- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
ekkold #68594 üzenetére
román diginél 1000/450megabit van? csak ott 940/450-nek írják ki a maxot
gondolom ott meg kell adni mennyi a gyakorlati max
aztán ami ott szokott lenni az nálunk is kis késéssel
szóval a 300mbit feltöltés még nem is érte el a román verziót igaz szerintem ott már mindenhol FTTH van mivel a garantált minimum 200/100 ott és az inkább FTTH mint FTTB lesz -
gsc73
aktív tag
válasz
HUNited #68593 üzenetére
Hali!
Elírás? A 2)-es pontom a Bridge mód, amint nem helyeselsz az első sorban, de támogatod az utolsóban
Gondolom az 1)-es pontra gondoltál.
Ahogy írtam fentebb a dupla NAT-olás nem okozott semilyen gondot, ugyan olyan instabil volt a kapcsolat, mint előtte, nem volt sem jobb sem rosszabb. Nem tudom, hogy ez miért olyan helytelen.
Egyébként nekem semmi bajom nincs a Digi routerével, mint írtam feljebb, csak ez az érdekes hiba piszkálja a csőrömet, de addig dolgozom rajta - a segítségetekkel - amíg meg nem lesz a megoldás, mert egyébként tudok kitartó lenni, és amíg van vagy kapok ötletet, addig csinálom.
Node + 1 megjegyzés: szerintem senki sem ad ajándékba semmit, ez csak marketing. Egyrészt havi 300 ft a bérleti díj, ami persze jelképes, de nyilván a hálózati költségek benne vannak a havi díjakban. Úgy gondolom, hogy a szolgáltató kötelessége, hogy olyan szolgáltatást nyújtson, amit igénybe is lehet venni.
Üdv: G.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Watercolour #68584 üzenetére
Hali!
Az a fura az 1)-es pontban, hogy teljesen jól működött a dolog, semmilyen problémát nem okozott a dupla NAT-olás. Beállítás után elértem kívülről az eszközt, majd egy idő után megszakadt.
Mint írtam, elgondolkoztam én a Bridge módon, de egy bizonytalanság azért van bennem: mi van akkor, ha a termosztát hibás és akkor fölöslegesen "kavartam" és vettem egy routert?Üdv: G.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Varszegig #68583 üzenetére
Szia!
1): de csináltam egy első lépéses tesztet (0 Ft. mert volt egy TP-Link routerem): kiküszöböltem azt a lehetőséget, hogy a termosztát és a digi router között szakad meg a wifi kapcsolat, mivel ebben az esetben is ugyan az volt a hiba jelenség: egy darabig (10 perc - 2 nap, de ígérem, hogy többet nem írom le :-)) el tudtam érni kívülről a termosztátot, aztán megszakadt a kapcsolat.
2) alapból talán nincs dupla NAT, hiszen azt mondták, hogy nem vagyok NAT-olva. Egyébként én elégedett vagyok a Digi roterrel, csak ez az egy dolog nem megy.
3) OK.Üdv: G
-
ekkold
őstag
Most néztem be ide, és gyorsan mértem is egy sávszélességet:
Bp. XX. ker
Diginél sehol nincs kiírva erről semmi, ez most csak egy kísérlet vajon, vagy marad is ennyi? -
HUNited
őstag
Nem akarom védeni a Digi-t, de a 2.-es pontod nagyon nem helyes.
A Digi feladata 1 db végpontot biztosítani neked, azaz egy optikai modemet. Ha osztani akarod a netet, vegyél saját routert, vagy fogadd el azt az amúgy hitvány sza*t, amit AJÁNDÉKBA adnak neked hogy használd.Egyébiránt a problémádat okozhatja az, ha a termosztát a te routeredre van kapcsolva és nem a szolgáltatóéra. Ehhez megfelelő port továbbítási beállítások kellenek. Lehet a néha megy néha nem az UnPNP-nek köszönhető. Vagy kapcsold a Digi routerére a termosztátot, vagy - és szerintem ezzel sokkal jobban jársz - tetesd át bridge módba.
-
HUNited
őstag
Van hogy publikusat kapsz, van hogy NAT-oltat. Legalábbis nekem így volt. Mikor 100-as IP-n voltam (belső hálón, a routeren láttam annak, a külvilág felől más volt, pl. ipcimed.hu oldalon) nem ment a NAS-om, mikor normálison akkor igen.
Jeleztem ÜFSZ-nek, és betettek véglegesen a "saját" IP-s listájukba.https://logout.hu/bejegyzes/slug/digi_nat.html
A másik amit még megpróbálhatsz, az átállás IPV6 cím használatára. Diginél ez is van (de én még nem jöttem rá hogyan kell beállítani)
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #68590 üzenetére
Valószínüleg azért nincs a listában, mert kvázi társasházként kezelik (be kéne települniük), azt meg a tulajdonos vagy nem engedte meg, vagy nem is fogalkozott vele. Ez azért érdekes, mert a DIGI jellemzően az önkormányzatoknak ingyen adja a szolgáltatást (önkormi, iskola, óvoda, rendelők stb.), ebbe a listába az idősek otthona is bele kéne hogy férjen.
Ha a bent lakók nem önállóan szerződnek, akkor bizony nehéz lesz bármit is intézni, ha a tujadonos ellenáll... Akárhogy is, itt a bent lakók nem tehetnek semmit, hacsak nem csoortosan agitálhatják a tulajdonost (kiszolgáltatott idős emberektől nem tudom ez mennyire reális elvárás...).
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu #68569 üzenetére
GVH-nál. Azt hogyan kell érteni, hogy "csak a telekomnál fizethetnek elő"? Ha az idősek otthona - mint intézmény - lepaktált a telekommal és ezért megpróbálják ellehetetleníteni a többit, akkor GVH. Különösen, ha a lakók egyébként egyéni szerződést kötnek (tehát nem az idősek otthonának, hanem közvetlenül a telekomnak fizetnek).
Az ilyenektől mindig kinyílik a bicska a zsembemben... Kb. mint a társasházi gondnok/ közös képviselő, aki lepkatál egy szogláltatóval és cserébe ingyen kaja a netet, aztán megpróbálja megfúrni más szolgáltatók betelepülését...
-
NumBill
csendes tag
Megnéztem, nincs se tört hónap, se más, az a márciusra szóló számla. (Sokkal korábban nincs kiállítva, mint szokott lenni, a most januárban kiállítottal rendeztem a februári előfizetést.)
A számlázott tétel elnevezése viszont változott, eddig "Diginet 100" volt, most "Diginet 100 - FTTB 2019".
Ha jól emlékszem, 30 nappal korábban kell bejelenteni ÁSZF-ben a változásokat, szóval akkor legkésőbb február elsején kiderül az igazság. -
Watercolour
aktív tag
Az első pont egy erősen ellenjavallott dolog, mert duplán fogsz NATolni.
A második pont a preferált dolog. A szolgáltató biztosít jelenleg is egy megfelelő eszközt, nálad pedig egy roppant nehezen diagnosztizálható hiba jött elő, ami valószínűleg a termosztát vagy egyéb körülmény (például wifi) hibája. A wifire egyébként sem vállal sem sávszélesség, sem stabilitás garanciát egyik szolgáltató sem (érthető módon), függetlenül attól, hogy az ő eszközüket használod-e vagy sem.
A hármas pont nem csak drága mulatság, de lehetlen is. Nem tudod teljesen kiiktatni a Digi eszközét.
-
Varszegig
veterán
1) Ezzel nem igazán csináltál semmit, ha a digi routere okozza a prblémát, pont azt nem vetted ki az egyenletből.
2) Pedig ez 1 telefonodba kerülne, és egyrészt kiderülne, hogy hol a hiba, másrészt megszabadulnál a kettős adminisztrációtól, dupla nat-tól
3) Ilyet a digi nem támogat, szóval ez nem opció.Amit írtál 4G router az sem rossz ötlet, de a 2-es pont ugyanezt tudná.
-
gsc73
aktív tag
válasz
4Grider #68575 üzenetére
Hali!
1) Ha olyan routerre gondoltál, amit a Digi routere "mögé" csatlakoztatok (WAN port), majd létrehozok egy másik, saját Wifi hálót, és azon keresztül csatlakozok, akkor azon már túl vagyok, akkor is megszakad (10 perc - 2 nap időtartam között).
2) Ha arra gondoltál, hogy bridge módba teszem a DIGI routert és saját routert használok PPPoE kapcsolattal, akkor ez megfordult a fejemben, de ez már nekem "határeset", mivel úgy gondolom, hogy a szolgáltatónak kell biztosítania megfelelő eszközt.
3) Ha arra gondoltál, hogy a DIGI optikai routere helyett vegyek saját optikai router, akkor az már drága mulatság plusz lsd. előző pont.Még egy próba hátra van: kapok kölcsön 4G/Wifi hotspot-ot, így számomra bizonyítottá válik:
- Ha onnan is leszakad, akkor a termosztáttal van baj.
- Ha azon keresztül elérhető lesz, akkor a Digi-nél van a baj.Üdv: G.
-
LSL1337
őstag
jah gyors kérdés. ha manuálisan bontom a WAN kapcsolatot és újra kapcsolódok, akkor az a 168 órás kötelező reconnectet is reseteli, vagy az így is úgy is megtörténik *valamikor*
-
LSL1337
őstag
én is mértem 1-et (nem szoktam)
digi/dunaújváros-ra.
lefelé 700-800-at mért, felfelé meg 250-et, majd 270-et.
korábban 215-220 volt a max upload.elég useless eredmény, mert torrenten simán ment a 111MB/sec stabilan, folyamatosan.
FTTB, fél6kor, IX. ker -
nfsu17
veterán
válasz
dchard #68541 üzenetére
én nem értek hozzá, de tuti, hogy az IP váltás (magától...lejárt a 168 óra) hozta meg a kánaánt.
fél 2 után
3 körül mértem a digi sebességmérőjén is, akkor is 200+ volt, de arról nincs képem.
IP váltás után
a letöltéssel ne foglalkozzatok, ment az avast és az lefogja
most már csak kellene egy jobb gép, mert lassabban másolok c-ről d-re gépen belül, mint a netre feltöltés
-
gsc73
aktív tag
válasz
HUNited #68573 üzenetére
Hali!
Írtam a hibabejelentőre egy e-mailt, és 15 (!!!) percen belül jött a válasz, hogy jelenleg is publikus IP-t kapok, központi hiba nincs, tehát nem ez a gond. Ez persze alapból jó hír, de abból a szempontból nem, hogy nincs meg a megoldás.
Bárkinek ötlete erre (wifi termosztát nem érhető el internet felől)?
-
HUNited
őstag
Szerintem azért mert cloud alapú (legalábbis a Midea az). Tehát nem közvetlen a klímát irányítod, hanem egy valahol a világban elhelyezett szerveren keresztül matatsz.
Előnye, hátránya is van. Pl a szolgáltatás megszűnik, nem mindegy hogy az eszközön van a "szerver", vagy a felhőben.
-
kentucky
őstag
Elvileg lehet szerződést kötni már optikára, ezt is megértük
-
4Grider
nagyúr
válasz
viktorhu #68569 üzenetére
Én az otthon vezetőjénél. Több oka lehet ui. hogy nincs ott Digi. Lehet simán műszaki ok (nekünk pl. az egyik telephelyünkre nem kötik be, mert a ház túl messze van az utcától, ráadásul levegőben a daruskocsik miatt nem hozhatják az optikát), lehet az az ok, hogy a Digi a szerződésekhez tulajdonosi hozzájárulást kért, az önkormányzat pedig erre nehezen mozdul, és lehet sok más ok.
A pontos okot valószínűleg tudja az otthon vezetője. -
viktorhu
veterán
Önkormányzati idősek otthona, a wifi jelek alapján sokan neteznek. Az egész utcában van digi, kivéve az otthont - a lakók csak a telekomnál fizethetnek elő.
Hol kezdenétek a próbálkozást digi-témában? -
gsc73
aktív tag
-
TeeJay
félisten
válasz
Gézengúz #68559 üzenetére
FTTB-n már lassan mióta bevezették az 1000-es csomagot
nincs délután/este csúcsidőben 50-60megabittől több feltöltés (BP 18. ker Havanna)
na erre írtam hogy sokra megyünk vele hogy 300-ra emeli a DIGI ha itt kb. max hajnalban lehet majd látni belőle bármit. FTTH-n lehet jó lesz de az még odébb van úgy érzem -
Lacccca87
addikt
FTTB, 3. kerület ugyanugy 505/115 mint eddig az 500-as csomagban.
-
Neo76
tag
Sziasztok!
Érden is érzékelhető a magasabb feltöltés.
Az előbb 2x mértem 31xMb-et.
Valamit tesztelnek, az nem vitás! -
NumBill
csendes tag
Benéztem most ügyfélkapuba, mai napon kiállították a számlát márciusra. Hűség nélkül FTTB Diginet 100-as előfizetésem van, és úgy tűnik, hogy 2225 Ft-ról 3100 Ft-ra emelkedik majd az előfizetési díj. ÁSZF-ben viszont (még) nem látom ennek a nyomát, más is ezt látja, vagy csak nálam van valami elkavarodva?
-
-
Gézengúz
addikt
válasz
dchard #68551 üzenetére
Én meg valahogy azt érzem, ha itt és most megállna a fejlődés és hosszú ideig (~ 10év ) nem változna semmi akkor mi lenne? Semmi!
Normális, hétköznapi, otthoni felhasználásban mire nem elég az 1000/300? Valahogy még a 10Gbites hálózat létjogosultságát is megkérdőjelezem ilyen célra. Néztem, és gdrive-ra sem akart 150Mbit-nél gyorsabban felmenni. YT-ra mennyivel lehet feltölteni?
-
HUNited
őstag
Szia,
Kérd át magad az ügyfélszolgálaton nem NAT-olt módra.Ez meg kell hogy oldja a problémát.
(alapból a Digi-nek kevés a saját IP címe amit ki tud osztani, ezért egyfajta belső hálózatba teszi az ügyfeleket, akik a világ felé teljesen más IP címen érhetők el, mint amit ők maguk látnak. A lényeg, hogy nekem is volt ilyen problémám - nem értem el kívülről a NAS-omat -, és ez volt a megoldás.)
-
válasz
garfield-r #68552 üzenetére
az internethez csak kettő kell
más szolgáltatóknál is van ennyi, ha saját routert akarsz használni. upc-nél modem + dvb-c boxok a tévéknél + saját routered, telekom optikánál sem kerülheted ki a cég ont-jét + iptv boxok, szinte csak adsl-nél hagyhatod ki a szolgáltató eszközét, de az iptv box még ott is megmarad.
(#68551) dchard: és még hányan lehetnek csendes fttb ügyfelek, akiknek nincsenk sebességgondjaik...
-
viktorhu
veterán
válasz
#29810560 #68549 üzenetére
Meg az, hogy nem is működne saját eszközzel. Ezért linkeltem az egyik OLT gyártó leírását arról, hogy hogyan küldi le automatikusan az ügyfélprofilt az ont-re, amihez persze egységes hardverpark kell, meg hogy hozzáférjenek a szolgáltatónál. A lényeg, hogy a lakásban lévő ont tartalmazza az ügyfélprofilt a beállításokkal.
-
törölt tag
válasz
garfield-r #68552 üzenetére
"... 3 eszköz lesz így egymás után ahhoz, hogy legyen internet saját routerrel."
Vigasztaljon az a tudat, hogy vannak így pár tízezren a DIGI ügyfelei közül. Valamint az, hogy egyáltalán használhatsz saját routert. (Nem minden szolgáltató engedi meg saját - felhasználói - eszköz használatát úgy, hogy közben a saját eszköze egy transzparens eszközzé van degradálva.)
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #68545 üzenetére
Szinte már sajnállak.
Egyébként tényleg megmosolyogtató, hogy akármi történik FTTH-n, rögtön kivetíted magadra, hogy te mit érzékelsz ebből és mit nem. Az ügyfelek többsége FTTH-n van, előbb-utóbb mindenki átkerül és élvezheti ennek az előnyeit. A panelosok nyugodtan örülhetnek annak, hogy majd 10 évvel mindenki más előtt kezdhették el használni a Digi szolgáltatását, ami az első pillanattól kevzde sokkal olcsóbb és gyorsabb volt.
-
DonMaster
addikt
válasz
garfield-r #68548 üzenetére
Az a koncepcio hogy ha sajat eszkozt engedne akkor amikor hibad van szettarna a kezet hogy nalad a hiba . ihy hogy az o eszkozuk igy kijon es kivizsgalja . ezzel teged vedle reszben magat is.
-
törölt tag
válasz
garfield-r #68548 üzenetére
A koncepció az, hogy saját eszköz(ök)ben végződteti az optikát így egyértelmű az átadási pont és a felelősség elhatárolás.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
garfield-r #68546 üzenetére
Meg kell tartani a Digis eszközt, ha nem akarod használni, kérd át bridge módba.
-
garfield-r
tag
Sziasztok!
DigiNet 1000 csomag bekötésével kaptam 2 szolgáltatói eszközt:
- Valamilyen media konverter (a bejövő optikát szétbontja -> optikán jön ki a net + koaxon a TV)
- Huawei router
Arra tudtok esetleg megoldást, hogy a Huawei routert teljesen ki lehessen kötni, hogy a helyére egy SFP porttal rendelkező saját eszközt rakjak (Mikrotik hEX S), vagy mindenképpen meg kell tartani ezt a Huawei eszközt modem módban? -
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Budapesten, családi házas környéken Digi 1000-es netem van, ZTE FV660 RV1 roterrel. Vásároltam egy Wifis termosztátot (nem Kínából), ami rendszeresen elérhetetlenné válik kívülről, azaz az internet felől. Ha a belső hálón vagyok (ez a ZTE általi Wifi), akkor minden ok, de kívülről nézve 10 perc, 2-3 óra vagy 1-2 nap után mindig elveszíti a kapcsolatot (Device Offline). Ilyenkor, ha felcsatlakozom arra a Wifi-re, ahol a termosztát is van, akkor minden OK lesz (nem kell semmit sem újraindítani vagy ilyesmi), de a fenti intervallumokon belül, mindig megszakad a kapcsolat.
Írtam a gyártónak, aki a következőket javasolta (egyébként említette, hogy a DIGI-s ügyfelek szoktak panaszkodni):
- A tűzfalon engedélyezzem a kommunikációt az A.B.C.D IP címmel, vagy
- Kapcsoljam ki a tűzfalat.A ZTE menüjében nem találtam tűzfal kikapcsolási opciót (ez lehet, hogy nem is szerencsés), ezért első körben a DMZ-t konfiguráltam a termosztát felé, de ez nem segített, majd port forward következett, minden portot engedélyeztem a termosztát felé. Ez segített, de két nap után megint offline állapotba került. Normál IP címem van, ki-bekapcsolás nem segít, újrakonfigurálás/beállítás nem segít...
Van ötletetek a megoldásra?
-
Megvan a 320Mbit upload, de a letöltési sebesség nem az igazi...
-
dchard
veterán
2. kerület - itt maradt a 200 felfelé.
Annyit hozzátennék, hogy teljesen mindegy a PPPoE mióta nem volt bontva, mert a sávszélességet a porton (pontosabban a T-CONT profilban) szabályozzák, nem a PPPoE-n.
-
Vendettahc
tag
Pontosan
Nálunk Dorogon már tavaly júliusban elkezdték, majd szeptemberben a dobozok is felkerultek mindenhova. Azota is szorgosan kérdezgetem őket, hogy ugyan mikor jön el végre az "még pár hét", amivel egyfolytában leráznak
Szóval én már letettem róla, majd mire elköltözünk erről a fostelepről tuti behúzzák.
-
MasterMark
titán
-
Varszegig
veterán
válasz
Intruder2k5 #68523 üzenetére
Pécel, 324 volt az up.
-
válasz
Gézengúz #68535 üzenetére
PS C:\portable\speedtest-cli-master> py .\speedtest.py --no-download
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft. (188.143.41.76)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by ATW Internet Kft. (Budapest) [2.50 km]: 2.427 ms
Skipping download test
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 284.04 Mbit/sde több mérésből inkább 250 körül van az átlag.
ennél többet sok mérésből se sikerült:
PS C:\portable\speedtest-cli-master> py .\speedtest.py --no-download --server 2073
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft. (188.143.41.76)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by Magyar Telekom Plc. (Budapest) [2.50 km]: 6.849 ms
Skipping download test
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 289.17 Mbit/s -
Gézengúz
addikt
válasz
Intruder2k5 #68526 üzenetére
Nálam router módban van a 8247H, csináltam egy áramtalanítást és utána tényleg ez lett.
-
BIZ0906
aktív tag
Valami tényleg történik mert eddig folyton szenvedtem az nVidia driverrel, hogy lassan tölti úgy kb. 200kb/s-el most meg 2-2,2MB/s-el tölti semmit nem változtattam valami történik csak maradjon is ez a fejlődés idővel legyen stabil
XIV. ker Füredi utca FTTB bár még csak 100-as net.
-
HUNited
őstag
válasz
Intruder2k5 #68318 üzenetére
Szia, kicserélte a Digis szerelősrác az ONT-ot, de semmivel sem lett jobb. Ugyan úgy 9-10 ms. És a sebesség sem nagyon megy 600 fölé, korábban 800 magasságában volt.
Szóval innentől lövésem sincs hogy mi a baj... Optikán vagy van jel, vagy nincs, tehát lokális probléma nem lehet.
A routerem topikjában (Asus RT-AC86U) volt hasonló problémája valakinek, neki meg tudták oldani, de nem tudja mi volt a gond (alacsony sebesség, alacsonyabb mint az enyém, és magas ping. Most 800 felett mér és 5-ös a pingje).
-
Dr.NX
addikt
Sziasztok!
Javasolnék egy-két visszatérő, gyakori kérdés-választ betenni az összefoglalóba. Átnéznétek, hogy jó lesz-e ez így?Ezt valahova az elejére kellene (na nem mintha elolvasnák, tapasztalat
)
Szeretnék saját routert használni a Digis eszköz helyett, mi a teendő?
Telefonon fel kell hívni a Digi ügyfélszolgálatát és az ONT eszközt bridge módba kell kérni, amit általában pár órán belül teljesítenek. Ezután az - ekkor transzparens - ONT gigabites portjára kötve a saját routeren kell beállítani a PPPoE kapcsolatot.Problémám van a távoli eléréssel és/vagy az aktív torrent kapcsolatokkal. Mit jelent, hogy NAT-olva vagyok?
A Digi a rendelkezésre álló IP címek limitált száma miatt több felhasználót NAT-olt hálózatba tesz, ilyenkor a publikus IP cím nem ugyanaz, mint ami a router beállításánál látható. Ha 100-zal kezdődik a WAN IP címed, akkor az egy NAT-olt cím. Telefonon fel kell hívni a Digi ügyfélszolgálatát és kérni, hogy vegyenek ki a NAT-olásból, amit általában pár órán belül teljesítenek.
Publikus IP cím ellenőrzése pl. https://www.whatismyip.com/(Ezt pedig a routeres rész helyére
Milyen routert vegyek gigabites Digi nethez?
Csak 2,4 GHz-es wifi-vel: Asus N18U
Dual band wifivel: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik, javasolt rá padavan custom firmware-t tenni)
Bővebben a Milyen routert topikban tudnak segíteni! -
-
DonMaster
addikt
válasz
Intruder2k5 #68526 üzenetére
anélkül is 7naponta bontaná bentről a ppope kapcsolatot és reconnect lenne uj ip-vel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Igen ezt tudja nálam is. Kíváncsian várom, hogy sebességben hová fogunk kilyukadni, mert ugye a T-nél optikán van gigabites feltöltés is én annak a feltöltésnek a felével is megelégednék ha stabil lenne, illetve ha az a fránya 1000/200-as net se esne be csúcs időben kb. a felére itt ahol én lakom, mert sajnos FTTH ide vagy oda a stabilitás még nem az igazi.
Félre értés ne essék, nem aszt várom el hogy 100%-os 1000/200-as net legyen, de a sebesség feleződés csúcs időben nem túl biztató. -
-
nfsu17
veterán
válasz
lehet kellene egy újraindítás az ONT-nek, de nem akarok ezzel most tévézés közben kínlódni.
kedden azt hiszem amúgy is kapok új IP-t, ha addig más is (kb. mindenki) jelzi, hogy emelés volt, akkor majd rászánom magam.
addig meg lehet tanulság az, hogy kell(ene) egy újraindítás a cuccnak...vagy nem, mert vidék (Győr) lehet kimaradt még a jóból -
DonMaster
addikt
válasz
nfsu17 #68521 üzenetére
pont emiatt kérdeztem , és jó lenne ha beszállna mindenki akár 1 speedtest-el kerülettel, /várossal
hogy ez terület függö , bug vagy tesztelés alalt van, vagy mi? nyilván azt nem tudjuk meg hogy mitöl függ,
2 dolog lehet 1: tesztelik , 2 bug miat .
anno volt kábel modemen strada még 10éve és volt kb több mint 3honap amikor 50mbits-es letöltés volt docsis hálon. akkor még a 80-as volt aszem a max ftb-nél . -
DonMaster
addikt
növel up-ot a Digi-csak még tesztelés alalt van?
mostanában elég sok 300-as up-ot látni speedtest-nél.
Ászf -ben semmi, weboldalon semmi, mondjuk elég rég volt növelés és a t-home- is 1000-el dolgozik valamit lépni kell. Tud valaki erröl valamit? és másnál is akinek a letöltése meg van normálisan ott is 250+ -os a feltöltés speedtest-nél? -
-
nepszter1
addikt
Asus RT-AC58U 500 megás netem van a diginél de egyik hétről a másikra csak 100 megát mutat a speed test router resi minden volt mi lehet a megoldás ?
-
Varszegig
veterán
válasz
MasterMark #68514 üzenetére
Én is a dupla (tripla stb.) NAT ellen vagyok.
-
Varszegig
veterán
válasz
Core2duo6600 #68510 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem igaz. Valóban sokkal egyszerűbb bridgebe rakatni, és akkor csak egy helyen kell adminisztrálni, és nincs dupla NAT, de attól még működik a 2. router DMZ-be megoldás (legalábbis működnie kéne). Kivéve mondjuk, ha NAT-olva van a felhasználó. pl. Vagy bugos a digis eszköz firmware. De én is a bridgere szavaznék, ne legyen 2 címfordítás.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
molnartibor #68511 üzenetére
Jó kérdés, én nem is nagyon viszgáltam, amint megjött a Mikrotik azonnal átkértem bridge be
-
molnartibor
tag
válasz
Core2duo6600 #68510 üzenetére
Érdekes akkor minek van a digis routerben dmz es port forward ha nem működik?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
molnartibor #68509 üzenetére
A saját routered bárhova teheted, amíg az ONT nem bridge módban van.
Amit tehetsz, az ONT -ot átkéred bridge -be, és utána a saját routered csinál mindent.
Ha amúgy azzal elégedett voltál.Ügyfélszolgálatra kell telózni, ás pár óra alatt megvan.
-
molnartibor
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy tegnap bekötötték a digit és hiába rakom a saját routeremet DMZ be, a port továbbítási szabályok nem müködnek. (openVPN, Plex, Külső elérés).
Látszólag az Ip-k és minden jól van beállítva.
Saját routerem egy TP-Link 1043v4 amit hoztak az pedig AN5506-02-FG.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
trec12
addikt
A Diginél mindig ilyen lassan mentek a dolgok. A mi házunkban azt hiszem min. egy hónap de talán több is eltelt mire elindultak a kiépítés után. Ez mennyire a Digitől függ nem tudom de az engedélyezési eljárások sem a gyorsaságról híresek.
Amúgy meg érdekes, hogy meglévő ED 3.0-át is átépítenek pontosabban ott hamarabb mint pl. Vas megye keleti felén ahol több helyen még csak ADSL van.Pedig ott sem Telekom, UPC nincsen sehol csak helyi szolgáltatók - elég drágák - az Invitelen kívül.
-
Core2duo6600
veterán
-
rob83
aktív tag
Sziasztok.Milyen rutert èrdemes venni Fiberhome modemhez?
A wifije negyon lassú. -
zichie
senior tag
Ilyen problémával találkozott valaki?
Próbaképpen a routeren lekapcsolatam az IPv6-ot, akkor egyáltalán nem volt net, amikor visszakapcsoltam, akkor már csak IPv6 maradt, pedig a router jelezte, hogy rendben van a net, volt publikus IPv4 címem is, de az IPv4 oldalak, címek nem működtek, csak az IPv6. Bármit konfigoltam a routeren, nem jött helyre, csak a gyári beállítások visszaállítása tette rendbe, igaz kézzel kellett mindent újra konfigolnom, mert a backup visszatöltés is "IPv6 only" állapotot eredményezett. Most már van IPv4 és IPv6 is.
-
varso
tag
válasz
raider21 #68498 üzenetére
Hiába építi ki az Invitel DOCSIS 3.0 Coax helyett a DIGI optikát, egy ideig nem hiszem, hogy fogják értékesíteni, használni! Saját tapasztalat! Szeptember - Októberben feltették az optikát, október végén a [kötődobozokat] a Román kollégák! December elején megjelentek a városban a DIGI-s reklámok! "Balassagyarmat, jövünk!",! Ezeket a "posztereket" leszedték, és ennyi volt az értékesítés! A Diginél rákérdezve csak annyit mondanak, hogy majd üzletkötők fognak értesíteni, ha [EZT] kitöltjük! Az Invitelesek megkapták lezárt borítékban, hogy mi a tervezett csatornalista stb...
Szóval ennyit erről! Egyébként ha valaki ismer Balassagyarmat környékén, Nógrád megyében üzletkötőt az legyen szíves jelezzen, mert kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán van-e üzletkötő a környéken!
OFF: Egyébként valaki tudja, hogy a dobozon lévő szám pontosan mit jelent? Én arra gondoltam, hogy ebben az utcában lesz az OLT elhelyezve.
Köszi választ!
Szerk.: Teljesen új DIGI-s autók is megjelentek a városban, közvetlenül csak 2 db, a mi utcánktól párhuzamosan. Majd az egyiket megpróbálom elkapni és érdeklődni!
-
TeeJay
félisten
válasz
Core2duo6600 #68491 üzenetére
Ilyen csere esetén az lenne a minimum hogy be van készítve tartalék is hátha... Sebaj majd kiderül lesz-e hasonló baki a többi OLT csere esetén
-
Ironhide
tag
válasz
woodworm #68500 üzenetére
Bármikor megkérdezte a win, hogy milyen kapcsolattal akarom az új eszközt használni, mindig magán lett beállítva. Az eddigi beszélgetésekből inkább arra lehet következtetni, hogy az ont 100-as ága inkább voip telefonnak van fenntartva és emiatt nem átjárható. Ez van, meg kell vele békélnem, hogy nem lett elég az ont és be kell szereznem egy Gbit-es routert. Az ont átkérem bridge módba.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Óra topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ZIDOO médialejátszók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 RS GT Edition + Thrustmaster TH8S Shifter
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest