Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
öööö, ok.
De amúgy ténylegesen, azon kívül, hogy 1) a DÁP regisztrációhoz be kell menni, illetve 2) hogy a digitális aláírást úgyis kivezették az új személyikből is (mert azt ugye a régi nem tudta), van bármi olyan egyéb funkció a 2021 jún 23 utáni személyikben, ami a korábbi eszemélyiben nincs?
Mert ha ezen kívül nincs semmi plusz szolgáltatás benne, akkor tényleg nem annyira érdemes cserélni.
-
joci86
senior tag
Na ez jó kérdés. Nem bíznak az állampolgárban, hogy tényleg megsemmisíti. De így akkor ki hogyan bizonyítja, hogy leadta / nem adta le? Mivel van ejnyebejnye rész a levélben a korábbi hozzászólások alapján, a jogkövetkezmény miatt illene papírozni...
@RR-13
Ja, hát ha epapíron megy, akkor nyilván elveszett... -
csendes
addikt
Valóban, az idő alapú egyszeri jelszó (Time based One Time Password) várhatóan egy évtizeden belül elavulttá válik. De jelenleg az egyik legelterjedtebb hitelesítési megoldás
Amire hivatkoztál, az a TOTP.APP böngésző bővítmény. Amit a cikkben írtak, az igaz, valóban ott van a javascript kódban az adott oldal. Ezt azért tudtam ellenőrizni, mert nyílt forráskódú az egész oldal, jelentős részben MIT licensz alapján vett át programelemeket.
Ezek után mennyivel nagyobb a kozkázat, mint egy zárt forráskódú program esetében? Erre nehéz válaszolni. Mindenesetre a Wikipedia-n is szerepel a TOTP.APP a TOTP alkalmazások listájában: [link] A nyílt forráskódnak az az előnye mindenképpen megvan, hogy átlátható, ha valaki éppen ráér, végigböngészheti sőt lassanként a mesterséges intelligenciát is megkérhetjük, hogy ellenőrizze le.
A CrowStrike által 2024-ben okozott veszteségek [link] után az óvatosság nem árt.
Ha valaki jobban bízik az E-mail-es hitelesítésben, akkor használja azt. De itt is sok függ azon, hogy melyik szolgáltatást használja, mennyire erős a jelszó, milyen gyakran változtatja, stb. -
Croft-21
őstag
Szerintem a digitális aláírás annak lesz elérhető, aki az új személyi igazolvány készítésekor igényelte is azt. Tehát aki akkor nem kérte ezt a funkciót, csak az új személyit, annak lehet, hogy ez nem lesz elérhető az appban. Kivéve ha ezért bemegy a kormányablakba és kéri.
-
st6969
őstag
Igen, közben megtaláltam én is, köszi. Végig is csináltam a regisztrációt ismét. De a végén "ismeretlen hibába ütköztünk" hibaüzenettel leáll és nem tudom befejezni. De mintha itt lenne egy olyan rész, hogy majd értesítenek, ha tovább léphetek, és úgy lehet befejezni
De akkor meg miért nem azt írja?
Erre emlékszik valaki, hogy hogy is van ez? Talán push üzenet jön? És az mikor? -
Új hozzászólás Aktív témák
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Battlefield 2042
- Kutya topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest