- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
berzerker83
csendes tag
Hali!
Mostanában annyi hozzászólás volt driver témában, hogy elkezdte fúrni az oldalamat a kíváncsiság, hogy érdemes e egy ezeréves CTH460 Pen and touch S Bamboohoz új drivert letölteni? Win 8.1 alatt CS6-tal minden működik egy 2010es driverrel. Taccsot nem használom. Volt valami plusz fícsör azóta, vagy hagyjam az egészet és használjam tovább így? -
general
addikt
válasz
FazekasLaci #4296 üzenetére
nálunk win 7-tel (magyar) semmi probléma hálistennek, 2 gépen is fut. csak a kipróbált win 8.1-gyel volt gond.
Wacom Intuos Pro Small, legfrissebb driver (6.3.10w2)
de köszönet a hozzászólásért, letöltöm backupnak.
-
Upo
addikt
válasz
FazekasLaci #4296 üzenetére
Miben jelentkezik a probléma? Múlt héten jött meg tőletek a manga small a lányomnak, a 6.3.10w2-t raktam fel (win8.1), eddig működik rendesen. Manga studio, sketchbook express 6, Gimp, Smooth Draw 4 megy rendesen, nem panaszkodik a lány.
-
FazekasLaci
aktív tag
Szeretném jelezni, hogy az utóbbi időben számos probléma van a Wacom driverekkel, javaslom, hogy a pro változatokhoz csak a pro kezdetűt töltsétek le, a Wacom tablet kezdetűt ne, azonkívül MAC-re is igaz, hogy a legújabb sajnos nem minden gépre megy fel problémamentesen. Én ma egy Maverick változatra próbáltam a legújabbat telepíteni, de többszöri próbálkozás után is csak az eggyel régebbi ment fel problémamentesen.
Windows esetén stabil driverek:
Intuos PRO : pro638-4.exe
Intuos hobbi változatok (Pen és Pen and Touch): pro638-4.exeMac esetén: pro638-2.dmg
A többi vagy megy, vagy nem. De inkább nem magyar környezetben.Ha problémátok van a telepítéssel, vagy vásárlás előtt álltok, nyugodtan keressetek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
BonFire #4293 üzenetére
Mondjuk itt Mac-re vonatkoztatva beszélnek róla, Windowson kérdés, hogy mit lehet vele kezdeni:
"This is a known issue with the current Wacom driver and it will have to be fixed by them in an update. In the meantime, you can make the preferences save by quitting System Preferences after changing any tablet settings and then reopening the Wacom prefpane in System Preferences and closing it again."
-
BonFire
veterán
Nem tudom, mikori, de a verziószám itt van.
De baromi furcsa a dolog, mert megjósolhatatlanul szeszélyes – amint látszik, most azok vannak beállítva, amiket tegnap jóváhagytam, és mára nem felejtette el. Tehát nem rendszer leállításkor nullázódnak a default értékek, hanem egyelőre nem kiderített okból. Lehet, hogy véletlenül le- és visszacsatlakozik az USB-eszköz, úgy, hogy nem veszem észre (nincs mondjuk bekapcsolva a hangfal), és akkor történik ilyen. Akkor már csak az a kérdés, mikor csatlakozik le és miért? Mert akkor ezt kéne megszüntetni inkább.
-
Busmann02
tag
Az 1-2 hónapos driverrel már nekem sem jegyzi meg a mentett gyorsbillentyű beállításaimat pedig ugyanaz a win,és ugyanaz a szoftveres környezet van nint ezelőtt...egyszer csak úgy frissítettem a drivert és megszűnt az h megjegyzi a tábla beállításaimat(legészrevehetőbb számomra a 4 hotkey,mivel a toll gombjait nemszoktam állítgatni...ez valószínűleg driverhiba...de úgyrémlik h van preferences utility....
-
*Ropi*
félisten
-
tikshow
addikt
válasz
BonFire #4285 üzenetére
Áu, akkor ez egy másik szoftver. No mindegy.
Kellene lenni egy ilyen programnak, hogy Wacom Tablet Preference File Utility, elvileg a Start/Programok/Wacom alatt van. Na ott tudsz csinálni egy Backup file, és a Restore-al pedig vissza tudod majd állítani. Ha ilyen sincs - és a legújabb driver van fent - akkor tanácstalan vagyok.
-
BonFire
veterán
-
tikshow
addikt
válasz
BonFire #4282 üzenetére
Ha legújabb drivered van, akkor csinálj egy Backupot a Wacom felhőbe és onnan bármikor vissza tudod szedni. Desktop Centerbe keresd.
Lehet te nem szereted, ő viszont szeretheti, és adjuk meg neki ezt az opciót. Kikapcsolni bármikor ki tudja, ez olyan, hogy jobb az, ha van nálad gumi és nem használod, mintha nem lenne nálad, de szükség lenne rá.
-
BonFire
veterán
válasz
tikshow #4279 üzenetére
Én annyira nem szeretem a taccsot, hogy nálam teljesen ki van iktatva.
BTW, ha már itt tartunk: Az tudja valaki, hogy a Bamboo mi az istenért felejti el minden egyes rendszerindítás után az általam beállítottakat, és miért vált át mindig Defaultra? Nem lehet a Bamboo Preferencesben valahogy elmenteni a felhasználói beállításaimat? Mert nem találok Save opciót, és így minden Windows indítás után kezdhetem újra beállítgatni a dolgokat.
Wacom Bamboo Pen & Touch + Windows 8.1 x64
-
tikshow
addikt
válasz
judit44444 #4280 üzenetére
Nekem egyik gépemen jó, másikon ilyen, mint a vidibe. Amin jó azon Win8 van, amin rossz azon 8.1. Passz.
-
tikshow
addikt
válasz
judit44444 #4278 üzenetére
A manga csak a szoftver neve. Magamból kiindulva, marhára nem lesz kedve megtanulni használni egy totál más programot, ami már bevált és álmából felkeltve is tudja, hogy mi merre van, azt fogja használni.
Szerintem a touchos megérné, mert legalább nagyításra/kicsinyítésre és a rajzfelület mozgatásra nem kellene külön hotkeyt belőnie, ha szeretné.
-
judit44444
újonc
válasz
tikshow #4275 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásaitokat, némileg megnyugtattatok és bizakodóbb lettem ezzel kapcsolatban, mint voltam. Viszont olvasok itt PS és win8-cal kapcs. dolgokat. Ez akkor őt is érintheti. Gondolom. Márpedig ő csak ps-ot használ
Én is abban bízok, hogy az egér mellett azért mégiscsak segítség lesz neki. Nem csodát várok, de ha kicsit is hozzáteszek vele a napi munkáihoz és kis időt spórolok neki akkor már boldoggá tesz a vétel.
Mindenképpen pen & toutch-ot ajánlotok ugye? Vagy neki grafikai munkára nem lényeg a touch-os?
Rajzolni régen rajzolt szépeket, de már nem érdekli vagy injkább ideje nincs rá, így lehet ezt is újra elkezdené, de első sorban nem rajzra kell. Van ugye a manga és "sima"verzió mindegyikhez ugyanazt a táblát adják csak a progik mások mellé. Mire valóak a nem mangás fajtához azok az ajándék progik? Mert ha nem használná semmire akkor a mangás érné meg jobban, mert az olcsóbb. Nyilván abból sem használná a mangarajzoló szoftvert. -
KisDre
senior tag
válasz
judit44444 #4270 üzenetére
Magazin szerkesztéshez bőven elég az Intous Pen & Touch, eleve hisz Wacomról van szó, nem számít már alja szintnek a dolog.
-
general
addikt
válasz
az "S" méretű tábla teljesen jó, ha Photoshoppal dolgozik és szerkeszt, retusál. komolyabb rajzolási munkákhoz kelle a nagyobb méretű. ha kis mozdulatokkal dolgozik, még jobb is, kevesebbet kell mozgatni a karját, csak csuklóból. retusáláshoz például kifejezetten a kisebb méret ajánlott, de tényleg vannak munkák, amihez kell a nagyobbik.
mi ugyan Intuos Pro-t vettünk, a drágábbat, és nagyon nem bántam meg, de szerintem is minőségi a Pen&Touch, először az volt tervben nálunk is, nem hiszem,hogy csalódnál benne, az egérhez képest ég és föld lesz így is, bátran vedd meg! személy szerint a tábla dedikált gomjait alig használom, maradt a billentyűzet, szóval a Pen&Touch kevesebb (és sztem borzasztó rosszul elhelyezett) gombja nem számít.
persze a Pro széria érzékenyebb, nagyobb darabb - még ha a hasznos felület ugyanakkora is-, jobban testre szabhatóbb, de később esetleg onnan feljebb lépni nem lesz akkora wow, mint egérről erre.
a driver támogatás hibái bizony létező problémák, ha win 8,8.1 van a párodnak, előfordulhat, hogy ott is előjönnek, de nem biztos, nem tudni, mitől függ!szerintem hajrá, vedd meg!
-
LamaCube
addikt
válasz
Alx.Mercer #4272 üzenetére
Miért lenne kicsi rajztáblának? Én egy 22"-os monitoron használom egy alap Bamboot a legkisebb méretűt és semmi problémám vele. Itt megnézheted néhány "munkámat" ami ezzel készült. Fotó retusáláshoz is kiválóan lehet alkalmazni Ps-ben.
előtte
utána
Persze van hibája a képnek, meg a "munkámnak", de ez nem a tábla hibája. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Én pont a Pen & Touch S-t használom pár napja. Igaz nem grafikusként, csak képek szerkesztéséhez és azt is csak hobbiból. (viszont olyan jó áron sikerült hozzá jutnom, hogy muszáj volt lecsapni rá)
Egyenlőre nem tudok olyan gyorsan dolgozni vele, mint az egérrel, de amikor precíz pontos dolgot akarok vele csinálni (főleg vonalvezetés bonyolultabb témánál) akkor azonnal nyúlok érte.
Én bal kézzel használom és így tudom váltogatni, hogy hol az egérrel, hol a táblával dolgozok.
Rendkívül precíz és pontos mozgásokat lehet vele elérni. Messze felülmúlja ezen a téren az egereket. És ezt úgy mondom, hogy egy 25k-es lézeres Logitech egerem van...Az ára alapján az ember úgy gondolná, hogy nem alsó kategóriás termék, de az az igazság, hogy szinte mégis az... Ezek a digitalizáló táblák igen komoly összegekbe tudnak kerülni... Az egyel magasabb Pro verzió már 70-100-150k forint (mérettől függően persze)
Aztán jön a 300-400k-es kategória és akár 900k-ig is elmehet... A felső kategóriában pl már a kijelzőre rajzolsz, azt nézed, nem (csak) a monitort.Ezekhez képest a Pen & Touch tényleg "alsó" kategória sajnos... De! Ennek ellenére mégis minőségi érzetet kelt. Precíz, pontos. Elfogadható méretű a rajzfelület. Rajztáblának persze kicsi... Van 4 funkciógombja és a szoftverét is elég szépen testre lehet szabni a különféle programokhoz. A Photoshop pl úgy tudom maximálisan támogatja a digitalizáló táblák többségét (még az nyomásérzékelést is)
Páran panaszkodnak driver/szoftveres problémákról... Nálam Win8.1 x64 alatt nem tűnt még fel hiba...
Maga a termék szerintem kiváló. Szeretem használni és ha ez a felső határ amit rá szánhatsz, akkor jó választás (igaz a többi gyártó termékét nem ismerem..)
Profibb munkára már inkább a Pro verziót tartanám alkalmasnak. Főként a több kezelőszerv miatt
De ha van rá lehetőséged, akkor nézz el ide és ismerkedj meg velük: Oázis Computer - Wacom bemutató terem
-
fravik
tag
válasz
Szia,
sajnos én is csak megerősíteni tudom azokat, akik azt mondják, hogy ez túl belépőszint a párodnak...
Intuos PRO-t javasolnak inkább azoknak, akik nem csak hobbiszinten használják.
Én ugyanezt a táblát vettem meg páromnak születésnapjára, de még nem kapta meg, így nem tudom megmondani, hogy tetszeni fog-e neki vagy hasznosnak találja-e, viszont azt tudom, hogy ő nagyon kezdő ezen a téren és szeret rajzolgatni papírra, egyéb tárgyakra, amit szeretném, ha kicsit digitálisan is továbbfejlesztene, ezért gondoltam erre. Ha munkához használja, ugyan nem ajánlott annyira a Pen & Touch, de ettől még alkalmas rá, sőt. Az egérhez képest hatalmas ugrás szvsz.Én belevágtam.
-
judit44444
újonc
Sziasztok!
Én egy wacom intous pen and touchot néztem ki páromnak Karácsonyra. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy biztos jó választás e.
Nem tudok 35e-nél nagyon többet az ajándékra szánni. Tehát s-es méretűben gondolkodom. Ezen kívűl láttam Manga szoftvereset amit ő szerintem nem hasznáéna. Grafikus. Minden hónapban magazint szerkeszt, rengeteg képet vág körbe ráadásul nem egyszerűeket. Ezen kívűl maszkolások stb stb. Photoshopot használ, a Corellt egyáltalán nem. Jó fajta logitech egérrel dolgozik, az is van vagy 15e, pedig az első gondolatom egér volt, de azt hsizem ezt már felesleges fokozni, ez a tábla szimpibb. Sajnos nem sokat értek hozzá, de van aki lebeszélt róla az ismerősi körben, mert ez az alsó kategória neki kevés és sok mindent nem tud kezdeni vele ha egyáltalán nem érdekli rajzolgatás. Mástól meg azt hallottam és fórumokon is azt olvastam, hogy egy ilyen belépő szintnek hatalmas segítség és egyáltalán nem alja kategória ez sem. Nekem sem az az árából ítélve legalábbis számomra már ez is sok. Kérlek, segítsetek ebben, ki tudná-e használni...felesleges és hiánypótló vagy hatékonyabbá tenném vele a munkáit? Előre is nagyon-nagyon köszi!!!! -
tikshow
addikt
válasz
BonFire #4263 üzenetére
Valamelyik nap majd csinalok rola egy videot, csak momentan a Macem van nalam, azon pedig ez nem jon elo. De egyebkent ez tobb eves problema, h neha par pillanatra elszall, legalabbis youtubeon van egy designer srac - FZD Designs - o emlegeti a korabbi videoiban, h elo szokott fordulni.
-
weryas
újonc
-
Busmann02
tag
Bocs h belekotyogok de nem az a te problémád h a fehér kis köröcske ami az ecset helyét jelzi ps-ben az nálad a toll érintésekor csak a kör közepén egy kisebb kört tesz? Próbáld meg ugyanezt úgy hogy erősebben nyomod a tollat,mert valszeg pont h a nyomásérzékenység működése miatt nemtölti ki a köröcskédet a PSben ami az ecset pozícióját mutatja...elég világos?
ha nem akkor kérdezz bátran
-
tikshow
addikt
válasz
BonFire #4254 üzenetére
Photoshopba ugy tudod eloidezni, h elkezdesz rajzlolni, majd kikatintasz valahova nem photoshopba, mondjuk a talcara, es vissza be photoshopba egybol a rajzteruletre, de mindekozben nehogy eltunjon a Photoshop, talcan levo ps ikonra se kattints. Voila, elso klikk nyomas erzekeles nelkul lesz. Az ujabb tablaknal azert van ez, mert touchosak, szoval, a tollat megfeleloen magasra emeled, a kezeddel ficankolsz, akkor ki tudsz kattintani a talcara. Megoldas? Teljes kepernyon kell hasznalni a PS-t, ha rajzolsz akkor kell is azaz extra par pixel a talca miatt.
-
general
addikt
válasz
BonFire #4258 üzenetére
sajnos, mint írom, sok fórumon olvasható ez a hiba win 8 és 8.1-gyel. a fehér kör problémája viszonylag egyszerű, fentebb már linkelte egy fórumozó a megoldást. a laggolás (és mellé az állandó billenytűlenyomás-kijelzés) a legszörnyebb, de választani kell a nyomásérzkénység, vagy ez..
most azt olvasom sok helyen, és magam is tapasztalom, hogy win alatt nincs baj, csak ha PS-ben vagyok! lehet, hogy az Adobe-bal van baj. mármin az Adobe-win8.1-wacom intuos pro kombóval. nem tudom, egyelőre tanácstalan vagyok. a win 8.1 pedig tiszta, ami alatt próbáltam, mivel próbaverzió ideje alatt történt. a PS CC 2014 is tiszta.
mellesleg nem tetszik a CC, egyre több buggal talákozom sajnos. elég sokszor nem hajlandó bevenni a billentyű lenyomásokat, pláne a shortcutokat. se zoomolni nem akar. és nem, nincs épp kijelölve valami, vagy hasonló, ami miatt nem reagálhatna. csak a hiba hang és nem történik semmi, majd mozgatnom kell a képet, hogy újra reagáljon. -
BonFire
veterán
NEM! Egy példa alapján nem vonunk statisztikát! Én mondtam, hogy az enyémnek kutya baja, és ha általános lenne ez a probléma, már régen tele lenne zokogva a világ összes Wacom fóruma. Erről szó nincs. Vannak bizonyos körülmények, amelyeket nem ismerünk. Például annak a Windowsnak az eredetét. Mindenféle virágbolti warez rendszer, vagy virágbolti rendszer+virágbolti Photoshop kombóval sok érdekes meglepetésben lehet részed, nem feltétlenül a Wacomnál kell keresni a hibát.
-
weryas
újonc
válasz
BonFire #4254 üzenetére
Nos nagyon jó mondhatom. Ma vettem egy WACOM Intuos Manga (CTH-480M). Elő PS gyorsan bele a közepébe.... erre tessék hol lyukadok ki? a Prohárdveren a fehér körök miatt
Végig olvastam csak reménykedni mertem, hogy más a problémátok (bocs). Ha egy másodpercre megállok már jön is a fehér kör (gyönyörű menüjével). Nálatok is ez a probléma ugye? Ja win 8.1 64bit.És még egy kérdés: Ha a PS-t használom (Pl ecsetnél) az egér használatánál a kör kurzor teljes részét tudom használni, azonban a wacom toll esetében nem a teljes kurzort tölti ki, hanem csak a felét. Ha nem értitek nálam van a hiba...
-
BonFire
veterán
válasz
general #4252 üzenetére
Nem bírom elhinni, hogy a komolyabb és modernebb tábla nem birkózna meg a feladattal. 2012-es P&T van nekem (Bamboo), és soha nem volt sem driver gondom, sem a Photoshopban emlegetett nyomásérzékenység elvesztése! Sőt. Eddig csak Genius és Trust táblákról olvastam (itt ebben a topicban), hogy minden rajzprogrammal kompatibilis, kivéve a Ps-t.
Most Win 8.1 x64 van, azelőtt 8.0 x64 volt, azt megelőzően Win 7 x64, azt megelőzően Win 7 x32… stb. Minden rendszer alatt jól működött, soha nem volt vele efféle bajom. Most akkor az újabb és drágább széria visszafejlődött volna?
-
fravik
tag
válasz
general #4252 üzenetére
Esetleg próbáltad már 8.1-en a Win7 drivert? Nem hiszem el, hogy nem megy, én is most vettem pont egy Intus Pen & Touch-ot karácsonyi ajándéknak... és nyilván 8.1 van fent a leendő tulajdonosának is.
Remélem megoldódik valahogy a kérdés, a nyomásérzékelés elég fontos opció ahhoz, hogy csak úgy kikapcsoljuk. -
general
addikt
válasz
BonFire #4251 üzenetére
Sajnos nincs ilyen hozzáadott utility, ahol ilyesmit lehet beállítani.
Több fórumon is olvastam, hogy nagyon sokan szívnak ezzel, [link], a kommentekben olvasható, hogy nem oldja meg a problémát, amire én is rájöttem, mert ahogyan Vizion kollega rávilágított, elveszítjük így a nyomásérzékenységet, ami elég fontos...Feladtam, visszateszem a Win 7-et, kipróbáltam a 8.1-et, mert váltani akartam, sokak szerint gyorsabb, de asszem maradok a jól beváltnál.Ott nem volt ilyen problémám.
-
general
addikt
válasz
BonFire #4249 üzenetére
lehet, hogy igazad van, de azért igen ciki, hogy a legújabb hivatalos Win verzióra (egyelőre a 8.1), ami már nem is friss, nincs optimalizálva a legutolsó driver, ami kb 3 hetes!
Win 7 alatt semmilyen gondom nem volt, most meg megőrülök, mert egy fos, mindenhol köröket rajzol nekem, meg kiírja, melyik módosító billentyűt nyomtam le, mint a hülyéknek, pedig kikapcsoltam Win alatt mindent, ami elvileg ezt engedélyezné, ráadásul néha laggol is rendesen, most akkor hogy is van ez? Win 7 alatt nincs probléma, 8.1 alatt meg igen, hiába kapcsolom ki a Windowsban. szerintem az oprendszer nem hajlandó kikapcsolni, ami vicces, mivel ez már érintősre van tervezve.
végül is mindegy, mit hiszünk, kit okolunk, attól ez a zavaró jelenség létezik, ha tud valaki megoldást, kérem szóljon, én is keresem!
köszszerk: visszatettem a gyári lemezről a drivert, a 6.3.7-est, nem változott semmi.
-
BonFire
veterán
válasz
general #4248 üzenetére
Nem a Windows a hibás! A drivert a gyártónak illik szállítani. Eddig a Wacomra nem volt ilyen panasz. De visszaolvasva a fórumban láttam olyan kommenteket, hogy az Adobe igazán megcsinálhatná, hogy működjön a Genius tábla Photoshoppal is. Ne üljünk már fordítva a lovon! Ebben az esetben a Wacom a trehány.
-
-
fravik
tag
válasz
general #4240 üzenetére
Ebből megpróbálhatod kihámozni...
Ha megy az angol, a Google a barátod!
Pen feedback off -
fravik
tag
válasz
general #4238 üzenetére
Talán ez segít...
How to get rid of those annoying circles... -
general
addikt
driver....
feltettem az új, 6.3.10.w2 drivert az Intuos Pro Small-hoz, de nagyon nem vagyok vele kibékülve.
néhány apró, de idegesítő dolog aggaszt:
PS alatt ha lenyomom a billentyűzeten (tehát nem a táblán) a Shift,Ctrl,Alt valamelyikét, a kurzor alatt kis fehér négyzetben kiírja a gombot, "segítségképpen", hogy mit nyomtam le. ki lehet ezt kapcsolni valahogyan? az agyamra megy!
akkor rengeteg érintésre, toll érintésre kis köröket rajzol, hogy lássam, hová érintettem, ezt sem akarom, nagyon zavaró, sőt, ha például - még mindig Photoshop alatt- ecsetméretet szeretnék állítani, jobb klikkre felugrik az a ablak, ott a csúszkát szeretném állítani, de elsőre sosem engedi, ehelyett szintén kört rajzol, fehérrel, jó vastagon, kiborító... mit lehet ezekkel tenni? én nem találom sajnos, lehet-e ezt állítani, kikapcsolni.ti hogy álltok ezzel?
az előző driverrel nem voltak ilyen gondok. bár tény, hogy a kínai karakteres zagyvaság eltűnt.
(ühüm, most tettem fel win8.1-et, esetleg ez bekavarhat? az előző kombó win7, plusz 6.3.9 driver)
-
törölt tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy új táblát, az Intous pro S a kiszemelt. Érdekelne, hogy a touch ringet lehet-e használni az ecset méretének változtatására?
Grashoppernél látom hogy adnak hozzá 3 hónap CC előfizetést is és az ár is egész korrekt, valószínűleg onnan rendelem majd. -
Reggaeton
újonc
Sziasztok
Kaptam egy rajztáblát tesztelésre Genius EasyPen i406XE. Kicsit fura mert megvagyok szokva a wacom táblákhoz. Próbálkozok rajzolni vele Photoshop-ba de mindig csak radíroz. Tudna valaki segíteni hogy mit kellene beállítani rajta hogy rendesen működjön? Mert pl a Corel Painter Essentials 4 -be simán működik minden csak itt nem.
-
KisDre
senior tag
válasz
_Highlander_ #4226 üzenetére
Bármelyik üzletet is választod rosszul nem járhatsz, hisz nem noname s nem is ebay
(Apropó, ha már Grasshopper, hova tűnt mostanság a fórumról FazekasLaci? ) -
Painess
újonc
Sziasztok!
Kishúgomnak szeretnék karácsonyra venni egy digitalizáló táblát, mert nagyon szeret rajzolni. Az a tábla csak arra kell, hogy molyoljon vele és rajzolgathasson kedvére. Nem nagyon vagyok tisztában az árakkal és a minőséggel, ezért fordulok hozzátok segítségért
15000-20000 Ft körül szánnék rá, milyen terméket ajánlotok ami ezeket a feltételeket kielégíti? -
_Highlander_
csendes tag
Szeretem az ilyen eladói hozzáállást
Mivel sajnos a gépjárművem nem alkalmas műszakilag arra hogy Budapestre felmerészkedjek vele házhoz kellene majd szállítani, viszont ez karácsony körül lenne esedékes mivel 40-50 ezer híja van még amit a főnököm 10. után fizet ki és tartoznak is nekem szóval most csak megnézném hogy mit is veszek majd
-
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4226 üzenetére
Először is 2006 óta működünk, komoly növekedéssel év/év alapon, amit szeretnénk továbbra is fenntartani. Másrészt viszont a Wacom termékek garanciája a hivatalos Wacom disztribútoron keresztül történik (www.wacominfo.hu), mi is oda visszük a garis táblákat. Hozzátenném még, hogy a Wacom termékek meghibásodási aránya elképesztően kicsi, és a disztri bármikor el fogja intézni a garanciát neked, de ha még ebben sem bíznál, akkor a wacom.eu is ki fogja cserélni ameddig a Wacom létezik.
-
_Highlander_
csendes tag
De bírom az ilyen pszichológiai árazásokat
Viszont így már mindjárt más a téma, mert az állomáshoz tényleg közelebb lenne a ti boltotok, most bajban vagyok hogy hova menjek, nem tudom hogy ha esetleg valamikor javítani kellene a táblát garanciálban vagy anélkül hova lehet fordulni, el lehet vinni pl a táblát a grassopperbe is ha ti elköltöznétek az évek folyamán vagy történne más a céggel? Manapság minden megtörténhet, és tudnom kéne hova fordulhatok majd
-
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4224 üzenetére
Bocsánat, elírtuk. Természetesen nálunk is 3év garis, és kicsit akcióztam is az áron.
-
_Highlander_
csendes tag
válasz
tikshow #4223 üzenetére
Írtam Grasshopperéknek, az egyik kollégájuk megerősítette:
-A Cintiq akció meghosszabbításra került december 31-ig. Oldalunk egyébként rendszeres frissítés alatt van, így a Wacom áraink teljesen aktuálisak -
Zsír
Brekk: Az oldalatokon a Wacom 24 Hdhez ez van írva:
Hivatalos magyarországi forrásból, 2 év garanciával!
-
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4219 üzenetére
"A következő ajánlatok közül tud egyet választani: Cintiq garanciakiterjesztés (összesen 4 év garanciával, ha ezt választja!), vagy 3 hónap video2brain.com oktatóoldalhoz hozzáférés vagy Datacolor Spyder CUBE színkalibráló hardvert. Vásároljon most Cintiq-et, az ajándékról ráér karácsonyig gondolkodni, 2014. december 31-ig kell döntenie, melyik extrát igényli! Az ajándék termékek körét a gyártó az akció időtartama alatt változtathatja, a termékhez kapcsolódó ajándékokat a cintiqbonus.wacom.eu oldalon ellenőrizheti"
Ezt nem a grasshopper adja, hanem a Wacom, ez nálunk is él. De amúgy oda is van írva, hogy a Wacom oldalán kell regisztrálni a vásárolt táblát, és ott kell kiválasztani az ajándékot is. Esetedben ez a garancia kiterjesztés lenne.
Az akció a mi oldalunkon is kint van, és dec31ig meghosszabította a wacom.Ja, és nálunk 3év gari van kiirva nem 2.
Arra jönne a +1 carepack.
-
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4217 üzenetére
Nálunk is van lehetőség tesztre, itt ki van írva milyen táblákat lehet kipróbálni. A nyugatinál vagyunk, és a cintiq táblákat ingyen kalibráljuk annak aki nálunk vásárol.
-
_Highlander_
csendes tag
Jaah de ti akkor másik cégtől vagytok és szállítani kéne hozzátok a táblát? Ha így van az nekem macerás, mivel vidéki vagyok, ha egyszer lehozom vagy lehozatom BP-ről a táblát már nem szaladgálok vele utána, abban is biztos vagyok hogy a kalibrálás se ingyen van. Grasshopperéknél van lehetőség tesztre igaz? Hogy felutazzak és kipróbálgassam a masinákat hogy eldöntsem, megveszem e idén a táblát vagy a esetleg várjak vele jövőre a touch-ra vásárlás előtt? (ami nem valószínű, no de ki tudja)
-
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4215 üzenetére
A wacom display settings az a wacom szoftvere, a basiccolor display az egy kalibráló szoftver, ráteszünk a táblára egy kolorimétert, az méri a színeket, és az alapján a piros zöld kék-et behúzzuk a wacom szoftverében a megfelelő értékre.
-
_Highlander_
csendes tag
A cikkben a képeket én ugyanolyannak látom, vagy az én monitorom is gyenge vagy színvak vagyok
Nem értek ehhez a részéhez a dolognak, nem is tudtam hogy lehet monitor színt kalibrálni. Ez a szoftver ingyen jár a termék mellé? -
Brekk
addikt
válasz
_Highlander_ #4212 üzenetére
A szemet csak a nagy fényerő miatt ronthatja, ezt érdemes lentebb venni. Kalibrálva 120cd/m2 fénysűrűségre szoktuk állítani a monitorokat, és a cintiqeket is, ez grafikai munkára, nyomdára tökéletes beáálítás. Ráadásul gyárilag nincsennek is igazán színhelyesre állítva, tehát megéri beállíttatni. Itt megmértünk egy Cintiq 13HD-t.
-
tikshow
addikt
válasz
_Highlander_ #4212 üzenetére
Papír után marha nehéz megszokni, hogy van nagyító.
-
_Highlander_
csendes tag
Még eszembe jutott valami
Ezek a cintiq-ek nem rontják a szemet? Sok videót láttam ahol egy egy felhasználó lehajtotta az aszal lapra és szinte ráfeküdt. Van ideális távolság aprólékos munka közben is?
-
tikshow
addikt
válasz
Belapapa #4210 üzenetére
ConceptCookie egy Intuos 3S-t használ. Az kb hasonló, mint ez, néz utána mit tud. Egyébként megszokás kérdése. A az ilyen picikkel az a baj, hogy a kicsit nehézkes velük gyorsan pontosan dolgozni, mert közel se 1:1 arányba mozog az kurzor és a toll. De ha megszeretted ezt a digitális technikát, akkor később válthatsz nagyobbra vagy Cintiq-re, szvsz kezdésnek megfelel.
-
Belapapa
csendes tag
Szervusztok,
Sok hozzászólást végig olvastam, és ennek függvényében illetve jelenlegi keretemnek megfelelően sikerült választanom egy: WACOM Intuos Pen and Touch Medium CTH-680S táblát.
A kérdésem a következő:
Komolyabb rajzok, portrék készítésére szeretném használni. Mennyire tudja ezt az elképzelést kielégíteni számomra ez a típus mechanikailag?
-
Sokimm
senior tag
Köszönöm mindenkinek, meg kell néznem már biztosan, "mennyit ér számomra" ez a pár többletfunkció (multi, radír)...
Nagyon rendesek vagytok, a sok hasznos válasz miatt, tényleg big thx. -
Brekk
addikt
-
KisDre
senior tag
Touchpad funkció kikapcsolható
Nekem második generációs Pen&Touch van de a touch részét gyakorlatilag nem is használom.
Ugye az első a mostani BambooPad, bár ahogy látom akkor elvileg még van rá gari, de úgy ámblokk technikailag nem tudom mennyire jó, mennyire múlja alul a régi Bamboo-kat. Másodiknál USB kábel hiánya nem túl biztató ámbár ha van még rá gari s a kábel is meg lenne, jó vétel lehet. Újonnan belinkeltek meg mindegyik jó, s úgy tünik itt a Pen és Pen&Touch között már csak touchpad és a radír a különbség, az meg lehet nem ér meg +10 ezer felárat, persze ember függő ki hogy használja.
Egyébként OázisComputernél nemtudom mi a helyzet, de Grasshoppernél ha bemegyünk az üzletükbe ki lehet próbálni a táblákat, még a Cintiq-et is
-
-
MarQs
senior tag
Ha nem látod értelmét, akkor eldőlt a dolog!
Simán kilehet váltani, ez nem kérdés, ha pedig cél a minél jobb ár/érték arány, akkor a touch nélküli darab az ésszerű a kettő közül!
Jó az a gari, ha kéznél van! Mozgóalkatrész nincs az eszközben, de elvileg igen finom működésű szenzor(okk)al bír, amikkel - sose tudni - adódhat probléma. A toll tárolására alapból érdemes külön figyelmet szentelni: sose hagyd, hogy a hegyén pihenjen - pölö, a cerkák mellett, a bögrében! Csak fektetve! Szállítás közben is, ha nem a dobozában van, érdemes egy kupakot fabrikálni rá!Az "s" jelölés pedig - ha jól emlékszem - "S", mint Small.
-
Sokimm
senior tag
Az "s" kifejezés mit takar a 480 után? (a gyártó weblapján csak sima 480 szerepel a Model Number-nál, mind a CTL és CTH padnál...) CTL 480S
-
Sokimm
senior tag
A garancia (egyéni furcsaságom) nem izgat ennél a terméknél annyira, mert mi romlana el benne? Se mozgó alkatrész, se romló dolgok nincsenek benne. (cáfoljatok meg, ha tévedek!)
Viszont a felhasználhatóság már más téma.
(mindenféleképpen meglesem vásárlás előtt az ajánlott boltban, köszönöm a tippeket!)
ui.: youtube-on végignyaltam az első x videót, de nem látom még értelmét a multitouch-nak (még csak egy elromolható részt látok benne*), mert zoom-olni, tologatni a képet ide oda retusnál lehet, hogy hasznos lenne, de vajon megér ez ~10k-t? (költői kérdés, ez még magamban sem tisztázott)
-
MarQs
senior tag
Szerintem, mivel még soha nem volt a kezedben hasonló eszköz, így akár még rá is tudna állni a multitouch-ra, ami ugyanarra való, mint bármelyik eszköznél, ami bírja ezt a funkciót: forgatás, zoom in/out...
YouTube-on számos bemutatót találsz a dologról, vagy ha van rá lehetőséged, ugorj be az utóbbi két linked alatt található üzletbe! A multitouch nélküli új kiadású táblát biztosan, de lehet a multitouch-os darabot is kipróbálhatod még mielőtt csilingelne a kassza!Ha belefér a büdzsébe, szerintem a CTL-480S, vagy a CTH-480S mindenképp jó választás - már csak a garancia miatt is! Hogy a kettő közül melyik, az pusztán egyéni preferencia kérdése! "Szűz" kéznek kevésbé szokatlan az átállás, az új dolgok rögzítése, mint a rutinos, reflexszerű mozdulatokhoz szokottnak.
Okosan van amúgy kivitelezve az érintésaktív felület: a toll és a kéz érintését is külön felismeri, így nincs kavar, hogy hol marad, vagy hova ugrik a kurzor, ha mondjuk tenyéréllel letámasztasz rajta rajzolás közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- Elado Corsair MP600 LPX GEN4 SSD 1TB hűtőbordás
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- Canon EOS M50 kit obival, 40 ! expoval, (opcionális hálózati töltővel/ objektívekkel)
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával ( 160 / 1000 expoval)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest