség, programozás, ,,gyengébb,, hardver esetén is villámgyors működés..0 sec csatorna váltás, stb. mindegyiken linux enigma2 fut, és mégis..
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Megrögzött Dune-ösök úgysem fogják azt mondani, hogy igazad van. Aki még ért hozzá, úgyis tudja, hogy igazad van. Én is megrögzött Dune-ös voltam, senki sem mondhatja, hogy nincs összehasonlítási alapom. Ettől függetlenül jó gépek ezek, csak nagyon túl vannak árazva. Az új Vision-ra azért kíváncsi lennék.