Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joci86

senior tag

Talán érdekes lesz a fórum olvasóinak az a levél, amit ma kaptam a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. - Digitális Szolgáltatások Felügyeletétől.

Előzmény: epapíron írtam nekik, hogy 2021.06.23. előtti személyi igazolvány birtokában mindenképp be kell menni kormányablakba újraregisztrálni a DÁP-ot, egy egyszerű újratelepítést követően is. Kértem, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan lehet elkerülni a személyes regisztrációt...

És a levél:

Tisztelt ________!
    A Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. Digitális Szolgáltatások Felügyeletéhez a DÁP
    mobilalkalmazás regisztrációhoz szükséges e-személyi igazolvánnyal történő
    személyazonosítással kapcsolatos EPAPIR-_____-_____ azonosító számon érkezett
    megkeresésére az alábbiakról tájékoztatom.
    A 2021.06.23-nál korábban kiadott eSzemélyi igazolványok más technológiával készültek, melyek esetében a fejlesztés mértéke aránytalanul nagy lett volna a célcsoport méretéhez képest.
    Cél azonban a regisztráció megkönnyítése, és a lehető legszélesebb körben elérhetővé tétele teljesen digitális csatornán, ezért olyan videoképes azonosítási megoldás kialakításán dolgozik a kijelölt szolgáltató, amelyhez nem szükséges kormányablakba menni, bárhol elvégezhető megfelelő internetkapcsolat segítségével, illetve nincsen megkötés a személyi igazolvány kiállítási dátumára vonatkozóan sem.
    A fentiekben leírt funkció élesítése 2025. májusára tervezett, addig is kérjük szíves türelmét ennek kapcsán.
    A funkció élesítéséről tájékoztatás a https://dap.gov.hu oldalon lesz elérhető.

Üdvözlettel:

Új hozzászólás Aktív témák