- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2026 üzenetére
Ja, ha jól értem arra gondolsz, hogy töröljem azt a képet és hozzam létre újra és újra!
Hú, ez kicsit erőforráspazarlónak tűnik így első hallásra, de nem kizárt, hogy igazad van. De a csúszkás módszer is szóba jöhet, aminek a forráskódját közzétetted.
Egyébként változtattam kicsit a programomon: most már jó az elmozdulás, csak az a baj, hogy a figurák nem törlődnek az előző helyükről. Nagyvonalakban:
1. a palyafrissites nevű időzítő eseményben kezelem az elmozdulást és frissítem azt a vásznat, amire kirajzolom őket:procedure TForm1.palyafrissites(Sender: TObject);
begin
//mozgatás utasításai, majd:
with palyakep.canvas do invalidate;
end;2. a TForm1 formpaint-jában pedig a kirajzolások:
procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var puffalkepe: byte;
i: integer;
begin
canvas.draw(palyakepx,palyakepy,palyakep);
for i:=0 to puffancsdb-1 do
begin
puffalkepe:=trunc(puffancs[i].iranya*8/360);
if puffalkepe>7 then puffalkepe:=0;
palyakep.canvas.draw(puffancs[i].xhely,puffancs[i].yhely,puffancskep[puffalkepe]);
end;
end;De az a baj, hogy bagózik a fentebbi Invalidate-re, mert én nem a Form1-en, hanem a
palyakep:=TBitmap.Create;
módon létrehozott képen akarom kirajzolni és frissíteni a dolgokat, és erre ezt produkálja:
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest