Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
alok
csendes tag
Nna kérem alásan, ma megrendelés útjára indítottam egy Wacom Intuos Pen and Touch SMALL-t
Tettem ezt remélve a könnyebb és gyorsabb PS retusálásért, no meg az itteni segítő hozzászólások miatt
-
Dexter68
addikt
válasz
BonFire #3797 üzenetére
Megjegyzem, lassan 15 éve vagyok Wacom-felhasználó, sajátom 6 éve van. A radírt, sőt az intuos3 táblán a gombokat, meg a tapicsíkot SOHA nem használtam. Kipróbáltam, hogy húdejó, de meló közben nem áll kézre. Egyik kézben a pen, másik meg úgyis mindig a billentyűzeten.
Egy 19-21"-os monitorhoz elég az A6, én A5-össel kezelek egy duplamonitoros rendszert és bőven jó.(De most qvára meg vagyok zuhanva, hogy kihullott alólam... állandóan keresem a tollat, kapkodok minden ceruza formájú cucc felé, nem természetes, hogy az egér azért van itt előttem, hogy használjam. Jönnek az elvonási tünetek, sztem estére már izzadva reszketek egy sötét sarokba gömbölyödve habzó szájjal...)
-
Clemi
veterán
-
BonFire
veterán
Nem ismétlem magam, inkább belinkelem, miket írtam korábban: TACCS Illetve a RADÍRról
Ha nagyon kevés a pénzed, és mindenképpen minőséget szeretnél, akkor nem feltétlenül lesz szükséged az érintős táblára, sem pedig a radírra! E és B betű nyomkodása gyorsabb Ps-ben, mint a toll forgatása a kezedben.
A Grasshoppernél olcsón hozzá is juthatsz egy ilyen táblához. Szerintem ezzel meg lehetsz elégedve elsőre. Ha kinövöd, eladod, kipótolod az árát és veszel egy nagyobb tudásút. Szárnypróbálgatásnak ez tökéletesen elegendő.
-
Dexter68
addikt
Most, hogy nálam kitört a Grip Pen-botrány nézegettem a drivereket... a 2008-as driver telepítőcsomag 5 megás. Amit tegnap lehúztam, az meg 38 Mb
És semmi különbséget nem látok, max annyit, hogy elég buta módon felrakja az intuos 4-5 tárcsás szarjait, meg a cintique beállítóprogramját is tök fölöslegesen (facepalm) -
Clemi
veterán
válasz
Dexter68 #3790 üzenetére
Ezt a 20K körüli tabletet igazán részletezhetnéd, mert nem 20, hanem 40k-s tabletem van. Azon hogy lehet retusálni?
Rendben, marad a Wacom..... De abban segíthetnétek, hogy a WACOM Intuos Pen és a WACOM Intuos Pen&Touch S között mi a különbség a toll végén lévő digitális radíron kívül. Valóban megéri azt a 10e Ft többletet? Mivel nyújt többet a Pen&Touch verzió?
-
Clemi
veterán
válasz
BonFire #3787 üzenetére
Nézelődtem már, de kérdés, hogy a Wacom Intuos Pen (CTL-480S) mennyire jó, vagy a GENIUS EasyPen F610E. Nagyjából ezeket találtam ebben az árban, és tényleg az a helyzet, hogy vagy ennyiért, vagy nem lesz egyáltalán. Ez a két lehetőség van.
Nem akarok nagy grafikákat csinálni, csak a kis finom retus munkához kell Photoshopban, amit egérrel tényleg szenvedés megcsinálni, de az A6-os tényleg elég lesz kezdésnek.
Azért kérdezem a típust, hogy akkor olyat keresek, akár használtan is.A Wacom Intuos Pen & Touch mennyivel jobb mint a sima? Mivel még sose használtam digitalizáló táblát, nem tudom. Az olvastam, hogy nincs rajta radír, de az talán nem olyan fontos, hisz ott van az eszköztárban, meg egyébként a PS-ben nem is nagyon szoktam radírozni, mivel maszkokkal dolgozom, ott meg ecsetelek.
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #3786 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy belépőnek pont elég az A6-os is. Ha elsősorban apró rajzmunkákra (logó és piktogramok, szimbólumok), valamint Ps-ben retusálásra, maszkolásra használja, egy darabig elég lesz ekkora is. Még A6-osban is elég tűrhető rajzokat lehet készíteni, engem például nem zavar a kis méret. Mindenképp nagy előrelépés az egérhez képest. Tábla nélkül nem is használtam ecsetet egyáltalán, mióta meg van tábla, sokat ecsetelek maszkokat, kijelöléseket, fényeket-árnyékokat. Egérrel ez elképzelhetetlen volt, szóval áldás az A6 is. Főleg, ha nincs rá sok pénze. 60e kicsit már súrolja az ember ingerküszöbét. 30-at tán még a kispénzűek is össze tudnak kaparni.
-
Dexter68
addikt
Ha rendesen akarsz retusálni, akkor ne maximáld 25-re az árat, mert az csak szenvedés lesz. 30-ért már van kicsi wacom, 60 ért meg A5-ös.
Esetleg nézz szét a használtcikk-piacon, hátha kifogsz valami rendes darabot olcsóbban, de 25-ért nem fogsz kapni használtan sem jót. Rosszat meg nem érdemes venni. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Először is bocsi, hogy nem olvastam vissza.....A lényeg, hogy 25e maximált ár körül melyik digitalizáló táblát ajánlanátok, amit a Photoshop-ban tudnék rendesen használni retusáláshoz.
-
tikshow
addikt
válasz
Dexter68 #3782 üzenetére
Nekem is csinált már egyszer furcsa dolgot.
Reggel bementem melóhelyre, bekapcsolom a gépet, egeremet csatlakoztatom, előkapom a táblámat is, de azt nem rakom még rá. Nem mozdul a kurzor, nem kap áramot se az egér. Jó, akkor összes USB végig próbálása, semmi. Kipróbálom másik gépen az egeremet, ott jó. Oké kipróbáljuk egy másik egérrel, az se jó. Jó szétnézünk eszközkezelőbe, hogy mi a szitu, Wacom valami ott van, amikor nincs is csatlakoztatva. Jó, akkor csatlakoztassuk, nem jó. Hirtelen jött egy ötlet, hogy indítsuk újra a gépet, úgy, hogy a tábla csatlakoztatva van, lehetséges, hogy a kikapcsolás folyamatában húztam le és ezt nem szereti. Bejött az öltet, mert utána meg is javult minden.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, a 6 éves Intuos3 táblám nem érzékeli a kattintást. Először azt hittem, a toll halt le, de az egere sem kattint. A kis led ugyan átvált zöldre, de nem történik semmi. Ilyenkor mi van?
Tikshow: Fazekas Lacinál érdeklődj, én tőle vettem új fóliát a fent említett táblámra, amikor lyukasra koptattam.
-
tikshow
addikt
Sziasztok!
Van egy Wacom Intuos3 A6 Wide táblám. A rajzfelület eléggé el van kopva pár helyen így pedig már nem feltétlenül lehet rajta olyan szépen rajzolni. Ezt a felületet fel tudom emelni, habár nem feszegettem túl. A kérdésem annyi, hogy lehet-e ezt cserélni, illetve hol kapok hozzá ilyen felületet?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha tud valaki segíteni. Sajnos a Corel topic kicsit belassult.
-
jimspie
tag
Csesza:
22"-os monitor méret alatt ez szuper lesz. Ha 22 vagy nagyobb a monitor akkor az M-es méret kell.
Saját problem:
Manapság meg van hülyülve a táblám. Olyat csinál , hogy rajzolok, radírozok és véletlenszerűen előfordul olyan, hogy miután felemeltem a tollat a tábláról még úgy érzékeli, hogy a toll a táblán van és még huzogat vonalakat akkor is amikor már pár mm-rel felette tartom. Baromira bosszantó. Újratettem a drivert de így is jelentkezik a probléma. Van, hogy fél óráig tök jól működik aztán meghülyül és 10 percig ezzel szarolok :\
Valami ötlet, javaslat? Lehetséges, hogy a toll kezd meghalni? -
Csesza
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Barátnőmnek szeretnék venni születésnapjára egy ilyen grafikus táblát.
Neki grafikus a szakmája és ezzel foglalkozik munka mellett, tervezéssel, rajzolással stb. Photosop, Indesign, Corel egyéb ilyen programokkal.
Nagyon nem értek ezekhez és véleményetekre lennék kíváncsi hogy megfelelhet e ez neki!?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
jhos910
senior tag
válasz
zsamiatt #3764 üzenetére
Teljesen más dolgokra szeretnéd használni mint amire való egy sima kapacitív toll.
Rajzoláshoz nyomásérzékenység kell, de a tabletnek is tudnia kell kezelni.
Jegyzeteléshez, bekarikázáshoz kapacitív toll.
Manuális írás gépre vitele...nem pont ugyan az mint a jegyzetelés? Megnyitsz egy valami képszerkesztő programot és írsz ész nélkül.Milyen tollat próbáltál illetve, mit jelent neked, hogy nem volt rá alkalmas?
-
zsamiatt
őstag
igen olyasmi penre. Nem sima styleusra. A kérdés, hogy nem láttam, hogy kéne bedugni valami vevő egységet a tabletba. Gondolom valami érzékelő, vagy vlaminek kellene, hogy legyen nem?
A cél az lenne, hogy szeretnék rajta rajzolni, jegyzetelni , vagy éppen mondjuk kivetitéskor kijelölni bekarikázni valamit.
Ha tud olyat, hogy a manuális írást gépre visszi az már csak hab a tortán. A sima egyszerű kapacitiv toll erre nekem nem volt alkalmas.
-
*Ropi*
félisten
válasz
zsamiatt #3760 üzenetére
(#3757) Kakadu11-nek válaszolta, csak félrenyomott.
"Win 8-as tablettemhez vennék egy digitalizáló tollat."
Olyanra gondolsz, mint a Wacom Inkling, vagy mint a Wacom Bamboo One Pen, vagy egy sima stylusra?
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Win 8-as tablettemhez vennék egy digitalizáló tollat. Kell ehez a tabletnek valmi speciális dolgot tudnia vagy bármelyikkel müködő képes lehet?
köszönöm,
-
Kakadu11
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár éve vettem egy Bamboo Pen & Touch padot, ami azóta is "hibátlanul" szolgál, pont úgy mint mikor elsőnek kézbe vettem. Erről a modellről van szó: [link] A hibátlant azért tettem idézőjelek közé, ugyanis már az elejétől kezdve, vagy hát valamikor akkor kezdődött, kijött egy olyan hiba hogy a touch funkció akadozik, néha befagy aztán hirtelen megcsinálja amit 1-2 perce kértem tőle. Igazából akkor úgy olvastam a hivatalos wacom support oldalon hogy ez valszeg driver gond, de az nem oldotta meg. Aztán igazából nem éreztem hiányát és állandóan ki van kapcsolva mert ha felemelem a tollat és belenyúlok véletlen kézzel akkor az zavaró tud lenni. Viszont most hogy így olvasgatom a fórumot gondoltam felvetem a témát, hátha van rá megoldás vagy más is találkozott ezzel. Szóval ötlet esetleg?
-
Ala
tag
válasz
BonFire #3753 üzenetére
Barátnőm laptopjának tapipadján próbáltam eddig leginkább a gesztusokat win8 alatt. Egész jól meg vagyok velük barátkozva, igaz nincs az összes aktiválva. Ezért, meg a nem sokkal korábbi hozzászólások kapcsán kérdeztem. Szeretnék venni egy Inuos táblát. Viszont erősen fogat szívva, de a tapis fele hajlok, egy small-ra gondoltam, egy 22 colos full HD felbontású monitor mellé lenne retusáláshoz. Eddig egy Bamboo-t kértem kölcsön mindig, az is a kis méretű volt és teljesen jónak tűnt a retusáláshoz. Esetleg valakinek hasonló adatok melletti tapasztalat? Észre vehető különbség van a kis és a közepes méret között (az aránylag magas felbontás miatt)?
-
-
Ala
tag
PS-ben (CS6 win-en) lehet használni a gesztusokat? Már mint nagyítás, mozgatás, forgatás? Ezeket be lehet valahol állítani?
-
Busmann02
tag
bár mostanában nem néztem a grasshopper weboldalát...de az Intuos Pen-t már gyárilag wifisen árulják??? az nem egy külön megvásárolható kiegészítő kb 12-15ezerért???
Szerintem ne éld bele magad h gyárilag wifis... :$ nemhiszem hogy ekkora összegért beépítettétek volna...de előfordulhat h én tévedek,ha ez a helyzet akkor elnézést a hozzászólásomért!!! :$ -
Hooper
őstag
köszönöm szépen a részletes kifejtést mindenkinek!
Akkor szerintem az Wacom Intuos Pen-nél maradok, 21ért elég baráti, ráadásul új, wifis, garis, meg ahogy hallottam jobb a szoftvere mint a réginek. inkább ez mint a használt
-
KisDre
senior tag
Előttem szólókkal ellentétben, én büszkén használom a radírt
Bár nem photoshopban, azzal sajna egyet kell értsek, hogy ott kicsit macerásabb is a használata, mint MyPaintben. MyPaintben gyakorlatilag a radírt külön tollként értelmezi, tehát nem feltétlenül csak radírozni tudsz vele. Az más kérdés hogy másra még nem használtam.
A Touch-t viszont én se használom, valahol biztos van értelme, festésnél nincs.
-
BonFire
veterán
A radírt sose használom, mivel ott az E billentyű, ahogyan előttem is megírták. Te sem fogod használni. A taccs meg felhasználó függő. Én nem nagyon használom. Néha hanyatt fekve böngészek, és olykor rámtör a „seperhetnék”, aztán játszom vele egy kicsit, de utána mindig visszatérek az egérhez, már csak azért is, mert íráshoz úgyis fel kell ülni a billentyűzethez, ott meg már van Home, meg End, meg PgeUp-PgeDown, ami mérföldekkel gyorsabb (nekem) még mindig a navigációhoz, mint bármilyen taccs.
A taccs olyan készülékeknél hasznos, ahol nincs fizikai billentyűzet és egér. Pl táblagép vagy teló. Rajztáblán nincs jelentősége. Egy csomó gesztust nem is sikerült megtanulnom, pl az elforgatás sosem ment. A zoom is Z betű megnyom, aztán keretez, mint régen. Gyorsabb bármilyen csipkedésnél, meg idétlenkedésnél.
-
jimspie
tag
Radírnak semmi jelentősége. Most képzeld el, hogy egy kézzel forgatod az ujjaid között a tollat használat közben VAGY megnyomod a billentyűzeten az E-t. Sokkal egyszerűbb a gyorsgombok használata. A touch funkciónak se sok értelme van (szerintem), 2 éve kikapcsoltam a táblámról, azóta egyszer sem használtam. Így sokkal jobb.
Ez az én személyes tapasztalatom. -
Hooper
őstag
3 között hezitálok:
újonnan: http://www.grasshopper.hu/Wacom-Intuos-Pen-and-Touch-SMALL-digitalis-rajztabla-cth-480S.htmlvagy ugyan ez csak touch és radír nélkül:
http://www.grasshopper.hu/Wacom-Intuos-Pen-small-digitalis-rajztabla.html
nem tudom a radír mennyire fontos, jól használható. a touch meg biztos jó, de tollal a kézben gondolom macerás 2 ujjal még "csiptetgetni".. az meg h lerakom a tollat, nagyítok majd toll vissza kézbe így elképzelve fura.vagy használtan ismerőstől:
http://www.edigital.hu/Digitalizalo_tabla/Wacom_Bamboo_Fun_S_PenTouch_CTH-461_English_digitalizalo_tabla_-p50838.htmlelvileg ugyan azt tudja mint az intous touch csak nem wifis. ha lényegesen olcsóbb csak akkor érdekel ez.
különben inkább az új. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
párszor már megfordult a fejemben a rajztábla vásárlása.. viszont csak photoshoban (és Lightroomban) használnám retusálásra és képfeldolgozásra. Kérdésem az lenne hogy könnyebb, kényelmesebb, pontosabb retusálni pennel mint egérrel?
Az új Wacom Intoust nézegetem. -
jimspie
tag
válasz
spanyoll #3737 üzenetére
A tollhegy-kopásos dolgot én sem értem, igazán ki lehetne használni azt a nyamvadt hegyet, akkor elég lenne egy életre
.
Driver néha-néha nekem is eltűnik, de gond nélkül megtalálja a rendszer. Egy évben előfordul 2-3x max, de semmi problémát nem okoz.
A touchot egyszerűen ki lehet kapcsolni a tábla beállításoknál (tablet settings vagy mittudomén), legalábbis a bamboonál nagyon egyszerű mindez.Nekem volt hegykiszedőm is, de amikor visszaküldtem a táblát a grasshopperhez mert volt a touch funkcióval egy kis gond, véletlenül küldtem a hegyeket meg a hegykiszedőt is egy kis tasakban amit viszont már soha többé nem láttam és még a fekete hordtáskámat is kicserélték egy másik fajtára O.o. Szóval nekem még póthegyem sincs meg kiszedőm se.
-
spanyoll
addikt
válasz
spanyoll #3735 üzenetére
Azon felül még két dolgot nem értek:
3: miért "tűnik el" időről-időre a driverem? Felrakom, beconfigolom a dolgokat, erre x használat után, miután visszadugom a táblát és belépnék a preferencesbe kiírja, hogy no driver found, vagy valami ilyesmit.
4: a touch kikapcsolása miért nem valami egyértelmű helyre van rakva, miért van eldugva akárhova, ahol egyszer random megtaláltam, de azóta megint fogalmam sincs, hogy hol van (manga tábláról beszélünk).
-
duni84
aktív tag
közben kaptam egy megerősítést a wacom-tól, hogy az intuos pro "sima" és "SE" között szoftveresen semmi különbség sincs, csak a keret színe. na meg elnézést kértek a félreérthető megfogalmazásért és megígérték, h felkeresik azokta az oldalakat, amiket küldtem nekik, mert bizony a review-t eléggé pongyolán írták meg.
-
spanyoll
addikt
Két dolgot nem értek.
1: Mégis miért csak a kb 1/5 részét használjuk ki a ceruzák nyamvadt hegyének? Értem én, hogy vegyünk új hegyeket, ha kopik, de na. Semmi extrát nem csináltam, mégis tökre el kezdett kopni a hegyem, venném ki kíváncsiságból, hogy na mennyit tudok még használni belőle, erre egy pár mm után "elengedi" a toll. Mondom zseniális, tehát a hegynek csak a kis részét tudjuk hasznosítani, mert nem lehetett volna sehogy megoldani,hogy az egészet lehessen majdnem, de legalábbis a hegy végéhez közelebb megfogatni és akkor nagyobb része lenne használható.
2: Az még TALÁN okés, hogy a hegyeken "spórolnak" és vegyük meg, de ne hogy már ne tudjanak belerakni a 32 ezres tábla mellé egy óccó hegykiszedőt! Ott szépen elférne a tábla hátuljában is a póthegyekkel együtt, erre nincs... Igen, van szemöldökcsipeszem, megoldottam, de most tényleg ezen kell spórolni?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mistvan9 #3733 üzenetére
A tábla mérete összefügg a monitoréval (a megjelenítőével) is. Először megjelenítőt vegyél, utána táblát! Azt is figyelembe kell venni a tábla méretének megválasztásánál, hogy hogyan rajzolsz / festesz: kis mozdulatokkal csuklóból, vagy nagyobbakkal lendületesen alkarból...Keresd a topicban lakó Fazekas Lacit: náluk (a Grasshoppernél) ki tudod próbálni a táblákat vásárlás előtt és szakszerű tanácsokat is kapsz.
-
jimspie
tag
válasz
Csigavair #3731 üzenetére
Wacom intuos pen and touch - small
(csakis wacomot vegyél más gyártón ne agyalj, ha kíváncsi vagy rá miért akkor nézegess vissza a hozzászólások között).
22"-os monitorhoz jó lenne a medium méret de az bőven 30k felett van.
Szerintem viszont retusáláshoz meg ehhez hasonló dolgokhoz tökéletes lesz a small is. -
Csigavair
tag
Sziasztok!
Karácsonyra, meg szeretném lepni a testvéremet egy ilyen táblával. Sokat használja a photoshop-ot (esküvőket rendezvényeket fotóz leginkább) és már régóta mondogatja, hogy kéne.
30000Ft a plafon abban az árban kéne a legjobbat kihozni, egy 22"-os monitoron szokta szerkeszteni a képeket (ha ez jelent valamit)Köszönöm előre is a tanácsokat
-
*Ropi*
félisten
Újabban ha nem ért az ember a szerződések sorok közötti olvasásához és értelmezéséhez, akkor úgy palira veszik, ahogy csak lehet...Enélkül is patentül kellene működniük a dolgoknak csak minden mondatot 5x elemezve, hogy a 2 vagy 3 értelmezési lehetőség közül vajon melyikre gondoltak?
-
duni84
aktív tag
nem akarom szét offolni én sem a topikot, de lehet, h nem az ilyen kis ferdítésről van szó, csak mióta a szerződéseket el is olvasom, nem csak beléjük egyezek, azóta feltűntek ezek az apró kis csúsztatások minden "nagynevű/nagymúltú/nagysatöbbijű" cégnél. amióta elvárássá vált, azóta meg főleg
vettem volna én is pár éve másikat, de akkor épp másra ment el a pénz, most meg ilyen minimális árkülönbségek miatt akkor inkább azt, ami "mindent tud", aztán legfeljebb le lesz tiltva, amit nem használ a gazdája.
-
jimspie
tag
Engem az vágott most haza amitől amúgy is féltem:
Elfogyott a grasshoppernél az intuos 5M Pen only (82 000ft) és már csak Intuos Pro van parasztvakító touch érzékelővel na meg az SE verzió amin most megint felkúrtam az agyam.
Wireless meg ilyen baromságok, köszi. Ez aztán tényleg rohadtul fontos egy rajztáblánál mondhatom. Ki a franc veszi az ölébe a táblát munka közben, de most komolyan? (csak mert így promótálják a videóban, hogy húúúdejóóó most már akár fejen állva is intuosprózhatsz!)
Nagyon akartam venni egy Intuost, de nem fogok. Kénytelen vagyok megvenni a Cintiq 13hd-t mert vajmi kevés értelme lenne kidobni az ablakon 110-120e forintot csak azért, hogy ölbe vegyem a táblát (amit úgyse fogok max a cintiq13-at, de azt tuti), szupercsillivilli 2048 pontos érintésérzékelést kapjak az 1024 helyett (röhej , nekem az 1024-el sem volt semmi bajom, bőven elég), 60 fokos dőlésérzékenység, ez még érdekelt ódáig, hogy észrevettem senki meg sem említi előnyként tehát el tudom képzelni ennek is mennyi haszna van munka közben, kb mint a radírnak a toll végén. A touch ring az egyedüli fícsör amiért megvenném ezt a táblát az meg nem ér 120 000-et. Na mindegy gyűjtök és legalább nagyobb élmény lesz cintiq-re váltani mint intuosra.KisDre: Talán egy gyereknek aki painthez szokott tényleg van értelme a radírnak, aki viszont egy kicsit is rutinosabb szinte biztos, hogy gyorsgombokkal éri el ezt a funkciót a szoftverben.
-
*Ropi*
félisten
"Vicces" dolog ez, hogy hova "fejlődik" a világ...A Wacomot a közelmúltig a világ legkorrektebb gyártójának tartottam mind a termékeik minősége, mind a terméktámogatásuk miatt. Aztán jött ez a húzásuk a táblák átnevezésével és a felhasználók tudatos palánkon átdobásával...
Értem én, hogy megy a szekér mert monopolhelyzetben vannak, de azért nem kellene ennyire a csillagokban hordaniuk az orrukat.
Mostanában, hogy látom hova "fejlődtek" áldom a szerencsémet, hogy ~3 éve megvettem az Intuos 4 XL-t, mert azzal kapcsolatban még nem voltak ilyen kérdések, hogy radír meg gyorsgombok, meg vajon elhihetem-e, amit a leírása mond: ezt csak használom és teszi a dolgát. Nincsenek benne ilyen-olyan plusz fícsörök, de amit tud azt nagyon korrektül.
Bocsi az agymenésért, kicsit off volt...
-
duni84
aktív tag
válasz
jimspie #3723 üzenetére
nekem is ez a verzió tűnne abszolútte logikusnak (mondjuk más kérdés, h akkor akik review-t írnak róla azok hogyan lehetnek ennyire balfékek). na meg a wayom honlapon is pont ennyi a külnbség, az oldalaik között:
SE:
"The Intuos Pro Special Edition detects the software you’re using and offers optimal shortcuts to help you get the most from your creative software. "
sima:
"Customizable ExpressKeys™ and Touch Ring give you quick access to your favorite shortcuts..."
amiket ha megpróbálunk mondjuk egy későbbi panasz esetében a jogász szemével elolvasni (oké, ez már sarkítás, meg véresen komolyan vétel, de akkor is, az a legkisebb gond, ha a legrosszabbra számítok), akkor azt jelenti, amit review-kban olvastam, hogy az "SE" érzékeli, h melyik programot használjuk és azt a shortcut-ot kapjuk, míg a simán csak beállíthatunk a gombokra akármi shortcut-ot. sajnos korábban már nekem is kellett olyat fogalmaznom manual-ba, hogy a kedves vevő azt higyje, hogy megkap valamit, de jogilag rá lehet mondani, hogy az bizony feláras lesz és ez a megfogalmazás nagyon arra hajazés ez tényleg a hivatalos lapjaikról van, nem pedig holmi review-ból.
-
duni84
aktív tag
válasz
jimspie #3717 üzenetére
szia, miért pont a wacom?
najó, trollkodást félretéve: épp hasznos ajándék után kutakodok és érdekelne egy egyszerű dolog, amire ahány review, annyi válasz: az intuos pro és pro "se" közötti különbségnek néhány review-ban a "csodás" ezüst keret mellett azt írják, hogy az SE verzióban programonként különbözően lehet beállítgatni a shortcut-okat, míg a "sima" intuos pro-ban nem. nyilván csak szoftveres limitáció, ha egyáltalán ez így van és nem csak tévedésről van szó. szóval szerintetek (vagy méginkább aki esetleg használja is) mindkettőben ugyanúgy működik a környezet érzékeny beállítás? minimális az árkülönbség, épp ezért érdekel, hogy érdemes-e rááldozni még 10$-t vagy sem, merthogy tudom, hogy akinek lesz, annak jobban tetszene a sima fekete (na nem mintha nézegetnie kéne), viszont ha ez tényleg ilyen buta korlátozás, akkor ezt a kis kényelmet nem szeretném elvetni
az online elérhető manual nem tér ki rá, hogy van-e különbség ezen a ponton a kettő modell között. -
jimspie
tag
Még mindig jobb mint folyamat újra és újra megfogalmazni a választ az újoncoknak.
-
jimspie
tag
Azon agyalok, hogy írok egy mindent összefoglaló kommentet amit be lehet tenni minden újoncnak így nem kell mindig újra és újra megmagyarázni miért jó a wacom és miért nem jó a többi. Ez egy folyamatosan visszatérő kérdés, minimum hetente jön egy.
Ha a fórum nem engedi a duplikációt akkor bajban vagyok.. de van pár ötletem.
-
jimspie
tag
válasz
stefi68 #3709 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy a radírnak kb semmi haszna. Sztem olyan 2 éve nem használtam a tollam végén lévő radírt.
Egyébként végtelenül elszomorító, hogy az árukereső első 4 kilistázott legnépszerűbb táblája genius meg trust. "Halálos bűn" ilyet szutykot venni. Eszedbe ne jusson. Csakis wacom. ^^
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Gyerekünk nagyon szeret rajzolni.
Mostanában rászokott a számítógépen való rajzolásra, egyelőre csak paint-ben.
Mielőtt lehurrognátok, hogy "Paint", mi az, akkor mindegy mivel rajzol...
Szóval látni kellene azokat a főleg épület rajzokat (Sydney Operaház, Tadzs Mahal, stb.) amiket készített.
Én nem is tudom, hogy a Paint-tel hogy a fenébe tudott ilyeneket összehozni.Szóval a minap láttam a rajzait és eszembe jutott, hogy mennyire örülne Karácsonyra egy ilyen digitalizáló táblának.
Semmit nem tudok az ilyen táblákról, úgyhogy légyszi adjatok tanácsot, hogy milyen szempontok számítanak: méret, érzékenység, társítható funkciók, kezelhetőség, stb.
Nagyon gagyit azért nem akarok venni
Az Árukereső EZT a listát adta ki.
Első körben úgy 15-20e Ft-ot szánnánk rá max., persze később, ha bejön neki a dolog szó lehet komolyabbról is.
Ennyiért lehet normálisan működő táblát venni, ami amatőr célokra megfelel?Ezeket a táblákat lehet használni vektorgrafikai programokhoz is? Pl.: AutoCad, ArchiCad, stb.
-
jimspie
tag
válasz
FazekasLaci #3705 üzenetére
Oh
Nos nekem sem touch nem kell sem fólia
Azért szeretném még a készlet erejéig tartó PEN only Intuos 5-öt elvinni ami remélem még lesz januárban.
Fóliát semmiképp sem szeretnék mert részben az új, természetesebb felület miatt is érdekel az intuos 5 (vagy pro) széria. -
törölt tag
Sziasztok! Vettem egy Wacom Intuos Pen Small-t. Már az elején problémába ütköztem. A gépen XP van az Intuos pedig csak Vista v a feletti op rendszert támogat. Van vkinek vmi ötlete?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest