Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
LamaCube #3197 üzenetére
igen, jól érted.
milkóér' van ám nagyobb is...pár órával ezelőtt még azt sem tudtam, hogy egyáltalán létezik már ilyen.
a én aldis a4-esem a töredéke árban egy wacom a4-esnek.
ilyen erővel, ha létezik egyáltalán valami márkátlan 12-es, akkor az is kerülhetne 50-80k-ba...lehet, hogy feltételezed, hogy nincs, de hátha lesz olyan,. aki szerint meg van.
(és esetleg be is linkeli...) -
szab.tam
nagyúr
újra hi!
ami érdekelne. a4 méretű, érintőképernyős kombinált graftab.
ilyesmi: WACOM CINTIQ 12 WX interaktív tábla.
de nem 300-ért. valami lényegesen olcsóbb, nem professzionális, noname, de garis cucc.
hogy érthetőbb elgyen: én aldiban 15-ért vettem a4 táblát. bohóckodásra tökéletesen kielégít.
nem kell wacom, egy bőven 100k alatti, gagyi cuccra vágyom.
igazából csak egy kis nyomásérzékenységet szeretnék egy normál érintőképernyőhöz képest... -
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #3190 üzenetére
Ebben a zord hidegben valami nyárias kép kellene
, de egyébként nagyon jó lett. A fényekkel nincs nagy gond, de ha van fény, akkor árnyék is kell egy két helyre.
Kellene nyitni egy külön topicot, mert már sokat offolunkVenge
Én a Scetchbook pro-t, de még most is csak ismeretségi szinten vagyok vele. Kb. 5%-át használom ki a dolgoknak és néha csak tátom a számat , hogy mit lehet vele csinálni.
-
jimspie
tag
Én most tájkép festményekkel bajlódok. Természetesen mindent fejből .. nagyon sokat fejleszt bár érzem, hogy itt-ott többet is másolgathattam volna mert nem értem egykét anyagnál hogyan verődik vissza a fény stb .. na mind1 majd a referencia anyagok segítenek
[link] -
Ace owner
addikt
Van itt valaki aki virtual tuningol táblával rajtam kívül?
-
venge
aktív tag
Hogyan érdemes kezdeni? Arra gondoltam, hogy Photoshopban másolgatnék képeket, míg teljesen meg nem szokom a táblát, majd ezután próbálnék önálló rajzokat is.
BonFire: úgy lesz, köszönöm!
-
BonFire
veterán
Egy-két hét masszív rajzolgatás után teljesen meg fogod szokni. Persze sosem lesz olyan, mint papírra rajzolni, ezt ne is várd, viszont néhány hét alatt teljesen kezessé tud válni.
Nekem először annyira szokatlan volt a kéztartás, és folyton ügyelni kellett arra a krva (és haszontalan gombra), hogy meg is fájdult tőle a csuklóm. Aztán kiiktattam a gombot, így már lazábban tudom fogni a tollat, és nem kell azon görcsölni, hogy nehogy rosszkor megnyomjam véletlenül.
-
venge
aktív tag
Ma megjött a Bamboo Pen & Touchom. Hááát...
Nagyon szokatlan, úgy gondolom, sokat kell gyakorolni, hogy valami megfelelő eredménye legyen a rajzolgatásnak! Majd nézegetem a tutorial videókat, amiket belinkeltetek. -
sunnysys
tag
Sziasztok!
ismét kérdezném, hátha tud valamelyikőtök segíteni:
van már valakinek Intuos 5 Touch táblája? lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.
a neten olyan sok egymásnak ellentmondónak tűnő infót találtam, hogy hiába venném meg szívem szerint ebben a pillanatban, nem merem...Köszi!
-
BonFire
veterán
Leírtuk már a véleményünket róla nem egyszer. Ott van feljebb…
Ettől a „16:10”-es aránytól kapok agyfaszt! Egy rajztáblánál hogy jön képbe egy film oldalaránya???
Lassan már olyan táblát fognak gyártani, ami az extra szélesvásznú filmek arányait követi 2,35:1, de minek??? A rajztábla, rajzpapír méreténél teljesen indifferens az oldalarány, sőt, portrét állított formába rajzolok, tájképet meg fektetettbe. Olyant nem csinálnak, amivel a Feszty-körképet végig lehet rajzolni a kéz felemelése nélkül? LOL!
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #3176 üzenetére
Hogy szerintünk működik-e 64 bit alatt az a tábla? Szerintem halvány lila segédfogalmam sincs róla.
Az én táblám működik 64 biten, meg szerintem rajtam kívül is használnak páran 64 bites rendszert, már miért ne menne?
Használt cuccot ki kell próbálni. Hogy mire figyelj oda? Leginkább arra, hogy működjön, és át ne verjenek. Nem sok elrontani való van rajta. Vagy működik, vagy nem. Ha nem húst vágnak rajta, bírja a tábla. Ja, és a tollat a saját tartójában tárolja a tulaj, ugye, nem vázában vagy bögrében. Mert ha igen, azt ne vedd meg!
-
pufancska
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Használtan szeretnék venni egy Wacom Intuos 3 A6 Wide-ot. Mire figyeljek oda a vásárláskor? Mivel még sohasem volt ilyen eszközöm fogalmam sincs, mit kéne rajta néznem. Illetve olyan kérdésem lenne, hogy működik szerintetek win7 64bit alatt? Köszi előre is
-
Busmann02
tag
Mindenkinek Áldott,Békés,Boldog karácsonyt...
Sok Wacomot a fa alá -
Reno7
senior tag
A Corel Painter is jó, kifejezetten erre van kitalálva.
-
q2w3
senior tag
válasz
BonFire #3163 üzenetére
Én is nemrég kezdtem el olvasni azt a könyet és engem meggyőz
Most tartok kb a 5-6. rajzomnál és minden rajznál tapasztalom magamon, hogy ahogy rajzolok, úgy látom meg a részleteket a rajzban. Korábban nem láttam át a rajzot és kb másolni se tudtam semmit, most pedig emberi arcok másolásál tartok. Majd mutathatok képet is ha érdekel.
Más: Ma kaptam meg karácsonyra egy Bamboo pen&touch -ot és az lenne a kérdésem, hogy abszolút kezdőnek milyen programot ajánlotok? Elsőként csak ceruzás rajzokat szeretnék csinálni. Semmi komoly. -
jimspie
tag
válasz
LamaCube #3164 üzenetére
Azt taglalja, hogy a képzeletből való rajzoláshoz van egy rossz és egy jó módszer.
Rossz módszer: másolsz, másolsz, másolsz és arra vársz, hogy egyszer majd ezt a rengeteg memorizált formát egy képben össze tudod sűríteni. (nagyon lassú folyamat és minden egyes új alakzatnál 0-ról indulsz).
Jó módszer: Megtanulod a fényeket, perspektívát, tervezést, kompozíció készítést stb stb stb .. nem emlékszem pontosan mik voltak.
Mutogatja a diákjai fotosop képeit, hogy fél év alatt mennyit fejlődtek ezen tudás birtokában. Sztem nagyon f*sza! -
BonFire
veterán
válasz
jimspie #3162 üzenetére
Nekem itt hever Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás című könyve, de az első rajzon nem jutottam túl. Egyszerűen nagyon sok idő kell hozzá. Minden feladatra legalább másfél óra zavartalan idő kell. Nem mintha nem lenne másfél órám, csak úgy vagyok vele, hogy akkor már inkább a hangszert nyüstölöm, pedig jó lenne végigcsinálni ezt a rajzkurzust is, ha már megvan hozzá a könyv.
Annyiféle dolgot csinálok, hogy már pont erre nem tudok időt szakítani.
-
jimspie
tag
válasz
LamaCube #3161 üzenetére
Amint írtam FONTOS a másolás, de csak egy bizonyos pontig
Én concept design-olásról és concept art-ról beszéltem ezt elfelejtettem az elején leszögezni. És oda bizony fejből kell szinte mindent csinálni. De igazad van abban, hogy modellek kellenek és azt öltöztetjük fel ezt hívjuk referenciának (ezt is írtam).Az előttem szóló akinek válaszoltam, pedig ahogy kivettem a szavaiból fejből akar alkotni olyat mint amit belinkelt jutubról. Nos az bizony concept design és oda az kell amit leírtam. Mindenki tud másolni, ha meg még nem akkor kb 2 hét alatt megtanulható (TÉNYLEG!!) A jobb agyféltekés rajzolás nem hülyeség .. bár másféle rajzolás nem is létezik ez csak egy hangzatos marketing amivel el tudják adni a tanfolyamokat. Ennyi a dolog. Mindenki tudNA rajzolni, ha elmagyráznák neki egy tanfolyam keretében. Csak a tanfolyam nem olyan olcsó mulatság
És mi a szerencsések, nem szorulunk tanfolyamra.
Ha tudsz angolul akkor ezt a videót lesd meg .. elmond helyettem mindent!
[link]Kellemes karácsonyt oda is!
-
LamaCube
addikt
válasz
jimspie #3157 üzenetére
Nem vitatkozni akarok csak szerintem nincs teljesen igazad.
Szerintem fontos a másolás, mivel valahonnan el kell indulni. Az pedig badarság, hogy másolni mindenki tudAz, hogy fejből kell jól rajzolni az se igaz, hiszen mit csinál egy tanuló vagy akár egy művész? Rajzol egy modellről és összességében az is egy másolás. Nekem nagyon bejönnek Boris képei és ő is fényképekről dolgozik és saját bevallása szerint nem is szereti az élő modellekről való festészetet ezek után persze jön a fantáziája és felöltözteti vele a képeit és azt fejből csinálja.
Szerintem mindkettő fontos dolog, hogy eljusson az ember egy olyan szintre, hogy van egy kiinduló pont és még pluszban a fantáziájával és a stílusával bele tudja tenni saját magát.
Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
jimspie
tag
válasz
BonFire #3159 üzenetére
Na igen a tiéd egy teljesen más munkakör így a képalkotás tekintetében
Sok gyakorlás kell a szép vonal húzáshoz .. én ha egy szép görbe vonalat akarok rajzolni akkor folyamat visszavonásokat kell csinálnom mert még nem jön össze elsőre .. de fejlődök
. Egyenes vonalakra a fotobótban ott a shift az nagyon nagy segítség!
-
BonFire
veterán
válasz
jimspie #3158 üzenetére
Hja, kérem, aki megtanult rajzolni, annak könnyű!
A6-os táblán nemigen lehet lendületes vonalakat húzni karból. Nekem viszont a Pen a favoritom, talán mert sokat dolgozok vektorosan. Már azt várom, mikor jelenik meg az Illustratorban is a nézet elforgatása, mint a Photoshopban, mert jobbkezes vagyok és nekem csak a jobb felső►bal alsó átlós vonalak mennek szépen. Az ellenkezője nem. Vízszintesen sem tudok szép vonalat húzni, csak függőlegesen. Az Illustratorban viszont nincs Rotate View, így abban nem nagyon tudom kihasználni a táblámat. Pedig ott minden ecsetvonás vektoros, ha reszketeg a vonal, be lehet utólag is szabályozni, viszont pennel pillanatok alatt megkörvonalazok akármit, hamarabb, mint ecsettel végigrajzolni, majd a hibákat korrigálni.
-
jimspie
tag
válasz
BonFire #3156 üzenetére
Szerintem a szép vonalak húzásához pont, hogy nem kell belezoomolni mert egy gyors mozdulat kell hozzá és nem lesznek göcsörtösek a húzott vonalak "szkeccsing"
.
Ha rázumolok valamire nagyon akkor is gyors mozdulat kell egy görbe vonalhoz vagy használhatom a pen tool-t amihez sültgyökér vagyok és sosem jön össze vele semmi
Tehát szerintem ez abszolút személye válogatja. Szerintem mindenképp el kell sajátítani a gyors mozdulatokat, ez ad elég lendületet a szép vonalakhoz. -
jimspie
tag
válasz
vati182 #3155 üzenetére
Úgy összegészében válaszolnék az utóbbi pár hozzászólásAITOKRA.
Ne gondol, hogy csak intuossal lehet jól dolgozni, nekem A5 bamboom- van és nem igen látom az intuos használók és köztem a különbséget. Ez nyilván csak kényelem (nem is vitatom, hogy megéri-e vagy sem persze, hogy megéri az intuos én is le fogom váltani a bamboo-t pláne, hogy egyre professzionálisabban vagyok képes dolgozni) És itt érkeztem el arra a pontra ami miatt írok neked. Azon aggódsz, hogy nem fog menni a rajzolás. Nos ez nem olyan, hogy megy-nem megy. Ha a legfontosabb alapokat elsajátítod (fény-árnyék megértése, Perspektíva használata bonyolult formák esetében (is), ötletek, koncepció, tervezés. Másolni már holnap után is le tudsz egy ilyen képet amit belinkeltél. Ehhez nem kell tudás csak látás. Nyilván te sem arra gondoltál, hogy egy ilyet majd le akarsz másolni ilyen jól hanem arra, hogy fejből, magadtól alkoss valami zsírkirályságot. Hogy ebben segítsek, ajánlok egy videosorozatot a youtube-on (remélem tudsz angolul)
[FZDschool of design]
Csak, hogy az én fejlődésemet hozzam fel példának:
Megvettem az A5 méretű táblát úgy, hogy totálisan gyökér voltam a rajzoláshoz, úgy értsd, hogy még egy pálcikaembert sem igen tudtam jól lerajzolni, de a képzelőerőm viszont eléggé jó ezt így kijelenthetem. A probléma ott volt, hogy fogalmam nem volt arról hogyan álljak neki fejből rajzolni. Azt hittem másolni kell rengeteget és akkor majd berögződik .. még itt is ezt tanácsolták a fórumban. A helyzet viszont az, hogy ez egy hülyeség (persze jó a másolás, de egy bizonyos szinten túl nem jutsz vele). Fejből akarsz jól rajzolni? Élethűen? Akkor állj neki matekozni a fényekkel-árnyékokkal, perspektívával, reflekciókkal, ÉRTSD MEG A FIZIKÁJÁT! Ez a leges legfontosabb. Ezt fogod alkalmazni a képeken. Először természetesen másolj egy darabig majd próbálj saját magad alkotni (gagyi lesz nagyon, de ne zavarjon). Referencia anyagokat lehetőleg sokat használj főleg karakter tervezésnél de egy ponton túl már NE MÁSOLJ!!! Másolni mindenki tud! Ez nagyon fontos.
A videóban a fószer MINDENT elmagyaráz, hogy mire kell odafigyelni a többi már csak rajtad múlik, hogy mennyi energiát fektetsz bele és, hogy mennyire bírod a kezdeti kudarcokat.
Akartam tegnapelőtt rajzolni egy űrhajót .. fogalmam nem volt hogyan álljak neki, de nekiálltam ... olyan sz*r lett, hogy az valami leírhatatlan. Fogtam az egyik tutorial videót és megfigyeltem, hogy a krapek hogyan készít el egy űrhajót. És hát ennek van egy pontos menete amit variálhatsz, de érdemes minden tanácsát megfogadni az alkotónak.
Az első próbálkozásomat természetesen el sem mentettem pedig el kellett volna .. másnap a videó után csináltam egy próbát, semmi extra:
[link]
Nézegettem, értelmeztem még egy kicsit a tutorial videókat majd ismét nekiálltam egy hasonló koncepciónak:
[link]
Mindezt úgy, hogy tegnap előtt még egyáltalán nem tudtam még csak egy értelmes vonalat se húzni.
Másolni kell sokat, rengeteget? Francokat! Értsd meg a képalkotás alapjait és csodákat fogsz művelni! Profi iskolai keretek között ez kb 6 hónap tömény elméleti tanulás .. én már nekiálltam beszerezni a szakirodalmat. Enélkül meg lennék lőve azt hiszem.
Én kívánom, hogy sikered legyen benne ezért állj neki komolyan mert MEG TUDOD CSINÁLNI! Tehetség ide vagy oda képes rá bárki aki elszánta rá magát. Kitartás!
(és a bamboo bőven elég lesz még neked). -
BonFire
veterán
válasz
vati182 #3155 üzenetére
Nem volt még Intuos táblám, nem tudom, mennyivel nyújt többet egy Bamboo-nál! A pénztárcádat sem látom, nem javasolhatom, hogy vegyél meg egy hetvenezres táblát. Ha a márkát kérded, szerintem mindenképp a Wacomok közül válogass, de úgy gondolom, hogy kezdetnek egy olcsóbb modell is megteszi. Vannak bizonyos különbségek, amelyek tények. Egy Bamboo pl. csak négy ujjat tud érzékelni, míg egy Intuos akár tízet is. A Bamboo nem érzékeli a toll dőlésszögét, az Intuos igen. Neked kell döntened, hogy ezek a plusz fícsörök megérnek-e több tízezret.
Az A6 kezdő rajzolóknak elég. Tökmindegy mekkora a monitorod, át fogja fogni. Bár használható egér üzemmódban is mindegyik. Rajzolásnál meg rá fogsz jönni elég hamar, hogy ha szép vonalakat akarsz húzni, akkor mindenképp jól bele kell zoomolnod a képbe, így teljesen mellékes a mérete.
Annyiban nem mellékes, hogy a méret növekedésével hatványozottan nő a táblák ára is. Így kalkulálj.
-
BonFire
veterán
válasz
vati182 #3153 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy nem fog menni, akkor egyelőre még hagyd az Intuost. Mivel az a drágább. Van annál olcsóbb Wacom is.
Egyébként ha nem megy, akkor felteszed a Vaterára, és eladod, és csak a különbözet lesz az ún. tanulópénz. De nem fogod eladni, ha már egyszer megvetted, mert baromi kényelmes vele dolgozni.
-
BonFire
veterán
válasz
vati182 #3151 üzenetére
Te is fordítva vetted fel a kabátot, hallod-e! Hobbid nem volt még, gondolom, azért nem tudod, hogy az ember a hobbijába képes beleölni minden szabad pénzét és idejét. Szóval a hobbi az néha igen költséges lehet. Ha meg bármilyen szinten is meg szeretnél tanulni rajzolni nélkülözhetetlen a jó eszköz hozzá, hiszen szar eszközzel egy életre elmehet tőle a kedved. Tehát én mindig azt mondom, hogy belépőszinten is meg kell fizetni egy olyan eszközt, ami később motivál arra, hogy még többet és még többet rajzolj, aztán ha majd már „kinőtted” a kezdő táblát, akkor lehet gondolkodni egy félprofi megoldásban. De a kezdet kezdetén is muszáj, hogy az eszköz használható legyen, és ne kösse meg a kezed. Ellenkezőleg, terjessze ki a képességeid. Egy jó eszköz ilyen.
Tehát van egy alsó határ, amit meg kell húzni, és azt mondani: ez alá nem adom! Inkább spórolok még egy kicsit (a rajztanulás addig is mehet papíron…), míg össze nem gyűlik egy rendes táblára. Azért ne vegyél meg egy táblát, mert olcsó. Hidd el, sosem fogod kidobott pénznek tartani, még ha drágábbat is veszel.
-
vati182
aktív tag
válasz
BonFire #3150 üzenetére
Böngészésre, nem szeretném igazán használni, én rajzolgatni szeretnék vele, de még nicsnen benne gyakorlatom, és a rajzoláshoz sem értek túlzottan, csak úgy érzem egy nagyon nagyon picike készség szorult belém talán rajzolás terén, és ha elkezdenék utána nézelődni hogy hogyan kell, bizonyos dolgokat megcsinálni akkor fel tudnám fejleszteni, ezt az egészet, ezért nem akartam drágábbat venni, mert ha nem vagyok benne elég jó akkor hobbinak megfelel, de ne öljek, már bele túl sok pénzt címen.
Ha meg bejön, és tényleg megtanulok rendesen rajzolni videókból, meg hasonló szuper grafikákat
pl ilyenekre gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=CJumjQKohOEezekhez nem tudopm mi szükséges, de én még nem is tudok így rajzolni, jó ha egy sima figurát összeszenvedek hosszabb idő alatt nemhogy ki is színezzem.
Tehát ennek alapján mi a javaslat? -
BonFire
veterán
válasz
vati182 #3149 üzenetére
A választást nagyban befolyásolja, hogy főleg milyen célra szeretnéd használni. Ha Photoshopban maszkok festésére, kijelölések finomítására, képek kézi felirattal ellátására, néhány skicc készítésére, valamint böngészésre, tallózásra, akkor elég a kisebb tudású Pen and Touch is. Az Intuos dőlésérzékenysége arra jó, amire a ceruzát is használjuk. Gyakorlatilag tudsz vele ceruza módon satírozni – ezt a fícsört viszont csak a grafikusok tudják kihasználni, akik ténylegesen festenek-rajzolnak is vele. Ha komplett készíted a grafikát digitális festészeti technikával, ott elkél a nagyobb tudású tábla. Ha csak körvonalazol vele, a többit fillel, gradienttel, árnyékokat/tükröződéseket effekttel oldod meg, akkor nem kell profi tábla. Csak ezért nem érdemes feltétlenül a drágábbat megvenni, különösen azért, mert az Opacity-érzékenységet Photoshopban is be lehet kapcsolni, így a nyomásnak megfelelően változtatja az Opacity-t, tehát egy kvázi satírozást lehet vele szimulálni (persze a natív satírozás az igazi).
Ezen kívül: ha lehetőséged van rá kipróbálni, feltétlenül tedd meg, és a boltban rajzolgass-irkálj vele bátran, mert akkor fog kiderülni, hogy hosszabb távon melyik toll fogása neked a kényelmesebb.
U.i: Minden valamirevaló tábla univerzálisan jobb illetve balkezes.
-
vati182
aktív tag
Sziasztok
Néztem a grasshopper-nél, a táblázatokat, hogy miért vegyek wacom bamboo pen and tpuch vagy a fun pen and touch-t, és nem értem mi a különbség, miért kellene, a fun-t jobban megvenni, mint a simát, még gondolkodtam intuos-on hogy abban van dőlésszög meg még pontosabb, a vonalhúzás lehetősége.
De komolyan nem értem melyikbe kellene beruháznom, pedig most terveznék egyet venni.http://www.youtube.com/watch?v=Ga3Ibl97IQU
Nem tudom ez a kék dobozos a sima ennek jobban néz ki a tolla, a táblája is és multi touch is működik benne, nem úgy mint a szürke fun-nak, annak a táblája sem tetszik meg a tolla sem, szín ügyileg, tudásban meg grasshopper összehasonlító táblázat alapján nem láttam különbséget.
mind a 2 használható jobb és bal kézzel is.
segítsetek köszi -
BonFire
veterán
válasz
aurora2 #3146 üzenetére
aurora2: „…ha folyton pénzzel rohangálsz a zsebedben és mindenre telik…” – nyugtass meg, hogy ez irónia akart lenni!Ha most azt mondanám, hogy sose legyen több pénzed, mint nekem, az merő rosszmájúság volna.
Nem. Itt arról van szó, hogy ritka az olyan ember, aki úgy megy el egy bizonyos dolgot megvenni, hogy nincs nála pénz (hátha megtalálom a tutit, és akkor már ne kelljen kétszer rohangálni hazafelé a pénzért…), tehát a rászánt összeget zsebre rakja, és elmegy „szétnézni”, majd azon veszi magát észre, hogy olyasvalamit vett meg, amit nem is kellett volna. De ha pénz nélkül indulsz el, akkor is túlságosan közel van az ATM (van a MM mellett is, illetve magában az épületben). Akkor a legjobb, ha se nálad, se otthon, sem a bankszámládon nincs elkölthető pénz, így nem jársz pórul!
deger: A plug & pray csodája, hogy még be se dugtad, a Windows már telepít. Ezen csak úgy lehet segíteni, hogy először mindig a telepítő CD-t (DVD-t) futtatod, feltelepül a drájver eszköz nélkül is, majd ha újraindítod a rendszert, ráérsz akkor bedugni a táblát. Olyan telepítő is van, ami szól, hogy most tessék csatlakoztatni az eszközt. És akkor az a progi lesz fent, amit te szeretnél, nem amit a Windows. -
deger
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Vettem egy Genius PenSketch 9x12 táblát. Minden okés vele VISZONT
a win7 akármit csinálok, a saját driverét telepíti fel és így a genius progija nem látja.
Tehát nem működik a nyomásérzékenység, nem tudom állítani a rajzfelület méretét, a gyorsgombokat.Valaki segítsen, mert ideg megöl!
-
aurora2
csendes tag
-
BonFire
veterán
válasz
aurora2 #3144 üzenetére
Ne nézd meg élőben, mert ha már ott van az ember, nagyon nehéz megállni, hogy meg ne vegyen valami vacakot, amit ráadásul tukmálnak is ráfele az emberre az eladók. Különben ekkora a tábla emberhez viszonyítva:
Kicsivel nagyobb mint egy Füles rejtvényújság, mert plusz hely kell még a gomboknak is. Így képzeld el.
-
jimspie
tag
válasz
aurora2 #3141 üzenetére
Szia!
Volt egyszer egy Media marktos posztom melyben kifejtettem, hogy a lehető legrosszabb hely a vásárlásra. Minden termékre úgy kb 25% rá van dobva. Egy wacom A5-os FUN 72 000 ft volt .. amúgy meg 50 körül van. Ennyit a media markt-ról. Messze kerüld el! 10 000 ft-ért sztem még geniust sem kapsz ami alapból hulladék kategória. Mindenképp gyűjts egy picit és vegyél egy wacom A6 pen-t LEGALÁBB!!! Ennél lejjebb ne add!!! -
aurora2
csendes tag
Hali,
Engem az érdekelne, hogy olyan 10ezer forint körül lehet-e kapni egyáltalán olyan digitalizáló rajztáblát, ami nem selejt és tényleg használható?
Elég gyakori Photoshopos rajzolásra kéne.
Persze sejtem, hogy nem igazán kapni minőségit ilyen árban, de nem nagyon telik többre... még erre se igazán. Azért benézek a Media Marktba is holnap, hátha találok valamit.
-
BonFire
veterán
válasz
jimspie #3136 üzenetére
Ezt ha nem ismernéd, tedd el a könyvjelzők közé: 3D-s nyúzott emberi pozitúrák, természetesen körbefordíthatók a modellek és tetszőleges szögből rajzolhatók. Vannak köztük animált figurák is, erről lehet pl a futást vagy a lépést rajzolni. A nyúzott test segít az izomzatot anatómiailag helyesen megrajzolni, vannak külön női és férfi testek.
-
jimspie
tag
válasz
DeltaPower #3135 üzenetére
Kerestem google-n én is, de semmi konkrét helyet nem találtam, hogy miféle boltokban lehet ezt kapni .. művészellátó boltokról meg még csak nem is hallottam
kössz tuti nem találtam volna sehol! Még guglizni is béna vagyok ezt is megéltem.
-
jimspie
tag
Tud valaki esetleg segíteni nekem, hol lehet beszerezni model bábut?
Ilyet: [link]
-
BonFire
veterán
válasz
jimspie #3131 üzenetére
Azért hogy fejből így tudjon valaki festeni, előtte hosszú éveken át másolt és másolt. Nagyon kevés ember jut el arra a szintre, hogy vizualizálni tudjon egy képet, amit aztán meg is fest fejből. Legtöbbször a rajzolás másolásról szól. Piktoroknak rendelkezésére áll mozgatható torzó pozitúrákhoz (sőt, interaktív emberi póz gyűjtemény is van), a rengeteg fénykép, csendélet esetén a köznapi tárgyak, tájképfestőknek meg maga a táj a modelljük.
Persze vannak zsenik, de nem sokan, és véletlenül sem az a mérce, mert akkor legtöbbször kudarcot vallunk, és frusztráltak leszünk, ha túl magasra tesszük a lécet.
-
jimspie
tag
válasz
winglet #3129 üzenetére
Ebben mi az extra? Semmi különös nincs abban amit a videón csinál .. ezt a bamboo is tudja. Szerintem a varázslás itt kezdődik (semmiből valamit alkotni full respect az ilyeneknek): [link]
Próbálom a srác tanácsait megfogadni és aszerint alkotni fejből .. nagyon nehéz
Ezt ma dobtam össze. . még rohadt távol vagyok az igazi tudástól:
[link] -
BonFire
veterán
Aki most karácsonyra táblát készül venni, érdemes szétnéznie a Wacomnál, illetve a Szoftver.hu-n, év végi 12%-os akciózást hirdetnek.
-
winglet
csendes tag
Sziasztok!
Tényleg ilyen jók az Intuos táblák?A srác mint egy varázsló.[link] Tudom ez itt nem a reklám helye,de a Grasshoppersnek vannak a legjobb árai Magyarországon.A többi inkább felfelé kerekít :-( Plusz a 100 oldalas magyar nyelvű kezelési útmutató amit a táblához adnak,komoly előny felhasználói szempontból is. -
tybaa
csendes tag
válasz
BonFire #3126 üzenetére
Én rákattintottam és elolvastam, de akárhogy nézem, az van odaírva, hogy
WACOM BAMBOO 3 PEN A6 Digitalizáló TáblaDe ezt nem a lap tetején fogod megtalálni, hanem a bolt neve mellett az ajánlatoknál. Muszáj kicsit tovább olvasni.
Persze ilyen termékük ennyiért nincs. Csak drágábban.
-
sunnysys
tag
válasz
BonFire #3122 üzenetére
a 18.100 Ft-os ajánlat nem sima PEN? mert ha véletlenül az, akkor az a Grasshoppernél 16.900 Ft, karácsonyi akcióban ingyenes házhoz szállítással, 10 napos elállási lehetőséggel. (ha tévedtem, sorry!)
-
BonFire
veterán
válasz
menjapipaba #3121 üzenetére
Szerintem nem sok. Amennyi szemre is látszik. Más a formája. Meg lehetnek szoftverekben is különbségek, bár úgysem használja az ember a gyárilag hozzá kapott szoftvert. Nekem Bamboo Dockot adnak hozzá, és sosem telepítem.
Viszont 18 100-ért már láttam az Árukeresőn Pen and Touch-t is; méretre ugyanakkora, mint amit te linkeltél, csak ezt még tapizni is lehet. A Bamboo Pen csak tollal működik, míg a Pen and Touch tollal és kézzel is. Utóbbit képszerkesztésnél nagyon jól ki lehet használni, vagy akár csak böngészéskor vagy bármi más esetben. Az egeret is kiválthatod vele.
-
BonFire
veterán
válasz
menjapipaba #3119 üzenetére
Rosszul van feltéve a kérdés. 15 alatt ilyen táblákat Iehet kapni. Azonban megvétele egyiknek sem ajánlott, a fent már unásig kitárgyalt szempontok miatt.
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Milyen digitalizáló táblát ajánlotok olyan ~15k-ért?
Köszi előre is!
-
BonFire
veterán
válasz
Busmann02 #3116 üzenetére
És tényleg való igaz! Még sosem néztem ezeket a kis jeleket rajta.
Tehát akkor úgy módosul ez a dolog, hogy ez egy A6-os tábla, ami pont csuklófordulásnyi mozdulatokat fog át. Ha valaki karból rajzol, annak lehet, hogy kicsi; én még mindenre elegendőnek találtam. Persze nyilván egy professzionális grafikusnak ez nem elég, na de ő nem is Bamboot vesz.
-
Busmann02
tag
válasz
BonFire #3115 üzenetére
Bonfi nem akarok beszólni...de úgytudom hogy a fekete natúr P&t 3rd-ből csak A6os van(persze lehet hogy tévedek) de így emlékszem...valamint ha megnézed az A5ös könyved tényleg befedi a táblát,de az aktív felület a kis L-alakú jelzésekel csak A6os területet zár be,nem???
-
drtimot
aktív tag
Fel tudjátok sorolni nekem, mik a lényegi különbségek egy Wacom Graphire 4 tábla és egy (2. gen) Bamboo P&T között? És melyik az ajánlottabb vétel, ha mondjuk egy árban tudom beszerezni a kettőt? (Valamint: ugyanolyan hegyet használ a kettő?)
-
Busmann02
tag
válasz
Metlacii #3108 üzenetére
Metlaci,és BonFire neharagudjatok hogy én is bele Vau-zok...
De SZERINTEM ha csak amatőr szinten lenne használva akkor az A6-os is bőven elég,valamint ajánlanám a Grasshoppert,ugyanis ott ő általuk készített majd 100 oldalas MAGYAR NYELVŰ használati útmutatót is küldenek a vásárlásod után az emailedre, ami számomra igen hasznos volt,rengeteg dolog volt benne ami számomra is hasznos info volt.persze ez a saját véleményem, nemszándékom h befolyásoljalak, és nem áll érdekemben hasznot hajtani a Grasshopper malmára,de sokunk tapasztalata szerint tényleg hozzáértő,és vásárló barát eladókkal lehet dolgod ha náluk vásárolsz.
-
BonFire
veterán
válasz
Metlacii #3108 üzenetére
Bár az Árgép most nem dobja ki, de a Chipnet.hu-n még mindig megkapod 23-ért a Bamboo P&T-t. Azért kerestem rá a boltra, mert én is innen rendeltem. És ez nem A6-os, hanem A5-ös!
Geniust ne vegyél, mert később válóok lesz.
Tegyél még hozzá a húszashoz három lepedőt, és kapsz egy jó A5-ös táblát.
-
Metlacii
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék karácsonyra venni egy digitalizáló táblát. Kb. 20eFt rá a keret, ebből kellene kihozni valami normális darabot. Amire használná, kézi skiccek, rajzok, amatőr szinten, ilyenek.
Néztem a Wacom Bamboo A6 PEN és a PEN&Touch táblákat A6 méretben. A fő kérdés, hogy megér-e szerintetek 8000 pénzt a kettő közötti árkülönbség? Bevallom néztem Geniust is, de fórumot olvasva kezdem elvetni ezen irányú ötletemet, bár a mérete tetszene, hogy A5.
A segítséget előre is köszönöm.
Metlacii
-
LamaCube
addikt
válasz
Fogas János #3106 üzenetére
Jól tetted
-
jimspie
tag
válasz
Fogas János #3102 üzenetére
Hallgass BonFire-re!!!
-
BonFire
veterán
válasz
Fogas János #3102 üzenetére
Ha még csak próba volt, akkor kóstolót kaptál belőle, mire számíthatsz a jövőben. Írd be a termék nevét a keresőbe, hozzátéve, hogy "problem", és nézd meg, mennyien szenvednek vele.
Igaz, hogy a Wacom kétszer annyiba kerül, de mérföldekkel jobb a kialakítása, a működése és a supportja. Egy 10 éves Geniushoz pl biztos nem lesz Win8 driver, míg a Wacomra megírják. Lehet, hogy most megveszed, és 5-6 év múlva már driverhiány miatt nem tudod majd használni, hiába jó a tábla.
Aztán olyat is mondanak, hogy ha elkopik a hozzá adott hegy (márpedig gyorsan kopik, nekem elhiheted), akkor Geniushoz, Trushoz valami horror beszerezni új hegyet, gyakorlatilag nincs folyamatos utánpótlás belőle, túrd fel a webet, hogy valakitől elfekvőben lévő hegyet tudjál venni hozzá horror áron. Végül apránként többet fogsz rákölteni, mintha egy Wacomot vettél volna, és több lesz vele a macera.
Én se vagyok pénzügyileg eleresztve, de technikai eszközből nem veszek bóvlit, legyen az egy rajztábla, vagy telefon vagy fényképezőgép. A nóném vacakok hamar megbosszulják magukat, a nevesebb gyártók pedig belépőszintű termékekkel igyekeznek magukhoz édesgetni a szegényebbeket is.
Ezeket mind gondold át, mielőtt döntesz.
-
Fogas János
csendes tag
válasz
BonFire #3101 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ!
Ma hoztam el a boltból , tegnap volt ugyanonnan a kisebbik, ami viszont tökéletesen működött.
Ezt az i608X-et kipróbáltam a hozzáadott új hegyekkel, és azokkal is nagy erőt kell kifejteni, hogy rajzolni, pontosabban retusálni tudjak, vagyis feltehetően nem a hegy a probléma
Mivel mindkettő bemutató darab volt, így olcsóbban tudom megvenni, lehet hogy visszacserélem a kisebbikre.
Most sajnos egy kisebb Wacom se fér bele a költségvetésembe, csak ezért választottam ezt a megoldást.
Azért ha valakinek van ötlete, erre a viszonylag nagy erőt igénylő i608X-al rajzolás könnyebbé tételére, köszönöm ha megírja. -
BonFire
veterán
válasz
Fogas János #3100 üzenetére
Most mondjuk azt, hogy a Genius cuccok hulladékok? Biztos nem hiszed el, de sajnos így van. Olcsó, és híg a leve. Régen is ezt csinálta, vagy csak egy ideje? A toll hogy volt tárolva? A speciális tartójában, vagy beledobva egy köcsögbe? Utóbbi nem javallott, éppen azért, mert így a toll hegye állandó nyomásnak van kitéve, és az érzékelője túlterhelődhet.
Azért sem tartoznak a jobb eszközök közé, mert nincs hozzájuk megfelelő support, nem is lehet tudni, hol szervizelik, ha javítják egyáltalán. Én mielőtt a Wacom táblát vettem, átolvastam ezer+ táblás fórumot, és mindenki nagy ívben eltanácsolt az olcsóbb Genius, Trust és hasonló borzadályoktól. Táblában van a Wacom, aztán slussz. Kis pénzű ember (mint én) vesz egy belépőszintű Bamboo Pen and Touch-t, aki meg jobban zsebbe tud nyúlni, az Intuos-t.
Nem nagyon tudlak vigasztalni semmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest