- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2056 üzenetére
Hello!
> Akkor a SetSize csak kisebbíteni tud képet?
Ahogyan írtam is, a "SetSize" nem nyújt sem össze, sem szét, nem vetít, nem projektál. Tehát NEM kicsinyíti/kisebbíti és NEM nagyítja/nagyobbítja a TELJES képet. Tegnap este nem volt és most sincs előttem Delphi, de az általad írtakból + a Google találatokból is azt látom, hogy a "SetSize" a képből VÁG, kimetszi a kép egy RÉSZÉT az eredeti méretben, ha tudja, de működik az eredeti képméretnél nagyobb értékekkel is (nem akad ki a program), csak ilyenkor információ hiányában alapértelmezetten fekete színnel tölti ki a plusz helyet. De működik. Biztosan van valami "stretch" lehetőség, csak be kell állítani, de ezt rád bízom. Egyszínű képeknél ez a nyújtás még nem is okoz problémát, "rendes" képeknél viszont akár nagyon csúnya is lehet az eredmény. Kísérletezgetni, "játszani" kell a dolgokkal, és rá fogsz jönni.>Ezt hogyan csináltad?
Semmi extra, a képet megnyitottam Paint-ben, ahol az egérmutató (X,Y) pozíciója látszódott a státusz sorban, ebből könnyen kiszámítható volt, itt csak az X érték kellett. Ha jól emlékszem, a zöld sáv szélessége 86 pixel volt, a zöld+fekete sáv szélessége 135, az arányuk 86/135=0.637 (kb.), ami nagyon hasonlít a 256/400=0.64-re, csak a "durvább felbontás" miatt mondjuk kerekítési eltérés tapasztalható.Megoldás1: a "stretch" lehetőség megtalálása (vagy van, vagy nincs, fejből nem tudom, nekem még nem kellett)
Megoldás2: 256*256-nál (lényegesen) nagyobb kép alkalmazása, hogy nagyobb form-on se jelenjenek meg a fekete sávok (egyébként "alul" is megjelenhetnek, ha olyanok a számok ...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év telekom gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest