Hirdetés
- A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
- Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Megszűnik az első két Ryzen generáció támogatása a Ryzen Masterben
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Hirdetés
-
A legvékonyabb címére hajt az Infinix?
ma Állítólag 6 milliméternél vékonyabb készülékházzal rendelkező telefonon dolgozik az Infinix.
-
Olcsó USB WiFi AC adapter
lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.
-
Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
ph A konzol új frissítésében mindenki megcsinálhatja a személyre szabott térhangzást.
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Akinek újabb fajta dune van, és szoktak interlace-d sd/hd anyagot nézni, azoktól szeretnék kérdezni valamit.
Van itt olyan? -
nfsu17
veterán
most perpill az, hogy mindjárt kivágom a francba ezt a lejátszót.
b3-ról indultam, frissített b4-re, nem is volt gond.
de az a gond, ami miatt frissítettem, az még mindig jelen volt.
az interlaced anyagoknál ha motion adaptive volt a deinterlace beállítás, akkor villant egyet a kép belepörgetéskor, kilépéskor, stb.
feltettem a b5-öt, és megjavult ez a deinterlace gond.
viszont most meg a dts, és ac3 5.1 hangoknál lipsync van, azaz picit csúszik a hang a képhez képest.
feltettem a köv. b5-öt, ez sem javította meg.
most a 2. b5-re meg nem engedi feltenni a b4-et, mert nem támogatott fw verzió.
most próbálom, hogy az előtte lévő b5-re downgrade-elek.
ha nem sikerül, akkor nagyon morcos leszek. (elindult a b5 downgrade)[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Azt vettem észre, hogy ugye múltkor mondtam, hogy a dune egyik fw-e sem tudja azt, hogy pl 30 perc tétlenség után kikapcsoljon. Pedig a menüben be van állítva. Kilépek a menübe az alapra és nem kapcsol ki órák múlva sem. Mindegy, elfogadtam.
De az előbb néztem egy zeneadót iptv-n és egyszer csak képernyő elsötétül (először azt hittem bannolták az ip-m és vége az adásnak) és lekapcsol a dune. Ránéztem az órára és majdnem pontosan 30 perc volt kb amit tévéztem, amíg ki nem kapcsolt.Tehát iptv-zés közben mégiscsak él ez a funkció, amúgy meg nem.
nagyon frankó. -
nfsu17
veterán
bőven elegendő az 5400 rpm, nálam a 120mbit-es jellyfish simán megy róla.
Dorian
legyünk pontosabbak, mert rajtam kívül mások is bele fognak majd kötni
Szóval tud 23,976-ot, ha a tévéd is tudja, akkor minden ok. (tv ekkor 23,976-on megy)
tud 24p-t. (tv ekkor 24-en megy)
tud 25p-t (tévé ekkor 50Hz-en megy)
tud 29,97-et (tv ekkor 59,94-en megy)
tud 30-at (tv ekkor 60Hz-en megy)
tud 50i-t, tv ekkor 50Hz-en megy.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
de milyen az a 100Hz?
igazi, vagy a "villogtatós", vagy a "kiszámolós"?én anno 17"-os valós 75Hz-es monitorról váltottam 60Hz-es monitorra és a filmnézést abba is kellett hagynom, mert annyira szokatlan volt.
a tévém meg nem mai darab, 200Hz-esnek van mondva ha minden igaz, de ha kikapcsolom a motion plust (képkockabeszúrás), akkor ez egy sima 60Hz-es "monitor". Vagy 50Hz-es tévé.
Úgy, ahogy anno a monitor tudta a 75Hz-et valósan, ez a tévé sose fogja "úgy" tudni még a 100Hz-et sem, nem hogy a 200-at.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
303D-n jó a legutolsó b5 (de nem a legfrissebb sw ez), javították azokat, amiket hiányoltam pár korábbi sw-ben.
Bár ebben az elalvás még mindig nem megy.Viszont nem lehet visszamenni b4 elé, ha valami balul sülne el, azt hiszem b5 legelső, amire vissza lehet menni.
b3 meg már teljesen esélytelen....nálam[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
és ha átnevezed .mp4-re?
de nem hiszem, hogy a kiterjesztésen múlna, a videó kodeket nem szereti valószínű.
ugyanis az flv is csak egy konténer, abban lehet több minden.
én találtam egy .flv-t a gépemen és a 303d lejátszotta.
de biztos nem minden flv megy, úgy, mint ahogy mkv-ból is lehet jobb/rosszabb[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
NTFS vinyóra értelmetlen torrentklienst rakni, igaz?
fagyna állandóan, vagy nem is menne.nekem inkább olyan pluginre lenne szükségem, ami letöltőoldalakról töltene.
pl netload.
ezeknek az oldalaknak sokszor lassú a letöltési sebességük és sajnálom a nagy gépet ezért menetni.
szerencsére nincs sokszor szükség erre, de a dune-ről is mehetne ez és akkor az úgy jobb lenne.
androidra pl vannak már ilyen progik, de a mobilt azért mégsem használnám erre. -
nfsu17
veterán
Így van, nem bonyi az, ha ráérez az ember, de azért nekem kellett egy délután míg összehoztam.
Nem is a borító keresés volt bonyolult, inkább a hálózatos része.Szép és jó is, de szerintem inkább csak ilyen flancos dolog, ha átjön valaki ismerős, akkor lehet neki menőzni, hogy "na mit nézzünk?"
A másik amikor haszna lehet, ha van egy (vagy több) óriás disked és archiválva van rajta 1000 film és azokat már soha nem akarod kitörölni. Szépen elkészíted és örülsz. De nálam forognak az adatok, sok újat meg sem őrzök.
De ha magam használom, akkor nem is használom, nem onnan indítok filmet. -
nfsu17
veterán
A 4k videók (pl.) megfektetnék az újabb Dune-ket is, igaz?
Én nem merem kipróbálni.Hogy mi értelme 1080p kijelzőn 4k-t nézni?
Hát próbáljátok ki.
Gyönyörű.
Ugyan ugye nem látsz minden egyes pixelt, mégis a végeredmény borotvaéles videó.
Szgépen tudom csak most megnézni, de a 4 magos gépet is azért leterheli közel 70%-ra. -
nfsu17
veterán
válasz fireman123 #382 üzenetére
volt benne sd karin mondjuk rendszermeghajtó?
vedd ki a frissítés idejére -
-
nfsu17
veterán
Hello.
A "dimension" csapattól "vásárolt" sorozatok esetén régen gondja volt a dune(k)nek lejátszáskor.
nem volt folyamatos a kép.
Nem hinném, hogy ezt javították volna, viszont nem találom már azt a külföldi topikot, ahol erről folyt a diskurzus.
Megnézem mindjárt, fennt áll-e még a probléma.
Vagy valaki rájött már, hogy mitől nem jó?
Megpróbálok rájönni, de nem ígérhetek semmit.
Az nem játszik, hogy újrakódoljuk a képet, annál egyszerűbb megoldás kellene.
--storno.
azt hiszem az immerse csapattal keverem.
de akkor is kellene rá valami megoldást találni/találnom.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
mindjárt beleásom magam, aztán megbeszéljük, de lehet a továbbiakban priviben, aztán ha van eredmény, majd közzétesszük
lényeg: egy bizonyos "csapat" által készített művek nem jól mennek dunéken.
én mindenképp láttam már ezt a hibát a 303D-n, de még ennél korábbi modellen is, bár ott csak olvastam róla.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
pont ezt akartam kérdezni, mert ránézésre nagyon hasonló.
a yadis sem bonyolult, csak egyszer kell beállítani a dolgokat, viszont a filmcímekre a yadis érzékenyebb.
ha minden megcsinál magától az a plugin, akkor az jó lehet, bár ha a filmcímekkel nincs gond, akkor a yadis is lehúzza gyorsan amit kell, aztán mehet az export és kész is.
-
nfsu17
veterán
a yadis így néz ki:
1. yadis telepítése pc-re
2a. a pc-n betallózni a mappát ahol a filmek vannak (a mappák nevei a film címei legyenek)
2b. a dune-t kitallózni pc-ről, ahova a filmek adatbázisai exportálásra kerülnek
3. pc-n lefuttatni a keresést, hogy a képeket, adatokat letöltse (majd átnézni, hogy ne más filmét szedje le)
4. export a dune-re (1 kattintás)
5. dune-n a yadis mappa elindítása és benne lesznek a filmek borítóiha kihagytam valamit sorry, ez csak gyorsan fejből volt, elég rég csináltam már meg
-
nfsu17
veterán
igazából a dune maga alatt vágja a fát a túlcifrázott nevű/fajtájú lejátszóival.
elég csak a 101/102 mizériára gondolni, ahol 101-et adtak el 102 néven.
de visszahívták őket, csak hogy pozitívumot is írjunk.aztán a 102-ből is kivették a dts támogatást, ha jól rémlik.
és akkor itt a Te eseted, amiről lehet még a forgalmazó sem tud, így még csak nem is lehet hibáztatni, mert ő is azt hitte, hogy...
tulajdonképpen nincs bajom a dune lejátszókkal (az enyémmel se), de mély érzéseket nem váltott ki belőlem, azaz a köv. média player simán lehet, hogy nem dune lesz.
-
nfsu17
veterán
bár nincs win8-am, csak 7, de mi kell hálózatból?
többen írták, hogy csak úgy működik a dolog, hogy a win-nek adsz felhasználót, meg jelszót és akkor a dune-n azt kell beírni, ha valamit akarsz a pc-ről nézni.
biztos nincs így, mert én tök anonymus csatlakozok pc-re duneről és nincs jelszóm a win-en.
vagy nem ezzel kapcsolatos?yadis-ban ha kell valaminek segítség, szóljon
-
nfsu17
veterán
Csak részben tudok segíteni.
1. dune-n nekem 1 külső hdd lóg mindig, de ha kell, akkor néha rádobok mégegyet.
mind2-t látom a pc-ről (win7) gond nélkül.
TC-ben olyan 8MB/s-al másolok (smb), ez köszönhető a régi (G) routernek.
a dune-n szintén látom a pc-n megosztott mappákat, ezt akár könyvjelzőzni is lehet ugye.
jelszó egyik esetben sem kell.
sajnos - vagy nem - de ez win7, 8-ba nem is bonyolódnék bele, bár könnyebb lenne akkor neked.Hogyan osztok ki fix ip-t a dunenek a routeren
ha pofátlan akarok lenni, akkor azt mondom, hogy irány a routeres topik, vagy egy leírás keresése.
ha mondod a router típusát, akkor biztos találunk "how-to"-t a neten.Egyáltalán melyik a stabilabb gyorsabb az SMB vagy az NFS lejátszás ill másolás tekintetében?
SMB-nek elégnek kell lennie BD50-ig simán, ha minden klappol.
-
nfsu17
veterán
a batman dark knight rises (vagy melyik film) úgy készült, hogy hagyományos 2,35:1 (tehát alül felül fekete csík) a film mondjuk fele (váltakozva itt ott), míg a másik fele IMAX kamerákkal készült, azaz 16:9, azaz nincs alul felül csík. Tévén. 16:9-es tévén.
Én másra nem tudok gondolni.
Max még arra, hogy a filmbe bele lehet nagyítani, hogy ha akarunk, de az nem áll vissza magától a film végére -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Tudom picit off, ezért abba is teszem, ti melyik külső hdd-t vennétek a Dune 303D-hez?
SAMSUNG 2TB 3,5" D3 Station USB 3.0 Black STSHX-D201TDB
Western Digital 2TB 3,5" Elements Desktop Black USB 3.0 WDBWLG0020HBK-EES
az én szívem a WD felé húz.
Ami követelmény lenne:
-a Dune egyben lássa az egész hdd-t (max 2 db-ban) NTFS-ben,
-mivel külső táposak, ezért a dune BE és LEkapcsolásakor a vinyónak is BE, illetve LE kell kapcsolódnia...külön kapcsolgatás a részemről nem opció,
-ha lehet halk legyen, de ez végülis mindegy,
-nem tudom melyik intelliparkos (parkolópályára teszi a fejet pár másodperc után), és azt se tudom, hogy ez jó-e a vinyónak,
-nem NAS-ba lesz, tehát nem fog sokat működni, napi pár óránál nem többet -
nfsu17
veterán
Közben sztornóztam mindkét említett cuccot, a Samuról (erről a típusról) nincsenek túl jó vélemények, a WD-nek is van jobb szériája, mint az említett.
Végül most úgy néz ki ez lesz: Western Digital 2TB 2,5" My Passport Ultra Black USB 3.0 WDBMWV0020BBK
Szóval akkor van hasonlód, mint amit most kinézted?
Ez az USB3 akkor működik a Dune-vel? Mindig picit óckodom, mikor ilyen "kompatibilitási" dolgokról van szó.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Videó mód: Automatikus (EDID) > szerintem jobb lenne ezt fixre tenni, mondjuk 1080p 50Hz-re, bár ez nem befolyásolhatja azt amit írsz.
HDMI- színmélység: 12 bit > elég lesz a 8 is, vagy max a 10
A deinterlacinget valóban kapcsold KI, de ettől sem szabadna "gyorsabbnak" lennie, csak a "csíkokat" tünteti el.
Ezek után (ha nem jó), mehet a gyári reset.DE még előtte a tévén mindenképp nézd meg, hogy minden ilyen kép"javító" x@r KI legyen kapcsolva.
Attól, hogy média player van, attól még ezek a cuccok működnek és befolyásolják a képet.dh66e
Végül ezt rendeltem meg: Western Digital 1TB 2,5" My Passport Ultra Black USB 3.0 WDBZFP0010BBK[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
valahogy éreztem, hogy ez lesz a megoldás
Sajnos (vagy nem) a beépített médialejátszók képminősége nudli ahhoz képest, amit mondjuk egy jobb player tud.
Én a tévé beépítettjével kezdtem és addig nem is volt probléma, míg nem volt összehasonlítási alap. Utána soha többet.
Még az 1080p-s anyagok hagyján, ott nem is mindig akkora a kül., de a 720p az nálam rém gyatra volt.
A felkonvertálás rémes. A vonalakat egyszerűen nem tudta rendesen felkonvertálni, tiszta darabos/rece volt az egész. Ugyan az a film a dune-n megszólal. Sokszor észre sem veszem, hogy 720p-t, vagy 1080p-t nézek. Ehhez persze hozzájön, hogy nem túl közelről nézem.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Csak az "extra" funkcióknak kell a rendszermemória, sima hálózatos lejátszás, vagy hddről lejátszás megy a "szűz" playerrel is, én hónapokig használtam rendszermemória nélkül gond nélkül, csak aztán kellett hozzá ez az extrában, ahhoz meg kellett a plusz r.mem. Érdemes mindig gyári állapotúra visszatenni mindent, abban pedig nincs plusz sd kártya/pendrive alapból. Aztán lehet apró lépésekben építkezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen