Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
-
Dorian
félisten
Nálam sztem hasznos lesz, mert sokszor alszunk el pl. vmi ismeretterjesztő filmre (azokra jól lehet
) így legalább nem megy egész éjjel. Vagy ami DVD ISO formátumban van, az is használható lesz, mert a végén nem játssza végtelenítve a menüt
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dh66e
Topikgazda
Azt mondják hogy nem a legjobb választás de megmondom őszintén nekem amennyi letöltésem van bőven elegendő ez a lehetőség:
TC-n keresztül áthúzom egy ntfs-es külső vinyóra ami lóg a dune-n megy a le fel töltés nem érdekel hogy mennyi ideig tart az arányok is hidegen hagynak.Persze gyorsan tegyem hozzá mostanság 2 hetente ha megnézek egy filmet mert a kedves publikumnak bogarászom a lehetőségeket.
Amit mondasz valóban jó lenne csak én még nem tudok ilyenről.
Egyébként az ilyet nem kell OFF-ba raknod szorosan összefügg a playa használatával.(#269) vilga
Na ha már nálad elmegy akkor a többieknél is remélhetőleg jó lesz köszi a visszajelzést és örülök neki ha használható.
Persze hogy nem ment hiszen azon van you tube a kettő igencsak ütné egymást ezért írtam ezt:
"Ajánlható az utolsó gyárilag tartalmazó(121018_0846) fw utáni kiadásokra".[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Semmi nem volt hozzá csatlakoztatva.....ezek után úgy döntöttem jó lesz még nekem a mostani firm (130515) is
....végülis nem volt vele semmi bajom....csak gondoltam felrakom a legújabb stabilt
...viszont kb. 1 hete a jobb felső sarokból eltűnt az időjárás kijelzés....azt hogyan lehet visszavarázsolni?[ Szerkesztve ]
-
dh66e
Topikgazda
Ennél csak a beállításokat kell végrehajtani egyszer a plex szerverén és a pluginban.
1.Plex media szerver telepítése pc-re.
2.Mappák létrehozása a pc-n filmek,sorozatok, zenék, képek részére vagy meglévő mappát jelölünk ki a plex számára.
3.Plex media server elindítása a pc-n, port hozzáadás kézzel vagy automatikus módban beállítások megcsinálása..
3.Plugin telepítése a dune-re ,és a beállítások megcsinálása mint minden pluginnál.
4.Dune újraindítása-emplexer elindítása és betölti a mappaszerkezetet.
5.Örül.Plex Media Server letöltés
Természetesen itt lecsekkolható telepítés és beállítás után hogy hogy néz ki majd a könyvtárak és azok tartalma.Aztán már csak a plugint kell telepíteni ha kész lesz. -
dh66e
Topikgazda
2 külső vinyó van a dune-ön azokat szeretném hálózaton elérni .A notin meg vannak osztva könyvtárak látom is a Dunere csatlakoztatott usb-s vinyókat de másolni TC-ben egy örökké valóság.Egy külső vinyó pedig a routerre van lógatva a leöltések miatt.
Azt se tudom hol álljak neki.a windowsban,a dune-ön vagy a routeren a dolgokat?Hogyan osztok ki fix ip-t a dunenek a routeren stb stb stb.
Egyáltalán melyik a stabilabb gyorsabb az SMB vagy az NFS lejátszás ill másolás tekintetében?
Mint írtam win8.1 pro van a laposon ott hol lehet jelszót generálni?Tudom neked win7 van szóval aki win 8-al rendelkezik az elmagyarázhatná ezt a részét.Sajna a win7 nem játszik erre a laposra annyit sikerült megoldanom hogy egy progi segítségével a start menüt win7-re varázsolta így legalább megtalálom azt amit kell.
Szóval a nulláról kellene elmagyaráznia valakinek.[ Szerkesztve ]
-
-
Ejelhar
senior tag
Szerintem kínszenvedés jelszó nélkül, és nem véletlen.
A Microsoft kihozta az új Windows rendszereit (XP, illetve utána), amikor a népek már mobil eszközökkel is (notebook) rendelkeztek, ergo akár free hálókra is csatlakoznak.
Egyszerűen muszáj volt bekeményíteni, az alap beállítás már nem engedi azt, ami windows 95/98 alatt megszokott volt. Azért, mert a népek adatait/személyes szféráját védeni kell, ha ők erre nem adnak -márpedig nem, akkor nekik kell e fronton valamit mocorogniuk.
Amúgy ebben mélyen igazuk van szerintem, most honnan a fenéből tudná a Microsoft, hogy egy jól beállított router mögött van telepítve a windows, avagy egy lelőtt tűzfal mögött figyel, ráadásul közvetlenül egy nyílt hálózatra kapcsolódó notebookról.
-
gyeniko
őstag
No, próbálgattam kicsit: a vásznat félig leengedtem a TV elé, így egyszerre tudtam nézni a képet (fél képet) mindkét megjelenítőn. A Dune is és a Pio is egyformán jelenítette meg a filmeket a TV-n is és a vetítővel is. Azzal a filmmel kezdtem, amellyel tegnap a különbség volt, de most nem. Mindent egyformán játszottak le, 2,35:1-ben. Ezek szerint a Dune tegnap este fáradt lehetett, ezért felnagyította a képet, de mára kipihente magát.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
félisten
Ha sikerül megfelelő rendszermemóriát találni akkor hasznos dolog, nekem kellett az extra plugin-ok miatt, nélküle nem lenne automatikus feliratindítás (mkv kiegészítő feliratoknál), nem tudnék skin-t telepíteni ill. a Plex sem menne nélküle.
[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
vilga
tag
az a következő lépés, a megosztandó tartalmak /fájlok, könyvtárak vagy egész meghajtók/ engedélyezése: xp-nél egyszerűen csak ki kellett pipálni a megosztást a tulajdonság fülön, az újabb vindózok már csak felhasználó és jelszó párossal engedik látni a megosztást, de ezt majd értőbb valaki elmagyarázza mert az xp korszak után a linux felé fordultam
[ Szerkesztve ]
-
blakey
félisten
Oké, de annak semmi köze a fix ip-hez, az egy másik téma,, a NAS-nak szánt gépen volt egy kis kutakodás míg mindent úgy állítottam be ahogy kell, de legalább működik.
(#823) vilga
Alapból jelszavas pl. a win7 (ez fut a kis gépen), de megoldható jelszó nélkül is.[ Szerkesztve ]
"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja
-
Tizedes1
aktív tag
Hogyhogy wifin nem nézünk semmit ??
Mégis, ha letöltenék egy filmet, akkor a laptop HDD-ről hogyan nézzem meg??
Azonnal dugjam be külső HDD-t, másoljam fel és utána vissza a DUNE-be, majd csak utána állnék neki filmet nézni?
Mindezt akár este 10kor is ?
Elsiklotttál valami felett: Minden működött 2-3 hónappal ezelőttig.
Inkább csináltál volna egy tesztet az egyik magas bitrátájú filmeddel, hogy wifin keresztül mekkora sebességet produkál. Azzal sokkal előrébb lennék[ Szerkesztve ]
-
Szia!
Először is köszönöm a segítséged .
Viszont engem jobban érdekel az mekkora belső vinyót lát, a külső számomra nem olyan fontos tényező.
Továbbá nem tudod esetleg hogy hol tudnék utána nézni pontosan hogy viszi -e a 3D MKV fájlokat számomra ez nagyon fontos lenne.Üdv Marci
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Synology NAS
- Itt vannak az első jó minőségű képek a Samsung Galaxy S24-ről
- Videón működés közben a Galaxy S23 FE
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- HTPC (házimozi PC) topik