Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rc!
őstag
-
scabi78
senior tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Köszi a választ! Szerintem akkor még várok inkább a vga-val, nem akarok egy dx9-es kártyával szívni a dx10 világban.
-
Komplikato
veterán
Nem, a direkt Dx10 játékok nem futnak DX9 kárytával, se XP-vel. Ellenben tisztán DX10 játék egyenlőre nincs és egy darabig nem is lesz. A A.C. meg UBI játéka, ők figyelnek arra, hogy minnél több gépen menjen a játék, valószinüleg jó kis DX9 rész is lesz benne. De úgy is csak jövő év elején jön sajnos

Addigra viszont lesz G92 és RV670 kártya, kérdés neked mi számít olcsónak? -
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam, de nem találtam választ a kérédsemre. A directx10-es játékok futnak 9-es kártyával? Konkrétan az Assassin's Creed-re gondolok, vele szeretnék nyomulni jövőre. Viszont most egy jó dx10-es kártya dárga, kinéztem egy dx9-est 35-é, egy Asus 7950gt 512/256 bit vga-t. Szerintetek megéri megvennem, vagy várjak dx10-es kártyát míg olcsóbb lesz?
Köszi a választ!
-
gandras
tag
** All cards listed below support PCI Express 2.0, DX 10.1, Double Precision FP, Quad Crossfire and UVD **.
RV670; 55nm (November)
ATI RadeonHD 2950 Pro Revival Edition
750MHz Core : 1.80GHz 256-bit DDR3-Ram : 320 Streams :RV670XT; 55nm (November)
ATI RadeonHD 2950 Pro Gladiator Edition
825MHz Core : 2.40GHz 256-bit DDR3/DDR4-Ram : 320 StreamsR670; 65nm (November-February '08)
ATI RadeonHD 2950 XT
900MHz Core : 2.00GHz 512-bit DDR4-Ram : 320 StreamsR670XT/U; 65nm (February '08)
ATI RadeonHD 2950 XTX
1.00GHz Core : 2.60GHz 512-bit DDR4-Ram : 320 StreamsR680; 55nm (Dual RV670 Cores) (February '08)
ATI RadeonHD 2950 X2X
750MHz Core : 2.60GHz 512-bit DDR4-Ram : 640 StreamsEzt az ati most jelentette be elvileg, de a legfelső 2 kártya az már tuti, hogy jön, amik pedig Februárban jönnek azok gyorsabbak mint a GTX a duplamagos ati 20000pont fölött lesz 3dmark06 ban, szerintem azt az nv nem hagyja válaszlépés nélkül, és most nem a 8800gt re gondolok, hanem valami teljesen ujra!
-
phoenix56
tag
nájsz
-
JanR
addikt
én most már csak azt nem kezdem érteni, hogy mivan

valaki azt szalykózza, hogy 8900gtx és 8950gx2 várható, valaki pedig azt, hogy 9800GTX...
ez mind szép spekuláció, de mikor fog ez megvalósulni? találgathatunk, de értelmetlen szerintem...majd kiadnak valamit és lehet majd sorbaállni és nézelődni/tesztelni/használni.d9rulz, minek dx10? főleg dx10.1...
-
ftc
nagyúr
DX10 elvileg de belefér
In comparatively early DIGITIMES reported S3 intends to jump DIRECTX 9C, promotes the DIRECTX 10 cartography cores, after reported all does not have to read more materials again To today, CHIPHELL to outside had demonstrated supports DIRECTX 10 departments the Chrome4x0 cartography core, and refers to them to enter TAPEOUT the stage
Chrome4x0 divides into Chrome460 and Chrome430, in the under chart left side is the Chrome460, 90 micro metric systems regulations, the code number is DESTINATION 2 (D2), what right side is thinner is the Chrome430, 65 micro metric systems regulations, the code number is DESTINATION 3 (D3), two all is produces by Fujitsu!
According to reported that, D2 has completed the preparation, any time all may issue, moreover has refers to HP (Huipu) to send out D2 the order form; D3 TAPE OUT stage (2nd picture), D3 in actuation test Looked like Chrome4x0 is should be allowed to go on the market in the soon time
link -
DSG
tag
Én most ennyire nem értek az sz'gépekhez vagy ez tényleg kínaiul van ?
"ATI即将发布的旗舰产品2950XT显卡核心工作频率825MHz,每秒可以进行528Gigaflops的浮点运算。根据这个浮点性能来看,2950XT显卡在浮点运算性能上要超过R600核心。在742MHz工作频率下,R600核心的2900XT显卡每秒可以进行474gigaflops的浮点运算,这显然要慢于新芯片的浮点运算性能。
2950XT浮点性能强悍的关键在于内建320个流处理器,每个流处理器每秒大约可以进行2Gigaflops的浮点操作。尽管2950XT浮点性能更高,但是256-bit位宽的显存控制器,限制了它在游戏当中的表现。"

-
enterlaci
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Abszolút igaz, csak magyarázzák a bizonyítványt, mert elsőre nem sikerült olyan directx-et bevezetni ami jó is. (Feltételezzük hogy jó lesz

Rollins köszi a linket, ez engem speciel megnyugtat --> nem biztos hogy várni fogok a dx10.1-es videokártyákra, mert úgy érzem, csak jövő ősszel jönnek a nagy durranás játékok ilyen környezetre. -
rup1u5
nagyúr
"Mielőtt kinyitnád a szádat, gondolkozz el azon, hogy értékesebb e a mondanivalód a csendnél amit megtörni készülsz vele."
szép gondolat.
írásos formában, szavak csűrése-csavarása nélkül iróniát kifejezni szerintem szinte lehetettlen. nevezett "1950XT gyorsabb" hszedben nemhogy szavakkal de még egy szmájlival sincs jelezve hogy poénnak, iróniának szántad volna. ezek után miről beszélünk?
vagy tényleg az van hogy nem akarod beismerni alulinformáltságod, vagy pedig nekünk kell tudomásúl vennünk, hogy bizony az élet rútúl elbánt velünk, mert hülyék vagyunk, te pedig egy megnemértett zseni.csak tudnám minek ez a leküzdhetettlen kényszer, hogy a reagálás, reagálásának a reagálására nyomjak reakciót

-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én biz' megnéztem, és tényleg azt írtam, hogy melyek azok az értékek, amelyeket lenyom az 1950XT. A "szegényke" kifejezés számomra ironikus, mert nyilván nem szakvéleményt takar.
Utána azt is írtam, hogy éppen a fentiek miatt hagytam ki azokat, amelyeket nem überelhet az 1950XT. Részemről az is természetesnek tűnt, hogy senki nem veszi komolyan, hogy az 1950XT végeredményben lenyomhatná a 8800GT-t. Hát, tévedtem.
De ha félreérthetően fogalmazok, legközelebb majd telepakolom
jelekkel, meg ami még eszembe jut, az 1értelműség kedvéért. Addig meg sajnálom, aki nem érti. Az emberiség szerencséjére elég alacsony az x értéke.
Részemről is off. -
joi29
őstag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Halihó!
-Én anyit néztemki ebböl a DX10.1 dologbol,hogy ez csak egy új gyüjtőnév
egy rakás szabbvány elfogadtatására.
-Amelyeket ha a játéktervezők alkalmaznak,azzal sokunkal csúnyán elbánnak.
-Részemröl mellőzném a 4xAA,nembeszélve a SM4.1-ről hisz még
a SModel3 is csak most kezd elterjedni. -
Ferdzsoo
addikt
Ha már x-en nem érzékeltük az iróniádat akkor nem lehet hogy a fogalmazásoddal volt a baj?
Amúgy semmi irónia nem volt az első 2 hsz-edben utána elolvastad a többiekét és lehet magad is rájöttél mekkora baromságot írtál, aztán meg arra fogtad hogy te az előzőeket csak iróniából írtad... Rohadtul ez jön le de kövezzetek meg ha másnak nem...
Nah mindegy no offense...
-
katt777
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Külön kiemeltem, mert már akkor sem fogta föl mindenki, hogy kizárólag az órajeleket hasonlítottam össze (GPU és RAM), és hogy irónikus hsz volt, annak tekintetében, hogy egy új DX10-es karira gyorsabb GPU-t és RAM-ot is tehetnének, ezért túloztam az 1950XT-vel is. Bár nyilván, aki ezt nem értette meg, az az "irónia" szónak a jelentésével sincs tisztában. A hasonlóan értetlenek kedvéért még pontosítottam is.
Mindenesetre nem fogom tizedszer is leírni, mert az intellektuálisabb látogatók sztem már unják, hogy újra és újra meg kell értetnem valakivel (aki egyébként lehet, hogy érti, csak úgy véli, fényezheti magát mások hsz-ainak szándékos félreértelmezésével, és azok leszólásával), miről szólt a hsz. Főleg, ha olyasvalakiről van szó, aki még mindig becsinál (meg még örül is neki), mert ugye ez esetben nekem sem kell értenem a poént.
Jó, ha szó szerint értelmezzük, ugye?
De nincs harag, és bocs az iméntiért, csak érzékeltetni akartam a különbséget a szó szerinti, illetve a nyilvánvaló komolytalan értelmezés között.
Más topicokban azért magasabb a humorérzék szintje, szóval majd igyexem kizárólag szakmailag megközelíteni a kérdéseket. -
Ferdzsoo
addikt
LOL. A teszveszen olvastam egy illetőről aki a 6600GT-órajeleit hasonlította a 8800GTX-órajeleihez, és mondta hogy majdnem ugyanazon az órajeleken fut a kártya csak ő ezt jóval olcsóbban adja. 30k-ért árulta a 6600GT-jét és a 8800GTX -hez hasonlította merthogy annak is majdnem ezek az órajelei, csak azon több a memória....
Besz@rtam a röhögéstől....
Nah most KB te is ezt tetted... csak finomabban.
-
Draken
őstag
(nemtudom már ki irta) az uj gts jobb lesz az ultránál is? ezt honnan veszed?

-
katt777
félisten
válasz
he7edik.
üzenetére
Mi több, ahogy nézem, olvasni is én tudok kettőnk közül.
Legalábbis nem olvasok "Pro"-nak valamit, ami "XT"-nek van írva.
Mint az értelmezésből kiderült (már azoknak, akik tudták értelmezni, nem akik még az iróniát sem vették észre), az összehasonlítást a GPU és RAM sebességekre értettem, amelyek az 1950XT esetében 621/900. Tehát ezekben matematikailag igazolhatóan gyorsabb az 1950XT, amely ráadásul gond nélkül 681/1026-ra húzható. Következő hsz-ban azt is írtam, hogy a 2950XT-t is e szempontból viszonyítottam a 8800GT-hez. Azt is írtam, hogy ennek több változata lesz, amelyeket majd akkor tudunk viszonyítani a 8800GT-hez. Sosem hisztiztem amiatt, ha mások nem értik, amint mondok, mert az nem az én problémám, én ugyanis értem.
Mindemellett nem veszek olyan új VGA-t, amely bármiben lassabb a réginél. -
joi29
őstag
-Halihó!
-Valaki megmagyarázná hogy a Directx 10.1mivel is lesz jobb a dx10-nél?
-Mert én azt nem tudom
-
Draken
őstag

-
katt777
félisten
válasz
he7edik.
üzenetére
Vagy csak tudok pár dolgot a marketingről, ellentétben az 1szerű, megvezetett fogyasztókkal. Pár hülye jóslatom mindenesetre már bejött, ellentétben azokal, akik mindig épp a torkukon lenyomni kívánt (hogy értsd: megveendő) kártyákat és technológiákat istenítették.
Mert gondolom nem azt tartod hülyeségnek, hogy meg kell várni az új karikat, amíg biztosat lehet róluk nyilatkozni. -
katt777
félisten
- írtam. Szóval úgy értettem, hogy kissé szégyenke egy új DX10-es karitól ez a GPU és RAM frek (shader-t ezért is nem vettem a "kritikába"). DX10 felejtős, mert nem DX10.1. DX10-et részben ezért nem nyomják, 10.1-et majd fogják, ha majd eladták az összes DX10-es karit, hogy megint cserélni kelljen (legalábbis azoknak, akik a bizonyosan tudható, illetve logikailag kikövetkeztethető információk birtokában, botor módon mégis megvették).
Az meg majd elválik, hogy a több SP, vagy a gyorsaság jelenti majd végeredményben a gyorsabb 3D megjelenítést (főleg, ha a komolyabb ATI is felszereltebb lesz, és tényleg 2 külön Pro készül majd). Én mindenesetre megvárom a 2950-eseket. -
PPSH
őstag
-
katt777
félisten
8800GT
Hát, 600/900, 256MB, 256 bit - szegénykét talán még az 1950XT-m is lenyomja. Ez messze kevesebb, mint a 2950 Pro/XT értékei, és ugye még a DX10.1-et sem tudja. Persze, hogy hamarabb ki kellett hozni.
-
Draken
őstag
köszi a felvilágositást

-
PPSH
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
hat a hwt.hu oldalon mar olyat is olvasni hogy az uj GTS-ben 128SP lesz
szal szivhatjak majd a fogukat a GTX/Ultra tulajok
-
Draken
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
én még erről a frissitett gtx-ről nem hallottam..
-
PPSH
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
milyen frissitett GTX?
en meg nem hallotam rola csak a 112-es GTS-rol

-
Draken
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
pont arról beszéltem tulajdonképp, amiről te, hogy nem elég egy középkategóriás kártya ide. jelenleg egy x850xt-m van, nem is nyomom full felbontásban, majd karácsonyra beiktatok a gépbe egy 8800gtx oc, vagy ha éppen kijönne valami újdonság, akkor azt

-
m4rc!
őstag
-
katt777
félisten
Sztem január-februárban lesz érdemes DX10.1-es karit venni, mert Karácsonyra mindennek felhajtják az árát, ill. az akcióknál is olcsóbb szokott lenni az év eleji pangás időszaka.
-
Komplikato
veterán
[Geforce 8800 GT doesn't do DirectX 10.1 (Fudzilla!!!)]
No support for Shader model 4.1The documents seen by fudzilla indicates that G92/D8P and its Geforce 8800 GT brand is not Shader model 4.1 compatible. It can mean two things, one that Nvidia doesn't want to let this information go or simply that this chip doesn't support Shader model 4.1 and DirectX 10.1 changes.
This comes as an interesting surprise as we know that RV670 aka Radeon HD 2950 series will support Shader model 4.1 and DirectX 10.1.
We will ask around if this is the case but this would be a big set back from Nvidia at least in feature tick box games. We will try to find out more about this.Ha ez a szokásos agymenés, akkor igen érdekes lesz az ünnepek elötti VGA verseny szempontjából ...

-
Komplikato
veterán
[Game Developer Conference 2007 - XNA - AtiMania]
Itt található pár prezentáció amikben leírják a DX 10.1 "újdonságait" ha érdekel valakit, sajnos a hozzáfűzött részletesebb kommentár az koreai nyelven van, de a prezentáció ángliusul van. Ha valakinek van részletes angol vagy ne adj Isten magyar leírása a témáról, kérem linkelje be. Thanx.

-
Komplikato
veterán
válasz
dzsóbácsi
üzenetére
Hivatalosan a PCIe 2.0 full kompatibilis visszafelé, nemhivatalos infó szerint az 1.0 és 1.0a csatikkal még sem 100%-ban, de ilyen csatikat ritkán használnak, jellemzően a 4x-es "hosszú" PCIe csatikkal szokott gond lenni, mint amiket "csonka CF" lapokon és öszvér alaplapokon használnak. A legtöbb alaplapon viszont már PCIe 1.1 van! Azokkal nincs is gond ...
(Hehe Wikipedián már van infó a PCIe 3.0-ról is.)Tehát a rövid válasz igen belemennek a fullos 16x-os foglalatba jól.
-
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Bocsi ha nem épp a témába vág..
Csak biztos szeretnék lenni, hogy az ősszel érkező PCI 2.0-ás karik kompatibilisek lesznek -é a mostani lapokkal??/965, P35/
Elöre is köszi a választ!.

-
Draken
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Akkor nézd meg nekem milyen monitorm van
és x850xt, még mindig teljesit rendesen, de azért már érződik rajta hogy eljárt felette az idő, 4éve tartozott a csucskategoriás kártyák közé -
Ferdzsoo
addikt
Hát én most akarok majd karácsonyra valami csúcskarit venni, de az tutti hogy várok még vele...Most nagy kavarodás lesz itt..
-
PPSH
őstag
meg azt nem tudni mennyi tranyo lesz benne?

-
m4rc!
őstag
Kép és némi infó a 8800GT-ről!!
Úgynézki mégiscsak ez lesz a neve.. -
armando:
az sosem jó egy cégnek, ha egy magasabb képességű terméket úgy nevez el, hogy az egy alacsonyabb képességű benyomását kelti. az nVidiától külön furcsa ez, aki ebben a percepciós játékban az egyik legnagyobb spíler.rocket:
arra alapozom, hogy egy revidiált GPU-t fognak kihozni, ráadásul más kódnéven, majdnem pont olyan teljesítményviszonyokkal, mint anno a 7900GT - 7800GTX kapcsán.
tehát szerinted jó az, hogy kihoznak egy 8800GT nevű kártyát a 8800GTS-t bőven verő teljesítménnyel? akkor a további vita értelmetlen... -
Interceptor
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
jó és akkor nézd meg nekem milyen monitorom van és azon mi az optimális felbontás amivel tökéletesen éles a kép,rögtön rájössz hogy az én esetemben nemsokat ér egy közepes vga.jah és a látványjavítókról még nem is beszéltünk az pl AA eléggé fontos.
-
Armando_19
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Igen, de abból a pénzből, amit buksz a csúcskártyán 1év alatt, 3X hosszabb távra tudsz kompromisszumot kötni. De annyira azért nem. Én pl a jelenlegi konfigommal is tudok minden game-t 1024 full-on játszani(kivéve ahol nem engedi). Medal of honor airbone is hibátlanul fut a lehető legnagyobb grafikai beálításokkal 1280X1024-be, pedig egy majd 2 éves középkategóriás kártyám van!

-
Interceptor
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
"Inkább erős középkat" igen, amivel rögtön kompromisszumot kell kötni.
-
Armando_19
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Jó hát azt felejtsd el, hogy 1év múlva is minden game ultra maxi high grafon fog futni, bármilyen kártyát is veszel. Bár most 8800GTX elég jól tartja magát. Igazából a legrosszabb befektetés mindíg is a csúcskártya vásárlás volt.
Inkább erős középkat, nem buksz rajta olyan sokat, és nem kell sokat rádobni ha lépni akarsz.
Nézd meg régen hogy jártak a 7800GTX tulajok... Kidobta az NV a 7900GT-t olcsóbban, és jobban is ment, hatalmasat bukott az áruk.. -
Interceptor
addikt
válasz
Armando_19
üzenetére
"amit nem fogunk megintcsak elhinni hogy hogy megy." aztán megint rájövünk rövid időn belül hogy igazából szarúl,vagyis többet vártunk volna,mleaglább annyitt hogy egy évig ne zakkantsa meg semmi.
-
FireGL
aktív tag
"ATi is valami különleges technológia segítségével tudja csak levinni a GPU-it 65nm-ről 55nm-re... de ez az állás most maradni fog egy darabig."
Nem az ATI hanem a TSMC gyártja az ATI gpu-kat, szintén ugyanúgy az NVIDIA gpu-kat is. Miért "különleges technológia" ? Ugyanolyan gyártástechnológiai finomítás mint anno amikor 90nm-ről lementek 80nm-re. A TSMC pedig idén március óta kész az 55nm-es gyártásra: [link]
-
Armando_19
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
inkább 8700GTS amit 8800GT-nek fognak hívni

Szerintem még annyira nem akarják erőltetni ezt az új csúcskártya dolgot NV-nél. Jelenleg így is az övék a leggyorsabb VGA, minek kontrázzanak még rá saját magukra, ha még mindíg rengeteg 8800GTX-et tudnak eladni? Majd ha AMD-ATI olyan fejlesztésen lesz túl, hogy erősebb karit dobnak piacra mint a GTX, akkor jön majd elő a polcról az új fejlesztésű GPU-val ellátott über mega brutál kártya, amit nem fogunk megintcsak elhinni hogy hogy megy.Egyenlőre viszont még jól megy nekik, nagyon, és a 8800GT-vel csak jobb lesz.
-
Armando_19
őstag
És ez szeritned nekik hol probléma? Ő nekim m1, vigyenek minden terméket mint a cukrot. Az AMD jót lépett a HD2900GT,PRO-val, és hamarosan jön a HD2950 széria, amivel megint csak nagyot ütnek(remélhetőleg). Előrébb hozták a 8800GT megjelenését, mert félnek hogy most ők maradnak le kicsit az AMD mögött. Megcsinálják a jó kis "őskáoszt", és lehet ők jönnek ki belőle jobban.
-
kezdem végképp nem érteni, miért nem 8900GT lesz ez a kártya...
-
PPSH
őstag
válasz
adamfriday
üzenetére
a 8800gt valszeg lenyomja a gts-t a magas shader orajelenek koszonhetoen

-
PPSH
őstag
válasz
adamfriday
üzenetére
ha amit linkeltem igaz,es ha ugyanazon az aron fog menni a 640-es GTS 112 shaderrel is akkor talan erdemes lesz atterni arra

eddig csak a 640-es frissiteserol irnak a 320-asrol nem
-
Interceptor
addikt
Szemény szerint megvárom az RV670-et és pár tesztet valószínűleg ő rá esik a választásom másfél hónapot mostmár kibirok.ha a G92 erősebb lesz a GTS-nél nagy valószínűséggel 8900GT jelzést fog kapni és a GTS-eket is felfogják frissíteni.Szerintem,igy lenne logikus!Ki a francnak hiányzik egy GTS/2900PRO-nál gyengébb kártya,mikor a mostani csúcsok is kevesek legújabb játékokhoz 1680*1050-ben fullon látványjavítókkal,mert 35 fps az túró ha azt nézzük mi lesz pár hónap múlva a játékpiacon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elég nagy kamunak tűnik, forrás?

Utána azt is írtam, hogy éppen a fentiek miatt hagytam ki azokat, amelyeket nem überelhet az 1950XT. Részemről az is természetesnek tűnt, hogy senki nem veszi komolyan, hogy az 1950XT végeredményben lenyomhatná a 8800GT-t. Hát, tévedtem.
jelekkel, meg ami még eszembe jut, az 1értelműség kedvéért. Addig meg sajnálom, aki nem érti. Az emberiség szerencséjére elég alacsony az x értéke.