Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
Ha rajzra/festesre szeretned hasznalni ugy , hogy megis elvezetes legyen dolgozni vele akkor i5 / 8Gb Ram / GTX750 es minel nagyobb meretu es felbontasu kepernyo .
Festeni sokkal elonyosebb nagy kepernyon/felbontason, gyengebb geppel, mint villamgyors procival, fel vagyont ero Qaudroval, egy kicsi es/vagy rossz monitoron.
*Ropi* eleg annyit hozzatenni, hogy pl, win7 alatt az uj illustratornak ( CC ) nincs hardveres gyorsitasa az AMD kartyakkal.
-
Chronos85
tag
Nálam az első generációs i7, 18gb rammal és egy alsó közép kategóriás VGA (750ti 2GB) van befogva. A VGA-t nem rég kellett cserélnem. Nyilván programja válogatja, de úgy vettem észre az Adobe jobban szereti az intel-t és az nvidiat. Az SSD rengeteget számít az ideális 2 lenne, hogy a swap file-t a másikra tud rakni, de azért eggyel is ellehet lenni.
Persze betok olyan eccsetet állítani ami simán megfektet bármilyen konfigot, kérdés hogy mi a cél. -
*Ropi*
félisten
A Samsung Smart PC Pro-mon hibátlanul használható a beépített Wacom felület (Intuos 5-nek felel meg) annak ellenére, hogy nem egy izmos gép (Core i5 3317U, 4GB memória) Persze nem szerkesztek rajta 32 rétegű, 20+ MP-es képeket: 4-5 réteggel nincs gondja az 5D3 rawjaival.
-
-
Mister_X
nagyúr
Azért ma már elég jók az alsó-középkategóriás gépek os efféle felhasználásra, de nyílván függ a táblától is - bár nem annyira. Akárhogy is nézem, a tablet egy periféria, memóriát meg előbb eszi el a Windows és a PhotoShop, mintsem közrejátsszon a működésében. Mondjuk egy Wacom Cintiq lehet megkövetel egy izmosabb rendszert, deakinek fut Cintiqre, akkor biztos jut erősebb gépre is. Azért legalább egy Core i3 (de inkább i5) és 8GB memória nem árt, mellé egy SSD és kész. Én egy Bamboo-t használok egy AMD A6-3500 és 4GB memória társaságában (SSD-vel), minden probléma nélkül. Minimális késleltetés azért van, de nem zavar, lehet a
-
Dexter68
addikt
Elég jól össze van rakva, tulajdonképpen résmentesen. Én is csak onnan tudtam, hogy hogy kezdjek neki, hogy amikor tönkrement az előző toll, azt már szétszedtem egyszer.
Jól működő tollat ne szedjen szét senki, mert sokba kerülhet egy rossz mozdulat.
Először a gombot kell lepiszkálni, utána lecsavarjuk a kúpos gyűrűféleséget (a képen a gumiköpeny és az alaplap között) azután lehúzható a gumiköpeny.
Utána kiszedhető a hegy, és neki lehet állni óvatosan, de erősen széthúzni a burkolatot. Arra nagyon vigyázni kell, hogy oldalra ne mozduljunk, mert ha megtörjük, máris dobhatjuk ki. Az elején, meg a végén kicsit lötyögnek a tekercses részek, úgyhogy óvatosan!
Ha a radírt sikerül kipiszkálni, két pici rugó gurul szerteszét, összerakásnál némileg para ez is. A kis rugót bele kell tenni a nagyobbnak a közepébe és úgy rátenni a radír burkolatát. Ezt úgy oldottam meg, hogy beleállítottam a tollat a tartójába, ez függőlegesen stabilan megtartotta a tollat, szépen rápakoltam a rugókat, majd óvatosan rátoltam a burkolatot radírostul (konkrétan a radírnál fogva).
Paráztam, mint az állat, de megjavult a tollam -
Upo
addikt
Ezt nem értem én sem, a gagyibbat marketing bullshittel beállítják jobbnak, ő meg benyeli.
Mondtam már, hogy ha zavarja, hogy nem 21:9 arányú sötét téglalapot lát maga előtt akkor itt a megoldás. -
duni84
aktív tag
130-ból kijön a huion gt190 még ilyen förtelmes árfolyamok mellett is. uk warehouse-ból, akkor se vám, se áfa, csak a 20$ szállítási költség (ez már benne van a 130-ban)
most hirtelen én is elgondolkoztam rajta, csak amúgy is a surface pro 3-ra csorgatom a nyálam egy ideje, akkor meg ez gyakorlatilag kidobott pénz lenne végül. amúgy a surface pro 3 is talán lejjebb megy majd ha ezek tömegcikké változnak
-
BonFire
veterán
Ha jól tudom, amit régen Bamboo-nak hívtak, az új szériában az az Intuos. A régiben az Intuos volt a középkategória, ma nem feltétlenül. Most az Intuos is belépő. Csak azért, hogy félre ne tájékoztassuk.
Nekem taccsos Bamboom van, és sem a taccsot, sem a toll végén lévő radírt nem használom soha. Csak ezért nem feltétlen éri meg a felárat. Persze ha lenne egy olyan Intuosom, amin van programozható taccs gyűrű, meg dőlésérzékenység, az biztosan többet érne. De mivel kocarajzoló vagyok, a táblát pedig jobbára retusra és maszkolásra használom, bőven megteszi nekem a Bamboo is, csak a taccs legyen kikapcsolva.
-
szagnes69
aktív tag
Köszönöm a válaszodat, sokat segítettél. Miután írtam még tovább olvastam és láttam, hogy amit kinéztem Wacom Bamboo is nagyon jó, de nem igazán a rajzoláshoz, ezért teljesen elbizonytalanodtam. Az általad mutatott tábla viszont nem sokkal kerül többe, mint amit kinéztem ennyit ki tudunk érte fizetni.
Még egyszer nagyon köszönöm!
-
-
Sokimm
senior tag
A garancia (egyéni furcsaságom) nem izgat ennél a terméknél annyira, mert mi romlana el benne? Se mozgó alkatrész, se romló dolgok nincsenek benne. (cáfoljatok meg, ha tévedek!)
Viszont a felhasználhatóság már más téma.
(mindenféleképpen meglesem vásárlás előtt az ajánlott boltban, köszönöm a tippeket!)
ui.: youtube-on végignyaltam az első x videót, de nem látom még értelmét a multitouch-nak (még csak egy elromolható részt látok benne*), mert zoom-olni, tologatni a képet ide oda retusnál lehet, hogy hasznos lenne, de vajon megér ez ~10k-t? (költői kérdés, ez még magamban sem tisztázott)
-
szabog4
aktív tag
Már akartam írni, hogy ott sincs semmi és még képet is csatoltam volna hozza...ám, amikor raktam vissza a fedőlapot vettem észre, hogy a fedőlap belső oldalára van felrakva!
Ez így még jobb! Praktikus! Nem kell külön cipelni sem!
Köszönöm a tippet!BonFire Rendben, akkor nem félek tőle!
-
szabog4
aktív tag
LamaCube:
Hát nekem 23" van, de rendben!
Gondoltam használtpiacon ajánlotok valamit, amire azt mondjátok oké.
Itt HP-n csak ezt a kettőt találtam.
Wacom Bamboo MTE-450/K0-BGenius MousePen i608X digitalizáló tábla
Ez a WACOM Intuos Pen (CTL-480S), amit ajánlottatok nekem tetszik. Szó se róla megyek melózni csak szeretnék mindent számításba venni. (tényleg nincs sok meló havi 1-2 alkalom már jónak számít (Y) ) (Ha nem muszáj, ne költök sokat. Nem tudom ebbe van-e multitouch gondolom nincs, mivel nem írja.
A másikon azt néztem nincs multitouch, ami szerintem nem igen jó, mivel a zoomolás más módon történik (NEM?) ! Gördülékeny munkamenetet preferálom. Ezek szerint 20 alatt nem jövök ki!
-
FazekasLaci
aktív tag
ok, no problem. Érdemes picit várni az oprendszerrel, jön jövőre a Win9, a Win 8 teljesen ok, de a 8.1-nek még vannak gyerekbetegségei a videókártyákkal kapcsolatban. Ráadásul most fogják ledobni a 8-asok árát.
Egy DELL notinál futottunk bele karácsonykor, amikoris az akciós DELL-t linux-szal lehetett csak venni és egy OEM Win 8.1-et kellett rárakni, az ATI kártya eredeti Win8 drivere feladta a "harcot" és a noti nem jelenített meg semmilyen képet
Persze megoldottuk, de mosolyogtunk egy nagyot.
Érdekes, hogy Win7-ről 8.1-re való frissítésnél ugyanilyen jelenséget nem tapasztaltunk. Lehet, valami az első oprendszer CD-kkel volt.
-
-
FazekasLaci
aktív tag
Photoshop alatt én azt tapasztaltam, hogy inkább a videókártya és a memória a lényegesebb. Tehát, ha van jó sok memóriád, meg egy 2 GB-os videókártyád a gépben, akkor elég nehéz rajzolással a Photoshop-ot meghasaltatni normál felhasználásban. Persze, ha nagy ecsetméretet egy rakta effektussal állítasz be, akkor semmi sem lehetetlen
Amit viszont még tapasztaltam, hogy a Corel Painter X3-ban lényegesen gyorsabb a toll visszajelzése, vagyis kisebb hardverkonfiguráción is nyújtja azt a zökkenőmentes teljesítményt, ahol a Photoshop már belassult.
Ha elküldöd nekem a pontos konfigurációt, akkor meg tudom mondani, hogy lesz-e különösebb problémád. De ha gondolod, akkor próbát is meg tudunk tenni. Ha notid van, behozod, rárakunk egy általad kiválasztott táblát és megnézed a teljesítményét. Ha viszont asztali a géped, akkor is tudunk megoldást, ha komolyan gondolod a vásárlást, de ahhoz már jobb, ha bejössz és személyesen átbeszéljük. Ha érdekel, akkor keress meg e-mailen (fazekas@grasshopper.hu), vagy privátban.
-
BonFire
veterán
300 dpi-ben egy 125-ös puha szélű ecsettel van egy minimális lag, sacc/kb 10 ms alatti, viszont nincs szaggatás. 800-as ecsetméretnél már darabosan is halad, de azt én már extrém terhelésnek vélem.
Összehasonlításképp ez egy AMD Phenom II X4 965-ös processzor, és egy Radeon 4670-es VGA, tehát nem egy mai, modern darab. És jó. 8 Giga ram van alatta és HDD-ről megy a program.
-
jhos910
senior tag
Nagyjából ott jön ki a különbség a táblák méreténél, hogy a hosszú egyenes vonalakat mekkora nagyítás mellett akarod elvégezni illetve, hogy az adott tábla mérete mekkora képernyőhöz kényelmes (ez csak irányadó méret). pl L-es tábla valószínűleg nagy lesz egy 15"-os monitorhoz de egy 24"-oshoz meg hibátlan...
De ez csak egy példa.Függ amúgy a rajzolási/szerkesztési stílustól is (ezt azért így nehéz megmondani látatlanba), de azt szoktuk mondani, hogy ha van lehetőséged akkor kérj kölcsön egy kis időre egy rajztáblát vagy próbáld ki a grasshoopernél.
Ami fontos: Minden méretű táblával (szinte) meg tudsz oldani minden feladatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest