Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    válasz Tomi_78 #2056 üzenetére

    Hello!

    > Akkor a SetSize csak kisebbíteni tud képet?
    Ahogyan írtam is, a "SetSize" nem nyújt sem össze, sem szét, nem vetít, nem projektál. Tehát NEM kicsinyíti/kisebbíti és NEM nagyítja/nagyobbítja a TELJES képet. Tegnap este nem volt és most sincs előttem Delphi, de az általad írtakból + a Google találatokból is azt látom, hogy a "SetSize" a képből VÁG, kimetszi a kép egy RÉSZÉT az eredeti méretben, ha tudja, de működik az eredeti képméretnél nagyobb értékekkel is (nem akad ki a program), csak ilyenkor információ hiányában alapértelmezetten fekete színnel tölti ki a plusz helyet. De működik. Biztosan van valami "stretch" lehetőség, csak be kell állítani, de ezt rád bízom. Egyszínű képeknél ez a nyújtás még nem is okoz problémát, "rendes" képeknél viszont akár nagyon csúnya is lehet az eredmény. Kísérletezgetni, "játszani" kell a dolgokkal, és rá fogsz jönni.

    >Ezt hogyan csináltad?
    Semmi extra, a képet megnyitottam Paint-ben, ahol az egérmutató (X,Y) pozíciója látszódott a státusz sorban, ebből könnyen kiszámítható volt, itt csak az X érték kellett. Ha jól emlékszem, a zöld sáv szélessége 86 pixel volt, a zöld+fekete sáv szélessége 135, az arányuk 86/135=0.637 (kb.), ami nagyon hasonlít a 256/400=0.64-re, csak a "durvább felbontás" miatt mondjuk kerekítési eltérés tapasztalható.

    Megoldás1: a "stretch" lehetőség megtalálása (vagy van, vagy nincs, fejből nem tudom, nekem még nem kellett)
    Megoldás2: 256*256-nál (lényegesen) nagyobb kép alkalmazása, hogy nagyobb form-on se jelenjenek meg a fekete sávok (egyébként "alul" is megjelenhetnek, ha olyanok a számok ...)

Új hozzászólás Aktív témák