Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Androidos tablet topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
DarkByte #1223 üzenetére
Ilyet sem hallottam még, hogy a Play-hez bármilyen szolgáltatás igénybevétele érdekében szükséges a mobilnet. Tudnál konkrétumot mondani, amihez ez jogos igény?
Ha internet kell neki, érje be a vezetékessel (WiFi)! Hadd döntsem el én, hogy akarok-e mobilnetet biztosítani bármelyik alkalmazásom számára. Majd ha a magyar állam alanyi jogon ingyenesen biztosítja azt, esetleg. Bár tudjuk jól, hogy a magyar állam által biztosított javakat is mi fizetjük... úgyhogy kösz, de kösz nem. Oldja meg a kedves IdomSoft, hogy működjön a termékük WiFi-vel is és tanuljanak meg tesztelni! Ezért kapják a pénzü(n)ket.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Doky586 #1215 üzenetére
Nem tudom, milyen idős vagy, de a számítástechnika hőskorában pedig ez volt a trend. Nem az, hogy a gyors megjelenés érdekében félkész szarokat dobunk piacra, aztán csodálkozunk, ha a munka végeztével már rég elvesztettük a célközönség csalódottabb részét. Csak ugye állami megrendelés esetén ez a kockázat sem forog fenn. Úgyis mindenki ezt lesz kénytelen használni, aki nem akar kormányablakba járogatni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Doky586 #1212 üzenetére
A biztonság valóban elsődleges, de amíg nincs kész, ne adják ki! Vagy korlátozzák az elérhetőségét bizonyos modellekre! Legyen kommunikáció! Ne a júzer szembesüljön azzal, hogy "ja, dzsunka kínai gyártó termékén nem fut"! Megértem, hogy a fejlesztő számára így a legolcsóbb (természetes, hiszen állami megrendelés lévén a lé akkor is dől, ha a célközönség elégedetlen), de a júzernek nem feladata béta teszternek lenni.
"a világ minden telefonjából..."
Elég csak azokból, amik hivatalosan beszerezhetők Magyarországon. Bár akkor meg a külhoni magyarok lehetnek diszkriminálva.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Zsolt,72 #1191 üzenetére
"Ez nem a DÁP fejlesztők hibája."
Bocs, de szerintem egy alkalmazás fejlesztéséhez hozzátartozik a tesztelés is. Egy ilyen széles körbe szánt alkalmazás esetében pedig különösen. Ha ez nem történik meg, akkor írják oda az alkalmazás adatlapjára, hogy "tesztelve ezeken a készülékeken" vagy egyéb készülékeken tegyék elérhetetlenné. De az, hogy a felhasználókat használják béta tesztelőnek, akiknek ráadásul a mindennapi életükben gördítenek ezzel akadályokat...
...agyf@$z.
Főleg egy kormányzati hátszéllel rendelkező projekt esetében. Nehogy már ne lenne arra keret, hogy beszerezzenek minden telefongyártótól egy-egy modellt és pötyögjenek rajta egy darabig, mielőtt kiadják!
Szóval röviden, de, ez igenis az ő hibájuk.
-
cinemazealot
addikt
Látod, ezért érzek zavart az erőben. Ugye a két faktoros azonosítanak pont az volna a célja, hogy ha valaki ellopja a jelszavad, attól még ne tudjon belépni a fiókodba. Na most ha törlöd az ÜK+ kulcsod, utána visszajutsz a sima egy faktoros azonosításhoz, illetve csinálhatsz magadnak új ÜK+ kulcsot. Képzeld el, ha a tolvajod ezt kiszagolja és törlés után megelőzve Téged gyorsan csinál egy kulcsot magának a fiókodhoz ezzel Téged kizárva onnan. Az egyetlen megoldásod az emailes azonosítás volna, de nem, hiszen azt elő ÜK+ mellett már nem lehet. Értelme?
-
cinemazealot
addikt
Bocs, j.bravo kollégának szántam a választ.
#940 Gabonetta
A válaszaidra:
1. Lehet, hogy Nálad nem így van, nálam élő ÜK+ regisztrációval nem engedett be e-mailes azonosítással.
2. Azért érzem értelmetlennek, mert az ÜK+-t pontosan a biztonság növelése érdekében hozták létre, hogy ne csak egy jelszó válassza el az állampolgárt a digitális cuccaitól. Na most, ha törlöm az ÜK+ kulcsomat, ugyanott leszek, mint korábban: csak egy jelszó választ el a digitális adataimtól. Az e-mailes azonosításnak ettől tök függetlenül kellene működnie.
3. Igen, látom, hogy j.bravo kollégának végül sikerült új ÜK+ kulcsot igényelnie. -
cinemazealot
addikt
Én úgy látom, hogy létező ÜK+ regisztrációval már az e-mailes bejelentkezést sem engedi ez a rohadás. Nem igazán értem, mert ez arra enged következtetni, hogy jelen pillanatban még az e-mail fiókom általam történő birtoklását is bizonytalannak ítélik meg.
Ha viszont törlöm az ÜK+ kulcsot és úgy engedi az e-mailes azonosítást, az meg tök értelmetlen (szerintem). Bár ahogy olvaslak, Nálad pont ez nem működik.
Akkor ha már egyszer volt ÜK+-od, amit törölsz, nincs más választásod, mint DÁP app vagy kormányablak? Édes Istenem...
-
cinemazealot
addikt
Tökéletesen rámutattál a dolog sérülékenységére.
Nyilván nem célom senkit meggyőzni az én igazamról, nem is állítom, hogy az én módszerek a non-plus-ultra. De többször jöttek már hozzám segítségért összeomlott gép miatt, ezért nem érzem biztonságos(abb)nak géppel megjegyeztetni online szolgáltatások jelszavainak tömkelegét.
-
cinemazealot
addikt
válasz
YAS-dude #890 üzenetére
Természetesen nem.
#889 Zsolt,72
Nem mondanám magam annyira éles eszűnek, de mint mondtam, könnyű megjegyezhetőséget támogató módszert használok. Tök random karakterekkel én is bajban lennék, bár néhány éve (évtizede) volt már olyan jelszavam is. Ez néhány hét után (napi használat mellett) azért rögzült.#891 DarkByte
Köszi, rájuk nézek. -
cinemazealot
addikt
válasz
Zsolt,72 #887 üzenetére
Nekem az első dolgom olyan jelszót kitalálni, ami kellően bonyolult, de számomra memorizálható is. Vannak erre tök jó módszerek. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor írtam fel jelszót, jelszókezelő alkalmazást pedig még sosem használtam, mert az pont egy alkalmazással több, ami a titkaimra jelenthet kockázatot. Akkor már inkább tréningezem az agyam. Pedig 20 fölött van a gyakran használt jelszavaim száma.
No, meglepődtél?
-
cinemazealot
addikt
"...ha valami történik a telefonnal..."
Ha felírod valahova (vagy memorizálod) a 16 karakteres kulcsodat, bármilyen új eszközön képes lehetsz hitelesítő kódot generálni. Én pl. pillanatnyilag 3 eszközömön állítottam be hitelesítő alkalmazást. Ahhoz, hogy mindhárom megsemmisüljön, eléggé apokaliptikus eseménynek kell bekövetkeznie.
Míg a postafiókomba nem biztos, hogy szívesen bejelentkeznék egy idegen/vendég gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Félórányi videón a 007 First Light
- További aktív témák...
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új Hydrofast W100 RO víztisztító + 2 szűrő
- Új Annke FCD800 8MP UHD PoE 180 biztonsági IP kamera IP67
- Új Douxlife GC-RC03 masszírozós gamer irodai forgó szék masszázsszék
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest