- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
És ez szeritned nekik hol probléma? Ő nekim m1, vigyenek minden terméket mint a cukrot. Az AMD jót lépett a HD2900GT,PRO-val, és hamarosan jön a HD2950 széria, amivel megint csak nagyot ütnek(remélhetőleg). Előrébb hozták a 8800GT megjelenését, mert félnek hogy most ők maradnak le kicsit az AMD mögött. Megcsinálják a jó kis "őskáoszt", és lehet ők jönnek ki belőle jobban.
-
7600GT
senior tag
Nem gondolnám, hogy a 64 Stream proci laposra verné a 96 Stream procit még ha magasabb órajeleken is megy.
Amugy nem irreális a nagyon magas árnyaló órajel a 65nm miatt.
Amugy ha azt vesszük, hogy a HD2950Pro is hasonló áron jön akkor eltom képzelni, hogy egy 8800GTS-nél jobb karit kiadnak 200dodó környékén. -
rocket
nagyúr
Vannak helyzetek amikor a haszon masodlagos es sokkal fontosabb a piaci reszesedes egy reszenek visszaszerzese.
Egyebkent tele a zsebe az AMD-nek, 1.5 milliard dollar jott ossze a kibocsatott kotvenyekbol, es eladtak Dresden-i FAB egy reszet 500 millio dollarert, raadasul azt csiripelik, hogy eladjak az ATi mobil uzletagat is 500 millio dollar korul. -
Gyuro!
aktív tag
Értem!
Hát sokmindent én se tudok! Na most úgy döntöttem, h talán várok karácsony körülig, akkor hátha tisztázódik valamelyest a kép...ha meg akkor kiderülnek a dolgok, de alig lesz mérhető a javulás, akkor még mindig lehet szerezni mostani csúcsokat, talán még olcsóbban! Most ezt látom megfelelő döntésnek, bár lehet tévedek! Azért köszi a hsz-t! -
Gyuro!
aktív tag
Miért nem érted?
Hát nem igazán vágom, h milyen lesznek ezek az új karik a mostani csúcsokhoz képest...?! Szóval nem tudom, h egyáltalán az újak közt is mi a különbség, eddig meg voltam győződve a mostani 8800-asról, h nekem tökéletes lenne, csak ha hamarosan jönnek az újak, akkor mi lenne a helyes lépés! Szóval a lényeg a lényeg, h annyival jobbak lesznek-e az újak, mint amennyivel drágábbak is?! Ez itt a kérdés, főleg, ha már PCIEv.2.0-ásan jönnek! -
Tuco Ramirez
őstag
-
rocket
nagyúr
Mar leirtam, hogy max. az AMD csucskartyaja, de osszekepet nezzuk nem csucskartya, es nem a mostani kartyakkal kell majd versenyeznie.
Sok van meg a megjelenesig ezek az arak a jelenlegi tervek, ezeket sok tenyezo befolyaoslhatja, mivel jon az NV, lesz-e eleg teljesitmeny a konkurenciahoz kepest, kesobb jon-e mint a konkurencia termeke stb. -
rocket
nagyúr
Nem hiszem annyira lehetetlen lenne, 80nm-rol 55nm-re valtas a corenal 35% koruli koltsegkhatekonysag lehet ha bepakolnak mindent ami az r600-ban van + uvd. (sok osszetevos jatszma ez, kihozatali arany sok mindent befolyasol de azt meg ugye nem szokas elarulni, hogy mekkora).
Ezen felul ugye kisebb csikszelesseg = kisebb fogyasztas = egyszerubb PCB ami szinten csokkenti a koltsegeket, single slot hutes szinten csokkenti a koltsegeket.
Persze meg ezeken kivul sok minden mastol is fuggnek a dolgok, ha megint nem sikerul versenykepes termeket osszerakniuk akkor megint az arral tudnak majd csak jatszani, ami meg ismet elviszi a nagyobb haszon lehetoseget, de ez mar nem kell erdekelje a felhasznalokat -
max-pain
senior tag
Lehet. Sot, mivel volt az az 1 TFlops-os dolog talan ez a valoszinubb is.
Ha a jelenlegi felallas alapjan nezzuk a lehetseges G90-et, akkor:
192 SP 1750 MHz-en = 1008 GFlops tehat 1 Tflops
esetleg:
160 SP 2000 MHz-en = 960 GFlops
(Bar az orajelemeles igy talan nem lesz olyan konnyu.)
512 bites memoriabuszban nem nagyon hiszek, gondolom inkabb hasznalnanak 1400 MHz-es GDDR4 memoriat (bar nem tudom mennyire allnak azok rendelkezesre).
Viszont ha ilyesmi lesz a helyzet es a G92 valoban 9000 pont korul hoz 3DMark06-ban, akkor az ugye a mostani 8800GTS teljesitmenye, amit viszont a mostaniak alapjan ossze lehet hozni a kovetkezovel:
- 4 ROP-os (igy 256 bites memovezerloju, a memok pedig 1000MHz-esek) - tehat 2/3-a a G80-nak,
- 64 SP-s (1800 MHz-en) - tehat 1/2-e a G80-nak
- 750 MHz-es orajel
Ez igy gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmenyt hozna mint a mostani 8800GTS.
A bajom az egesszel inkabb az, hogy igy nagy lenne a kulonbseg a G90 es a G92 kozott. Mondjuk ujdonsag nem lenne...
[Szerkesztve] -
max-pain
senior tag
Valoban, nekem is remlik ez az 1 TFlops-os dolog.
Csak az Nvidia reszerol nem nagyon latom az ertelmet ilyen hamar. Ahogy irtam, a G80 qrva nagy. Mondjuk masfelszer ennyi SU + ezaz es mar kozel 1 milliard tranyonal jarunk. Ezt pedig 65 nm-re atultetni iden valoszinuleg meg tul kockazatos lenne. De majd meglatjuk mi lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest