- Autós kamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz
Lacielvtárs #4198 üzenetére
Akkor nálam is limitálva volna, a készülékünk ugyanolyan.
-
gyeniko
őstag
Én nem szeretném bemagyarázni, hogy mi a különbség oka, de az általános logika az, hogy legelőször a különbözőségekben érdemes az okokat keresni. Én utoljára gondolnék arra, hogy a készüléked hibás, persze kizárni nem lehet. Különbség esetleg lehet egyes beállításokban is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez csak az én véleményem, de szerintem szoftveresen van limitálva a másolás, hogy ne "akadozzon" a pufferelés miatt a lejátszása egy filmnek.
de ez csak én agyam szüleménye, de tény hogy az ilyen "lassú" másolási eredmény nincs hatással a lejátszásra.
ettől függetlenül ha igazam is volna, akkor sem értem miért nem a felhasználóra bízza a gyártó annak az eldöntését hogy miként használja az adott playert -
kezo0
addikt
válasz
gyeniko #4196 üzenetére
Pont ugyanolyan routerem van, mint neked, és azt is leírtam, hogy ugyanarról a PC-ről, amiről a Dune-re ilyen tetű lassan megy a másolás, ugyanazon az útvonalon, egy másik lejátszóra (Q10 Pro) kb. 45-60 MB/s a másolás sebessége. Tehát kb. 10-szerese annak az értéknek, mint ami a Dune-re másolásnál mérhető! Vagyis a PC sem lehet korlátozó tényező. Rejtély.
-
gyeniko
őstag
Én azt a számot gondoltam leírni, amelyet a képernyőn olvastam a másolás közben. Ez nyilvánvalóan ugyanaz a mértékegység, amely a Te esetedben, hiszen a készülék ugyanaz. Most ellenőriztem újra, valóban MB/s-et ír, így tényleg kb. 3x gyorsabb a másolás mint nálad. A kábel nálam is CAT5E, nekem is van aközben egy gigabites switch, a különbség a NAS vs. PC, esetleg a router (nálam Asus AC68U) illetve a winchestereink különböznek még (bár nem hiszem, hogy ebben rejlik a különbség)
-
Lacielvtárs
nagyúr
"...rám általában hallgatni szokott."
ez jó, ezen felröhögtem.
De igazad van/igazatok van.
Igazából egyetlen eladó lemezét szeretném rajta meghallgatni ami nem elérhető "komolyabb" forrásban, és ez miatt nem vennék "komolyabb" lejátszót.
De ha megjön a lemez akkor megpróbálok belőle flac vagy wav-et készíteni és azt hallgatniMultibit: értem hát lehet nekem sem ártana egy régebbi, CD lejátszót venni, ha nagyon belemerülnék a zenei cd-k hallgatásába
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #4178 üzenetére
Audio CD-vel nem próbáltam, arra van nekem egy kivénhedt Marantz pörgetőm
-
kezo0
addikt
válasz
Downsampling #4192 üzenetére
Én tisztában vagyok a váltószámmal a két mértékegység között, és tudatosan írtam a MB/s-t. Ellenben ha gyeniko fórumtárs (annak ellenére, hogy „Mb/s”-okat írt) nem ugyanúgy MB/s-ra gondolt, mint én, akkor viszont nála igen súlyos gondok lennének, hiszen akkor az általa írt értékeket még 8-cal kéne osztani, hogy összevethetők legyenek az én értékeimmel... És akkor az azt jelentené, hogy max. 2-3 MB/s sebességgel megy nála a másolás. De szerintem csak tévedésből írt Mb/s-ot, és ő is MB/s-ra gondolt. Igy viszont nála háromszor gyorsabb a hálózati másolás, mint nálam (18 MB/s vs. 6 MB/s).
Közben másik UTP kábellel is próbáltam, és nem változott semmi. -
Downsampling
senior tag
-
kezo0
addikt
Nálam igazából nem követelmény, hogy villámgyorsan átkerüljön bármi is a Dune merevlemezére, mert olyankor szoktam másolni rá, amikor épp nem használom. Szóval ha egy óra alatt csorog át egy nagyobb méretű csomag, az sem jelent gondot, és azért kényelmesebb, mint a winyóval szaladgálni a Dune és a PC között. De azért az zavar, hogy itt az enyémhez képest többszörös sebességekről is írnak páran. Majd azért még csekkolom a switch és a Dune közötti kábelt, ill. kipróbálok egy másik kábelt is, hátha...
-
kezo0
addikt
válasz
gyeniko #4160 üzenetére
Akkor én most még egyszer ideírom a saját tapasztalataimat a másolási sebességekkel kapcsolatban.
– belső HDD-ről belső HDD-re (mindkettő 4 TB-os WD, az egyik Red, a másik Green): 19 MB/s
– külső USB3-as házba épített 2 TB-os WD HDD-ről USB-n keresztül egy belső HDD-re: 17-19 MB/s
– asztali PC (Win 10) felől, Gb-es routeren, majd Gb-es switchen keresztül, végig CAT5e kábelen egy belső HDD-re: 5-6 MB/s!!!Az itt olvasottak alapján ez utóbbi nem tudom, miért ennyire lassú. Ugyanezen az útvonalon és eszközökön áthaladva az asztali PC-ről egy HiMedia Q10 Pro felé 40-65 MB/s a másolás sebessége, tehát nem a hálózati eszközeim korlátoznak...
-
BBéci
legenda
válasz
Downsampling #4187 üzenetére
Tudom, olvastam, de mivel Lacival régi ismerősök vagyunk, elismételtem, mert rám általában hallgatni szokott.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #4185 üzenetére
Az általad elképzelt CD-lejátszási megoldás a hangrendszered megcsúfolása lenne. Cambridge Audio CXU, vagy valami hasonló lejátszó illene oda, nem pedig limlom PC-s író.
CD-k FLAC fájlokká alakítására sem alkalmas az a meghajtó, ha a lehető legjobb hangminőséget célzod meg. Asztali lejátszó kell hozzá és jó minőségű digitális kábel, inkább koaxiális, mint optikai, esetleg HDMI, ha az említett CXU lenne a forráskészülék. -
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #4183 üzenetére
Egy Smart B1-gyel is jobban jársz, ha már Dune.
(#4185) ELACielvtárs
Mellé gondoltam, nem helyette.Az egy optikai meghajtós Dune komponens ami "önmagában" is működik.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #4180 üzenetére
A HDD sokkal pontosabban olvas, mint egy "átlagos" CD olvasófej, ami rányomja a bélyegét a hangra is.
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #4180 üzenetére
Mármint az ilyen külső számítógépes olvasókat/írókat. Ha vékony dobozról van szó akkor ott a rezonancia amit nem tud elnyelni, a lemez pörgetése hangos, lehet hallani a "seekelést". Legalábbis az enyémek írásra kiválóak de zenehallgatásra nem olyan jók. Milyen külső eszközzel próbálod?
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #4178 üzenetére
Nem ajánlom zenehallgatásra, jobban jársz egy rendes asztali lejátszóval vagy az összeset fájlba mented.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #4166 üzenetére
-
gyeniko
őstag
válasz
Downsampling #4175 üzenetére
Hadd erősítselek meg: én is egy 203 mellé vettem, a korábbi Smart D1 utódjaként. A Smart D1-et sem adom el, bemegy a hálószobába, az ottani 102 pedig a fiókba. Ha nagyon szeretnék HDR-es filmeket nézni (bár a vetítővel kapcsolatban vannak kétségeim), akkor az megy az Oppor-ról, 4K-ban vásznon nem nézek 24 fps feletti anyagot, de ha mégis, akkor arra is ott van az Oppo. Azt gondolom, hogy ez a kettős együtt 2-3-4 évig minden lehetséges igényemet kielégíti. A vetítő a szűk keresztmetszet és ez nem fog gyorsan változni.
-
Downsampling
senior tag
válasz
gyeniko #4172 üzenetére
Még a végén (ha nem javítható, vagy csak nem rentábilisan a Prime-om), veszek én is egy ilyen újabb Dune-t, kedvet kapok tőletek. Hiába jobb hangban, képben az Oppo, de használhatóságban még mindig nagyon hiányzik a Dune. Viszont a korongokhoz ott az Oppo, így bár korábban jól jött a Prime-ban ez a fícsör, de már nem szempont...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4173 üzenetére
-
Downsampling
senior tag
válasz
Lacielvtárs #4171 üzenetére
(szerintem neked jobb házimozi rendszered van attól, hogy egy 10 ezer forintos külső USB-s meghajtóról hallgass zenét...
- akkor már inkább nagy felbontású lossless formátumokat javaslok, pl. NAS-ról. Ráadásul szerintem a te CA AVR-edben egy elég jó DAC van, amibe akár HDMI-vel, akár digitális koax vagy optikai kábellel kötheted össze a Dune-t...
)
-
gyeniko
őstag
válasz
Downsampling #4170 üzenetére
Szerintem a Dune HD Duo-kba nem lehet a HDD helyre optikai meghajtót szerelni. A menü beállításaiban azért lehet az optikai meghajtóra vonatkozó menü pont, mert egyféle chiphez egyféle menüt szerkesztettek. Az engem is érdekel, hogy külső, USB-n csatlakozó meghajtót kezel-e. Holnap rádugok egyet, megpróbálom. Nagyon tetszik az új távirányító, de lenyomáskor pattannak a gombjai, ezért kár. Azért az szerencse, hogy eddig ez az egyetlen negatív észrevételem...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4170 üzenetére
Értem, köszönöm a választ neked is.
Ki fogom próbálni majd a hétvégén.
Igaz ebbe tuti nem lehet beleszerelni, de hátha usbvel megy majd.
Nem mindenáron fontos, csak érdekel, no meg lesz néhány audio cd, amiket lejatszanek vele ha menne... -
Downsampling
senior tag
válasz
Én nem ismerem az újabb Dune típusokat, így a menüjüket sem. Nekem egy Dune Prime 3.0-ám volt (vagyis van, csak életet kéne lehelni belé, ha még lehet), abban gyárilag van optikai meghajtó. Viszont jóval korábban volt egy Popcornom (talán C-200, ha hülyeséget írok, akkor bocs), abba lehetett optikai meghajtót szerelni, és én raktam is bele (sőt még alá egy 2,5 colos HDD-t is). Így könnyen el tudom képzelni, hogy a tiédbe is lehet. Amúgy tényleg igaz, hogy a Dune fényévekkel veri a Popit. Nem tudnék olyat mondani, amiben a Popcorn jobb lenne...
-
Lacielvtárs
nagyúr
Értem, mindkettőtöknek köszönöm a választ.
Meg is próbálom, lesz ami lesz -
nfsu17
veterán
válasz
Vannak lejátszók, melyekben van.
-
dh66e
veterán
válasz
Elvileg támogatja a külső dvd olvasókat így egy próbát megér.Jah és ennek a topiknak megvan az az előnye hogy senki nem fog leoltani ha esetleg olyat kérdezel amit nem tudsz.Most ismerkedsz a lejátszóval így csk hajrá.
Összefoglaló megvolt már? -
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, lehet most bődületes marhaságot kérdezek, ezért előre is elnézést.
A dune beállításaiban találtam optikai meghajtó beállítást.
Jól értem, hogy ehhez lehet optikai meghajtót csatlakoztatni?
Ha igen, akkor azt hogy?
USB-s külső dvd írom van, azt lehetne?
Vagy speciális meghajtó lenne hozzá?
Előre is köszönöm a választ -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4164 üzenetére
No akkor nagyon felre értettem amit korábban írtál nekem, bocsánat
-
Downsampling
senior tag
válasz
gyeniko #4162 üzenetére
Nem NFS-től (azzal nem tudnék másolni). A másolás továbbra is SMB-vel történik. Hogy mitől, azt én sem tudom pontosan, csak egy kicsit (nagyon) rendbe kellett szedni a NAS-t... Az NFS megosztás gyorsasága a lejátszásban mutatkozik meg. Mondjuk sajnos nekem egyelőre már/még nincs Dune-m...(amúgy szerintem is a Dune a leginkább felhasználó barát)...
-
gyeniko
őstag
válasz
Downsampling #4161 üzenetére
Igen, SMB. A tiéd mitől gyorsult ennyire fel?
-
gyeniko
őstag
Köszönöm!
Megpróbáltam mást is: USB-be dugott 2,5" külső HDD-ról a beépített HDD-re szintén 18 Mb/sec. Visszafelé, a beépített HDD-ről az USB-be dugott 2,5" külső HDD-re pedig 16 Mb/sec. Egyelőre nem tudtam kipróbálni a beépített HDD-ről a NAS-ra másolást, mert nem engedi, be kellene állítanom valamit (de mit?). Törölni sem enged a NAS-ról.
Összefoglalva: a hálózati másolás sebessége kellemes meglepetés, rosszabbra számítottam. Ha másoknál ennél jóval lassabban megy a másolás, annak oka valószínűleg a NAS-sal, vagy a NAS-ba épített HDD-kkel függhet össze. -
dh66e
veterán
válasz
Lacielvtárs #4144 üzenetére
Üdv a klubban.
& (#4150) gyeniko
Teljesítsen jó szolgálatot ameddig csak lehet. -
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #4153 üzenetére
NAS-ról nem kell sehová másolgatni, egyből oda töltődik, onnan kapja a lejátszó a streamet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gyeniko #4150 üzenetére
Mintha hájjal kenegetnének...
Med600 másolási "sebessége" is kb. ennyi volt lanon. Eleinte zavart, aztán rájöttem hogy 50-100 gigát ne így másoljak hanem laptop USB-ről HDD-re direktben. Nasom nincs, így maradt az, hogy kisebb "mennyiséget" hálózaton másoltam nagyot meg amúgy. Nasnál ez nyilván zavaróbb, mert onnan nem mindig egyszerű kirángatni egy HDD-t. Gondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós kamerák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest