Új hozzászólás Aktív témák
-
Forest48
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül h mit kell átállítani, ha paddal rendszeresen nem "fognak" az ecsetek? Mintha vízfestéket kenegetnék, annyira halvány, mindegy h mennyire nyomom rá. Nem is minden ecsetnél és nem is mimdig csinálja. Intuos draw pad és az elejétől kezdve produkálja, próbáltam már másik drivert, másik gépet, de nem volt jó.
-
Grafirka
őstag
válasz
Istikee007 #4991 üzenetére
Igen minden program alatt mukodik.Ha az illeto program nem grafikus soft akkor siman egerkent mukodik, ha pedig grafikai alkalmazas akkor lep eletbe a tobbi feature, mint nyomaserzekenyseg, tilt, stb.
Van ( foleg a kisebb tablakat A6 )aki mouse helyett hasznalja. -
Istikee007
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a digitalizáló minden program alatt használható? (Most itt arra gondolok, hogy ha rá van dugva gépre akkor onnan végül is mint egy egér úgy funkciónál?) Mert lenne egy program amit számomra kényelmesebb lenne egy ilyen táblával használni mint egérrel.
-
bali93
tag
Sziasztok!
Egy Wacom Intuos Comic táblát szemeltem ki, teljesen kezdő rajzolóként használnám Photoshopban. Mi a véleményetek erről a tábláról? Illetve ha esetleg tudtok valami jobbat 30k körül, akkor szívesen meghallgatok mást is.
Előre is köszönöm. -
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 alatt ha az a tapasztalat, hogy a rajzprogiban (Corel Painter Light, de PS-ben is) az ecset mozgatására az egér kurzora is mozdul vele együtt, mi a teendő? Egy Wacom Intuos Pen & Touch Small (CTH-480S) tábla lenne az alany. Jó lenne kiküszöbölni a zavaró problémát, így előre is köszönöm a tanácsokat! -
Imco
őstag
válasz
GBR_595 #4982 üzenetére
Nem vagyok spiller, csak gyakorlati tapasztalatom van 1 kevés.
1. Gyártó függő, de 2 jellemzően van.
2. Nem láttam még, de számomra értelmetlennek tűnik.
3. Ha táblát használó programot írsz, valahogy el kell "magyarázni" a szoftvernek, hogy hol és milyen eszközt keressen. - már ha a támogatás alatt + programozást értesz.Szerintem...
-
GBR_595
újonc
Helló Mindenkinek!
Van egy pár kérdés amire nem tudtam ki-google-zni a válaszaimat. Soha nem volt digitalizáló rajztáblám, nem is használtam soha. Kérném a segítségeteket. A kérdéseim:
- Hány gomb van a "ceruzán" / "tollon"? Vagy az gyártófüggő?
- Van e rajta görgő? (mint pl. az egéren, tudom hülye kérdés, de még nem is láttam d.táblát)
- Ha valaki ír egy programot, kell e külön valamilyen támogatás a d.táblához, vagy azt az OS. meg a driver elintézi?Válaszaitokat előre is köszönöm.
(nem vagyok gy.p.-és, csak ez egy olyan világ, amiről gőzöm sincs) -
Chronos85
tag
Hali,
Elvileg, nem lenne szabad bekavarnia ha egyszerre van csatlakoztatva az egér és a tábla is. Sőt érdemes úgy indítani a PS-t, hogy már megy a tábla.Nyílván vagy a tollat vagy az egeret tudod használni a kurzor mozgatására. Egyszerre a kettőt nem. Ha mégis megprobálod olyankor szokott ugrálni a kurzor (ez nálam ritkán de előfordul, amikor félre teszem az egeret és a lézere a fa erezeten meghülyül, de egy finom pöckölés megszokta oldani ezt a problémát).
A brush használata közbeni késésnek több oka is lehet:Az első ha vmilyen vezeték nélküli módban (pl.: wifi, bluetooth) kapcsolódik a tábla a géphez és interferencia lép fel. Probáld odébb pakolni a táblát hátha javul a helyzet, de a biztos megoldás USBre kötni.
A második a kölcségesebb probléma. Gyenge a géped és nemtudja elég hamar kiszámolni a PS az adott ecset beállításokat vagy a táblának van vmi betegsége. Ezt úgy tod lecsekkolni, hogy egy alap vászon méretet állítasz be (pl.: A4/300dpi) és a lehető legegyszerűbb ecsettel kezdesz vonalat húzni. pl: 5 pixeles Hard Round, ennél alapból csak a vastagság van beállítva nyomásérzékenységre. Ha már itt is késve jelenik meg a vonal akkor ki kell probálni egy másik gépen. Nyílván ha itt jó akkor a te vasad a szűk keresztmetszett, ha nem akkor el kell küldeni gariba a táblát esetleg szervízbe.
Ha ennél az egyszerű ecsetnél még nem laggol akkor lehet összetettebb dolgokat állítani. Nyílván van az vászon felbontás, ecset méret és beállítás ami bármilyen vasat megfektet. A kérdés csak az, hogy valóban ez-e a cél vagy inkább ésszerű beállítások melett használni többféle textúrájú ecsetett.Btw az adatlapodon megadott konfignak bőven elégnek kell lennie... Esetleg megprobálhatod még a Touch funkciót kikapcsolni.
Nekem régebbi táblám van és nincs benne touch, de itt a topikban többen csak simán kilőtték. "Rajzoláshoz" felesleges úgyis csak a tollat használod, esetleg böngészéshez tudom elképzelni.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.: Chronos -
Hooper
őstag
Sziasztok
Barátkozok a wacaom intous pen&touch-al.
Nézegetem a tutorialokat, nagyjából rendben van eddig, ami feltűnt hogy PS alatt ha a tábla be van dugva brushnál ha egérrel rajzolok 1-2mpvel később reagál a mozgásra.. a kurzor mozog de "vonalat" csak később kezd el húzni. Ps megnyitása után amig nem nyulok bele PENel addig rendesen megy az egér, a laggolás csak azután jön ha azzal is rajzolok.
van erre valami beállítás? vagy beakaszt a PSnek ha egyszerre megy az egér és a tábla?szerk: nem csak brushnál hanem általánosságban laggol az egér.
-
Grafirka
őstag
Manga Studio a program neve.
Psd ben megnyitod a minta kepet es a sajat rajzfeluletedet ( ket kep lesz egymas mellett , tab) , majd a mintakep tab-jat bal klikkel megfogod es "kihuzod" a kepernyo szelere.
Vagy eleve ctrl+K / interface/ open doc. as tabs elol kiveszed a pipat es akkor kulon ablakban nyit meg mindent. -
weman
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi videó kapcsán lenne 2 kérdésem hozzátok.
[link]Az első az lenne, hogy milyen programot használ a művész a videó elején? (kb. a 7. percig)
Ez azért érdekelne, mert nagyon jól néznek ki azok a kontúrvonalak.
Én ps-t használgatok, de nekem ott nem sikerült semmilyen beállítással elérnem a videón látható vonaldinamikát.A második kérdésem pedig (nagyon amatőr lesz
) az lenne, hogy ps-ben hogyan tudom megjeleníteni különálló ablakokban a segítségül szolgáló képeket, miközben rajzolok?
Ez a kérdés lehet, hogy egy kicsit nyakatekert, lehet nem túl egyértelmű. A lényeg, hogy ilyesmi érdekelne ami pl. a videó 12. percétől látható is, hogy a jobb alsó sarokban, külön ablakban meg van nyitva egy segédkép, ami segít az elkészítendő kép kivitelezésében.Válaszokat előre köszönöm szépen!
-
PistiSan
addikt
válasz
LamaCube #4975 üzenetére
Szia!
Kíváncsi vagyok, jöhet privátban az a videó
Egy fórumlakó írt privátot, hogy a "Wacom Intuos Pen&Touch S" nem sokat használt tábláját anno 30 ért vette, kb fél áron adná tovább, küld majd róla még képeket, érdemes lehet megvenni használtan ilyesmit?
Mire figyeljek képek alapján? Vagy marajak inkább az újnál? -
-
BonFire
veterán
válasz
PistiSan #4970 üzenetére
Mivel személyesen is felkerestél, válaszolok.
Soha nem használom a Touch-t, és ha bekapcsolódik valami miatt, pánikszerűen kapcsolom ki. Nekem egy nagyon small táblám van (A6-os), de 24 colos monitoron is használni tudom. Ha sokat rajzolsz, kell egy nagyobb tábla, de ha még csak kóstolgatod, akkor én a helyedben nem költenék rá nagyon sokat, mert lehet, hogy mégsem jön be, és maradsz az analóg technikánál, mint oly sokan.
És a kisebb-olcsóbb táblát könnyebb eladni. Jellemzően gyerekes szülők keresik őket.
-
Imco
őstag
Kétségtelenül igazad lehet. Én nem értek hozzá. Akkoriban /5-6 éve/ az volt a cél, hogy nagy legyen a tábla.
Akkoriban a 6"x10" elég nagy volt és a ~40000 ár sem volt olcsó, így úgy gondoltam ez jó lesz. Végül is eddig jó volt a gyermeknek. Most is inkább Fazekas Laci által fertőződtünk!Klassz dolgokat tud a Wacom Intuos PRO SMALL , ez most a cél a gyermeknek.
-
PistiSan
addikt
válasz
Grafirka #4971 üzenetére
Köszi, én is pont erre gondoltam, hogy jól hangzik a touch funkció, de nem voltam biztos benne hogy tényleg hasznos vagy sem.
A drágább tábla szoftverek része alatt szerepel ez:
Clip Studio Paint Pro and Anime Studio Debut 10 Itt 50$ ra tartják.Gondolom hozzá adják ha felírták a listára, a másiknál nem szerepel.
Akkor veszem az olcsóbb verziót, köszi az útbaigazítást.
-
Grafirka
őstag
válasz
PistiSan #4970 üzenetére
Siman veheted az olcsobbik Wacomot mert a touch funkcio sok esetben ( legtobbszor) csak jol hangzik de egyeltalan nem annyira hasznos mint tunik. Azoka akik intenziven hasznaljak a rajztablakat, le is szoktak tiltani, mert csak bezavar. Mi az az 50USd szoft amit a dragabbik tablahoz adnak ?
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Sosem volt még rajztáblám, teljesen hobbi célra használnám, amit sok helyen látok, hogy Wacon táblát ajánlanak minden felé a megbízhatóság, driver ellátottság miatt.
Alap koncepcióm az, hogy most az egérrel 1 nyomáspontot tudod használni, ilyen táblával meg 1024-et, azt gondolom ez nagyon sokat segít retusálás, rajzolás közben.
Kinéztem 2 táblát.
Wacom Intuos Draw Pen S digitális rajztábla, fehér (CTL-490DW-N) 24KWacom Intuos Comic S digitális rajztábla, fekete (CTH-490CK-N) Akciósan 34 ről 28K
A drágább táblánál annyi különbséget látok mint nem hozzáértő, hogy tudja a Multi-Touch funkciót, és adnak hozzá egy 50 dollárás szoftvert.
Van gyakorlati haszna a Multi-Touch-nak? A szoftver az nem érdekel, tehát számomra ez az egyetlen kérés, hogy érdemes e a drágábbat venni csak e miatt?
-
KisDre
senior tag
válasz
goku888 #4965 üzenetére
Kezdésnek teljesen jó
(#4967) Imco:
Azért egy 20 ezres Wacom(!) táblával egy kezdő már simán eltudja kezdeni, a Genius és más márkák azok amiktől mindig óva intünk itt a fórumon. Nem azt írják hogy rossz de meg vannak a hátrányaik. Persze ettől függetlenül valóban a kipróbálás a legjobb. Nekem volt kezemben Intous Pro is, de régi Bamboo is (ma a sima Intousnak felel meg) Bár a dőlésérzékenységet nem használtam épp, s bár a gombok azért jobbak az IntousPro-nál mint a simánál, de messze nem éri meg egy kezdőnek(!) a felárat.Én majd ha már ott tartok anyagilag s Wacom-ot is ténylegesen váltok akkor már Cintiq-re fogok.
-
Imco
őstag
válasz
goku888 #4965 üzenetére
Mennyire vagy kezdő?
Ha nagyon, akkor hamar rájössz, hogy nem ilyen lovat akartál mert 1-2-re kiderülnek az olcsó eszköz korlátai.
Próbálj meg kipróbálni 1-2 eszközt, esetleg beülni egy haverhoz játszani egy kicsit.
Sok múlik a szoftveren is, tehát nem kell egyből elvetni vagy megvenni mindent.
A lányom is "kezdő". Most szeretnénk egy komolyabb /~70000/ wacom táblát venni neki a régi genius F610 helyett.
Esetleg -ha nem ír- hívd az itt jelenlévő Fazekas Lacit/ aláírásában a száma/, mert igazán érdekeset beszélgettem vele annak ellenére, hogy én csak nézegetem a táblákat! -
goku888
tag
Sziasztok
Szeretnék egy digitális rajztáblát venni de ez előtt még sose használtam és egy kezdőnek milyet érdemes venni mer néztem 22 ezerért
Wacom Intuos DRAW Pen S csak nem tudom jó e -
KisDre
senior tag
válasz
csiziktomi #4962 üzenetére
Sok lehetőség van, GIMP, MyPaint stb
[link] -
csiziktomi
senior tag
Sziasztok! Lenne egy teljesen noob kérdésem: Milyen programmal érdemes használni a táblát? Gyakorlatilag a gyerek szabadkezes rajzoláshoz(művészeti iskola) használná.Kellene egy-két ötlet ,hogy mivel érdemes kezdeni.Köszi
-
kozi71
senior tag
Nagyon úgy néz ki a Corel tojik az ember fejére, csak a pénzt fizesd aztán kit érdekelsz már.
Tegnap nyitottam egy hibalapot. Ezt csak úgy lehet megtenni, ha mindent leírsz a programról amivel gondod van. Nem is enged továbblépni ha nem töltesz ki mindent a legördülős menükben. (pontos neve a programnak, melyik windows alatt használom, stb.)
Plusz még küldtem egy fotót PDF formátumban az ottani fiókomról, ahol ott pihen a két programom ,széria számmal együtt persze.
Aki válaszolt az köszöni, hogy írtam nekik, de kellene neki a program neve, típusa és sorozatszáma… -
kozi71
senior tag
válasz
FazekasLaci #4958 üzenetére
Néztem azt is, de maga a program kéri, hogy frissítsem mert van már javítás.
Minden kilépésnél zaklat a beste.
Közben nyitottam már hibalapot a cégnél, csak reagál valaki. -
Imco
őstag
válasz
FazekasLaci #4953 üzenetére
Nagyon köszönöm a lehetőséget!
A lányom nagyon boldog.
Hétfőn v. kedden napközben felhívlak az aláírásodban lévő számon, ha az jó és alkalmas.
A továbbiakról majd akkor egyeztetünk.Köszi még egyszer, illetve Grafirkának is köszönöm az infót!
-
kozi71
senior tag
válasz
FazekasLaci #4954 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Nem használok chrome böngészőt, minden programom 64 bites a gépemen.
Amikor ki lehetett választani Corel letöltésekor ott volt kétféle lehetőség. Egyik a 32-64, a másik amit letöltöttem csak 64-es volt. Azóta kijött még egy frissítés a programhoz (SP2) az szintén nem települ ezzel az üzenettel. No update of your installed software is required at this time.
Pedig még azt a próba mentést is megcsináltam amit írtak esetleges hibának telepítéskor.
A gépem Win7 64 bit.
Azon gondolkodtam, mi van ha a rajztáblához adott program nem teljes értékű, és így nem jár hozzá a frissítés? -
FazekasLaci
aktív tag
A 64 bites oprendszer futtatja a 32 bites alkalmazásokat... Elég csak megnézi a Chrome böngésződ, az is 32-bites
Ott neked mással lesz a gond. A Corel nyújt technikai segítségnyújtást a vásárlástól (regisztrációtól) számított 30 napig, a corel.com oldal tech supportjának írjál, lehet gépspecifikus a problémád, mert nálunk nincs ilyen gond pedig az összes gép win10-es és értékesítjük és támogatjuk is a Corel szoftvereket is.
Corel link: [link] -
FazekasLaci
aktív tag
[link]
A Wacom hegyei standard méretűek. A vastagságuk és a hosszuk nem változik, csak egynél, de az csak egy spéci Wacom tollba (ami a forgatást is érzékeli, nemcsak a nyomást és a dőlést, mint a PRO tábláknál) megy bele.Jövő héten hétfőn nézek neked bent nálunk használt hegyet, amiért akár be is tudsz majd ugrani, aztán farigcsálhatod, csiszolgathatod, amíg méretre nem passzol és ha már megvan a technológia, akkor lehet próbálkozni jó hegyekkel is. A használt hegynek nincs ára, ajcsiba adom, bár azt már Wacom táblába bele nem tenném, mert csak összekaristolja. Ha viszont megvan a technikád, szívesen felvásárolom tőled az elkészült "kézműves" hegyeidet, mert biztos nagy lenne rá a kereslet
-
Imco
őstag
válasz
FazekasLaci #4950 üzenetére
Köszönöm neked is.
Valami linket tudnál dobni ahol a Wacom hegyeket méret szerint látom? -
FazekasLaci
aktív tag
NAGYON FONTOS:
- Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy a múlt hónapban vásárolt Wacom Intuos PRO és Cintiq termékekhez az Adobe ingyen adja 1 évig az Adobe Photography Plan előfizetését (Photoshop CC2015 és a Lightroom van benne). Ehhez azonban regisztrálni kellett a Wacomnál a táblát. Ezt - tapasztalatunk szerint sokan nem tették meg időben, illetve az utolsó napokban a megnövekedett igények miatt a gyártó szervere sem volt már képes fogadni a regisztrációkat. Akik cégünknél vásárolták a Wacom termékeiket, azok többségének mi már elintéztük a Wacom regisztrációját. Aki esetleg nem kapott még a Wacomtól levelet és tőlünk vette, az mindenképpen keressen meg minket a wacomsupport@grasshopper.hu e-mail címünkön és egyeztetünk!Az akcióban nem elég a Wacomnál regisztrálni a táblát, utána az Adobe-nál érvényes Adobe ID-vel be kell váltani. Ez nem bonyolult, a Wacom által kiküldött levélben lesz egy link, arra kattintotok és megadjátok a Wacom voucher kódját, valamint az Adobe ID-t (ha nincs, akkor a linken keresztül létrehozható). Ezután máris letölthetőek a szoftverek. Hiába van azonban meg a Wacom regisztrációd, ha nem igényeled az Adobe-nál a Photography plant ingyen legkésőbb 2016. május 31-ig, az akciós lehetőséged elvész!
Ha valaki esetleg nem a cégünknél, a Grasshopper.hu-n keresztül vette meg a termékét, de gondja van a regisztrációval, vagy kérdése van, nyugodtan írjon a wacomsupport@grasshopper.hu e-mail címünkre, mert segítünk neki is szívesen.
Sok örömet kívánok az Adobe szoftverekhez!
-
FazekasLaci
aktív tag
A kedvetekért beszéltem a Genius forgalmazójával, sajnos az a helyzet, hogy tollhegyet egyáltalán nem lehet venni a Genius táblákhoz, ha elkopik, akkor sajnos annyi. Egyedüli megoldás, hogy tollat vesztek a Genius táblához, mert abban van 1 (EGY) darab hegy. Így viszont valószínűleg hosszú távon magas lesz az üzemeltetési költség. Egyéb hegyek esetén vigyázzatok arra, hogy a túl erős hegy megkarcolhatja a táblát, tehát érdemes valami erősebb védőfelületet rárakni. Wacom tábláknál mi akár 15 évre visszamenőleges táblákhoz is tudunk hegyet adni.
-
Grafirka
őstag
Nagyon sok helyen lattam, szinte mindenhol ahol foglakoznak viragkerteszettel kapcsolatos termekekkel. En a Praktikerbol vettem de lattam mar boraszati szakuzletben is. A praktiker arukeresoje most tenyleg nem dobja ki de sok helyen aruljak.
[link]
[link]Az 1,6 mm standard szabvany arra vigyazz hogy ne a hatszogut vedd hanem a henger alakut. Neha meg fekete szinben is lehet kapni.
-
KisDre
senior tag
Egyáltalán ki lehet cserélni? Van hozzá csipesz? Ha nincs akkor ismerni kellene a belső szerkezetét hogy tényleg kicserélhető-e ami Genius esetében nem túl esélyes hogy találni róla információt. Én mondjuk azzal tennék egy próbát hogy a benne lévő hegy olyan hosszú-e mint egy wacom tollban lévő, s azzal cserélném ki.
Sajnos a tollhegy is egyike a Genius rákfenéinek.
-
Grafirka
őstag
Nem kellene ilyen problemakba utkozz. A paint shop prot cegnel toltottek le tobbszor is tobb gepre ( 64 bites verziot ) es mukodott rendesen a program is az update is.
Lehet erdemes lenne egy alapos takaritas a gepen, CCleaner futtatas, defragmentalas, stb es utanna ismet megprobalni. erdemes a win updatek kozul is a fontosakat telepiteni. ( pl net framework ) mert az is bekavarhat
bizonyos esetekben. -
Imco
őstag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy Genius F610 hez kapott tollhoz /talán G-pen a neve/ szeretnék hegyet vásárolni! Sehol nem találok illetve igazából nem tudom, hogy milyen néven keressem, az evidenseken kívül.
Egy linknek, címnek nagyon örülnék!Köszi előre is!
-
kozi71
senior tag
Jól megszenvedtem vele mire működésre bírtam kelteni.
Drivert simán letöltöttem netről, frissebb mint ami a dobozban volt.
Viszont az eszközhöz járó két programmal nem ment ilyen könnyen már.
Regisztráltam a www.wacom.com oldalra, aztán jött a következő kérés, írjam be a doboz oldalán lévő kódot. Igen ám de azt ami oda van írva nem fogadja el. Aztán észre vettem be lehet írni a sorozatszámát is az eszköznek. Csodák csodájára úgy már egy másik kódot adott. Azzal már hamar lejött a két Corel program. De úgy látszik itt is hibáztam mert mindkét progiból a 64 bittes verziót szedtem le. Mikor telepítéssel végeztem feldobott egy tájékoztatót, ahol felhívta figyelmem van frissítés. Letöltöttem azt is. Legnagyobb meglepetésemre nem települ.
Kérdésem az lenne, ha a 32 bittes verziót tettem volna fel akkor frissítette volna sp1-re magát?
Plusz a Corel regisztrációért ingyen felajánlott három beépülő program közül is igényli egyik a 32 bittes környezetet. Most azon gondolkozom letöltöm az univerzális 32-64 bittes verziót. Csak furcsának találom miért nem működik simán magában a 64 bittes. -
Zaied
addikt
Sziasztok!
Van egy kis wacom bamboo pen & touch padom, kopottas régi, szeretném cserélni.
Természetesen wacom, retusálásra használom, photoshop csak, méretével elégedett voltam, kábeles érdekel. Kersze kuszaságnak tűnik az elnevezés úgyhogy egy kis segítséget kérnék.
Mit javasoltok?
Az ár rugalmas de minél kevesebb legyen -
kozi71
senior tag
Szevasztok!
Szükségem lenne egy olyan eszközre, amivel hivatalos papírokra oda tudom biggyeszteni aláírásom, illetve beikszelni, kijelölni dolgokat. (PDF file)
Szóval én úgy képzelem betöltöm a doksit, és ráírok akár egy kinyomtatott papírra.
Tabletem az van.
Ne keljen kinyomtatni, majd aláírni, utána vissza szkennelni, ez lenne a célom végül is.
Mit tudtok ajánlani?
Köszöntem szépen! -
Grafirka
őstag
Wacom drivert mindig ugy telpits, hogy a tablat nem ! csatlakoztatod a gephez, hanem egyszer a drivert felrakod, ujrainditod es csak utanna dugod be az usb csatlakozot.Ha az oprendszer automatikusan feltelepit egy drivert mert kuldso beviteli eszkozt erzekel, az nem egy esetben feje tetejere allitja a tabla mukodeset. Most mukodik a nyomaserzekenyseg ?
-
Grafirka
őstag
-
Wac-on
újonc
Sziasztok!
ma vettem egy Wacom Intuos Comic táblát .A telepítés sikeresen ment, de valamiért nem működik sem tollal sem a kezemmelvalamiért világít az érzékelő de nem megy
valaki tud segíteni?
-
Grafirka
őstag
Ment privat .
Regen kisse atlathatobb volt. Letezett a Cintique, Intuos es Bamboo ( elotte graphire )
Az utobbi idoszakban a Bamboo kategoria eltunt es lett Intuos a regi intusobol pedig lett Intuos Pro. Tehat a mai "sima Intuos" -nak kisebb a nyomaserzekenysege es a felbontasa, de barmit ezen a foldon meg lehet rajzolni vele. -
mellov
csendes tag
válasz
Grafirka #4914 üzenetére
Ezért is néztem, én anno mikor még 2010-11 környékén kerestem magamnak egy normális táblát nem volt így megkavarva a termékcsalád. Egyszerűbb volt a választás.
Ha jól sejtem a suli művészeti vezetőjének az a célja,hogy felsőbb évesek használják ezeket a táblákat, művészeti szakkör keretén belül. Azért egy személyes próbát mindenképp fogok nekik ajánlani a vásárlás előtt (már ha lesz a vásárlásból valami) , azok a tanárok is lássák hogy jó e ez nekik akik esetleg oktatni fognak.
-
Grafirka
őstag
En is nagyon rendezett iskolarol beszletem
megis eltunt nehany, es ami meg rosszabb, a kicsik ( 1-4 osztaly ) konnyen elejtik a stylust, az pedig konnyen tonkremegy
A lenyeges dolog egy tablanal a fizikai merete ( A4 , A5, A6 stb ) a nyomaserzekenysegi szintje (512, 1024,2048) , illetve a felbontas ( 2540, 5080 LPI ) a tobbi az mindenfele extra mint pl a programozhato gombok szama, touch-ring, nyomaserzekenyseg , radir a toll vegen, wifi modul , softvert ,stb.
Azt javasolnam vegyetek az alapkiszerelesu legegyszerubb tablat 22k koruli aron, mert a tobbi csak folosleges kiadas a gyermekeknek pedig ugyis orom lesz a tablakkal dolgozni. Semmivel sem kapnak kevesevbbet, visoznt has esetleg elromlik valamelyik akkor sokkal konnyebben potolhatjatok a megmaradt osszegbol.A wacom intuos csalad S tagjai (art, comic, draw , stb) 152 mm x 95 mm aktiv felulet/ nyomaserzekenysegi fokozatok 1024, felbontas pedig 2540 lpi
A tobi az csak un."extra" amivel jol ossszekavarjak a vasarlot aki majd hatha 90 helyett 140 usd t fizet, mert ugy gondolja " ha mar dragabb biztos jobb vagy tobbet tud " -
mellov
csendes tag
válasz
Grafirka #4912 üzenetére
Köszi a nagy segítséget! Ez a kérdés is felmerült egyébként bennem....hogy mennyire van szüksége egy általános iskolásnak arra hogy a kézérzékelést is tudja a tábla? Egyébként én bízom abban hogy nem igen tűnnének, vagy törnének el , hál istennek egy nagyon rendezett iskoláról beszélünk
.
Ez csak a saját véleményem, de az elején eléggé furán néztem ezekre a intuos draw,art,comic,photo táblákra....kicsit játék hatást keltettek bennem.
Egyébként azt még le tudnád írni nekem hogy ezeknél mi a különbség az elnevezésükön túl?
-
Grafirka
őstag
Szia mellow
A legolcsobb S meretu intuos draw tablat vegyetek (25K alatti arfekves) , mert barmire megfelel es nem lesz akkora a kellemtlenseg ha egyik masik tabla eltunik, vagy a stylus eltorik /elromlik, stb. ( lesz ilyen, ezt konkret tapasztalatbol mondom
)
Barmit el lehet kesziteni az emlitett S tablaval es nem a tabla tudasa vagy merete a korlatozo tenyezo .Multitouch kezerzekelore nincs szukseg attol csak dragabb lesz az amugy ugyanolyan tudasu tabla.
Az M meretu tablak mar joval dragabbak ( ~65e ) es csak az tudja ertekelni aki nagy felbontason egesz nap vele dolgozik. -
mellov
csendes tag
Sziasztok!
Egy művészeti suli azzal a feladattal bízott meg, mérjem fel a terepet milyen rajz táblát érné meg beszerezni nekik. Eddig sosem volt még ilyen az iskolában, szeretnének fejlődni a korral. Ha jól emlékszem úgy 7-8 darab táblát szeretnének, így 30-40 ezer ft/db környékén lőttem be látatlanban a keretet. Nekem egy jó öreg wacom intuos 3-asom van, így mindenképp ezt a márkát ajánlottam nekik. Azt pontosan nem tudom milyen teljesítményű iskolai gépekhez lennének csatlakoztatva sajnos.
Első körben ezt a terméket néztem ki Wacom Intuos Art Small (igaz nagyon kicsinek tűnik nekem).
A fentiek tudatában kérlek segítsetek nekem, ti mit ajánlanátok? Mi az aminek lenne értelme? Sok tehetséges gyerek jár oda, és gagyit nem szívesen ajánlanék nekik.
Láttam olyat hogy wacom intuos comic, valamint photo....ezeknél mi a különbség? Nekem így elsőre nem sok minden tűnt fel. Előre is köszönöm szépen!!!!!
-
*Ropi*
félisten
Az én Samsung Smart PC Pro-mban (amiről ezt koppintották) cserélhető az mSATA SSD, gondoltam itt is úgy oldhatták meg (alaplapra integrálni már nagyon genyó megoldás, bár sok minden kitelik tőlük
). A billentyűzet ahhoz sem járt alapból, nekem is külön kellett megvennem hozzá. Viszont a Wacom toll igen: beletolható a hátába.
-
Upo
addikt
Minden be van forrasztva, se ramot se ssd-t nem lehet csereberélni.
Illetve arra lennék még kíváncsi, hogy legális licencelt-e a windows rajta. Ekkora képátlóra már nem jár ingyen, és az ilyent a kínai autokms-el szokta megoldani. A linkelt helyen azt hazudják, hogy licenced win8.1, de hát ugye tudjuk, hogy mint a vízfolyás... Ha valakinek van, nézze meg, hogy van-e autokms telepítve rá.
Mondjuk személy szerint én onnan biztos nem venném meg, nem szeretem az olyancsalókat"boltokat" akik ilyen domain nevet vesznek, azért, hogy azt higgyék az emberek, hogy a gyári bolttal van dolguk.Jobban szeretem a megbízható shopokat (pl. banggood, minideal, geekbuying,...).
Ráadásul, ha a képen látható konfigurációt szeretnénk birtokolni, akkor elég jól zsebbe kell nyúlni, a mágneses billentyűzetnek is vicces ára van külön (~90$).
Esetleg még lehet valami bundle-t nézni, tablet+toll, vagy ha billentyű is kell akkor ez, vagy pár dolcsit lehet spórolni ez + ez. -
*Ropi*
félisten
A memória gyaníthatóan az alaplapra van integrálva (tehát nem bővíthető) és 4 GB (ráadásul single channel) elég karcsú a 64 Bites oprendszereknek. A 128-as SSD is kevés lesz, ha azon szeretnétek PSD-kkel dolgozni (érdemes egy 512-est beletenni, akkor viszont instant ugrik a garancia). Gondold ezt át!
-
jimspie
tag
A review-ok és tesztek alapján nem gagyi. Ennyi pénzt szerintem megér simán. És tök jó, hogy nem valami gány android hanem rendes windows oprendszer. Így bármit meg lehet vele valósítani. Ez főként a palm rejection miatt rohadtul előnyös, valszeg ki tudod kapcsolni a touch funkciót ami rajzolás közben igencsak idegesítő tud lenni. Teljesítményre nem lehet panasz. Egy Battlefield 3-at könnyedén elvitt a hátán tehát photoshop-hoz is bőven elég, nyilván nem professzionális használathoz, de egy 2-3000-es felbontású vásznat gond nélkül lekezel 8-10 layer-en.
-
-
Grafirka
őstag
Ha valaki nem ismerne, itt egy oldal ahol lehet gyonyorkodni digitalis grafikaban, festmenyekben, matte paitingben. Csak onnan jutott eszemben , hogy az alkotasok zomet wacom tablakkal kovetik el
-
KisDre
senior tag
Hali
Na jó ideje nem írtam ide, most viszont annak kapcsán írnék, hogy ki mit tud erről a csodáról? Cube i7 Stylus. Wacom EMR technológiás toll van hozzá (1024-es nyomás érzékenyéség). Egy viszonylag jó Intel M proci (az i7 név senkit ne vezessen félre) és 10" -es fullHD képernyő, mindezt kb 97ezer forintért átszámítva.
A bökkenő ugye az ismeretlen (feltehetően kínai) márkával van. Ti befektetnétek egy ilyenbe amolyan mindenes és rajzolós tablet-laptopként ? Barátnőmnek lenne. Nézegetek videókat róla de nem találok kifogásolni valót, amire emlékszem korábbról mikor először rátaláltam, hogy a Windows licenccel a visszajelzések alapján voltak gubancok de az lehet csak a Win8-10 váltás miatt.szerk.: Ahogy nézem a tollat külön kell venni hozzá 40 dollárért.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest