- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- iPad topik
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
iDune ill hálózattal kapcsolatos kérdéseim lennének:
Használom ezt a progit már évek óta, nagyon jó és látványossá teszi a filmeket/sorozataimat/zenéimet. Eddig 2 TB-s WD vinyókat használtam. Most rádugtam a fenti vinyók biztonsági másolatait (ez 2 db 4TB-s vinyón vannak) A gond az, hogy az egyiket abszolút nem látja, a másiknál viszont mindent lát, de a kis thumbnails-eket, amit az iDune-nal csinálok, csak részlegesen (?). Ahogy leveszem a Dune-ről a 4 TB-s vinyót/vinyókat és hálózatban kötöm, a Dune totál jól lát mindent (!) A csúcs az egészben, hogy a második 4 TB-s vinyót, amit ha közvetlen dugok rá a Dune-re és üresnek lát, szintén totálisan látja, de csak, ha hálózatba kötöm rá (azaz a laptopon keresztül)
Kérdésem:
1 -miért csak hálózatban látja a filmek mellé rendelt képeket, holott ezek a bizt. másolatok bitre pontos mentései a 2TB-s vinyóimnak.
2. -lehet, hogy a 4TB-s vinyó sok neki?Technikák:
Dune HD53 Lite lejátszó legutolsó FW
WD my book vinyók (2 ill. 4TB)
Acer laptop, Win 8.1-el
A hálózatban -laptopra- kötött vinyókat a Dune-ön a források/hálózati könyvtárral szoktam elérni, smb-re állítva.
Kösz a válaszokat -
dh66e
veterán
és (#2795) vilga
Egy szervizfájlba kéne belekuksizni,de én win alatt nem tudom megnyitni,illetve megnyitja,de kriksz kraksz az egész dokumentum.
[link]
Nos ha valamelyikőtök ránézne és elküldené nekem valamilyen olvasható formátumban sokat segítene.Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Srácok!
Van itt olyan aki linuxot használ? -
BBéci
legenda
Nem.
Elolvashatnád ezt a cikket, erről is van benne szó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ginola
addikt
Dune TV-101 lejátszó AV kimenete ugyanúgy használható koaxiális kimenetként, mint a Dune TV-102W-nél?
-
nagyúr
Leírta, hogy nála a kalibráló 2.2-re állította a gammát, erre te azt írod, hogy gammából szerinted 2,4 a tuti. Ebből az jött le, hogy te a 2,4-et ajánlod neki. Lehet, hogy nem ezt akartad, de ez jött le. Félreérthető volt, ezért írtam amit írtam, minden rossz szándék nélkül.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
nagyúr
"nem tudom, hogy látnám a a 8 és 12 bit között a különbséget"
8 az ajánlott a Dune részéről, de veheted feljebb, semmi baj nem származik belőle. Képminőség-különbség nincs a 10-12 között, de semmibe nem kerül hogy a maximumra állítsd.
Színtérrel kapcsolatban : Kérdezd meg attól, aki kalibrálta, hogy BT709 vagy valami más a Dune lehetőségei közül.
BBéci : "Gammából szerintem 2,4 a tuti"
Az a tuti, amire a kalibráló állította! Ne állíttasd el vele a gammát, mert cseszheti a többi kalibrált beállítást.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
BBéci
legenda
Gammából szerintem 2,4 a tuti, az a 20 meg inkább 120 lehet, ami nappal talán jó, de este sok. Az enyém 80-ra van kalibrálva.
Ne kérdezz olyasmit, amit kipróbálással, szemre kell eldönteni. Ha jobbnak látod a 12-t, állítsd arra, ha nem, akkor ne.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A bitekről már volt szó a médialejátszós topikban, többen egyetértettünk abban, hogy némelyik tévén, vetítőn láthatóan jobb a magasabb állás.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Hangerőszabályzás, ha akarod, hogy a Dune-n lehessen hangerőt állítani, akkor Legjobb minőség, ha nem akarod, akkor Kikapcsolva.
Tök mindegy, hogy 10 vagy 12 bit. Állítsd mondjuk 12-re.
Kimeneti színtér és alapértelmezett színtér attól függ, hogy mire kalibrálták a tévédet. (Nekem BT.709-re.)
Szerintem.
-
blakey
titán
Hangerőszabályozás "Ki", ha nem akarja a Dune hangerejét változtatni, nálam mindig ki volt kapcsolva.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ginola
addikt
Sziasztok
Van értelme jobb tápegységet kötni a 102W elé? Hoz vmi kép-, és hamgjavulást?
-
blakey
titán
Azokat én is néztem, végül egy Himedia Q10 Pro lesz a Dune helyett. Sajnos az új Dune-k már nem azok mint a régiek és nem azért mondom met öregszem hanem az újakat már más csapat csinálja és nagyon nem frankó amit csinálnak.
(#2766) Technoman
Szerintem a Zappiti lejátszóira gondol.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
Ha most a katalogizáló pro/szolgáltatásra gondolsz, erre ott van a Jó öreg IDune, amit évek óta használok. Ezért is ragaszkodnék egy új MP vásárlásnál -főleg- a Dune-hoz.
Más: Most olvastam el a hivatalos oldalon a speckót, ez tetszik:
Lejátszás tetszőleges méretű háttértárakról, beleértve a 6 TB-nál nagyobb merevlemezeket is.
(sajnos a Lite-nak időnként nehezére esik a 4TB-os vinyómat beolvasni (nem tudom miért, a másik
4 TB-t beolvassa)[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Szvsz 1-2 hónapot még kell várni, míg kiforrja magát a Solo. A hivatalos fóruma már most tele van a tuner problémájával.
Részemről, amíg nem döglik be a Lite-om, addig nem veszek másik Dune-t (mert ez a márka marad, az már biztos) De akkor sem ezt a típus (se a 4k, se a 3D, sem a DVB-T/C nekem nem kell), hanem az olcsóbb típusát[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
dh66e
veterán
Solo fw update
Beta még ez is,de nagyon sok minden javítva van a leírása szerint.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Jumapili #2758 üzenetére
Amennyiben komplett meghajtót akkor csak annak a betűjelét semmi mást.
Név:Aminek szeretnéd mondjuk PC Filmek vagy D Filmek
Típus: SMB
Szerver:A PC ip címe: valami ilyesmi 192.168.0.1xx
Könyvtár: a mappa neve amit megosztottál a windosban.(Pl.Filmek vagy Movies)
Felhasználó: windows belépési név(ha van)
Jelszó: windows belépési jelszó(ha van)
Amennyiben nincs akkor csináld meg a winben.[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
Mivel nincs SMB tapasztalatom egy kis segítség elkelne.
Az NFS beállítás is „trükkös” volt, mert a könyvtárként a \ karaktert kellett beírni.
Pontosan mit kell beírni könyvtárként a Dune készüléken?
pl.:
\\B\4\NFS
B: PC neve
4: 4-es winchester
NFS: a könyvtár neveVagy esetleg teljesen más?
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz Jumapili #2755 üzenetére
Nekem nincs Solom bár megnézném hogy mit tud a valóságban legalább egy teszt erejéig.
Az SMB a windows hálózati cucca nem kell semmit sem telepíteni hozzá csak a könyvtárakat vagy a komplett meghajtót megosztani.
Felveszel egy új hálózati könyvtárat a Solo-n megadod az elérést és működnie kellene.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Jumapili #2755 üzenetére
SMB szervert nem kell telepíteni, csak be kell állítani a megosztandó könyvtárakat. Solo-ja még csak neked van, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
válasz Jumapili #2752 üzenetére
Fejlemények:
Angol nyelvű fórumokon olvasom, hogy másnak sem megy. Esetleg néha sikerül kapcsolódni, de ki és bekapcsolás után megint nem működik. Ez persze csak legenda, nálam egyáltalán nem megy. A hálózat sem gigabites, tehát a készülékbe tett (vagy USB-n csatlakoztatott) SSD-re is körülményes a másolás a 10/100-as sebességen, ami ha lassan is de működik, vagyis a hálózati beállításokkal valóban nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
Dune HD Solo 4K - A hálózati könyvtár nem elérhető
A Dune HD Solo 4K készülékkel nem tudok hálózati könyvtárhoz csatlakozni, pedig mindent úgy állítottam be, mint a Dune HD Max esetében (azzal a készülékkel nincs probléma). PC-n a FreeNFS programot használom, ahol nincs kitüntetett IP cím beállítva a Host készülékeknek, ez előtt is több eszközről (Max + 2 db műholdas beltéri egység) értem el. Solo (és Max) hálózati könyvtár beállítás:
Név: NFS
Típus: NFS
Szerver: 192.168.1.20 (fix IP címet biztosít a Rooter)
Könyvtár: \
Protokoll: TCPA hálózati beállítások rendben vannak. A Solo (a hálózati böngészőjével) látja az egyes hálózati eszközöket (gépeket és tévét), mégsem működik:
A hálózati könyvtár nem elérhető
üzenetet kapok. Mi lehet az oka?
Működik valakinél? Milyen Solo beállításokkal megy? PC-n mit használtok erre a célra?
-
ginola
addikt
Sziasztok!
102W-es le tud játszani HD hangot Hdmi-n?
Vagy netán létezik szervízfájl a HD hangokhoz? -
Technoman
őstag
Friss hír:
Megérkezett a Solo 4K
2016. április 13.
Ma déleben megérkezett az országba az első Solo 4K szállítmány, így 1–2 napon belül bármely hivatalos forgalmazónál átvehető! A jövő hétfőn újabb szállítmány érkezik, amivel reményeink szerint pár hétig bizonyosan biztosítható a folyamatos ellátás a magyar vásárlók számára. Köszönjük az eddigi előrendeléseket, ezek alapján a Solo 4K minden idők legsikeresebben induló Dune HD lejátszója lett!A fórumban már használható a saját topikja, de kérjünk, .......
(Dune-HD.hu) -
dh66e
veterán
Kikerültek az első Solo-k az oroszoknál.
-Android lezárva.
-VXP korlátozottan működik. -
blakey
titán
válasz liszi70 #2745 üzenetére
Egy olcsó okosmobil erre a célra tökéletes, én már gondolkodom egy ilyen megoldáson a harmony mellé.
-
blakey
titán
-
nagyúr
válasz rgeorge #2742 üzenetére
Gondoltam rá, de nem hiszem, hogy találnék rá kulturált megoldást, olyat, ami könnyűszerrel oda-visszaállítható, és nem ronda. Persze nem is igazán tudom, hogy miben és miért reménykedem, mert kötve hiszem, hogy van erre normális megoldás, de azért megpróbáltam a kérdezést, hátha.
(Gondolom valahol a kijelző környékén van az érzékelő, de nem is tudom konkrétan, hogy hol.)
Szerintem.
-
nagyúr
Szerintetek van lehetőség egy Dune távirányításának letiltására? Tudom, furcsa igény, de arról van szó, hogy egymás hegyén-hátán van egy Max meg egy Duo, és a távirányító mindkettőt kezeli, de csak az egyiket szeretném, hogy működtesse. Lehet erre megoldás? (Teljes, billenőkapcsolós kikapcsolást leszámítva, mert készenlétibe kellene maradjon, hogy a benne lévő HDD elérhető legyen hálózatról. )
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
blakey
titán
válasz Gaben38 #2739 üzenetére
Akkor bocsánat, valóban az a legújabb. A mondadóm többi részét vedd figyelembe, tehát újból meg kell adni at útvonalat, ha van kéznél tablet, telefon akkor a Dune remot-tal könnyen megoldható, távval nehézke.
-
blakey
titán
válasz Gaben38 #2737 üzenetére
A Plex oldalán van ennél frissebb plugin, azt tedd fel. Ha feltelepítetted akkor az nem elég, hogy a beállításoknál látsz egy elérési útvonalat, sajnos meg kell neki adnod még egyszer és pontosan, utána látni fogja. A Plex szerver nagyon erőforrás igénylő ezért NAS-son nem mindig tökéletes, eniatt én kénytelen voltam áttérni Twonkyra, fapados de annyira jó, mint az SMB vagy NFS. Ha kellenek a borítók vagy leírások akkor használj yadist.
-
Gaben38
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék hozzáértőktől. Nálam az alábbi konfig van: mkv-s Filmek mappa Synology NAS on, plex szerver Win10 -en, plex plugin DUNE 3.0 Blu-rayen dune_plugin_dpc_v1_094. (próbáltam a szervert NAS-on is de annyira lefagyasztotta hogy újra kellett tennem a DSM-et) A win-en szépen összeáll magyar nyelven képekkel szöveggel az összes film, a Dune-ön szépen látom ugyanezt de a film indításánál nem találja az elérési utat. Azt nem értem hogy a plugin beállításoknál pl minek neki hogy a win-en milyen meghajtóra van csatlakoztatva a film mappa?
A Nason a filmek nfs-en vanak becsatolva. Ha valaki használ ilyet megköszönöm a válaszát, segítségét!
A Plex topicban nem tudtak segíteni. -
nfsu17
veterán
köszönöm dh66e, blakey, Csabiapu73
Igen, itt kerestem.
És a megérzésem akkor nem volt alaptalan, ugyanis nekem most ez van fent, ha jól rémlik:
"130402_1912_b5"
Amit Neked utolsónak listáz, az is b5.
Szóval itt volt az a vízválasztó, amibe majdnem beleestem anno 2013-ban, mert pl 2012-est már nem engedett feltenni, mint ahogy akkor most sem. Nem tragédia, csak 2013-ban azért ez nem volt még evidens.
Szóval akkor innen indulnak azok a fw-ek, amiket már vissza lehet butítani korábbira, ha kell.ezt írtad akkor blakey, hogy itt volt valami váltás a fw-ek között, amik nem voltak csereszabatosak.
Én meg pont ekkor (akkor 2013-ban) frissítettem és nem értettem mi van.
Most meg Ti nem értitek mit problémázok ezen.[ Szerkesztve ]
exDigi
-
blakey
titán
DUO-n fel lehet tenni gyakorlatilag bármelyik firmware-t, de amire te gondolsz az a régi és az "új motor" közötti firmware cseréjére gondolsz, azt valóben nem lehet elvileg, mondjuk nem is érné meg. Nyugodtan tedd fel a legfrissebbet, az a legjobb, szerintem.
-
nfsu17
veterán
Akkor lehet pontosítanom kellett volna, hogy mondjuk 303D-vel mi a helyzet.
Lehet az újabbaknál már nincs így, de lehet rájöttek, hogy mégis inkább vissza lehessen állni.
Az biztos, hogy egyszer már majdnem megjártam ezzel és inkább most előre tekintek.
De hát az ugye majdnem 3 éve volt, azóta sok minden biztos változott.[ Szerkesztve ]
exDigi
-
nfsu17
veterán
Valaki lenne olyan kedves, hogy megnézné, hogy pl. a legfrissebb sw-el rendelkező gépen vissza lehet-e tenni korábbi verziójú sw-t? És ha igen, miket?
Volt már olyan korábban, hogy X-ről frissítettem Y-ra és utána nem engedte már X-et feltenni, mert közölte, hogy az már régebbi. Pendrive-ról sem és a frissítési menüpont alatt valóban nem mutatta az Y-nál régebbi sw-eket, pl az X-et.
Nekem most egy 2013-as sw van fent és mutat is rengeteg új sw-t, a legújabbat is.
Tehát nekem most van miből választani. Akár 2014-es, akár 2015-ös is mehetne.
DE ha felteszem pl. a legújabbat, akkor mutatni fogja-e utána akár csak az 1-el előtte lévőt? Vagy 2-vel?
Szóval értitek mire akarok kérdezni?
Nem egetrengető, ha nem frissítek, de lassan megfontolom.
És volt már olyan - lehet csak egyéni bug -, hogy egy újabbra frissítettem, de utána az összes filmnél picit csúszott a hang. Majd mivel vissza már nem tudtam állni arra, ami jó volt, így kisebb fajta szívinfarktus lépett fel. De az volt a szerencsém, hogy volt még újabb sw, mivel egyesével haladtam előre és megjavult az egyiknél, szóval nem volt fontos már visszatérni X-re. De ha most is előfordulna ilyen, hogy Y-al nem jó, az X meg már nem megy fel, akkor...exDigi
-
dh66e
veterán
Na érteni én se értettem,de az orosz fórumon lefordították a hiányzó dolgokat.
-Android nem működik
-BD3D ISO nem működik
-bizonyos feliratok nem működnek
-katalogizáló nem működik stabilan
-vxp nem működik stabilan
Gyorsan hozzátéve hogy ezt beta verzióval próbálták azaz dolgoznak a műhelyben..... -
kezo0
addikt
Mire gondolsz? Mert én végignéztem, de azon kívül, hogy az Androidos funkciók még fejlesztés alatt állnak, és egyelőre nem elérhetők, nekem úgy tűnt, minden működik – legalábbis azok, amiket bemutatott a pasas. Igaz, nem beszélek héberül.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
dh66e
veterán
Vannak még gondok a rendszerrel ahogy nézem.
[link] -
-
dh66e
veterán
Ebből a szempontból szerencsés vagyok még soha nem szedtem külön feliratot semmihez,mindig ott van a film mellett.Mondjuk nem is vagyok egy türelmetlen tipus mindent kivárok vagy időm nincs még egy
filmhez,sorozathoz így csak jóval késöbb lesem meg.
Mondjuk megvan az előnye is,hibás rilizekbe nem igen futok bele. -
BBéci
legenda
Hasonló szempontok alapján válogatok, de sajnos sokszor kénytelen vagyok a rögösebb utat választani, mert a szinkronosoknak gyakran belenyúlnak az eredeti hangsávjába. Például DTS-t csinálnak a Dolby TrueHD-ból, Dolby Digitált a DTS-ből.
-
Dorian
félisten
válasz NJNZOLI #2716 üzenetére
Ezért szoktam kizárólag magyar hangsávval is rendelkező filmeket letölteni, pedig majdnem kizárólag eredeti nyelven, felirattal nézem. Így nem kell külön keresgetni a feliratot (mert eleve van hozzá), meg izgulni, hogy jó lesz-e hozzá, esetleg a film felénél eltűnik, csúszik, stb.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
NJNZOLI
csendes tag
Ez lesz a megoldás. Eddig soha nem néztem, hogy pontosan egyezik a felirat a filmhez. Csak azt néztem, hogy ki töltötte föl a sorozatot és az alapján kerestem meg hozzá a feliratot. Ezek után leellenőrzöm és ha kell átnevezem magamnak, hogy egyezzen.
Köszönöm a segítséget. -
blakey
titán
válasz NJNZOLI #2711 üzenetére
Szuper. A feliratok nevei tökéletesen egyezzenek a filmek neveivel, különben gondok adódhatnak.
-
blakey
titán
válasz NJNZOLI #2701 üzenetére
Teljesen mindegy, mindkettő jól fut a Mac-ken. Nekem tökéletesen megfelel az SMB. NFS-sel egy picit többet kell foglalkozni. Soha semmi gondom nem volt SMB-vel sem az elmúlt 10 évben, amióta médialejátszót használok. 3D ISO-k is akadásmentesen mennek.
(#2703) NJNZOLI
Parancssorral vagy szintén egy külső program telepítésével.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Eladó Magnat Sounddeck 150 hangprojektor
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03TAUXXC) 190CM Q-LED SMART FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55LS03DAU) 140CM NEO Q-LED FRAME 2024 MODELL! AKCIÓ!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia