- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- iPad topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Azt tudom javasolni Én is, amit vz12 kolléga is, ne foglalkozz futásidejű létrehozással (már ami a popup-okat illeti), sokkal egyszerűbb IDE-ben, a TpopupMenu objektumot használni, ebből annyit dobhatsz a form-ra, amennyit csak szeretnél, duplaklikkel meg szerkesztheted őket a beépített editorral ( elem neve, felirata és minden egyes elem onclick eseményét is). Mindenféle programozás nélkül, ha hozzárendelsz egy pl. Button-hoz egy popup-t(egyszerre értelem szerűen csak 1-t, de a létrehozott popup menük közül bármelyiket futás időben is
Button1.PopupMenu:=TPopupMenu(PopupMenu2);
), akkor az úgy fog működni, hogy a gombon jobb egérrel kattintva fog megjelenni.
Le is lehet tiltani (futás időben is, ha ez az igény), hogy megjelenjen avagy sem jobb egérre, ehhez az AutoPopup tulajdonságot lehet használni, pl:Button1.PopupMenu.AutoPopup:=False;
, ez elrejti a Button1 popupját... -
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2073 üzenetére
Hello!
Miért kell futásidőben létrehozni? Helyzettől függően változik a tartalma?
Amúgy szerintem neked TPopupMenu kell inkább.
Ennek van egy "items" property-je, ami tartalmazza az egyes menüpontok objektumait szépen sorban, és amelyikhez van "onclick", az végrehajtja az ottani kódot. Azt hiszem, hogy az egyes menüpontokat lehet "disabled/enabled" állapotba is tenni (valahogy), tehát én inkább tervezési időben rátenném a formra a popup menüt, meg az elemeit, meg az onclick-eket, futásidőben legfeljebb ki/bekapcsolgatnám a menüpontokat helyzettől függően.
Vagy TÖBB popup menüt is lehet csinálni, és mindig a megfelelőt kell aktiválni.Én sosem használtam Lazarust, csak régebben "rendes" Delphi-t, de szerintem ez nem nagyon különbözhet egymástól.
Találtam Lazarushoz linket:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- iPad topik
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged