Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chronos85
tag
válasz
squarepapa #5598 üzenetére
Építész ismerőst leptünk meg pár éve egy Wacom Intous S-el, ezért biztosra tudom mondani, hogy a CAD család is kezeli a táblát. Sőt ha jól rémlik akkor ez egy igen régi barátság a két cég között.
Azt, hogy mennyire vált be neki sajnos nemtudom. A kezdeti munkafolyamatot biztos h meggyorsította. De ugye ez megint más, mert neked nem csak papíron lesz vmi 2D 2,5Dben. Már ha jól értettem akkor ez CNC-vel vagy vmi egyébb módszerrel kézelfogható termék előállításához kell.
Mint azt fentebb smc is írta:
"A pro 5080 lpi míg a sima 2580.
Ez azt jelenti, hogy egy inch-en belül mennyi "vonalat tud megkülönböztetni. Azaz a Pro majdnem kb kétszer akkora felbontású, ami nem egy elhanyagolható tény ha a pontosságot vesszük. És hát az egy rajznál eléggé fontos."Ezért javasoltam, hogy ha megoldható akkor hívd fel őket és vigyel egy laptopot a programmal, meg vmi munkával, mert tényleg nehéz belőni, hogy neked milyen bonyorultságú rajzokhoz melyik tipus lenne ami megfelel. A méret meg ugye a kövi kérdés, erre csak annyit tok mondani, hogy a 3D zsonglőrködő ismerőseim inkább az M-t preferálták. De az ő műveik is megmaradtak a többnyire a digitális érában.
Tudom ez megint nem sok, de sajnos ennél konkrétabbat nemtok neked mondani.
Shapira78: Persze szabad. Nyugodtan dobj egy privit, ha elakadsz, majd igyekszek segítkezni.
Üdv.: Chronos -
Shapira78
csendes tag
válasz
squarepapa #5598 üzenetére
Mivel kezdő vagyok én is, csak annyit tudnék neked irni, hogy a boltban, amiben jártam pesten, fentebb arról linkeltem a termékeket, nagyon szakértő és korrekt volt az eladó. Minden kérdésemre tudott válaszolni és ki is próbálhattam a termékeket. Ha felhívod őket és elmondod az alapparamétereket, rögtön fog neked tudni mondani valamit, mindenféle kötelezettség nélkül, az már csak a plusz opció, hogy be tudsz menni játszadozni a táblákkal.
-
squarepapa
csendes tag
válasz
Chronos85 #5595 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Nos nekem arra kellene hogy ha kapok egy idomtalan alkatrészt amit le kellene gyártani, akkor körbetudnám rajzolni, és nem kellene órákig szerkesztenem AutoCad-be. Méret nyilván jobb lenne a nagyobb, de az elsődleges cél az hogy működjön autocad-el.
Sajna nemsokat tudok ezekről a táblákról, de ha ez olcsóbb kategóriával megoldható akkor az lenne a cél, mert más egyébre egyenlőre nem szeretném használni.
Nemtudom így segítettem e abban, hogy tudjatok tanácsot adni 😁 -
-
Chronos85
tag
válasz
squarepapa #5590 üzenetére
Hali,
Nemtom, mennyire számít a pontosság, vmelyik wacom intuos lesz a befutó, a kérdés inkább az hogy kell-e a Pro vagy elég a sima is, nah meg ugye a méret (S vagy M). Ezt így ennyiből nagyon nehéz megmondani. Neked is azt tudom javasolni, hogy felkellene keresni a fentebb már említett boltot. Ott (Pesten) előzetes egyesztetés után ki tudod próbálni, és mint azt Shapira78 hozzászólásából is láthatod, nagyon segítőkészen állni fognak rendelkezésedre. Sztem ha telefonba megemlíted, hogy neked ilyen speciális igényeid vannak akkor még a laptopra is ráfogjátok tudni dugni.Persze azt nem írtad, hogy mennyit szánnál rá, ha olyan 30k körül gondoltad akkor felejtős a fenti és vedd a legegyszerűbb Wacom Intous S táblát. Félre értés ne essék ez még mindig fényévekkel jobb mint bármelyik Trust vagy Genius.
Shapira78 Nagyon helyes dolgoztasd meg őket ha már ott vannak.
Váljék hasznos kiegészítővé a munkában és a szórakozásban is.
Telepítést ha nem mondták el akkor itt már leírtam. Ha jól emlékszek neked PS és Illustrátorhoz kellett, itt láthatod, mikre érdemes figyelni esetleg nézd meg az első részt, bár ez a Pro-hoz van, azért olyan nagy eltérés nincs a driverben.
Shapira78
csendes tag
Sziasztok
Nah...2 óra eladó kínzás után megvettem a táblámat, az üzletbeli srác nagyon rendes volt, javaslatára nem a pro lett, hanem a sima. Pisztácia
A laptopot elvittem, de sajna nem köthettem rá.
Holnap tudom kipróbálni otthon, de már roppantul izgulok
Használati jótanácsokkal és progi ajánlatokkal el tudtok látni?
Köszi az eddigi tanácsokat is -
squarepapa
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy digitalizáló táblát. Kérdésem az lenne felétek, hogy melyikkel tudnék .dwg formátumban dolgozni, vagyis AutoCAD-hez melyiket kellene megvennem.
Kösznöm előre is a segítségeteket. -
Shapira78
csendes tag
válasz
Chronos85 #5584 üzenetére
Nagyon köszönöm a sok tanácsot, annyit tudtam közben intézni, hogy jövő hét szerdán várnak a boltban szeretettel és kipróbálhatok mindent. A szívem a pro m es felé húz, de azt nem fogom tudni megvenni viszont jövő héten kiderül, hogy elég lesz e az s-es.
Majd ha meglesz a tábla jelentkezem ujabb tanácsokért -
válasz
Shapira78 #5581 üzenetére
uh, kicsit lemaradtam közben, de
A pro 5080 lpi míg a sima 2580.
Ez azt jelenti, hogy egy inch-en belül mennyi "vonalat tud megkülönböztetni. Azaz a Pro majdnem kb kétszer akkora felbontású, ami nem egy elhanyagolható tény ha a pontosságot vesszük. És hát az egy rajznál eléggé fontos. Emellett van egy radír is a végén, aminek szintén ugyanakkora nyomásérzékenysége van mint a sima hegynek. Lehet hogy a sima intuos mivel újabb, már kétszer akkora nyomásérzékenységet tud felismerni, de a gyakorlati tapasztalat az, hogy 1000 felett már csak marketing az egész. A Pro-ban is van 2000. -
Chronos85
tag
válasz
Shapira78 #5583 üzenetére
Igen, közben láttam, hogy abból a boltból linkeltél a korábbi hozzászólásodban.
"butusabb tábla..." azért itt nem az a cél, hogy szenvedés legyen a dologból és megundorodj az egésztől, hanem hogy a "munkádat" segítse az eszköz.
A One-ról semmi újat nemtok mondani. Ha csak a specifikációt nézem, akkor sztem annyival nem olcsóbb mint amennyivel kevesebbet tud és pontosan ezért nem szoktam ajánlani a bamboot se.Ami a Pro és a simát illeti, ezért ajánlottam, hogy ha van lehetőséged akkor szánjál rá egy pár órát és próbáld ki melyik felelne neked meg. Nyílván nemtudom és nem is szeretek más zsebében turkálni, de nekem ez már az a kategória aminél ha van lehetőségem akkor miért is ne. Amúgy is szeretem megtapizni a dolgokat legalább látom mennyire masszív a dolog, egyébként mint ahogy Smc is írta ha rendeltetésszerűen használod szinte elnyűhetetlen.
Ami a fejlődést és a tábla tudását illeti, nyílván a Proban vannak olyan funkciók ami mint a neve is mutatja professzionális kat., de semmivel se pontosabb a tollkezelése, mint a simának. Annak idején én is fotó retush és webmunkák meggyorsítására vettem a táblát nah meg hobbi rajzokat készítettem saját szórakoztatásomra. Erre teljesen megfelelt volna a sima is. A +gyorsgombok és a touch ring jó, de nemtudod vele kiváltani a billentyűzetet. A dőlésérzékenység az egyetlen amin érdemes lehet elgondolkodni, de hasonló hatást eltudsz érni texture brushokkal is, ezért én ezt nagyon ritkán használom és webre ugye főleg vektorgraf kell ott meg aztán végkép felesleges.
"Ha gyakorlok..." nah erre meg aztán végképp nehéz választ adni. Mennyit?Mit? Hol/Honnan? Ez tipikusan egy olyan kérdés, mint hogy ez Most milyen brush settel készült és ugyan oszd már meg, ne legyél irígy. Majd idővel rájössz te is, hogy nem a hardver, a program és az ecset készlet miatt néz ki annyival jobban az mint a tied. Hanem a bele feccölt idő és energia miatt.
Persze nem nehéz megosztani az ecset készletet, de egyáltalán nem, biztos, sőt valószinűbb, hogy neked az nem fog úgy működni. Mert más a "festés" stílusom vagy másképpen gondolkozunk. Ha egy kicsit jobban ismered a PS-t akkor tod, hogy ugyanazt a hatást többféleképpen is ellehet érni itt is ez a szitu.
Azért írtam, hogy szilárd alapok kellenek és utánna rengeteg gyakorlás.Szóval röviden az elején biztos, hogy nem a tábla vagy a program lesz a korlátozó tényező és késöbb se biztos, hogy érdemes egy komolyabb tudású táblába befektetni. Igaz hogy olyan látványos fejlődés itt nincs, mint mondjuk a VGA piacon, de azért jelennek meg aktív kijelzős készülékek a megfizethető kategóriában. Úgy hogy simán elképzelhető, hogy mire "kinőnéd" a táblát már teljesen más irányba szeretnéd folytatni. És akkor még a VR-ről nem is beszéltünk, ami sztem 5 éven belül szintén képbe fog kerülni. Persze az alapokat ettől még nem kell kidobnod, mert nagyon jól hasznosíthatók másutt is.
-
Shapira78
csendes tag
válasz
Chronos85 #5582 üzenetére
Igen, az egyik boltot meg is találtam visszaolvasva, a másikra még nem leltem rá.
A pro tudását szerintem még nem tudnám kihasználni, de vajon a sima elég lenne e? Ha gyakorlok, milyen hamar tudnék váltani a jobb és drágább táblára? Jelenleg ezeken dilemázok. Abban is igazad van, hogy mivel közel azonos áron van a pro s mint a sima medium, ezt is mérlegelnem kell, mi lenne számomra a kedvezőbb.
Most néztem ezt a one mediumot is, ami még kedvezőbb áron van, de az előzőekben ezt kitárgyaltátok, hogy keveset tudni róla. Viszont lehet nekem, mint nagyon kezdőnek valami butusabb tábla is elég lenne tanulni és utána vásárolni egy sokkal profibbat. -
Chronos85
tag
válasz
Shapira78 #5579 üzenetére
Hali,
Ezek szerint akkor most az a dilemmád, hogy a Pro+ tudása vagy a nagyobb méret a jobb.
Ha megtod oldani, Pesten 2 helyen is ki lehet próbálni előzetes egyeztetés után, közben minden felmerülő kérdésedre is segítőkészen válaszolnak, és még utánna sincs semmi kötelezetség.Ha ez vmilyen oknál fogva mégse megoldható, akkor szigorúan szvsz és ebben benne van az, hogy évekig a mostmár Pro M-et használtam, majd húrcolászósnak vettem mellé egy simát is. Én a tábla méretet többre értékelem, mint a +tudást amit a pro nyújt.
De eltom képzelni, hogy vkiben közben végig ott motoszkál, hogy azért nem vagyok annyira "jó, ügyes,..." mint akit éppen nézek vmilyen médián kersztül, mert nekem CSAK egy sima táblám van.
Holott ilyenről szó sincs, itt is mint minden egyébnél erős alapok és rengeteg gyakorlás szükséges. Hiába van neked egy Stradivarid, hogyha amikor kézbe veszed midenki sikítva rohan az ajtó felé.Szóval ha a kipróbálás mellett döntesz és netán nem találnád meg itt a fórumban azt a 2 bolt elérhetőségét, amit jó szívvel ajánlani szoktunk, vmint ha bármi egyéb kérdésed lenne, nyugodtan dobj egy privit.
Üdv.: ChronosSzerk.:
"Vagy egyéb jelentős különbség is van?" 2x akkora a toll nyomásérzékenysége is, de sztem ez nem számottevő, ha jól bevan állítva akkor a 4k is bőven elég mindenre. -
Shapira78
csendes tag
Igen, full hd a kijelző, 1920 x 1080 as max felbontással.
Igen én is valamelyik smallt néztem, csak én azt hiszem a simát. [pisztácia]
Vagy te erre gondoltál? [pro s]
Jól értelmezem, hogy a kettő között a dőlésszög, a tartó és a gyorsgombok a különbség? Vagy egyéb jelentős különbség is van? -
válasz
Shapira78 #5579 üzenetére
Feltételezem Full HD a kijelződ, ehhez tökéletes lenne egy Intuos Pro Small is, pláne hogy csuklóból rajzolsz elmondásod szerint.
Ha ennyire érdekel, akkor ez alá ne add szvsz. Nekem nagyon bevált ez a gép és kb elnyűhetetlen ha nem ejted le a ceruzát és vigyázol az usb csatira a táblán. -
Shapira78
csendes tag
Sziasztok
Visszaolvastam pár oldalt, de sajnos még mindig tanácstalan vagyok vagy inkább döntésképtelen.
Szóval, szeretnék táblát vásárolni, de nem tudom mi lenne a megfelelő.
Mondom inkább a paramétereket, ami alapján a segítségeteket kérném.
Jelenleg szoftverfejlesztőnek tanulok, a későbbi cél a webdesign. Tanulgatom a photoshopot és az illustratort. Nem rajzoltam még digitálisan, de szeretném a későbbiekben kiprobálni a komolyabb digitális fantasy rajzok készítését is, vagy egy két képregény, esetleg könyvillusztráció elkészítését (ezek még távoli tervek sajnos).
Jelenleg ez a gépem van, egy Hp Omen laptop 15"(i-6700, 16gb ram, nvidia 960 stb), ehhez tudok esetleg egy 21" os monitort kötni. Csuklóból és elég aprólékosan rajzolok.
Huh remélem mindent leírtam. A választásnál sajnos számítanak az anyagiak, jelenleg a wacom pro mediumot nem tudnám megvenni sajnos, tehát ennek a fényében kérnék segítséget.
Válaszokat előre is köszönöm! -
ketkorona
csendes tag
válasz
ketkorona #5575 üzenetére
A One és Intuos közötti különbség a gyártó szerint: "One by Wacom is an affordable pen tablet with essentials but basic functions to learn how to create digital art. Intuos differentiates by offering Multi-Touch gestures, wireless capabilities (optional), 4 programmable ExpressKeys and more driver settings. Moreover, Intuos tablets are available in 3 different colours and ship in a various solutions including valuable creative software and print services."
-
ketkorona
csendes tag
Mi a különbség a WACOM One Medium North CTL-672-N/COR és WACOM One Medium South CTL-672-S között azt leszámítva hogy 20000Ft? A specifikációjuk teljesen azonos.
-
ketkorona
csendes tag
válasz
Chronos85 #5571 üzenetére
Köszönöm a segítséget, nem kevésbé smc-nek is, végigolvastam mindent. Azt hiszem akkor marad a Wacom Intuos S Ebben az árkategóriában ha a Bamboo-kat kilőjük, akkor csak a Wacom One Мedium marad ami nagyobb méretű, de arról meg nincs tapasztalat, illetve specifikáció szerint is kevesebbet tud.
-
válasz
Chronos85 #5573 üzenetére
Tény és való, hogy a 27-es kijelzőre már nagyobb felbontás kellene, de én 5 évente ha veszek új monitort, így ez akkor még elég jó volt.
Méretben nekem is az M a szimpatikus ha nondisplay tabletről van szó, bár próbálni még nem volt szerencsém. Viszont mivel átálltam már egy ideje a kijelzős gépekre, így maradni is fogok feltehetőleg. Csak itt már elég húzós árak vannak, főleg ha a mobilitás is fontos, azaz egybe gép kell.Vagy két gép, egy utazós és egy benga otthonra PC-ről hajtva. Na majd meglátjuk..
-
Chronos85
tag
Igen, igazad van nem voltam elég pontos, nyílván a felbontás a mérvadó.
Azért remélem nem vezettem félre senkit, hiszen annyira azért nem elterjedtek még a 24es 4k kijelzők.
Szvsz nem is nagyon lesznek, különösen ha a winfos nem tudja megoldani rendesen a skálázást és hát az elmúlt évek nem ezt mutatják.Igaz ez megint csak egyénenként változik, de nekem pl 27en már kevésnek tűnt a FHD, a 4k-t is olyan 32-34en tudom elképzelni, ott is inkább utóbbin. Hiába ha vki nagyon sok órát tölt naponta egy kijelző elött megszok egy bizonyos pixelsűrűséget. És csak remélem, hogy a M-es tábla elég lesz ha 4k-ra kell váltanom. Nah nem feltétlen a jelenlegi táblám miatt, bár annak kimondhatatlanul örülnék. Az L-es nekem egy óriás, arról nem is szólva, hogy valszeg új asztal is kellene és annyira azért nem nagy a szoba.
-
válasz
Chronos85 #5571 üzenetére
Érdekes ez a nagy kijelző kis tablet kérdés, szerintem ami a meghatározóbb az a felbontás, egyrészt a tableté, de az ugye fix. Volt szerencsém évekig használni a Small Intuos Pro-t az alábbi kijelzőkön:
20 inch 1680 x 1050
10,1 inch 1366 x 768
27 inch 1920 x 1080
Mindegyiken hibátlanul teljesített, amikor valóban belefutottam a végleteibe, az a surface-en tett próba volt.
13,5 inch 3000 x 2000
Itt olyan gyorsan mozgott a kurzor a kezemhez képest, hogy sajnos használhatatlan, nem mint ha ésszerű lenne a két gépet kombinálni, de a kíváncsiság erősebb volt. És azért jól szemlélteti, hogy az ennél kétszer nagyobb monitoromon gond nélkül tudtam rajzolni, hála annak, hogy a felbontás jóval kisebb volt.Ha rákötném egy FullHD monitorra a Surface-t akkor viszont ismét tudnám használni a wacom-ot.
Hmmm.. Na majd meglátjuk.. Bár akkor meg már ott van az asztali gép.. -
Chronos85
tag
Hali,
MaCS is hasonló cipőben járt. Ugyan azt tudom neked is javasolni, mint neki.
Olvass vissza egy kicsit #5545 innentől, ott kitárgyaltuk mik az egyes tipusok közötti különbségek.A One még nagyon friss, technikai adatokból az jön le, hogy az Intous alá van kategóriába belőve.
De ezen kívül semmi értékelhető infót nem lehet róla fellelni, így ebben én se tudok érdemi állást foglalni.Ha gyors válasz kell akkor amit smc is javasolt (Wacom Intuos S). Semmi extra (touch, BT, program nélkül), ha elötte is ilyen körökben mozgott akkor valszeg már van saját megszokott programja. A többi meg úgyis csak izlés kérdése. DE azt azért tudd, hogy 22-24es monitornál elképzelhető, hogy ez a méret már nem mindenkinek felel meg.
válasz
ketkorona #5569 üzenetére
Nehéz ügy, mert azt a bizonyos One-t nem ismerem, és még csak tesztet se nagyon találni róla.
Méret miatt az lenne a nyerő, de szerintem ez egy olcsóbb kategóriás cucc lehet mint az intuos. De várj még kicsit, hátha valaki többet tud róla.Így én a Wacom Intuos S-re (CTL-4100WL) szavazok
-
ketkorona
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi modellek közül melyiket ajánlanátok grafikusnak, UI designernek? Photoshophoz, Corel Draw-hoz használná elsősorban szerintem. De ezeken kívül bármi mást is meghallgatok 40000 Ft-ig, bár a Wacom tűnt a No1 márkának. Illetve az egyes típusok előnye hátránya is érdekelne. Ha jól értelmezem, az Intuosok a prémiumabb kategóriásak, de ebbe az árban picik. A One és a Bamboo nem udom hogy szerepel, ki a célközönsége.
https://digitalizalo-tabla.arukereso.hu/f:wacom,ar=20000-40000/
Nagyon sürgős lenne a válasz.
Köszönöm! -
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Photoshop-hoz melyik a legjobb tábla 25 -30 ezerért?
Köszi a választ! -
ZephX
senior tag
válasz
MaCS_70 #5561 üzenetére
Hmm. Értem. Egyébként amikor én vettem a táblámat, akkor egy hétig karbantartották a Wacom szervereit és nem tudtam regisztrálni a táblámat, így a szoftvereket sem eltölteni. Evett az ideg egy hétig.
Én a Clip Studio-t használom, szerintem karakterekhez az egy nagyon pöpec program. Sok sikert továbbiakban.
-
válasz
Chronos85 #5558 üzenetére
Eredetileg meg sem fordult a fejemben a Linux, csak miután a Winsowsra telepítés meghiúsult.
Én nem vagyok linuxos, a megajándékozott kishölgy és családja annál inkább.
MaCS
UI: Az viszont elég ciki, hogy a Wacom nem tudja megoldani, hogy a szerverei, amik szükségesen a termékei használatához, működjenek...
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5557 üzenetére
Hali,
Azt nem említetted, hogy linux alá lesz a tábla. Sajnos régen a linuxos driverekkel voltak gondok.
Személyes tapasztalatom nincs ilyen téren, lehet azóta már orvosolták ezt a hiányosságot.Ha netán nem a Gimp lenne az a hétnyelven beszélő program akkor érdemes lehet még azt is kipróbálni. Ez akar lenni a Photoshop linuxos megfelelője.
Örülök, hogy bevált az ötleted, legyen benne sok örömetek.
válasz
Chronos85 #5556 üzenetére
Maga a tábla működik, tudunk vele rajzolni -- csak éppen maga az eszköz nem vehető fel a Wacom fiókba.
A családfő azóta kiderítette, hogy egészen egyszerűen a Wacom szerverei nem bírják a terhelést -- próbálkozni kell, aztán egyszer csak sikerül...
Most találtak egy hét nyelven beszélő linuxos programot, a lány reggel óta azon lóg és alkot, ami így dupla öröm, mert nem éppen Windosw-párti a család.
A lényeg, hogy a jelek szerint bevált az ötlet -- mindenkinek köszönöm a segítséget!
MaCS
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5555 üzenetére
Hali,
Leírom lépésről-lépésre, hogyan todod szakszerűen működésre bírni.
1. letöltöd a wacom oldaláról (jó a német oldalról is csak a nyelvre figyelj) a drivert.
2. feltelepíted a drivert mielött csatlakoztatod a táblát. Fontos a sorrend mert a winfos bekavar.
3. Újraindítod a gépet és mikor felállt a rendszer akkor csatlakoztatod a táblát.
Ha jól csináltad az egér/bill/toll alatt kell hogy felismerje a tábla tipusával az eszközt. Itt érdemes a winfosos toll vonásokat letiltani, mert különben ronda körök a kurzor körül, meg virtuális billentyűzet ugrál fel egyfolytában
4. Bemész a start/wacom tablet/prop.ba és beállítod amiket szeretnél (gyorsgomb/nyomásérzékenység), majd lemented egy külső fájlba.
Sajnos néha hajlamos eldobni a beállításokat a winfos így gyorsan vissza lehet késöbb tölteni .Ami a regisztráció utáni ingyenes programot illeti, ez attól függ hogy milyen táblát vettél és ahhoz melyik járt ha jár egyáltalán. De ne ess kétségbe mint mondtam a sketchbook teljesen free és tökéletes lesz kezdésnek, szedd azt le nyugodtan itt találsz egy kis segítséget, hogyan tudtok elindulni. Késöbb érdemes a többi videóba is belenézni. Persze ilyen szintre eljutni évek munkája...
Üdv.: ChronosU.i.: Azért kell egy pár nap amíg megszokja az ember a tollat ne adjátok fel és próbáljatok ne az egérért nyúlni rögtön.
-
válasz
MaCS_70 #5554 üzenetére
Megvan a tábla (M-es méret), de az öröm sajnos csak rövid ideig tartott.
Nem tudjuk ugyanis használni.
A fiókregisztráció után ugyanis csak odáig jutottunk el, hogy vehetünk programokat, nyoma se volt ingyenes lehetőségnek. Aztán eggyel tovább jutottunk azzal, hogy Németországot jelöltük meg országként.
Most viszont ott tartunk, hogy végtelen ciklusban nem tudjuk regisztrálni magát az eszközt. Mindig újra és újrakezdi a Setup Wizardot, de a tábla sosem jelenik meg a saját eszközök között.
Paintben tudunk vele rajzolni, de valahogy nem igazán ez a cél.
Van valami ötletetek?
Köszönettel: MaCS
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5551 üzenetére
Hali,
A dőlésérzékenység az egyes ecsetbeállításoknál tod bekapcsolni vhogy így néz ki akcióban. De bevallom én ezt nagyon ritkán használom.
1. Nagyon leterheli a gépet, ez nagy felbontású munkáknál zavaró szaggatást okoz.
2. Könnyen kiváltható "saját" Texture Brushokkal.
Azért az M-eset már macerás húrcolászni laptoppal, nálam ez volt az egyik nyomós érv amiért egy olcsóbb kisebb táblát is beszereztem. Szóval ha késöbb ilyen irányú képzésekre szeretne eljárni ez probléma lehet.Ettől függetlenül sztem az M-es egy nagyon jól eltalált méret, nem véletlen a stúdiók nagy részében ilyet használnak. Az L-es már túl nagy ettől függetlenül van olyan ismerősöm aki ilyenen dolgozik hasonlóan 2db 24es monitor elött.
Sztem a Pro-ból nem éri meg megvenni az S-t csak a dőlésérzékenység miatt. Még ha ki is akarod használni ilyen kis felületen nagyon megterheli a csuklót. Így is a legtöbb művésznek ez a legnagyobb félelme, hogy tönkremegy a keze (vagy szeme) és azután soha többé nem csinálhatja amit tényleg szeretet.
Üdv.: ChronosSzerk.: Látom közben smc kollega is megírta, teljes mértékben egyetértek vele.
-
válasz
MaCS_70 #5551 üzenetére
Nagyon eltérőek az igények..
Nem tudom opció-e, de én bevonnám a gyerkőcöt a vásárlásba. Én kb 13 évesen vettem az elsőt a zsebpénzemből. (Ami egy trust volt :pfej) (Belegondolva meg lehetne venni neki a legolcsóbbat (legkisebb, legbutább wacom intuos), aztán majd később úgy is kialakul mire van szükség)
Egyébként alapjában véve a nagyobb méret jobb és hasznosabb is lehet, mint a dőlés.
Viszont a Pro tényleg professzionális kategória, annál jobbak csak a kijelzős gépek már.
Nagyon nehéz így megmondani, mert nem ismerjük az igényeket. A pro mellett szól még a több gomb, a touch ring, ami szintén hasznos lehet. Ha hordozni is kell majd, akkor így kiválthatja a billentyűzetet is, bár ez is megszokást igényel, valaki nem tudja megszokni soha.A dőlésérzékenység pedig azt jelenti, hogy ha a ceruzát a tipikus szögtől eltérően tartod a táblán, akkor alapból az ecset formája változik. De ez is beállítható szinte bármire a komolyabb programokban. (átlátszóság, forgás, még méret is)
+A Pro ha jól tudom támogatja az Art Pen-t (nem tudom pontosan a nevét) ami egy külsejében teljesen megegyező toll, de az a nyomás és dőlésen kívül még a forgatást is támogatja.
Remélem segítettem..
-
válasz
Chronos85 #5549 üzenetére
Még egy, remélem, utolsó kérdésem lenne.
Szűkítve a kört az Intuos Pro Small (PTH-451) és az Intuos M (CTL-6100WL) maradt. MEg esetleg az Intuos Art Medium Pen&Touch (CTH690A).
Jól látom, hogy a dilemma a dőlésérzékenység (Pro) és a nagyobb méret (M) között billeg?
Eleve: mit jelent a gyakorlatban a dőlésérzékenység. Hajóknál tisztában vagyok vele, digitalizáló tábláknál nem annyira...
Tehát egy tini miniművéznek melyik a fontosabb: a nagyobb rajzterület vagy a dőlésérzékenység?
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5547 üzenetére
Hali,
A Bamboo-t felejsd el, régen ez volt a belépő, de vmikor 2015 körül átnevezték a szeriát és most ez a felszereltség az Intuosokban van.Az Intuoson belül, azért van ennyi elnevezés, mert bár hardverben nem igazán (BT vagy vezetékes és touch), de a hozzá adott szoftverben és színben vannak eltérések. Itt neked kell eldöntened melyiket szeretnéd, viszont mint említettem a Sketchbookot ingyenessé tették és az egy remek kis program rajzolgatni. Persze Photoshophoz találsz a neten a legtöbb videót, de sztem semmi értelme a havidíjat kidobni, amíg csak hobbi szinten megy a rajzolgatás. Késöbb ha majd már keres is vele akkor persze más. Kezdetben úgyse a program lesz a szűk keresztmetszet. Sketchbookhoz is lehet találni rengeteg ecsetet és segédanyagot ha éppen kellene.
A One-t nem ismerem, az vmi idei új model lehet. Gyorsan rákerestem erről lehagyták a gyors gombokat és egy gyengébb nyomásérzékenységű tollal adják, ha jól látom más eltérés nincs az Intuoshoz képest. A dupla nyomásérzékenység jó pl.: ha satírozni vagy kréta hatásó rajzokat szeretnél készíteni (Ezt érdemes jól belőni driverben és akkor a hegy se kopik olyan gyorsan). Az a néhány gyors gomb ami van pedig a Pro-n van a legtöbb, de még ott sem tudja kiváltani a bill.-t. Azért pár gyakori action-t érdemes belőni rá, tükrözést vagy gyors váltás színes és fekete-fehér nézet között.
Szóval sztem annyival nem olcsóbb (csak külföldi oldalon találtam ott 20 dolcsi eltérés volt) ez a One, hogy megérni eldobni a dupla nyomásérzékenységet.A Pro a wacomnál a nem aktív kijelzős (amikor a táblára rajzolsz és közben egy másik megjelenítőt nézel) táblák csúcsa.
Itt van a tollban dőlés érzékenység (bizonyos ecset tipusoknál lehet használni a tradicionálisabb hatás elérése érdekében) és duplája a nyomásérzékenység is. Sztem a 4k is bőven elég mindenre, ha jól bevan állítva. Táblán touchring (pl.: ecset méretet tudsz állítani, vagy forgatni a "vásznat")és még több gyorsgomb.
Vmint kapsz egy tolltartót amibe beállíthatod a tollat ha éppen nincs használva az aljában meg egy csomó hegy van a különböző stilushoz (pl golyóstoll imitálásához, puhább, keményebb anagú), de őszintén 1x kipróbáltam őket majd maradtam a jól megszokott standardnál.
Viszont olyan valakinek aki nem biztos hogy ilyennel akar a jövőben foglalkozni ne adj isten pénzt keresni felesleges és drága.A rajzolásban ugyan olyan pontos a Sima Intous, mint a Pro ettől nem kell félned. A vezetéknélküliség a hordozhatóságnál jön elő. Nálam az asztali gépnél bár lehetne mind2 féleképpen, de én inkább a vezetékesen használom, mert így tuti nincs semmi féle lag vagy interferencia (nem jellemző egyébként csak én ilyen hangyás régi módi vagyok, hogy a net is kábelen jön a géphez). Viszont a laptophoz max csak ha elfelejtem feltölteni az aksiját akkor szoktam vezetékkel csatlakoztatni (persze töltés közben is lehet ugyanúgy használni a táblát, úgy 10-12órát bír egykörrel).
Röviden: az Intousok között nézelődjél, arra figyelj, hogy az újaknál (2018as model ), a toll 4k nyomásérzékeny a régebbieknél csak 2,4 volt. Bár az álltalunk itt is szokott ajánlgatott boltokban a régit nem is árulnak (webshopon bitos hogy nem), még a népszerű 4 betűsnél pl van ilyen model is...
ZephX Persze lehet hozzá kiegészítőknél nézzél szét. Nálam a toll mint fentebb írtam is egy szívaccsal bélelt szemüvegtartó tokban utazik. Azért hogy ne nyomódjon be a hegy mert az tönkreteszi a tekercselést és ezzel az egészet . A táblát is hasonlóan oldottam meg. Az alaplapnál volt ez a centis szivacs azt szabdaltam fel és az közé csúsztatom be az alaplap műanyag tasijába (asszem ez ráadásul még fémmel van átfuttatva). Így nyugodtan be merem rakni a laptoptáskába. Bár nagyon strapabíróak, de ettől még nem szokásom egyébként se a földhöz vagdosni a táskát.
De persze ha nagyon divatos akarsz lenni akkor létezik gyári is jó pénzért. Ez amúgy is legalább +10% skill-t ad hozzá ha ilyenből kapod elő a táblát (Just kidding).
ZephX
senior tag
-
válasz
Chronos85 #5546 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Annak, hogy kipróbáljam, több akadálya is van, legfőképp az, hogy teljesen fogalmatlan vagyok a témában, úgyhogy bármit elém tolhatnak, nem fogom értékelni a különbséget.
Akkor az viszont egyértelmű, hogy Wacom!
Kérdés: mi a különbség ezek között (az adott méreten túl) az árban elképzelhető típusok között:
Bamboo Slate
Bamboo Folio
Intuos
Intuos Pro
Intuos Comic
OneA vezeték nélküli használat mondjuk nem lenne hátrány, de főleg az általam ismeretlen rajzolási képességek számítanak.
A lány tudtunkkal nem akar grafikus lenni, csak ügyesen rajzol, szereti a kütyüket -- és a kreativitását ugye jó ébren tartani.
-
Chronos85
tag
válasz
MaCS_70 #5545 üzenetére
Hali!
Ha valóban maradandó emléket szeretnétek a szó pozitív értelmében, akkor én csak a wacomot ajánlanám jó szívvel. Még pályafutásom elején én is belefutottam ebbe a Trust, Genius olcsóbb és nagyobb is, dologba. De fél év után cseréltem egy wacom M-re amit a mai napig rendszeresen használok mostmár közel 8 éve.Az utóbbi 2évben kezdenek elterjedni ezek a kínai táblák Huion és társai. Itt a topicban is van pár embernek. De ezeknek a szervízelése és a póthegy, (védőfólia) beszerzése eléggé macerás.Itt megjegyezném, hogy a 8 év alatt a hegy cserélésén kívül eddig másra nem volt szükségem mostmár kezd érni egy fólia is, de asszem ennyi belefér. Ehhez hozzá tartozik, hogy a tollat rendeltetés szerűen a tartójában tárolom. Nem szoktam dobálni vagy leejteni az asztalról. Valamint ha húrcolászni kell akkor egy szivaccsal kibélelt szemüvegtartóban van, hogy ne nyomógyjon be a hegy. Egyébként tollat is lehet hozzá külön venni, de az már egy jelentősebb kiadás.
"Mit ajánlanátok?" A fentiek tükrében én egy Wacom Intuos S vagy M-et ajánlanék. Az S bár rajzstílustól függ alkarból (ide kell a nagyobb) vagy csuklóból, de úgy 22"ig elég szokott lenne, nekem egy ilyen van befogva laptop mellé hurcolászni. Vmint van egy M-es (Pro) amit a munka állomásnál használok két 24es monitorral.
A méreten kívül, színben és a hozzá adott szoftverben vannak eltérések. De mióta ingyenes lett a Sketchbook szerintem ez már tényleg az egyéni izlés kérdése. Vmint van még Touch és vezetéknélküli. A touchról megoszlanak a vélemények, nekem kivan kapcsolva, rajzolás közben a másik kezem a billen van. Böngészéshez lehet hogy jó, de azt meg már megszoktam a hagyományos módszerrel.Pesten 2 helyen is ki lehet próbálni ha visszább keresel a topikban, vagy dobsz egy privit szívesen megmondom, sőt ha felhívod őket minden kérdésedre választ fogsz kapni, nagyon segítőkészek.
Remélem segített a döntésben, ha bármi egyéb van nyugodtan itt is vagy privátban.
Üdv.: Chronosu.i.: A Pro egy komolyabb kategória, de jelenleg sztem így is minden igényt kifog elégíteni a sima is (ugyan olyan pontos és jó a válaszideje) és később ha valóban ilyen irányba akar tovább tanulni a leányzó akkor lehet majd róla beszélni.
-
Üdvözlöm a topiclakókat!
Szintén ballagási ajándék, úgyhogy péntekre az asztalon kellene, hogy legyen...
A fő gondom az, hogy annyira nem értek a kérdéshez, hogy hiába olvastam vissza egy évet, nem igazán látom az egyes típusok közti különbséget.
Paraméterek: 14 éves leányzó, aki szeret rajzolni, festeni, színezni, és ügyes is benne, de semmi profi ambíció vagy képzés nincs képben.
Egy szép és maradandó ajándékkal szeretnénk meglepni.A keret mondjuk 50e Ft környéke, de ha van értelme, kicsivel tágítható.
Ha jól sejtem, a 10e Ft körüli Geniusokra szót is kár vesztegetni, úgyhogy marad a Wacom.
Na, itt jön be a típus- és rajzismeret hiánya: löveésem sincs arról, hogy mi mire jó.Félve kérdezem: mit ajánlanátok?Esetleg egy kis szeminárium... ?
-
Másik Zé
tag
Sziasztok!
Nálunk is jön a ballagás,szülinap.
Valamilyen komolyabb táblát szeretnénk venni a fiamnak. Wacom Cintiq 13" néztem eddig. (Ezt látta a gyerek valahol...)
Van valamilyen alternatíva ehhez? Google általában a wacom márkát dobja fel,ha beírom a digitalizáló tábla szót.Jól használható,ügyes kütyü kellene...
Ipad Pro 13" már túl drága lenne.
-
flegga92
senior tag
válasz
Fotonhámozó #5541 üzenetére
Köszi, megfontolandó ez is. Ha magamnak kellene valószínű ezt venném, tetszenek a gyors gombok is rajta, de a gari és a support miatt jobb lenne egy Wacom, csak ajándék lesz.
Közben felrajzoltam magamnak a méreteiket a Wacom Intuos S iszonyatosan picinek tűnik, a Huion mérete már jobban tetszik illetve a Wacom M-es méret is jó de az már 63e.
-
-
flegga92
senior tag
Wacom Intuos S jó lehet?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
A kis családom újabb feladattal bízott meg, egyik rokonunknak 8.-os ballagásra szeretne egy ilyen rajztáblát. Ő maga sem tudja, hogy mire szeretné ezt használni, mondjuk nekem sem sok fogalmam van róla, hogy pontosan miket is lehet ezzel csinálni.
Az olcsóbb kategóriából szeretnének választani a keret 30-40e Ft a plafon, de inkább olcsóbban, ha van használható. Az idő rövidsége miatt itthon, vagy EU raktárból kellene beszerezni.
Tudnátok ajánlani párat?
Köszi előre is!
-
randras_83
addikt
Sziasztok!
Ha esetleg rajtam kívül is szívott valaki Liquify tool-val - szaggatott ha rajztáblával dolgozol és be van kapcsolva a grafikus proci használata nvidia kártyával akkor itt a megoldás
-
Wilika
aktív tag
válasz
anorche1 #5529 üzenetére
Ez borzasztóan tetszik, bár ennyiből már igen sok mindent meg lehet venni.
Én 10+ éve, mikor egyetemre jártam, akkor laptopon kattogtam (ott ahol nem volt túl begyöpösödött a tanár és engedte), ami NAGYON rajzos volt, és nem lehetett máshogy, azt webkamerával, vagy kistelefonnal (nokia 5310
) lelőttem és beillesztettem.
Most, ha budget-be tolnám lehet, hogy mondjuk egy nexus7 II-t szereznék, valami tisztességesebb tollal (akár passzív, akár aktív), meg egy pici hordozható billentyűzettel.
De akkor már lehet, hogy célszerűbb mondjuk 80 körül nézni egy atom processzoros hatjogatható/szétszedhető tablet/laptopot, meg egy bármilyen (megint csak aktív vagy passzív) tollat, hogy a szöveget néha kiegészítsd firkalmakkal, ha kell. -
anorche1
őstag
válasz
Dexter68 #5532 üzenetére
Ez nekem sajnos kevés
Egyetemre kellene valami jegyzetelni. Az írásomat viszonylag el tudom olvasni, de vizsgák előtt gyorsabban haladnék, gyorsabban tudnám olvasni, átnézni, ha meglenne digitálisan (valami kézírás felismerővel átalakítva).
Sima laptop sajnos nem jó órai jegyzetelésre, mert képleteket, ábrákat nem tudnám elég gyorsan megcsinálni.
Próbáltam, hogy otthon begépelem, de megint csak a képletekkel, meg rajzokkal van bajom.
Szerintem következő félévre egy új ipad -et szerzek be, tollal. -
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
Wacom tabletem folyamatosan driver running hibát ír (Induláskor), ha elakarom indítani a Wacom Tablet Properties-t, akkor ezt írja:
"The tablet driver is not responding.
Try turning off your computer and turning it back on again.
If that does not work, please contact Customer Support, and we can help."
Néztem róla videót, hogy a windows/service-en belül leállítom, elindítom, akkor működött, most, hogy kéne, már nem.
Windows 7 Ultimate 64 bit-em van.
Wacom intuos pen small (ctl-480) a tablet.Szerezzek be Win8/10-et vagy ott is fennáll ez a probléma?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Dexter68
addikt
válasz
anorche1 #5529 üzenetére
Én rövidebb jegyzetelésekre, vázlatolásra, mókázásra ilyet használok. Ez semmit nem tud, csak annyit, hogy ha írsz, rajzolsz rá, megjelenik rajta, ha megnyomod a gombot, akkor törli, ami rajta van. Ha nagyon meg akarom tartani, amit alkottam, akkor lelövöm a telefonommal, vagy beszkennelem
Egyébként remekül lehet szórakozni vele. Most pl. műanyag pálcikákból faragtam vágotthegyű tollakat és kalligráfiát gyakorlok rajta -
anorche1
őstag
válasz
Ronaldohun #5530 üzenetére
Koszi szepen!
-
Ronaldohun
tag
válasz
anorche1 #5529 üzenetére
Én nem erőltetném. Hagyományos papír és golyós toll megoldást csak megközelíteni fogja. Nem azt mondom, hogy szakadéknyi a különbség, de a technikából adódóan szerintem érezni lehet, hogy nem olyan gördülékeny a dolog. A pen mozgatásánál milliszekundumos eltérésekről beszélünk, de az is hátráltatja a dolgot, hogy nem oda nézel, ahová írsz. Ezek rajzolásnál nem olyan zavaróak, meg lehet szokni, de folyamatos jegyzetelésnél el tudom képzelni hosszú távon kényelmetlen lehet.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy digitális rajztábla mennyire alkalmas jegyzetelésre?
Jóval olcsóbb lenne, mint egy surface pro + pen, vagy az új ipad + pen kombo. -
Dexter68
addikt
Nekem win 10 alatt megőrült a több mint 10 éves intuos3 táblám. A kurzor rángatózott, kattintásokat generált, mintha egy őrült majom megkaparintotta volna. Eleinte azt hittem, hogy valami hardveres hiba, de más gépbe dugva simán ment. Meg, amikor újraraktam a drivert akkor is egy darabig ment, utána megint megőrült.
A megoldás az lett, hogy ki kell kapcsolni a win10-ben az automatikus driver-frissítést (ez pl. win-aero tweakerrel simaliba), kihúzni a táblát, utána legyalulni a wacom cuccait, majd szépen letölteni egy régi, 6.3.11.4a verziószámú drivert, felinstallálni, majd végül a táblát visszadugni és csudálatosan működik.
Esetleg nézd meg ezt: https://lachtaube.deviantart.com/journal/Windows-Ink-v-Wacom-Tablet-SOLUTION-725731744
Meg ezt: [link] (a megoldás Windows parancssorba ezt kellett beírni:
reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pen /v LegacyPenInteractionModel /t REG_DWORD /d 1 /f
) -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
turikoczka #5525 üzenetére
Genius Newsketch 1212-t használtam korábban. Műszaki rajzoláshoz ajánlott (ős)tablet volt (soros port, nem volt nyomásérzékeny stb.) AutoCAD-hez, Solid Edge-hez szerettem használni. Most a Huion-t főleg fotóretusáláshoz vettem, de ez is be lesz fogva tervezőprogramokhoz (ha beválik). Egyelőre nem sokat használtam (ma sem), így felhasználói véleményt később tudok róla írni. Továbbra sem találok megoldást relatív / mouse módra.
-
turikoczka
aktív tag
válasz
Fotonhámozó #5521 üzenetére
Milyen táblákat használtál korábban?
Azokhoz képest hogy teljesít?
-
válasz
Fotonhámozó #5523 üzenetére
Hajrá!
Én soha nem is akartam így használni, nekem valahogy ez nem természetes.
Bár ebben benne van 15 év tapasztalat. -
Fotonhámozó
senior tag
Köszi a választ! Relatívon azt értem, hogyha a tollat a rajztábla közepéről a jobb alsó sarkába, a tábla érzékelési mezőjén kívül mozgatom, akkor a toll újbóli érzékelésénél a kurzor ne a kijelző jobb alsó sarkába ugorjon, hanem maradjon meg középen és onnan tudjam folytatni a mozgatását. Valamint jó lenne, ha az egyik hot keyt be tudnám állítani arra, hogy váltogatni lehessen az abszolút/relatív mód között. Ma este lesz időm alaposabban foglalkozni vele. De ha valóban nincs benne, akkor mindenképp írok a fejlesztőknek.
-
válasz
Fotonhámozó #5521 üzenetére
Ha jól értem a relatív az amikor "egérként" működik?
Lehetséges hogy nincs benne, ami nem is meglepő, hiszen nagyon kicsi rá az igény. Redditen találtam egy kommentet ahol írtak a fejlesztőknek, akik szerint belekerülhet. Ezt 3 hónapja írták, így én azt javaslom írj a HUION-nak, hátha kapsz használható választ. -
Fotonhámozó
senior tag
Megjött tegnap a Huion. Sok időm nem volt foglalkozni vele, csak gyorsan beüzemeltem és kipróbáltam, minden funkciója üzemel-e. Egy problémába hamar bele is futottam, gyorsan rákeresve nem találtam rá jó megoldást: a tábla aktív munkaterületét csak abszolút vonatkoztatási rendszerben tudom használni. A korábbi táblámnál relatív volt beállítva, ezt szoktam meg. Ennek beállítási lehetőségét nem találom, pedig ez eléggé alap. Ha a Huion programjában megváltoztatom az aktív munkaterület nagyságát, nem az igazi. Szóval röviden a gondom: a relatívot be lehet valahogy állítani?
-
válasz
randras_83 #5518 üzenetére
Itt nézz szét
Én nem próbáltam, mert nálam még januárban jött elő ez a gond insiderként, akkor persze senki nem foglalkozott vele és én is inkább hagytam a fenébe. Azóta nincs fent a photoshop. -
kovadam1
tag
sziasztok
Egy olyan problémám lenne hogy a wacom intuos comic táblám, rajzolás közben, ha rá nagyitok a rajzra, nem rajzol, hanem mozgatja azt. nem tudom mi lehet a probléma forrása. PS ben csinálja ezt ahogy észrevettem eddig. Win ps driver mind friss telepítés és alap beállítások.
remélem tudtok segíteni -
kekesi132
tag
Sziasztok!
Régóta szeretném kipróbálni a digitális rajzolást, de eddig nem mertem belevágni. Most viszont elhatároztam, hogy beszerzek egy táblát, csak semmi tapasztalatom, ezért jól jönne béhány tanács.
Azt tudom, hogy a Wacom termékek az ajánlottak, de elég drágák, és nem tudom mennyire használnám ki (,mert hosszú kihagyás után kezdenék ismét rajzolni, tehát nem tudom meddig tartana a lelkesedés). Ezért nem szeretnék sokat költeni, így kinéztem a Wacom Intuos S modellt, amelyik árban tökéletes, de a méretei miatt aggódom.
Nagyon kicsinek tűnik, de mivel lehet zoomolni lehet, hogy elég.A másik dolog ami elbizonytalanít, az a szoftver. Itt sincs semmilyen tapasztalatom, azt tudom, hogy jár a gép mellé, és 2 évig díjmentesen használható. Ti mit ajánlanátok kezdők számára?
Egyébként onscreen táblákat is néztem, azok jobban tetszenek, kényelmesebbek, és előny a hordozhatóságuk is, de árban nem akarok egyből (min) 300 ezer forintot rászánni.
Aki tud bármilyen tanácsot adni táblákkal, szoftverekkel kapcsolatban azt megköszönném.
Illetve érdekelne, hogy mennyivel másabb mint papír alapon rajzolni? Mennyire nehéz hozzászokni?
Egyáltalán érdemes belekezdenem, ha nem vagyok tehetséges rajzoló (, csak mint hobbit szeretném újra elkezdeni)? -
Urguru
aktív tag
Sziasztok
Van egy Wacom Intuos Pro medium táblám , mostanában a toll rajzolás közben kihagy , laggol , ( vonal húzás közben mintha kifogyna a tinta ) másik tollal is teszteltem azzal semmi probléma nem volt. Valaki esetleg tud mondani ötletet mi lehet a toll baja? (hegycsere megvolt)
Esetleg gyógyítható még vagy szereznem kell másikat.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tudtok olyan kínai tábláról vagy kijelzőről amelyik érzékeli a dőlésszöget is?
-
csaba17
senior tag
válasz
randras_83 #5505 üzenetére
köszi, az art s annyival jobb?
-
csaba17
senior tag
sziasztok!
nem vagyok jártas a témában ezért kérdezném:
Wacom CTL471 vagy Wacom Intuos Art S.
a 2. edigitálon 27ezer, a másik ebay-en 15ezer.
egy barátomnak kellene. -
randras_83
addikt
válasz
Fotonhámozó #5502 üzenetére
enyém is úton van.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
bojcsika #5479 üzenetére
Tegnap e-bayen az egyik Top Rated Sellernél 20€-s leárazás volt a Huion New 1060 Plus-ra, le is csaptam rá gyorsan. Elvileg Eu-n belülről küldi, tracking alapján már fel is adta. Ha nem jön semmi közbe, akkor a hét második felében meg kellene érkeznie. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Régebben már használtam modellezéshez / műszaki rajzhoz nem érintésérzékeny Genius rajztáblát. Szerettem, amire kellett megfelelt, de friss driverek nélkül elavulttá vált. Most viszont retushoz is kelleni fog, jól fog jönni a nyomásérzékenység és a vezeték nélküli toll is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest