- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Egéralternatíva a Logitech G502 szériára a PowerColortól
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz
szaby_gyerek #49082 üzenetére
A 4. tetszik a legjobban, de a nem a színek miatt
Komolyra fordítva a 2. az mindent visz, jó lett -
válasz
szaby_gyerek #49086 üzenetére
Az arcretus, ha jót akarsz, akkor nem 2 perces mutatvány... de érdemes ilyen közeli képeknél ezt megcsinálni, sokkal jobb végeredményt kapsz.
LR negatív clarity is használható, de módjával, és csak azokon a bőrterületeken, ahol lehet is alkalmazni...
Egyáltalán nem a szemöldökére gondoltam... hanem az alakjára, rettentően rossz megközelítés a két teljes alakos kép... ezek a szögek nem az ő alakjához passzolnak.[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
válasz
Ha egy mód van rá, ezt a nagyon szép hölgyet beszéld le erről a brutális sminkről.
-
válasz
Főleg a félalakos képeket lehet használni... a többi nagyon előnytelen a lánynak... valamint el kélne az arcra egy-egy retus...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
a fekete fehér zseniális, inspiráló, szeretnék én is egy hasonlót készíteni ;-) hol fotóztál?
kár, hogy baráti találkozó volt, feleségtípus a kislány
[ Szerkesztve ]
-
válasz
szaby_gyerek #49044 üzenetére
Eléggé elbágyadt szegény, hogy nem talált ki az ablakon...
- amilyen pofákat vágott közben, az volt a legviccesebb.
Aztán természetesen segítettem neki megtalálni a kiutat a szabadba.
Köszi! -
válasz
szaby_gyerek #48652 üzenetére
Alapvető gond vele, hogy nem volt elég nagy a mélységélességed... vagy ha maradunk ennél a mélységnél, akkor nem jó helyen van a fókusz. Pillanatra viszont jó!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nóri mindig is a kedvencem volt.
-
Joeey
csendes tag
válasz
SZeirntem tök jó lett! Kategóriákkal jobb mint a színes verziók
Talán egy kis bőrretust el tudnék képzelni, persze nem kell agyon, csak úgy ízlésesen...mert így picit nyers számomra. Jó a pillanat, meg a szépiás beütést is eltaláltad.
-
kiskornel
addikt
válasz
szaby_gyerek #48101 üzenetére
Szerintem a megfigyelés a legfontosabb.
Megfigyeled, hogy ua. kerszteződésben áthalad az összes autó. Jön a tervezés. Mosott háttér kell, akkor tele állás, messze menni, ügyelni, hogy ki legyen töltve a képkocka, tág rekeszt állítani, letámasztani a fényképezőt. Most a várható távolságba fókuszálni nagyon pontosan. Lock. És várni. Jön az autó, katt. Ellenőrzés. Ahha, kicsit korábban kell megnyomni a gombot, mikor még ott és ott tart. Lesz sok xar képed, de az a kettő-három, ami sikerül, az nagyon f@sza lesz.
Még több selejt várható, ha svenkelni is akarsz. de az következő kategória:
A másik, mikor pályás jelenetek vannak. Ez esetben lehet használni a követő fókuszt, de a prediktív fókusz csak 1-2-3s követés után müxik. A Ilyenkor is kell egy viszonylagos nyugvópont és onnan lekövetni a dolgokat. Nemrég voltak itt a kutyás képek. Az az elmondások szerint az így készültek. Mivel kevés a fókuszpontod, én úgy választanék távolságot / gyújtótávot, hogy a téma 2/3 része kitöltse a képet, és viszonylag állandó távolságban mozogjon tőled, mert ha lecsúszik a témáról a fókuszpont... Több fókuszpont esetében kicsit nagyobb ez a szabadság. -
*Ropi*
félisten
válasz
Ugyan nem vagyok Kiskornél
, de a (manuális) fókuszt belövöd az ugratási ponton oda, ahova várod a célpontot (focus lock) és amikor odaér, lősz...Ezt még Magic Lantern-nel lehet automatizálni, akkor automatikusan elsül a váz, ha az élességi síkba ér valami.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
pl focus lock. ha tudod hol fog jonni az auto, akkor ramersz a foldre, lockolod a focust (AE/AF-L) vagy manual fokusz is jo.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
szaby_gyerek #48097 üzenetére
de ha nem tudom pontosan az autón tartani a gépet, akkor nyitott rekesznél annyira elfókuszálna - te nekiállsz töketlenkedni az autofókusszal, miközben minden paramétert ismersz :
Amúgy a téma kicsit jobban is el lehetne helyezve a képeiden. Pl az ugratós képeden teljesen fölülre szorult az autó.
Szerintem az F8 is felesleges ide. Elég lett volna a nyitott rekesz.Második az jó. Én még hiányolok egy kis területet a bal oldalon.
-
Santiagain
őstag
válasz
szaby_gyerek #48097 üzenetére
Igen, a háttértől lesz igazán jó, ezért kár az előtérért.
-
Santiagain
őstag
válasz
szaby_gyerek #48094 üzenetére
Kifutottam az időből. A fekete szörny is jól mutat az ETO Parknál. Nem tudom milyenek ott a fények, de egy éjszakai kép, ahol nem látszik az olajos járda, lehet hogy nagyot ütne.
-
Santiagain
őstag
válasz
szaby_gyerek #48094 üzenetére
Rajtszám szerint: 5, 10, 7. A ferdén ugratós is nagyon jó lenne picit mosott háttérrel, valamint több térrel előtte és kevesebbel mögötte. Mondom mindezt úgy, hogy örülnék, ha egyáltalán éles autót tudnék lőni, ami nem lóg ki félig a képből.
Az autocross-osok közül a 26, a FF és a hátulról lekapott is tetszik. Utóbbinál sajnálom, hogy nem élesek a fotósok.[ Szerkesztve ]
-
Santiagain
őstag
válasz
szaby_gyerek #48079 üzenetére
Ezeket derékból követed?
Amúgy fura, hogy pont ezeket linkelted, nekem a többi között van olyan amelyik jobban tetszik. Az elsőnél én pl. nem bírtam volna megállni, hogy vágjak az aljából és a hátuljából.
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
szaby_gyerek #48079 üzenetére
Nekem a legfelső nagyon tetszik! A többi is nagyon jó!
-
*Ropi*
félisten
válasz
szaby_gyerek #48077 üzenetére
Igen, mivel nem írtad, ezért nem tudja aki nem ért hozzá, hogy ott azt kell csinálni, tehát félrevezető...
Egyébként sportnál a háttér általában olyan messze van a fotóalanytól, hogy akármilyen fókusztávval és rekesszel lövöd, mindig jó háttérmosást kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
szaby_gyerek #48070 üzenetére
"Rekeszt szűkíteni csak akkor érdemes, ha lassabb záridőre van szükséged pl.: mozdulat érzékeltetésére. Egyébként érdemes nyitottan hagyni."
Ez így, ebben a formában nem állja meg a helyét.
Mert akkor honnan lesz meg a kellő mélységélességed (2.8-as üvegben gondolkodva)? Szóval ISO-t emelsz és rekeszelsz amíg tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
Joeey
csendes tag
válasz
szaby_gyerek #47967 üzenetére
Köszi az értékeléseket! Az obi egy 300mm af-s volt 1,4 TC vel, innét a 420mm és az f5.6. Mielőtt elindul a nyuszival jó szájon csapkodják a kutyákat, hogy teljesen felgerjedjenek rá, és aztán egy régi motorral körbe húzzák a kifeszített pályán, mármint a nyuszit
Ez egy nagyon technikás pálya volt, rengeteg éles kanyarral, pl a nagy testű agarak gyakran el is estek...
Igen az élesség nem mindig tökéletes, eszméletlen gyorsak voltak, a bal szememmel néztem várhatóan mikor lép be a kiszemelt kanyarba, a kanyarra nézett az obi, fókusszal beállítva, és reménykedtem hogy az első képen már eltalálom a fókuszt a kutyára és onnét a gép leköveti, és márcsak komponálni kéne valahogyCsak ugye ez rész, hogy belép a képbe a kutya és rátenni a fókuszpontot, kb 1 másodpercig tart. Tök jó tapasztalat is volt épp ezért.
Jah igen, van benne colour efex is[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
szaby_gyerek #47239 üzenetére
Az étel-, italfotózás nem kávézós/éttermes műfaj, nagyon tudatos komponálás, jó fények kellenek hozzá. Ezt csak steril környezetben tudod elérni. Mindkét kép egyszerű turistafotó számomra, első a háttér miatt, a másodiknál pedig zavaró, hogy félbe van vágva a pohár a bal szélen, és hogy nincs tudatosan elrendezve.
-
válasz
szaby_gyerek #47237 üzenetére
Érdemes pedig rászokni... ez az egyik legjobb része az egésznek, a tömeges fájlkezelés, rendszerezés.
-
válasz
szaby_gyerek #47232 üzenetére
Funkcionalitásban vannak csak különbségek, én ezért használom mindkettőt. LR-ben meggyúrom az alap képet (színvilág, kontraszt, területi világosság beállítás), és az aprólékos dolgokat hagyom PS-re.
-
*Ropi*
félisten
válasz
szaby_gyerek #47232 üzenetére
"Szerinte a ps-es layeres megoldás kevésbé roncsolja a képet, mintha simán a lightroom-ban húzogatom a csúszkákat."
A Lightroom is layeren dolgozik, csak egy layeren.
A Photoshopban az ACR (Adobe Camera Raw) ugyanazt a raw feldolgozó motort használja, mint a Lightroom.
Magyarán ugyanarról beszéltek.
[ Szerkesztve ]
-
Sylvie89
csendes tag
válasz
szaby_gyerek #46216 üzenetére
Remek képeket készítettél!
-
ballington
addikt
válasz
szaby_gyerek #46013 üzenetére
Portré területen nem vagyok otthon, de a 4. nél fura, hogy kifele néz a képből.
-
Fejo
őstag
válasz
szaby_gyerek #45837 üzenetére
Köszönöm!
-
m3ss
veterán
válasz
szaby_gyerek #45504 üzenetére
jo lehet ez eloben. nekem az elso kep jon be, bar az egboltal csinalhattal volna vmit. meg a 14-es zold auto amikor landol..mit kaphat ott a jobb elso gatlo...
Kiskornel: na itt mar a hatter is szerencsesebb
Fejo: ezek sztem meg jobbak, mint multkor. jo helyekre "illesztetted" a regi kepeket.
dabgergo: hmm ez tenyleg teljesen eletlenne valt. en nem vettem soha eszre ekkora kulonbseget fb meg flickr kozott, lehet azert mert nem pro az accom, es flickr is eletlen? -
válasz
szaby_gyerek #45504 üzenetére
Köszi!
(#45507) t_a_m_a_s
Nem is értem miért reagál mindenki így, az én feleségem is tornacipőben volt az esti buli során, ráadásul lila színű, fehér virágosban....
Múltkori esküvőn pedig fehér Martens bakancsban volt a menyasszony, nekünk az sem volt hajmeresztő, csakis a páron múlik, mi az ami az Ő ízlésüket takarja.
Sőt a tanu meg bordó acélbetétes bakancsban volt... -
Larry303
addikt
válasz
szaby_gyerek #45272 üzenetére
az első képről nincs olyan verzio ahol belekomponáltad az ösvényt teljesen?
-
t_amas
csendes tag
válasz
szaby_gyerek #43144 üzenetére
Régóta próbálkozok különböző Tumblr témákkal és egyéb képmegosztókkal is, viszont még nem találtam meg a "nagy őt", hogy váltsak.
Kitétel, hogy ne 500px széles legyen a kép és minimalista legyen.
-
Larry303
addikt
válasz
szaby_gyerek #41999 üzenetére
engem is kicsit zavar a sok kontraszt a perspektiva viszont tetszik, olyan mintha gurulna hátra
dobok egyet én is, múlt héten végre eljutottam pecázni...nap nem volt, nagyon színek sem, így jobbnak láttam ha kicsit belenyúlok...
cinegés képek meg egyre jobbak sztem
-
Slowman
aktív tag
válasz
szaby_gyerek #39855 üzenetére
Kösz a véleményeket. Nem vittem túlzásba az utómunkát az tény, nem éreztem szükségét. LR-be konvertáltam és kb ennyi. Egyedül az elsőnél szórakoztam kicsit PS-be.
Most nem tudom, hogy az én monitorom túl világos, bár ezt nem hinném mert minden más képet jól exponáltnak látok és még régebben volt kalibrálva is, de szvsz ez már elmászhatott. Annyit tudnátok segíteni esetleg, hogy most az egész kép alulexponált vagy csak bizonyos részek? -
rumos14
nagyúr
válasz
szaby_gyerek #39834 üzenetére
pont 3 kisalföldi volt az útitársam
Nesa: 20 fok, napsütés volt a max, 7 fok, eső, erős szél volt a minimum. igen, a szél szinte mindig fújt, de ritkán volt nagyon erős, inkább olyan 10-20 km/h.
-
bubi92
őstag
válasz
szaby_gyerek #38330 üzenetére
köszi mindenkinek. sajnos eléggé későn értünk oda és már feljött a nap, alig volt már harmat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
szaby_gyerek #38079 üzenetére
Nohcsak, látom vannak "helyi" emberkék itt is.
Sopronról is szuper képeket lehetne összehozni, Várker., Tűztorony, főtér... -
Fejo
őstag
válasz
szaby_gyerek #37992 üzenetére
Meg van az első 15 kép, amint lesz egy kis időm, linkelem őket.
-
Bulitt
addikt
válasz
szaby_gyerek #37992 üzenetére
Értem
De tény ami tény, lehetne több ilyen, akár az ország több pontjáról is
Szívesen nézegetném
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
szaby_gyerek #37971 üzenetére
Nagyon jók
-
Chapel
addikt
válasz
Éppen meséltem Fejónak (közben látom írta h Ő is ilyennel foglalatoskodik) hogy több ilyen képesalbum is jelent meg utobbi években, spec így Bp-re emlékszem, 50-100 éve és ma ua a hely. Ferenciek tere vicces mikor még tényleg tér volt
Gondoltam nézz utánna hátha találsz neked tetsző megoldásokat/vágásokat. -
Kazimír
őstag
válasz
Jómagam még nem láttam ilyesmit, úgyhogy számomra az ötlet is eredeti. Gratulálok!
-
Peethy
őstag
válasz
Ez egy zseniális és nagyon szép elgondolás! A megvalósítás is nagyon tetszik
Jó lenne ilyen több helyről is... érdemes lenne lépéseket tenni ilyen irányba.
-
Fejo
őstag
válasz
Én is épp egy ilyenen dolgozom Budapest témában.
-
Karima
őstag
válasz
Nagyon jók! Grat!
-
gzola
tag
válasz
rohadt jók lettek ezek a fotóid :-)
-
Bulitt
addikt
válasz
A régi képen a fa rendesen látható? Mert én a helyedbe kipróbálnám, hogy milyen ha nem vágom le a fa koronáját (már ami van belőle). Így lehet több veszik el az új képből, de lényegesen több látszik a régiből is. A kettő együtt pedig kiadhatja a teljes képet
szerk.: hagyd el ezt a fehér keretet. próbáld meg a régit az újjal összemosni. Egyébként nem rossz
[ Szerkesztve ]
-
priusz
aktív tag
válasz
szaby_gyerek #37836 üzenetére
Jók, van bennük dinamika! Pici hiba: egy-két képnél hagyhattál volna több helyet a haladás irányába.
-
total90
veterán
válasz
szaby_gyerek #37572 üzenetére
Elsőnél a vágás, másodiknál a bal felső sarokban a beégés ami nem jön be. A színek viszont nekem nagyon tetszenek.
-
válasz
szaby_gyerek #37572 üzenetére
Az első egész jó lett, csak a bal fele olyan esetlenül és vég nélkül van elvágva, onnan még hiányzik nekem a folytatás....f8-nál lőhetted volna nyugodtan szűkebb rekesszel.
-
feka007
veterán
válasz
szaby_gyerek #37090 üzenetére
Szerintem erről teleobjektívvel lehet jó képet csinálni az utca közepéről, amin a házak arányosan vezetik fel a témára a tekintetet, és a torony is nagyobba látszódna.
Picturemaker: Miért, a mobilos fotókhoz kellett volna raknom, vagy mi a gond? [link]
-
Boxer001
veterán
válasz
szaby_gyerek #35837 üzenetére
Ha már macsek, akkor itt egy, párom csinálta, kimaradt az egyik fülhegy.
[link] -
total90
veterán
válasz
szaby_gyerek #35837 üzenetére
Valami nagyítható verziót is tehetnél
-
BV92NTZ
csendes tag
válasz
szaby_gyerek #34391 üzenetére
Koszonom szepen
Nagyon tetszik az Antaras keped
Kivallo.
-
Tomate
veterán
válasz
szaby_gyerek #33877 üzenetére
-
válasz
szaby_gyerek #33616 üzenetére
Köszi, nekem így megannyi részlettel tükrözi az ottani éjszakai életet.