Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
Talán érdekes lesz a fórum olvasóinak az a levél, amit ma kaptam a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. - Digitális Szolgáltatások Felügyeletétől.
Előzmény: epapíron írtam nekik, hogy 2021.06.23. előtti személyi igazolvány birtokában mindenképp be kell menni kormányablakba újraregisztrálni a DÁP-ot, egy egyszerű újratelepítést követően is. Kértem, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan lehet elkerülni a személyes regisztrációt...
És a levél:
Tisztelt ________!
A Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. Digitális Szolgáltatások Felügyeletéhez a DÁP
mobilalkalmazás regisztrációhoz szükséges e-személyi igazolvánnyal történő
személyazonosítással kapcsolatos EPAPIR-_____-_____ azonosító számon érkezett
megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom.
A 2021.06.23-nál korábban kiadott eSzemélyi igazolványok más technológiával készültek, melyek esetében a fejlesztés mértéke aránytalanul nagy lett volna a célcsoport méretéhez képest.
Cél azonban a regisztráció megkönnyítése, és a lehető legszélesebb körben elérhetővé tétele teljesen digitális csatornán, ezért olyan videoképes azonosítási megoldás kialakításán dolgozik a kijelölt szolgáltató, amelyhez nem szükséges kormányablakba menni, bárhol elvégezhető megfelelő internetkapcsolat segítségével, illetve nincsen megkötés a személyi igazolvány kiállítási dátumára vonatkozóan sem.
A fentiekben leírt funkció élesítése 2025. májusára tervezett, addig is kérjük szíves türelmét ennek kapcsán.
A funkció élesítéséről tájékoztatás a https://dap.gov.hu oldalon lesz elérhető.Üdvözlettel:
-
PitLee
őstag
update
Bár az ealáírást már hamarább megkaptam, de a jelszót még csak most állítottam be.
A végén megkérdezte el olvastam-e a 4 pdf tartalmát ahol pdf-ket böngészőbe megnyitva rákerestem és a végren(delkezés) és az örökl(és) szavakra.
1 találat volt5. Tájékoztatás az Érintett felek számára
.
.
.
Szolgáltatás igénybe vehetőségére vonatkozó, jogszabályban meghatározott korlátozások esetén.
Ilyen korlátozásnak minősül többek között a DÁP tv. 109.§ szerinti korlátozás, ami alapján az ingatlannal kapcsolatos, valamint az öröklési jogi, családjogi, cégekkel és civil szervezetekkel összefüggésben történő használat a kizárólag szöveg formájában rögzített jognyilatkozatot tartalmazó elektronikus magánokirat esetén minősül írásba foglaltnak, valamint a DÁP tv. 54. § (7) szerinti korlátozást, mi szerint a szolgáltatást Aláíró kizárólag magánszemélyként használhatja.Általános Szerződési Feltételek a DÁP eAláírás szolgáltatáshoz
(ÁSZF-DÁP)
https://hiteles.gov.hu/letoltes/614/aszf-dap_v1.1_app.pdf -
Zsolt,72
senior tag
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Persze, ha csak egy eszközön van meg a jelszókezelő, akkor az még nem jelent fokozott védelmet. Ezt én úgy hidaltam át, hogy az Apple Jelszavak alkalmazást használom, ami automatikusan ment az iCloud-ba, emellett több Apple eszközöm is van, amik mind ugyanabban a fiókban vannak, így elvesztés, lopás, alaplap hiba esetén is ugyanúgy hozzá tudok férni. Az pedig csak hab a tortán, hogy az Apple Jelszavak egyrészt képes magas biztonsági fokú (hosszú, random, vegyes karakteres) jelszót javasolni, amit másrészt rögtön el is ment. Ezzel tehát nekem semmit se kell foglalkozni
, ezért nekem ez így kényelmes (miközben biztonságos is).
Ahogy írtad, kinek mi.
Nekem sok és bonyolult jelszó miatt nem opció a fejben tartás, neked a saját igényeid pedig kielégíti a módszered.
Emiatt írtam, hogy meglep, ha valakinek nem az első dolga valahogyan eltárolni a frissen generált jelszót. Nekem a gyártó e célra készített, iOS-be beépített Appja, neked a fejed. A beszélgetés pedig ugye onnan indult, hogy a kérdező nem emlékszik egy nemrég megadott jelszóra, amit sehova se mentett. Így érthető, ha meg vagyok lepve. Ez egy fontos dolog, amit te is elvégzel, mégha fejben is. Nem a módszer a lényeg, hanem maga a mentés elvégzése, így vagy úgy.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #894 üzenetére
Az összeomlott géppel (egyesszám) magába foglalja a kiolvasható trehányságot. Ha veszi az illető, a fáradságot, hogy legalább a nyomógombos, ma is kb 30 megás belső tárhelyére rárakja a kb 2 megabájtos jelszavas állományát, azt frissítgetve, észben tartva, akkor ez kiküszöbölhető...
Egyébként nem a módszer biztonságossága volt összevetve, hanem a használt módszerek eredményének biztonságossága (a fejedbe nehezebben jutnak be... persze).
Ha a jelszó gyengébb, akkor gyengébb...
Ha elveszíthető amiatt, mert 5 évig egy volt a jelszó, de tegnap/múlt héten gyorsan kellett egy új, de nem tudom, mit is adtam meg, akkor az ugyanolyan baj, minthogy tegnap/múlt héten mentettem a jelszavamat, amit 5 év után cseréltem, de nem backupoltam, és a gép összeomlott...Az hogy online vagy offline az egy külön kategória... Lásd lastpass... Én is amiatt inkább keepassXC-t használok.
Az megint sttisztikailag kimérendő lenne, hogy most az a nagyobb rizikó, hogy valakinek feltörik a gépét, kikeresik, és feltörik az offline jelszókezelőjét, és bejutnak így fiókjaiba, vagy az, hogy kitalálják a fentieknél statisztikailag egyszerűbb jelszavát és így bejutnak fiókjaiba. Persze lehet, hogy épp megnyitott jelszókezelővel kapják el, de ugyanígy fejből írt jelszó-beíráskor is...Futhatnánk köröket... Értjük egymást!
-
cinemazealot
addikt
Tökéletesen rámutattál a dolog sérülékenységére.
Nyilván nem célom senkit meggyőzni az én igazamról, nem is állítom, hogy az én módszerek a non-plus-ultra. De többször jöttek már hozzám segítségért összeomlott gép miatt, ezért nem érzem biztonságos(abb)nak géppel megjegyeztetni online szolgáltatások jelszavainak tömkelegét.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
cinemazealot #888 üzenetére
Azért azt vedd bele, hogy a jelszó az nem miatad van, hanem a kintlévő próbálkozó ellen, szóval szép és jó, hogy "neked van módszered", de ha én gyanút észlelek kb fél óra alatt lecserélek 8-10 darab 50-60-100-120+ karakteres full jelszavakat. Neked mennyi lenne ennyit (én nem is ilyet) megjegyezni megbízhatóan, ha SOS csere kell?
Emellett gondolom nem ilyen hosszúak a jelszavaid... Nem ugyanolyan (oldalanként, szolgáltatásonként maximalizált) karakterkészletből dolgoznak.... és ha megjegyezhetőek és sok van, akkor valamiféle formulán alapulnak, ami azért fejthető. Ok, a véletlenszám generátorok sem full véletlenesek, de azért az emberi logika magának akar jót, így ha rászállós a külső ismeretlen ellenfél, akkor az is egy törhetőségi faktor.Nekem is van kb 3-4 jelszó amit megjegyeztem, de ezek olyan dolgokat nyitnak, amik hozzáférést biztosítanak aminden máshoz, de a minden mást minek jegyezném meg, ha azzal azok védelme rosszabb lenne és nekem meg olyan agymunka igényt állítana, ami kiváltható pár kattintással, és pici fáj-kezeléssel (backupok).
Persze kinek mi!
-
cinemazealot
addikt
válasz
YAS-dude #890 üzenetére
Természetesen nem.
#889 Zsolt,72
Nem mondanám magam annyira éles eszűnek, de mint mondtam, könnyű megjegyezhetőséget támogató módszert használok. Tök random karakterekkel én is bajban lennék, bár néhány éve (évtizede) volt már olyan jelszavam is. Ez néhány hét után (napi használat mellett) azért rögzült.#891 DarkByte
Köszi, rájuk nézek. -
DarkByte
addikt
válasz
Van lokális jelszó kezelő, pl. KeePass XC, aminek az adatbázis fajlját akár beteheted egy titkosított VeraCrypt kötetbe. Mindkettő ingyenes és keresztplatformos.
Vagy ott a lokál host-olható Vaultwarden ami megy a hivatalos Bitwarden kliensekkel. -
YAS-dude
őstag
válasz
És van olyan jelszó, amit több helyen is használsz? Mert az hiba...
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Nekem nem fog olyan jól az agyam, mint a tiéd.
Hiába, így ötven fölött inkább egy alkalmazást részesítek előnyben, mint a korábban említett papírra történő felírást. Szerencsés vagy, pörgő aggyal, de nem mindenki ilyen.
Nekünk marad az, hogy tároljuk egy célalkalmazásban.
Természetesen nem a hozzád hasonló, jó fejű emberek esetére értettem a meglepetést, hanem azokéra, akik nem tudnak így megjegyezni jelszavakat, mint te.
20-nál többet említettél. Vajon mennyi lehet az agyi kapacitás teteje a te esetedben? 30, 50, 70 jelszó?Nálam 50 szerepel az App-ban, és olyan 4-5 megy fejből.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Zsolt,72 #887 üzenetére
Nekem az első dolgom olyan jelszót kitalálni, ami kellően bonyolult, de számomra memorizálható is. Vannak erre tök jó módszerek. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor írtam fel jelszót, jelszókezelő alkalmazást pedig még sosem használtam, mert az pont egy alkalmazással több, ami a titkaimra jelenthet kockázatot. Akkor már inkább tréningezem az agyam. Pedig 20 fölött van a gyakran használt jelszavaim száma.
No, meglepődtél?
-
-
-
Peter.70
addikt
válasz
UberMutant #881 üzenetére
A jelszót meg tudom valahol nézni? Mert amit szerintem beállítottam azt nem fogadja el.
" Amit a tanúsítvány készítésekor beállítottál "
A digitális aláírás beállításakor kellett beállítani? -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
DÁP mobil alkalmazásban szeretnék dokumentumot alá írni. Kér aláírás jelszót. Az mi? Mit kell oda írni?
-
DarkByte
addikt
Igazából nem lepődtem meg. Esetleg nem ártana ha létezne ehhez valami hitelesítt leolvasó program amelyet a másik oldal tud használni úgy, mint a rendőr az igazoltatásnál (és még ott sem hiszem minden járőr tudja ezt jelenleg megoldani).
Ez a része azért hogy kiváltja az okmányokat, kimondatlanul is eléggé nyílt alfa teszt szerintem
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ugyan nem szorosan DÁP, de mégis összefügg vele.
Más se tud belépni DÁP-al másik mobil alkalmazásba? ( NAV mobil, eszja, egészségablak, stb ) -
PitLee
őstag
HOSSZÚTÁVÚ HITELESÍTÉS – kérdések és válaszok 2019
https://deusz.hu/szakmai-cikkek/hosszutavu-hitelesitesHa már szóba került érdekesség képen, a magyar viszonylat 7.1-nél kezdődik.
Az elektronikus végrendelkezés megvalósulásának lehetősége
2022. június 13.Bíró Vivien Enikő
https://www.kre-dit.hu/tanulmanyok/biro-vivien-eniko-az-elektronikus-vegrendelkezes-megvalosulasanak-lehetosege/A végrendeletek alaki érvényességi kellékei a bírói gyakorlat tükrében pdf
dr. Kiss Annamária 2024
https://www.mabie.hu/cikkek-tanulmanyok/kiss-annamaria-a-vegrendeletek-alaki-ervenyessegi-kellekei-a-biroi-gyakorlat-tuekreben -
Zsolt,72
senior tag
-
whbear
senior tag
Sziasztok!
Egy második telefonra fel tudnám tenni a DÁP appot úgy mint pl a Revolutot, hogy mindkettő telefonon tudjam használni, nem egy időben hanem amikor épp amelyik nálam van. -
YAS-dude
őstag
válasz
bozsokiandra #858 üzenetére
Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha hozzáférnek gyakorlatilag a személyazonosságodat igazoló alkalmazáshoz és fel is oldod, akkor azt te csináltad. Ha odaadod valakinek a bankkártyád a pin kódjával, akkor odaadtad. Utólag lehet próbálni bizonyítani, hogy ezt milyen hatásra tetted...
-
Valakit (még életében) véresre vernek hogy írjon alá olyan végrendeletet hogy mindenét a verőlegényre hagyja, akkor utána egyből bemész a rendörségre és feljelentést teszel (még életében).
Ha aláírás után megölnek (az aláírás napja és az erőszakos halálod napja egy napra esik) az felettéb feltűnő a rendörségnek, bármelyik ügyvéd érvényteleníti a végrendeletet..
-
-
joci86
senior tag
Te igen, de általánosságban van létjogosultsága a felvetésnek.
A e-aláírás akkor is megfeleltethetó a fizikainak (elég magas biztonsági szint mellett, amit elvileg a DÁP is tud), ha nem sajátkezűleg írják a bármilyen dokumentumot.Nem is feltétlen kell végrendeletről beszélni, bármilyen szerződés (pl ajándékozás, bármi) lehetne a helyén.
-
user01
aktív tag
válasz
bozsokiandra #858 üzenetére
Én saját kezüleg írt végrendeletről beszéltem.
-
bozsokiandra
tag
Nem értek hozzá, nem is tudom a választ, de most hirtelen az jutott eszembe, hogy mennyi visszaélés lehet ezzel.
Pl. idős (vagy nem is olyan idős csak technikában nem annyira jártas) ember megkéri a szomszédot, hogy valamit segítsen már neki a dápban. A szomszéd meg aláír a nevében egy végrendeletet amiben rá hagyja a házát, pénzét vagy bármit.
A rokonok nem is tudnak róla, majd 10-20 év múlva meghal az illető és előkőjön a szomszéd a az aláírt pdf végrendelettel. -
user01
aktív tag
Kösz, de engem csak az érdekel, hogy az eAláírással hitelesített végrendeletet elfogadják-e. Közjegyző nem érdekel!
Például az adott fájlt többszörözve, párhuzamosan több helyen is lehet tárolni, és így biztosan előkerül.
Amúgy egy ilyen aláírásnak van időbeli hatálya, vagy örökre érvényes? -
-
PitLee
őstag
A téma engem is foglalkoztat végrendelkezésnek több formája is lehet . . .
https://uzletem.hu/jogadokonyveles/hogyan-lehet-szabalyos-a-vegrendeletHa kézzel írod akár ismert beceneveden is aláírhatod "user01"
valamilyen ragadványnevet, becenevet használ. Ilyenkor, ha egy közösségben mindenki ezen a néven ismeri, akkor ez alapján is megállapítható lesz a személye. Tehát nem kell feltétlenül a hivatalos néven szerepelni, a fő kritérium az egyértelmű beazonosíthatóság.
https://birosag.hu/hirek/kategoria/magazin/tanu-sem-kell-ha-az-orokhagyo-teljes-egeszeben-maga-irja-vegrendeletet
Tehát ezek szerint nem kell az ealáírásszint.Ami szerintem inkább fontos, hogy ha megvagy a végrendeleteddel, akkor egy közjegyzőnél letétbe kell helyezni aki . . .
A végrendelet letétbe helyezéséről a közjegyző jegyzőkönyvet készít, és a végrendeletet elzárva őrzi. A közjegyző a letétbe helyezést követő 72 órán belül a végrendelet letételének tényét bevezeti a Magyar Országos Közjegyzői Kamara által működtetett Végrendeletek Országos Nyilvántartásába, amely garanciát jelent arra nézve, hogy az az ügyfél után lefolytatandó hagyatéki eljárás során előkerül.
https://mokk.hu/vegrendelet-letetbe-helyezese/ -
Huhh, ez egy tök jó kérdés. Nem tudnék egyértelműen állást foglalni egyik mellett sem, egy kicsit azt mondanám, hogy inkább nem mint igen, de billegős.
Most utánanéztem egy szakcikknek, úgy foglaltak állást, hogy ha fokozott biztonságú elektronikus aláírással van ellátva az elektronikus dokumentum, akkor tekinthető írásba foglaltnak. Őszintén megmondom, nem tudom, hogy a DÁP fokozott biztonságú elektronikus aláírás-e (mint pl. az eszignó). -
user01
aktív tag
Köszi! Akkor még kérdés...
Tegyük fel, hogy én az általam végig kézzel írt és aláírt, formailag és alakilag érvényes végrendeletemet beszkennelem pdf-be, és ellátom eAláírással. Ha halálom után a papíralapú végrendelet nem kerül elő, hanem csak ez az elektronikus formájú, akkor vajon ezt elfogadják hitelesnek? -
Mert a Ptk. nem azt kívánja meg, hogy teljes bizonyító erejű magánokirat legyen (azaz nem a tbemo-ra utal, hogy olyan legyen), hanem hogy az elejétől a végéig maga írja, és aláírja, vagy ha más írta, két tanú tanúsítsa az aláírását. Tehát nem utaló rendelkezés van benne a teljes bizonyító erejű magánokiratra, hanem kifejezett formaiság.
-
user01
aktív tag
Ha teljes bizonyító erejű, akkor vajon az eAláírással ellátott végrendeletet miért nem fogadják el Magyarországon?
Legalábbis ezen az oldalon [link] ezt találtam:"A jogalkotó – a Magyar Országos Közjegyzői Kamarával – egyeztetve azonban – többek között – arra a megállapításra jutott, hogy az öröklési jogviszonyokban az elektronikus aláírás használatának lehetősége ki van zárva."
Igaz 2022-es az írás, de semmilyen más információt nem találtam az eAláírás és a végrendelet kapcsolatáról.
-
-
PitLee
őstag
A DÁP ÁSZF-ben ezt írják
2.2. eAláíráshoz kapcsolódó speciális szabályok
.
.
.
"A Szolgáltató az eAláírás szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódóan a Keretalkalmazásban a Felhasználó részére biztosítja az aláírás jelszó beállítását, valamint támogatja az aláíró tanúsítvány (a továbbiakban: tanúsítvány) igénylését.
Az aláírás jelszóval kapcsolatban a Felhasználó nem kezdeményezhet pótlást vagy módosítást, valamint az aláírás jelszó öt alkalommal történő hibás megadása esetén az eAláírás szolgáltatás a Felhasználó számára ideiglenesen elérhetetlenné válik. Amennyiben új aláírás jelszó beállítására van szükség, a Felhasználó a Keretalkalmazás újratelepítésével állíthatja azt be, a tanúsítvány újra igénylésével egyidejűleg." -
-
RR-13
őstag
Bármelyik telefonodon, a digitális aláíráshoz a tanúsítvány létrehozásánál jelszót kér, így akár ugyanazt is megadhatod, mint korábban a másiknál, vagy mást is, mivel a telefonra telepíti a tanúsítványt, ezért, ha törlöd az appot, vagy visszaállítod, akkor a tanúsítvány is törlődik majd.
Soha nem a korábbi tanúsítványt tölti vissza az appba, hanem mindig újat hoz létre, így a lejárat mindig onnantól kezdődik, amikor létrehoztad az újat. -
psg5
veterán
válasz
UberMutant #838 üzenetére
App torlessek nem hiszem.
Viszont vissza lehet vonni a tanúsítványt. Talan azzal. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Digitális aláíráshoz beállított jelszót hogy lehet változtatni vagy elfelejtés esetén újat adni?
Köszönöm,
-
-
-
-
-
-
-
Aki regisztrált DÁPra azoknak év végén úgyis érvényét veszti az authenticatoros kód érvényessége.
A többieknek nem tudom lejár-e valaha, vagy 15 év múlva is ugyanaz a 16 karakterből lesz számolva. -
ledgeri
nagyúr
Hát jó. ha máról holnapra feltörnek csak és kizárólag az én hibám lesz. (mert ugye azon a 20 percen múllott, és nem a [pont] két órán, vagy az azóta is folyó időn....)
Ha holnap után, akkor az már a tied!
Emellett csak említem, hogy 130 karakteres jelszót is elfogad (nekem annyis, ha csak bele nem kavarodtam a pontok számolgatásába) az oldal (lehet, hogy még többest is). Szóval az is javítható a kép alapján! A jelszókezelők érájában fel lehet húzni a csúszkákat! -
ledgeri
nagyúr
Mióta láttam a Veritasium youtube csatornán, hogy hogyan is épül fel egy QR-kód, merném állítani, hogy nem töröltél elég sokat belőle. Az,hogy nem olvassa az olvasóaz egy dolog. Az, hogy kb csak az 1/9-ede nem látszik az egy másik! (és azt hiszem, hogy hátulról épül fel, nem előről)
-
RR-13
őstag
válasz
cinemazealot #815 üzenetére
Igen láttam kiolvasáskor "benne" egy linket, és annak a végén a 16 db-os kulcsot.
-
RR-13
őstag
válasz
Gabonetta #813 üzenetére
Köszi megvan a kulcsom, mert januárban felvettem a PC képernyő videójával az ÜK+ regisztrálást, és abból most ki tudtam olvasni az akkori kulcsot, egy QR kód olvasóval
A kiolvasott 16 karakteres kulcsot (amit nem lehet megjegyezni) beírtam ugyanabba a fiókba, ahol már mentve van, és másik néven el tudtam menteni ismét az ÜK+ fiókom.
Persze majd az egyiket törlöm, csak lepróbáltam a 16 karakteres kulccsal is a regisztrációt. -
Gabonetta
aktív tag
-
RR-13
őstag
válasz
cinemazealot #803 üzenetére
Hol van ez a 16 karakteres kulcs
Köszi. -
joci86
senior tag
válasz
Gabonetta #809 üzenetére
Ezek szerint "képben volt" az ügyintéző, akinél voltam, mert kifejezetten azt mondta, hogy törölni kell a hitelesítős regisztrációt.
Csodás.@ blueye és cinemazealot
Igazából Google fiókba bejelentkezve megmarad a hitelesítő app, ha másik telefonon is lépek be, ki is próbáltam. Valamiért viszont mégis jobbnak láttam az emailes hitelesítést, ha nem lenne kéznél másik (saját) készülék.De a fentiek alapján teljesen feleslegesen töröltem a reget.
-
Gabonetta
aktív tag
-
DJGABI
addikt
Mennyire mondták hogy január 15 után nem tudsz majd regisztrálni, múlt héten egyik kollégának igényeltünk ÜK+-t, simán ment (volt már neki, de a csodás Idomsoftos Hitelesítő eltüntette a kódot). Vicc az egész. Most nem mondom hogy rossz dolog, de ilyenkor hol a szipi-szupi biztonság?
-
cinemazealot
addikt
"...ha valami történik a telefonnal..."
Ha felírod valahova (vagy memorizálod) a 16 karakteres kulcsodat, bármilyen új eszközön képes lehetsz hitelesítő kódot generálni. Én pl. pillanatnyilag 3 eszközömön állítottam be hitelesítő alkalmazást. Ahhoz, hogy mindhárom megsemmisüljön, eléggé apokaliptikus eseménynek kell bekövetkeznie.
Míg a postafiókomba nem biztos, hogy szívesen bejelentkeznék egy idegen/vendég gépen.
-
joci86
senior tag
Nemrég léptem meg ezt. Először törlöd az Ügyfélkapu+ regisztrációdatg a kapott törlőkóddal, majd újra regisztrálsz emailessel. Amikor az alkalmazást voltam bent újra aktiválni, akkor ajánlotta az ügyintéző, mert így bárhonnan belépsz Ügyfélkapu+ felületen, ha eléred a levelezésed, míg ha valami történik a telefonnal, amin a hitelesítő van, sajnos bukta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged