Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Alan

  aktív tag

  válasz tusi74 #407 üzenetére

  Az az egyik jó dolog a programozásban, hogy mindent megcsinálhatsz, kipróbálhatsz és nincs komoly következménye, ha nem sikerült, ''letúrod'' és kezded elölről, ennél rosszabb nem történhet. Nincsenek fizikai törvények, amik korlátoznának - az életben nem tudok 150 m magasra felugrani, de a szoftverépítésben minden lehetséges.

  Szóval nem kell pánikolni, ha valami nincs leírva, kitalálod, megcsinálod, és ha nem jó, továbbfejleszted. Ahogy csináltad ;) És így sokkal nagyobb is az öröm, ha működik a ''szoft'', úgy, ahogy megírtad.

  Én egyébként a debugolástól rettegek mindig, vagyis attól, hogy lesz egy hiba a programban, amit nem fogok megtalálni. Ez egy ilyen irracionális félelem, tudod, mint amikor pl. valaki fél a liftben vagy a sötét, kis helyeken. Még sosem volt olyan hiba, amit ne találtam volna meg, de mégis mindig jön a pici gyomorgörcs, ha valami érthetetlenség történik a programomban :)

  Amúgy ha még fogsz fejleszteni ezek után is, akkor ajánlom a Delphi 7 mesteri szinten c. könyvet (Marco Cantú), nagyon jó ez az egész sorozat. Sok példaprogram is van benne, amiket átírhatsz. Jó éjt, aludj még egy nagyot :)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés