- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz olajbogyo #10360 üzenetére
Igazából nem értem, miért nem lehet hagyományos, nem tölthető, 1,5 V-os elemeket használni egy távirányítóban? Szerintem az a legjobb. Normál használat mellett akár évekig is bírják, de egy évig biztosan
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-
kezo0
addikt
válasz kokokka #9620 üzenetére
Mit kellett volna biztonsági mentenem? Minden filmem megvan a két belső merevlemezen, a Forrásoknál le is tudom őket játszani, csak a jukebox felejtette el az összes borítót és a filmek beszkennelt adatait. A mappák újbóli szkennelése is eredménytelen, mintha üresek lennének a merevlemezek, pedig tele vannak.
Legutóbb a firmware újbóli telepítése után minden helyreállt, most ez sem segít.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Na, most újra megtörtént: pár hétig nem volt bekapcsolva a lejátszó (egy Duo Base 4K), erre a My Collection megint elfelejtette az összes filmes mappa beszkennelt tartalmát. „Nincsenek filmek a mappában.” – írja, közben pedig vannak. Ha a Forrásokhoz navigálok, minden mappa elérhető, ott van bennük a sok-sok film, és bármelyik elindítható, megnézhető. De a jukebox üresnek mutat minden mappát…
Legutóbb segített, hogy ráfrissítettem saját magára a legutolsó elérhető firmware-t – most ez sem segít. Nincs ötletem.
Rég nem ez az elsődleges lejátszóm, inkább csak biztonsági tartaléknak van, ezért is telnek el időnként hetek két bekapcsolása között, de azért bosszantó ez a dolog, és valahogy a neten sem találok megoldást rá.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
OK, megoldódott. Írtam, hogy a legutolsó elérhető firmware volt rajta, ráfrissítettem ugyanazt, és tadaaammm... Újra ott figyel az összes filmem a jukeboxban (és még csak újra sem kellett szkennelni a mappákat)!
Nem teljesen világos, hogy tud megsérülni/elromlani a fw, miközben vagy egy hónapig be sem volt kapcsolva a játékos, mindenesetre most megint flottul működik, ahogy kell...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Erre valaki tudna esetleg megfejtést? #9400
-
kezo0
addikt
Van egy Duo Base 4K-m, pár hónapja nem igazán használtam, mert vannak más lejátszóim is, és az utóbbi időben inkább azokat preferáltam. Ma bekapcsoltam a Dune-t, és meglepve tapasztaltam, hogy a Jukebox totál üres, holott 2 db belső merevlemez is van betéve a boxba, és ezek tartalma, szépen kategóriákba rendezve évek óta be volt szkennelve: sok-sok film, borítójukkal megjelenítve, rendszerezve ott volt mindig. Amikor felmásoltam valamelyik HDD-re egy új filmet, a szkennelés segítségével azt mindig sikerült gyorsan hozzáadni a Jukebox tartalmához. Szóval ez így volt eddig.
Ma pedig minden tartalom eltűnt a Jukeboxból, az összes, korábban beállított mappára azt mondja, hogy üresek… A mappák újbóli teljes szkennelése a folyamat futása közben számolja a megtalált filmeket, majd a folyamat befejezésekor ismét 0 db filmet mutat minden mappában. Miközben a „Források” menüpontban megjelenik az összes meghajtó, látható az azokon tárolt összes médiafájl, és onnan bármelyiknek a lejátszását el is lehet indítani. Szóval a Jukebox funkció megmakkant.
Ez valami hibajelenség, vagy a Dune nyírta ki, mert ez már egy régebbi modellnek számít…? A legutoljára kiadott fw van rajta évek óta: 190919_0242_r11. (És ki tudnak nyírni egy funkciót firmware-frissítés nélkül is?)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Nem mindegy, hogy LED TV vagy TV-Led.
Első esetben a LED ugye a light emitting diode, vagyis a fénykibocsátó dióda rövidítése.
Második esetben arról van szó, hogy a tévé által vezérelt a dolog, mert ott a led az angol lead (vezetni, vezérelni, irányítani) ige múlt idejű ill. melléknévi igenév alakja. Tudod, úgy, mint a Led Zeppelin együttes nevében.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Egyébként általában nem mindig értek egyet azzal a kommunikációval, amit és ahogy a magyar Dune-oldal folytat, de most kivételesen tetszik az a fajta őszinteség, ahogy nyíltan leírják, hogy ez a box sem lesz világmegváltó. Az a mondat meg különösen figyelemre méltó, amelyben azt írják, hogy jelenleg nem sikerül egyetlen hardverben egyesíteni az összes képességet, ami egy médialejátszótól elvárható. (Ami ugye nagyjából igaz az egész piacra, nem csak a Dune lejátszókra.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Folyamatosan olvasom a topikot, tudom, hogy volt már róla szó, de ez egy hosszabb, magyar nyelvű bejelentés, minden eddiginél részletesebb infókkal, várható magyarországi megjelenéssel, árral. Azt mondod, indokolatlan volt idetenni…?
dh66e: hát hiszen épp ezt linkeltem a hsz-omban.
-
kezo0
addikt
Új lejátszó Android TV-vel és Netflix-szel
Érdemes elolvasni, hogy pro és kontra mi mindent írnak róla.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Whiteshark13 #8688 üzenetére
Szerintem nézd át alaposan a menürendszert, mert a leírások szerint bizonyos SMB-feature-ök ki vannak kapcsolva az új fw-ben, mások meg be, amiket viszont lehet, hogy jobb inkább kikapcsolni.
Pár hsz-sal ezelőtt dobtam linket az egyes modellek changelog-jaihoz.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Whiteshark13 #8686 üzenetére
Nem lehet, hogy csak ki van kapcsolva az új fw-ben az SMB, amit újra engedélyezni kell? A changelogok szerint mindegyik új fw-ben hozzányúltak az SMB-megosztások kezeléséhez is.
-
kezo0
addikt
Magyar nyelvű changelogok az új béta firmware-ekhez: [link]
-
kezo0
addikt
OFF
„… az se mindegy hogy azt mondom idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit!”
Ahogy az sem mindegy, hogy „egyet értesz” vagy egyetértesz. Mert a kettő tök mást jelent. Bocs a nyelvészkedésért, és ne is vedd magadra, mert ezt nagyon sokan írják rosszul.
Tudom, nem nyelvtan topik, de ha lenne is helyesírással foglalkozó topik, ott nem azok gyülekeznének, akikre a leginkább ráférne…
ONBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #7373 üzenetére
Hát arra, hogy mit kell fogyasztani, amikor az ember beteszi a kedvenc lemezeit a lejátszóba! Nálam most egy Aberlour és egy Machrie Moor van odakészítve... Többet javítanak a hangminőségen, mint a legjobb kábelek!
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #7369 üzenetére
Végre valaki nem csak a kép és a hang minőségére figyel oda.
-
kezo0
addikt
válasz Ribobon #7225 üzenetére
Óh, nagyon köszi, hát elég jól néz ki.
És igen, klassz dolog, hogy ennyi infót mutat lejátszás közben, de ezeket az ember tényleg nem tudja abból a távolságból leolvasni, ahonnan általában a tévét nézzük – persze azt feltételezve, hogy a Dune is ott van valahol a tévé közelében.
Talán egy későbbi fw-ben erre is gondolnak majd.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Ribobon #7221 üzenetére
Megtennéd, hogy lefotózod a kijelzőjét, ha van egy kis időd? Eddig csak előzetes „fantomképek” voltak róla láthatók, de azt írták, hogy a végső látvány lehet, hogy nem olyan lesz. Szóval engem érdekelne, hogy milyen lett a valóságban.
-
kezo0
addikt
válasz kokokka #6748 üzenetére
A „HD Ready” csak annyit jelent, hogy egy adott eszköz képes fogadni és megjeleníteni a HD jelet. Mivel az első ilyen megjelenitők általában csak 1280 x 720 pixel natív felbontásúak voltak, ezért a köztudatba úgy ment át, mintha a HD Ready a 720p-t jelentené.
De szerintem ebben a topikban már kimerítettük ezt a témát...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
-
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Hamarosan érkezik pár új modell az országba.
Dune HD SmartBox 4K és egyéb új modellekBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Nethooligan #6068 üzenetére
Nekem pl. tegnap nem talált borítót az Uncut Gems / Csiszolatlan gyémánt c. filmhez, ami most egy felkapott blockbuster. Az El Camino: A Breaking Bad Movie-t pedig a mai napig nem hajlandó felismerni a jukebox, még az IMDB-kód megadásával sem... Hát igen, ez azért nem egy Kodi.
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Mit lehet tenni, ha a Dune jukebox-a nem hajlandó felismerni egy nemrég megjelent, sokak által várt, népszerű, közismert filmet sem a címe (többféle írásmódban leírva), sem az IMDB-azonosítója alapján? Vagy rossz filmcímeket akar hozzá társítani, vagy azt mondja az IMDB id alapján, hogy nem talál filmet.
Ilyenkor manuálisan miért nem lehet bevinni legalább a helyes címet a jukeboxba?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Juhéj, teljesen váratlanul, már-már a semmiből érkezett egy betának minősített, de szokás szerint hibátlanul működő új firmware (190919_0242_r11) a Duo BASE 4K-mra, minek következtében végre ismét magyar címek és borítók jelennek meg a jukebox-ban.
Őszintén szólva nem hittem, hogy jön még valaha frissítés erre a modellre, mivel az utolsó fw már több mint 2 éves volt.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz kokokka #5868 üzenetére
Korábban írtam már, hogy nem mindenkinek van legújabb sorozatú Dune lejátszója. Sőt, szerintem a fórumozók többségének itt még valamelyik régebbi modellje van (lásd [link]).
Mivel nálam 2017. júniusi az utolsó frissítés (és gyaníthatóan nem is lesz már rá újabb), így NEM része az utolsó frissítésnek.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Lehet, hogy csak nekem új, de van új (?) mobil távirányító app iOS-re és Androidra is a Dune HD készülékekhez. A “remote” része a régebbi modellekkel is működik.
-
kezo0
addikt
válasz mike101010 #5291 üzenetére
-
kezo0
addikt
válasz solaris7 #5130 üzenetére
Nem lehet, hogy más tudású a tévéd 2-es és 3-as HDMI-bemenete? Ez sok tévén van így, pl. nálam csak a 2-es tudja az ARC-t.
Én próbaképpen az eddigihez képest felcserélve is bekötném a két lejátszót a tévébe.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Lehet, hogy így van, de a nem HDR-es 4K tévémen a végeredmény teljesen jól néz ki. Kb. minimális árnyalatbéli különbség van egy HDR-es anyag megjelenítésében a Dune, a HiMedia és az Oppo képe között, és nagyjából ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszene jobban. Szóval ha valaki nem tesztábrákkal méricskél, akkor tökéletesen megoldja a konverziót a Dune is.
-
kezo0
addikt
válasz Lacielvtárs #5095 üzenetére
Ez már a következő szabvány. Plusz 4 db hangfal kell hozzá a padló alatt!
-
kezo0
addikt
válasz dualcore #5091 üzenetére
A 4K filmek zöme ugyanúgy 24p-s, mint a FHD filmek, a 23,976 Hz-es anyagokat pedig a jelenlegi összes 4K-képes Dune is kadenciahelyesen játssza le. 30 Hz-ig mindent tökéletesen visznek, csak a 4K@50 Hz és 60 Hz nem megy nekik. Viszont olyan tartalom nincs is túl sok.
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #5030 üzenetére
Amikor Oppo-ról beszélsz, kérlek, mindig írd oda, hogy konkrétan melyik, mert pl. az én 203-asomnak SMB-n sem jelent gondot ez a bitráta. Ezt csak úgy az Oppo védelmében... Köszi.
-
kezo0
addikt
A Dune HD Magyarország fb-oldala írja:
„Te is kíváncsi vagy már, milyen lett az Androidos Dune HD lejátszó? Hát, pl. működik rajta a YouTube és a Netflix 4K felbontásban is! De próbáld ki személyesen máris, hiszen május 4-től már több hazai forgalmazónak is van demókészüléke a Pro 4K modellből. Hivatalos forgalmazók: http://dune-hd.hu/?oldal=forgalmazok”
[ Szerkesztve ]
-
-
kezo0
addikt
válasz solaris7 #4948 üzenetére
Jelen _konkrét_ esetben a remux és az érintetlen ISO között még fél GB-nyi különbség sem volt méretben. Szerintem ezért tök felesleges volt a remux elkészítésével bajlódni, pláne, hogy ezzel a konkrét verzióval – ahogy írtam is – nálam három, tök különböző lejátszónak is meggyűlt a baja. Én is szoktam remuxokat nézni, és ez volt az első ilyen. Talán kipróbálhatnád te is a 303-ason. (Most így hirtelen nem is tudom, az tud kezelni 3D-t? És 3D-s a megjelenítőd?)
-
kezo0
addikt
Igen, mert alapvetően egy tableten fórumozok, mobil nézetben, amivel valószínűleg nem vagyok egyedül, és felfoghatatlan, hogy miért kezeli ezt ennyire mostohán a PH.
De nehogy magadra vedd!
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Természetesen ez a mobil verzióban nem elérhető fícsör, hiszen ott mind a mai napig még egy linket vagy képet sem lehet beszúrni, de még csak szöveget formázni sem...
(Mindezt csak kiegészítésképpen írom.)
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Multibit #4933 üzenetére
Ja, OK, csak gondoltam, ez itt a Dune topik.
De ha általában beszélünk a médialejátszókról, akkor is épp te írod, hogy az MVC mkv-nak alig van támogatottsága. Szóval általában is igaz, hogy érdemesebb az ISO-t választani, ha elérhető, vagy nem?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Vicarious1 #4928 üzenetére
Szerintem tudom, melyik filmről van szó.
Ez valami fura tákolmány lehet, mert az én Duo BASE 4K-m ugyanezt tette vele. A Himedia Q10 Pro lejátssza, de nem ismeri fel 3D-nek, és ugyanígy viselkedik egy Oppo 203-mal elindítva is.
Megoldás: szedd le a kb. ugyanekkora méretű 3DBD50 ISO-t, azzal nem lesz gond.
(Egyébként sem értem, mit remuxoltak ezen. A file mérete nem lett kisebb, a magyar hang meg ugyanúgy benne van az ISO-ban...)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Meg is vannak a magyar árak a Neo modellekre: [link]
-
kezo0
addikt
Valóban van pár meglepő dolog a cikkben. Pl. az is, hogy egyes modellek esetleg nem is úgy fognak kinézni, mint ahogy az eddig megjelent képeken láthatók. Azt hittem, már végleges termékfotók is megjelentek mindről.
A másik, ami meglepett, hogy egyáltalán nem fényezik túl ezt az új generációt (ami marketing-szempontból pedig nem lenne meglepő, hiszen bárki így tenne egy új terméksor érkezésekor, függetlenül a tényektől...), hanem nagyon is próbálnak tárgyilagos képet festeni ezeknek a boxoknak a várható képességeit illetően. Jó, hogy oda nem írták némelyikhez, hogy egyenesen nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Friss beharangozó az új modellekről a dune-hd.hu-n:
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz dgyuri0123 #4518 üzenetére
Felkészül: otthoni hálózat topik.
-
kezo0
addikt
válasz Lacielvtárs #4434 üzenetére
És azt a lehetőséget ismered, hogy lejátszás közben a távon az 1-es gombot megnyomva a film játszási idejének 10%-ához, a 2-est nyomva a 20%-ához stb. ugrik? Tehát ha mondjuk pont a film közepére ugranál, akkor csak nyomni kell egy 5-öst.
-
kezo0
addikt
válasz dgyuri0123 #4366 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy ha már a notebookon, médialejátszón és mindenféle kábeleken nem spórolsz, akkor lehetőleg a saját belső hálózatod kezelését se bízd egy szolgáltatótól kapott HGW-re (UPC Connect Box), mert ezek bizony ilyen téren nem szoktak sziporkázni. Mindenképp érdemes lenne egy saját routerre beruházni, és a UPC-s eszköz után kötve, arra bízni a hálózatod menedzselését (a UPC CB-ot modem módba téve).
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #4264 üzenetére
Annyira hosszú kábel nincs kéznél, mint amekkora kéne, viszont amúgy is tervezem, hogy valamikor áthelyezem a Dune-t máshova, és akkor mindenképpen ki kell majd bányásznom a mostani helyéről. Na, akkor ki tudom majd próbálni úgy, hogy leteszem közvetlenül a PC mellé.
Ami meg az SMB-re vonatkozó beállításokat illeti, a Vezérlőpultban keress rá a Windows-szolgáltatásokra.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
OK, így már kerek a válasz. Nálam viszont fennáll a különbség a két módszer között. A Windows-ból küldve a fájlt 5-6 MB/s, a Dune felől kezdeményezve ugyanazt a másolást, pedig 16-17 MB/s.
A fájl útja mindkét esetben ugyanaz:
PC (Win 10) —> CAT5e —> Asus RT-AC68U router —> CAT5e —> Gigabites switch —> CAT5e —> Dune HD Duo BASE 4K, belső HDD (4 TB WD Red vagy Green)Szóval a balról jobbra haladva olvasás önmagában nem mutatja meg egyértelműen, hogy melyik eszközön kezdeményezi az ember a másolt fájl ilyen irányú haladását...
De igazából most már nekem is mindegy, hogy kinél mi jön ki, hiszen találtam egy olyan módszert, amivel nálam is elérhető egy viszonylag tisztességes sebesség (bár ez egy gigabites csatolótól még mindig elég gyatra).
Tegnap egy kb. 60 GB-nyi, összesen kb. 400 db kisebb-nagyobb fájlt tartalmazó komplett UHD BD struktúra nagyjából 1 óra alatt kúszott át a Dune-re. Ez nekem belefér.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Akkor ezek szerint nem világos, amit írtam. Én ugyanis azt írtam, hogy nem mindegy, hogy UGYANAZT a másolást
1. a PC felől indítod el, tehát a Windows-ból „dobod át” a másolandó fájlt a Dune-re,
vagy
2. a Dune menüjében tallózod be a PC-n levő fájlt, és így adod ki a másolási parancsot, vagyis lényegében „áthúzod” a másolandó fájlt a Dune-re.
Mindkét esetben a PC-ről másolódik a fájl a Dune-re, de az első esetben a PC-n kezdeményezed a másolást, a második esetben pedig a Dune-on.
Ezt a két variációt kéne összehasonlítani, ha valakinek van kedve kicsit játszadozni ezzel.
Te csak egy műveletet írtál le, és abból nekem az sem egyértelmű, hogy a PC-n vagy a Dune-on adtad-e ki a másolási parancsot, és ennek megfelelően az Explorer vagy a Dune által mutatott másolási sebességet közölted-e.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4247 üzenetére
Szó sem volt róla, hogy ne hinnék neked, inkább bosszankodtam, hogy nálam miért olyan lassú ugyanaz a művelet.
De még most sem világos, hogy miért háromszor gyorsabb ugyanazt a fájlt a Dune-on matatva áthúzni a PC-ről, mint a PC-ről átküldeni a Dune-re...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4196 üzenetére
Hoppá, abban, amit itt írtál, észrevettem valamit, ami te szerintem máshogy csinálsz, mint én.
Mert ugye mindketten arról beszélünk, hogy hálózaton keresztül történő másolás a Dune-re – nálad egy NAS-ról, nálam egy asztali PC-ről, de ez lényegében mindegy is, mert most kiderült, hogy nem ebből ered a sebességkülönbség!
Úgy tűnik, te a másolási parancsot a Dune-on adod ki (hiszen arról írsz, hogy közben milyen sebességet ír ki a Dune). Vagyis betallózod a Dune-on a NAS-odat, azon kiválasztod a másolni kívánt fájlt, rányomsz a távon a másolási parancsra, majd átnavigálsz a Dune HDD-jének megfelelő mappájába, és ott rányomsz a távon a beillesztésre.
Ezzel szemben én a PC-m felől indítom a másolást, tehát a PC-men betallózom a hálón keresztül a Dune HDD-jét, majd az Explorerrel egyszerűen áthúzom oda a másolni kívánt fájlt. És azt a sebességet írom/írtam be ide, amit az Explorer mutat ilyenkor a másolás közben. Ez az, ami nálam 5-6 MB/s. És ezzel a módszerrel tényleg csak ennyi.DE! Most kipróbáltam a te módszereddel, vagyis úgy, hogy a Dune-on tallózom be a másolni kívánt fájlt a PC-men, és így másolom azt a Dune-re... ... és láss csodát, így már nálam is 16-17 MB/s a másolás sebessége! (És nem csak ennyit ír ki a Dune, hanem kb. tényleg ennyi, mivel közben én is mérem a tempót, és nagyjából 1 GB megy át percenként.)
Szóval ezek szerint nem mindegy, hogy ugyanazt a másolást melyik eszközről indítom el...
Nálam legalábbis most ez derült ki, de esetleg mások is kipróbálhatják.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4196 üzenetére
Pont ugyanolyan routerem van, mint neked, és azt is leírtam, hogy ugyanarról a PC-ről, amiről a Dune-re ilyen tetű lassan megy a másolás, ugyanazon az útvonalon, egy másik lejátszóra (Q10 Pro) kb. 45-60 MB/s a másolás sebessége. Tehát kb. 10-szerese annak az értéknek, mint ami a Dune-re másolásnál mérhető! Vagyis a PC sem lehet korlátozó tényező. Rejtély.
-
kezo0
addikt
válasz Downsampling #4192 üzenetére
Én tisztában vagyok a váltószámmal a két mértékegység között, és tudatosan írtam a MB/s-t. Ellenben ha gyeniko fórumtárs (annak ellenére, hogy „Mb/s”-okat írt) nem ugyanúgy MB/s-ra gondolt, mint én, akkor viszont nála igen súlyos gondok lennének, hiszen akkor az általa írt értékeket még 8-cal kéne osztani, hogy összevethetők legyenek az én értékeimmel... És akkor az azt jelentené, hogy max. 2-3 MB/s sebességgel megy nála a másolás. De szerintem csak tévedésből írt Mb/s-ot, és ő is MB/s-ra gondolt. Igy viszont nála háromszor gyorsabb a hálózati másolás, mint nálam (18 MB/s vs. 6 MB/s).
Közben másik UTP kábellel is próbáltam, és nem változott semmi.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Nálam igazából nem követelmény, hogy villámgyorsan átkerüljön bármi is a Dune merevlemezére, mert olyankor szoktam másolni rá, amikor épp nem használom. Szóval ha egy óra alatt csorog át egy nagyobb méretű csomag, az sem jelent gondot, és azért kényelmesebb, mint a winyóval szaladgálni a Dune és a PC között. De azért az zavar, hogy itt az enyémhez képest többszörös sebességekről is írnak páran. Majd azért még csekkolom a switch és a Dune közötti kábelt, ill. kipróbálok egy másik kábelt is, hátha...
-
kezo0
addikt
válasz gyeniko #4160 üzenetére
Akkor én most még egyszer ideírom a saját tapasztalataimat a másolási sebességekkel kapcsolatban.
– belső HDD-ről belső HDD-re (mindkettő 4 TB-os WD, az egyik Red, a másik Green): 19 MB/s
– külső USB3-as házba épített 2 TB-os WD HDD-ről USB-n keresztül egy belső HDD-re: 17-19 MB/s
– asztali PC (Win 10) felől, Gb-es routeren, majd Gb-es switchen keresztül, végig CAT5e kábelen egy belső HDD-re: 5-6 MB/s!!!Az itt olvasottak alapján ez utóbbi nem tudom, miért ennyire lassú. Ugyanezen az útvonalon és eszközökön áthaladva az asztali PC-ről egy HiMedia Q10 Pro felé 40-65 MB/s a másolás sebessége, tehát nem a hálózati eszközeim korlátoznak...
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
És akkor persze a legelső fw-ek még tele lesznek bugokkal, talán eleinte Android* sem lesz... Szóval fél, de inkább egy év múlva lesz majd érdemes elgondolkodni egy ilyen készülék beszerzésén.
* Megj.: a jelenlegi termékvonalhoz is ígérték az Androidot, aztán a mai napig nem kapták meg a lejátszók... Nem mintha nagyon hiányozna, de látjuk, mennyit érnek az ígéretek.
-
kezo0
addikt
Levél jött a Dune HD-tól, melyben ismertetik a hamarosan érkező új lejátszók képességeit. Hosszú is, és angolul is van, de talán így sem baj, ha beillesztem ide, mert elég sok érdekességet írnak (aztán majd meglátjuk, mi, hogyan valósul meg mindebből), a topik meg most úgysem pörög annyira. Tehát akkor:
Next-generation 4Kp60 HDR media players from Dune HD
We are pleased to announce the start of sales of next-generation Dune HD media players -- now with 4Kp60 HDR support, unique hybrid Linux + Android software from Dune HD, and various new features.
What's New?
Comparing to the previous Dune HD models, the new models have the following additional features and enhancements:
1. 4Kp60 HDR and Other Latest Video Standards:
• 4Kp60, HDR, BT.2020, HDMI 2.0a - all are supported now, which enables the playback of the latest top-quality video content.
2. Unique Combination of Dune HD and Android Ecosystems:
• The famous Linux-based Dune HD software is now running simultaneously with Android OS, that combines all the benefits of classic Linux-based Dune HD media centers and Android Smart TV boxes in one device.
• The well-known Dune HD media center, various Dune HD applications and plugins, millions of Android applications -- are now available simultaneously.
• It is very easy to install and launch Android applications directly from Dune HD media center and switch back to Dune HD media center. Android applications can be used simultaneously with background media playback in Dune HD media center (for example, with playback of a music playlist, Internet radio, or a TV channel).
3. Skype, KODI, Chrome, Games, and Many Other New Applications:
• You can now use various Android applications, such as Skype, KODI, various games, various online video/TV/music services, and many others.
• Using a modern web browser (Chrome), you can now play video directly on web sites.
4. Super-Smooth GUI and Improved Overall Performance:
• The new powerful multi-core CPU and GPU and the new specially optimized GUI engine ensure super-smooth GUI (up to 60 FPS), 2x more smooth than before. The CPU is now 4x more powerful than before.
5. Built-in Bluetooth:
• All new models now have built-in Bluetooth, which enables wireless connection of headsets and speakers, radio remote controls, keyboards, game controllers, and other devices.
6. USB 3.0, DVB-S/S2, and Other New Hardware Features:
• Some of new models have new hardware features, which were not available in the previous models, such as: USB 3.0 host port, HDMI input, DVB-S/S2 tuner, slot for CI/CI+ Conditional Access Modules to access premium DVB channels, 2 GB RAM, 16 GB flash memory.
7. Various New Software Features:
• Dune HD software has been upgraded with various additional functions, such as automatic movie recognition in file browser, extended support for TV series in My Collection and Movies catalog, extended EPG information for TV channels, direct links from Movies catalog to online video services available via Android applications to support features such as "Play on Netflix", and more.
Key Advantages
Comparing to other media player and Smart TV boxes on the market, the new Dune HD models have the following advantages:
1. Convenient Dune HD Software:
• The famous Hi-End Dune HD software, developed and polished during more than 10 years, specially optimized for the use on TV screens and operation via a standard remote control, tuned for the best possible usability, makes it easy and convenient to use the media player, and hides the complexity of Android OS.
2. Dune HD Ecosystem:
• Various TV-optimized applications, plugins, extensions, GUI skins, collection management solutions, integrations with home automation systems are available via official Dune Store, 3-party vendors, and from huge user's community (over 1 million of users).
3. My Collection, Movies Encyclopedia and Other Advanced Functions:
• My Collection function organizes user's movies collection into a nice looking catalog. A comprehensive movies encyclopedia provides the information about hundreds of thousands of movies with detailed descriptions, posters, cross-links between movies and persons, trailers, direct links to online video services, etc. Advanced file browser automatically recognizes movies. A lot of other unique advanced functions.
4. The Most Advanced DRM Technologies (Widevine Level 1):
• Widevine Level 1 DRM (the most advanced level) support makes it possible to watch premium online video services (such as Netflix) with High Definition video. Most other Android Smart TV boxes on the market do not support Widevine Level 1 and can only output Standard Definition video in such services.
5. Dune HD Android Playback Accelerator Technology:
• This unique technology intellectually manages the resources of Android OS to minimize the influence of Android OS on the media playback engine and ensure smooth and high-quality video and audio plaback.
6. Built-in Convenient App Store for Android Applications:
• Android applications can be easily installed from any source, including APK files or the built-in App Store which is directly accessible w/o the need to use any user accounts and can be conveniently navigated via a standard remote control.
7. Regular Software Updates With New Functions and Enhancements:
• Dune HD is known for its reputation to listen to user's feedback and provide software updates during many years. For example, for some old models, software updates with additional functions are provided for more than 8 years already. This is possible due to unique "single code base" approach, which means that firmware for all Dune HD models is based on the same software (continuously developed and improved according to user's feedback).
Overview of New Models
The new models are split into 3 product lines:
• Neo: entry-level models
• Sky: models combined with satellite receiver
• Pro: premium models with Hi-End video and audio qualityThe following models are available:
Dune HD Neo 4K:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box
• S905X, 1GB RAM, 8GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Neo 4K T2:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver
• S905D, 1GB RAM, 8GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Neo 4K T2 Plus:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver
• S905D, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 100Mbit Ethernet, BluetoothDune HD Sky 4K Plus:
• 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box + DVB-T/T2/C receiver + DVB-S/S2 receiver
• Slot for CI/CI+ Conditional Access Modules to access premium DVB channels
• S905D, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi, 1Gbit Ethernet, Bluetooth, 2.5" SATA HDDDune HD Pro 4K:
• Premium 4Kp60 HDR media player + Android Smart TV box
• Hi-End video quality, BD3D support, full support for HD audio
• RTD1295, 2GB RAM, 16GB flash, 802.11ac Wi-Fi 2T2R, 1Gbit Ethernet, Bluetooth, USB 3.0, SATA HDD port, HDMI inputFor more details and full specification please visit our web site. With all questions, including requests for test samples, please contact Dune HD representatives.
www.dune-hd.comBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Alfajiri #4025 üzenetére
Tehát akkor most folytatom a Duo BASE 4K-s első tapasztalataimat.
Azzal kezdtem, hogy a két belső HDD között csekély 19 MB/s volt a másolás sebessége.
Azzal folytattam, hogy az asztali PC-ről átküldtem a hálózaton keresztül egy jó nagy méretű fájlt a Dune egyik belső HDD-jére. Ez szinte mindennapos volt nálam eddig is, csak a LAN kábel végén eddig a jó öreg Smart D1 volt, most pedig már az új szerzemény. A D1-re mindig stabilan kb. 7 MB/s volt a másolási sebesség, ami ugye rohadt kevés, de már megszoktam, hogy az a 100-as csatoló csak ennyit tud. Na de a Duo BASE 4K-ban már gigabites csatoló van, lássuk hát, mennyivel megy arra a másolás! Nem hiszem el: 5-6 MB/s-mal vánszorog! Gigás routerrel, Cat5e kábelen keresztül! Miközben a HiMedia Q10 Pro-m belső winyójára 40-60 MB/s-mal tudok másolni ugyanarról a windows-os asztali gépről, és azért az is messze van a teljes gigabites sebességtől. De mondjuk az legalább elfogadható. Ez viszont elfogadhatatlan... El se hiszem. Csak abban reménykedem, hogy hátha nálam van valami hiba, de szerintem ez ilyen.
Csak az az érdekes, hogy miközben ilyen lassan megy a másolás a PC-ről a lejátszóra, a lejátszó ugyanerről a PC-ről a hálózaton keresztül, simán, akadásmentesen játssza le a 80-100 Mbit/s bitsebességű 4K HEVC filmet, de akár a 100-150 Mbit/s bitsebességű demót is. Ez ugye durván 12-19 MB/s-nek felel meg. Akkor hogy van ez? Miért nem megy legalább ennyivel a fájlmásolás ugyanabban a halózatban, ugyanazon a kabelen, ugyanabban az irányban?A két belső HDD-t fixen benne akarom hagyni a lejátszóban, tehát egyiket sem akarom napi rendszerességgel kivenni és mozgatni. A lejátszandó anyagokat az említett PC-n „szerzem be”, majd küldöm át a belső hálózaton keresztül a Dune-ben levő HDD-k valamelyikére. (Az egyik HDD-n a még nem látott anyagokat tárolom, majd megtekintés után azokat, amelyek szerintem érdemesek a megőrzésre, átmozgatom a másik HDD-re, az tehát az „archívum”.) Ilyen sebességek mellett viszont ez nem lesz előrelépés a Smart D1-hez képest, amit egyebként már meg is hirdettem...
Azért hogy írjak valami pozitívumot is, a saját jukebox („My Collection”) találati pontossága mára egészen kiforrott: kb. 200 db filmből mindössze 1 db volt, amit az adatbázis szkennelése után még meg kellett erősítenem (de azt a nem túl közismert dán filmet is eltalálta), a többit viszont elsőre sikeresen beazonosította, és társította hozzá a borítókat és egyéb infókat. Mindezt úgy, hogy a médiafájlok elnevezései gyakran nem felelnek meg semmilyen konformnak, és emiatt pl. egy Kodi első nekifutásra simán belebukna jópárnak az azonosításába. Mindössze egyetlen aprócska gond van most ezzel a jukebox funkcióval: a jelenlegi legfrissebb fw-ben ez a szekció teljes egészében angol nyelvű lett, értve ezt a menü ikonjainak felirataitól kezdve a filmekhez társított borítókig és más filminfókig bezárólag. Tehát még a magyar filmekhez is az angol nyelvű borítót és leirást társítja. A lejatszo.hu-s fórum szerint ezt a bugot már jelezték a fejlesztőknek, és remélhetőleg hamarosan visszakerül a magyarítás a My Collection-be. (Kiváncsi vagyok, akkor is marad-e majd ez a kiváló találati pontosság az indexelés során.)
Na, egyelőre ennyi. Ja, meg még az, hogy hiába van engedélyezve az AirPlay a lejátszón, az iPad minim nem talál AirPlay-képes eszközt a hálón. Lehet, hogy az iOS 11 miatt? Szóval ezt is javítani kéne a fw-ben.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Mivel a korábban leírt kis ajtóhiba miatt ma egy másik példányra cserélték a Duo BASE 4K-mat, kézenfekvő volt, hogy ismét megpróbáljam az új lejátszónak azt az IP-címet kiosztatni a DHCP-tartományban, ami a régi Smart D1-esé volt – és lám, ezúttal már tényleg szabad volt ez a cím, és egyből meg is kapta az új Dune.
Viszont némi csalódással tölt el, hogy a behelyezett két merevlemez között mindössze 19 MB/s sebességgel megy a másolás, ami enyhén szólva nem az a tempó, amire számítottam... (Egy 4 TB-os WD Red és egy 4 TB-os WD Green van a két fiókban.) Ez vajon normális, vagy csak nálam ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Persze, tisztában vagyok vele, de közben sajnos egyre inkább a névért kell fizetni, mivel sok kínai dobozka lényegében ugyanezt tudja, töredék áron... És a Dune neve sem jelenti már ugyanazt a minőséget, mint mondjuk 6-8 évvel ezelőtt.
Most, hogy vettem egy Duo BASE 4K-t a Smart D1 helyett, azért közvetlenül megtapasztalhattam, hogy a régi D1-es még most is milyen robusztus kis jószág, mennyire egyben van, milyen masszívan van összerakva. Jó kézbevenni, jó ránézni, látszik rajta, hogy „van benne anyag”, minőségi darab. Már-már profi cucc, persze ha eltekintünk a tudásbeli korlátaitól, amelyek mára már kiütköztek. De amit tud, azt stabilan, hülyebiztosan tudja, nem nagyon lehet összezavarni.
Ezzel szemben az új lejátszó is elég tetszetős, de valahogy már mégsincs az a professzionális megjelenése, kicsit olyan „műanyag”, könnyűsúlyú, kommersz készüléknek tűnik, hiába a szabvány „hifitorony rack”-méret. És akkor ugye ott vannak a HDD-fiókokat eltakaró ajtólapocskák, amelyek nálam nem akartak zárt állapotban rögzülni, valószínűleg az összeszereléskor kifelejtett kis mágnesek miatt, és ami miatt rögtön mehettem is másikra cseréltetni a vadiúj lejátszót... Azért ez sem tünteti fel túl jó színben a céget. (Persze, tudom, ilyesmi a legnagyobb, legdrágább márkák termékeivel is megesik időnként.)
Szóval az a lényeg, hogy én egyre kevésbé látom azt a pluszt, amivel a Dune-ok még mindig kiemelkednek a médialejátszók egyre terebélyesedő erdejéből.
És ezt úgy mondom, hogy most egy Oppo-203 és egy HiMedia Q10 Pro is van itthon a Duo BASE 4K mellett, szóval van némi összehasonlítási alapom felfelé és lefelé is tekintve az árkategóriákat a Dune-hoz képest.
Mindazonáltal drukkolok a Dune márkának, hogy az árhoz ténylegesen az a minőség társuljon még nagyon sokáig, amit régóta megszoktunk tőle, de ennek érdekében valami nagyot és látványosat (is) kéne dobniuk, amivel az átlagos felhasználók tömegét is meg tudnák győzni, hogy érdemes kiadni azt a nem kevés plusz pénzt a termékeikért.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Köszi, a lejatszo.hu-tól vettem, hétfőn hozta ki a futár. Felhívtam őket, azt mondták, ha beviszem hozzájuk, megnézik. Délután bevittem, szó nélkül kicserélték egyből egy másikra. Ennek a példánynak már rendesen odacuppannak az ajtajai.
-
kezo0
addikt
A Duo-tulajoktól kérdezem: nálatok hogy záródnak az elülső merevlemez-nyílásokat eltakarni hivatott, kis lefelé nyíló „ajtócskák”?
Mert nálam a jobb oldali éppenhogy csak megáll a „felcsukott” helyzetben, a baloldali viszont sehogy sem akar úgy maradni, hanem folyton lenyílik. Bármitől is kéne ennek a kis lapkának záródnia (mágnes?), nálam nem működik. Kénytelen vagyok egy kis ragasztószalaggal zárva tartani, ahogy a gyári csomagolásban érkezett, de ez így nem normális...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Igen, a router menüjében bolyongva követlenül azt követően, hogy a régi lejátszót már kivettem a hálózatból, és a MAC-bindingját is megszüntettem, láttam valahol egy olyan bejegyzést, ami még mindig mutatta a régi lejátszó MAC-címét az adott IP-hez társítva, és ott, ha jól emlékszem, 24 órás lease time szerepelt. Ezért is döntöttem úgy, hogy ameddig ez az IP valószínűleg – minden igyekezetem ellenére – foglalt a routerben, addig megnövelem a DHCP-tartományt plusz 1 db kiosztható IP-vel – és ugye azt az IP-t egyből meg is kapta rendesen az új lejátszó.
De már akkor elhatároztam, hogy a 24 óra letelte után újból megpróbálom majd a régi lejátszó IP-címére besuvasztani az újat, és így is lesz. Mert rend a lelke mindennek, ezért ne legyen egy lyuk az IP-címlistában.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Alfajiri #4007 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy ha valaki nagyon be akarna törni, azt úgysem tudnám egyszeri felhasználóként megakadályozni, de azért a kevésbé hozzáértőket, akik csak úgy heccből próbálkoznának, szeretném visszatartani, amennyire lehet. Ezért is használok saját routert, és pár olyan szabályt, amelyek közül egyet leírtam. És történetesen az én routeremen (Asus RT-AC68U) kb. egy hónappal ezelőtt már javították firmware-szinten az általad említett sebezhetőséget. Legalábbis ez van a fw changelogjában: "Fixed KRACK vulnerability".
Na mindegy, ez itt már kicsitt OFF.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Na, úgy néz ki, csak a régi Dune IP-címét nem akarja sehogy sem megkapni az új lejátszó, hiába vettem ki azt az eszközt a hálózatból, és töröltem a fix IP-hozzárendelést a MAC-címéhez. Gyanakodtam rá, hogy az lehet a baj, hogy a router a háttérben esetleg még mindig nem felejtette el ezt a társítást, és ezért nem akarja a szóban forgó IP-címet az új eszköznek kiosztani.
Szóval végül megnöveltem a DHCP-tartományt 1 db új címmel, amit még nem birtokolt korábban más eszköz, és ezt az új kiosztható címet persze azonnal megtalálta és megkapta DHCP-vel a Duo BASE 4K.
Innen kezdve most már látja a netet (frissítettem is rögtön a fw-t), és látja a hálózati megosztásokat is.Most már csak az a problémám, hogy így keletkezett egy „lyuk” a DHCP-tartományomban, ami a régi Dune-hez korábban hozzárendelt IP-cím. Ezen a címen most nincs eszköz, amit azért nem szeretek, mert eddig úgy volt megoldva a hálózatom, hogy szigorúan csak annyi címre volt korlátozva a DHCP-tartomány, ahány eszközöm van, és minden eszköz MAC-címéhez fixen hozzá volt rendelve egy IP-cím. Így (talán?) egy kicsit nehezebb egy idegen eszköznek felcsatlakoznia a hálózatra. Most pedig van egy rés ezen a bástyán...
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Alfajiri #4003 üzenetére
Sajnos ez nem oldja meg az én problémámat. Én el akarom érni a lejátszót más eszközökről – legfőképpen az asztali PC-ről – is, és a lejátszónak is látnia kéne SMB-n a többi eszközt, amelyekben megosztott mappák vannak, plusz ki kéne látnia az internetre is.
Ehhez először csatlakoztatni kéne valahogy a lejátszót a hálózathoz, de ahogy írtam, se DHCP-vel, se manuálisan nem sikerül.
A Smart D1-gyel, aminek a helyére betettem, nem volt ilyen gond.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Megérkezett a Duo BASE 4K, és egyelőre nem vagyok felhőtlenül boldog, mert a hálózati beállításnál totál elakadtam... Képtelen vagyok felcsatlakoztatni az otthoni hálózatra, semmilyen módszerrel nem megy.
Nálam a DHCP tartományon belül minden eszköz MAC-címéhez társítva van egy fix IP-cím. Amikor egy régebbi eszközt kiveszek a hálózatból (jelen esetben a régi Smart D1-et), és beteszek a helyére egy újat (itt most a Duo BASE 4K-t), akkor először is megszüntetem a router kezelőfelületén a régi eszköz MAC-bindingját, és törlöm azt az eszközt a hálózatból. A beállítások érvényesítése után így felszabadul az adott IP-cím. Ekkor az új eszközzel DHCP-n keresztül bejelentkezve a hálózatba, a router felületén meg szokott jelenni az új eszköz MAC-címe, amihez fixen hozzátársítva a felszabadult IP-címet, általában már készen is van az új eszköz csatlakozása a hálózathoz.
Az esetek többségében ez a módszer működni szokott, de ha valamiért nem megy az új eszköz DHCP-s csatlakoztatása, akkor manuálisan megadva az IP-t, az alapértelmezett átjárót meg a hálózat többi paraméterét, már egész biztosan össze szokott jönni.
Most viszont DHCP-vel egyáltalán nem kap az új lejátszó IP-címet a routertől (pedig a régi lejátszó címe már szabad, azt ki lehetne neki osztani), ha meg a hálózat adatait manuálisan megadva próbálom csatlakoztatni a Duo BASE 4K-t, akkor odáig eljutok, hogy megkapja a neki szánt IP-címet, és meg is jelenik a lejátszó a router menüjében, mint csatlakoztatott eszköz, pont úgy, mint az összes többi eszközöm. Viszont hiába írja ki a lejátszó is, hogy csatlakoztatva van, a netre mégsem lát ki, és az asztali PC-men sem jelenik meg a hálózati eszközök között... Továbbá a lejátszó sem lát semmilyen eszközt SMB megosztáson. Ugyanakkor lát néhány eszközt UPnP-vel, tehát azért „valamennyire” mégis fent van a hálózaton.Nincs több ötletem, én ilyennel még nem találkoztam, pedig jónéhány eszközt csatlakoztattam már az itthoni hálózatomhoz, és többször is úgy, hogy egy régi eszköz újra cserélésekor a régi eszköz IP-címét osztottam ki az új eszköznek.
Most sehogy sem tudom megoldani. Alszom rá egyet, de addig is, ha van ötlet, azt megköszönöm majd, ha felébredtem.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Ha minden igaz, holnap érkezik hozzám egy Duo Base 4K.
A jelenlegi Smart D1-esembe még jó régen beleapplikáltam egy pár GB-os pendrive-ot, ez oda valami rendszermemóriának kellett, ha jól emlékszem (bár igazából a pontos funkciójával sosem voltam tisztában).
Kérdésem az, hogy a Duo Base 4K-ban is van belső csatlakozó ilyen célból? Abba is lehet/kell beletenni egy ilyen módon megoldott memória-bővítést?
(Mert ha nem, akkor a Smart D1-et a benne levő pendrive-os bővítéssel együtt tudom meghirdetni az Aprón. )Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest