- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Inhouse
őstag
-
-
válasz
Márton #113331 üzenetére
Ezt találtam erről az ÁSZF-ben:
"4.7.1. Előfizetői végberendezések tiltó listára helyezése
A Szolgáltató jogosult tiltó listára helyezni azon Előfizetői végpontot különösen, de nem kizárólag
azon esetekben, mikor az Előfizető:
a) a megfelelőség-tanúsítással nem rendelkező végberendezést,
b) a nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést,
c) az előfizetői Szolgáltatást hálózati szolgáltatás nyújtására használó végberendezést,
d) a Szolgáltatás igénybevétele során jogellenes tevékenységek végzésére használt
végberendezést csatlakoztat." -
válasz
Márton #113328 üzenetére
Nekem a céges hálózatok, tűzfalak, IP telco központok miatt szükséges fix IP, azért van üzleti csomagunk 6 éve. Magasabb a garantált sávszél, ezt be is tartja a Digi, mielőtt üzletire váltottunk, sokszor csak 3-400 Mbps volt meg lefelé, a váltás után mindig megvan a 500 bőven. Nincs semmilyen korlátozás, főleg, hogy természetes személyek is köthetnek üzleti szerződést, nem kell hozzá gazdasági társaság, vagy adószám.
-
válasz
Márton #108758 üzenetére
Igazad van. Nálunk csak Vodafone van (500 / 22 Mbit) az utcában a DIGI mellett, úgyhogy szinte bármennyi is lesz az ár, maradni fog egyelőre a DIGI.
Amikor ideköltöztünk 2010-ben, akkor kb. 12ezret fizettünk a 10/2-es netért. Ahonnan jöttünk, ott 100-as DIGI volt akkoriban kb. feleennyiért. Szívtam a fogam.
.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #105628 üzenetére
na megkerdeztem a husegrol az ugyfelszolgalatos holgyet.
azt mondta nála ez alap egy kapcsolatban😁
szoval nincs gond, egy kerelmet kell irni ha koltozunk es nem kotheto oda digi.
ilyen esetben altalaban (90%) eltekintenek a kotbertol is..
de mi van ha a 10%-ba esem eppen? -
-
-
-
4Grider
félisten
válasz
Márton #92323 üzenetére
Ideje elfelejteni a freemail.hu-t, a fél országot ezzel a rendszerrel szívatjátok. Bocs, de nem egy levelezőszervert üzemeltetek, a problémás esetek 90%-a a freemail.hu-hoz kötődik.
Írom ezt úgy, hogy a problémádnak most pont nincs köze a freemail.hu rendszeréhez csak annyiban, hogy rákényszerítenek alternatív smtp szerver használatára. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Márton #87028 üzenetére
Attól, hogy a garantált megvan attól még lehet reklamálni, mert a néveleges sebességet is kell tudniuk nyújtani, nem lehetnek mindig a garantált körül. Amúgy várjuk ki az estét, elvégre ma is munkanap van, ha majd mindenki megint el kezdi terhelni a netet és összefossa magát, akkor sokra megyünk a garantált feletti sebességgel.
-
Blaze_
aktív tag
válasz
Márton #86624 üzenetére
300
Btw írtam nekik, mivel telefonon nem elérhetőek, ennyi jött vissza meglepően gyorsan:
Tisztelt Ügyfelünk!
Rendszerünk információi szerint a hibajelenséget központi probléma okozza, melyet illetékes kollégáink igyekeznek a lehető leghamarabb elhárítani.
A tapasztalt kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.
Megértését köszönjük! -
gabro0
őstag
válasz
Márton #86525 üzenetére
Valami hasonlóra gyanakszom én is, de azt írták végül nem lett akkora, mint amire várták.
Mindenesetre érdekes, nekem az utóbbi pár napban nagyon hullámzó a szolgálatatás. Karbantartásba is belefutottam valamelyik éjjel, aztán következő nap ugyanúgy nem működött, de akkor nem volt épp karbantartás. Most megint nincs karbantartás és csak megyeget.
-
Xelo
addikt
-
-
tobi''
tag
válasz
Márton #85543 üzenetére
Nincs mit! Itt is minap volt aktuális profil mappa törlése, felrak egy bővítményt (disable javascript), ám elég rapszodikusan működött. Chrome alatt be vagyok jelentkezve, tehát egy szinkronnal visszaáll gyorsan minden csak a hiba száll tova jó eséllyel, így nem szoktam keresni az okát.
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #85542 üzenetére
Nem hagyott nyugodni, így meg is van a tettes!
Ugyan picit offtopic, de annyira mégsem, mert gondolom sokan kihasználnák a nagy feltöltési sebességet a drive-on Ftth-ra átállás után és ha ilyen gondjuk támad, már nem kell megőszűlni..Tehát: felhasználó mappádban AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default
és itt a Network Persistent State fájlt kell törölni!Nem tudom mit tárol, de volt benne 3 drive-os bejegyzés is, gondolom valami átvitellel, protokollal kapcsolatos dolgokat és ez a gond ha a feltöltésed csak tizede annak, aminek kéne. Nem hiszem el, hogy ilyesmi létezik és eddig sehol nem találtam rá megoldást, említést.
Végtelenül hálás vagyok Tobikám!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Márton #85506 üzenetére
Mielőtt válaszoltam, pont megnéztem egy 6,7GB-os fájlal a letöltést, 30-cal kezdte és pár másodperc múlva felment 60-70 közé és végig tartotta a sebességet. Ezt a fájlt eleve én töltöttem fel és 25-35MB/s-kel ment fel. De amikor emailben küldök családban nagyobb fájlt, azt is szinte max sebességgel szokta feltölteni a drive-ba.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Márton #85454 üzenetére
Ugyanazon szerveren mértél többet is mindkét helyen? Ha más szerveren mérsz a digi oldalán és a speedtesten, akkor nem csoda ha ekkora eltérés van minden mérésnél, de még többszöri mérés esetén is lehetnek nagy ugrások ugyanazon a szerveren is.
#85463 viktorhu
Gondolom Romániában is ugyanilyen hálózattal dolgoznak, ott 940/450 az ezres csomag max sebessége. -
Xelo
addikt
válasz
Márton #85350 üzenetére
speedmeteres ping teszt. budapesti meg szlovák szerveren teszteltem, mindkettőnél ugyan az az eredmény: ha vagy 5× lefuttatom a tesztet, abból legalább 2 teszt alatt minimum 1-2× felugrik a ping a normál értékekről 300ms fölé egy pillanatra.
-
maxima
tag
válasz
Márton #85124 üzenetére
Hali!
Nem változik. Nálam is most kötöttek át fttb-ről és minden
maradt a régiben. Átkötéskor azonnal még a szerelővel
átkapcsoltattam az ont-t bridge módba, 10 percen belül
ment minden, csak a net mára gyorsult fel.Még valami: ahol fttb van de ki van építve az optika lehet, hogy
át lehet köttetni ftth-ra mert a gerincen ott a jel.
Nálunk is így van, a szomszédba most kötöttek és így tudtam meg,
hogy már él az optikai háló.
Gyorsan berohantam a Digihez és kértem az átkötést, egy füst alatt
a szomszéddal, nálam is megcsinálták. -
TeeJay
félisten
válasz
Márton #84807 üzenetére
Nézd én annyit tudok neked mondani hogy 18.ker. Havanna lakótelepen már vagy 3éve fent voltak a lépcsőházban a DIGI kötődobozok és júniusban kötötték be azokat, engem hívtak is június végén hogy lesz majd hálózat fejlesztés és átkötnek aztán vártam 1 hónapot majd én szóltam be hogy jöhetnének már mert azóta sem kaptam időpontot
Akkor július végén Huawei HG8143A5 ONT kapott mindenki itt a telepen
Ez ugye egy eszközben mindent tud és betonstabil, sosem volt azóta sem semmi gond pedig én tényleg 24/7-ben tolom a netet
Azóta már facebook csoportban 1-2hete egy másik fickó jelezte nekem hogy nála is megtörtént az átkötés 2tömbbel van odébb és mutatta a fotót neki már Fiberhome ONT-t adtak. Szóval Budapesten lehet most abból érkezett szállítmány de az is egy eszközben tud mindent, én nem hallottam hogy baj lenne vele szóval tökmindegy ki mit kap. Max wifiben lehet eltérés de aki bridge módra kéri az úgyis kap egy gigabites LAN portot és csá. a TV és telefon meg ugyanaz lesz mint bármi más ONT-vel -
TeeJay
félisten
válasz
Márton #84804 üzenetére
Értelem szerűen a gigás csomagot még router módban is bírják hiszen ha nem bírnák akkor nem adnék szolgáltatáshoz... Persze lehet a szénné torrentezést nem fogják olyan jól bírni mert lehet kevés a RAM bennük de bridge módban csak átjáró ott meg meg sem érzi a terhelést.
Ami különbség lehet a wifi tudás de azt meg itt nagyon sokan nem használják pont a bridge mód miatt
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Márton #84755 üzenetére
Nincs más rokon akinek DIGI lenne így nem hívom vezetékesen, meg miért is tenném amikor az összes rokon Telenor flottában van és ingyenes korlátlan beszélgetés van mindenkivel. Mást meg nem hívok, de mivel DIGI-nél jobb ha kéred a telefont így legyen benne a csomagban és 6ezres ár akkor jobb mintha nem kérem. Azt sem tudom amúgy mi a DIGI vezetékes számom mert nem látom online felületen sem szóval fura hogy a DIGI ezt sehol sem jelzi
-
canniball
nagyúr
válasz
Márton #84732 üzenetére
Az M1 nézhető online, ha csak ennyi az igény akkor a tv-t le is mondhatod.
-
4Grider
félisten
válasz
Márton #81192 üzenetére
Marha egyszerű: Fogsz egy jó ftp szervert (pl. ftp.bme.hu), és elkezdesz róla letölteni. Ha a szolgáltató korlátoz felfelé, akkor lefelé is fog.
Azt kellene látni, hogy bármilyen forgalom korlátozása erőforrás-igényes. Egy országos szolgáltatónál főleg. Tehát véletlenül sem indulnék ki abból, hogy érdemes lenne bármilyen szempontból adott port/protokoll korlátozására erőforrást pazarolni. A teljes tiltás persze más tészta, de itt nem erről van szó ugye... -
4Grider
félisten
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Márton #81183 üzenetére
Ellenőrizd a kábeleket! Ha Cat5 az nem jó.
Cat5e vagy Cat6 legyen. De akár kontakt hiba is lehet.A sebesség adatokból az jön le, hogy 100-s a kapcsolat.
Ha a net előfizetésed 100-s, akkor jó DE belső hálón illene meglenne az 1000-s, gigabites kapcsolatnak mert az nem feltétlenül függ össze a netsebességgel. -
adika4444
addikt
válasz
Márton #81175 üzenetére
Hali!
Nekem ez a trace:
traceroute to 5401B000.dsl.pool.telekom.hu (84.1.176.0), 30 hops max, 60 byte packets
1 router.local (192.168.43.1) 0.295 ms 0.257 ms 0.311 ms
2 10.0.0.1 (10.0.0.1) 2.920 ms 3.969 ms 4.970 ms
3 * * *
4 et-4.dr01.xv.digicable.hu (78.131.4.36) 6.086 ms 6.099 ms 6.643 ms
5 * * *
6 be-1.xr01.budapest.digicable.hu (78.131.3.31) 7.034 ms 5.462 ms 5.449 ms
7 ae1.ic1-vhugo.net.telekom.hu (81.183.2.160) 6.057 ms 2.756 ms 2.748 ms
8 81.183.3.144 (81.183.3.144) 2.598 ms 2.660 ms 2.675 ms
9 * * *
10 tge0-0-1-0.er0-angyalfold.net.telekom.hu (84.1.64.178) 4.224 ms 3.917 ms 3.005 ms
11 5401B000.dsl.pool.telekom.hu (84.1.176.0) 3.921 ms 4.660 ms 4.678 msKözvetlen a peering a két szolgáltató közt, viszont az aktuális sebesség egy szálon nagyon ingadozó. Célszerű több szálat tudó klienst használni.
-
herdsman12
őstag
válasz
Márton #81175 üzenetére
Nem vágom a választ, de olvasd át "dchard" és a kapcsolódó hsz-kat ebben a kérdésben.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged