Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisDre
senior tag
válasz
banán007 #2398 üzenetére
Én máshogy tudom, 22"-ig elég állítólag az A6-os méret, illetve az a határ eset. Legalábbis amióta figyelem ezt a fórumot így tudom.
De személy szerint nekem az a véleményem hogy ez is használótól függ. Még valami, ezek a táblák szélesvásznúak, bár belehet őket állítani a régebbi 4:3-as arányhoz is, csak ekkor vagy a tábla egy kisebb része aktív csak, vagy pedig a monitornak csak szűkebb részét használjuk.
Korábbi kérdésedre válaszolva, nekem sima Pen&Touch-om van 17"-os 4:3-as monitorral, ezt a profilomba is leírtam. -
banán007
tag
még itt van pár adat tabletvásárlással kapcsolatban:
monitor................ajánlott méret
19"......................a5,a6
20"<....................a4 vagy afelett -
banán007
tag
ehhez a "megszokáshoz" kb 1-2 hét kell
különben nem a táblát nézik hanem a képernyőt/monitort , olyan mint az egér..
mondjuk még ha megtudhatnám mennyit áldoznál rá több tipust is tudok ajánlani -
banán007
tag
kedves amargo!
igazad van, tényleg nagy a választék. én személy szerint neked (vagyis a barátnődnek):
wacom bamboo fun
ezt először is a hozzájáró szoftverek miatt javaslom.
másodszor : a nők nem nagyon szeretik a fekete színt, íme egy fehér
még valami: azon a linken meg is tudod rendelni/megvenni és még ki is lehet próbálni
majd még keresd meg a FazekasLaci-t ő vele le tudod beszélni a kipróbálási időpontot stb.
(grasshopperbél dolgozik)
és itt egy bemutató videó -
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok jártas a témában ezért érdeklődöm itt elsőnek.
Barátnőmnek készülök venni egy rajztáblát, mert szeret rajzolni - szerintem jól is csinálja - ellenben nem szeretnék árnyékra vetődni. Az olvastam eddig, hogy a Wacom Bamboo termékek elég jók és ezekből vannak belepőszintűek is, amik már használhatóak.
Elsőnek valami nem túl használtra gondoltam, de igazából a sok termék közül nem tudom eldönteni melyik lenne a megfelelő.Tudnátok benne segíteni?
Előre is köszönet érte! -
banán007
tag
hát köszi a magyar galériákat, van pár jó kép. te mivel/milyen tipussal(digitalizáló) rajzolsz?
egy kicsit másik téma: hamarosan 7 éves ez a topic!!!
-
KisDre
senior tag
Nem elavult, csak itt gondolom inkább a hardvert vitatják, nem pedig a rajzolást. Habár lehet tanulni az ilyen videokból de mindenki a saját stílusában fog igazán megtanulni rajzolni/festeni, persze alapnak nagyon jó.
Mellesleg nézz magyar galériákat, galéria oldalakat is!
KockArt Főként hagyományos rajzok vannak itt.
MindentBele Itt leginkább 3d digitális képek.
hungaryART DeviantArton Itt meg talán a legvegyesebb. (: -
banán007
tag
sztem sajna elavult ez a topic
szombat este nincs senki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
banán007
tag
lehet h pár db nem fog mukodni mert a sanyi letiltotta a videót balahblahblah
-
banán007
tag
bocsika, kihagytam a terminátort
na akkor itt van:katt ide a terminator karikatúra (videó) megtekintéséhezelrontottam de sztem alapvetően jó hsz.
-
banán007
tag
hello all.
ha szeretnétek egy profit látni digitális rajzolás közt akkor nézz innen videókat:
eszméletlen mit tud a srác!!!!!!!!!!!!!!
pár videó:[/B](ezeket rajzolja le)toy story 3:[link]
iron man:[link]
megan fox:[link]
dr. house(karikatúra):[link]
LOST-john locke:[link]
optimus(transformers):[link]
bumblebee(transformers):[link]
spider man:[link]
scarlett johansson:[link]
tim burton:[link]
terminator(karikatúra):
chuck norris(karikatúra):[link]ja és még valami, ilyen képekre számítsatok
(B)További videókért katt ide(/B)
remélem tetszett, mert elég sokáig tartott hogy ezt a hozzászólást megírjam! -
banán007
tag
igaza van sparrownak, ez egyszerűbb egérrel
én pl nem is hallottam még ilyen fóliáról, jó tudni hogy van
mondjuk még egy wacom cintiq-val is meg lehetne könnyíteni a dolgod
de ez marha drága..... -
$p@rr0w
őstag
válasz
VANESSZA1 #2385 üzenetére
Az nem fizikai eszköz hanem egy tool amivel a szgépen tudsz vektorokat rajzolni meglehetős pontossággal. Én mondjuk úgy csinálnám hogy szkennelném, vagy fotóznám a szabásmintát, és gépen körbe vektoroznám. Egyrész ez a legpontosabb, másrészt a digitalizáló tábla nem pontos rajzolásra van hanem a szabadkézi rajz jellegével közelíti meg a digitális rajzolást.
-
banán007
tag
hi!!!!
valószínűleg ezt kapom meg : wacom bamboo fun (p&t) a6 wide.
klben nekem jobban bejönnek a világosabb szinek ez az egyik ok h ezt választottam
a másik mint már sokan emlitették a hozzáadott szoftverek miatt -
jimspie
tag
válasz
banán007 #2379 üzenetére
Fun-t vegyél megéri!
Mivel elsősorban rajzoláshoz, jegyzeteléshez meg retusáláshoz (stb) használod majd ezeket a progikat így az elements egy jó kis ajándék a hárdver mellé. Ezt azért írom mert az elements nem kifejezettem a fotók totál élethű átbabrálására szolgál ahogy néztem, hanem inkább a wacom nyújtotta lehetőségeket elégíti ki, de lehet hogy rosszul vagyok informálva. Minden esetre én is Fun-t fogok venni ... bár vannak akik nem értékelik az eredeti szoftver jogtisztaságát és inkább mindent letöltenek (mondjuk azért itthon nem is tehetjük meg magunknak, hogy megvásároljunk egy eredeti ps cs5-öt 833 ajróért, közel 200 000ft).
De ha már ilyen lehetőség van arra, hogy jogtiszta szoftvert használj, hát legyen már annyi bennünk is, hogy akkor élünk eme lehetőséggel és nem kalózkodunk! ^^ -
banán007
tag
hi
a photoshop elements (8) az csak kieg. vagy önálló progi?
wacom bamboo funhoz adják)
a válaszokat köszi -
jimspie
tag
válasz
banán007 #2375 üzenetére
Ha nagyon szükséged van a magyar nyelvű PS-ra, szerezz be egy korábbi verziót vagy valami .. azokhoz van és lényegében nem tudnak sokkal kevesebbet .. legalábbis rajzoláshoz bőven elég sztem egy cs2 is az pedig magyar.
A legjobb ha megtanulod használni az angolt is mivel ez által könnyebben tanulsz bele az egyéb rajzszoftverekbe is amikhez viszont TUTI nincs magyarítás. -
banán007
tag
valaki tud küldeni egy olyan linket melyben photoshop cs5 magyarítás van?
a válaszoakt köszi -
banán007
tag
sziasztok!!!!!!!!!!!
most töltöttem le a mypaint et , és nagyon jó!!!!!!!!!
klnben már jó pár rajzolós progim van ( mangastudio, artrage, photoshop, paint tool sai, alias sketchbook/köszi kisdre/...) dee eeez szeeereethetőőőő mert nagyon egyszerű -
KisDre
senior tag
válasz
banán007 #2365 üzenetére
Én "honlapom"/galériám és köszi
Pár progit ajánlhatok:
Ingyenesek:
-Alchemy: Skiccelgetéshez, véletlenszerűséget előtérbe hozva igen érdekes dolgokat lehet vele művelni. Fél-vektoros program, valamint a foltokban való kísérletezgetés is érdekes lehet. Nem festésre van, sokkal inkább a vázlatozáshoz.
-MyPaint: Személyes kedvencem, sok féle ecset már előkészítve áll rendelkezésre, layer/réteg kezelés, valamint a program egyedisége hogy a "papírnak"/felületnek nincs széle, határa. Így egy picit megbolygatja a kompozitálást.Kezdésnek mindenképp jó.
-Gimp: Szintén hasznos program, bár festésben az előbbi programot vélem jobbnak, ám ez sokkal többre képes, színkezelés, kontraszt, vágás, rétegek stb, kb mint a Photoshop csak kevesebb tudással és furcsább kezelőfelülettel.
-Paint Tool Sai: Éppen csak ismerem, rendelkezik réteg kezeléssel, kontraszt, és színállításal. Általában mangás/animés képeket láttam ennek a programnak a használóitól.Fizetős:
-PhotoShop: Sokat igazából nem kell hozzáfűzni, mára már igen csak híres progi, bár nem a festésre van "kihegyezve" (sokkal inkább a fotók átalakítására), de sok-sok brush ami a neten van plusz a saját brush könnyű csinálása sokat javít ezen.
-ArtRage: Nagyon jó kezelő felülettel rendelkezik, és leginkább a valódi rajz/festés-t próbálja utánozni.Még ezen kívül sok-sok program van, és ezek inkább csak az én tapasztalataim/véleményem. Vannak a neten is érdekes progik mint pl a "deviantArt muro"-a.
-
-VIGH-
csendes tag
válasz
banán007 #2365 üzenetére
Szia! Ha rajzolni akarsz próbáld ki ezeket Alias Sketchbook pro,Art Rage3,Corel
painter 11,Corel painter essential 3,4,ezek egyszerűek és jól használhatóak.
A demó verziókat le tudod tölteni.Ha teljesen ingyenes kell, akkor Smoothdraw is jó,
bár korlátozott néhány funkció. -
banán007
tag
valaki TUD OLYAN PROGIT AMIBEN JÓL LEHET RAJZOLNI???
jó de akkor is vannak olyanok akik már tíz éve használnak első bamboo szériás tableteket (általánosságban érttetttem a wacom tipusok ra)a honlapod (ha a tied ) nagyon jó
főleg a rajzok!!!!!!!!!!!!!!!! -
banán007
tag
válasz
yoda0229 #2329 üzenetére
szia
bocs, h ilyen későn láttam meg a kérésedha csak jegyzetelésre kell akkor elég egy olyan tipus a mit te választottál
de ha nap-mint-nap használni akarod akkor wacom bamboo pen a te neked javasolt tablet (én egy wacom bamboo p and t fogok venni)
mert ahogy olvasgattam a forumot nagyon strapabírónak írjak gyakran használok (sokan az t is irták h tíz éve megvan nekik és semmi baja)remélem hasznát veszed a válaszomnak
-
banán007
tag
ja és tudsz olyan progit amivel jól lehet rajzolni?
/ én neked csak a manga studio ex 4.0 át tom ajánlani meg az artrage t /
(lejárt az ötperces idő limit) -
suti237
csendes tag
Szívesen
-
suti237
csendes tag
banán007
Én Bamboo P&T -t használok, ha más táblában gondolkozz akkor ne gondolkozz! A wacom táblák amik igazán jók, volt egy Genius táblám is (nem a leggagyibb) 3 nap után dobtam el a tollát olyan messzire amilyen messzire tudtam. A Gaenius is jó volt rajzra de kb. annyi. A Pen nem tudom mennyire jó nekem Pen & Touch van, és imádom. Jó rajzra (bár én erre nem nagyon használom), jó egérnek, a touch funkciókkal lehet forgatni a képeket scrollozni zoomolni, és bazinagy touchpadként is üzemel, és persze a toll remek kép szerkesztéshez is. Szóval roszat nem tudok róla írni. Annyi hogy nincs sok funkció bill, de a touch funkció meg ha ismered a rajzprogramok gyorsbillentyűit akkor ez annyira nem is fontos. A Geniuson volt 20 funkció gomb de kb a fel értelmetlen volt a többit meg nem tudtam normálisan programozni.
Szóval ha táblában gondolkozol akkor Wacom. És ha veszel akkor P&T tudom ajánlani. A sima Pent nem próbáltam, de azt hiszem nincs nagy különbség árban akkor meg már jobb egy pár ezerrel többet rákölteni. Grasshopper -itt elég jó áron vannak tapasztalataim szerint a legolcsóbb megbízható hely, és úgy tudom ha elmész hozzájuk ki is próbálhatod őket.Ui.: nem tudtam módosítani az előző Hsz-em mert kifutottam az 5 percből. Sorry
-
banán007
tag
szia!! sztem nézz videót róla hogyan csinálják.
milyen táblát ajánlasz? mert én most lépek ilyen térre és tökre nem tom melyik a jó 20eftig
nézegettem a bamboo szériát a wacomtól és meglepően olcsók.
de ott van a genius szinte minden táblája olcsó de sokan leszarozzák.
szted megéri a bamboo pen 14e ft ért vagy bamboo p and t 20e ft ért???
köszi a választ -
suti237
csendes tag
Hali all!
Kéne egy kis help! Lassan cserélnem kéne a Bamboo P&T táblám tollában a hegyet, de nem igazán tudom, hogy kéne. A benne lévő papírokban nem találtam erre való képi segítséget, nyelv tudásom meg nem az igazi
. Le akartam tölteni a magyar leírást, de a wacom oldalán 404-es hibát dob fel rá, így hát ez nem segít.
Szóval ha valaki tudna valami linket küldeni, vagy szájbarágósan leírni hogy is van ez ,mert nem akarok nekiesni a csipesszel, hogy lesz ami lesz.
Előre is köszi! -
Воланд
titán
válasz
banán007 #2352 üzenetére
Nincs, de javaslom, hogy használd a szerkesztés gombot, ha módosítani szeretnéd a hozzászólásodat. Egy hsz-ben, több embernek is válaszolhatsz, nem kell rögtön új hozzászólást írni, ha eszedbe jut még valami, a már elküldött hozzászólásodat 5 percen belül tudod szerkeszteni.
-
banán007
tag
válasz
Skarakayes #2347 üzenetére
sziasztok
én azt szeretném megtudni h megéri e a bamboo pen vagy h milyen tapasztalatotok van erről az egészről köszi a választna úgy latom nincs itt senki de nekem nagyon kellenek a tapasztalatok n tanácsok
[ Módosította: Ndruu ]
-
Skarakayes
csendes tag
Helloo! Az már tiszta az olvasottak alapján, hogy a wacom graphire 3ra esküsztök, nem vagyok jártas a dologban, de h mekkora a lap mérete és érzékenysége, mennyire számít? Ja és ennél a pédánynál mik az adatok? Köszi
-
-
-
hunCyrus
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám.
Van egy digitalizáló táblám, igen öreg jószág, de jó szolgálatot tett.
Ez egy genius mosusepen 5x4.A gondom az, hogy xp alatt, a photoshopban véletlenszerű ideig (kb 2-5 percig) tökéletesen működik, azután hopp, már nem. Csak egyenes vonalakat lehet vele húzni vagy még azt sem (mintha beragadna vagy ilyesmi).
Más software-ek alatt nem csinálja ezt, kimondottan csak és kizárólag a ps alatt.
Van valakinek valami ötlete? Drivert frissítettem, xp-t frissítettem.
-
-
-VIGH-
csendes tag
válasz
SutkeXD #2336 üzenetére
A Trust egy nagy rakás .....,saját tapasztalat nekem is kettő.Arra jó,hogy elvegye a kedvedet
a rajzolástól.Szakadozik a vonal,elem kell bele..stb.Egy pozitív van,a földhöz vágást jól
bírja.Váltottam a wacomra,ebből is volt már négy fajta,mindegyikkel nagyon elégedett
voltam.A mérettel kapcsolatban nem minden a méret,én például csuklóból rajzolok,sokkal
kényelmesebb,a kis méret.Persze egy nagyobb monitorhoz már kell méretesebb tábla.
Remélem nem sértődtél meg,csak tanácsot próbáltam adni.A bamboo teljesen jó,nekem is
az van,karikatúrákat készítek vele újságoknak.Ja,még egy érv,a wacomot el is tudod adni
használtan,elég könnyedén.
-
SutkeXD
csendes tag
válasz
SutkeXD #2327 üzenetére
Úgy néz ki megoldódik a problémám. A Trust oldalán lehet utánrendelni tollat, vagy hegyeket. Ha valaki még ezzel a problemmel küzd, érdemes a Trust supportját csekkolja.
Ez a link viszont érdekes lehet. Free pen?
http://www.cgpad.org/forum/showpost.php?p=3903&postcount=11Szóval:
Im not saying it is as good as the "twice the preassure, no-battery-superwacom", but I'm saying, for a starting tablet, when you have a situation where there is risk of the tablet getting into harms way, and when you want good customercare. Trust is a good choice...Remélem igaz...
-
SutkeXD
csendes tag
válasz
jimspie #2331 üzenetére
Nem tudod átérezni a helyzetem...
1. Erdélyben élek. Szóval Wacom itt még drágább mint Mo. n (kb 65-70,000Ft egy S intuos4)
és gari miatt nemkívánatos külföldről rendelni.
2. A jövőben ha minden jól alakul majd (jelzem ez több év) digitális rajzolásból keresném kenyerem. Amihez minimális egy A4-es intuos4. Namármost az indulásnak nekem drága. És egy kisebb (S intuos4) meg nem éri meg, mert ár-méret szempontból az sem igazi.(nekem)
nem veszek egy 60e forintos tabletet és majd 3 év múlva a 120e est. Most egy olcsóbb is megfelelne indításként.
És ne hozd fel a bamboot, mert az meg tudás/méret illetve gyorsgombok szempontjából nem az ízlésem.
3. Az idő. Ami nincs. 1maximum 2 hét múlva kezembe kell legyen a tábla. nincs 4 hónapom hogy spórolgassak.
4. Ez a trust TB-7300 tudásban és árban már megfelelő. kezdésnek tökéletes lenne. (nagy méret, 4000lpi, 60 fok dőlésszög érzékenység, nyomásérzékenység 1024, van neki navigációs görgője és 32 programozható gyorsgomb)
5. Tudom hogy a Wacom a király és majd ha odajutok én is azt veszek, de addig fontos lenne tudnom, hogy van-e hegy a trust-ba.
Tudom hogy jót akarsz nekem. Én is tudom hogy tényleg jobb lenne ahogy mondod, de a körülmények most mást mondanak.
(ha valami érthetetlen keress meg privátban, fáradt vagyok ahhoz hogy átnézzem mit írtam)
Sütke -
jimspie
tag
válasz
SutkeXD #2330 üzenetére
Na most őszintén? Külföldről akarsz rendelni?
Nem egyszerűbb wacomot venni és simán rendelsz Mo-ról probléma nélkül? Én 3-4 hónapja halogatom a rajztábla rendelést mert még nincs elég pénzem wacomra .. de nem érdekel ilyen bóvlit akkor sem veszek, ha belevágok a digitális rajzolásba akkor már RENDESEN .. de te tudod!
-
SutkeXD
csendes tag
válasz
jimspie #2328 üzenetére
Ha megnézed a Trust hivatalos oldalát support nál találsz pótalkatrészként feltüntetett hegyet-tollat.
http://www.trust.com/contact/support/spareparts/contact.aspx?artnr=15358Mert ez ugye az? Nem vagyok szakértő, de én úgy nézem, hogy létezik ilyesmi, csak az a kérdés akkor hogy hol, vagy honnan lehet beszerezni...
Vkinek még vélemény? -
yoda0229
csendes tag
Sziasztok!
Digitalizáló táblát szeretnék vásárolni! Főleg jegyzetelni használnám az egyetemen, ezért előnye lenne a könnyű szállíthatóság. [Ezt] néztem ki magamnak, főleg a hordozhatóságot tartottam szem előtt. Érdekelne a véleményetek! Előre is köszi!
Üdv,
Norbert -
jimspie
tag
válasz
SutkeXD #2327 üzenetére
Senki sem tud arról, hogy lenne-e póthegy bármelyikhez is .. az általánosan elfogadott tény az, hogy NINCS egyikhez sem. Én is sokat nézelődtem már utána de semmi .. nincs. Sztem Wacom és a legjobban jársz .. Én is ezeken filóztam, de azonnal elvetettem ezt az ötletet amint kicsit jobban betekintést nyertem a rajztáblák világába. Egyik ismerősömnek van Trust-ja weblapokhoz készít design-t és ő sem tud póthegyről, amint elkopik tudja, hogy ki kell dobnia az egész táblát a kukába, már beletörődött.
-
SutkeXD
csendes tag
válasz
Szabo.Peter #2326 üzenetére
Sziasztok
Nagyon sürgősen kéne a véleménye azoknak, akiknek van tapasztalata, ezen a téren: Genius M712 vagy Trust TB-7300 ba póthegyet külön kapni lehet-e és ha igen hol? Fontos lenne tudnom, hogy melyikbe lehet hegyet kapni esetleg melyik mennyire kopik, mert annak fügvényében válaszok a 2 tábla közül.Előre is köszi a segítséget.
Sütke -
Szabo.Peter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Wacom Bamboo One táblám, viszont nem igazán tudok rajzolni. A párom viszont igen, viszont nem ismeri ezt a fajta módját (digitális).
Tudnátok ajánlani könyveket, tutorialokat vagy hasonló jó kis oktatóanyagot a használatához (leginkább photoshop, illustrator, stbi..)? Sajnos nem igazán találok semmit a neten
Köszi előre is! -
Orion3141592
csendes tag
válasz
$p@rr0w #2324 üzenetére
Köszönöm a fenti infót!!!
Így gondoltam: http://kepfeltoltes.hu/view/110218/ScreenHunter_03_Feb._18_11.20_www.kepfeltoltes.hu_.gif
1. A rajzodon teljesen üresen hagyod azt a területet, amit szürkíteni akarsz.
2. Csinálsz egy fóliát, ami ez alatt van és 100%-os feketével rajzolsz rá. (így nem számít hányszor mész át egy ponton, a rajzolás egységes fekete lesz.)
3. Az így csinált fólia átlátszóságát "szürkeségét" kedvedre állíthatod, nem fog átütni a fő rajzodra (piros kör).Vagy nem pont erre gondoltál?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Orion3141592 #2322 üzenetére
Nem nagyon értem... Hogy lennének így tszta vonalaim? VAgy mire gondolsZ?
-
KisDre
senior tag
válasz
Orion3141592 #2322 üzenetére
Wacom Bamboo lenne a legjobb, minőség terén ilyen árkategóriában
De ha más márkára szánod magad az se baj, de akkor javaslom inkább a Genius-t sem mint az Aiptek-et. Geniusról azért többet lehet olvasni a netten.Valamint ha majd kiválasztottad a táblát és megvetted, akkor a tapasztalataidat vele itt megoszthatod. Mivel sajnos a nem Wacom táblákról nagyon keveset tudni. :S
-
Orion3141592
csendes tag
válasz
$p@rr0w #2321 üzenetére
Ezt én úgy oldanám meg hogy egy alsó fóliára rajzolnék 100%-os feketével. Azon már nem tudsz sötétíteni, ha újra rámész. A szürkeséget meg a felső fólia átlátszóságával álíthatod...
Egyébként itt: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-348&sort=preis már 6350 Ft-tól vannak táblák. Én ezt néztem ki: Aiptek SlimTablet 600U Premium II , csak nem tudom hogy ez egy jó minőségű termék e. -
$p@rr0w
őstag
válasz
Orion3141592 #2320 üzenetére
Ennyiért csak a Wacom Bamboo Pen jöhet szóba, a vonal vastagságát bárhogy, bármilyenre beállíthatod.
-
Orion3141592
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Venni akarok egy digitális rajztáblát, de annyi infót látok hogy nem tudom kiszűrni, melyik lenne a legmegfelelőbb. Egy 16/9-es monitoron használnám. Olyanra lenne szükségem, ami minimum 10*15cm rajzoló felületű (de lehetöleg minél nagyobb). Olvastam hogy néhány terméknél gond a toll kopása. Olyat szeretnék, amelyiknél ez nem egy drága velejáró. Photoshophoz használnám és sajnos csak max 15-18 ezrem van rá.
Az igaz hogy a rajzolt vonal vastagságát a nyomóerő határozza meg, vagy ez állítható?? Csak mert valahol azt hallottam hogy a régebbieknél talán így van, és az elég kellemetlen ha egy táblával nem lehet egy bizonyos vastagságú vonalat rajzolni, a nyomástól függetlenül...
Ha valaki tud megfelelőt javasolni, légyszi írjatok! thx!
-
KisDre
senior tag
Van valakinek azzal tapasztalata hogy esetleg "törhet-e" a Wacom Bamboo-nak a kábelje? Csak mert néha igen csak göcsörtös alakban van
-
pip
aktív tag
válasz
jimspie #2313 üzenetére
Nos, meg egyszer atolvasva az osszes merettel kapcsolatos hozzaszolast a kovetkezokre jutottam:
- tobben tartottak attol, hogy tul kicsi az A6, de megfelelonek bizonyult kiprobalas utan. Van aki 24-es kepernyon hasznalja es olyan is aki 2 kepernyos modban
- a forgalmazojuk kb 20"-ig ajanlja az A6-ot kompromiszummentes hasznalathoz, ezen felul inkabb A5-ot ajanl, tehat a 22-es monitor elegge hatareset
- van akinek A5 es A6 is van hazon belul, es mindkettotvel jol tud dolgozni
- van akinek az A5 mar nagynak is tunik, mert tul nagy mozdulatokkal kell dolgozni rajtaa fentiek kozul az 1. pontba szamos felhasznalo beleesik, a tobbi hozzaszolas mind egyszemelyes
arra jutottam, hogy kezdetnek eleg lesz az A6 bamboo. Valoszinuleg ha a meretet kicsinek talalom, akkor egyebet is szeretnek, amit mar csak az Intuos kategoriatol felfele kaphatok meg. Most eppen azt nezem, hogy a "sima" pen&touch illetve a "fun" valtozat kozotti arkulonbseget megeri-e a ket hozzaadott progi (Artrage 2.6 es Photohop Elements 8). Mivel nem CD-n jon a szoft, hanem letoltessel mukodik, gondolom ez utobbi is PE 9 lesz, mert a 8. verzio mar nem elerheto
-
pip
aktív tag
válasz
jimspie #2311 üzenetére
ha nagyon pontos akarok lenni, az en monitorom is csak 21.5", de gondolom nem az a fel col fogja eldonteni
visszaolvasva ugy lattam, hogy itt tobben is vannak, akik A6-os bamboo-t vettek es ilyesszeru kepernyon dolgoznak, de hosszabb tavu tapasztalatrol senki nem szamolt be, sot van aki elfelejtett a forumra irni miutan megvette
Fene tudja, probabol kivagtam egy A6 papirt es az egeret rajta mozgatva ugy latom ennel nagyobb feluletet egerrel sem jarok be, es megis az egesz kepernyon dolgozom, ugyhogy akar eleg is lehetne...
-
jimspie
tag
Szerintem A5 .. nekem 21,6" (ergo kb akkora minta tiéd) és A5öt akarok .. már rég megvettem volna, ha nem jön közbe egy csomó nem várt kiadás :\ .. ugyanabban a cipőben járok mint te .. hobbiként űzöm viszont nagyon jó elfoglaltságnak tartom .. (inkább mint lövöldözni meg játszani) .. sztem A5 .. remélem más is ír neked véleményt mert anno én is ezt kérdeztem, de senki nem adott használható infót.
-
pip
aktív tag
sziasztok,
lassan megerett bennem is egy rajztabla beszerzesenek otlete, vegignyalazva a topicot az csapodott le, hogy ha jot akarok magamnak, akkor Wacomot veszek, marka tehat eldontve. A bamboo fun pen and touch-al szemezek, igazabol nem tudom eldonteni, hogy az A6 vagy az A5 meret legyen-e, ehhez szeretnek egy kis tanacsot.
22"-os 1920x1080 monitoron dolgozom, a rajzolast hobbiszinten uzom (ceruzaval, papiron egesz jol megy), de most epp egy muszaki tartalmu konyv vazlatos illusztracioit kellene elkeszitenem, ez motivalja igazabol a rajztabla-ugyet
azoktol remelek valaszt, akik mar dolgoztak ilyen meretu monitoron A6-os wacommal, mert en ijesztoen kicsinek tartom A6 meretben rajzolni, de sajnos csak ceruzaval rajzoltam ezidaig, tableten biztosan mas a helyzet. Az A5-os bamboo sajnos sokba kerul es nem vagyok anyagilag eleresztve, ez a dilemmam fo oka.
-
Darahian
tag
válasz
Cracker001 #2308 üzenetére
Én majd' két hónapja használom, és még csak hobbi-rajzos múltam sincs - hacsak azt nem vesszük, hogy mérnök vagyok - szóval ennyi rajzos tapasztalattal lásd:2300. hsz. . Tulajdonképpen csak a technikai érdeklődésem találkozott némi pluszpénzzel, így vettem egy Pen & Touch-ot magamnak. Saját tapasztalat: az első pár perc (de max. 1 óra) hozzászokást követően nekem semmi bajom nem volt vele, csak jól kell bekonfigolni a gombokat, meg szoktatni magadat.
Pen & touch esetén van összesen 5 gomb,
- 4 db a padon a kábel csonkja mellett, de a kézi érintés ki/be funkciót a felső gombon hagytam, így azt nem számolom
- 2db a toll oldalán,
- plusz a radír funkció a toll másik végén,
azért ezekkel már lehet mit kezdeni.
Van még egy érdekes lehetőség: a saját beállító menüjében rajztábla <-> egér funkció választás (abszolút <-> relatív helyzet alapján működjön a kurzormozgatás). A nyomásérzékenység funkcióját MyPaint nagyon barátságosan kezeli, egyetlen furcsa dolog amit észrevettem: MyPaint nem szereti ha egérkattal indítom, az esetek egy részében nem jól kezeli a kurzort. -
Cracker001
csendes tag
válasz
$p@rr0w #2306 üzenetére
Igazad van és elnézést kérek faragatlanságomért. Mint laikus s mint akinek soha életében nem volt és nem is használtam digitalizáló táblát azt hiszem tudatlanságom bocsánatos bűn marad!
A lényeg, hobbi szinten rajzolgatok már vagy 15 éve... nyugodt szívvel kijelenthetem nem profi szinten. Nem mérnöki munkákra kell a fent említett tábla. Amatőr szinten foglalkozni a témával, sok szépet rajzolni, festeni, saját készítésű háttereket csinálni, ismerőseimet lerajzolni digitális formában stb. Hirtelen ezek jutnak eszembe. A youtube -on láttam sok sok speed-painting videót és onnantól kezdett érdekelni a dolog. Megközelítőleg olyan és azokhoz hasonlóakat szeretnék itthon hobbi szinten gyártani.
NEm vagyok mai gyerek és nem akarom megváltani a világot a "műveimmel".
Huh... röviden ennyi.
Tényleg nem értek hozzá és emiatt kérdezem hogy jó-e nekem az a tábla?Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Cracker001 #2305 üzenetére
Kicsit használod a keresőt pár perc alatt megtudod hogy a Wacom a táblák Rolls Royce-a, az meg hogy melyik jó neked csak akkor deríthető ki ha írsz szempontokat h mire használnád.
-
Cracker001
csendes tag
Sziasztok!
Én kinéztem magamnak egy Wacom Bamboo Pen and Touch - FEKETE A6 Wide digitális tábla tollal és multitouch kézérzékelő funkciókkal.
http://www.grasshopper.hu/vasarlas/wacom/A6-wide/bamboo-tolleger.html
Erről a termékről ha valakinek van bármilyen tapasztalaton alapuló információja akkor ossza meg velem ha kérhetem!
Negatív és pozitív tapasztalat is egyaránt érdekel!
Válaszaitokat ha lesznek előre is köszönöm! -
$p@rr0w
őstag
1. Soft és firm van teljesen soft-ra állítottam, így nagyon kellemes lett.
2. Shape dinamicsot úgy ahogy van örökre kikapcsoltam, talán majd egyszer kísérletezek vele... Én festek, rajzolok kézzel is, és ott sem használok nyomáskülönbséget, valahogy "nem jön be". Ha pl. nádtollal rajzolok akkor sem a nyomás dönti el hogy milyen vonalat húzok hanem a tinta mennyisége meg a dőlésszög... Festésnél is odanyomom "teljesen" az ecsetet, ha vékony vonal kell ecsetet cserélek inkább
3. Kipróbálom
4. Nem
Köszönöm a segítséged.
mod: mindenesetre egyelüre nagyon nem akar kézre állni, nem tudok rendes, tiszta, kellemes ívű vonalakat húzni... Valami ötlet arra esetleg hogy érdemes kontúrokat húzni? Tutorialokban hirtelen odarántják és visszavonják ha nem jó majd újra, de nekem nem akar soha összejönni így... Meg kell szokni? Kb. mennyi idő az? :S
-
KMZ
csendes tag
válasz
$p@rr0w #2301 üzenetére
1. Felhúzod maximumra a tollérzékenységet (sensitivity) a wacom propertiesben
2. A szineket shape dynamics nélkül viszed fel, majd ha nagyjából megvan, bekapcsolod újra (bár nekem ezzel még nem volt problémám, shape dynamics mindig be van kapcsolva átlagos beállítások mellett, és csak 2szer kell vonalat húznom hogy kijöjjön a tömör szín)
3. Ha nem fehér háttérre rajzolsz hanem középszürkére, ezek az átlátszósági gondok annyira nem jönnek ki
4. De lehet hogy csak véletlenül be van nyomva az overlay/multiply
-
$p@rr0w
őstag
Üdv! Vettem egy Wacom táblát, tudna valaki mutatni egy olyan brush beállítást photoshopban, amivel végig egy árnyalatban rajzolhatok, ha rámegyek egy korábbi vonásra nem kezd sötétedni az alatta lévő? Tehát olyan opacity ami állandó marad akkor is ha újra rámegyek (ugyan azon a rétegen). Mintha mondjuk halvány szürke színt választanék, vagy csak ez a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest