Hirdetés
- Raspberry Pi
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #5900 üzenetére
Igen kell tölteni, de mivel ez az alap táblája, így ezt rendeltem. Nekem is vezetékes van, nem érzem én sem a wireless hiányát, de ha már van benne, akkor ha akarja használni a kölyök, akkor tudja is.
Cintiq-et én is el tudnék viselni, de mivel alig van már időm rajzolni, így nem áldozok már annyit rá, hogy legyen, persze ha ezzel keresnék, akkor beruháznék rá tutira. -
LamaCube
addikt
Ma megjött csak a szüleimhez kértem, mert én nem tudtam volna átvenni. Holnap kiderül. Bár én is úgy gondolom, hogy vennem kell hozzá.
Köszönöm mindenkinek!jimspie
Gondolom nem használod wireless módba vagy van a laptopodon vagy Pc-n bluetooth. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Rendeltem a fiamnak egy ilyet:[link]
A kérdésem, hogy a számítógépéhez vennem kell egy bluetooth vevőt, hogy a wireless mód működjön vagy adnak hozz valami kütyüt? Fazekas Lacinak írtam emailt erről a kérdésről, de még nem olvasta. Hátha itt valaki tudja a választ. -
LamaCube
addikt
válasz
lanszelot #5819 üzenetére
Nem tudom a kijelző miből van, de egy műanyag hegy hogyan tudja megkarcolni, hogy a körmöd is beleakad az rejtély a számomra. Itt van pl. egy rajzom, amit órákig csináltam és rengeteg szöszmötölés volt vele. Én úgy használom a digit táblát, mint régebben a ceruzákat. Minden részletet, színezést a "ceruzával" csinálok nem előre legyártott textúrákkal, modellekkel. Hozzáteszem még hegyet is csak egyszer cseréltem a 70 óra alatt. Nem arra értettem, hogy kihegyezted hanem , hogy ennyi használat után, amit írtál nem szabadna így kinéznie.
[link] -
LamaCube
addikt
válasz
lanszelot #5816 üzenetére
Szia!
Nem tudom, mert képről nem lehet megállapítani, hogy ezek mély karcok vagy csak a hegynek a nyoma.
Nekem igaz, hogy csak sima táblám van, de szerintem a hegy ugyanaz az anyag vagy hasonló. Viszont kb. 80-100 órát rajzoltam vele és én eléggé rá is nyomom, de így nem "hegyesedett" még ki a hegye, mint a tiédnek. -
LamaCube
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #5348 üzenetére
Nincs mit! Persze nem szentírás, amit írtam.
-
LamaCube
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #5346 üzenetére
Szia!
Digitális rajz eszközökben a Wacom az etalon. Ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor a legolcsóbb ilyen táblamonitora 13 colos és 290000 Ft. [link]
Lehet egy Ipad olcsóbb lenne, de én először a helyedben mindenképpen kipróbálnék egy digitalizáló táblát, hogy meg tudod-e szokni. kb. 20000-ből megvan. Nekem egy Wacom bambo-m van és egy 22 -es Dell monitorom.
Ezzel a kombóval is lehet jókat alkotni. Ha kíváncsi vagy nézd meg a rajzaimról a videókat. [link]A lényeg, hogy ha kijelzőn akarsz rajzolni, akkor zsebbe kell nyúlni !
-
-
LamaCube
addikt
válasz
Alx.Mercer #4272 üzenetére
Miért lenne kicsi rajztáblának? Én egy 22"-os monitoron használom egy alap Bamboot a legkisebb méretűt és semmi problémám vele. Itt megnézheted néhány "munkámat" ami ezzel készült. Fotó retusáláshoz is kiválóan lehet alkalmazni Ps-ben.
előtte
utána
Persze van hibája a képnek, meg a "munkámnak", de ez nem a tábla hibája. -
LamaCube
addikt
Én scetchbookot használok és teljesen jól el lehet forgatni a vásznat. Ha érdekel megnézheted a rajzaimről a speedpaint videókat.
Frézia és a többi a csatornámonHkriszt
-
LamaCube
addikt
válasz
szabog4 #4026 üzenetére
Csak, akkor vegyél más márkát a wacomon kívül, ha sok a pénzed, mert veszel egyet. 2 hét alatt rájössz, hogy használhatatlan és veszel egy minőségit. Nekem 22"-os monitorom van és az A6-os táblám az égadta világon semmi probléma nincs a méretével, persze ez csak az én személyes tapasztalatom.. A4-es táblát szerintem 70000 alatt még használtan sem kapsz.
Én a helyedben egy kezdő kategóriájú /most nem tudom mi a neve/ sima Bamboot vennék. Max. ha nem jön be, akkor eladod. Messziről kerüld a Trust és Genius márkát. -
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #3503 üzenetére
Hol olvastad, hogy elkopott a hegye??? Éppen azt írtam, hogy nem
Most megmértem tolómérővel és 0.2 mm-es kopás van rajta az újhoz képest. Ami azt jelenti, hogy még bőven kophat 1 millimétert. Tehát, ha saccra 120 órát írtam /lehet több, de biztosan nem kevesebb/ és kopott 0.2-öt, akkor még 600 óra van benne. Ez összesen 720 óra, ami napi 2-3 óra rajzolással is 240 napig jó. Van még 3 hegyem, amit kaptam hozzá az azt jelenti, hogy 2160 órányi napi 3 órával számolva 720 napra elegendő, tehát összesen 960 napi rajzolásra elég a 4 hegy. Persze én idő hiányában kevesebbet rajzolok és lehet, hogy dupla ennyi ideig elég lesz. Mondjuk, ha évente egyszer vennem kellene vagy 2x egy 5 db-os készletet az kb. 7000 lenne. Na ennyi pénzért még nem lennék idegroncs.
-
LamaCube
addikt
Pár speedpaint videóm. A legolcsóbb wacom táblával.
rózsa
ördög vagy angyal
griff -
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #3190 üzenetére
Ebben a zord hidegben valami nyárias kép kellene
, de egyébként nagyon jó lett. A fényekkel nincs nagy gond, de ha van fény, akkor árnyék is kell egy két helyre.
Kellene nyitni egy külön topicot, mert már sokat offolunkVenge
Én a Scetchbook pro-t, de még most is csak ismeretségi szinten vagyok vele. Kb. 5%-át használom ki a dolgoknak és néha csak tátom a számat , hogy mit lehet vele csinálni.
-
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #3157 üzenetére
Nem vitatkozni akarok csak szerintem nincs teljesen igazad.
Szerintem fontos a másolás, mivel valahonnan el kell indulni. Az pedig badarság, hogy másolni mindenki tudAz, hogy fejből kell jól rajzolni az se igaz, hiszen mit csinál egy tanuló vagy akár egy művész? Rajzol egy modellről és összességében az is egy másolás. Nekem nagyon bejönnek Boris képei és ő is fényképekről dolgozik és saját bevallása szerint nem is szereti az élő modellekről való festészetet ezek után persze jön a fantáziája és felöltözteti vele a képeit és azt fejből csinálja.
Szerintem mindkettő fontos dolog, hogy eljusson az ember egy olyan szintre, hogy van egy kiinduló pont és még pluszban a fantáziájával és a stílusával bele tudja tenni saját magát.
Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
LamaCube
addikt
válasz
Fogas János #3106 üzenetére
Jól tetted
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz
Onixgreen #3071 üzenetére
Én is a simát vettem, nem a funt. 1 db. progit le lehetett tölteni vele. Benne volt egy serial, amivel fel lehetett menni egy oldalra és egy progit le lehetett tölteni. Vázlat készítéshez minek papír? Inkább a monitor mérete adja a határokat. Én úgy csinálom sketcbook progin, hogy egy rétegen elkezdem felvázolni a másik rétegen kontúrokat megcsinálom és így tovább, rétegről rétegre. És sűrűn mentek...volt olyan , hogy 4 órán át keresztül rajzoltam azt puff a kirakat lett egy áramszünet
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #3047 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, én majdnem elolvastam az össze hsz-t, mielőtt döntöttem és nem bántam meg egyáltalán. A többi eszközzel csak a problémákat olvastam, hol lehet kapni hegyet, melyik driverrel működhet, miért nem érzékeli a tollat stb. Mint a topic címe is mutatja "tapasztalatok, tanácsok". Összességében a tapasztalat az, hogy a wacomon kívül itt hazánkban "népszerű" márkák igen megbízhatatlanok, így a wacom táblát tanácsolja mindenki
Íme a folyamatban lévő firkám /természetesen ez is a jó öreg Boris műve eredetileg/ a legolcsóbb Wacom-al. -
LamaCube
addikt
Írd be a keresőbe, hogy mennyien kértek segítséget genius, medion, trust és hasonló kategóriájú termékkel kapcsolatban ilyen-olyan panaszokkal. Csak egy egyszerű dolog a hegy kérdés vagy a driverek. Sehol nem tudtak szerezni vagy, ha igen az majdnem annyiba került, mint egy tábla.
Ellenben a wacomnak normális supportja van még itt magyarországon is. -
LamaCube
addikt
válasz
HollyBoni #2987 üzenetére
Szia!
Én is balkezes vagyok. Amikor telepíted a drivert meg is kérdezi, hogy jobb vagy bal kézzel használod.
Nekem a sima van, mert a touch funkció nem kellett.
A6-os méret nekem teljesen megfelelői 19" monitorom van, de sokan azt írták, hogy 22"-ig megfelel. Pár hsz-el feljebb láthatod néhány rajzom a tábla használatával. -
LamaCube
addikt
válasz
#13955584 #2972 üzenetére
Hát nem tudom, de nekem speciel nem hiányzik a touch funkció. A tollal is egy mozdulat pl a nagyítás vagy a forgatás.Nekem nem ért volna meg +6000-et. Persze ízlések és pofonok
Egyébként én is az újat ajánlom. Te "töröd" be és gari is van rajta. Mondjuk nem sokat olvastam arról, hogy nagyon elromlottak volna.
-
LamaCube
addikt
válasz
#13955584 #2970 üzenetére
Posta, futár? Minden megoldható
Bár ismerős az érzés, én 1 hétig csak a topicot bújtam, majd egy hét után kérdeztem is és ezek után még egy hét volt amire megvettem.
Egyébként, ha pest közelében laksz, akkor a grasshoppernél ki is lehet próbálni. Én is ott vettem volna, ha helyben nem kapok.Befejeztem a félbehagyott rajzom, persze egy rajz sosincs befejezve, mindig lehet finomítani.
-
LamaCube
addikt
válasz
#13955584 #2966 üzenetére
A második "munkám" az A6-os Bamboo-val. Az eredeti Boris Vallejo műve.Még van egy kis meló vele, de más projekt miatt nem fejeztem be.
Ahogyan néztem a honlapodon a munkáidat, már egy hete illusztrálhatnád egy Bamboo-val a könyvet. Nagyon gyorsan meg lehet tanulni vele, legalábbis nekem pár óra volt. Mondjuk ezt a rajzot grafittal is megcsináltam régebben.
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz
#13955584 #2947 üzenetére
Én is, ezért vettem a legolcsóbbat. Úgy voltam vele, ha nem sikerül vele boldogulnom, akkor se bukok sokat rajta. Mondjuk nekem hobbi szinten kell, csak már lusta vagyok papírra rajzolni és a grafitokat hegyezni és ez így kényelmesebb na meg kíváncsi voltam. Főleg nekem a szoftveres rész a nehéz, mert amiket láttam videókat, hogy színeznek vele jobbra-balra egy gombnyomással-na az nekem nem megy. Minden egyes vonalat színt meg kell szenvednem, de leköt legalább. Állítom papíron grafittal hamarabb megcsináltam volna
-
LamaCube
addikt
válasz
#13955584 #2945 üzenetére
Szia!
Én is féltem az A6-os mérettől, de nem bántam meg egyáltalán, hogy hallgattam a tapasztalt fórumtársakra. Volt alkalmam kipróbálni a hétvégén egy Geniustszörnyű a Bamboo után. Le a kalappal azok előtt, akik tudják használni.
Kész is lett az első próbálkozásom a táblával, most már azt kellene kitalálnom, hogyan lehet rögzíteni az irka-firkálásom.
-
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2931 üzenetére
-
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2927 üzenetére
Persze, tisztában vagyok vele, hogy nem helyettesíti a papírt és a grafitot
Maradtam az olcsó verziónál. Megvettem a Bamboo-t. Most ismerkedek vele, vagyis inkább a Sketchbook progival. Tudja valaki, hol kell beállítani, hogy érezze a program a nyomásérzékenységet?
Elsőre nagyon furcsa, de remélhetőleg csak jobb lesz. Az A6-os méret nekem tökéletesen elég. Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek, most már csak a gyakorlás van hátra -
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #2923 üzenetére
Láttam a munkáidat és tényleg nagyon profik.
Az a 60°-os opció csábító, mert egyszerűbb egyből a tollal megcsinálni a satírozást, mint a programmal "brusholni", de akkora az árkülönbözet, hogy nem is tudom /egyenlőre/ és nem is merem bevállalni.
19"-os monitorhoz 5:4-es képarányú azt írják elég az A6-os méret is.Csuklóból rajzolok és kis mozdulatokkal. Szerinted?Ezt néztem ki. Itt szegeden ez a legközelebbi nekem. Azt már megtárgyaltuk, hogy a radír és a touch funkciót tudom nélkülözni, mivel bal kézzel rajzolok, így a billentyűzetet és az egeret tudom kezelni a jobb kezemmel kényelmesen, amikor szükség van rá.
Árban sem vészes, ha nem jön be akkor is elrajzolgatok vele.
Persze ismerve magamat, ha netalán bejön és tudok is vele firkálgatni, akkor a későbbiekben biztosan valami újra, jobbra fogok vágyni...vagy nemKöszönöm a segítséget és a türelmet!
-
LamaCube
addikt
Ahogyan olvasgatom egy Intuos lényegesebben profibb cucc, mint egy Bamboo. Gondolom ezzel nem írtam újdonságot.
1-2 dolog, ami számomra magyarázatra szorul.
A nyomásérzékelés a Bamboo-nál 1024 az intuos4-nél 2048. Gondolom ez azt jelenti, hogy sokkal érzékenyebb az Intuos. Ennek mi az előnye rajzolásnál?A dőlésérzékelés azt jelenti, hogy Bamboonál csak 90°-os szögben lehet tartani a tollat, hogy lehessen vele rajzolni? Míg az Intuos-nál ez 60°-os lehet?
A felbontás és a toll pontossága mit jelent?
Biztosan volt már róla szó, de kb . 1000 hsz olvasása után teljesen bizonytalan lettem
-
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2918 üzenetére
Értem.
Kedden megveszem és meglátom tudok-e vele valamit összehozni.
Évekkel ezelőtt rajzolgattam, másolgattam művészek remekműveit grafittal, de ki szeretném ezt is próbálniIlyesmiket lehet, ezzel a típussal készíteni vagy ahhoz már a Wacom Intuos ajánlott ? /tudom itt a rajz szoftvereket is ismerni kell, de szeretem a kihívásokat/
-
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2916 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a 147 mm x 92 mm aktív felület pl. lecsökken 100x70 mm-re?
Vagy ennyire drasztikusan nem csökken az aktív felület? -
LamaCube
addikt
Az nem probléma, hogy a tábla wide és a monitrorom 5:4-es arányú?
-
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2913 üzenetére
Teljesen igazad van a radírral kapcsolatban. Tényleg csak amatőr szinten használom, egyenlőre.
Persze a másik tábla is jó és nagyon jó áron is van. -
LamaCube
addikt
válasz
Stauffenberg #2911 üzenetére
Akkor lehet, hogy az lenne. Itt helyben meg tudom venni és nincs futár vagy posta költség. Bár radír sincs a végén, de szerintem azt is tudnám nélkülözni. -
LamaCube
addikt
válasz
FazekasLaci #2907 üzenetére
Erről mi a véleményed?
Azt elfelejtettem, hogy balkezes vagyok. A touch funkció nem fontos nekem vagy van más különbség is? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában. Elég sokat visszaolvastam a fórumban és azt tudom, hogy Wacom márkát szeretnék. Elsősorban hobby célra kellene. Rajzolgatáshoz, műszaki rajzhoz, karikatúra szintű rajzokhoz kellene. Egy 19"-os 1280x1024-es felbontású, tehát nem wide monitorom van. Max. 25000 Ft a keret.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest