Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    válasz Tomi_78 #2078 üzenetére

    NEM "TMainMenu"-ről volt szó, hanem "TPopupMenu"-ről ...
    A főmenü helye valóban az ablak tetején egy teljes szélességű "csík", nézz meg bármilyen "normális" alkalmazást, neked NEM ez kell.
    Arról is volt szó, hogy TERVEZÉSI időben nyugodtan létre lehet hozni a popup menüt, alapból nem fog látszódni, csak egérkattintás utáni aktivizáláskor (kóddal), és automatikusan el is fog tűnni, vagy a menüpont kiválasztásakor (ilyenkor végrehajtja a mögé írt kódot is), vagy a menü területén kívüli kattintásra (ilyenkor nem csinál semmit). Az eltüntetés beépített feature, azt nem kell kódolni.
    Tervezési időben a megfelelő elemet (TPopupMenu) oda kell tenni a formra, és a beépített szerkesztővel fel lehet venni az elemeket + az OnClick eseményre lehet kódot írni szintén előzetesen. Futásidőben CSAK aktiválni kell az előre elkészített popup menüt, ami megjelenik + a fent említett esetekben automatikusan eltűnik, semmilyen "téglalap" nem marad utána.
    A korábban megadott linket érdemes tanulmányozni, vagy valamilyen hasonlót lehet keresni a neten, az meg fogja erősíteni az általunk írtakat.

    Ja , "mbRight" helyett neked "mbLeft" fog kelleni, így a BAL egérgomb kattintásra fog aktiválódni a popup menü.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák