Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Monitor méret és rajzolási szokások.
Az A6 a 21-23" környéke, az A5 a 24-26" környéke, az A3 meg a 27"+.
-
OC
őstag
Köszönöm szépen.
Most kaptam ajánlatot egy kedves fórumtárstól egy Bamboo CTL-470K-EN táblára, új, intous 4-hez is használható, vadiúj tollal.
Bár erre 20k-t mondott, de ugye A6-os méret (kicsit azért tartok tőle, hogy "kinövöm" a kisebbeket) és a toll miatt sincs para.
Hm...
-
KisDre
senior tag
Ha nem találsz első szériás Bamboo-t (avagy MTE450-et, amit a fórumtárs említett) akkor alternatíva lehet még a Bamboo-k 2. és 3. generációja, használtan 10 és 20 ezer közt dobálják, főként a 2. generációt, és igazából teljesen jó, én egy CTH-460-t nyúzok 2-3 éve már (2. gen. Bamboo Pen&Touch)
Ezeket most pl hasra ütve találtam: [link1 2.genBamboo Fun] [link2 2. genBamboo P&T] (Hardveraprón mondjuk most pont nem találtam ilyet, csak egy mostani pici Bamboo-t) -
Grafirka
őstag
Ha asztali geppel hasznalod akkor teljesen rendben van.Mindenkepp probald ki, hogy mukodjon a nyomaserzekenysege es ne legyen serult a micro USB csatlakozoja ( latszik ha feszegettek )
A pent ( stylus) ellenorizd le hogy ne legyenek rajta olyan nyomok ami arra utal , hogy szetbontottak. Megesik hogy a stylusban elhelyezkedo tekercs eltorott, (altalban eses kovetkezmenye) amit meg lehet "buheralni" pillanatragasztoval, hogy epp annyira mukodjon amig tuladnak rajta. Ezert kell valami grafikai programban ellenorizni,. Esetleg laptoppal menj amin van egy photoshop , ott helyben telepitsd a drivert es ellenorizd.
Torott tekercs
[link]Pen pressure PSD - alapbeallitas (Shape dynamics )
[link] -
Grafirka
őstag
Igen , ez is jo . Amit elozoleg ajanlottam az egy regebbi modell es teljesen lapos ami olyan helyzetben elonyos ha magaddal akarod vinni.Nekem ez amit linekeltel nem tetszik annyira, mivel a megtort sik miatt nehezebben szallithato, de ezt leszmitva, tokeltesen megteszi amire hasznalni akarod, ( elonye viszont, hogy wifi modulos )
Ez a modell amirol beszeltem - "Bamboo MTE 450" .Az egesz csalad nyuzza 8 eve es mai napig is tokeletesen mukodik.
-
Grafirka
őstag
Ez a 2 verzio fert be a keretbe. Egyebbkent touch funkciot es radirt teljesen foloslegesnek tartom. A gyartora es a megadott arra erdemes koncentralni. Ezek az "extrak" szvsz. semmit se ernek .
OC
Erdemes egy hasznalt regebbi bamboo tablat beszerezni .( Pl. Wacom Bamboo MTE 450A )
Kis szerencsevel apropenzert megkapod es lesz egy megbizhato. kis meretu tablad. (laptop melle behajitod es viheted magaddal barhova ) -
OC
őstag
Sziasztok!
Pofonegyszerű grafikák készítéséhez (weboldalra egy nyíl ide, egy "Móricka-rajz" oda) keresek digitalizáló táblát.
Mivel nem professzionális felhasználásra kell, nem szeretnék egy vagyont költeni rá.
A topicot átfutva a Wacom táblák a nyerő választás, kérdés valóban érdemes-e ezt megfizetni, vagy ilyen egyszerű feladatokra van-e értelmes (értsd: egyszerű, de megbízható) alternatíva?
Szóval mit ajánlotok, szakik?
Előre is köszi a válaszokat.
U.i.: Oprendszer Win 8.1 Enterprise
-
Grafirka
őstag
válasz
Aggressive_h #4688 üzenetére
Wacom Intuos Pen vagy Wacom Intuos Manga kijon ebbeol az arbol. Mindketto ugyanazt tudja ( nyomaserzekenyseg /felbontas szintjen.( 1024 nyomaserzekenyseg / 2540 LPI ) Aktiv felulet A6 152x95 mm.
Ha talalsz , akkor vedd az olcsobbat ( intuos pen ) mert a manga +10K es realis tudasa semmivel sem tobb. -
Grafirka
őstag
válasz
Aggressive_h #4686 üzenetére
Mennyi a maximalsi keret ?
-
Aggressive_h
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, a közel jövőben szert szeretnék tenni egy digitalizáló táblára, leginkább concept art jellegű munkákhoz. Már régóta szeretnék egy ilyen táblát, de eddig sajnos az anyagiak nem tették lehetővé, és mivel most sem állok sokkal jobban, ezért nem nagyon engedhetem meg magamnak hogy mellé nyúljak, mert megadott keret van amit rá áldozhatok, nincs más esélyem. Ezért szeretnék hozzátok fordulni, bízva hasznos tapasztalataitokban. Sajnos nem tudom hogy melyik gyártó igazán jó, vagy hogy azon belül is melyiket érdemes tőlük megvenni, ahogy azt sem tudom hogy egy ilyen digitalizáló tábla vásárlásakor mi az elsődleges szempont, vagy mik azok a kritériumok amiknek jó ha megfelel. Ha valaki hasznos tanácsokkal tudna ellátni, azt nagyon megköszönném, sokat segítene vele!
-
jhos910
senior tag
válasz
mugiwara18 #4683 üzenetére
Nekem ezzel a kombóval nem voltak jó tapasztalataim.
Sajnos most nincs épp nálam a táblám de kipróbálom X7-el és elmondom a tapasztalatom. -
mugiwara18
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot "csendesen", mert mindig is terveztem, hogy kipróbálok egy rajz táblát, ha majd úgy adódik, hogy bűntudat nélkül meg tudok egyet venni. Eljött az idő
Főleg Corel Draw-val szeretném használni, egy ismerősömnek készítenék egyszerűbb mintákat képek alapján (főleg sírkövekre kerülnének, plotterel kivágva és utána fújva).
A hozzászólásaitok alapján egy Wacom Intuos Pen & Touch S megfelelne nekem. Van ugyan egy 23"-os monitorom, amhez már az M-est javasoltátok másoknak, de nem vagyok benne biztos, hogy azon a monitoron dolgoznék vele, valószínű a laptop saját kijelzőjét használnám, ami 15.4"-os.
Illetve első táblának azt hiszem amúgy is elég lenne a kisebb.Van esetleg jobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
Levi -
Grafirka
őstag
válasz
balgeza #4681 üzenetére
Illusztracio barmelyik vektoros vagy bitmap programmal lehetseges, a vegso cel donti el melyikkel erdemes dolgozni. ( Nyomda, vinyl cutter plotter vagy egyeb sokszorositasi eljaras, kell e kesobb szineket valtoztani,szukseges texturazas, graviroztatas, digitalis himzes, stb )
Vannak tehnikai jellegu dolgok amelyek egyiket vagy masikat reszesitik elonybe.Vektors pl. atmeretezheto anelkul, hogy veszitene a minosegebol viszont nincs akkora szabadsag mint a bitmapnel.Ha festeni akarsz ahol texturak , attetszosegek kellenek oda a bitmap ajanlottabb . Van mikor mindkettot hasznaljak . Geometriai / tehnikai jellegu illustracioknal dekorativ munkaknal vektoros program az elonyosebb. szabadkezi rajz/festeshez alltalaban a bitmap programok konnyebben hasznalhatoak. Pl. Psd amibol rengeteg tutorial van a neten.
Corel (draw) az vektor alapu viszont van neki bitmap modulja ( ha az egesz csomag fel volt telepitve ) ha eddig nem kerested akkor a start menu corel folderben keresd meg a corel foto paint aplikaciot.Az bitmap es sokkal kenyelmesebb szabadkezi rajzhoz.Viszont nem sokan hasznaljak ezert sokkal kevesebb oktatofilmet talalsz .
-
balgeza
újonc
válasz
Grafirka #4680 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Azért használtam a corell draw 9-t, mert ezt kaptam valakitől, aztán megszoktam. Én úgy használtam,hogy az előre megrajzolt tusrajzot beszkeneltem, aztán a programban kifestettem. Nem volt táblám, csak az egeret használtam. Ez igy megfelelt, csak a fekete kontúrok nem voltak elég szépek.
Kisebb illusztrációkat készitettem, főleg tankönvyvekbe, gyereklapokba és néha magamnak. Remélem sikerül majd ez digitális változatban is. Az ilyen jellegű munkák elkészítéséhez melyik programot ajánlott?
-
Grafirka
őstag
válasz
balgeza #4679 üzenetére
Hogy melyik software az ajanlottabb ott eloszor a felhasznalasi teruletet kell tudni. A corel9 vektoros vagy bitmap programjat hasznaltad? ( draw- vektoros) ( paint- bitmap)
Vektors felhasznalasra inkabb az Adobe illustratort ajanlom ( corel sokkal gyakrabban hibazik, vonalvastagsag problemak, stb )
Bitmap programok : Photoshop, Paint Tool Sai, Manga studio, Corel Painter , Sketchbook , Art Rage , Gimp,
3D programok: Maya3D, Z brush , stb
Ez csak nehany pelda, rengeteg egyeb program kompatibilisk a wacom tablakkal.A tabla driveret letoltod a ( wacom hivatalos oldalrol ) nincs szukseged CD - DVD lejatszora hogy telepiteni tudd.
[link] -
balgeza
újonc
Tanácsot szeretnék kérni, mivel járatlan vagyok a digitális rajzolásban. A Wacom Intuos Pro Medium - PTH-651 - táblát néztem ki, de nem tudom, hogy mi az ami még szükségés hozzá. Pontosabban a tábla már maga is tartalmaz egy rajzprogramot, vagy ezt külön kell beszerezni hozzá, és ha igen, melyiket?( Én eddig a corell draw 9 -ben próbálkoztam, ill. e beszkenelt tusrajzokat ebben szineztem ki.) A másik, hogy feltétlenül szükséges-e a cd-dvd meghajtó - gondolom a telepítéshez kell - mert nekem ez nem működik. A választ előre is köszönöm
-
Upo
addikt
Így van, ahogy írtad, de az ssd/tároló cserével nem bukja, már csak az alaplaphoz van kötve. Alaplap cserénél meg be szoktuk próbálni az MSINFO telefonos ügyfélszolgálatot, hogy garanciában cserélték, és akkor kézi aktiválással felkerül a rendszerbe az új alaplappal is.
Ja, és tudom hogy papír szerint 1 hónapig lehet visszatérni, de a tabomon kb 2 hét után eltűnt a menüből a visszaállítás. Természetesen lemezképből/mentésből bármikor vissza lehet állni, és az egyszer megszerzett aktiválás az 1 éven túl is érvényes marad.
-
*Ropi*
félisten
A frissítés után 1 hónapig tud visszatérni az előző Win verzióra (ez persze könnyen megoldható egy lemezkép mentéssel, mondjuk Acronis True Image segítségével), ingyenesen pedig 2016 július 29-ig frissíthet Win 10-re. Érdemes figyelembe venni, hogy az aktiválás hardverhez kötött, ha tehát az aktivált Win 10-es gépben alaplapot vagy rendszer SSD-t / HDD-t cserél, akkor bukta az aktivációt.
-
Upo
addikt
válasz
Chronos85 #4672 üzenetére
Először mindenképp frissíteni kell a 10-re, mert különben nem lesz licenc. Csak frissítéskor kerül be a géped a microsoft adatbázisába. Utána ha már megvan, és a frissített win10 aktivált is, akkor lehet mindent törölni, tiszta telepítés is jó lesz már. Olyankor a termékkulcs kérésénél a kihagyást kell mindig választani. Amint internetet talál, be lesz aktiválva.
Lányomnak van egy Intuos Manga kicsi, 8.1-ről lett frissítve 10-re, nem kellett semmi driverhez nyúlni, ugyanúgy működik mint előtte. Nem tudom mit lehet szidni a 10-en, szerintem sokkal jobb mint a 8.1, bár mindig vannak olyanok akik minden újat szidnak, ahelyett hogy próbálnák megtanulni.Amúgy frissítés után a helyreállítás menüben egy ideig benne lesz a régi windows visszaállítása, az úgy visszaállítja mintha nem is frissítetted volna. Lehet érdemes lenne megpróbálni, ha nem jó akkor vissza lehet állni. Az ingyenes frissítés nem tart örökké, lejár az idő akkor már lehet pénzért venni a win10-et. Én már az összes gépünket frissítettem hogy bent legyenek a microsoftnál, de van amelyiken nem a 10 van most. De most már bármikor tolok egy win10 telepítést, aktiválni fogja. Én már nem futok ki a határidőből.
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy wacom intous pen and touchom. A kicsi. Elkezdtem a digitalis rajzolhatast vele psben. Viszont ha bevan kapcsolva a touch opció is akkor egy idő után meghülyül és összevissza csinál mindent, így kikell kapcsoljam. Mitől lehet ez? Szeretném egyszerre használni a toll és touch opciót is, sokkal egyszerűbb lenne. -
Chronos85
tag
válasz
Whysperer #4668 üzenetére
Hali,
Normál esetben nem javasolnám, mert a tiszta telepítés híve vagyok.
Nem is raktam még fel a 10es winfost, mert minden ismerősöm szidja mint a bokrot, így nemtom, hogy frissíti a régi rendszert. De megprobálhatnád egy működő tábla driveres win7re ráhúzni hátha...
Szerencsére jelenleg a 7 is bőven elég, majd ha kijön az SP1 akkor elgondolkozok rajta. Ha jól rémlik annó a 7es megjelenésénél is voltak hasonló gondok a wacom driverekkel, biztos vagyok benne hogy ők is dolgoznak a megoldáson, bár mostanában azt kell mondjam nem kicsit elkurvultak.
Üdv.: Chronos -
Grafirka
őstag
válasz
Whysperer #4669 üzenetére
Nem tudom ha letezik MO -i forgalmazo.Talan Nemetorszagban van egy kirendeltseg, kozelebb nem tudok.
A Huiont is csak win7 el teszteltem, win8 es 10 alatt....
Havernak win 8/64-as alatt Z brushal sok baja volt.Visszatette a win7/64 et , azota tud folyamatosan dolgozni. Ha foltetlenul dirX12 a cel akkor passz. -
Whysperer
addikt
válasz
Grafirka #4665 üzenetére
Ezt mondom. nekem a legfreisebb driverral. nem települ fel oda hanem kiírja középre ,hogy error. Ez volt Eredeti winb 8.1 pro alatt. aztán C format telepít win 10.. új driver letölt. megint csak error.
Fogom.. format új win 10 Gyári driver. feltelepít. Error megszűnik ,de nincs ott ez a setup lehetőség. Hazérek emgnézem a driver számot.
Most ez nem rinya és ne értsd félre,de ha az a hibéája eg yHuonnak ,hogy 5x crashel egy Wacom meg ugyna csak ilyen softver hibnákat csinál. Akkor? Huion 5 crashel ,de legalább működik a wacomot meg nem tudom bekalibrálni .. ez azér telég cink. Amúgy win 7 alatt működött.
Csak mivel 3d grafikus vagyok tesztelgetünk directx 12-t és nekem szükséges a win 10
-
Grafirka
őstag
-
Whysperer
addikt
válasz
Grafirka #4659 üzenetére
Nem volt. Szűz új Eredeti windows 8.1 ott sem jó és szűz új eredeti windows 10 és ott sem jó. leszedtem format is volt semmi és úgy sme jó,de a dobozában lévő gyári cd-s meg jó. Más tabla sosem volt még a gépr esem kötve nem ,hogy telepítve.
áhh ez a menü be sem indul. kiírja,hogy error ... Pedig pont ez volt a lényeg,hog yne 1-2 monitorra legeyn a méretezése hanem csak a 1-e smonitorra működjön.
-
Grafirka
őstag
válasz
Whysperer #4658 üzenetére
Hmm, ez valahogy nincs rendjen, hogy a netrol ( hivatalos oldalrol ) letoltott meghajto ne mukodjon/ ne lehessen telepiteni.
Volt mas tabla instalava a gepedre? HA igen akkor minden meghajtot nyomtalanul ki kell tisztitani.
Dobd le az osszes drivert, safe modban inditsd ujra, gyomlald ki az esetleges maradvanyokat .
Inditsd ujra a gepet, a tablat NE ! csatlakoztasd, hanem instalald a drivert. Restart, majd ( mikor felallt a rendszer ) csatlakoztasd a tablat. Huzigalni ne sokat huzigald az usb t , irtam rola amsik topikban is.Masik rajztablas topikban lattam , hogy kerdezted hogy dual monitor eseten hogyan lehet csak az egyiken hasznalni a tablat.
Wacom Beallitasok / screen area / monitor es a legordulo menuben bejelolod melyik kepernyon akarod hasznalni.
-
Upo
addikt
válasz
SilentDanny #4656 üzenetére
-
SilentDanny
újonc
Sziasztok!
Ma vettem egy Genius i608x táblát és van vele egy problémám.
Gimpet használok, rendesen érzékeli a gép a táblát, tudok vele rajzolgatni, meg mindent csinálni, amit kell, viszont az eszközbeállításoknál nem jelenik meg a listán, csak az egér. Így nem tudom azt sem beállítani, ami most a legfontosabb lenne: a nyomásérzékenységet.Ha ebben tudna nekem valaki segíteni, azt nagyon megköszönném.
-
Grafirka
őstag
válasz
Whysperer #4652 üzenetére
Volt Huion 610 tablam. Ket het utan eladtam. Mikor mukodik akkor egy teljesen jo tabla de driver szinten nagyon silany. Annakidejen netes velemenyek alapjan rendeltem meg, csak ezeknek ket szepseghibajat latom.Vagy olyan szemely mond velemenyt akinek hobbicelokra kell es soha nem ugy hasznalt egy tablat, hogy napi 8 oraban barmikor tokeletesen kell mukodjon, vagy pedig kisse fizetett reklam hangulata volt.
Szeretnem leszogezni , hogy 3 wacom tablam van viszont nem rajongok a cegert, mert az amugy durvan tularazott termekeik egyeltalan nem hibatlanok, de be kell latni, ha melora kell akkor jelenleg az ok megoldasuk okozza a legkevesebb fejfajast.
Nagyon remelem hogy valamikor megjelenik egy hasznalhato rajztabla ahol nem 400 USD a kozepkategoria.Huion 610
- nem tudom mennyire tartos mivel 2 het utan eladtam.
- A 610 pro tolla nem elemes hanem toltheto. A sima 610 toll alakra wacom koppintas es elemmel mukodik. ( toll vegen bekapcs. gomb )
- Egyenes vonallal vannak gondjai, muepiteszeknek szerintem nem megfelelo. Enyhen hullamos vonalakat huz nem tokeletesen egyeneseket.Vonalzoval ( bar ritkan szokas ), nincs ertelme kinlodni
- A drivere naponta kiakad tobbszor.Nalam atlagosan napi 5-6 alkalom volt amikor megszunt a
nyomaserzekenyseg.
- A kulonbozo forumokon tevekenykedo huion alkalmazottak ( pl deviantart ) barmilyen kerdesre, mint egy robot vegig azt nyomatjak , hogy nagyon sajnaljak nemsokara lesz uj meghajto es javitani fogjak a problemakat.Vagy, hogy rosszul instalatad a drivert .Ezen kivul semmilyen segitsegre nem lehet szamitani.
- Kb. 5 drivert probaltam , az osszessel ugyanazt muvelte.
- A tabla felulete , nem csuszos hanem elegge jo texturaval rendelkezik.
- Radir nincs ( szvsz nem is kell)
- Gombjai elvarason felul mukodtek, passzentek voltak , jol mukodtek. Hogy mennyoire tartja eszbe a beallitasokat nem tudom.
- 6 honap alatt erkezett meg kinabolezen erdemes elgondolkozni .Ebayrol rendeltem, biztos vannak korrektebb forgalmazok is mint akihez nekem szerencsem volt.
-
KisDre
senior tag
-
Whysperer
addikt
Lehet valahol venni itthon Bosto vagy Huion készülékeket? Se Bosto 22... / se Huongt 190/220-t nem találok itthon sehol.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #4639 üzenetére
-
general
addikt
retusáláshoz jobb a kicsi - S -, mert kevesebb utat kell megtenni a kézzel a táblán, ami elég sűrű a PS-ben. a finom mozdulatokhoz is bőven elég a méret. persze megszokás kérdése, van, aki M-es méretet használ, nem kérdeztem még. ha hozzád vágnak egy M-est, ne dobd el, de több profiról tudok, aki lecserélte kisebbre, mert túl nagy az M. ha kell a 8 db gyors gomb, akkor pl jobb az M.
de mindenre elég a kisebb retusálánál.
-
MarQs
senior tag
válasz
general #4644 üzenetére
Az biztos, hogy kiváló cucc a Pro, csak az árát is ennek megfelelően mérik, ami persze érthető, de retusáláshoz kicsit "ágyúval verébre" érzés...
szerintem. A kollégának pedig épp egy "olcsó és ugyanakkor jó minőségű, megbízható" modellre lesz szüksége, mint a CTL-480S.
-
general
addikt
válasz
ugyanazt tudom mondani, fotók retusálásához a Wcom Intuos Pro S a tökéletes, minőségben is, méretben is! bár a driverei lennének olyan jók, mint a hardver.
-
törölt tag
válasz
A Wacom-ot ajánlom, legalább egy Intuos-t érdemes venni. A méret egyéni preferencia kérdése, de az nem igaz, hogy kár vesződni ekkorával, sőt, szerintem inkább a nagyobb felsleges (persze bizonyos feladatokhoz jól jöhet, de retusáláshoz szerintem nem kell).
Én Intuos Pro Small-t használok, ami még ettől is kisebb (6.2" x 3.9" aktív terület), ráadásul én eggyel nagyobb méretről váltottam, de a kisebb nekem kényelmesebb. Mondjuk én alapból kis tollvonásokkal rajzolok.
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok. Soha nem használtam még ilyen eszközt, de úgy tűnik, hogy a munkámhoz előbb-utóbb szükség lesz rá, sőt inkább előbb, mint utóbb (remélhetőleg). Ugyanakkor nem tudok túl sokat rászánni, ezért szeretném a lehető legjobbat megvenni az olcsóbb kategóriából.
Amit szeretnék tudni, az az, hogy a 8-10"-os táblákat érdemes-e megvenni, vagy teljesen felesleges ilyen kicsikkel kínlódni? Azt hallottam, hogy ezeknek semmi értelmük, kár velük vesződni.
Mi az a minimális méret, amit már érdemes megvenni, illetve melyik márka, ami olcsó és ugyanakkor jó minőségű, megbízható?Nekem digitális fotók retusálásához lenne szükségem ilyen táblára.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Grafirka
őstag
válasz
Worbi90 #4631 üzenetére
Touch funkcio es radir szerintem teljesen folosleges. A gyorsbillentyuk sokkal gyorsabbak es folyamatosabb munkat eredmenyeznek. Tabla meret es kepernyo aranya relativ , de ha a boltban kerdezed meg akkor biztos lehetsz hogy a nagyobbat ( es dragabbat ) fogjak ajanlani.Nyilvan a nagyobb meretnek vannak elonyei .
Szerintem 22 - 28 inch kozott a medium (M) az idealis.
Intuos Pro M A5 , 27 inches kepernyon (2560x1440 ) hasznalom es boven eleg, nem is kellene nagyobb
.A nagyobb meret zavaro is lehet. A4+ (large) intuos2 van tapasztalatom , nekem tul nagy tul nagy volt, inkabb az A6 bamboo-t hasznaltam ,ami butabb , de legalabb elfer az asztalon . -
general
addikt
kérlek olvassátok már el rendesen, amit írnak, mielőtt reagáltok bármire!
dikekt 2x leírtam, hogy Win 7 alatt nincs gondom, csak 8.1 alatt (gondolom a touchscreen képesség miatt) a karikát én is el tudom tüntetni, találtam google-ben megoldást még korábban, de ezúttal ezzel eleve nem volt gondom, csak a kis kiírással. -
Worbi90
csendes tag
Sziasztok!
Alapból már évek óta rajzolok hobbi szinten és most szeretnék fejlebb lépni eszközhasználat szintjén.Tudom volt már párszor ez a kérdés, de a véleményetekre lennék kíváncsi. Szeretnék egy wacom táblát venni és arra lennék kíváncsi, hogy megéri e a +8000 Ft-ot az "and Touch" funkció és a toll végén lévő radír a táblához? A monitorom 23"-os és olvastam, hogy ehez már lehet kicsi ez a tábla méret.
Szerintetek kezdőként elég a Wacom Intuos Pen S?
Válaszotok előre is köszönöm. -
Upo
addikt
Volt itt korábban linkelve valami 1 klikkes beállító progi, anno 8.1 alatt próbáltam és működött, rá kellene keresni.
Szerk: megtaláltam
-
Grafirka
őstag
Nagyon felhasznalofuggo , hogy mennyire szamit elorelepesnek. Elvileg mindenkepp jobb a medium tabla es nem foltetlenul a nagyobb nyomaserzekenyseg , meg doleszogerzekeles miatt, hanem hogy a nagyobb tabla valamivel tobb kontrollt ad ami komplexebb mozdulatoknal jol johet.Rajznal elegge erzekelheto.
-
Ala
tag
Egy nem régi Wacom Intuos pen (igen a bamboo utód modellje) táblát használok. Tegnap tünt fel, hogy a toll nem érzékeli a nyomáskülönbséget PS-ben. Nem rég frissítettem win 10-re, másnál is jelentkeztek hasonló problémák? Pl. Corel Paint Lite-ban rendesen működik a nyomásérzékenység.
Illetve lenne egy nagyon idióta kérdésem. Mekkora előrelépés egy intuos small pen után egy intuos medium pro? (Egy 22 colos monitorral használom, viszont full hd felbontása van.) Retusálásra, kép szerkesztésre, és újabban skiccek készítésére használom a táblát.
-
Ala
tag
válasz
general #4625 üzenetére
A kis kiírást nem tudom, hogy hogy tüntettem el, a karikát viszont tudom. A vezérlőpultban a tollbeállításoknál (Toll és Érints) a nyomva tartást egy az egyben kikapcsoltam. Ja' és ez win 10 alatt van már! Annón win7-nél volt nekem is gond, aztán azóta mindig megcsinálom ezt, és se win 8 se win 8.1 se win 10-nél nem volt ezzel gond!
-
MarQs
senior tag
-
Grafirka
őstag
válasz
general #4621 üzenetére
Nalam mukodik ( intuos5 M pro - win7/64 sp1- VGA HD6850 14/9 driver ) viszont photosopban random vonalakat huz miota piszkaltam.
( satirozas kozben elvesziti a nyomaserzekenyseget es benyom egy egy egyenes azonos vastagsagu vonalat, majd mukodik tovab rendesen) nem tudom ha van osszefugges a ketto kozott de inkabb visszaallitottam.
Sajnos van egy rakas bosszanto baja ezeknek a draga tablaknak is.
-
general
addikt
rájött már valaki arra, hogy a francba lehet eltüntetni, kikapcsolni PS alatt azt az idegesítő dolgot, hogy ha használom a tollat, plusz benyomom a Shift-Ctrl-Alt valamelyikét, akkor azt a kurzor mellett ki is jelzi, mint egy idiótának? Windows asztalon is csinálja, de ott nem zavar. Fontos, hogy ez nálam csak Win 8.1 alatt van, Win 7 alatt nem. csak szeretnék átállni az újabbra. a képen látszik, persze a kurzort képzeljétek oda, a Prt Scr azt nem "fotózza le". legújabb driver mindenből, Wacomból is.
-
KisDre
senior tag
Progik kis leírása (Lehet csinálok majd egy részletesebb írást, noha az Asus VivoTab 8 Note -ról is tervezek)
Ha tényleg csak rajzolgatáshoz lesz, akkor bőven jó a MyPaint (van magyar nyelv hozzá), ha esetleg mást is kipróbálna, mint mondjuk szerkesztés, fénykép manipuláció stb, akkor Photoshop-Gimp-PaintToolSai és még sok más vanNa meg persze a tablet-hez is járnak
-
ngyjns
tag
Sziasztok! Olvasgatva a fórumot rendeltem a grasshopper-től egy intuos pen-t (CTL-480S-N) gépet a nyolcadikos lányomnak rajzolgatni. Első táblája lesz természetesen így segítenétek milyen rajzoló programot telepítsek neki, angolul tanul, de először magyar nyelvű program jobb lenne. Köszi. Még egy kérésem lenne a grasshopper nem küldte meg az e-kézikönyvet, illetve az ajándék program letöltőkódokat az e-mail kérésemre. A kézikönyvet le lehet valahonnét tölteni? Köszi a segítséget.
-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
berzerker83 #4612 üzenetére
nem a méretbeli előny a lényeges egy ilyen táblánál, hanem az, hogy míg az Intuos Pen and Touch táblák tollainak nincs dőlésérzékenysége, ennek a táblának a tollában van. Vagyis úgy rajzolhatsz vele, mint egy PRO táblával. A nyomásérzékenysége és a felbontása amúgy megegyezik a mostani hobbi táblájéval, vagyis ha erről az oldalról nézzük, 12 év alatt még mindig komoly versenyző lehet a hobbisták között. Webdizájnban a dőlésérzékenységet az egyedi vonalvastagságban tudja kihasználni. Ez megy Flash-ben éppúgy, mint Illustrator-ban vagy Photoshop-ban. De aki a kettőt egymás után használja, az látja a különbséget. 45 EUR-ért ajándék a tábla. Különösen, hogy egy tollat lehet kapni 26 ezerért alkatrészben egy PRO táblához. Kicsit mondjuk bumszli a tolla a mostaniakhoz képest, dehát hosszú éveken át a profik azzal alkottak maradandókat, ma is komoly érték egy hozzáértő kezében.
-
FazekasLaci
aktív tag
Őszintén megmondom neked:iszonyú nagy ez a tábla. Mindenképpen le kell venned az aktív méretét majd kisebbre a driverben, mert alapban nagyon fárasztó lesz ekkora méretet használnod, hacsak nincs egy 30"-os vagy nagyobb monitorod/TV-d. Sok helyet fog elfoglalni az asztalodon, mérd le. Amúgy 45 EUR-t megér, érdemes lecsapni rá. De ha elromlik, akkor tudd, hogy kuka, mert már semmi támogatás nincs hozzá. Nem javítja a Wacom és alkatrészt (tollat) sem tudsz hozzá rendelni. Tollheggyel nincs gond. Ha nem krepál be a tábla, akkor jó üzlet. Amúgy ennek a táblának a tolla tud dőlésérzékenységet is, ami nagy előny, mivel 70 ezernél kezdődnek a profi Wacomok, amik ezt tudják. Amúgy ez is profi tábla (volt annó), sokáig használtam, én szerettem ezt a típust (nem a méretet, hanem az Intuos2-t)
Ha megveszed és elakadnál a telepítésében, használatában, nyugodtan fordulj hozzám, segítek. De inkább privátot, vagy e-mailt írj, mert kevés az időm a fórumot figyelni.
-
artiny
őstag
WACOM XD-1212-U Intuos 2 - hasznaltan meger 45€,ha jovoben belekostolnek a webdesingbe es hasonlokba?
-
Grafirka
őstag
válasz
Bandi292 #4608 üzenetére
A cintique13 tobbe kevesbe nak ugyanazt tudja mint a intuos4/5 pro szerianknak annyi kulobseggel hogy itt a kepernyore rajolsz direktbe. Ha a penz nem problema akkor hajra
de amugy egy brutralisan tularazott termek
Inkabb egy intuos pro5 + nagyfelbontasu kepernyo ( 2560x1440 ) sokkal tobbet ersz vele.
Hogy a kerdesedre valaszoljak, igen dolgoztam vele , jol mukodik ezzel semmi baj, csak a majdnem 1000 euros araval vannak enyhen gondjaim. -
KisDre
senior tag
válasz
Bandi292 #4608 üzenetére
Elméletben tudásilag minimum annyi mint az Intous 4-5-Pro, csak ugye kijelzősen. Sajnos tapasztalatom nincs, de ha budapesti vagy, akkor ajánlom esetleg hogy nézz be a Grasshopper-be vagy az OázisComputer-hez, ahol elvileg ki lehet őket próbálni némi egyeztetés után ha jól tudom.
-
Bandi292
csendes tag
Úgy két három éve van Intous4 S-em. Mikor időm engedi szoktam rajzolni, a legtöbb alkotásom itt meg található .:http://mitsudomer.deviantart.com/ és itt http://almos-hungary.deviantart.com/ Nekem ez hobbi kikapcsolódás. Kritikát is szívesen meghallgatok.
Gondolkozók Wacom Cintiq 13HD-n a kinek mi a tapasztalata ezzel a gépel?
Menyivel másabb mint az Intous4 ? -
Grafirka
őstag
válasz
loretta95 #4605 üzenetére
Kene tudni a geped adatait. CPU, GPU, RAM ? Milyen operacios rendszer ? A HDD egeszseges ? ( HDD sentinel ellenorizni )
Melyik driver van telepitve a Wacom tablahoz ?
Volt e meg elozoleg mas rajztabla telepitve ?
Nyomaserzekenyseg mukodik ?
Ha elkezdesz koroket rajozlni, a vonal ive folyamatos/lagy vagy toredezett/ szogletes ?Ha 1 percet varsz mire 1-2 cm mozdul akkor ott valami nagyon nincs rendben. Az 1 mp keses is nagyon sok.
-
*Ropi*
félisten
válasz
loretta95 #4605 üzenetére
Ha újratelepítés után egy darabig jól működik az szoftveres gond, az pedig maximálisan lutri attól függően, hogy milyen oprendszer, driver és egyéb programok vannak azon a laptopon, hogy mi mivel akad össze...Vírusirtás mikor volt rajta utoljára (az is belassíthatja ennyire)?
-
loretta95
újonc
Sziasztok. Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy Wacom Intuos Pen&Touch digitális rajztáblát, ki is próbáltam, szépen működik. De.... olyan 2-3 nap múlva olyat csinál a rajztábla, hogy pl. Paint Tool Sai programot nem úgy kezeli mint ahogy kellene. Na most ezalatt értem azt, hogy nem lehet vele rendesen rajzolni, nem lehet vele egy rendes vonalat rajzolni stb. (kicsit szőkés megfogalmazás ez, de remélem lehet érteni.
). Ez még semmi, hogy ha közel teszem a ceruzát a táblához és próbálom mozgatni, egyszerűen belassul és várhatok majdnem 1 percet mire menne 1-2 cm-t. Volt hogy meguntam ezeket a problémákat, letöröltem a programot, majd újra raktam, utána nem volt vele gond, de most ismét eljátssza ezt velem. Valaki tudna nekem erre tanácsot adni, hogy mit csináljak ezzel a szerencsétlen táblával, vagy laptopommal? Mert minden egyes alkalommal nem akarom újratelepíteni, az már nekem fájna, nem a CD-nek.
-
KisDre
senior tag
Azt hiszem FazekasLaci által volt itt korábban hirdetve hogy 22-23" és felett érdemes elgondolkozni az M -es (A/5) méretű vagy nagyobb táblákon. Ha első tábla akkor amúgy is tök mindegy mivel szokni kell majd. De hogy mondjak saját tapasztalatot is, én anno közép műv sulis rajzórákon főként A/2-es mérethez szoktam a rajzlapokon, mégis simán elboldogulok a 23"-os monitor mellet az S-es Wacomom-al (bár elismerem néha nem lenne rossz egy nagyobb). Mindenesetre L, XL és társai méreteket csak és kizárólag egy tartósabb kipróbálással ajánlok(vagy tartósabb szükség érzettel rá), de első vételnek az M-es is bőven jó lehet.
-
lofagi
addikt
Én kérek elnézést, hogy nem mindenki ért a regedithez, de tényleg...
S amúgy még mindig azt nem értem,hogy miért egyszerűbb, kikeresgetni egyesével, megnézni,hogy mit kell átírni, mint, hogy letöltesz valamit és rákattintasz, hogy disable. Nem azt írtam,hogy lehetetlen másképp, csak körülményes. Igazából szerintem a hozzászólásom segítség volt, de te neked ebbe bele kellett kötni. Valóban érdemi hozzászólás volt. Köszönjük Emese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest