-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vandor01 #74099 üzenetére
Igen, ez is egy nagyon reális forgatókönyv, és nyilván számoltak is vele a DJI marketingesei.
De szerintem nagyon nem elhanyagolható az a széles réteg sem, aki egy érdemi 249 grammos drónt már anyagi és/vagy komplikáltsági okok miatt nem vesz meg, ez viszont eladja magát azzal, hogy tulajdonképpen magától működik, olcsó, és jópofa felvételeket lehet vele készíteni.
Ha pedig az 1. pontnak megfelelően kapudrogként működik, még jobb!
MaCS
-
vandor01
senior tag
válasz
MaCS_70 #74098 üzenetére
beleugrik az ember egy ilyenbe mert lassuk be 200ejroert?
nem sokkal tobb mint épiteni egy analogot
talan kicsivel kevesebb mint épiteni egy digitalistha ez meg van?
mar nem fog analogot venni fejleszteni
es nem fog mas digitalist fejleszteni épiteni mint DJI...
vagyis eleg nagy esely van ra!kicsit jobban erdekli a hobby? akkor
vesz DJI TAV-ot
majd szemcsit is!
a kovetkezo lépés mikor épit valamit?
mit is? hát DJI digital alapokon egy masikat
esetleg vesz megint csak de DJI nagyobbat.....ki van ez talalva keremszepen
-
válasz
SeniorTilla #74095 üzenetére
Egyetértek Veled, de emellett is határozottan úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sokak számára ez a kategória az igényeik / esetek többségét lefedi.
MaCS
-
vandor01
senior tag
válasz
Creative997 #74096 üzenetére
ugyis jon az esos ossz meg a tel foleg hollandiaban es meg el sem dontotted valoban jo lesz-e neked ez a "karrier"?
elso lepesnek egy belopo analog setup kis whoop belterben...
de ha van piiiz lovéééra? akkor hajra dji!
akar mehet a digitalis vonal is!
de osszetorni elso telen? eleg az analog is harmad aron!ami most jo aron elerheto?
TAV: ELRS Radiomaster pocket
Szemcsi: EV800D
vmi akcios whoop gépecske [link] [link] [link]itt ma mar a kepatvitel VTX a taviranyito kapcsolat a receiver
bele van integralva az FC be!ezeket ha ma megrendeled? max 2 het es mar hasznalhatod is oket!
kell meg aksi meg tolto.....
ez mar gép fuggo mit fogsz venni?
1S 2S???
de arra keszulj az aksi szallitas meg hollandiaba is minimum 1ho
de akar 2ho is lehet.... szerencse fuggo akar meg bele is nyulhatsz?
3het vs 3honapAlin minden honap elso heteben van akcioznak
aztan jon a November 11aztan nyugodtan lapozgathatod a hasznalt oldalakat pl
https://www.2dehands.be/q/drone/
de biztos van holland megfeleloje isaztan itt van egy holland oldal is?
itt is vehetsz cuccot... https://droneshop.nl/dronesami csak tetszik.....
HAJRA! -
Creative997
őstag
Sziasztok
Mostanában kaptam agyhalalt, hogy én most karriervaltaskent dronozassal szeretnék foglalkozni. Egyelőre még csak tapogatozom, tanulok a nulláról, szabalyozasokrol (Hollandiában élek, látom hogy magyarban ellehetetlenitik, miért? Csak érdeklődöm)
FPV-n gondolkozom elsősorban, látom most az megy itt temakent. Nem dronoztam korábban, viszont szeretném kitanulni. Ötletek, tanácsokat szívesen fogadok. Főleg javaslatokat gépre. Szeretnék majd egy tanuló drónt, aztán feljebb váltani.
Vicces, hogy nálam is most ez a DJI Neo ugrik fel mindenhonnan is mióta nézegetek vidiket. De nem szeretném az időmet pazarolni felesleges videókra tudás nélkül, remélem tudtok ajánlani. -
válasz
MaCS_70 #74094 üzenetére
Srácok, csak egytengelyes a gimbalja. Nem alkalmas légi fotózásra, csak FPV repkedésre, arra is korlátozottan, mert gyenge, könnyű kis semmi az egész. Szerintetek milyen fényképet csinálna ez abban a szélben, ami össze-vissza dobálja? Hol a vízszintes? STB?
Ezzel a DJI a kispénzűeket célozta meg, akik majd ha rákaptak az ízére, vesznek maguknak rendes drónt. Játék kategória. Betörtek az olcsó gépek piacára is, szeretnék leuralni és igazuk van. De semmi estere sem szabad egy rendes FPV-vel vagy légifotós drónnal összehasonlítani. Főleg nem azt mondani, hogy hű milyen jó.
Akadályelkerülés hiánya. Hmmm. Akadt már fent drónotok fán, vagy villanyoszlopon, stb? Esetleg egy 100m magas sziklán? Nem csak nekimenni lehet valaminek, hanem ott is maradni. A mentés többe kerül, mint a gép...
Lesznek hamarosan használt, megunt - jajezmégsemolyanmintareklámban - gépek féláron.
-
válasz
zombei #74093 üzenetére
Arra, amire nagyon sok embernek szüksége lenne, nagyon jó lehet. Jelesül egyfajta mozgó fényképezőgépnek, kamerának használni, rövid, személyes felvételekhez. A kialakítása miatt még az akadályelkerülés hiánya is vállalható áldozatnak tűnik. És talán még megfizethető is.
A gond az, hogy a magyar szabályozás ezt a felhasználási módot is elvben ellehetetleníti.
Nem készíthetek felvételeket egy baráti összejövetelről a saját kertemben, nem készíthetek spontán felvételeket egy pillanatnyi eseményről.MaCS
-
-
krokk
senior tag
Sajna bármennyire is szeretem a DJI drónokat de ebben a hoverair x1 jobb. ok szarabb videó, de itt az annyira nem is lényeg. ha jobb videót akarok akkor nagyobb drónt használok. ez meg nem lett annyira kompakt. a súlyt leszámítva. egy ilyen x1et az ember könnyen bedob a túrazsákjába bicós tatyóba és mehet. ez kicsit problémásabbra sikerült szerintem...
-
-
wapee
tag
Megnéztem ezt a tesztet. Belépő drónnak tökéletes, meg az, hogy mit kihoztak belőle az nem semmi(azért elég kicsi 135g súlya is és 4k/30 elektromosan stabilizált, használhatod önmagában vagy akár fpv-ként, AI követés). Nekem pl elég lenne mert néha előveszem csinálok egy két felvételt vele, amúgy pl dji mini 2-t se tudtam kihasználni.
Persze ott a hátrány: akkuidő, szél, nincs sd kártya, de azért várom majd a folytatását. -
-
Grillo
őstag
válasz
SeniorTilla #74084 üzenetére
Megnéztem PotatoJet bemutatóját, egyre jobban tetszik, csak nem biztos, hogy elég az optika arra, amire nekem kéne (fotogrammetria szűk belterekben). A mérete és az, hogy nem gáz, ha nekimegyek valaminek nagyon tetszik, ahogy az is, hogy mindennel IS irányítható, meg minden nélkül is.
Meg az ára is jó. -
-
wapee
tag
DJI Neo
Nekem tetszik -
vape1
csendes tag
DJI Mini 2-höz mi az a legolcsóbb lehetőség, hogy szemüveggel lehessen repülni? Ha nem freestyle akrobatizmus, hanem csak lassú/egyenletes repülés és videó készítés a cél, esetleg egy Oculus2 is használható valamennyire ilyen célra (valahogy leszorítva a késleltetést)? Youtube-on láttam már próbálkozást, hátha itt is van valakinek tapasztalata, vagy ha van valami olcsóbb használt FPV szemüveges megoldás...
-
krokk
senior tag
válasz
SeniorTilla #74078 üzenetére
Igen, én is így voltam vele. mivel ott voltak, 3at is láttam egyszerre, így kihagytam a repülést
bár egy picivel arrébb, de volt 1 amelyik átrepült felettem. azért viszonylag magasan volt de jah, sosem lehet tudni.
Tegnap egy kisgép repült el elég "közel", pedig nem volt aktív légtér meg semmi. Lejjebb is hoztam biztos ami biztospedig csak 40m-en voltam... Közel van a reptér, de ilyen alacsonyan és közel egyet sem láttam még eddig.
-
-
krokk
senior tag
Na hátha itt valaki meg tud erősíteni, ha van egy aktív légtér ahol azt írja a légterre, hogy siklórepülős terület és 3500-5500FT AMSL. Akkor ez azt jelenti, hogy ezen magasság alatt nincs korlátozás a repülésre ugye?
Utánaolvastam de nem erősített meg ebben semmi anyag... lassan fél éve repkedek de eddig ez volt az első aktív légtér amivel összefutottam. Szóval ott kihagytam a repülést de azért érdekelne, hogy itt a magasságot is kell figyelni, vagy van rá valami más szabály is...
-
-
BullZeye
veterán
Melyik az a legolcsóbb drón, ami már meg tud állni a levegőben és nem szédeleg jobbra-balra?
kamera nélkül full hobbira kertbe maximum 3-4 méter magasságba gyerekek szórakoztatására keresek valami *lassú* drónt, 20x20 méteres a kert, így semmi értelme nem lenne, ha pár másodperc alatt eléri az egyik végből a másikba. Olcsóbb (5-30 dolláros) akciós kínai drónokat már vettem, vagy tönkrementek ütődés nélkül, vagy irányíthatatlanok voltak.Köszi a segítséget!
-
etnies
senior tag
Sziasztok!
UK-ban élek, itt van vizsgám A1 és A3 kategóriára, ez megvan az EU-ban is, mert levizsgáztam az osztrák honlapon.
Itt az UK-ban nincs semmi kec-mec, megvan határozva, hogy hol nem lehet repülni, nem kell semmilyen engedélyt meg hasonlókat intézni felszállás előtt a 249g-os, kamerás drónommal.
Úgy tudom, hogy otthon kell légtérhasználati engedélyt igényelnem valami appban.
A DJI drónok felszállnak ilyen engedély nélkül is? Vagy össze vannak kötve a DJI appal Magyarországon? -
válasz
BoneDragon #74066 üzenetére
Előtte nem árt pár hónap gyakorlást is betervezni
-
Sordoran
addikt
válasz
BoneDragon #74066 üzenetére
Mivel Olaszországhoz tartozik, így olasz törvényekre érdemes rákeresni, google a barátod.
Azért első lépésként érdemes a drónt kiszemelni, hiszen különböző kategóriába eshetnek szabályok szempontjából. Kezdőknek a C0 kategóriásak (250g alattiak, de nem minden 250g alatti C0) az ideális választás, erre van legkevesebb megkötés. Kompaktak is, könnyen hordozhatóak. Ár pedig nagyon változó, kinek mire van igénye. -
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74064 üzenetére
Most ezzel pont beletaláltál, Romániában pont egy falunapon terveztem volna videózni.
De el is vetettem hamar a dolgot, így maradna út közben megállóknál, pl. Királyhágó. Ott ahogy nézem légtér korlátozás sincs, szóval szabad a pálya.
-
-
Sordoran
addikt
válasz
SeniorTilla #74062 üzenetére
Nem túl sok információt látok benne, pl. itthon is elég felületes, eseti légtérről semmi, természetvédelmi területet nem jelzi stb. Vagy csak én nézem rossz helyen.
Arra azért jó lehet, hogy ha meg is állít a rendőr, akkor erre hivatkozva talán egy figyelmeztetéssel megússza ember, ha tilosban járna. -
-
Sordoran
addikt
Külföldön való drónozással, szabályokkal kapcsolatban ki hol szokott infromációt szerezni? Sima google kereséssel persze kihoz különböző oldalakat, de sok helyen csak nagyon felületesen vagy szimplán hiányosan írják le dolgokat.
Pl. rákerestem Romániára, és legtöbb oldalon egyezik, hogy elég az itthoni regisztráció, repülni pedig nappal, lakott területen kívül és 120 méterig lehet, de csak egyik oldalon írták, hogy fénykép és videó készítés már külön engedéllyel megy. Na most vagy ez az egy oldal írta rosszul, vagy az összes többi hagyta ki ezt a nem kicsit fontos információt.
Van esetleg olyan oldal ami egységesen összegyűjti, utánamegy ezeknek a szabályoknak, vagy minden országnál külön kutatást kell végezni? -
vandor01
senior tag
az ongyilkos FPV dronok csataja az ukran legterben.....
3.15V nel mar nem opcio a visszafordulas meg a land now....
csakis a masik dron megsemisitese ongyilkos modon -
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74058 üzenetére
Azt hiszem mások is így tettek: lajstromszám és telefonszám papírra felírva (én kinyomtattam), ezt celux-al leragasztottam, másik oldalára kétoldalú ragasztó, és így feltettem oldalára.
MDS appban ahhoz, hogy tudj repülést indítani kell egy drónt regisztrálni, itt nevet adsz neki, és a lajtsromszámot felviszed. Üzembentartói számot nem kell sehova rögzíteni, csak ha a drónnal kötelező a Remote ID akkor azzal sugárzod, ez app-ban állítható be (C0-nál nincs ilyen). Azért legyen nálad telefonon legalább meg, ha kérnék tőled. -
Kis Tigris
tag
válasz
Sordoran #74057 üzenetére
Nekem ma jött meg az üzembetartói és a lajstromszám is
Következő teendő, akkor a lajstromszámot a gépre felragasztani? Majd kimenni a legközelebbi mezőre, s ott belépni a MyDroneSpace progiba? S ott fel kell valahol vinni a lajstromszámot és a regi számot? Vagy hogyan tovább?
-
Sordoran
addikt
válasz
Kis Tigris #74045 üzenetére
Pont 3 héttel a kérvény beadása után ma megjött az üzembentartói és a drón regisztrálásának végzése is. Persze borult, szeles, esős idő van, meg én nekem is szar a kedvem, de legalább nyugodtan ki tudom találni hogy helyezzem el az azonosító számot a ketyerén.
-
válasz
SeniorTilla #74055 üzenetére
majd megkeresem a videót róla, elég vicces ilyenkor repülni
-
-
Egy ilyen ügy érdemi kezelésére én is kíváncsi lennék, mert eddig főleg azzal szembesültem, hogy próbálják lerázni őket magukról. Teszem hozzá: én eddig a személyiségi jogi oldallal, nem pedig a hatósági tettérési ügymenettel akadtam össze.
MaCS
UI: Tolatókamera-ügyben meg tényleg azt hittem, hogy valami általam nem ismert belsős kifejezésről van szó, mivel a drónok hátrafelé ugye pont nem látnak.
-
válasz
MaCS_70 #74048 üzenetére
A precedens értéket úgy értem hogy várom mikor valaki megírja hogy hivatalos ügy lett abból hogy a 16gr-os gépével lakott területen, bármi engedély nélkül repkedett. Kíváncsi lennék az ügymenetre.
És igen, sok esetben az autókban analóg tolatókamerák megegyeznek a kis nano kamerákkal amik a whoopokon találhatóak. Nem egyszer fordult elő hogy a Tiny Drones versenyeinken a pilóták képe tolatókamerává változott egy crash után. Tudod mint amikor beváltod "R"-be és a kijelzőn előjönnek a színes segédvonalak.
-
válasz
SeniorTilla #74050 üzenetére
Nevetni fogsz (vagy inkább nem), de ez a jelen állapotok szerint nem is annyira valóságidegen felvetés. Én viszonylag aktívan foglalkozom adatvédelmi kérdésekkel, és egészen egyrémszerű elgondolásokat is komolyan akarnak venni bizonyos körökben.
Ja, és előfordulnak drónos ügyek is. Úgyhogy tapasztalatból mondhatom, hogy a túltolt szigor a jelen formájában gyakorlatilag értelmetlen, ellenben kontraproduktív.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest