Új hozzászólás Aktív témák
-
PPSH
őstag
válasz
adamfriday #598 üzenetére
a 3dmark 06-os eredmeny szerint lenyomja a 8800gts-t
kivancsi leszek erre en is
amugy itt egy linkmiszerint jon az uj 8800gts 640112 shader egyseggel
-
Armando_19
őstag
válasz
adamfriday #598 üzenetére
Na már várható volt ez is
Itt az igazi középkategóriás kártya!256/256, ahogy a népnek kell. És csak 1 slotos hűtője van.
-
adamfriday
senior tag
GeForce 8800GT - október 29.
[link]
Kép is van róla. ;)
Lassan talán topikot is nyithatunk neki. -
AMD Power
titán
válasz
Interceptor #593 üzenetére
Nem fontos az. Árnyékok és a többi extra számomra felesleges.
-
katt777
félisten
ATI HD2950XT? Ha a Pro adataiból indulok ki, ennek nagyon ütősnek kell lennie!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #584 üzenetére
Ebben a G92-ben ha igaz lenne ez a cikk, akkor pont hogy kevesebb tarnyó lenne benne.
-
CséZé
őstag
válasz
FireKeeper #580 üzenetére
valszeg emiatt kavart be a driverem
-
7600GT
senior tag
Nem gondolnám, hogy a 64 Stream proci laposra verné a 96 Stream procit még ha magasabb órajeleken is megy.
Amugy nem irreális a nagyon magas árnyaló órajel a 65nm miatt.
Amugy ha azt vesszük, hogy a HD2950Pro is hasonló áron jön akkor eltom képzelni, hogy egy 8800GTS-nél jobb karit kiadnak 200dodó környékén. -
CséZé
őstag
Valami ilyesmi kártyát tervezek magamnak
Már a 65nm miatt remélem nem kell majd oylan robusztus hűtő a csúcskarikra sem.
Ha jól sejtem az AMD-ATi meg már 45-nél tart? -
7600GT
senior tag
válasz
adamfriday #575 üzenetére
Igen, 8800GT lesz minden bizonnyal a neve.
Nah akkor a várható specifikációk:
65nm-es GPU 64 Stream procival, 256biten 256mb-val (200dodó) vagy 512mb-val (250dodó).
Kb ezek biztosak. -
adamfriday
senior tag
Ezt találtam. Nem vagyok nagy németes.. 8800GT lesz 8700GTS helyett a neve?
[link] -
katt777
félisten
Már megbocsáss, de a 101 fokos értéket az 1950XT topicban is bárki megmosolyogná.
Gyárilag egyébként 95 körül van a határa (ezt is inkább a melegedésre hajlamosabb Sapphire-ek érik el), ezért nem is fagy be, ha mégis feljebb menne. Kísérleteztek ott páran különböző hűtéssel (meg 110 fokokkal). Ha 101 fok volt, az elméletileg lehetséges, de inkább egy nagyon rossz szellőzésű háznak tudható be.
A kánikulában, agyig tuningolva (681/2052) a gyári hűtéssel nekem 90 fokig sem ment föl. Jobban tuningolható kártyák sem.
Ne keltsük rossz hírét egy nagyon jó kis karinak, amely még DX10-eseket is meg tud fogni, légyszí!Egyébiránt az én véleményem: DX10.1, HD2950Pro Gladiator.
És jó a topic. -
AMD Power
titán
válasz
Interceptor #567 üzenetére
Én most egy jó ideig nem fogok új VGA-t venni szerintem. Ez a HD2600XT mindenre elég.
-
Drizzt
nagyúr
Offolok. Szóval az érdekelne engem, hogy az Nvidia Human Headen kívül milyen fejrenderelő realtime techdemók vannak? Ha belegondolok, hogy mondjuk 10 éven belül egy rpg-ben ilyen kidolgozott arcokkal tudsz majd beszélni például. Áhhhh, nagyon durva, mintha valódi emberrel beszélnél.
-
rocket
nagyúr
Rv670:
-
ZSOOLT2
tag
sg.hu :GeForce 8700 és Radeon HD 2700 novemberben. [link]
-
ZSOOLT2
tag
''Eszerint novemberben nemcsak a GeForce 8700 GT/GTS jelenik majd meg, hanem a rivális Radeon HD 2700 GT/XT is, amely természetesen az új fejlesztés első számú ellenfeleként érkezik. Mindkét versenyző 512 MB memóriára támaszkodhat, a cél pedig a 10 ezres álomhatár átlépése a 3DMark06-ban. A csúcskategóriás fejlesztések várhatóan csak 2008 első negyedévében, talán az év legelején jelennek meg, addig be kell érnünk a fenti példányokkal. Más források szerint a G98 64 bites buszt kap, és a GeForce 8400 GS kártyákat váltja majd le, míg a G92 nagyjából a 8800 GTS-nek felel meg, ám a 65 nanométeres gyártástechnológia révén beéri egy egyszerűbb, egyetlen bővítőhelyet elfoglaló hűtéssel is.''
-
rocket
nagyúr
Nvidia G92 is GeForce 8700 GTS
[link] -
AMD Power
titán
DirectX 10-es kártyák az S3-tól
[link] -
Tuco Ramirez
őstag
Simán megtörténhet.
Semmi bajom az ATI-val (jobban mondva most már AMD-vel)... az előző VGA-m egy X700Pro volt. Csak az ár/teljesítmény arányt nézem (meg persze azt, hogy jól menjenek vele a játékok
), ha ebben jobb lesz az AMD, amikor lecserélem a karimat, akkor AMD-t veszek.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Tuco Ramirez #557 üzenetére
szerintem jól érteted
persze lehet, hogy majd atit akarsz majd -
arpi6k
addikt
válasz
Tuco Ramirez #555 üzenetére
-
Tuco Ramirez
őstag
Én már kezdek teljesen elkavarodni... Hogy is van ez, ősszel a GF9800 jön ki, vagy a 8900 vagy mindkettő?
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #553 üzenetére
Halottam róla. Low-End VGA lesz 65nm-en.
-
rocket
nagyúr
G92 infok [link]
-
J03Y
tag
hát biztos nem kapnak annyira szárnyra, mint én egy kis pálesz + redbull után
-
J03Y
tag
hát szerintem is sok függ az operációs rendszertől. ki tudja lehet hogy a vista sp1 után a 8xxx-es és a hd2xxx es széria új erőre kap dx10-ben + ha hozzávesszük a frissebb drivercsomagot ami valszeg kijön addigra
-
Zaknafein
csendes tag
Az a baj hogy amíg a Vista is kiforratlan addig a dx 10 is az lesz. Nem véletlenül nyilatkoznak negatívan a nagy játékgyártó cégek a dx10-ről! Szerintem a Vista SP1 kiadásáig biztos hogy nem lesz érdemleges előrelépés a dologban.
-
csizs
aktív tag
valóban nem jött még el a dx10 ideje és ahogy elnézem valóban csak a dx11-nek lesz értelme, mert addigra lesznek olyan olcsóak a vistát kielégítően (lehet kötegedni) futtató gépek.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
AMD Power #543 üzenetére
Teljesen igazuk van.
Az emberek dx10-et akarnak, viszont ahhoz Vista kell és amíg a vista nem ér el egy olyan fejlettségi szintet hogy megérje használni (lásd a régebbi játékokban jóval lassabb mint elődje) addíg nem fognak váltani - és így DX10-ük sem lesz. Arról nem is beszélve hogy a vista, meg a DX10 alá hardver is kell keményen.
Szerintem nagyon lassú lesz az átállás a nagy befektetetés szükségessége miatt.
Arról meg ne is beszéljünk hogy idén jó ha 3-4 játék lesz DX10-alá. Ráadásul ezek is kezdetlegesek. -
AMD Power
titán
A DirectX 10 ideje még nem jött el
[link] -
válasz
Tuco Ramirez #541 üzenetére
rövid távon így van. hosszú távon már érdekesebb a dolog, mert ez a PR erő megjelenik a mainstream eladásokban is. bonyolult játék ez... (én egy nagyobb cégnél dolgozom egy nem éppen barátságos piaci helyzetben, és közelről látom, ezeken mindig mennyi küzdés megy a felső szinteken is).
-
igaz, bár nem tudom, mekkora a valódi jelentősége a villantásnak. jó PR performance-királynak lenni, de szerintem sokkal több az opportunista vevő, aki ár (vagy jobb esetben ár/érték) alapon vásárol. én sose gondoltam, hogy ATI kártyám lesz, de a 2600XT-t nem tudtam kihagyni
-
rocket
nagyúr
Allitolagos rv670 render
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Vannak helyzetek amikor a haszon masodlagos es sokkal fontosabb a piaci reszesedes egy reszenek visszaszerzese.
Egyebkent tele a zsebe az AMD-nek, 1.5 milliard dollar jott ossze a kibocsatott kotvenyekbol, es eladtak Dresden-i FAB egy reszet 500 millio dollarert, raadasul azt csiripelik, hogy eladjak az ATi mobil uzletagat is 500 millio dollar korul. -
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #530 üzenetére
R600 55nm-en a legjobb esetben 280mm2 korul lenne, mar ez is nagyon nagy egy value GPU-hoz (rv570 230mm2) szoval nehez elkepzelni tobb lenne az rv670 mint egy r600, UVD 55nm-en kb. 4mm2 helyet foglalna ami nem sok.
Persze vannak olyan helyzetek amikor nincs valasztasuk ha bizonyitani akarnak igy meg akar a lehetoseges bevetelek nagyobb reszet is megkockaztatjak az elorelepes erdekeben
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
válasz
Armando_19 #532 üzenetére
Tudja a görcs, de az új FireGL5600 (középkategória) állítólag félkézzel agyonveri a csúcskategóriás új Quadrót. Hát igen, azért ott számít a geometriai sebesség rendesen. Már csak az a kérdés, hogy milyen lesz (ha lesz?) az R600pro játékverziója játékok alatt?
-
Armando_19
őstag
válasz
Komplikato #530 üzenetére
Emlékszem R600 megjelenése előtt miket hozott le a fudzilla... Bár megvallom, és is nagyon örülnék egy JÓ ATI kártyának végre. Lenne értelme mire cserélni.
-
Komplikato
veterán
válasz
Tuco Ramirez #529 üzenetére
Szeptember 25, Crysis Solo Demo. Majd akkor kiderül minden.
-
Komplikato
veterán
Fudzilla rebesgeti, hogy az RV670 nem ''csak'' egy 55 nanos 256 bites R600 lesz, hanem több ROP egység lesz benne, ellensúlyozandó azt, amiben és amitől nem volt túl fényes a HD2000 széria eddig. Tudom pletyka oldal, de ha ez olyan lépés lesz mint az RV530 vs RV560, akkor az odab*sz. Persze ez csak Fudzillás pletyi, de ''hinni akarok''.
A PCIE2.0 meg pár évig még lényegtelen lesz szerintem. -
-
Gyuro!
aktív tag
Értem!
Hát sokmindent én se tudok! Na most úgy döntöttem, h talán várok karácsony körülig, akkor hátha tisztázódik valamelyest a kép...ha meg akkor kiderülnek a dolgok, de alig lesz mérhető a javulás, akkor még mindig lehet szerezni mostani csúcsokat, talán még olcsóbban! Most ezt látom megfelelő döntésnek, bár lehet tévedek! Azért köszi a hsz-t! -
q2w3
senior tag
World in Conflictot kipróbálta valaki? abból is van DX10.
-
Gyuro!
aktív tag
Miért nem érted?
Hát nem igazán vágom, h milyen lesznek ezek az új karik a mostani csúcsokhoz képest...?! Szóval nem tudom, h egyáltalán az újak közt is mi a különbség, eddig meg voltam győződve a mostani 8800-asról, h nekem tökéletes lenne, csak ha hamarosan jönnek az újak, akkor mi lenne a helyes lépés! Szóval a lényeg a lényeg, h annyival jobbak lesznek-e az újak, mint amennyivel drágábbak is?! Ez itt a kérdés, főleg, ha már PCIEv.2.0-ásan jönnek! -
A PCIE2 félelmet nem értem.
November-december magasságában biztosan lesz áresés a G92 meg az RV670 miatt (ráadásul itt az előbbi high end, a második high-midrange, jó kis kavarc lesz), majd egy negyedév múlva gondolom jön a G98 és valami high end ATI kártya is (itt meg pont fordítva).
Persze drága kártyát óvatosan vesz az ember, de ott meg mindig megvan a lehetősége, hogy vmi veszteséggel eladja, ill. az új modellek kijövetelével sem lesz teljesen használhatatlan. -
keIdor
titán
GF 8700 GC-n: [link]
-
Lui76
őstag
De gondolom a hagyományos pci-e -re is kijönnek a dx10.1-es karik majd nem?
Olyant csak nem csinálnak majd...
Hisz még AGP-s karikat is gyártanak ma is. -
Gyuro!
aktív tag
Akkor most érthetően és egyszerűen, h a paraszt is megértse
, érdemes várni az új karikra, vagy a mostani (pl 8800-as) karik is ellavíroznak max 1-2 évig magas felbontással, minőséggel? Az ár is számít persze (új kontra mostani csúcsok)!
-
Keldor papa, #509
Igen, szerintem is nőni fog az ALU:TEX ratio. De ALU-ban a G80 is kb. olyan erős, mint az R600.
Decibel, #510
Két fő területen kultúráltabb az R600:
- A G80 384-bites crossbar memóriavezérlő kész horror, míg az R600 ring bus-a egy nagyon elegáns, és nem utolsó sorban nagyon hatékony megoldás
- Az R600 scheduler-je és shader core-ja ugyanúgy működik mindhárom thread típusra (PS, VS, GS), minden bizonnyal könnyen generalizálható továbbiakra is. A G80-ban típusonként bedrótozott scheduling szabályok vannak (a benchmarkokból lehet ezekre következtetni), emellett a shader core is bedrótozottan másképp szerveződik attól függően, hogy milyen thread típust hajt éppen végre (ebből a PS dokumentált: a 16 SP-ből álló SIMD tömb 8db SP párba szerveződik, és egy ilyen pár hajt végre egy float2 operandusú pixel műveletet).
Röviden ennyi. Hosszabban is lehet ezt taglalni, csak kellene hozzá idő -
DarthPeeter
aktív tag
Hát én úgy vagyok vele hoyg most veszek egy 8800 GTX-et.Főleg azért mert most jó áron el tudom még adni 7900 GTO-mat (40k) és ha sokat várok vele ugyan ott vagyok hogy igaz lejjebb megy a GTX ára de a vk-mat sem tudom eladni senkinek mert egyszerűen nem veszik meg.
.Szóval úgy érzem nekem most lépni kell ha új kártyát akarok és nem várom meg a 9xxx szériát.Majd eljön annak is az ideje hogy veszek 1-et de úgyis csillagászati áraik lesznek gondolom én ha most 160k a 8800 Ultra.
-
#502 rocket
Igen, én is az AMD-s kártyára gondoltam - amit most 350 USD körül vesztegetnek. De igazad van, csak most néztem, hogy 2008Q1, az annyira messze van, hogy akár még lehet is reális a 200 USD-s MSRP.
#503 Tuco Ramirez
Olyannyira élő a párhuzam, hogy az ATI ugyanazt b***ta el, mint anno - kevés a textúrázóegység. Mondjuk a 8800GTX és a 2900XT között túl nagy különbség nincs shader teljesítményben - a 7900GTX és az X1950XTX között meg volt egy 2x-es szorzó.
Azon egyébként lehet vitatkozni, hogy az R600 tényleg modernebb-e - annyi viszont biztos, hogy sokkal kultúráltabb, igényesebb architektúra.
#501 ftc
És mit képzeljek bele az R650-be?
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
[link]
Kíváncsi leszek erre. -
Tuco Ramirez
őstag
-
rocket
nagyúr
Mar leirtam, hogy max. az AMD csucskartyaja, de osszekepet nezzuk nem csucskartya, es nem a mostani kartyakkal kell majd versenyeznie.
Sok van meg a megjelenesig ezek az arak a jelenlegi tervek, ezeket sok tenyezo befolyaoslhatja, mivel jon az NV, lesz-e eleg teljesitmeny a konkurenciahoz kepest, kesobb jon-e mint a konkurencia termeke stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Autós topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tippmix
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest