- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
mgTerminator #85198 üzenetére
Valószínűleg natoltak. Ellenőrizted már?
-
válasz
mgTerminator #85190 üzenetére
Igen, igen.
-
mgTerminator
veterán
Futtat valaki FileZilla FTP szervert Digi hálózaton? És ha igen működik is?
-
menthix
tag
Sziasztok!
Gigás digim van, a sebességgel nincs is gondom 900/300 körül mérek általában, viszont egy hete lag tüskékkel küzdök. Különböző eszközökön is ugyanez van, wifin és kábelen keresztül is. Íme egy screenshot:
Mezőkövesd, Borsod megye.
Tapasztal más hasonlót? -
TeeJay
félisten
válasz
Lajosnagy17 #85187 üzenetére
Beírod a címet és kidobja milyen hálózatra tudsz előfizetni
Nem 100% pontosságú de pl nálunk ahogy bekötötték az FTTH kötődobozokat már 1hét múlva a weblapon is csak FTTH-ra lehetett előfizetni szóval azért ahol kész ott módosítják az adatbázisukat -
TeeJay
félisten
-
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem is így van, be kell fejezniük az átállást és az INVITEL integrálását, mert a PR Telecom, TELEKOM és a TARR sok helyen benyomult az INVITELES területekre, továbbá a TELEKOM is a Flippel karöltve villámgyorsan optikázik szinte mindenhol. A DIGI sokat költ a Mobilra és az a priority 1.
-
beach head
senior tag
10-20án kötötték be az 1000-res netet, valami noname eszközt hoztak, bridge módba rakták, rákötöttem a tplink archer c6ot, és 180mbit le 300mbit fel sebességet mérek kábelen. Hát ez nem túl meggyőző... Tvboxomon fut egy torrent kliens, azóta a torrentek távoli hozzáadása sem működik...
-
TeeJay
félisten
válasz
Invader Cent #85179 üzenetére
Covid óta felgyorsultak a fejlesztések mert rájöttek hogy a Flip elég sok előfizetőt elvisz és illene a hálózatot fejleszteni. Ahol eddig be volt húzva az optikai kábel ott be lettek kötve a dobozokba és megindult az átállás.
Budapesten szinte minden panel telepen, de sok helyen már társasházas részen is meg kisebb telepeken is.
Nálunk 18-ban minden környező terület már FTTH és kötik át őket gazdagon -
Invader Cent
csendes tag
válasz
Invader Cent #85178 üzenetére
Ez miféle mágia?! Utoljára talán 2 hete csekkoltam, akkor még csak FTTB volt rendelhető, erre most megnézem és már rendelhető FTTH!
-
maxima
tag
válasz
Invader Cent #85175 üzenetére
Hali!
> Nálunk 2016 tavasza óta kint vannak a szürke dobozok a lépcsőházban. Azóta sem sikerült > bejönniük vele a lakásba.
Ez nem jelenti, hogy nem működik a rendszer, azt csak az ügyfélszolgálaton lehet kideríteni,
hogy át lehet-e kötni ftth-ra. Nálunk egy új bekötés kapcsán derült ki, hogy működik az
optika és lehet kérni az átkötést. Azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz tömeges
átkötés. -
Laccoss
addikt
válasz
Invader Cent #85175 üzenetére
Ha nem vagytok rákötve az OLT-re, akkor sokat nem érnétek, hogy be van húzva a lakásba.
-
Derron
aktív tag
válasz
gabro0 #85171 üzenetére
Sziasztok,
Új helyre fogunk költözni, az új lakásban a DIGI honlap szerint csak DIGInet 500 - FTTB van.
Viszont észrevettem, hogy a lépcsőházban lévő szürke elosztó dobozok egyikéből jön ki egy zöld szigetelésű optikai szál. Ez azt jelenti, hogy hamarosan elérhető lesz majd az 1000es verzió is? Vagy semmi köze hozzá? -
gabro0
őstag
válasz
#78121280 #85170 üzenetére
Megpróbáltam megint letölteni egy több gigás SDK-t az Nvidia oldaláról, amit nemrég még szidtam miért egy zsák krumplin hostolnak. Erre ez is megjavult. Szóval itt valami komolyabb gebasz van.
Amikor vacakolt a Digi (speedtesten 80Mbps volt lefelé), akkor jött a fájl 2,4-el, most 210-el (speedtesten ~800). -
gabro0
őstag
válasz
#78121280 #85166 üzenetére
Akkor mégse a kábel? Mert én szegedi vagyok, szóval közel vagy és lehet területi probléma lesz. Közben megtaláltam a karbantartás közleményt [link]
Nem ez lenne az első alkalom, idén már egyszer volt egy kísértetiesen hasonló lassulás, akkor épp az ügyfélszolgálatossal párbajozás közben javult meg csodával határos módon. Akkor se értettem mitől lett jó, most se.Azt írod kihívtad őket, és nem tudták megoldani a problémád. Mi lett részükről a megoldás? Lezárták megoldott státusszal?
-
törölt tag
válasz
gabro0 #85160 üzenetére
Múlthét Pénteken volt többek közt nálunk Vásárhelyen is egy rendkívüli karbantartás, és azóta valami nem jó.
Letöltés 30-70 között van vezetéken napszaktól függetlenül, feltöltés az rendben. Bejelentettem emailben, többféle szerveren és több féle módon teszteltem képeket becsatoltam. Jött a válasz, hogy nem látnak problémát, de ha akarom akkor kiküldenek valakit aki majd méréseket végez laptopján, jeleztem, hogy oké, de megtoldottam még a válaszlevelet azzal, hogy másik cégtől is van netem és ugyan azon a gépen ugyan azzal a routerrel rendben van a sebesség, erről is küldtem nekik képet. 72 óra után kijött két tag, egy darab utp kábellel és utp kábel teszterrel (nem használták), router off ONT direktbe a gépbe és a sebesség jó, kapcsolatot bontotta, majd újra feljelentkezett és megint nem volt jó lefele, néztük saját routerrel is, ott is ez volt hól jó, hol nem jó, nem tudta megmondani, hogy most mi van... elment. UTP kábelt kicseréltem, nem jó.
Tesztelgettem ma is FiberHome HG6544C ONT és Asus RT-AX86U ki be kapcsolgatásokkal és van amikor elkapja a sebességet és van amikor nem. Elővettem a másik routerem Asus BRT-AC828 ugyan az a jelenség. Szóval valami van náluk. -
válasz
Dragon3000 #85163 üzenetére
Se Google, se digis DNS-el nem jön be nekem. Pár napja még jó volt.
-
startlap.hu és startapro.hu másnak se jön be?
-
gabro0
őstag
A napokban volt nagyobb területű probléma? Pár napja valami eszi a letöltésem, csak 80-at mérek lefelé :/ Felfelé bezzeg megy ahogy a csövön kifér. Router, ONT restart megvolt.
-
válasz
kengyelfutó #85155 üzenetére
Hogyan, mivel mérsz? Parancssorból Speedtest CLI-vel próbáltad?
-
cof
veterán
válasz
Nekem másfél éve rendszeresen nem éri el a minimum 300 mbit sebességet.
Akkor gondolom ketyeg szépen a kötbér. Azt eléggé életszerűtlen, hogy a szerelő gépén megvan a maximum, és amikor elmegy, rá 2 percre a tieden meg már nincs meg.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #85156 üzenetére
Itt szintén, július vége óta mértem már nem keveset de 930/320 alatt még sosem volt a sebesség. Mondjuk nem is használják ki sokan a sebességet
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
10 éve vagyok a diginél, 50 majd 100-as csomag, amikor változtattak, több éve már gigabites netem volt tőlük, mindig ment 800/320-szal, idén átkötöttek ftth-ra és azóta is megy 930/330-cal, ezért írtam, hogy vannak helyek, ahol van gond, de nem általánosan mindenhol szar.
-
kengyelfutó
friss újonc
válasz
Dragon3000 #85154 üzenetére
Nekem másfél éve rendszeresen nem éri el a minimum 300 mbit sebességet. Nem új dolog sajnos. Cseréltek eszközt is, kábelt mértek, stb. Amikor a csere után mérnek, valahogy megvan a 850 mbit is, de ahogy a szerelő elmegy, ugyanarról a laptopról soha nem sikerül 250-320 fölött mérnem. Valamit sumákolnak. A vezetékes telefon is rendre elérhetetlenné válik, újra kell indítani az optikai eszközt. Napi szinten! Valami nagyon nem stimmel, de nem mondják meg mi a valódi gond. Négy éve még én voltam a legnagyobb Digi hívő, meg is voltam elégedve, de ami már több mint egy éve megy, az katasztrófa. Most kezdem érteni, miért van a sok panaszos Digis. Ameddig a rendszerrel műszakilag nincs gond üzembehelyezés után, minden szép. Eltelik pár év, hozzá kéne nyúlni, és jönnek az ilyen szobafestőből lett technikusok. Foggalmuk nincs a rendszer működéséről, nemhogy hibaelhárításról. Onnantól, hogy supportálni kellene a rendszerüket, összezuhan a kártyavár. Én hülye meg toltam a zsebekbe a jattot, amikor végre kijöttek. Egy fabatkát sem érnek. Ostoba okj-s szagemberek 0 szakértelemmel.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
kengyelfutó #85153 üzenetére
Inkább vannak helyek, ahol nem, mert sokaknak folyamat megy max sávszéllel. de ez minden szolgáltatóról elmondható, csak most a diginél a sok átépítés és karbantartás miatt sokkal szembetűnőbb.
-
kengyelfutó
friss újonc
Sajnos Digi mostanában nem fényeskedik net sebesség terén.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Zοltta #83488 üzenetére
Megírom mindekinek a frissen szerzett infót.
Inviteles full optikás előfizető vagyok, kaptam 1 papírt hogy 10.26 tól átmegyek DIGI előfizetőbe. De mivel a papír csak az aszf-ről szólt, meg blbla hát felhívtam a 1272 őt:1. Marad az eszköz: Hüwej modem , ki sem jönnek. (saját router)
2. 1000/300 előfizetés 3100 huf
3. ha NAT mögé kerülök, akkor kérni kell és kivesznek mögüle.(és már nem kerülök vissza)Végülis örülök, mert olcsóbb lesz az 1000/300 mint a 100/30
(ami azért 200/50) és marad a jól működő eszköz.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
77krisztian #85150 üzenetére
Akkor jó béna egy szerelő lehetett. Ugyanazt kell mint minden más router esetében beállítod a pppoe kapcsolatot, amihez kell a szerződésben lévő felhasználónév és jelszó, aztán megy is az egész, ha már bridge módban van a digis eszköz. Ezen kívül csak be kell állítani a wifit és minden mást, amire szükséged van.
-
77krisztian
újonc
válasz
TeeJay #85147 üzenetére
Alaposabb kikérdezés után: Telefonált többször a srác, próbálkozott, izzadt és mégsem működött.
Aztán a próbálkozásokat megunva azt mondta, hogy nem ilyen routert kellett volna venni, biztos az a baj.
Jelenleg telefonon 50 Mbitet mutat, amíg nem megyek haza, nyilván jó lesz. Gondolom akkor majd nekem kell hívnom a Digit, de hogy utána mi következik majd, abban tanácstalan vagyok. -
TeeJay
félisten
válasz
Jonatán #85148 üzenetére
Asus AC1200GU vagy AC65P-t vegyél azok garantáltan gond nélkül kitekerik az 1000-es netet. A szolgáltatói eszköz is elég erős de csak 2 antennás 2,4GHz N WiFi van benne ami 2 antennás kliens esetén 80-120 megabit körül tud. Ha több kell ettől wifiben akkor saját routert kell venni
-
Jonatán
tag
Hali!
Kecskemet kedden jonnek uvegszalas internetet bekotni, a szereloktol hivtak idopontot egyeztetni, mondtam hogy Wifis eszkoz kellene a ficko 1bol mondta hogy tudnak olyan eszkozt adni de nem tudjak se a letoltesi sem a feltoltesi sebesseget garantalni es mondta ha ra hallgatok jobban jarok ha beszerzek 1 routert. Mire szamitsak ennyire gyenge eszkozt tudnak adni?
Ha vennem kell Router ezek kozol melyiket? [link] gondolom ezek is tamogatjak az IPV6 protokolt, azert ezeket valasztottam mert 60 honap gari van rajuk... -
TeeJay
félisten
válasz
77krisztian #85145 üzenetére
Nem is a szerelő teszi Bridge módra hanem bentről. Egy telefonba került volna neki és máris úgy indul mint nálam is. Mondtam hogy bridge kell, mikor becsattintotta az optikai szálat már hívta is a központot hogy xyz címre bridge módra tegyék az ONT-t és ment is egyből.
Illetve az hogy bridge módra van téve még az AC1200GU-n PPPoE-re kell tenni a WAN-t és be kell állítani a DIGI pppoe csatlakozás adatait hiszen csak akkor lesz internet -
CirrMee
addikt
válasz
77krisztian #85145 üzenetére
Mi lehetett a probléma egy Asus RT-AC1200GU, (bontatlan, friss, magyarországi) esetén, hogy nem tudta a Bridge módra tenni az ONT-t?
Talán mert nincs hozzá admin jelszava. Az ügyfélszolgálat tud ebben segíteni.
-
77krisztian
újonc
válasz
TeeJay #85122 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Egy nagyon fiatal srác jött ki, el volt késve, kapkodott. Szerencsére a lakáson belül minden ki volt építve, ott nem sok dolga akadt, valamiért a lépcsőházban lassan szöszmötölt az optikával.
A NAT-ból kivétel megtörtént, telefonált.
Viszont a Bridge módon elhasalt, nem tudta megcsinálni valamiért.
Sajnos szintén elfelejtette a TV-n elindítani az automata állomáskeresést, az nekem kb egy órába telt mire távelmagyaráztam külföldről a nyugdíjas Édesanyámnak a menürendszerben való lépkedést és meglett az "összes" csatorna.Mi lehetett a probléma egy Asus RT-AC1200GU, (bontatlan, friss, magyarországi) esetén, hogy nem tudta a Bridge módra tenni az ONT-t?
-
mpo
veterán
Ma az Euronicsban hűtő vásárlás miatt sorba álltam a pénztárnál, egy unokám lehetne srác egy Asus dobozzal a kezében állt előttem.
Milyen típus?
Nem tudom.
Mennyibe kerül?
50000.
Milyen internetje van?
120 megabites.
Mire kell?
Játékra, kábelen.
Akkor ez kidobott pénz, elég lenne az AC65P 25 ezerért.Elment keresgélni, nekem is lett dolgom, előbb végzett mint én.
Megkérdeztem a pénztárost mennyiét vett routert a srác?
15000-ért. -
Borisz76
nagyúr
válasz
beach head #85141 üzenetére
1 kábel = 8 eres vezeték = 10/100/1000 azaz Gigabit ( minimum Cat5e , Cat6 kábelezés esetén. )
vagy
1 kábel = 2*4 eres vezeték = 2* 10/100 azaz 2* Fast ethernet
Ha lehet ,akkor maradjon rendes Gigabites a kábel és húzz be egy másikat is.
Ha nem lehet , akkor 1 db Gigabites switch ( 5 vagy 8 portos ), amibe csatlakoztatod a most bejövő kábelt....majd a maradék ( 4 vagy 7 port ) csatlakozókból mész tovább kábellel a PS4-be és a PC-be.
-
Xelo
addikt
válasz
MasterMark #85137 üzenetére
köszönöm az infót
-
MasterMark
titán
Nincs, mert az IPv6 cím SLAAC magától konfigolódik a kliensen.
Ez minden kliensen így lesz, hogy amíg ott marad a régi prefixes cím addig nem biztos, hogy lesz IPv6 kapcsolat, hiába konfigolta már be az új címet is.
De ezt tudod ellenőrizni az
ipconfig /all
paranccsal, ott írja az összes címet.szerk.: A restart miatt az előző címeknek el kéne tűnnie, annak meg kéne oldania. Egyébként ilyenkor mennyi időt vársz? A router kap ilyenkor címet egyébként?
-
Xelo
addikt
válasz
MasterMark #85135 üzenetére
ennek van köze a dhcp lease time-hoz? mert azt 48 órára állítottam a routerben az alap 12 helyett.
egyébként nem csak winnel teszteltem, mobil kütyükön is same szitu, illetve restart is mindíg ment tesztelésnél és nem segített.
-
MasterMark
titán
https://ipv6-test.com/ Ez szerintem jobb.
Szerintem simán csak az van nálad, hogy még nem járt le az előző IPv6 cím, így amíg az el nem tűnik a windowsból addig nem jut ki a netre, mert a régivel próbálkozik. Pár óra alatt helyre kéne jöjjön egyébként magától is.
Windows restart is megoldja, az ipconfig renew viszont nem.
-
Xelo
addikt
válasz
MasterMark #85133 üzenetére
egy hét múlva visszatérek rá.
és ha úgy van, azzal lehet valamit kezdeni? először azt hittem a routerem bugol, de van itthon 3 és mindegyikkel ez a szitu. https://test-ipv6.com/ oldalon is szoktam tesztelni, amikor browserleaks nem mutat ipv6 címet a test-ipv6 is 0/10-et ad.
-
Xelo
addikt
válasz
MasterMark #85131 üzenetére
a heti újracsatlakozásnál, igen.
most megint megoldottam a fiberhome restarttal, így most ipconfig /all is mutat mindent, tesztelni pedig a https://browserleaks.com/ip oldalon szoktam. az esetleg lehetséges hogy azért bugol be valami, mert saját dns kiszolgálót használok ipv6-ra is (cloudflare)? sry ha butaságot kérdezek, nem igazán értek a hálózatokhoz, ipv6-ról is csak azóta tudok mióta bekötötték a digit pár hónapja.
-
Xelo
addikt
ma megint nem "kaptam" ipv6 címet, ipconfig /renew sem segít, csak az ha újraindítom a digis kütyüt.
azt vettem észre hogy ezt kb hetente eljátsza. származik abból hátrányom ha letiltom az ipv6-ot? kétlem hogy digi tenne bármit is az ügy érdekében ha jelenteném a hibát, mert ezen kívül minden faszán működik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
scream #85107 üzenetére
Nálunk már 10 éve van DIGI, csak most hozták be az optikát, valószínüleg ezért tartott ilyen sokáig az átállás. Ahol csak most vezetik be először, ott biztos gyorsabb lesz a bekötés.
Múlt szombaton kértem az átállítást, azt mondták Budapest egyes kerületeiben nem tudnak időpontot adni, majd hívnak. Idáig nem hívtak. Mennyi idő után szoktak hívni? UPC-nél volt olyan, hogy nem is szóltak, egyszer csak megjelentek a szerelők. Még jó, hogy otthon voltunk.
-
maxima
tag
válasz
Márton #85124 üzenetére
Hali!
Nem változik. Nálam is most kötöttek át fttb-ről és minden
maradt a régiben. Átkötéskor azonnal még a szerelővel
átkapcsoltattam az ont-t bridge módba, 10 percen belül
ment minden, csak a net mára gyorsult fel.Még valami: ahol fttb van de ki van építve az optika lehet, hogy
át lehet köttetni ftth-ra mert a gerincen ott a jel.
Nálunk is így van, a szomszédba most kötöttek és így tudtam meg,
hogy már él az optikai háló.
Gyorsan berohantam a Digihez és kértem az átkötést, egy füst alatt
a szomszéddal, nálam is megcsinálták. -
joey04
titán
Hali!
1 éve van ftth digi nálunk, és viszonylag gyakran előfordul, hogy a sebesség olyan, mintha korlátozva lenne 500 Mbit/s-re. Gyanúsan 460-490 között fixálódik napokig, és ahogy újra indítom a digi eszközét ismét jó, és max sebességet hoz, egy ideig. Próbálkoztam, hogy nem indítom újra , kíváncsi voltam mennyi idő alatt áll helyre, de több napba telt. Érdemes ezt szóvá tenni nekik? Mert a garantált bőven megy így is. Plusz ennek mi lehet az oka?
-
TeeJay
félisten
válasz
77krisztian #85121 üzenetére
Bridge módra tegyék az ONT-t ennyi
Legyen meg a DIGI papírja ahol leírják a PPPoE csatlakozás név és jelszó párosát mert anélkül nehéz lesz csatlakozni -
77krisztian
újonc
Sziasztok!
Édesanyámhoz a holnapi nap folyamán kötik be/át az FTTH-s Digi netet és a Digi kábeltévét. (Én külföldön vagyok)
Jelenleg is tőlük van a net és a telefon. UPC-s TV volt, már nincs régóta.
Készítettünk az ajtó fölé egy polcot és egy konnektort, vásároltunk egy Asus RT-AC1200GU-t.
Ott jön be az UTP és a koax.
Karácsonyig csak a wifi lesz használva, 1 laptop és 1 mobiltelefon + alkalmanként vendégek eszközei. Én csak akkortájt érek haza használni.
Mit érdemes kérnie Édesanyámnak a szerelőtől?
Pl: -Vegyék ki a NAT-ból.
(Ő nagyon nem ért hozzá , a szerelési dolgokról meg írtam egy leírást a szerelőnek, mit merre talál meg.)
Előre is köszönöm. -
TeeJay
félisten
válasz
maxima #85115 üzenetére
Bal legszélső a gigabites, a többi 100-as
945/330megabit éjjel nappal és jól bírja a torrentezést is.
Mármint mikor egyidőben töltesz le és fel is kis szeleteket, simán megy 5-600megabittel lefelé miközben maxon felfelé csak bírja a routered meg SSD-re töltsél
Július 28óta megy nálam gond nélkül. Betonstabil, remélem az is marad évekig -
Laccoss
addikt
válasz
maxima #85113 üzenetére
Szia!
Bridge mód estében a router funkciók nem működnek, tehát semmilyen egyéb funkciót nem érsz el róla. Olyan, mintha az optikai kábelről átalakítaná utp-re, és ennyi.
1 Gbites portja van, szóval érdemes lenne azt használni. Nincs ilyen ONT-m, de ki kell tudnod hajtani vele a gigabites netet.
-
maxima
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek Huawei EchoLife HG8143A5
ont-t szereltek de bridge módban használja, mik a tapasztalatok
vele? Melyik lan portot használja a saját routerhez csatlakozásra,
sebesség kb mennyi?
Köszi. -
cof
veterán
válasz
beach head #85111 üzenetére
Az nem kókány megoldás, fizikailag képtelenség lett volna egy kábellel gigabites kapcsolatot felépíteni, így meg elfelezte az ereket és lett 2x 100Mbit-es kapcsolat.
-
beach head
senior tag
válasz
#86564352 #85109 üzenetére
Tegnap kötötték be... A cat 5e kábeles mizériát valszeg megvan mi okzta, az előző szolgáltató kókányolva oldotta meg, hogy egy kábelről menjen a net a pcbe, meg a játékkonzolba, gyakorlatilag a kis erek fele ide, fel oda, egy adhoc y elosztóként megy a két eszközbe. De mivel most az elosztás behalt, ott cserélni kell a kábelt.
-
scream
veterán
válasz
Laccoss #85108 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha megvan a doboz bekötése a házba, akkor utána előre megkötöm (mielőtt a bérleti szerződést aláírnám) a Digi-s hűség nélküli netet, és ha azt bekötöttét - tehát már a lakásban van a kábel, élő szolgáltatással és modemmel akkor fogom csak a bérletit megkötni.
Nem tudom, hogy a Digi mobilnete, hogyan megy pontosan, illetve akkor csak addig az időszakig kéne venni egy LTE routert is, amivel szórom, plusz a PC-be (amiről dolgoznék) valami WiFi interfészt.
Úgy gondolom, hogy a Flip sajnos nem tud működni, mert a Telekom annyira van jelen a helyszínen, hogy a "Net Plusz" csomgot tudná biztosítani - elméleti max sebesség 100mbps és távolságfüggő - és 1 mbps fel/le a garantált. Sajnos kétlem, hogy azon a kábelem, ami ezt tudja "biztosítani" átjönne a Flip csomagja.
-
törölt tag
válasz
beach head #85105 üzenetére
Ma kötötték? Mert akkor várj holnapig, hogy átkapcsolják.
-
scream
veterán
válasz
pinnacle #85088 üzenetére
Hát az nem semmi, mi okozott gondot ott nálatok? Meg hogyan zajlott, hogy 1.5 éve bementél, hogy szeretnél új szerződést kötni és utána mi volt?
Egyelőre most majd a helyszíni szemle eredményét várom (közvetlen szomszédos társasházakban FTTH elérhető).
Bár most így nem igazán tudom, hogy mikortól kellene a bérleti szerződést aláírni, hogy ne szivassam esetlegesen meg magam, hogy nem lesz hónapokig esetlegesen net.
-
viktorhu
veterán
válasz
beach head #85105 üzenetére
Próbáltad a parancssoros speedtestet?
-
beach head
senior tag
Sziasztok, megtörtént a bekötés, megérkezett a gigabites routerem is. Rákötöttem, a mért érték laptopon valamint gigabit lanos tvboxon CAT 6-os kábellel: 300mb/s le és feltöltésnek. Ez mennyire számít jónak, nem kellene kicsit acélosabbnak lennie?
Illetve olyan gond van, hogy a pc ami szintén kábellel csatlakozik , bár az csak cat5e-s csak 100mbitet mér (speedtest), holott gigabites, és újra lett rakva a gyártótól a legfrissebb driver. Mi lehet itt a hiba oka (elvileg az 5e is támogatja a gigabitet nem?), van ötletetek? -
Laccoss
addikt
Egy routernek van egy WAN és általában 4 LAN portja, és egyenként tesztelhető (switch módban), de ha bedugja a gépbe, és egy LAN portba, akkor azzal is látható, hogy megvan e a gigabites kapcsolat.
Az az ONT meg elvileg 2db Gbites és 2 db 100 Mbites csatival van, tehát ha az egyik Gbites csati rossz is, a másikkal még működhet, ha úgy van beállítva az eszköz.
-
djelf
tag
Szia!
Ha ennyiféle új és régi kábellel produkálja a sebesség gyakorlatilag 100Mbitesre történő korlátozását, akkor én gyanakodnék a szolgáltatói és/vagy a saját routered adott csatlakozójában lévő valamelyik érintkezőre is. Viszont azon kívül, hogy belenézel mindegyik réz érintkező jól ál-e, nincs tippem a tesztelésükre.
Esetleg annyi, hogy egy másik routert kérsz valahonnan és azzal is teszteled. Ezzel kizárhatod a saját routered csatlakozóját a hibalehetőségek közül. -
CirrMee
addikt
válasz
beach head #85099 üzenetére
Ugyanúgy kell használnod, mint FTTB -n (bridge esetén router mód). Amennyiben nem kaptál új user/pass -t, az utolsó ismert adataidat kell az új router konfigjába vésni.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest