Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varszegig
veterán
válasz ludsimon #32110 üzenetére
Akkor én mit mondjak? UPC, 1. előfizetés: 240-es net, tv 3 hd box+hbo, 2 telefon, 2. előfizetés 1 box összesen 27e, augusztusban jár le. (Azért kell 2 előfizu, mert csak 3 box lehet egy előfizun.) Felhívtak a upc-től, hogy szuper ajánlattal készültek: akkor augusztustól adnának +filmboxot, +korlátlan telefont, és csak +800 lenne. Mondom ok, induljunk onnan, hogy digi az ablak alatt, és 1000-es nettel akárhány tv-re 7000 (ez még a csökkentés előtt). Tehát, ha akarnak valamit innen startoljunk. Erre elköszönt a hölgyike
-
Varszegig
veterán
válasz B-L-A-C-K #32131 üzenetére
Van digi, mondom upc megy augusztusban. Most jár le a 2 év. Ja, az volt az érvük, hogy a diginél nincs videótár. Mondom tök jó, mert itt a 29-es körzetben a upc-nek sincs, kb. 8 éve várjuk hogy legyen, viszlát 4 tv kell, mert 2 kamasz gyerek van. De digivel már ez sem lesz gond, sőt a dolgozóban így már a 2. monitoromon tudok teniszt nézni, ha kell munka közben, mert nem kell box.
-
Varszegig
veterán
Igen, én annak idején a szép emlékű monortellel jártam így, megrendeltük, egyszer csak fékez az autó, kerítés még nem volt kész, ostromlétrák elő, másznak a falra, kimegyek megkérdezni, mit akarnak. Jöttek bekötni. Körbenéznek, ja itt még nincs is kiépítve az utcában, bocsi, csak az előző sarokig. Létráról le, pakolnak, és elmennek
-
Varszegig
veterán
válasz Silent77 #34113 üzenetére
Akkor tényleg nem lehet sok a kötbéred, hiszen az elvileg az igénybe vett kedvezmény * az igénybe vett hónapok számával, azaz mondjuk listaárból kapsz 2000 Ft kedvezményt, akkor ha 5 hónapja hosszabbítottál, az 10000. A hűség vége felé már nem érné meg, mert akkor sokat kéne fizetni.
-
Varszegig
veterán
válasz poli27 #34469 üzenetére
Engem az érdekelne, ha tudsz rá válaszolni, hogy hogy lehet kikerülni, hogy ne routereskedjen? Nekem létkérdés, hogy a Draytek Vigor legyen a fő router, mivel kezelni kell az ipsec tunneleket, ami a munkámhoz kell. Ha Switch-el ugyanőgy kikerülhető, mint a másik, akkor nem gond, vagy ha lehet kérni, hogy ne ilyet kapjak. Ebben a hónapban rendelném meg a digit családi házas övezet.
-
Varszegig
veterán
válasz werszomjas #34726 üzenetére
Mi 08.05-én kötöttünk szerződést, és ma hívtak, hogy 19-én jönnek bekötni.
-
Varszegig
veterán
Várom a digi szerelőket, addig is egy kis érdekesség:
[link] -
Varszegig
veterán
válasz < CyberBob > #34933 üzenetére
Elsétáltam az utcában a másik irányba, mint a szerelő, az első oszlopon 6 bekötés van, és a következő oszlopon is van doboz, onnan jó ha 4 van. Lehet nem volt kedve fára mászni az esőben??
-
Varszegig
veterán
válasz poli27 #34957 üzenetére
Akkor már csak az a kérdés, miért is nem tudta bekötni a szerelő. Saroktelek vagyunk, 4 irányból elment 3-ba. Abból kettőnél nem talált dobozt 50 m-en belül, aztán a 3.ban ott volt, ami állítólag full. A 4. irányba el se ment, pedig ott 2 egymást követő oszlopon is van doboz. Elsétáltam, megszámoltam: az egyikben 6 kötés van, a másikban 4. Tehát összesen van még 6 szabad hely, mindezt 2 oszlopon belül.
Amit elfogadtam volna: Azt mondja, hogy ő egyedül nem tudja ezt most megcsinálni (magyarázott is valami ilyesmit, hogy ő csak max egy oszlopnyit vezeti), és mondjuk hétfőn visszajönnek ketten. Ez becsületes lett volna.
Szintén elfogadtam volna, ha azt mondja, hogy esik az eső, ő ilyenkor nem mehet oszlopra, visszajön hétfőn. Ez is korrekt.
De azt nem tudom elfogadni, hogy a végén már ott tartott, hogy technikailag nem is lehet kötni, mert az egyetlen doboz, amit talált, az full. Ráadásul minden baja volt, miért a nappaliba akarom az ont-t, miért a födémen át kell lehozni az optikait stb. Kicsit úgy éreztem a 4 napos hétvége előtt délután 3-kor (mondjuk délelőttről volt szó, de lehet megcsúszott valahol) nincs kedve már belevágni egy nagyobb munkába. De még mindig tisztességesebb lett volna ezt mondani, mint mesélni, meg bunkózni. -
Varszegig
veterán
válasz Sanyaaa26 #34963 üzenetére
Szép. Én is úgy vagyok vele már, hogy a nappaliban rakja össze, letesztelem, aztán a többit (koax szétosztás, esetleges erősítés, még egy utp-nek kell fúrni lyukat) majd megoldom, inkább nem kérek semmit. Igaz nem is adok. Pedig adtam volna, ha tisztességes munkát kapok. Ja, egyelőre semmilyent nem kaptam...
-
Varszegig
veterán
válasz Preferia234 #34973 üzenetére
Milyen topicban?
-
Varszegig
veterán
Ma nálunk is bekötötték a digit. 19-én nálunk volt az alvállalkozó, aki szerint nem lehet bekötni viszlát. Ma jött 2 digis szerelő, mindenben úgy csinálták, ahogy kértem, 1 óra alatt végeztek, tiszta rendes munka volt.
Aztán amint elmentek, 1 óra múva megállt a ZTE csoda Bejelentettem, felvették, 1 óra múlva ment megint. Nem tudom mi lehetett, a LOS villogott rajta.
Mellesleg ez a routeres ZTE nem nagy gáz, user-rel szinte minden ami lényeg beállítható. Mögétettem a drayteket, megy minden. -
Varszegig
veterán
válasz rayoliviero #35210 üzenetére
Nálunk a bekötés után 1 órával elment a net. Bejelentettem, 1 óra múlva megint ment, távolból megoldották. De ha ki kell jönni, akkor is jöttek volna (max 72 óra, de amint van szabad ember). Szóval nincs 2 hét.
Ha meg olyan van, amiről a szolgáltató nem tehet (pl. UPC kábelét kitépte egy markoló nálunk egyszer), akkor tökmindegy. -
Varszegig
veterán
válasz kungzi #35239 üzenetére
Rá tudod azt fix-el is (legalábbis a ZTE F668 esteén), csak előbb a DHCP-ben be kell állítani, ne a 192.168.1.2-től kezdje osztani a címeket. Én beállítottam 50-re, a router megkapta a 10-est, és mindenki boldog. Én azért egy routert nem kötnék dinamikusra, nem szeretem, ha keresgetni kell
[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
válasz ZeKzEk #35603 üzenetére
ZTE F668? Ha igen, akkor login: user, pw: digi, a menüben applications, és port-forwarding.
Ott fontos, hogy mindig legyen bepipálva az enable, és a wan connection-nél a 'digi_internet'-et kell választani, a másik lehetőség ('omci_ipv4_static_1') szerintem a voip.
Ha ez nem segít, akkor kérdezz bátran -
Varszegig
veterán
válasz DonMaster #35768 üzenetére
Az a fő különbség, hogy a diginél ez a belépő kedvezmény nem úgy működik, mint mondjuk a UPC hűségkedvezménye. Itt van egy korrekt listaár, abból kapunk 2 évre kedvezményt. Továbbiakban a diginek nem kell magához láncolnia az ügyfelet, mivel a listaár elég ahhoz, hogy maradjon.
A T, UPC más üzletpolitikát folytat. Van egy akciós ár, ezt kommunikálják mindenhol. A listaárral sehol nem találkozol, csak ÁSZF 123. oldalán fejjel lefelé nyomtatva 4-es betűmérettel. (Jó ez kis túlzás, de a múltkor vettem a fáradtságot, és kikerestem a UPC-nél, és eltartott egy darabig.) Ez a listaár egy mesterséges ár, semmi köze a valósághoz, egyetlen célja, hogy az előfizető ne akarjon listaárat fizetni, azaz írjon alá hűséget. Ha meg már aláírta, akkor ketyeg a kötbér, és már nem is akar sehova menni. A kötbér mértéke meg ugye a listaár - akciós ár. Ez pl. egy sokat promózott csomagnál: Fiber Power 240: 20000-9000 (sőt az első 2 hónapban 7490). Ez havi 11.000 kötbér a semmiért.
Tehát míg a digi a listaárait nem takargatja, és abból ad kedvezményt, a többiek titkolják a listaárat, ami gyakorlatilag egy hasra ütött büntetőár.[ Szerkesztve ]
-
Varszegig
veterán
-
Varszegig
veterán
válasz OldAkita #35935 üzenetére
Még 1x, hátha elkerülte a figyelmedet:
Jobb routerek akkor is kezelik a dyndns funkciót, ha NAT mögött vannak (azaz 2. router). Tehát ha routerest hoznak is, van megoldás.
Másrészt egy routerre dugott hdd-nél nagyságrendekkel többet ér egy jó NAS (synology), sokkal többre lehet használni, és szintén megoldja a dyndns-t NAT mögött. Amibe meg ezek kerülnek, az kb. 2 hónap DIGI-UPC árkülönbségből kijön. De Te tudod. -
Varszegig
veterán
válasz wwenigma #35959 üzenetére
Szerintem keverünk 2 dolgot. Én nem mondtam, hogy nem tudunk portot nyitni, mert azt lehet a ZTE-n egészen biztosan, és azt hiszem kungzi egy Huawei-en szintén meg tudta csinálni (más kérdés, hogy állandóan elfelejti, ami szerintem hw hiba).
Én arról beszéltem, hogy az, hogy NAT mögött vagy, nem minden routernek akadály a dyndns beállításához. Pl. a draytek vigoroknál 2 opcióból választhatok, hogy mivel updateljen: IP cím, Internet IP cím. Ez utóbbit választva tökéletesen beállítja a valós ip-t a no-ip.org-on, ezt teszteltem. -
Varszegig
veterán
válasz DonMaster #35961 üzenetére
A userek 90%-ának épp az a jó, hogy jön a szerelő, bedugja a router, és pnp megy a net az okostelefonon, a tabon, notin stb. és nagyapó is tudja használni.
A 10% hard user akinek kell a dyndns az már bocsi, de találjon rá megoldást. Szerintem.Nem hinném, hogy csak a Vigor tudja, amit írtam, a rack szekrény meg hol jön ide? Egy Vigor 2120n pl. 30 nettó körül van, a tenyeremben elfér, az hol igényel rack szekrényt? A Vigor 2130n meg tud 600 Mbit körül WAN-LAN, és tudja a fentieket. Igaz már nem nagyon tudsz ilyet venni. De az is elfér a 2 kezemben, nem kell neki szekrény.
De bocs, most nem nézem át az összes router user manual-ját, de meglepődnék, ha más nem tudja ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest