- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Elakadtam kis játékprogramomban a radarképernyő elkészítésével. Azt hittem, hogy ez egy egyszerű arányszámítás lesz a pálya és a radarképernyő adatainak összevetésével, de valahogy mégsem jön össze nekem. Nagyon frusztrált vagyok emiatt...
Tehát az a kérdésem, hogy játékpálya és annak nézete alapján hogyan lehet elkészíteni annak kicsinyített mását, egy radarképernyőt, amelyen a téglalap pontosan ott foglal helyet, ahol a játéktéren is a nézet.
Így próbálkoztam:radnezetszel:=((opanelkep.width-4)*form1.width) / palyakep.canvas.width;
radnezetmag:=((opanelkep.width-4)*form1.height) / palyakep.canvas.height;
radxtav:=((opanelkep.width-4)*radpalyakepx) / palyakep.canvas.width;//Az oldalpanelképen van a radartérkép, mely szélessége=a magasságával, ezért az Y-nál is ugyanaz:
radytav:=((opanelkep.width-4)*radpalyakepy) / palyakep.canvas.height;
radt:=rect(2+round(radxtav),kilepgomb.top+kilepgomb.height+8+round(radytav),2+round(radxtav)+round(radnezetszel),kilepgomb.top+kilepgomb.height+8+round(radytav)+round(radnezetmag));
canvas.drawfocusrect(radt);
Az eredmény(telenség) a mellékelt képen látható: van téglalap a radartérképen, de nem egészen ott, ahol lennie kéne (a kékség egy folyó lenne, a zöldes mezőn):
Új hozzászólás Aktív témák
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- BMW topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest