Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Vennék egy rajtáblát. A Wacom Intuos S-t néztem ki. A kérdésem az, hogy ez csak bt-n tud kapcsolódni, vagy usb-n is? Többen írták, hogy bt-n laggol. Nekem igazából nem lényeg a bt, de lehet, jó, ha van tartalékba. -
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy olyan technikai jellegű kérdésem, hogy oldható meg, hogy asztali pc-hez csatlakoztatott digitalizáló táblám csak 1db usb-c kábellel kommunikáljon? Maga az eszköz egy Huion Kamvas pro 16 (2.5K). Korábban egy régi vga-n volt VR kimenthez usb-c amin ment, de ez az RTX-eken csak a 20-as szériáig volt támogatott, így mikor vettem újabbat arra kényszerültem, hogy a kombó kábellel kelljen csatlakozni (hdmi+2db usb) ami rengeteg helyet foglal és kényelmetlenebb is. Megoldható-e ha veszek egy Thunderbolt PCIe bővítőkártyát? (Csak dedikált vga-t használok CPU-ba integrált nincs.)
-
Arpee78
senior tag
Üdv, CTH-460-hoz milyen kompatibilis toll kapható és hol?
Wacom Standard Pen Nibs - OázisComputer.hu (oaziscomputer.hu)
Az eredeti tolla LP-160E ha minden igaz, de jó az LP-170 és LP-180 is, meg ezek variációi. A fenti oldalon van az a Wacom Standard pen nibs, a kompatibilitási listáján írják az említett tollakat. Azok akkor tényleg működnének vele? -
mufi
senior tag
Sziasztok,
családhoz közeli 6 évesen kislány nagyon rákapott a rajzolásra. Papíron rajzol, fest, de laptopon a paint is jól megy neki.
Szüleivel való egyeztetés után szülinapjára rajztáblát szeretnék venni neki.
Tablet vásárlás is megfordult a fejünkben bár nem tudom azon milyen lehetőségek lennének rajzolásra.Mi lenne az ajánlott kategória, mit ajánlanátok?
-
Acheron
őstag
Bár nem mostani a kérdés és a válasz, nagyon köszönöm a válaszod, sokat segített! Most fordul célegyenwsbexa dolog - végül megfogadom a tanácsod, egyelőre kap egy Ipad pro -t (kicsit újabbat, több memóriával, de jó áron) és ha nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, akkor még mindig el tudjuk adni kis bukóval.
-
inf3rno
nagyúr
Van most Huion anyák napi akció még pár napig: [link] 133k a 16"-os, fullHD, 2 év gari, ingyen szállítás. Érdekes, hogy aprón 120k-ért árulja valaki használtan. Így jobban megéri már újat venni, ha valaki erre várt.
-
ekdavid
tag
Üdv! Termékképek utómunkálatához keresek grafikus tabletet, tanácsot szeretnék kérni.
PS-ben dolgozok, QHD felbontáson, kijelzőmentest keresek. Havi 160 órában ezzel foglalkozok, így inkább a közép-magas kategória felé mozognék. Egyelőre csak a wacom intuos pro ugrik be, tudtok ajánlani valamit? Köszönöm előre is! -
csondes
tag
Hello
Keresek 8 evesnek rajztablat. ha esetleg tudna szineket is az + pont DE az alap kell hogy legyen hogy legyen benne mem kartya amire MINDEN esetben keszul egy mentes ha toroli a kepernyot. tehat nem kulsos eszkoz kell hogy azonnal lementse hanem alapbol legyen automatan mentve a beepitet kartyara. remelem ertehetoen foglamaztam valamannyirenem kell draga egyenlore
ha utes vagy viz allo az +pont
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Sulis jegyzetelésre keresnék digitalizáló táblát, minél olcsóbban. A lényeg, hogy azért legalább A5-ös legyen, és működjön rendesen (Nem bánnék egy onenote integrációt se de az nem feltétel). Vagy tablet, de szerintem az kicsit talán drágább
Miket tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm!
-
válasz
Acheron #6411 üzenetére
Leginkább akkor éri meg váltani, ha nagyobb mobilitást szeretne. Ebben verhetetlen az ipad.
Az hogy mennyire veszi komolyan tőle függ, de érdemes lenne megnézni egy asztali monitort akár az xp-pentől vagy a wacomtól is. Itt nagyobb méretek is vannak és ha egy jó gépet szereztek az kitarthat 5-10 évig is ha nem tovább. Ennyi idő alatt legalább egy akku csere kell az ipadben, ezt számoljátok hozzá illetve míg az asztali monitor verziónál cserélhetitek a gépet alatta ha kell, az ipad egy az egyben mehet majd a levesbe ha már kevés lesz.
Ipad-ből ha rám hallgatsz legalább egy M1-es 12.9-es prot vegyetek, ezekben legalább 8 GB ram van így 5 év múlva is használható lesz. Ehhez pencil 2 kell természetesen. -
Akkuidő viszont pont innentől már kissé gyengébb a miniled kijelző miatt ha jól sejtem.
Procreate már a 2018-as pro-t is képes volt lemeríteni 5-6 óra alatt új korában. (Ezen valamennyit lehet segíteni fényerő és képfrissítés szabályozással) Ami pedig nagyon más az ipaden az a billentyű kombinációk kvázi teljes hiánya. Procreate ugyan támogatja őket de nem lehet testreszabni és számomra teljesen haszontalan így. No meg ugye kérdés hogy most milyen programot használ és azt mennyire lehet kiváltani egy “mobil” appal.Szóval eléggé összetett a dolog, legegyszerűbb lenne venni egyet, kipróbálni, aztán ha nem jön be tovább adni.
-
Acheron
őstag
Sziasztok,
A lányom jelenleg egy XP-Pen Deco Pro M -et használ (kb egy éve), és szeretne áttérni olyan eszközre, aminek a saját képernyőjén rajzolhat.
Erre a célra ő az iPad -et szemelte ki, Procreate programmal + toll, nyilván.
Ahogy nézegetem, egy iPad Pro 12,9 -es képernyővel kb egál (keskenyebb, de magasabb), mint a Deco pro hasznos területe:
ipad Pro 12,9: 262,1 mm x 196,6 mm
XP-Pen Deco Pro M: 279,4 x 152,4 mm
Árban nagyobb ugrás, még ha használtan sikerül is megvenni pl az iPad -et.
Akinek van esetleg tapasztalata mindkét típussal, vagy akár csak az iPad vs kijelző nélküli rajztábla vonalon, megköszönöm, ha megosztaná a tapasztalatait, mennyire éri meg a váltás, illetve kell -e, milyen buktatókra lehet számítani?
Köszönöm előre is! -
fpeter07
veterán
válasz
ArthurShelby #6406 üzenetére
Igen. Ez lenne a cél. Hardver/szoftver oldalról viszont nem vagyok biztos benne hogy működne.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ArthurShelby #6407 üzenetére
Én arra jutottam, hogy ár-érték arányban a Huion sokkal jobban megéri, és máshol is ezt látom videokban, hogy ezt hozzák ki. A másik, amit mondanak, hogy minél nagyobb, annál jobb rajzolni rajta. Viszont ha a hordozhatóság szempont, akkor lehet, hogy amiatt hátrány. Nem tudom mennyire törékenyek ezek, azt is számításba kell venni ilyenkor gondolom. Úgy ennyi támpontot tudok adni, én is csak nézelődök egyelőre. Csajomnak venném, de nem biztos, hogy örülne neki, lehet, hogy drága profi cuccot akar, annyit meg nem költenék rá.
A paper edition-nek nem néztem utána. Nem valami olyasmi, hogy ráteszed a papírt, és az alapján rajzolsz, és úgy is érzékeli? Ha igen, akkor még akár jó is lehet.
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Húgom születésnapjára szeretnék venni egy wacom rajztáblát. Jól rajzol, de még a digitalizálásban kezdő.
Néztem az intuos pro-t (M és L), illetve intuos pro paper edition-t (M és L).A kérdésem az, hogy a méret mennyire számít, megéri szerintetek az L, vagy fölösleges, és az M is bőven elég?
Illeve a paper edition mennyire hasznos, főleg kezdőknek? Itt az előny az lenne, hogy látod, amit rajzolsz, és a felület (a papír) is a megszokott (nem üveg, vagy digitalizáló felület).A paper edition miben tér el a sima pro-tól technikailag?
Ha jól sejtem bármilyen papírra lehet rajzolni, van egy csíptető, hogy a papírt oda lehessen csíptetni a rajztáblához (gondolom ebben nincs elektronika), a rajztábla felülete is normál lehet, esetleg a toll térhet még el a paper edition-nél.
Tehát pl utólag egy csiptetővel és egy tollal lehet paper-síteni? -
válasz
fpeter07 #6404 üzenetére
És a tableten futna egy rajzprogram? Próbálom megérteni mit szeretnél.
Ebben az esetben az a hardver nagyon harmatos. Manapság egy youtube videot is nehezen visz el.
Nincs windows pc vagy laptop helyette? Mert arra azért vannak olyan progik amik használhatók és még sem kell nekik olyan bivaly hardver. -
inf3rno
nagyúr
válasz
fpeter07 #6401 üzenetére
Ha nem jön össze Androiddal, akkor meg lehet próbálni OS-t cserélni rajta. Állítólag a Gnome egész jól működik érintős dolgokkal, viszont nem is ez a lényeg, hanem hogy van e működő driver az érintőképernyőjéhez, mert ha nincs, akkor úgy jársz, mint én, hogy minden érintésre kattint az állítólag jó driverrel.
-
fpeter07
veterán
Van egy Asus Memopad 7 táblagépem 2015-ből, amit főleg pdf olvasásra használtam egyetemen. Már kvázi őskövületnek számít. Szeretnék neki új életet adni. Régóta ki szeretnék próbálni egy rajztáblát és arra gondoltam, hogy kijelzőnek tökéletes lenne. Azt hiszem 4.4.2 Kitkat android fut rajta. A kérdésem az, hogy lehetséges-e, vagy felejtsem el?
-
inf3rno
nagyúr
Itt azt mondják a 16 colos átmérő a minimum, ami ajánlott, ha valaki komolyan veszi: [link] A kicsivel rajzolni kényelmetlen. Szóval ilyen 8x14" vagy 350x200mm kell. A tollnál gondolom érdemes megnézni az adott modellt, hogy ki mit mond róla, de talán egyén függő is.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Aki design-al foglalkozik tudna pár szót mondani arról, hogy milyen átmérőjű, oldalarányú rajztábla az ideális a munkához, esetleg van e még valamilyen egyéb szempont? A technikai részét már átnéztem, inkább az ergonómia érdekel. Pl. most aprón van egy Huion WH1409 és azt írja a gazdája, hogy nem volt neki ergonómikus a munkához. Gondolom az átmérő lehet szempont, és esetleg hogy ne kelljen aksi a tollba, és emiatt könnyű legyen, de aki már használt ilyet az biztosan többet tud. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van egy Wacom Bamboo CTH-470 tábla, annak a tollához jó ez a standard tollhegy?
-
válasz
stellaz #6394 üzenetére
Elviekben kompatibilisek mert tudnak egérként is működni. Kíváncsiságból kipróbáltam, de nekem a scratchben nagyon érzékeny volt a táblám és apró érintésre is már fogott a cerúza, esélyes hogy megvadult valami driver nálam mert az asztalon is szinte egyből klikkel érintésre, korábban nem volt vele ilyen. (xppen deco mini 7)
Ajánlani nem tudok semmit igazából, de én azt mondanám hogy elsőre valami olcsóbb eszköz javasolnék 50 euró alatt aztán ha később kell valami jobb akkor a határ a csillagos ég. -
stellaz
veterán
Sziasztok! Kisfiam Scratch -bem szokott programozni és animációkat csinálni. Ehhez jó lenne egy digitalizáló tábla. Két kérdés merült fel bennem:
1, Az online (esetleg a letölthető) Sratch programmal egyáltalán kompatibilisak ezek?
2, Melyik lenne ilyen célra ajánlott?Előre is köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni.
-
LK
addikt
-
Acheron
őstag
Nálunk a lányom használ egy XP-Pen Deco Pro M -et, több program után ő a Krita -t találta a számára legjobbnak. Azóta ugyan váltott a fizetős Clip Studio Paint Pro -ra, de jó ideig elvolt a Krita -val, szép rajzokat tudott készíteni vele, illetve a használata sem lehet túl bonyolult, ő magától tanulta ki a csínját - bínját.
-
LK
addikt
Sziasztok! XP-Pen Artist 15.6 Pro -t üzemelem be. Minden flottul ment eddig. Ahogy KISDUCK írta feljebb, mindent úgy csináltam. Leszedtem az open canvast, a felajánlott programokból,de hiába állítottam angolra a honlapot, japánra váltott. Google Lens-szel nagy nehezen letöltöttem és telepítettem a programot de japán maradt és próbaverziós.
Milyen egyéb nem gagyi rajzolóprogramot tudtok ajánlani xp-pen mellé? Mert mindjárt idegbajt kapok. Már virágboltban is gondolkodok. Ingyenes progikban egyenlőre ezeket találtam,de nem tudom, hogy jók-e: MyPaint, Mediband Paint pro, Krita, Corel Painter. Nagyon megköszönném, ha kisegítenétek valami ötlettel,akár pm-ben is. -
ByKa
csendes tag
Sziasztok!
Wacom Intuos 3 A6-ot, A5-öt vagy A5Wilde-ot keresek megvételre. Itthon A5W van, (special edition) és van több tollam is hozzá. Most új munkakörben vagyok, csak nagyritkán használnám, de a Bamboo szürke is, meg kicsi is, meg butus is...
Ha valakinek van a fiókjában ilyen elfekvőben, kérem jelezzen!
Fazekas Lacival mizu? Nem érem el sem cseten, sem telefonon!
Sziasztok! -
Sonja
nagyúr
-
-
weman
csendes tag
Sziasztok!
Először is azt szeretném kérdezni, hogy használt digitalizáló rajztáblát hol tudnék meghírdeni? Ezen a fórumon ez lehetséges? Eladóvá vált az alig használt Wacom Intous Pro Medium Pen Tabletem (PTH-651). Minden tartozéka patent állapotban van hozzá, eddig csak egy hegyet használtam hozzá, többi érintetlen. Áron alul eladnám, mert szeretnék venni egy kijelzős táblát helyette, mert úgy érzem, hogy grafikai munkálatokra nekem az jobban feküdne. És a második kérdésem ez lenne, hogy milyen kijelzős táblát ajánlanátok nekem ami kb. 160 ezer forint magasságában van, akármilyen márkán belül. (Ha egy kicsit több az sem probléma) XP-PEN esetleg? Előre is köszi a válaszokat!
-
King_cup
újonc
Sziasztok! Rajztáblákat nézegettem és wacom one medium és az xp pen 01v2-n agyalok, matek és fizika feladat megoldásokra szeretném használni, ti melyiket ajánlanátok? Minőségben utána olvastam hogy wacom jobb, de az xp pen-nek nagyob felülete van és ezért használhatóbb a célomra, de megéri az a plusz kis terület?
-
LK
addikt
Szuperek vagytok! Meg fogom nézni. Az igazság az, hogy nem karácsonyra, hanem későbbi szülinapra lesz, ezért a kisszobában elbújva titokban próbálom üzemkésszé tenni a táblát. A doboz tartalmát nem szétbarmolva, szétpakolva meg sem találtam a users guid-ot még
, de majd azt is elolvasom. Egyenlőre végrehajtom az általatok írottakat. Köszi!
-
Hali, ma bontottam ki a csórébéla Deco mini-t és a mellékelt user guidban le van írva hogy mit kell tenni:
1. fell kell menni a xp-pen oldalára
https://www.xp-pen.com/verify/index
2. be kell ütni a serialt, ami a gép hátulján van
(nagy betűt nagyként, mert nekem kicsivel nem fogadta el)
3. tádá:
(feldobja az igényelhető szoftvereket) -
LK
addikt
Sziasztok! XP-Pen Artist 15.6 Pro -t vettem meg. Összekötöttem laptoppal. Világos, hogy vagy bedugom a kettő usb-t, vagy az egyik usb-t a hálózati afapterbe dugom. A drivert is feltettem a honlapról. Kérdésem, hogy a rajzoláshoz szükséges ingyenes progit honnan kell leszedni? Quick install sem világos,mert ott leírt beállítások nincsenek a win7-ben. Users manual remélem mindent tartalmaz, mert kezdőként elég kínai minden.
-
BuFFyKaa94
csendes tag
Sziasztok!
Végül XP-Pen Star 03-at vettem a páromnak. Mivel nincs összehasonlítási alapunk, így azt mondom, amire kell, arra tökéletesen alkalmas. Szépen leköveti a kézmozdulatokat. Windows-on és MacOS alatt is kiválóan működik. Hatalmas. De tényleg. Közel A4 méretű. 24” FHD monitoron használjuk jelenleg. Olvastam, hogy könnyebben karcolódik, mint a Wacom, de egy fóliával állítólag ez a “hiba” orvosolható. Mi egyenlőre rajta hagytuk a gyári fóliát, és azon keresztül is kiválóan érzékel mindent. Alzából sikerült venni egyet Black friday alatt 18e körül, úgy emlékszem 2 év garival. Ennyit simán megért.
Remelem tudtam segíteni azoknak, akik esetleg ilyenben gondolkodnak -
Acheron
őstag
válasz
Acheron #6377 üzenetére
Időközben olvasgattam és keresgéltem, néhány típusra szűkítettem a lehetséges jelölteket.
Ár-érték arányban az XP-Pen termékek tűnnek egész jónak.
Nagyjából ezek maradtak a kalapban:
XP-Pen Deco Pro M (11x6)
XP-Pen Deco Pro SW (9x5, Bluetooth)
XP-PEN Deco 03 (10x5,62)
Wacom Intuos M (10x8 Bluetooth)
Ezek közül melyiket javasolnátok, ha úgy tekintenénk, hogy az áruk kb azonos (egy 10 ezres ársávon belül)?
Köszönöm előre is! -
Acheron
őstag
Sziasztok,
Kis iránymutatást szeretnék kérni.
A lányom imád rajzolni, és én, mint kicsit sem elfogult apa, azt gondolom, hogy ez nem is megy rosszul neki
Szeretne a papírról digitális vizekre evezni, és én szeretném ebben támogatni. Szeretném meglepni egy olyan digitális rajztáblával, amivel a legjobban kipróbálhatja magát - de akkor sem szeretném megrágni a szám szélét, ha később mégsem ez jön be neki. Így kb 30 - 60 k közötti összeget áldoznék rá, ebből már talán kijön egy olyan (nem képernyős) tábla, ami valóban használható. Ha egy mód van rá, A4 méret körüli táblát keresnék.
Nyilván nem egy - két fórumbeli ajánlás alapján akarok választani, alaposabban utánanézek a témának, de nagyon megköszönném, ha a témában jártasabbak adnának néhány iránymutatást, esetleg ajánlanának néhány típust, amit érdemes közelebbről megvizsgálni. Azt eddigi olvasmányos élményeim alapján a Wacom táblákkal nagyon nem nyúlnék mellé - de minden jó, megbízható, és háttérrel is rendelkező megoldás érdekel.
Nagyon köszönöm előre is a tanácsaitokat! -
newclass
tag
Sziasztok!
Black Friday van az XP-Pen és Huion-nál:Én az XP-Pen Artist 15.6 Pro és Huion Kamvas 16 Pro között vacilálok.
A lányomnak lesz, aki jelenleg egy érintőképernyős laptopon rajzol (Lenovo Yoga)
A Kamvas 16 Pro állvánnyal kb 12e Fttal drágább a Artist Pro-nál. (349 EUR vs 315 EUR).
Szállítás mindkét esetben ingyenes ha jól láttam.Elolvasva pár tesztet nagyvonalakban a legfőbb különbségek a két készülék között:
Huion Kamvas Pro előnyök:
Kijelző tükröződésmentes üveg (XP-Pen-en tükröződésmentes fólia van, ami karcolódhat, így idővel cserélni kell, illetve légbuborék mehet alá)
Fém hátlap, minőségibb mint az XP-Pen ami műanyag
Az állvány fém és fokozatmentes állítható az Artisté műanyag és csak egy állása van.XP Pen Artist Pro előnyök:
8 gyorsgomb és a tárcsa (Kamvasnak 6 van + csúszka)
USB-ről is működtethető (Kamvasnak kell fali aljzat)
a tolltartója a teljes tollat védi, nem úgy mint a Huion megoldásaA szoftverekről nem tudok nyilatkozni.
Nem egyszerű a választás, gondoltam leírom a legfőbb eltéréseket hátha segítek vele valakinek.
Illetve ha valakinek tapasztalata van ezekkel a készülékekkel, vagy ő is ezek közül választott szívesen elolvasnám a véleményét. -
BuFFyKaa94
csendes tag
válasz
sz.balazs.95 #6373 üzenetére
Köszi a választ. Még várok pár napot, hátha ír más is, ha nem, akkor mindenképp berendelem ezt az XP-Pent, aztán meglátjuk.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
BuFFyKaa94 #6372 üzenetére
Van XP Pen-em, eléggé kétlem, hogy jobb, vagy akár csak hasonló lenne, mint a Wacom, viszont teljesen használható, szerintem nem rossz vétel, mert nem is túl drága.
-
BuFFyKaa94
csendes tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék ajándékba egy digitális rajztáblát, el is kezdtem nézegetni őket, de nem igazán tudom, mit is kellene vennem. Visszaolvasva pár oldalt, a Wacom-ot ajánljátok, gyakorlatilag mindig. Én az XP Pen Star 03-at néztem első körben. Elég nagy, árban még sincs elszállva, és tudásban (papíron) jobb, mint a hasonló árban lévő Wacom One Medium.
Fontos! Első rajztábla lesz, tapasztalat nincs, csak a puszta kíváncsiság
Felhasználási területek:
-Photoshop
-InDesign
-Illustrator
A gép, amin használva lenne, egy 2015-ös MacBook Pro (i7,16GB ram, r9 m370x 2gb) külső monitorra kötve, ami 24" és FHD felbontású.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Ala
tag
Sziasztok!
Előszőr segítségért jöttem volna, de közben megoldódott a probléma, ezért inkább a tapasztalatomat írnám le,Probléma: PS-ben (cc v23.0) ha egyszer leteszem a tollat, akkor folyamatosan rajzol még az után is, hogy csak a tábla felett mozgatom a tollat. A driverben is úgytűnik, mint ha nem lenne minden rendben.
Korai előzmény I: Régóta használom ezt az oprendszer, és több, jelentős hardver változáás is volt.
Korai előzmény II: elkövettem azt a balgaságot, hogy végig csináltam ezt (UseSystemStylus 0 féle vacakolás)
Jelenlegi hibajavítás folyamata: A driver eltávolítása, többször, majd alaposan, ez alapján a leírás utánMegoldás: Miközben elkezdtem írni a posztot, azért még rá-rá néztem a rendszerre, és kerestem a megoldásokat. Aztán hipp-hopp egyszer csak működött... egy ideig. Itt kezdett nagyon fura lenni a dolog, mivel nem esett nem kapott semmi olyan behatást sem a toll sem a tábla, ami miatt bizonytalannak kellene lennie. Szóval kvázi Orosz megoldás, igaz nem nagy kalapács, csak kiszedő csipesz, hegy ki... persze, hogy volt rajta valami szösz, ami miatt meg tudott szorulni a hegy.. szóval hegy lesöpör majd vissza, és helyre állt a világbéke.
Amit még érdemes megjegyeznem: A toll végre tényleg úgy működik, mint a nagykönyvben. A Korai előzmények II-ben leírt marhaság miatt a Clone Stamp-nél, ha csak pontot tettem le, akkor nem működött rendesen. Nem tudom, hogy ez a PS frissítésnek, vagy a driver alapos kigyomlálásának, vagy mindkettőnek köszönhető, de most végre rendesen működik.
Remélem sikerül pár fórumtárs bosszűságán segítenem ezzel a poszttal akár most akár a jövőben. -
Chronos85
tag
válasz
#50433536 #6369 üzenetére
Szia!
"Kezdő rajztáblának Huion vagy Wacom lenne a jobb?"
Wacom jobb, de az Intous szériától nézzed, azt biztos lehet droidhoz is kapcsolni.
A One-t sajnos nagyon "kiherélték".A HUION-t is lehet az oldaluk szerint telóhoz kötni. Viszont ebben a kategóriában, nincs tapasztalatom a márkával.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kezdő rajztáblának Huion vagy Wacom lenne a jobb?
Wacom One Мedium CTL-672
HUION H950PEzeket lehet androidos telefonhoz is kapcsolni?
Köszönöm!
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Van egy 10moons rajztáblám, és ezt szeretném a hagyományos egerem mellett egérként használni, a mindennapi munkámhoz, a programok jó részét megpróbálnám ezzel kezelni.
A gyári programja megy, a kurzort egész jól lehet vele mozgatni. Viszont a rajta lévő két gombot nem sikerült makrózni (jobb és bal egérgomb szerepet szeretnék nekik adni, jelenleg mintha két jobb lenne), így a kezelése nehézkes.
Létezik valami univerzális program, amivel egy ilyen eszközt tudok ellátni nekem tetsző funkciókkal? -
Chronos85
tag
Szia!
150k-s kerettel nincs ilyen. Ennyiért lassan már egy laptopot se kapsz amin elfut a rajzprogram, nem hogy még egy stylust (tollat) is képes legyen kezelni a kijelzője, a színhelyességet, betekintési szögekről meg ne is beszéljünk. Tessék itt kell hátast dobni az árától.
Talán a tabletes topikban tudnak neked ajánlani vmit. Almásra van procreate elég jó program rákeresel youtubeon találsz rengeteg oktató és rajz videót is, droidra is létezik hasonló program. Nem vagyok otthon benne, de ilyen kerettel valszeg csak használt fog beleférni.
Egyéb alternatívák mind2höz kell asztali vagy lapos.
1. Passzív kijelzős. 30k-tól indul de ha komolyan gondolja az ember akkor érdemesebb az eggyel nagyobbat (M-est) választani. Monitort nézed miközben a táblán rajzolsz ugyan az a szitu mint az egérnél is. 7-10 nap alatt meglehet szokni. Kezeddel nem takarsz ki területet, nyakad, hátad nem kezd el fájni ha huzamosabb ideig is dolgozol. Akik ismerkednek a digitális rajzolással/festészettel ezt szoktuk javasolni.
Ezt egy USB kábellel csatlakoztatod vagy wirelessel, telefonnal/tablettel is megy.2. Aktív kijelzős. Szvsz 16"tól érdemes indulni+ normálisan dönthető állvány. Az első pontban említettek kiküszöbölésére. Itt oda nézel ahova rajzolsz, ilyenkor mintha lenne még egy monitorod, a legtöbb külső tápos ezért kell egy konnektor vagy valami amiről tudod táplálni.
Újonnan ilyen sem igazán fér bele a keretbe, de ha kicsit kitolod akkor már lehet találni.Üdv.: Chronos
-
LK
addikt
Sziasztok! Semmit nem tudok a témáról,ezért kérnék egy kis infót. A lányom komolyan, évek óta rajzol, nem csak egy kis fellángolás. Olyan digitális rajztáblán gondolkodik ami nem számítógéphez csatlakozik, hanem saját képernyője van. Két tippet kérnék: 1.: legolcsóbb, még elfogadható minőségű illetve 2.: 150k alatt ajánlható kategóriában. Előre is köszi!
-
-
formart
friss újonc
Sziasztok, P-PEN pro 24 rajztáblán szeretnék dolgozni, de a telepitéssel vannak gondjaim. Két monitort használok + a rajztábla. Minden telepitve rendesen, de induláskor ha a rajztáblán alul a ceruzával rákattintok a használni kivánt programra, a másik monitoron jelenik meg a kép, illetve indul el a program. / a windows gépházban a monitorok rendesen szét vannak osztva és észleli is a három különállő képernyőt...Mi lehet a gond?
-
FistXL
senior tag
Elég halottnak tűnik a topik, de bepróbálkozok.
Egy doboz sör árának megfelelő összegért lettem egy Wacom Bamboo CTH-461-es tulajdonosa. A tábla tökéletesen működik, viszont a tolla elkallódott. Van rá lehetőség, hogy olcsón szerezzek hozzá eredeti tollat, vagy valami olyasmit, amivel a nyomásérzékelés jól működik? Jelenleg egy touchpad funkcionalitásával egyenlő, aminek asztali gép mellett sok értelme nincs.
Köszönöm.
-
-
ÁSZF III/10/16
Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
"A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
-
Sziasztok! Bízom benne, hogy ilyen formában ez nem probléma, beajánlok 2 hirdetést.
-
Sziasztok!
Remélem megfér itt az a poszt, mert szerintem nem adás-vétel kategória.
Van egy XP-Pen Artist 22 Pro E típusú táblám (monitorom), amit szeretnék lecserélni egy specifikációkban azonos, kisebb méretű táblára. Akinek esetleg közületek van kisebb és szeretne nagyobbra váltani, azzal szívesen elcserélem.
Amit tudni kell az én táblámról: Keveset használt, még a gyári fólia is rajta van, egyetlen tollhegy sem kopott még el és 2 tollat is adnék hozzá.Aki szeretne cserélni esetleg, keressen meg privátban. Köszönöm
-
PeterUr
csendes tag
válasz
Chronos85 #6344 üzenetére
Beszerezve, van egy két gyári szoftverem CAD pld Gewiss, Schneider, stb. mindegyikkel kipróbálva és nekem jó bejön. Sót felraktam azt a három rajz programot is amit sokan ajánlotok és tetszenek föleg a lányomnak a táblával együtt rajzolgat 5 éves szóval eddig oké
Presze egy vérprofi CAD es hasznűlathoz már nagyobb és komolyabb tábla kellene. De nekem nem napi színten szükséges.
-
inf3rno
nagyúr
Ahogy nézem nem egy bonyolult áru ez. Van LPI a felbontásra, van PPS mintavételi gyakoriság és van pressure level, amik jók ha minél magasabbak. Meg persze a méret is jó, ha minél nagyobb, olyan 15" átmérő ami A4-nek felel meg, de 10" már elfogadható. Ár-érték arányban a Huion tűnik a legjobbnak, pl a HS610 (5080LPI , 266PPS, 8192PL, 10", 30 pénz) elég jó vételnek tűnik. Ami még előfordul, és sokat látom pl Wacom videokban, hogy masszív input lagja van a cuccnak, többszáz msec. Azt olvasom, hogy ez elvileg orvosolható driver újratelepítéssel, de nekem egy kicsit aggasztó. Jegelem még pár napig a dolgot, amíg jobban utána nézek.
-
inf3rno
nagyúr
Egérnél vannak eltérő stílusú fogások (palm grip, claw grip, stb.), szóval először azt lenne érdemes megnézni, hogy a te stílusod melyik ezek közül, és utána választani egeret, ami arra a stílusra való és méretre is stimmel. Kétkezeset ne vegyél semmiképp, nekem attól fájdult meg nagyon a kezem annak idején. Nem biztos, hogy a Logitechnél megtalálod a jót, az utóbbi 5-10 évben eléggé alulmúlta magát a cég ergonómia terén. Régen sokkal jobb volt. Van ennek amúgy külön topikja, bár azért írtak ellentmondó dolgokat, mint amiket én tapasztaltam az elmúlt 15-20 évben gamer egerekkel kapcsolatban. [link]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Kijelzőknél van egy olyan, hogy retina screen, amire azt mondják, hogy olyan 250-300 PPI már elfogadható. Rajzolásnál mértek ilyen értékeket, hogy hány PPI, amin már viszonylag jól lehet rajzolni és nem lesz pixeles az egész? A másik kérdésem, hogy nekem olyasmire kellene digitalizáló eszköz, ha például egy tárgyaláson valamihez gyorsan egy vázlatrajzot akarok csinálni, egyrészt, hogy magamnak feljegyezzem a tervet, másrészt, hogy pl ügyfélnek megmutassam. Méretre olyan 10-15 inch közötti átmérőre gondoltam. Létezik most olyan, ami ajánlott ekkora méretben 30-40 pénz között, vagy tegyek még hozzá?
-
Chronos85
tag
Tesztek alapján elég jól sikerült a Huion Kanvas Pro 16 Plus (4k kijelző, széles színtér). Megkérik az árát, de még így is közel fele annyi, mint a hasonló tudású Wacom Cintiq Pro 16.
Többször átrágtuk a topikban is, nyilván a támogatottságban különbségek vannak, de fejlődik abban is rendesen a többi márka.
Nekem mondjuk 16"-ra bőven jó a fullHD. Várom a többi fecskét, Xp-Pen-nek biztos lesz hasonló és a Wacomnak is válasza. 22-24"nál, hasonló árfekvés mellett, érdemes megfontolni, ha valaki ilyesmiben gondolkodik.
Kicsit off, de így hátha többekhez eljut. Megvette az Epic az Artstation-t, ezért 2021-ben ingyen elérhető a Learning szekció, érdemes szétnézni, aki képezni szeretné magát. 2D, 3D, Traditional, stb. Jól lehet szűrni, rengeteg minőségi anyag elérhető ingyé.
-
thepromanus
újonc
Áh, igen nézegettem én is a Yoga-t. Bár az már egy drágább kategória, főleg ha nem fog meg a dolog. Ma megrendeltem az XP-PEN Star 03-t aztán kezdésnek valószínűleg elég lesz, legalábbis remélem.
Xp-pen Star 03Xp-pen Star 03
-
válasz
thepromanus #6345 üzenetére
Én még Gimis éveimben egy Lenovo Yoga X1-et használtam erre a célra, ott egyben adott volt minden. Windows alatt jegyzetelésre és füzetekre egy egyszerű, rendszerbe integrált szoftvert használtam. Kiváló volt, mind a mai napig megvannak azok a füzetek.
OKJ-n már csak egy Galaxy Note 5-el jártamDe régen volt
-
Chronos85
tag
válasz
thepromanus #6343 üzenetére
Hali!
Valszeg tudod, de azért biztos ami alapon. Szóval ezek nem aktív kijelzősök és nem is tabletek. Ezért kell min. egy laptop, de még úgyis máshova nézel mint ahová "írsz". Meg lehet szokni 1-2 hét alatt átáll az ember. És ugye még egy szoftver is amiben ezt az egészet elköveted.Jegyzetelésre, vázlatolni az XP-Pen is elég lehet, 3 évet bírnak ezek is gond nélkül. Kérdés hogy az általad használt szoftver támogatja-e. Többek között ezért nem tudtam tanácsot adni PeterUrnak sem.
Gyors gombok, radír a toll végén egyén függő. Előző táblán volt mind2, nem tudtam kiváltani teljesen a bill-t. Most csak radír van, de azt se használom.
Üdv.: Chronos
-
thepromanus
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, rajztábla választásban. Egyetemen szeretném használni, főként jegyzetelésre. Ahogy nézegettem az XP-pen Star 03-on akadt meg a szemem amin vannak programozható gombok is, de néztem hogy van wacom is abban az árkategóriában, csak gombok nélkül. Komolyabb rajzolásra nem szeretném használni. Előre is köszönöm a segítséget! -
PeterUr
csendes tag
Alapvető CAD felhasználásra lenne jó Wacom és XP-PEN legegyszerübb táblája is megfelelne de most akciós az XP-PEN Star 03 as neigazán tudok választani. Föleg villamos nyomvonal tervekre kellene.
-
-
Sziasztok!
Tudom, hogy nem digitalizáló táblával kapcsolatos a kérdésem, de úgy gondolom, hogy ha a választ egy olyan csoportba keresem, ahol grafikusok vannak, könnyebben megtalálom.
Keserek egy eszközt, nem tudom sajnos, hogy mi a neve és mi alapján lehetne megtalálni.
Egy USB-s, vagy mégjobb, ha Bluetooth-os cucc, olyan, mint egy külön NUMPad a PC-hez, csak itt minden gombját szabadon lehet programozni, bármire. A Wacom táblákon, XP-Pen monitorokon és egyéb ilyen eszközökön is fellelhetőek ezek a gombok, de ha jól tudom, létezik külön is, Gamerek is szokták használni.Tud valaki ajánlani ilyet? Előre is köszönöm!
-
Chronos85
tag
Hali!
Több mint 2 éve Huion-t és Cintiq-et próbáltam ezekből, végül utóbbi lett. Utána jelent meg az Xp-pen, arról csak olvastam. Kalibrálni tudtommal a tollon csak gombokat meg talán a nyomásérzékeny görbét tudod.
Az első szériás Xp-penen a fóliával voltak gondok felhólyagosodott és le kellett szedni. Utána is működött rendesen, de mintha üvegen rajzoltál volna, van akinek ez jön be nekem inkább az érdesebb felület (ebben a Cintiq sztem a legjobb) viszont elég sűrűn ráncfelvarják így elképzelhető, hogy már kiküszöbölték.
Ezt a reviewt tudom ajánlani biztos nem részrehajló, esetleg a hozzászólásokat is érdemes átfutni. Van benne grafikon az általa tesztelt táblák szerinte egymáshoz képest hol helyezkednek el.
Üdv.: Chronos -
F4ther
tag
Innovator esetében arra értettem, hogy tesztekből azt láttam, ha döntött a toll a kurzor ugrál mig wacom esetében stabil, és az egyenes vonalai kicsit szórnak az innovatornak, mint ha a wacom tollvonásai szebbek lennének az innovatornál meg esetlenebb.
Nem tudom hogy, hogy egyébként ez mennyire javitható ebben az esetben és miért mutatnának tesztben nem kalibráltat. Ha csak nem direkt volt. -
Tapasztalatom nekem leginkább az XP-Pen termékekkel van. Amit néztél, annak egész komolyak az adatai. Jó az ARGB, a nyomás érzékenység és a felbontás is.
Mivel aktív tolla van, így nem hiszem, hogy szemmel látható PING-et tapasztalnál. Én ezt ajánlom, a többihez nem volt szerencsém -
F4ther
tag
Sziasztok
Ez lehet már felmerült korábban is, de:
Huion kamvas pro 16
Wacom cintiq 16
Xp-pen innovator 16Mit gondoltok? Tudtommal ezek közül a wacom a legpontosabb és legjobban támogatott szoftveresen.
Objektív álláspont? Pro - kontra?
Innovator-t viszont nem láttam milyen ha jól be van kalibrálva, tud olyan pontos lenni a toll mint a wacom?Blender + photoshop.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Digitális oktatáshoz szeretnék egy Wacom táblát vásárolni. Ezért a hagyományos rajz funkciók nem annyira lényegesek. Amit az ember az iskaolai táblára írna azt szeretném a képernyőn megjeleníteni. Árban vmelyik alap modell lenne számomra elérhető (valószínűleg egy drágább eszköz plusz tudását sem tudnám kihasználni) - a 3 jelölt a One M-S és az Intuos S. Ami miatt nem tudok dönteni és a tanácsotokat szeretném kérni ... az a táblák aktív felületének mérete. Egy laptoppal használnám 1920x1080-as felbontással. Úgy képzelem, hogy ha egy A4-es lapra szeretnék írni (ami kb akkora mint a laptop kijelzője), akkor ahhoz közelítő méretű táblára van szükség (One M). Ha kisebb - S-es táblát veszek, akkor kisebb betűkkel kell írnom ... vagy kevesebb információ fér el a "lapon"/képernyőn. Ezt jól gondolom? Vagy az S-es táblával is kényelmesen teli lehet írni a képernyőt? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Chronos85
tag
Sziasztok!
Egon: Kicsit vissza olvasol láthatod, hogy ebbe a keretbe mi fér bele, de röviden:
1. Wacomból talán Intuos S beletuszkolható. Rendeltetés szerű használat mellett szinte elnyűhetetlen, néha hegyet kell cserélni, ehhez a márkához van a legjobb háttérellátás: szoftver, driver, csere alkatrészek. Hátránya, hogy kicsi jobban terheli a csuklót 1-2 óra használat után hosszabb szünetet kell tartani.
(Hivatalos viszonteladótól 3 program közül lehet mellé 1et választani 2 éves licensszel.)2. XP-Pen, Huion és társai. Nagyobb tábla Wacom Intuos Mhez hasonló méret is belefér, cserébe a minőséget és az ellátottságot kell lentebb adni. Garancia végéig biztos nem lesz gond és a hozzá kapott heggyel is ki lehet húzni azt a 2-3 évet, utána az ellátottság kérdéses. A legtöbb népszerű program kezelni fogja, de frissítéskor lehet hogy nem rögtön fog érkezni megoldás a gubancokra.
Linuxot egyik se szereti, de tudtommal a Wacom mókolható, hogy működjön.
Ingyenes, de jó rajzprogramok a teljesség igénye nélkül pl.: Krita és Gimp. 3D modellezéshez: Blender.
Jó hogy írtál konfigot, simán elfog menni rajta bármelyik fent említett tábla vagy program.domjántibor: Ha jól tudom Mr. Y fórumtársnak van/volt nagyobb XP-Pen aktív kijelzős táblája, talán ő tud konkrétabbakat mondani. 10-13"-t szvsz el kell felejteni komoly munkára, nagyon kicsi, rengeteget kitakar a kezed és a program menüje/toolbarja. Nekem 16"os van, de a ref. képeket így is a másik monitorra pakolom.
PapírVilla: Nem vagyok képben tabletekkel kapcsolatban, talán az Droidos topikban hamarabb kapsz választ.
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Tud valaki használható digitális rajztollat ajánlani, Androidos tabletre? -
domjántibor
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.Grafikai munkákhoz,illusztráláshoz szeretnék rajztáblát venni, de nincs sok tudásom, tapasztalatom azzal a modellel kapcsolatban amit kinéztem.
XP-PEN Artist 12 Pro
Mindenképp ilyen típus kéne, de Cintiq-re egyszerűen nincs anyagi keretem. Néztem már videókat, olvastam teszteket róla, és szimpatikusnak találom. Régebben rendelkeztem Wacom Intuos 3-al, de hiányzott hogy pontosan nem látom amit rajzolok, egy idő után hiányérzetem volt munka közben.
Sokat segítene ha esetleg rendelkeztek és esetleg megosztanátok tapasztalataitokat ezzel a márkával/modellel kapcsolatban. Minőségileg mire lehet számítani, anyaghasználat,összeszerelés, stb.? Minden információnak örülök. Előre is köszönöm!
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Általános iskolás gyerekem grafikai hajlamait segítendő, szeretnék beruházni egy digitalizáló táblába. Tehát full kezdőnek lenne, ehhez mérhető igényekkel. A keret 20-30K, ennél többet első körben nem szánnék rá (remélem, hogy azért használható példányok vannak ennyiért). Nem akarok használtat venni, mert az zsákbamacska.
24 colos fullhd monitora van a gyereknek (ha számít a gép többi eleme: i5-4460, 8 GB RAM, GXT 1650 Super).
Ha lehet, szoftverre is kérek tippeket: jó lenne valami free, a lehető legegyszerűbben kezelhető program hozzá.
Köszönöm előre is. -
-
sombrero
csendes tag
"Blenderhez nem ajánlom a táblát. Az ilyen régi fejlesztésű 3D szoftverek nincsenek erre felkészítve. A toll nem olyan alacsony DPI-vel működik, mint az egér."
Régi fejlesztésű???
Láttad mostanában, hol tart a Blender? Jelenleg sokkal intenzívebben fejlesztik, mint a nagy 3D modellezőket, és csodálatosan támogatja a tableteket. Én épp emiatt fogok most egy monitor-tabletre beruházni, mert jelenleg egy Wacom Intuos Pro -m van, de nekem nem jó, hogy nem oda rajzolok, ahova nézek. Blenderben van egy nagyon profi gyurmázó modul, ami már-már eléri a ZBrush szintjét, sőt, valamiben többet tud, és egy 2D rajzoló, animáló rész is belekerült 1-2 éve (GreasePencil), amivel komplett rajzfilmeket meg lehet csinálni tisztán 2D vagy 2D-3D hibrid rajzolással. ( https://www.youtube.com/watch?v=pywbPQD9vYU&loop=0 ) Én sok éve 3D Studio maxszal dolgoztam, mostanában álltam át Blenderre, mert a legtöbb dolog lényegesen élvezetesebb benne, vagy Maxban teljesen lehetetlen volt. Ja, meg hát ugyen ingyenes és open source, Pythonban szkriptelhető, stb..
Amúgy ha valakit érdekel, eladom a Wacom Intuos Pro M -emet. Működik drót nélküli vagy USB -s módban is, minden póthegy megvan hozzá.
-
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Most vásárolok egy Wacom One S digitális rajztáblát. Szeretném megóvni a felületét a karcoktól. Előtte Bamboo-m volt, az iszonyatosan karcos volt már, mikor eladtam. Van erre valami mód, hogy ezt elkerüljem?
-
-
drdoom
csendes tag
Üdv!
Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb választás?GAOMON M10K PRO
XP-Pen Deco 01 V2
Huion Inspiroy Q11K -
-
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Utóbbi időben rákaptam a Blenderre illetve kacsingatok a Zbrush felé is. Ezeket szeretném kipróbálni egy táblával is (+magában a rajzolás is érdekel).
Ezek a Wacom táblák mennyire jók a 3d-hez? Vagy mit ajánlanátok helyettük esetleg? Nem kifejezetten vágyok a nagy mindent tudó táblákra, inkább csak "játékra" szeretném első körben.
Segítséget köszönöm!
-
Intuos S tulajok! A tábla hátoldala nektek is domború egy vonalban? Olyan, mintha feldagadt volna az akku így elsőre, hacsak nem szándékosan ilyen. Megnézné valaki a sajátját? A felirat felett úgy három centiméterre van egy vízszintes hullám az enyémben, de csak jobb oldal felé tart. Valahogy nem tűnik gyári megoldásnak, de meg nem mondom, hogy két napja is ilyen volt-e vagy sem, annyira nem feltűnő még, de láttam már púposodó telefont, kissé hasonlónak érzem.
-
válasz
Chronos85 #6309 üzenetére
Azzal nincs is gond, a kérdés, hogy milyen szinten kezeli. Luminar 4,amit használok például a nyomás szinteket nem érzékeli, persze ez a szoftver baja.Ezért lett volna jó egy Aftershot, hogy lássam,a a gyárilag hozzá ajánlott szoftverrel mit lehet kihozni az eszközből. Persze, erre elég lehet a kilencven nap is, de na, ha tudom, hogy ez csak ilyen trial, akkor szoftver nélkül megveszem a táblát 25-ért használtan vagy ebayről refurbként, az Aftershotot meg leszedem a zöldségestől.
-
Chronos85
tag
Level Up!-os FB csoportba pont nemrég került elő ez a kérdés.
Ne csak az én véleményem legyen a mérvadó.Timer: Amelyik programban van ilyen bevitel módra lehetőség az 90%, hogy kezelni fogja a Wacom táblákat. Mivel ez a cég kezdett legelőbb ilyen eszközöket gyártani és a mai napig "vállalati standard" a termékeik.
Bár nem vagyok nagy fotós, de tudtommal ha nyers RAW fileokkal akarsz dolgozni, akkor sajnos csak nagyon kevés program jön számításba. Nem is tudom hogy van-e ezek között használható ingyenes. Esetleg próbáld megkérdezni a fotós topikban. -
Chronos85
tag
Hali!
Próbáld meg a tabletes topikban hátha többet tudnak segíteni. Esetleg írhatsz az Xp-Pen supportnak hogy terveznek-e ilyen driver frissítést.
Tudtommal a legjobb rajzprogram tabletre a Procrate viszont ez csak almásra van és még közel nem tud annyit mint a PS. Viszont rendszeresen fejlesztik, nemtom mi került a legutóbb bele, de úgy fél éve pl.: még a grádienseket nem ismerte.
Timer: A szoftvereket időnként váltogatják, viszont ahogy ViZion is írta a Krita az egyik legjobb ingyenes rajz porgram, az alapok elsajátítására bőven megfelelő.
-
No, megérkezett az Intuos S BT verziója. A párosítás külső USB BT adapter (UGREEN BT 4.0) es Windows 10 Pro 20H2 kombóval vajsima volt, semmi gondom nem akadt. Feltettem a drivert, majd Windows alól csatlakoztattam a BT menüben a táblát beviteli eszközként, és ennyi, már látta a rendszer és a WACOM saját szoftvere is
Viszont, a mellé csomagolt szoftverek kapcsán van itt egy kis huncutság! Lehet, hogy csak én értettem félre valamit, de itt bizony nem lifetime licencekről van szó, közel sem! Az Aftershot Pro az 90 napos, a Painter Essentials szintén. A Clip Studio Paint Pro esetében nem ír semmit az oldal, emellett 6 egyéb távoktatáshoz használható szoftverből lehet választani, illetve van egy Sign pro PDF nevű is, ami szintén nem tűnik időkorlátosnak. A csomagolás szerint 3-ból 2 szofver opció van a táblához, így most kissé értetlenül állok a dolgok előtt. Intuous S tulajdonosok, Nálatok hogy volt ez?
-
Sziasztok!
Adobe PS-t használok Win10-el párosítva egy XP-PEN Artist 22E PRO társaságában. Meg egy Asus ROG laptopot, ami mindezt meghajtja. Viszont mivel játszani XBOX-on szoktam, így felesleges ez a Laptop. Gondolkodtam, hogy leváltom egy MacBook Pro-ra, mivel az Adobe RGB színhelyes, de mivel a monitorom is az, így felesleges lenne ezért a szempontért az a gép.
Így arra jutottam, hogy nekem nem is kell PC, van egy Galaxy Note 10-em, mellé egy DEX, jó lesz az is. Egyelőre 2 fő problémám adódott ezzel:- A DEX-re rádugva nem érzékeli az eszköz digitális táblaként a monitort.
- Nem találtam olyan szoftvert Androidra, ami felérne a PS-el.Lehet, nem teljesen idevaló a kérdésem, de ha esetleg gondolkodott már más is ilyenen, azt kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatait.
Köszönöm
-
Chronos85
tag
Azt írtad kezdőnek. Azért a kezdők nagy része nem a 2 "nagyvaddal" szokott dolgozni.
Egyetértünk azért is szedtem a fentieket külön. pl.: nekem Pro extra gombjai+ a touch ringgel se sikerült kiváltanom a billentyűzetet.Vektor grafikához/retushoz teljesen jó a 2k-s toll is.
Az S 24"os monitorig még kis kompromisszumokkal elég, de pl 4k felbontáshoz sztem már kevés. Csuklódat is jobban terheli, ha több órán keresztül kell "dolgozni", hosszabb kényszer pihenőket kénytelen az ember beiktatni (ez egyénenként eltérhet).
Ami mellette szól, hogy könnyebb hordozni, bár nekem az M pont befért egy 15,6"os laptop mellé.Mint fentebb említettem is, a One helyett valszeg jobban járnál egy konkurens táblával. A pontos típusban nem tudok segíteni, mert nincs személyes tapasztalatom velük. Az XP-pen biztos működik a fent említett 2 programmal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest