Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
válasz
AMD Power #91 üzenetére
nem teljesen....
AGP-t ki tartja életben? azok a felhasználók aki a régi P4-el akarnak nyomulni....HD2600 lesz illetve alatta AGP-s.
AGP eltünteése több okbol lenen már végre jó:
nem kellene plusz egy chipet az AGP-s karikra áldozni...plusz költség,hőtermelés
AGP max 25W ad le...PCI-E 75W PCI-E v2 150
emeltett egyszerűsödne az alaplapgyártok gondja
eltünne a régi PCI busz rendszer átvennéé a helyét egy univerzális .....
Anno DX9 miért is indult be lassan? NV végett nem volt megfelelő hardveruk alá -
szacsee
nagyúr
válasz
m0h0senator #98 üzenetére
-
m0h0senator
őstag
Bocsi akadás volt csak 1x akartam...
-
wwenigma
Jómunkásember
aki akarlya
Igényesség, fiam, az igényesség...
C2D betett, való igaz, de nemsokára érkezik a K10, az uj AMD/Ati vidikarik pedig csak most fogják megmutatni a foguk fehérjét, a későbbiekben pedig az architekturajuk miatt egyértelmű előnyben lesznek, nem hiába kapkod az nVidia a 9es szériával... -
norb55
őstag
válasz
AMD Power #91 üzenetére
őszinte legyek??? már lassan engemse nagyon tud feldobni
az AGP meg nagyon jó volt ha nem hozzák be a PCI E-t akkór még mindig AGP-vagyok nagyon jó volt az
most meg a sok pézkidobás a sok szarra valahogy má engem is hidegen hagy, de nehéz megállni hogy nekölcsön rá az emberroszabb mint a drog vagy az alkohol
téleg még nincs 1 nórmális DX10-es játék se de má úúhh elkell készíteni a következőt hagy vegye a sok hülye a legdrágább dolgokat a gépbe (köztük én is) -
r9550
senior tag
lost planethez már kijött a patch torrenteken már le lehet tölteni szal sztem a radeonosok kezdhetnek gyúrni elvileg ki van javítva minden radeonos hiba és támogatás is megvan szal most kell megnézni a dx10-es teljesítményt
-
AMD Power
titán
válasz
greatchaos #78 üzenetére
Szerintem ez az egész DX10-s téma túl van spirázva. Ez olyan mint az AGP. 2 éve mást se hallok mint ,hogy lejárt az ideje és a többi. És mi van most? 2007 június és az új HD-s ATi-ból lesz AGP-s verzió. Őszinte legyek? Nem érdekel a DX10.
-
norb55
őstag
most hogy jön ide az éretségi?? láttam már olyan embert akinek diplomája van és sötét mint a vakablak
légyszives ne kötöszködjé mert énse kötöszködtem
itt is megmutatod milyen nagyember vagy a kis okoskodásaiddal én a helyedbe megse szolaltam volna
mér van az amikór kritizálnak gúnyolódnak úgy csinálsz mintha neked ne lenne hibád
üdv:norbi -
MooN00
aktív tag
nagggggyon off..
aki 20 éves így ír, az nem valószínű , hogy érettségizett emberke
vagy 8 évesre gondoltál ?
egyébként a firefox honlapján van egy beépülő modul, ami ellenőrzi a helyesírásodat, pont mint ha word-be írnál, aláhúzza pirossal ami nem tetszetős
sz: Honnan veszed, hogy 250k körül lesz a kari? A fenti irányárakból ítélve 180-200k FT-nál ez nem nagyon kerülhet többe....
[Szerkesztve] -
norb55
őstag
válasz
m0h0senator #85 üzenetére
tévedés azé mert én mondtam 1 számot attól má nem kell egyből 2DB GTX-re gondolni én azt mondtam az ára kb 240-270.000FT körül lesz és a teljesítménye mint 2db 8800GTX-é
Rumkola ebbe te már milyen üzletet látsz mikór a másik gyártók csak szenvednek
pl az ATI/AMD-re gondoltam most per pill
Nemveszitek észre hogy az AMD-nek csökken az eladása mióta Core 2 duo-k vannak 30%-ról 19%-ra esett vissza a részesedése
má én sajnálom a céget
Brae helyesírási gondokra nemnagyon figyelek itt oda mert aki akarlya úgy is megérti azé köszönöm hogy ennyire lebecsült nemsokat tévedtél csak 6 évet a 14-hez -
m0h0senator
őstag
Azért kíváncsi leszek az nvidia novemberi árképzésére. Meg amennyit a magyar adó gyanánt rá tesz tényleg lesz v 200.000 Ft de az az adók miatt..Szerintem Február végén lesz érdemes venni 1 ilyet..És nem feltétlenül kéne úgy számolni h 2 db gtx cirka: 280.000 Ft= ' db 9800Gtx-el már ami az árat illeti...Sztem
-
Akkor, hogy jobban lássad amit írtál: ''alapból a HD X2900XT 1 watt z@báló annyit kajál 1× megcsinálhatná az AMD/ATI cég hogy ne kajáljon annyit és a teljesítménye jobb legyen így talán nem menne fel 101 fokra a GPU játék közbe ''
Itt te a HD2900XT-ről beszélsz sehol nincs írva X1950XT szal most saját magad ellen mondtál hülyeséget!
A 8800GTX lehet, hogy befagy 85foknál (bár kétlem), de a aHD2900XT gyári szabályzáson nem engedi 80fok fölé szal az a 101fok elég meredek volt amit írtál. -
norb55
őstag
válasz
greatchaos #78 üzenetére
jólteszed
ilyet még nem is láttam hogy kiadnak 10.1-et aszidtem lesz 10.a 10.b.10.c Dx
de érdekes ez má én nemtudom nyomon követni az Informatika ipart -
norb55
őstag
most az X1950XT-re mondtam pl a 101 fokot és akár hiszed akár nem nem bírta lehűteni a kártyát de HD X2900XT-se külömb 1 szóval se mondtam hogy a GTS-t nem verte meg de fura volna ha 1 GTX-et megverne
a 8800GTX ha gyári hűtőlyét nézem és automatikussan hagyom az is úgy melegszik hogy 85 foknál befagy
még jó hogy a tapasztalataimat mondom el és láttam nem hazudok és nem áll szokásomba.
de felőlem azt hisz amit akar -
greatchaos
addikt
siralmas, hogy még a dx10 sincs kiaknázva, alig játék, és nagyon kevesek tértek át a dx10-re, de már itt a parasztvakítás, nesze dx10.1 - de rohadjanak meg, így tuti kihagyom a dx10.0-st
-
A LostPlanet DX9-es motor jobb ha elhiszed, csak van benne pár DX10-es effekt és kész, ezért sincs nagy különbség a DX9-es verzióhoz képest a másik meg, hogy Nvidia volt a támogatója a gémnek szal ezzel ne is gyere, hogy a GTS jól megfingatta az XT-t.
''alapból a HD X2900XT 1 watt z@báló annyit kajál 1× megcsinálhatná az AMD/ATI cég hogy ne kajáljon annyit és a teljesítménye jobb legyen így talán nem menne fel 101 fokra a GPU játék közbe ''
Na hát ezen nagyot nevettem 101fokra nem is tud felmenni a GPU hőfoka mert, vagy fagy a kártya ott már meg eleve szabályozza a ventijét + a VPU recovery fog 90fok környékén működni és kidob a játékból szal hülyeségeket ne írjunk már, köszi. -
norb55
őstag
válasz
Telefunen #74 üzenetére
attól nefélj hogy elkalapálja
nagyon jó sikerült a Hd X2900XT még véletlenűl se kapálhatja el mert a 8800GTS ellenfelének szánta a Lost Planetbe már megmutathatta volna akkór mit tud mert az má DX10-es
alapból a HD X2900XT 1 watt z@báló annyit kajál 1× megcsinálhatná az AMD/ATI cég hogy ne kajáljon annyit és a teljesítménye jobb legyen így talán nem menne fel 101 fokra a GPU játék közbe -
norb55
őstag
mé középkategoriának fogja kiadni az Nvidia ??
olvastam valagol hogy ördögi teljesítménye lesz neki jó most úgy is csak találgatások folynak hogy milyen lesz
de 8800GTX is bebizonyosodott hogy elég jól sikerült 1 darab
áhhh mind1 magyarázkodhatok én úgy ismajd kiderűl hogy mit alkot mennyiért
jólenne ha ólcsón adná ki a cég de tuti nemfogja -
norb55
őstag
jó akkór felhozom a AM2 4600+ 170.000FT
akkór következő 4400 140.000FT
4200 110-120.000FT
most meg milyelyen ára van 19-25.000FT-é hozzá vágják az emberekhez ugyan így lesz mindennel
higgyetek nekem a a G92 lesz 240-270.000FT a nyakam rámerem tenni
indulásnak aztán hogy hogy tolja le az árát az majd kiderül de amint halottam az AMD/Ati majd csak jövőre akarja kiadni az új sorozatot Nvidiának lesz előnye főleg hogy most is ő tartja a frontot -
norb55
őstag
válasz
AMD Power #65 üzenetére
egyenlőre nem váltják csak PCI Express 1.0 helyett 2.0-ra fejlesztik ez azt jelenti hogy a 16× átvitelből 32× lesz álítólag az új lapok ilyenek de a régi VGA kártyák is belemennek és támogatják a lapok csak nem lesz gyorsabb tapasztalás majd ha olyan VGA karik jönnek ki amik 32× sebességet bírnak akkór lesz tapasztalás
elméletileg ennyi asziszem jó fogalmaztam -
norb55
őstag
hát nemtudom volt már 1-pár VGA ami 230-240K volt ha jól emlékszek 8800GTX intulásnak annyi volt gondoljátok az új csúcskártyákat 160-180.000FT-é odaadják erőssen kételkedek benne
ugyan má mit érdeklik őket hogy mennyiért árulják emlékezzetek vissza 1 kis CPU AMD Athlon AM2 FX62 240.000FT 1 kis chip-é de szerintem fel készülhettek hogy nem lesz olcsó föleg ha az AMD/Ati késik megint a kiadással nagyon csúnya árak lesznek
akár hisztek nekem akár nem -
AMD Power
titán
Tényleg. A mostani PCI-E foglalatok meddig lesznek még jók? Mármint ezt mikor fogja váltani valami más? Van erről valami infó?
-
decibel
aktív tag
Eszerint minden új generáció ára duplázódna. A tranzisztorszámmal a mag felülete nem nő arányosan, mert kisebb gyártástechnológiával gyártják, így adott wafferre több gpu fér rá. Emelett idővel egy adott eljárás selejtaránya is javulhat.
Arról nem is beszélve, hogy ilyen áron egyszerűen nem lenne a kártyára kereslet, van rá alternatíva. -
norb55
őstag
-
norb55
őstag
ebbe tévedtél hogy a PC 1 lépéssel előrébb van mikór megjelent az X-box akkór még PC-n nem volt DX10 jóval utána jött be az új VGA kártyákra nem fog sorkelülni hogy az kell az új játékokhoz azt csak fanatikus emberek veszik majd meg meg akik megtehetik de a 8-as seria is simán fogja futtatni az új játékokat
-
Vistaboy
veterán
válasz
#61666560 #54 üzenetére
Oké, de az XBOX-ot is igazán HDTV-hez ajánlják, ott mutatja meg mit tud, és azok sem olcsóak. Ja, és ha (Adj' Isten egy Lottó 5-öst!) megvenném, akkor egy jó három évig tuti nem kellene új VGA. (Jó, a 8800-as is csak egy éves kb., és máris itt az új, de az Én 7800GTX-em már kiszolgálta a Maga két Évét, mire lecserélem jövő Év elején, meglesz a három is.).
-
norb55
őstag
az Xbox csúnyán elvérzett a LOst Planet alat is má csupán a DX9-be megverte az X-box konzolokat a PC mert nagyobb felbontásba sokkal szebb képet adott mint a konzolon
elég nevetséges lesz a konzol de én má tudtam előre hogy ez lesz 1 TV sose tudta és nem is fogja tudni a monitorokat utánozni, a DX10 -es kártyákról meg nem is beszélek mert az má iszonyat szép grafikát nyújt
[Szerkesztve] -
-
norb55
őstag
pontossan igazad van én is így vagyok vele de vannak olyanok akik mindig is a csúcson érezték jól magukat
de a Craysis támogatja majd a Sader 2.0-t is nagyon jól optimizálták a játékot megnyugodhat mindenki hogy szépen teljesítenek majd a középkategoriás kártyák is
2-3 hét és itt a demója a Craysis-nek -
-
norb55
őstag
Crysis simán elfut bármeik gépem maximálissan kihasználja a Shandel model 2.0 , 3.0 és a 4.0-at is és bármilyen procit a lényeg hogy 2 magos legyen
a Lost Planetba szaggatott valakinek a játék kétlem mindenki betudta úgy állítani hogy elmenjen a 8800GTX-en meg simán ment minek jobb VGA még mindig felteszem a kérdést???? -
norb55
őstag
érdekes dolog ez a DX10 és 10.1
szerintem már nemtudják jó dolgukba hogy mitadjanak ki az ATI cég a HD X2900-ből se tudott csúcskártyát kiadni de már tervezi a következő szeriát
Nvidia meg kiadta a 8800Ultra kártyát arra meg azt tudom mondani hogy 12%-kb jobb mint a GTX árba meg 30-40.00FT sok értelmét nem láttam
annyira erölteti az Nvidia hogy szerencsétlen AMD/ATi cégnek nem ad semmi esélyt hogy piacra tudjon dobni 1 felsőkategóriás kártyát
érdekes 2 cég az AMD és az Nvidia cég minden játék most is simán megy a 8800GTS/GTX/ULtra karikkal nemtudom minek kiadni még 1 új sorozatot de az ő dolguk
üdv:norbi -
cochy
tag
''Üzlet a világ, akinek kell az új directx, az vált''
ez ugy van, ahogy mondod.
viszont az XP-ben nem ez miatt nem lesz dx10. a vista teljesen uj alapokra épül, igy dx10 terén is. Régen olvastam, de állítólag az xp directX kezelését nem lehet frissiteni dx10-re.
hogy most lusták a programozók vagy télleg igy van, aztat meg csak ők tudják. -
AMD Power
titán
Remélem ütős lesz DX10-ben a 3000-s széria.
-
szacsee
nagyúr
Bocs fiúk, de nem láttatok valami hivatalos infót, hogy a PCI-E 2.0-s VGA-k bele fognak menni a jelenlegi alaplapokba (kompatibilitás visszafelé)?
-
keIdor
titán
Kicsit korai topic, de végülis nem árt ilyen találgatós topic.
Hmm... GeForce 8800GT?[link] -
Thomas1
addikt
Márpedig hivatalosan nem lesz Dx10 XP alá, ez szerintem már eléggé egyértelmű.
Üzlet a világ, akinek kell az új directx, az vált.
Egyébként én most fogok majd venni egy X1950GT/Pro-t, mert elég szépen megy lefelé az ára, Dx10-es gamek csak jövőre lesznek, Vista nálam meg talán még akkor sem. -
snecy
senior tag
válasz
Wraithlord #23 üzenetére
Igazából elég nagy luxus lenne kihagyni a DX10-et az XP-ből, de majd meglátjuk.
[Szerkesztve] -
Wraithlord
csendes tag
Nos én őszintén bízom benne,hogy a DX10 sikeres széria lesz mert elég okos változtatásokat találtak ki(pl.jóval csökken a nemória késleltetsés)
Az viszont ellenszenvet kelt hogy csak Vistán akar majd mőködni
Ez pofátlanság!
Minek erőltetik a Vistát amikor marha nagy a gépigénye???
A válasz szerintem egyszerű:Üzlet!
Én direkt várok még a DX10-es VGA vásárlással mert lehet,hogy az első szériákban lesz valami hiba(pl FX) és én nem szeretnék pénzt kidobni ilyesmireHa majd már lesz kiforrot DX10-es kártya akkor váltok
Majd megnézem karácsonykor mit hoz a Jézuska a piacra
-
Thomas1
addikt
Volt azért pár Dx8-as játék is, de azok között is volt PS1.1-1.3-1.4, és tény, hogy nem sokkal utánuk jött már a 2.0, ami elég sokáig(máig is) kitartott, a SM3.0-nak sincs túl nagy történelme, a 4.0-t pedig még igazából nem is jegyzik a könyvekben.
SM 5.0 lesz majd a 10.1, vagy SM 4.1?
És mi az a GPGPU? -
MooN00
aktív tag
Ti is láttátok ? Az nvidia 9800GTX tulajdonságai közt van egy ilyen ,hogy
- eDRAM die for ''FREE 4xAA''.
ez annyit tesz, hogy talán nem a memókat terheli az AA hanem egy külön un. ''eDRAM''-ot ?
pofás ötlet -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dr faustus #14 üzenetére
A nyugdijkorhatar 65 év, a Directsound csak rokkantnyugdijas lett.
-
ZSOOLT2
tag
lvl up: (újonc-lelkes újonc)
[Szerkesztve] -
snecy
senior tag
Én azt nem értem ezesetben, hogy miért jó az az nVidiának, hogy egy régebbi ATI kártyával, a radeon 9800-zal lesz átfedésbe hozható a kártya neve? Azért ennyire lehetnének már kreatívak..
-
wwenigma
Jómunkásember
Kicsit nekem ugy tunik, a páros számú DirectX-ek nem valami sikeresek.
DX8 sem volt az, mintha a 10-nél ugyanez történne. Várom a DX11-et. -
Mákos7észta
aktív tag
Érdekes... Tényleg egyelőre nincs rendes DX10 játék, nincs PCI-e 2.0, de már mindjárt lesz DX10.1 (nem inkább mint eddig? DX10a v. b v. c, nem?), de még PCI-e 2.0 csatolófelület sincs. Szerintem kicsit begyorsultak az események, vagy csak ez is ilyen uborkszezont felverő pletyka. Én meg maradok a DX9 karimnál addig, amíg nincs DX10 játék, és rendes kari. Mert szerintem ismétlődni fog az FX széria a 8xxx- nél is. Az Ati meg remélem nem véletlenül halasztgatott
Szvsz még nincs értelme ennek a topicnak, szigorúan szerintem. Aztán majd nem lesz igazam
Üdv. -
-
ZSOOLT2
tag
Vajon mi lesz a neve a Dx11-es nVidia kártyának..... GeForce 10800 ?
-
ZSOOLT2
tag
''A friss hírek szerint az nVidia még ősszel frissíti majd grafikus vezérlőit, az AMD pedig jövőre ígéri az új Radeon családot, amely már DirectX 10.1 támogatást is biztosít majd. Mindkét gyártó a teljesítményen javítana.''
Ez lehet a megoldás az új, középkategóriás Dx10 -es videokártyák hiányára, idén ősszel és jövőre érkeznek a Dx10.1-et támogató kártyák.
Ati-A.M.D.: -R700
-DirectX 10.1
-PCI Express 2.0
-Avivo HD
-UVD
-Crossfire
-55 nanométeres technológia
-2008 első negyedévében, Radeon 3000 néven jön ki
nVidia: -G92
-DirectX 10.1
-OpenGL 3.0
-GDDR4
-PCI Express 2.0
-65 nanométeres technológia
-2007 őszén érkezik, GeForce 9800 néven
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Napelem
- Subaru topik
- Avatar Legends - Verekedős játék készül a Nickelodeon szériáiból
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Sapphire Nitro+ 6700XT 12G - 6 hónap garanciával
- ASUS PRIME GeForce RTX 5070 OC 12GB hibátlan, garanciás, személyes átvétel
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE RTX 3070 Aorus Master 8GB
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest