Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2105 üzenetére
0. Meg kellene nézni (debug), hogy az "
egysegek[edb]
" véletlenül se legyen NULL. (valószínűleg nem az, de legyél teljesen biztos benne)1. Lehetne ezt a mintát követni, a "véletlen" problémák kivédése okán:
if Assigned(x) then FreeAndNil(x);2. A fent említett mutatóra CAST-olnám a saját típusát, szintén csak a biztonság kedvéért, ez amúgy SOHASEM árt.
/ FreeAndNil(TDeklaráltTipus(egysegek[edb]
)); /3. Megpróbálnám ezt is, ez az "eredeti" pascal megoldás, 2 lépésből áll:
dispose(TDeklaráltTipus(egysegek[edb]
);egysegek[edb]
:=nil;
/ Tudom, hogy a "FreeAndNil" is elvileg pontosan ezt csinálja, csak 1 lépésben, de azért gyakorlati tapasztalat szerzése céljából én kipróbálnám. /
---------------------
Én a típuskényszerítéstől várnám a megoldást, mert a "sima Free" túl általánosnak tűnik, "mindenre" IS működnie kell, ezért valószínűleg sima "Pointer" vagy "TObject" hivatkozásokkal dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Enermax 360 ARGB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű, Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciá
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ ÁRU 09.25. !!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest