- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Új hozzászólás Aktív témák
-
armando:
az sosem jó egy cégnek, ha egy magasabb képességű terméket úgy nevez el, hogy az egy alacsonyabb képességű benyomását kelti. az nVidiától külön furcsa ez, aki ebben a percepciós játékban az egyik legnagyobb spíler.rocket:
arra alapozom, hogy egy revidiált GPU-t fognak kihozni, ráadásul más kódnéven, majdnem pont olyan teljesítményviszonyokkal, mint anno a 7900GT - 7800GTX kapcsán.
tehát szerinted jó az, hogy kihoznak egy 8800GT nevű kártyát a 8800GTS-t bőven verő teljesítménnyel? akkor a további vita értelmetlen... -
igaz, bár nem tudom, mekkora a valódi jelentősége a villantásnak. jó PR performance-királynak lenni, de szerintem sokkal több az opportunista vevő, aki ár (vagy jobb esetben ár/érték) alapon vásárol. én sose gondoltam, hogy ATI kártyám lesz, de a 2600XT-t nem tudtam kihagyni
-
#502 rocket
Igen, én is az AMD-s kártyára gondoltam - amit most 350 USD körül vesztegetnek. De igazad van, csak most néztem, hogy 2008Q1, az annyira messze van, hogy akár még lehet is reális a 200 USD-s MSRP.
#503 Tuco Ramirez
Olyannyira élő a párhuzam, hogy az ATI ugyanazt b***ta el, mint anno - kevés a textúrázóegység. Mondjuk a 8800GTX és a 2900XT között túl nagy különbség nincs shader teljesítményben - a 7900GTX és az X1950XTX között meg volt egy 2x-es szorzó.
Azon egyébként lehet vitatkozni, hogy az R600 tényleg modernebb-e - annyi viszont biztos, hogy sokkal kultúráltabb, igényesebb architektúra.
#501 ftc
És mit képzeljek bele az R650-be?
[Szerkesztve] -
Ez mind igaz, de én nem a költségre gondoltam, hanem az árra
Számomra kissé hihetetlennek hangzik, hogy a jelenlegi csúcskártyával egyenértékű / kicsit erősebb kártyát kihozzon az AMD 70% körüli áron. Ez egy állati nagy pozicionálási baki lenne...
Keldor papa: én nem értem, mi bajotok szegény G80-nal. Nem minden megoldás az architektúrális szépség teteje benne, aláírom, de eddig minden DX10 játéktesztben szépen teljesített... -
ftc
nagyúr
* 2 fajta (PCB): Gladiator, Revival
* 256bit
* 55nm (TSMC)
* 320 stream-processors
* hűtés: single-slot
* DX10.1
* UVD, HDCP, HDMI...
* jobb CrossFire támogatás
* target: 825MHz core / 1,2 (2,4) GHz GDDR4 512MB -> Gladiator
* target: 750MHz core / 0,9 (1,8 ) GHz GDDR3 256-512MB -> Revival
spekulációk:
- Gladiator teljesítménye megyegyezik HD2900XT...
- elvileg a mag 200mm2
- 200mm2 össehasonlitható NV42 (GeForce 6800/6800GS), G71 (GeForce 7900GT/GTX), G86 (GF8600GT/GTS, 169mm2), RV570 (X1950GT/PRO, 230mm2) -
FireGL
aktív tag
A szükséges DX11 API a B3D cikk szerint a tesszelációs egység működéséhez kell: [link], ilyen egységet írtak a G9x-re is. Na de az előző oldalon bekinkelt D3D10 sample szerint [link] a GS-NPatch használatával is képes rá a HD2000 sorozat. Ezt írtam #300-nál is. Ehez az API meg már rendelkezésre áll.
-
FireGL
aktív tag
Pedig muszály lesz a fejlesztőknek foglalkozni a tesszelációval mivel a következő generációs G9x-t is ezzel ígérik.
- 65nm process technology at TSMC.
- Over one billion transistors.
- Second Generation Unified Shader Architecture.
- Double precsion support (FP64).
- GPGPU native.
- Over one TeraFLOPS of shader processing power.
- MADD+ADD configuration for the shader untis (2+1 FLOPS=3 FLOPS per ALU)
- Fully Scalar design.
- 512-bit memory interface.
- 1024MB GDDR4 graphics memory.
- DirectX 10.1 support.
- OpenGL 3.0 Support.
- eDRAM die for ''FREE 4xAA''.
- built in Audio Chip.
- built in tesselation unit (in the graphics core''
- Improved AA and AF quality levels
The card will cost:
-The 9800GTX for 549$>649$
-The 9800GTS for 399$>449$ -
FireGL
aktív tag
Ha az elöbbi TruForm-hoz hasonlóan oldják meg akkor nem kell a fejlesztőknek semmit se csinálniuk.
TruForm: [link]
''Az N-Patchelés után létrehozott új háromszögeket ezen ív mentén már térben rendezi a videochip, ezzel részletesebb és finomabb objektumot hozva létre.
A technológia semmilyen fejlesztői támogatást nem igényel, és nagy előnye, hogy a régebbi programok is kihasználhatják az előnyeit.
''
Az ATI pedig úgy hírdeti a D3D10 tesszelációt, hogy szintén az N-Patch használatával oldják meg a GeometryShader segítségével. [link]
GS-ben pedig odaver a többinek az R6xx. -
norb55
őstag
mé középkategoriának fogja kiadni az Nvidia ??
olvastam valagol hogy ördögi teljesítménye lesz neki jó most úgy is csak találgatások folynak hogy milyen lesz
de 8800GTX is bebizonyosodott hogy elég jól sikerült 1 darab
áhhh mind1 magyarázkodhatok én úgy ismajd kiderűl hogy mit alkot mennyiért
jólenne ha ólcsón adná ki a cég de tuti nemfogja
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Eladó - Asus ROG Strix RTX 3080 10GB V2 LHR
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- Afox Geforce Rtx 3080 10g - 6 hónap garancia
- XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT (RX-675XYJFD - Azonnal átvehető, Számla + Gari: 2028.01
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Legion RTX 5090-es gép kerestetik
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest